"Kvóta nélkül nem megy" címmel közölt interjút szombati számában a Der Spiegel című német hírmagazin Werner Faymann osztrák kancellárral, aki élesen bírálta Orbán Viktor miniszterelnököt.

Arra a kérdésre, igaza van-e Orbán Viktornak abban, hogy részben Németországot terheli a felelősség a menekültválságért, Werner Faymann azt mondta, hogy éppen ellenkezőleg, Angela Merkel nagyfokú felelősségtudatról tett tanúbizonyságot, és a legtöbb uniós tagországgal ellentétben Németország, Ausztria és Svédország "elismeri, hogy vannak háborús menekültek", és kiáll a menedékhez fűződő jog mellett.

Az osztrák kancellár keményen nekiment Orbánnak

Az osztrák kancellár hozzátette: "Orbán felelőtlenül cselekszik, amikor mindenkit gazdasági menekültnek nyilvánít", és "tudatosan az elrettentés politikáját alkalmazza".

"Kontinensünk legsötétebb korszakának emlékét idézi", amikor menekülteket vonatra helyeznek abban a hitben, hogy "teljesen máshova" fognak majd utazni – jelentette ki Werner Faymann.

Arra a felvetésre, hogy az osztrák belügyminiszter júniusban utasításba adta, hogy egyelőre ne dolgozzanak fel több menedékjogi kérelmet, az osztrák szociáldemokrata párt (SPÖ) politikusa elmondta, senki nem számított arra, hogy ennyire magasra emelkedik a menekültek száma.

Hozzátette: "a dublini rendszer alapján az olyan országok, mint Magyarország kötelesek lennének megvédeni az EU külső határát, regisztrálni valamennyi menekültet és megvizsgálni, van-e joguk menedékre".

Kifejtette: eddig nagyjából 150 ezer ember érkezett Magyarországra, de a befogadóállomásokon csak néhány ezer embernek van hely, és "mindazok, akik továbbutaztak, arról számolnak be, hogy szinte semmit nem kaptak enni és nagyon rossz volt az orvosi ellátás".

A menekültkvótákról elmondta: a támogatók száma növekedik, de még nincs biztos többség a javaslat mellett. Egyes országok, mint például Magyarország "úgy tesznek, mintha Dublin működne", és "Orbán kerítést épít a szerb határra, de nem mondja meg, hol helyezzük el mindazokat, akiknek van joguk menedékre".

Hozzátette: meg kell akadályozni, hogy végül azok "nyerjenek", akik kivonják magukat a terhek viselése alól.

Arra a felvetésre, hogy sok kelet-európai kormány azt állítja, túlterhelné a társadalmat muzulmán vallású emberek tömeges bevándorlása, az osztrák kancellár kijelentette: "az emberi jogok felosztása vallások szerint elviselhetetlen".

Arra a kérdésre, elképzelhető-e a kvótaszabályok áterőltetése az EU-ban többségi döntéssel, Werner Faymannn elmondta, amennyiben a kvóták ellenzői nem hajlandóak kompromisszumra, meg kell próbálni minősített többséggel elfogadtatni a kezdeményezést, és "el kell gondolkodnunk szankciókról", például támogatáscsökkentéséről a strukturális alapok esetében, amelyek forrásaiból mindenekelőtt a kelet-európai tagállamok profitálnak.

"Minden összefügg mindennel" – jegyezte meg arra a felvetésre, hogy a kelet-európaiak szerint a két ügynek nincs köze egymáshoz. Hozzátette: joggal sújtják büntetéssel a stabilitási és növekedési paktum előírásait megsértő tagállamokat, és ehhez hasonlóan a menekültválság megoldáshoz is büntetésekre lesz szükség a szolidaritást megsértő tagállamok ellen.

