Beszédes táblázat jelent meg arról, hogy pontosan kik azok "a britek", akik végül az EU-ból való kilépés mellett döntöttek. Ahogy ennek Magyarországon már régi hagyománya van, a szigetországban is az öregeken múlott a fiatalok jövője.

A britek jövőjét is a nyuggerek pecsételték meg

Az utolsó oszlop azt mutatja, hogy melyik korcsoport hány évig fogja "élvezni" az elszakadás hatásait. Míg a 65+ évesek a várható átlagos élettartam alapján már csak legfeljebb 16 évig fickándozhatnak az EU-n kívül, a most maradásra szavazó fiatalok 69 éven át viselhetik majd előbbiek döntésének következményeit.

És még egy adalék: a google-zó britek azt sem tudták, miért lépnek ki – írja az Index arra alapozva, hogy két órával az urnazárás után 250 százalékkal megnőtt azoknak a száma, akik arra kerestek rá a Google-ben, hogy "mi történik, ha kilépünk az Európai Unióból?"

93 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
a cikkíró szerény egybites ujságíró... a nyugdíjasok(mint a cikíró makákónak a nagyszülei) már ledolgoztak egy életet...és pont nagyon leszarják a firkász hülye dumáját...

minden ember aki szavazhat, a saját értékítélete szerint döntött...ez a majom másként látja, mint a nagyszülei, illetve az idősebbek..és ez így van jól...legfeljebb visszamegy bangladesbe, vagy ahová tetszik...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
3dwhite
Nem lesz több hosszú spanyol nyaralás!
satan
Aki ezt írta azt nem anya szülte, meg ő a cicele. Anglia ezzel nem vesztett semmit.
wpym
Remélem hamarosan mi is szavazhatunk a kilépésről.
wagabund
a cikkíró szerény egybites ujságíró... a nyugdíjasok(mint a cikíró makákónak a nagyszülei) már ledolgoztak egy életet...és pont nagyon leszarják a firkász hülye dumáját...

minden ember aki szavazhat, a saját értékítélete szerint döntött...ez a majom másként látja, mint a nagyszülei, illetve az idősebbek..és ez így van jól...legfeljebb visszamegy bangladesbe, vagy ahová tetszik...
satan
@wpym: azt jön újra az orosz. :) Viktor elűzte Viktor vissza könyörögte. :)
eugen4402
@wagabund: "Helyettem írtad..." Valamikor én is voltam húszéves, de soha eszembe se jutott volna, hogy minden "vénember"-t komplett hülyének nevezzek.
Különben is, azt hiszem, a brit nyugdíjasok is gondolnak az unokáik jövőjére, vagy ők csak a saját életük időtartamára gondolnak?
leszúrt rittberger
@eugen4402: @wagabund: Gondolom ti is nyuggerek vagytok, azért akadt be ennyire a lemez... Pedig ideje lenne már észrevenni, hogy nem kell sorosgyörgyözni, háttérhatalmazni, zsidózni, az igazi háttérhatalom minden országban, minden szavazáson a nyugdíjasok.

Pontosabban a tudálékos, okoskodó, fontoskodó ugyanakkor egy zacskó száraztésztával bármikor megvehető idős korosztály, akik semmit nem tudnak a mai világról, ellenben abban nagyon is biztosak. És pontosan ez a "kort erénnyé emelő" hozzáállás a legkártékonyabb, hogy azt mondjátok, azért van jogotok szavazni, mert "ledolgoztatok egy életet". És? Ez erény? Valaki lehúzott negyven évet egy cérnagyárban, akkor ő már rögtön belépőt kap a vének tanácsába? Afrikában, a törzsi államokban igen, ott ez így működik (meg is lehet nézni a fejlettségüket), ez meg állítólag Európa.

Észre kellene venni azt is, hogy a tudás, intelligencia, tájékozottság nemcsak megszerezhető, hanem el is veszíthető. El lehet butulni, hogy úgy mondjam, és az az élet rendje, a biológia azt mutatja, hogy a kor előrahaladtával szoktak butulni leginkább az emberek.

Mi következik ebből? Aki már nem aktív építője a társadalomnak, az ne szavazzon. Ne avatkozzon bele fontos, a jövőt érintő ügyekbe. És ameddig nincs egy olyan bátor kormány, amelyik ezt az alkotmányba vési, addig legalább legyen annyi önmérséklete az öregeknek, hogy nem ugatnak bele a fiatalok jövőjébe.

