Sadiq Khan, London polgármestere Facebookon üzent a városában élő külföldi munkavállalóknak, így a magyaroknak is – szúrta ki az atv.hu.

A polgármester azt írja, nagyon hálás a munkájukért és ezen a népszavazás eredménye sem tud változtatni. Úgy fogalmaz, a jelenleg Londonban élő mintegy egymillió vendégmunkás keményen dolgozik, és adófizetésével nagyban hozzájárul a város kulturális közegéhez.

Az EU-párti londoniak időközben petíciót indítottak hogy, a brit főváros önálló városként csatlakozzon az Unióhoz.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szókrakész
Ugye magyarok.
Nem kell itt félni!

Amíg dolgoznak és nem linkeskednek, addig welcome!

Tehát MARADHATNAK!!!

És egy így van rendjén.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Szókrakész
Ugye magyarok.
Nem kell itt félni!

Amíg dolgoznak és nem linkeskednek, addig welcome!

Tehát MARADHATNAK!!!

És egy így van rendjén.
Veleda
Szerintem sem a szakképzett, avagy szakképzetlen magyaroknak kell tartani a kitoloncolástól. Vannak ott olyan migránsok, akik az eltartásért mentek oda.
sziha
@Veleda: na, pont azokat patyolgatjak a csunyagonoszEU-val szemben. Kivancsian varom, hogy mi lesz a sok paki/indiai/stb jovoje... Mert ha az EU csak viszi a penzt, akkor azok az orszagok vajon?
Veleda
@sziha: na nekem is ez motoszkállt a fejemben, hogy mi lesz a jövőben az EU-s támogatásokkal?
1magyar
Az amerikai magyarok miért nem félnek,rettegnek???
sziha
@Veleda: arra az elkovetkezo 2 evben valaszt kapunk. Ami biztos, a UKIP vezer, Nigel Farage mar beismerte, nem tudja betartani az igereteit, tehat a brexitet egy marha nagy alomra epitettek.
Sziszifusz
Szerintem ezzel a kilépésről szóló népszavazással még nem dőlt el az, hogy a kilépés ténylegesen megtörténik.
Látható, hogy a kilépésre szavazók nagy része már visszavonná szavazatát. Most jöttek rá arra, hogy a populista kampányban miről nem volt szó. A kilépés hátrányos következményei most váltak világossá.
Biztos vagyok abban, hogy a választási eredmény érvénytelenítésére, az arra hivatottak lázasan keresik a megoldást .
1magyar
Az unio vezérei a félelemre építenek, fenyegetnek, mi lesz a kilépőkkel. Nem diktálhatnak már az erősebb tagállamoknak, - nem veszik észre?
satan
@Sziszifusz: ott nem fidesz van! ott élőknek semmi kára sem származik ha kilép.
magyarbakancs
Egy kérdést tennék fel.
Mi van akkor ha , nem ön lesz a polgármester és a politika úgy dönt hazakel menni,vagy más feltételekkel lehet munkát vállalni Angliába?
Akkor mi lesz az 1 millió vendég munkással?
Fradigege
Jó nagy a buzulás itt oda-vissza. Az élet megy tovább. Leszrm.
Január
@magyarbakancs: Angliának szüksége van mindenkor a vendégmunkásokra, főleg a szorgalmasan és jól dolgozókra, Majd találnak megoldást rá, hogy ne változzon semmi a már ott dolgozókat illetően.
verőce21
Egyedi feltételekkel egészen biztosan lehet munkát vállalni ezután is Londonban. Talán még egész Angliában is. Senki nem tudja ezt még ma.
Mindenesetre időben rendezték még az angolok a Brexit-et, amíg a vidék is el nem fekásodik túlságosan. Még az is lehet, hogy egy leszármazottra visszamenőleg is kiteszik a szűrét a bevándorlóknak. Akkor mehet haza Pakisztánba Sadiq Khan is.
namihami
Mégis, mit igérhetett volna egy ilyen tősgyökeres angol (már a neve alapján is) a kilépés megszavazása után 2 azaz kettő nappal?
Van erre egy régi mondás: Nyugtával dicsérd...
@Veleda: Csakhogy azok meghúzódnak az árnyékban, mert nics munkájuk, a magyarokat, stb. pedig (legalább is a legtöbbjét) a fizetett adók és egyebek miatt névról ismerik. Ezért megtalálni is könnyebb lesz.
eszegfu
Természetesen, aki már ott dolgozik, nem küldik vissza... legalábbis az első hirek szerint. De azért nem gondolom, hogy ha az angolok érdeke -- politikája -- ugy kivánja, akkor nem hoznak egy olyan törvényt, rendeletet, mely esetleg megszigoritja a külföldiek munkavállalását és a már ott tartozkodókat is olyan feltételek közé kényszeritheti, hogy önként állnak tovább.
magyarbakancs
@eszegfu: "Természetesen, aki már ott dolgozik, nem küldik vissza... legalábbis az első hírek szerint."
Van egy szemléletem az a biztos ami elmúlt.
A többi meg képlékeny és mindent eltudok képzelni.
libellle
@eszegfu: Sajnos egy London polgármestere nem dönt ebben a kérdésben. Ugyanis az angolok akik a kiugrás melett szavaztak ezért is szavaztak ugy mert vannak regiok ahol a népesedés 25 % Lengyel. Es ezt nem akarják. Eellnben már a vizumolással kezdik és aki kap az csak valamennyi idöre kapja ami még mindig nem jogosit fel senkit munkavállalásra. Ezenkivül a Piac rendezi mindenféleképpen a helyzetet. Az angol gazdaság megéli azt a dezaszterét amiról még rémálmaiban sem álmodott.. Gondolom senki nem tudja milyen mély hatással lessz a Brexit a világra szükebben Europa gazdaságára. Annyit lehet tudni, hogy nagyon negativ.De a legnegativabban Angliát fogja ez érinteni. Már tegnap történtek mindennemü negativ gazdasági intézkedések. A piac azert regulálja ezt a témát mert emelkedik a munkanélküliség igy egy harmadik országból ott dolgozókra nem lessz "szükség". Olvastam különbözö helyeken, hogy a lengyeleknek, magyaroknak már nem is fizették ki az esedékes segélyt és családipotlekot. Nos mélyre enged ez tekinteni.
eszegfu
@libellle: Hasonlókra gondoltam én is ..."már a vizmulással kezdik". Van 1 szomszédom, akinek jul. 6-tól van munkaszerződése Angliába és már nem tud foglalni és kifizetni repülőjegyet...visszadobja a "rendszer". Azt hiszem: ma még csak sejthetjük, hogy a kint dolgozó emberek helyzete negativ irányba megy. Hiába ez a kilépés az angolok ügye, óhatatlanul hatással lesz sok országra...engem ez nem tölt el örömmel.:(((
eszegfu
@magyarbakancs: Valóban "nyugtával dicsérjük a napot"...
libellle
@eszegfu: Ez igy van. Elöször minden a feje tetejére kerül majd mindenhol.Tegnap láttam a tv-ben itthon, hogy a radikális buta angolok már most hogy viselkednek. (ezek nagy része szavazott a brexitre) Szidják a lengyeleket, magyarokat románokat. Köpködik a gyerekek az iskolában a külföldi gyerekeket.
eszegfu
@libellle: Elszomoritó, amit irsz... valamiért az angolok "hidegvérüsége" miatt el sem tudtam képzelni, hogy máshol is vannak radikálisok...
satan
sokkal több embernek jó, mint ahánynak rossz ez a lényeg.
36
Londoni kertváros, 60 év körüli, angol nő mondja el véleményét a magyar újságírónak.
-Járt már nálunk kórházban?(Londonban)
-Mert a férjem, nagyon beteg és kórházban fekszik, de utálok bejárni, mert tele van bolgár(hozzáteszi, cigányokkal). Ott fetrengenek. A fene se tudja, de ezek imádnak nálunk kórházba járni.
Ő a kilépésre szavazott. Meg is értem.
Nem lépett időben a brit politika, hogy kipucolta volna az élősködőket az országból.