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vonotok
Nem nehéz következtetni, hogy mire gondolt a Kancellár amikor ezt a mondatot nyí lakozta: " Kontinensünk legsötétebb korszakának emlékét idézi", Hát ide jutottunk. Mi akik a sorompó félnyitásával történelmet írtunk. Szégyen amit erre a népre ez a töpörödőt törp ördög hozott.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Rockxy
"a dublini rendszer alapján az olyan országok, mint Magyarország kötelesek lennének megvédeni az EU külső határát, regisztrálni valamennyi menekültet és megvizsgálni, van-e joguk menedékre"

Ezt hogy gondolja a kancellár?
Sem valódi, sem hamis igazolvánnyal nem rendelkező emberekkel ő vajon mit kezdene?
vonotok
Nem nehéz következtetni, hogy mire gondolt a Kancellár amikor ezt a mondatot nyí lakozta: " Kontinensünk legsötétebb korszakának emlékét idézi", Hát ide jutottunk. Mi akik a sorompó félnyitásával történelmet írtunk. Szégyen amit erre a népre ez a töpörödőt törp ördög hozott.
Január
Állapodjanak már meg, hogy mi működik az Eu-ban és mi nem!? Felesleges minket ekézni, ugyanis még mások is küldik tovább a menekülteket, és még csak nem is strapálják magukat a regisztrációval. Még a türelmes svédeknek is elegük lesz lassan, mert irigylésre méltó szociális rendszerükkel oda vonzzák a migránsokat. Bezzeg a dánok már megfelezték a migránsoknak adható pénzeket, nem is akar oda menni senki.
A migránsok nagyon jól tudják, hogy hová akarnak menni. Csak gazdag ország jöhet szóba náluk. Mi az utóbbit nem mondhatjuk el magunkról. Ezért jogos a kétség, hogy nem minden migráns menekült.
izo
@vonotok: Te mit csiáltál volna abban a helyzetben?
izo
Ez a labanc kancellár mennyi migránst regisztrált és fogadott be?! Továbbpasszolta a németeknek az idóta mert nem győzik, és mi hogyan győzzük!
volvós
@izo: 15:35