Bármennyire is nehéz felfogni, hogy az élet múlandó, és bármennyire is az a trend, hogy valaki minél idősebb, annál nélkülözhetetlenebbnek tekinti magát.
Jankó123
Hogy ez nálunk még véletlenül se történhessen meg, hogy a nyugdíjasok szavazási végeredményt dönthessenek el, Kurmányunk módszeresen irtatja őket az egészségügyi források kivonásával.
glorianna
Ahogy most kinéz, nem az EU esik szét legelőbb, hanem a United Kingdom-ból lesz Skócia, Írország, Wales és Anglia. Bizonyára nem ezt akarták a brit "hazafias" nyugdíjasok.
wagabund
@leszúrt rittberger: látom hoztad a formád...otthon biztos ez a trend, én csak a stílust nem kedvelem... ... lenyuggereztél... .nekem nics miért aggódnom, a száraztésztáért te küldöd el a nyugger nagymutterod valamelyik aktuális jót-tevő pártirodába...
feleleges beszólni, mert amíg nem tudod merre van az előre, addig pont olyan sötét vagy, mint némelyik párttársad...amúgy sem neked, sem nekem, fingunk sincs mi várható a zunijóban..sőt a politikusok is bajban vannak...

azért olvasgasd az angol sajtót, hátha némi fény gyúl(azt akartam írni, a fejedben)...de nem hiszem..

engem hagyj békén.

fogod?
Január
@leszúrt rittberger: Ez is egyfajta rasszizmus, nem? Ugyanis sok nyugdíjas bizony még mindig "odateszi magát", ha kell,és bizony többet ér, mint a mai narkós/lebutított fiatal. Akkor kitől is kellene megvonni a szavazati jogot?
Egy népnek jogában áll rosszul dönteni, leváltani nem lehet.
Viszont a választott tisztséget bitorló, csak a saját zsebét megrakó választottakat miért nem lehet leváltani? Ők nagyobb kárt okozhatnak egy országnak, mint az a néhány "öreg".
papa.49
@leszúrt rittberger: Sokszor egyetértek veled DE MOST NEM, gondoltál már arra, hogy te is megöregszel Isten segedelmével, és milyen szar érzés lesz ha valaki aki fiatalabb 30 évvel mint te lehülyéz, és azt mondja ,,neked coki a szavazás,, gondolj ebbe bele légyszíves!!!
leszúrt rittberger
@Jankó123: Igen, azokról a nyugdíjasokról beszélsz ugye, akik a 300 forintos vizitdíjat is leszavazták, mert az már nem jutott el az "unokáik jövőjére gondoló" agyukig, hogy talán akkor abból lehetne normális egészségügy. Miről beszélünk?

Percemberek, pillanatnyi érdekeik miatt egyszer baloldali, egyszer jobboldai nagyon okos és élettapasztalt nénik és bácsik, leborulnak Orbán lába elé, csak mert 95 forinttal "csökkent a rezsi". Unokáik jövője, mi, mindjárt nevetek.
Toby
@leszúrt rittberger: "Mi következik ebből? Aki már nem aktív építője a társadalomnak, az ne szavazzon."

Mert miért ne? Minden döntés a nyugdíjasokat is érinti, "nem kicsit - nagyon!"
Márpedig ha így van, akkor legyen joga beleszólni a saját maradék jövője befolyásolásával!
Nem érdem, hogy ledolgozott 40 évet? De, érdem! Mert addig is fizette mások nyugdíját, eltartotta a parazita politikusokat, akik ezért hálából odanyomnak 0.9 %-os "emelést"!
A nyugdíjas már tett ezért az országért, saját magáért és aktív korában adóztatása révén másokért is!

"...hogy valaki minél idősebb, annál nélkülözhetetlenebbnek tekinti magát. " Ezt ők mondták, vagy csak simán kitaláltad! A nyudíjas tisztában van azzal, hogy nyugdíjba vonulásával csökkennek a "bevételei" a maradék éveit szeretné normálisan leélni, ha nem is luxuskörülmények között!
Milyen jogból származtathatóan legyen hátrányban azzal szemben, aki 3-5-15 éve dolgozik és ebból eredően még nem volt alkalma letenni az asztalra?
Már az ősközösségi törzsek is megkünböztetett bánásmódban részesítették időseiket, amikor jutattak számukra!
Visszafejlődnénk néhány öregellenes szarházi miatt?