Egyébként, a magyart pedig, jól el ámította a foci és most a BREXIT két hétig. De a média tehet róla. Ugyanis, múlt hétvégén is csak átjöttek a magyar határon vagy kilencszázan. Ez nem határőrség, hanem balett.
36
Khan, nem fog semmit megmondani. Majd a City megmondja, hogy mi lesz és kész.
36
A magyar kormány csak fontosnak akar tűnni ebben a kérdésben. Csak szemléltetésül, a brit pénzügy, 10 évnyi magyar költségvetés összegét különítette el, a veszteségek kompenzálására. Kistalicska ehhez a magyar gazdaság.(sajnos)
libellle
@eszegfu: Oja, de még mennyire sajnos. Az angolok messze nem olyanok mint 50-60 évvel ezelött. Sajnos egyre jobban "nyilt ott is màr a gazdasági olló" Vannak a nyertesen és vannak a vesztesek ezoknak a 99 % szavazott a Brexitre, gondolván, hogy majd most ök is felértékelödnek. Megindult a Bankok kitelepitése Londonból Most jött a Breaking News.
eszegfu
@libellle: Nem tudok semmit sem hozzátenni... hiszen nekem semmilyen tapasztalatom nincs az angolokkal kapcsolatban...M.o-n élek...de értem a gondolatodat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.