Ha igy nevezed az osztrák kancellárt, rád milyen jelzö illik, te
hazaáruló g...i ??? Aztán majd holnaputántól kérhetsz vizumot,
lesz Nickelsdorfban határátkelö, osztrák határörökkel, osztrák
rendörökkel, és " Guten Tag, Passport bitte !" Ha ezt akarjátok,
semmi akadálya nem lesz, hogy otthon szónokolj...
Vagytok itt páran a magyar nép ellenségei...
justhpeter
Ha az a kérdés, hogy Orbán rászolgált-e, gondoljatok arra, hogy a vonatra kitett és a menekülőknek beadott útirány helyett hol állt meg a vonat ? Ez a trükk, amit megengedtek maguknak már régről ismert és szégyenletes.
izo
@volvós: Ha egy ember osztrákot labancnak hív az nem magyar és hazaáruló?!Na látom te is csak magyar állampolgár vagy!
izo
@volvós: Hogy félre ne értsd!: Ha egy ember osztrákot labancnak hív az nem magyar és hazaáruló?!Na látom te is csak magyar állampolgár vagy, de nem vagy magyar!
volvós
@izo: 19:40
Ohhhhhh, Te nagy MAGYAR !!! Mármint magyar tarka nagybarom...
Fingod sincs a politikához, csak a központból küldött " véleményed "
olvasod fel, ill. bemásolod...Igazi troll vagy, vigyázz arra az 1 Bitedre !!
izo
@volvós: Szomorú, hogy valaki ilyeneket mond magyarul.Még ha más nyelven beszélnél...
volvós
@izo: 20:07
Mondjam németül vagy angolul???
Minek, ha magyarul sem érted a lényeget ??
Na itt tegyünk pontot a végére !!
izo
@volvós: Nem érted a lényeget, neked mindig németül kéne beszélned!
Lepényleső
Tettlegességnek jobban örültem volna,mint a kemény szavaknak.
bence
@Rockxy: ! Ő tudott velük mit kezdeni , míg a mély hülye Magyar vezetés nem !
Desischado
Faymann-nek igaza volt, de a maffia banda rosszul tűri a kritikát! Pláne, ha még jogos is!
Fradigege
Egyébként ez a lúzer, büszke lehet az "osztrák" népére(?). Azé' kívülről osztani az észt, elég egyszerű. Nem a zsírmorét védem, de ez egy szavazat hajhász. Bugris.
kopeba
Hadat kell üzenni azonnal Ausztriának , a rejtett tartalékokkal az élen délutánra már elfoglaljuk , egyébként ez mind gazdasági menekült , maradtak volna otthon és harcoltak volna . De egyszerűbb elfutni és a segélyt várni.
emerencia
@justhpeter: Ezt az eljárást már régen begyakorolta a miniszterelnök úr saját népén, csak a világ ezt belügynek tartja és nem törődik vele. Pl. munkaképesnek nyilváníttatott rengeteg rokkantat, akiknek nincs hol dolgozni és sokan a betegségük miatt nem is bírnák a munkát. Vagy: egyes hölgyeknek joguk van még fiatalon, életerősen nyugdíjba menni un. jogosultsági idő révén, más nőkre és a férfiakra viszont ez nem vonatkozik. Ők az un. szolgálati időt és a még ötven felett is újra megemelt nyugdíjkorhatárt kénytelenek teljesíteni akkor is, ha már fogytán az erejük... Sajnos igazat kell, hogy adjak az osztrák kancellárnak. Ez bizony az, de nemcsak a migránsokra vonatkozik.:(((((((((((((((((
Logogrif
@kopeba: - ez egy új megvilágítás, csak egy gond azért van ...1956 után az a kétszázezer feletti magyar ezen az alapon csak "gazdasági menekült" volt, vagy tán hazaáruló is, - hiszen Ők sem maradtak harcolni.Menekültek a várható veszélyek elől és hazát cserélve élni akartak !!! Talán tévedés, vagy buta napi politikai szlogen mindaz amit "hazafiasan" sikerült leírni ?!
magyarbakancs
Egy olyan ország vezetője ne beszéljen ahol az antiszemitizmus a legnagyobb Európában.
A kirakat politika ellenére is.
justhpeter
@emerencia: Tökéletes leírása annak, amit az unintelligens, műveletlen politika képviselője tenni tud az országnak, ha nincs reális képe a saját képességeiről. Mindezek mellett ha még a közpénzhez is hozzáfér csürhét is tud bérelni magának, akiknek sem tudásuk, sem képességük nincs semmire és a lojalitásuk is addig tart, míg a pénz.
panellproli
@emerencia: " munkaképesnek nyilvánított rengeteg rokkantat, akiknek nincs hol dolgozniuk"
ez most már nem igaz, mert szerencsétleneket kihajtotta kerítést építeni, mert különben még az a megalázó huszonpárezer forintot sem kapják. Így még a munkanélküli statisztikát is javította! Van ennek a sátánfajzatnak esze!Csak az a baj hogy ezt nem az ország felvirágoztatására használja, hanem szétrombolásásra
huKKK
"Az osztrák kancellár hozzátette: "Orbán felelőtlenül cselekszik, amikor mindenkit gazdasági menekültnek nyilvánít", "

Az osztrák kancellár felelőtlenül cselekszik, valótlant állít, amikor kijelenti, hogy Orbán mindenkit gazdasági menekültnek nyilvánít.
Tisztelt kancellár úr, figyelmesebben hallgassa Orbánt, ő nem ezt állította!
a.a
Kiváncsi leszek, hogy fog módosulni a kancellár véleménye most,hogy a németek "lezárták" a határt.
Rejtö Jenö
@a.a: ugy hogy ök is lezartak a hatart! Most a nyugat majmolja az Orbant, eddig lenaciztak! Hiaba is szidjatok az Orbant vagy jo a tanacsado csapata vagy a sajat eszevel dönt ugy ahogy helyes a Magyar nepnek!
baviki69
@vonotok: Véletlenül lájkoltam ezt az ökörséget! Amúgy a szocdem-főnök nagyon okosnak gondolja magát, ennek ellenére már párszor lezáratta a határátkelőt, tumultusokat okozva... S nem lehet tudni, hogy hova fog fajulni a bevándorló-ügy Európa és ilyen fajmanók hozzáállása miatt!
baviki69
@volvós: Jaj de érzékeny vagy a fajmanóval kapcsolatban! Mit csinált az amanó máképp, mint Orbán? Csak annyit, hogy a felelősséget szeretnék visszatolni M.országra, mert nekik is betelik lassan a pohár, és a nép besokall!
volvós
@baviki69: Nem ártana megnézned a térképen, hogy hol van Ausztria...
oleo
"Az osztrák kancellár keményen nekiment Orbánnak", aztán próbálják lezárni a határokat, amit mi már régóta próbálunk.