Száraztészta! Ez pontosan az a lényeg, ami miatt aljasság a nyugdíjasokat támadni, mert amikor valaki odáig jut, hogy örül egy zacskó száraztésztának, ez mindent elmond életviszonyairól!
Megvezethető, átverhető? Így van, de azért, mert megmaradtak azok a pozitív emberi tulajdonságai, amelyek emberré teszik idős korára is!
leszúrt rittberger
@wagabund: Értelmeset nem sikerült írnod, az érveimet nem cáfoltad, csak személyeskedésre futotta, igazi nyugger-kommentelő tempó...
simmering73
@wpym: Aztán ha kilépnénk miből épülne tovább az Orbánexpressz?
leszúrt rittberger
@papa.49: Gondoltam, és én a mostani eszem szerint úgy tervezem, hogy nem fogok szavazni, se kommentekben hergelni, se utcán kereplőzni, ha abba a korba jutok. Ez pedig nálam az a kor, amikor már nem termelek, nem adózok, csak eltart a társadalom (vagy a magánnyugdíjam). Onnantól nekem kuss van, én ehhez fogom tartani magam.
leszúrt rittberger
@sokanvagyunk: Mások legalább megpróbálnak értelmesen válaszolni, vegyél erőt magadon, hátha neked is menni fog.
papa.49
@leszúrt rittberger: Nem vagyunk egyformák, ha így gondolod ám tegyél így, én viszont ezután is megmondom a véleményem, mert én akkor is így tettem mikor fogdával jutalmazták hogy márc. 15. kokárdával álltunk a Petőfi szobornál, vagy a Múzeum lépcsőjén...
Csizmás Kond
..csakis az dönthet akinek van hozzá esze...
sokanvagyunk
@leszúrt rittberger: Legyen annyi elég, maximálisan egyetértek @papa.49: @Január: @eugen4402: @wagabund: véleményével, és azt nem kínom megtoldani. További, hosszan tartó öregedést kívánok Neked, sajnálom, hogy a te korosztályodnak is megvan a maga keresztje.
glorianna
@papa.49: Van ebben valami, de a magam bőrén tapasztalom: olyannyira megváltozott a világ, ős olyan sebességgel változik tovább, hogy az alapvető emberi dolgokon túl semmiben nem tudnék tanácsot adni a gyerekeimnek. Az öregeknek és öregedőknek tudnia kell, meddig terjed a saját kompetenciájuk, és mikor kell _teljesen_ átadni a stafétabotot.
leszúrt rittberger
@glorianna: Nahát, mégsem olyan örödögtől való amit írtam...
Toby
@Csizmás Kond: És azt ki határozza meg, hogy kinek, mennyi esze van egy döntéshez? Egyébként cselekvő- képtelen, vagy korlátozott beszámítási képességgel rendelkező személy nem voksolhat.
Csakúgy mondom...
papa.49
@glorianna: Ezt mindenkinek saját magának kell tudni felmérnie, hogy alkalmas-e arra hogy a szavazatával bármelyik irányba befolyásolja a történéseket, erre tudok neked mondani egy érzékletes példát az Anyósom (igen nagybetű, mert tiszteltem) 91 évesen hunyt el de még egy évvel korábban jókat tudtunk beszélgetni, a politikáról, a politikusokról, az életünkről, pedig csak 4 elemit végzett parasztasszony volt, aki a földműveléshez értett nagyon, DE VISZONT TISZTÁN LÁTTA AZT AMIT ÉN IS SZOKTAM HANGOZTATNI, NEM A SZÉP SZAVAK A TETTEK A FONTOSAK, és Ő olyannyira utálta a fütyiszt, és a hazugovicsot, talán még jobban mint én!!!Mikor már nehezen tudott csak járni én vittem el a szavazókörbe, hogy letudja adni a szavazatát!!! Az volt a szavajárása ,,ezek nem jobbak mint akik az ötvenes években kifosztották az embereket,, na ehhez nincs mit hozzátenni!!!
Mézike
@Csizmás Kond: nem észhez kötött a szavazati jog, hanem korhoz.
papa.49
@Mézike: Mióta van korhoz kötve, ez új nekem, persze tudom sokan szeretnék ha így lenne, de tudomásom szerint MÉG NINCS ÍGY!!!
sokanvagyunk
@glorianna: Hasonlóképpen gondolkodtam - bár akkor sem voltam már fiatal -, amikor az első Fidesz-kormány megalakult, csinálják ők, fiatalok, ők majd tudják, mi kell nekik, tehát övék a voksom. Utána többet nem kaptak tőlem... - egyébként most sem öregek pártjára adnám. Olykor azért a véleményemet talán elmondhatom még, hiszen nem vagyok gyámság alatt - de kockáztatva, hogy mégis hibbant nyuggernek tekintenek.
Aki Én
@Csizmás Kond: Akkor te miért döntöttél úgy, hogy ezt leírod?
Mézike
@papa.49: Hát azóta mióta 18 éves kortól szavazhatunk...
prime777
@Mézike: "Hát azóta mióta 18 éves kortól szavazhatunk."
Akkor már te is szavazhatsz Mézim 2018-ban. :-)
De cuki. :p
Csizmás Kond
@Mézike: a szavazati jog nem dönt csak a részvétel.
Aki Én
@wagabund: A cikkíró pedig szintén saját értékítélete szerint írta le a tényeket, és vagyunk páran, akik megértik amit mond.
És nagyon jó a hasonlat, miszerint nálunk is ez a helyzet. Nézd csak meg kik csókolgatják a kormányt, kik állnak a békemenet élén. Sajnos az agyérmeszesedés egy létező dolog.
Csizmás Kond
@Aki Én: ja persze vagytok egy páran akik úgy képzelitek, hogy tojásként okosabbak vagytok a tyúknál...
36
A "nyugger" megnevezést, tiszteletlen dolognak tartom.

Azt miért nem emelik ki, hogy az angol fiatal sem akar,-a jólét ellenére-gyereket szülni és nevelni? Mi akadályozza meg az angol és a többi nyugati társadalmat, hogy ne öregedjen el? Van pénzük. No, meg sok más hülyeség, amit a média beléjük beszél. Ne add a fiatalságod! Éld ki magad! Csinálj karriert! Nehogy már, ne férj bele a régi ruháidba! stb.
eugen4402
@leszúrt rittberger: Őszintén sajnálom, ha félreérthetően fogalmaztam, talán pontosítanom kellene: Sehol egy szóval nem utaltam arra, hogy az idősebb korosztály tagjaként "nélkülözhetetlennek" tartanám magam. Az elmúlás az élet része, de ez nem ide tartozik, itt csak azt a véleményemet igyekeztem kifejezni, hogy az ostobaság nem KORFÜGGŐ...Sőt, ennek megállapítása is meglehetősen szubjektív dolog, lehet, hogy aki szerinted futóbolond, azt mások máshogy ítélik meg. Persze, ez fordítva is érvényes...
szaboria1
@Aki Én: Nem azzal van bajom miként értékelte a szavazás eredményét hanem azzal, hogy nyugereknek nevezi a nyugdíjasokat. Pedig a nyugdíjasoknak köszönheti, hogy ő is itt lehet a cikkével.
glorianna
@sokanvagyunk: nem pártról volt szó, hanem szavazókról :) Úgy látom, pontosan azok nem látják a korlátaikat, akikhez közel vannak azok a korlátok :S
papa.49
@Mézike: Most ,,lépre mentem neked,, de nem az alsó korhatárról polemizáltunk, hanem a felsőről, ergo ez nem volt ferr)))))))))))))))
varirmag
@leszúrt rittberger: "legalább legyen annyi önmérséklete az öregeknek, hogy nem ugatnak bele a fiatalok jövőjébe. "