Kérdés: HÁNY osztrák határőr segíti megvédeni a magyar, az európai határokat?
Az én tippem: EGY SEM.
Akkor viszont kussoljatok!!!
baviki69
@sokanvagyunk: Megnéztem! Húúúúú! Micsoda öröm, amiről a cikk beszámol!!! Hoppá! a dátum : szept. 1.! Azóta mintha megváltozott volna sok(k) minden! Német/osztrák határzár? Akkor még elképzelhetetlen volt! Most? Már a katonaság is kivonult...!!! IGaZ, EGY HAZUG SZÖVEGGEL, MáRMINT A MENEKÜLTEK MEGSEGíTéSéRE!
baviki69
@volvós: Én tudom, de nem vagyok benne biztos, hogy ti tudjátek-e! S főleg a fajmanó! Aki nem a görögöket kritizálja, hanem M.országot a regisztráció elmaradásáért! Vag úgy látszik, te sem érted?
baviki69
Kiváló, érvelő hozzászólás! Meggyőztél, csak nem tudom, miről... Talán arról, hogy az általad megadott link cikkében a kép nagyon montírozásnak tűnik! :-)
vonotok
@baviki69: Csak vissza kell emlékezni a XX .század történelmére. Az I, és a II. világháború előtt ugyan így szerencsétlenedet az akkori Európai vezetés, és lám hová vezetett. Remélem kurva nagyot tévedek.
teuton
@oleo: Igen ertelmes a hozzaszolasod, minösegi magyar nyelv, magas kulturarol tanuskodik. Tulajdonkeppen nem is kellene semmit hozzaszolni, magad minösited vele. A gond csak az, hogy nemcsak olvasni nem tudsz, hanem fogalmad sincs rola, miröl beszelsz! "Ahatarok megvedese" Europaban nem lezarast jelent! Pontosan ezt keveri tudatosan a naciponalista fideszes propaganda össze, mint a migrans fogalmat a menekültevel! Mindenfele nemzetközi egyezmeny (ENSZ emberjogi charta, EU-szerzödes, Genfi egyezmeny, etc.) elöirja, hogy menekülteket haborus övezetekböl be kell fogadni! Orban viszont mindenkit gazdasagi bevandorlonak degradal (az augusztusi hivatalos adat szerint ezek 10% alatt vannak!), es nem tartja be a dublini egyezmenyt a belepö menekültek regisztralasa az elsö EU-tagorszagban). Emellett elhallgatja, hogy Dublin 2 nem vonatkozik Görög- es Olaszorszagra! Orban regisztracio nelkül, provokativan küldi öket tovabb Ausztriaba, es meg be- vagy visszafogadni sem akar senkit! Nem is erdemes veled tenyekröl es adatokrol vitatkozni, a kurucinfonak biztosan jobban hiszel, mint barmilyen hivatalos adatnak. De 1 fogadast felajanlok neked! Lesz kvota! Es mint a legujabb penzkifizetesek is bizonyitjak, a szabadsagharcost penzelvonassal bünteti az EU, aminek a levet a magyar lakossag issza meg. Vagyis te is!
Rejtö Jenö
@teuton: Ekkora baromsagot Lörincze Lajos uram meg nem hallottam! Az EU szerzödesben egyaltalan nincsen olyan, hogy a hatarokat lezarni szigoruan tilos lenne. Olvasni nemet is vagy csak Magyar? Genfi egyezmeny? Pont erröl volt egy vita tegnap egy nemet TV- Forumban, hogy egyaltalan nem kötelessege Orbannak befogadni ezek fazonokat, mert nem bizonyitott hogy haborus menekültek lennenek. Ugyanis a nemet es az Amerikai, Canadai TV szerint ezen emberek akik özönlenek Europaba ezek 10 %-a talan a