Ostoba ! Öszinte részvétem a szüleidnek.
Veleda
Propeller! minden más helyen úgy írták a cikket, hogy a nyugdíjasok szavazatán múlott. A nagyobb hatás kedvéért ne nyuggerezzetek le senkit.
Az igazság az, hogy azon területeken ment sok kilépés melletti szavazás, ahol nagy számban nyugdíjasok élnek.!
használt a propaganda, elsősorban a bevándorlás elleni, majd a a régi típusú szuverenitás visszahozására vonatkozó jelszavakkal, amivel megnyerték az embereket. No brávó, de nagy tömegben föl sem mérték, hogy mi lesz ennek a következménye.
1magyar
A nyuggereknek sokkal több a viszonyítási alapjuk, azért bölcsebbek és okosabbak. A tapasztalat fiatalkorban még nem adatik meg.
Toby
@Veleda: Nem nehéz manipulálni a nyugdíjasokat Angliában sem, csak annyit kellett mondani, hogy azért kevesebb a nyugdíj,,mert kell a pénz a menekültekre!
JAJMÁR
Mindig minden döntést a következmények igazolnak, vagy cáfolnak. Hát most tessenek figyelni Mit érnek a demagóg szavak !
gulyasgyula
@papa.49: ..
És ezután is megmondjuk , sőt szavazni is fogunk ki -ki saját belátása szerint .. 11-éve nyugdíjas vagyok és ma is adót fizetek a befektetéseim után ..A nyugdíjam annyi hogy nagyon sok fiatalnak a fizetése nincs annyi pedig csak szakmunkás voltam ..Néha tőzsdézek ha olyan lehetőséget látok , és minden nap dolgozok és büszke vagyok rá hogy vannak fiatalok akik némely dolgokban tőlem kérnek tanácsot ..Ilyen haszontalan dolgokra mint itt írogatni max napi egy órát szánok .Fejbe gyorsabban számolok mint más géppel ..Akkor most MIÉRT ne szavazzak ..???
papa.49
@gulyasgyula Nem kéne dicsekedni, mert még el is vehetik azt tőled...
Örülj neki hogy van...
gulyasgyula
@papa.49: ..
Teljesen legális minden , mindig tudtam meddig ér a takaróm semmi trükk csak sok munka és a munkát ezek az okos fiatalok nem veszik el , a tudásomat meg nem tudják .. ..Nem írtam volna le de utálom hogy néhány fiatal akit még lehet hogy helyből átugrok vén agyalágyultnak néz ..
magyarbakancs
@gulyasgyula:"Ilyen haszontalan dolgokra mint itt írogatni max napi egy órát szánok ".
Tisztelt úram!
Akkor mér írogat ide ,ha haszontalan tevékenységnek tartja?
koszpeko
@leszúrt rittberger: "Gondolom ti is nyuggerek vagytok, azért akadt be ennyire a lemez... Pedig ideje lenne már észrevenni, hogy nem kell sorosgyörgyözni, háttérhatalmazni, zsidózni,"
Egyet értek.

"az igazi háttérhatalom minden országban, minden szavazáson a nyugdíjasok."
Nem értek egyet.

Ugyanis a 2014-es szavazásokon mind a három választáson ott voltam.
Mint D.K.-s megfigyelő.
Nagyon vegyes volt a társaság akik jöttek szavazni.
Tényleg 18-tól 70-ig kb. de volt 80 éves bácsi is.

"Pontosabban a tudálékos, okoskodó, fontoskodó ugyanakkor egy zacskó száraztésztával bármikor megvehető idős korosztály, akik semmit nem tudnak a mai világról, ellenben abban nagyon is biztosak. És pontosan ez a "kort erénnyé emelő" hozzáállás a legkártékonyabb, hogy azt mondjátok, azért van jogotok szavazni, mert "ledolgoztatok egy életet". És? Ez erény? Valaki lehúzott negyven évet egy cérnagyárban, akkor ő már rögtön belépőt kap a vének tanácsába? Afrikában, a törzsi államokban igen, ott ez így működik (meg is lehet nézni a fejlettségüket), ez meg állítólag Európa."
Nem értek egyet.

Az én szüleim 70 évesek SOHA eszükbe nem jutott a fityiszre szavazni még "1 zacskó száraztésztáért" sem.
Pedig elhiheted nem a felső tízezerhez tartozunk.

"Észre kellene venni azt is, hogy a tudás, intelligencia, tájékozottság nemcsak megszerezhető, hanem el is veszíthető. El lehet butulni, hogy úgy mondjam, és az az élet rendje, a biológia azt mutatja, hogy a kor előreahaladtával szoktak butulni leginkább az emberek."
Nem értek egyet.

Ugyanis aki nem akar s odafigyel magára tornáztatja az agyát az nem butul el olyan könnyen.
A tájékozódás pedig szorgalom kérdése nem butaságé.
Aki akar utána tud nézni dolgoknak és nem egész nap a királyi sajtót nézi.

"Mi következik ebből? Aki már nem aktív építője a társadalomnak, az ne szavazzon. Ne avatkozzon bele fontos, a jövőt érintő ügyekbe. "
Nem értek egyet

Felépítették ezt az országot a mostani "nyuggerek" (ezt a szemét cikket és téged...
koszpeko
idéztelek)
Engedtessék meg nekik,hogy elmondhassák véleményüket.

"Bármennyire is nehéz felfogni, hogy az élet múlandó, és bármennyire is az a trend, hogy valaki minél idősebb, annál nélkülözhetetlenebbnek tekinti magát. "

Pont ezek miatt a fidesznyik körökben is kedvelt mondatok miatt érzik magukat feleslegesnek.
Te nem vagy fidesznyik.
Mi szükség van erre.
Elég nagyot csalódtam benned.
Eriksson
@koszpeko: @koszpeko: Szerintem a nyuggerek még emlékeznek rá, mennyivel nyugodtabb volt a világ, mennyivel jobban éltek úgy 40-50 évvel ezelőtt. Ez a nosztalgia készteti őket az unió elleni szavazásra. A mai fiatalok meg ezt szokták meg, fogalmuk sincs, hogy milyen volt kevesebb hajtással, idegeskedéssel, biztonságosabban, jobb anyagi körülmények között élni.
dr. prédikátor
@leszúrt rittberger: Miért nem azokat a hülye nyuggereket ekézed akik leborulnak a viktor szopkin elé ,farkára??? akik két golyóstollért a fütyiszre szavaznak??? akik savat akarnak önteni a másként gondolkodók képébe???Miért nem azokhoz szólsz akik 95 ft-ért mint írod eladják a lelküket???Sőt ! képzeld el sok idős nyugdíjasnak eljut az agyáig hogy kire szavazzanak!De nem tudom, a saját szüleidről is így gondolkozol???
koszpeko
@Eriksson: Nem tudom,hogy mi késztette őket.
1973 óta tagjai az akkori közös piacnak.
Én azt látom, (ezt már írtam) hogy a felcsúti kisvasút és hasonló játékok amik erre a döntésre késztette a brit szavazókat.
satan
@koszpeko: nagy a baj nálatok is , nincs meg a tisztánlátás, csak a hovatartozás.
Nyugdíjas is úgy szavaz ahogy akar meg a 18 éves is.
koszpeko
@satan: Ezt most nem értem.
Hol írtam ennek az ellenkezőjét?
koszpeko
@Csizmás Kond: Mióta laksz itt?
Drága volt az átcuccolás?
Eriksson
@koszpeko: Biztos az is benne van, meg sok más is. Bár szerintem a felcsúti kisvasút a legkisebb tétel.
Emlékszel amikor tavaly az angolok befizették az Eu felé a megegyezés szerinti hozzájárulást? Azok meg kitalálták, hogy ez kevés, adjanak még utólag is, mert a vártnál jobban teljesített a gazdaságuk. Most mondd, korrekt lépés volt?
Ezek szerint az Eu csak fejős tehénnek nézi a briteket, azon kívül a kutyát nem érdekli, hogy azok mit gondolnak az egészről. Most sem az a fő gond, hogy mi lesz velük, hanem, hogy mi lesz az Unióval. Én is magasról tojnám le Merkel, Junker bandáját ha a helyükben lennék.
koszpeko
@Eriksson: Sajnos nem Nagy Britanniában élünk.
Nem lesz mindegy nekünk sem.
Abban igazad van,hogy egy nagy tejhozamú tehén kiválik.
Nem korrekt és tisztességtelen lépés volt az unió részéről.
De,sajnos Mo. helyzetén kicsit sem javít.
Sőt...
Eriksson
@koszpeko: Én azt hiszem, hogy Mo. semmivel sem él jobban mint az Eu előtt. Elvették a termelés lehetőségét, a piacokat, a cserébe adott támogatást meg megélhetésre nem lehet fordítani csak különböző flancokra. Pl. mitől jobb egy dubicsányi nincstelennek attól, hogy a Margit szigeten Eu-s támogatással létesült egy zenélő szökőkút?
gulyasgyula
@magyarbakancs: ..
Azért írogatok mert bosszant hogy némely fiatal aki ami korosztályunknak köszönheti hogy ilyen körülmények közül válogathat be akar dugni valami öreg otthonba és nem tetszik neki hogy szavazatainkal befolyásoljuk a jövőt aminek mi raktuk le az alapjait ..És ki-ki lehetőségéhez mérten még most is hozzá járul az építés költségéhez , akár adónkal is ..
gulyasgyula
@varirmag: ..
Amíg az én verejtékek is benne van a jövőbe addig bele szólok és nem a Te érdekedet fogom nézni hanem a családomét ami nem biztos hogy egyezik a Te érdekeddel sőt biztos vagyok benne hogy nem ugyan az a cél ..Mivel nem egy helyről indultok ..
koszpeko
@Eriksson: Amikor volt a népszavazás róla akkor nemmel szavaztam.
Ugyanis akkor az volt a véleményem,hogy piacnak kellünk nem termelő országnak.

Már 12 éve vagyunk E.U. tagok,tényleg nemzetközivé váltunk.
Svéd adórendszer,uniós árak,albán fizetések.
Viszont azt hiányoltam az eddig regnáló kormányokban,hogy legalább a portugál minimálbért harcolták volna ki az unióban.
De nem.
Kellett az olcsó munkaerő.
Magyarország erre a legjobb táptalaj.