haborus, ill. politikai menekült. A többi vagy gazdasagi nepvandorlo, vagy büntetett elöeletü akiket elengedtek a börtönökböl, amennyiben elindulnak Europa fele. Ez s meg vagyon irva hivatalosan, hogy az Afrikai orszagokban 2 lehetöseg ele allitjak a börtönben ülöket. Vagy leülik a meg hatralevö eveiket vagy tudomasul veszik, hogy az orszagbol szamüzik öket es elindulnak a nagy Nemet paradicsomba. Nezd meg jakab mit müveltek az Afrikaiak Olaszorszagban. Igy viselkedik egy menekült? Never! Hadd ne tudd, hogy a nemet BKA nyilvantartasa szerint eddig 3000 IS terrorista lepett be az orszagba! Remelem lesz idöd kapkodni a fejed ,ha elsülnek az elsö lövesek!
teuton
@Rejtö Jenö: Ugy latom, ismet egy ertelmes es intelligens hozzaszolo, a legendas regenyiro höseinek hejesirassi stilusaban. Igen, en olvastam a nemet BKA igazgatojanak a hivatalos jelenteset a kormanynak, te biztosan csak a kuricinfon. Abban az all, hogy az eddigi több 100000 menekült között meg egyetlegy terroristat sem sikerült az ellenörzesek alapjan azonositani, bar gyanu van ra, hogy lehetnek közöttük. Azonküvül az is all a hivatalos statisztikaban, hogy a sziriai, iragi es afgan menekültek közel 100%-ban menekültjogot kapnak, de nagy szazalekban szomaliaiak es eritreaiak is. Azonkivül a Balkanrol jövök aranya augusztus ota 10% ala csökkent! Szoval ha barmire hivatkozol, akkor közölj melle forrast is... A "baromsagot" meg tartsd meg a csaladodnak...
teuton
@Rejtö Jenö: Egyebkent elolvashatod a kb. 10 nappal ezelött tett megjegyzesem, megjosoltam a kvotat, bar minden fidsznyik azt fujta, ilyen sosem lesz, mert nem fognak a Kelet-Europai orszagok beleegyezni. Hat lett! Mert ugye mint a magyar parlamentben, az EP-ben is a töbseg dönt... Aki pedig nem fogadja el a kvotat, az ellen eljaras indul es penzmegvonassal büntetik. Szoval draga dolog a szabadsagharc, Europaval szembemenni! Persze ennek a levet is az adofizetök isszak meg, sajnos nem csak a fideszesek..
Rejtö Jenö
@teuton: Na vazeg ez bejött. Hat kis köcsög en itt születtem Frankfurt am Mainban es azota is itt elek es ha nem is olyan szarul mint te, azert csak csak megtanultam a Magyar nyelvet.
1) a " hejesirasi stilust" ugy tudom, hogy ly-al irjak. Nem faj? 2) a "töbseget" kett bö-vel irja a Magyar.
Na most kis köcsög a BKA-nal dolgozom, fogadjunk hogy halvany fingod nincsen hogy hol is szekel. A masik, hogy hanynom kell amikor ilyen seggfejek megprobaljak a Magyar lakossagot baromsagokkal felrevezetni. Akkor azt sem tudtad, hogy a Syriaiak 40 % nem Syriai mert vagy kamu vagy vasarolt utlevelekkel jött at Europaba.Es? Ezen kamu syriaiak nem kapnak menekült jogot! A masik, hogy nem lesz Quata (nem kvota), mert meg nem született meg a vegleges döntes ugyanis a keleti orszagok nem fogadjak el az EU ajanlatat.
Milyen szabadsag harcrol beszelsz kis köcsög? Azt sem tudod, hogy hogy nez ki egy Kalaschnikow M 16-os vagy egy G 36-os. Az lesz majd a szabadsag harc amikor kapkodni fogod a fejed es nem nagy pofaval hirdetni a Magyar nep ellen!
Freewolf
Werner Faymann komplett idióta! Orbán nem hallgat ilyen bohócra!
hemami
@Január: @Január: Nagyon sok magyar munkavállaló örülne, ha annyi fizetése lenne, mint a dánok megfelezett összegű segélye.
Január
@hemami: Igen, itt , csak a migránsoknak, az kevés.
Volt tegnap egy videó az egyik portálon, - a szlovén tv. riportere megkérdezte az egyik migráns nőt, hogy " letelepedne-e Szlovéniában? "
Válasz : "Nem, mert úgy hallottam, hogy Szlovénia csóró ország."
Kérdem én, hogy akkor az ilyen migráns menekült, vagy csak jól élni akaró bevándorló?
teuton
@Rejtö Jenö: Latom, meg a viccet sem erted, Rejtö jenöt pedig nem olvastal... Abban sincsenek viszont olyan stilusu levelek amiket te irsz, keveve a "hejesirast"... Ha Frankfurtban laksz, akkor pont jo helyen, a varos lakossaganak több mint 20%-a külföldi. De ahogy te lenezed a masik külföldit, ugyanugy neznek le teged az echte nemetek, nekik te is csak egy jöttment kis külföldi cigany vagy. A kami rizsat a BKA-rol meg tartsd meg a magadfajtaknak, a sertegeteseid pedig az edesanyadnak. Ez itt egy olyan forum, ahol mindenki hozzaszolhat a TEMAHOZ, elmondhatja a velemenyet, de te összeteveszted a velemenymondast a sertegetessel. Ajanlom, menj ki a paki-negyedbe Frankfurtban, aztan sertegetsd öket ott, majd meglatod mi lesz a vege. Tovabbi diskurzust ilyen primitiv lennyel mint te pedig nem folytatok...
teuton
@Freewolf: Mondd meg neki szemelyesen! Majd jol pofanvag a testöre... Vagy bekereted a nagykövetet a futsal-palyara es jol körberöhögnek aztan otthon. Mert a stilusodat ismerve egy igen diplomatikusan fogalmazo, intelliges szemely vagy. Csakhogy a velemenyedre senki nem is szarik...
Freewolf
@teuton: Tudod, azért írom le a véleményem, hogy a sok ökörség között legyen már egy józan hang is!
teuton
@Freewolf: Igen, te vagy a Napoleon a sok hülye között. ... Es mindenki csak a te velemenyedre vagyakozik.. Csakhogy nem tenyeket irsz, hanem kepzelgeseket...
Csizmás Kond
Ilyen ez az uniós családi kör...
"Zúg az éji bogár, nekimegy a falnak,
Nagyot koppan akkor, azután elhallgat."
Rejtö Jenö
@Freewolf: Vedd mar eszre hogy a "teuton van" es tele komplexekkel. Valami kis büdös labu lehet akinek otthon egy halvany hangja nem lehet es itt probalja eljatszani a Chuck Norris-t. Meg jo hogy ebbök a fajtabol csak 5 % van Magyarorszagon.
Freewolf
@Rejtö Jenö: Az 5% már 3% felé tendál! Amúgy engem hidegen hagy mindenféle liberális vartyogás. Most azon rugóznak, hogy belefojtsák a szót mindenkibe, aki nem vevő a hazudozásaikra!
Rejtö Jenö
@Freewolf: Szarjal bele. Van egy nemet mondas, forditok: " a farkas nagy ivben szarik arra, hogy mit gondolnak rola a birkak." Elj a farkas törvenye szerint es szarjal arra a 3 %-ra;-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.