De,most már késő lenne kiszállni.
Ugyanis már nincsenek meg az állami gazdaságok,t.sz.-ek.
Nincs aki a földet művelje.
A kilépésünk nagyon nagy káoszt szülne.
A gyárak amik itt vannak kivonulnának,mert gondolom vissza lennének állítva a vámhatárok.
Megnőne a munkanélküliség stb.
Marad a klasszikus kérdés,melyik ujjamba harapjak?
Eriksson
@koszpeko: Teljesen egyetértünk. Nehéz volna visszaállítani az Unió előtti állapotokat, mivel a bérmunka irányába tolódott el a munkaerőpiac, s mint tudjuk az csak keveseknek és speciális képzettségűeknek ad lehetőséget. A valódi termelő üzemeknek még a helye is be lett szórva sóval. Marad a közmunka, vagy még az sem.
gulyasgyula
@Eriksson: @koszpeko: ..
Ki lett ez találva elvették gyárainkat , termelő üzemeinket , piacainkat ha akarnánk se tudnánk kiszállni , de nem is kell ..Volt ennél szegényebb korszaka is a Magyaroknak mert mindenütt megy a panasz közbe minden hévégén tele vannak a fürdők a Balaton ,a plázák az országút tele autóval ,a repülő terek járják a tengerpartokat a fiatalok sőt az idősek is reggel az iskolák környékén annyi az autó hogy meg se lehet állni ..Furcsa szegénység ez .. Nincs itt komoly baj , elégedetlen ember meg volt is lesz is ..
versatile
Magyaroknak meg se szabadna fordulni a fejükbe az EU -ból való kilépés.
wagabund
alsó hangon is vagy negyvenkét-millióan szavaztak...tehát legalább huszonegymillió sík hülye?
verőce21
Majd 16 év múlva visszalépnek, ha lesz mibe.
glorianna
@Eriksson: "Elvették a termelés lehetőségét, a piacokat, a cserébe adott támogatást meg megélhetésre nem lehet fordítani csak különböző flancokra."
Bocs, a termelést már 1990-től feladták, az eszetlen privatizációval és a mezőgazdaság szétverésével - az uniós csatlakozás azon mit sem változtatott. A támogatást nem valamiért cserébe adták, hanem a felzárkózáshoz, és a felhasználásban elég nagy szabadsága volt/van a támogatottnak - ha nálunk zenélő kút, stadion és térkő lett belőle, arról nem az EU tehet, hanem mi. Azt azért mégnem kell az EU nyakába varrni, hogy 10 évvel a csatlakozás után a 10 legszegényebb EU-régióból 4 van Mo-n, míg a csatlakozáskor csak 1 magyarországi régió volt a 10 legszegényebb között.
versatile
@wagabund: Nem síkhüjék .Csak el lett csalva a népszavazás.Ugyanis direkt ceruzát raktak a szavazó fülkékbe hogy a szavazás után egy kis radirozzással át lehessen javítani a bennmaradó voksokat a kilépő voksok javára
Eriksson
@glorianna: Nem egészen értek veled egyet. Más dolog volt a mindent elsöprő privatizáció és más, a kvótarendszereket felállító Eu-s előírások. Hogy ki kellett vágni a marhákat, a szőlőt, a mg-i termékeket, meg mindent megszüntetni, bezárni, ami bevétel hozhatott volna az országnak. Cserébe hozták a spanyol, lengyel, francia, szlovák meg mittomén milyen illetőségű gyártmányokat, aminél jobbak voltak a magyar termékek. Ráadásul ha nincs bevétel, nincs is miből vásárolni. Így szegényedett el az ország.
glorianna
@wagabund: Nem. Csak egynémely dolgokból elegük lett - és nem nagyon tájékozódtak, hogy ki töltögette a hócipőjüket...

hataratkelo.blog.hu/2016/06/25/gondolatok_a_brit_kilepesrol
glorianna
@Eriksson: Tulajdonképpen csak mérsékelten vitatkoznék. Konkrétan a marhákat és a szőlőt Torgyán minisztersége alatt vágták ki, az csatlakozás előtt volt jóval. Az Ikaruszt, a MOM-ot, a Ganz-ot sem az EU tette tönkre, a kilencvenes évek privatizációja során a teljes élelmiszer- és könnyűipart eladták, bele sem gondolva, hogy ezzel a beszállító gazdaságokat is tönkreteszik (egész térségek éltek cukorrépa, napraforgó, kender, repce, miegymás termesztéséből). Egyébiránt úgy gondolom, hogy nem lesz út felfelé addig, amíg nem mérjük fel objektíven, mennyi a mi sarunk a kialakult helyzetben, és nem leszünk együttműködőbbek legalább itthon egymással.
Eriksson
@glorianna: Nincs együttműködésre készség ez tény. Különböző gazdasági ágazatoknak más-más az érdeke, mind csak a maga gazdagodásával van elfoglalva és nem számít semmi más.
magyarbakancs
@papa.49:A gulyasgyula ügy üzletel a tőzsde parketten mint én atomfizikus vagyok.
Amit leírt az egy hata golyó.
magyarbakancs
@gulyasgyula: A fiataloknak az a baj ,hogy mindent adja isten de azonnal.
Amit a mi nevelésünknek köszönhetjük.
gulyasgyula
@magyarbakancs: ..Azt az időt amit itt írogatással töltetek csak a felét kell a tőzsde tanulmányozására szánni ..Vannak tanácsadók akik szívesen adnak tanácsot , de van egy végtelen egyszerű módszer a másolás aztán már csak pénz kell ..Nézz utána , olvasd el a Soros életét rájössz magadtól is, sok fiatal játszik pár százezer forinttal ..
gulyasgyula
@magyarbakancs: ..A fiatalokról ::Nem rosszabbak mint mi voltunk csak mi már higadtabbak lettünk ..
gulyasgyula
@gulyasgyula: .. JA NEM KEL A TŐZSDE PARKETTRA MENNI , OTTHON AZ INTERNETRŐL INTÉZHETED ..
TASzSz
A manipulatív politikus duma korosztályonként más-más információt dob be, persze csak a negatívumokat...
gulyasgyula
@magyarbakancs: ..
Valamit még nem írtam ide 26-évig az olajiparban dolgoztam és MOL.os ként volt hogy a prémiumokat MOL részvénybe kérhettük amit az elején 50 %-on kaptuk ..Igen nagy üzlet volt ez adta a lökést a tőzsdéhez ..HITETLENEK !!
wpym
65 felett se szavazni, se gépjárművet vezetni (vezesse a háztartást a vén nyugger!) nem engedném egyiket sem.
Mocskosul vérlázító, hogy, olyan vénemberek döntenek fiatalok sorsáról, akik belátható időn belül mennek a levesbe!
sokanvagyunk
Gondolom, már volt aki intézkedett is arról, szülei/nagyszülei nyugdíjának felvétele/elköltése se terhelje őket - persze csupán a gondoskodás okán. :)
gulyasgyula
@wpym: ..
Bőven beleférek az általad lenézet , sértegetett korosztályba de attól még szavazok időnként 500-700 km vezetek közben dolgozok ..Nem egy estben látom az általad nagyra tartott korosztályt GARAMBOLOZNI mert elaludt a volánnál ..A szavazatommal azért befolyásolom a sorsotokat mert egy ilyen gondolkozású emberre egy kutyát nem, lehet rábizni ..Örülj hogy megvédünk saját magadtól ..Ja és köszönd meg !!!
gulyasgyula
@sokanvagyunk: Ahhoz a wpym gondolkozású többségnek van , lenne esze mert a barátunknak szerintem a laptopján kívül más vagyona nincs és az apja házából osztja az észt ..
glorianna
@wpym: Csak szólok, h tőlünk nyugatabbra néhány országban a nyugdíjkorhatár és magasabb. Arról már nem is szólva, hogy a 15-65 éves korosztályban is akad "néhány" szerény szellemi képességű, aki még háztartást sem tud(na) vezetni.
glorianna
nyugdíjkorhatár és magasabb = nyugdíjkorhatár is magasabb :S
varirmag
@gulyasgyula: "Amíg az én verejtékek is benne van a jövőbe addig bele szólok és nem a Te érdekedet fogom nézni hanem a családomét ami nem biztos hogy egyezik a Te érdekeddel sőt biztos vagyok benne hogy nem ugyan az a cél ..Mivel nem egy helyről indultok "

Ezt most miért írtad nekem ?
gulyasgyula
@varirmag: Június 24..17:14 kori írásra reagáltam ""Legyen annyi önmérséklete az öregeknek , hogy nem UGATNAK bele a fiatalok jövőjébe "" ..Egyrészt nem "ugatunk " másrészt a mi korosztályunk már le tett valamit az asztalra ..A fiatal korosztály mit tudd felmutatni ami ilyen hangnemre feljogosítja ..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.