Elutasították az Európai Parlament (EP) hétfői strasbourgi plenáris ülésén azt a képviselői indítványt, hogy vegyék a testület napirendjére az előző napi magyarországi kvótareferendum kérdését.

A patkó bal szélén ülő Egyesült Európai Baloldal – Északi Zöld Baloldal (GUE-NGL) frakció által benyújtott indítvány értelmében az uniós parlamentnek meg kellett volna vitatnia a menedékkérők újraelosztását célzó kvótákról kiírt népszavazás kérdését, illetve ki kellett volna kérnie az ügyben az Európai Bizottság véleményét.

A frakció nevében Marie-Christine Vergiat, a GUE-NGL képviselője szólalt fel, aki elmondta, hogy főként a kormányzati kampány hangnemét kifogásolják, mert – mint mondta – az annak során megfogalmazott "hazugságok méltatlanok az Európai Unióhoz".

Philippe Lamberts, a zöld képviselőcsoport társelnöke támogatásáról biztosította az indítványt, szerinte a Magyarországon megfigyelhető reakciók mindenhol máshol is jelen vannak Európában, ezért érdemes lenne foglalkozni a kérdéssel, el kellene gondolkozni rajta, hogy miképp reagálunk a menekültválságra.

A képviselők 181 nem szavazattal, 101 ellenében és 11 tartózkodás mellett elutasították a kezdeményezést.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
Itthon a parlamentben is ez történik a kisebbségben lévőket, ez az EP-ben is így néz ki. Ilyen a parlamentáris demokrácia. Itthon a Fideszé a többség, úgyhogy itthon tetszik nekik. Ott kint nem tetszik.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Merkelék megint kisegítették Orbánt egy kiadós fiaskóból! =((
quadrocopter
Jó, hogy minden elmeháborodott ökörségről nem szavazgatnak.
Perwool
Itthon a parlamentben is ez történik a kisebbségben lévőket, ez az EP-ben is így néz ki. Ilyen a parlamentáris demokrácia. Itthon a Fideszé a többség, úgyhogy itthon tetszik nekik. Ott kint nem tetszik.
krumpli
Mi van libsik megint, bukta. Nem sikerült megint hazát árulni...
nevemnick
@krumpli: legjobb ha elbújsz te orosz csíra, a vezéred b+ Magyarországot és polgárainak többségét árulta el a lejmolható EU-s pénzért.
Bitu
@krumpli: Egy csöppet se zavarja, hogy vezére bukta el a népszavazást. Lehet ezt elsöprő győzelemként kommunkálni, de ez totális bukás, ami az adófizetőknek 20 milliárdjába került.
Ugye arról volt szó, hogy nem a párt, hanem a kormány kezdeményezte népszavazást, azért álami pénzből megy a kampány. Nos! Jobb helyeken egy ekkora bukás (és pénzköltés) után a kormánynak kötelező lemondania.
Tessék már egy kicsit olvasni minden ország jobboldali sajtója is Orbán bukásáról beszél. Boldogok a lelki szegények, akik ezt a bukást győzelemként könyvelik el.
Ugye kedves vezérüket már el is hajtották (kérte a napirendre vételt népszavazásról), egy érénytelen népszavazással senki sem foglalkozik. És bocsika: az EU parlamentjében az Orbán párja szerint is Európai Néppárt van többségben. Így hajtották el a szerencsétlent.
Villon
@krumpli: Ez új hír! A hazaáruló Orbán újra libsi lett?
quadrocopter
@krumpli: Anyagot kéne váltanod, a régi csak hülyét csinál belőled!
Yoda69
Teljesen jogosan. Minek foglalkozzanak egy bukott szavazas eredmenyevel
krumpli
Ha foglalkoznának, csak felhívnák a figyelmet a 3,3-millióból 98% NEM-re ! Inkább szőnyeg alá seprik ! Nehogy boruljon a bili más országokban is ! Képmutató banda.
Perwool
@krumpli: "Nehogy boruljon a bili más országokban is"
1/Mit gondolsz, nem ugyanez lenne az eredmény máshol is ha szavaznának? De igen, ez lenne, csak máshol nem basznak el egy valag pénzt arra, hogy megszavazzák a nyilvánvalót.
2/Nem arra szavaztunk, hogy nem akarunk bevándorlókat. Hanem arra, hogy Orbán engedélye nélkül nem szeretnénk.
3/Ami jogilag nem érvényes, az politikailag sem lehet érvényes!
magyarbakancs
@Perwool: Belegondolt bárki is aki igenel,nemmel szavazott,hogy ezt a kormányt támogatja.
Az a pénz amit ere a népszavazásra költöttek azt, az elvet segélyek asztmás gyerekek magasabb családi pótlék megvonása,közgyógy igazolványok megvonása,utazási kedvezmények megvonása a rokkantaktól.
Ezt támogatják az igen,és a nem szavaztok.?
Erre gondolt valaki?
Perwool
@magyarbakancs: Tegnap beszélgettem egy 70 éves nővel...
-persze,hogy szavaztam nem-el, nem olvastam el a kérdést de azt mondták a TV-be, hogy menjünk el és szavazzunk "nem"
- na és mire szavaztál "nem"??
-hát hogy nem akarok menekülteket az országba.
- nem zavar, hogy nem ez volt a kérdés?-de, hát azt mondta a TV, hogy szavazzunk nemmel.
Az összes közvélemény-kutató egyetért abban (A Fidesz pártiak is.).:
90 táján a Fidesz fő társadalmi bázisa a művelt, értelmiségi, fiatal, városi réteg volt.
Ma a hívek nagy többsége falusi, idősebb, alacsonyan iskolázott.
Perwool
@magyarbakancs:" Erre gondolt valaki?"
Robbantás, népszavazás, migráns...közben senki nem beszélt arról, hogy mostanára az egy főre jutó jövedelem tekintetében hazánk Európában az utolsó helyre került! A Fidesz 2. hatalomra kerülésének hetedik évében a lakosság egyre nagyobb hányada nyomorog.Magyarország 6 helyet rontott a globális versenyképességi ranglistán, így jelenleg a világ 69. legversenyképesebb gazdasága, az Európai Unión belül pedig a 25.
krumpli
@Perwool: Gyurcsótány aztán kihúzná a sz@rból az országot. Azután hogy ő lökte a szakadékba. Vagy mondj bárkit balról akit most megszavaznának, és te is az 'életedet' adnád érte. És ne gyere a szexi Bajnaival :D :P ?!
nemfideszes
@krumpli: Közel 20 milliárdos népszavazás 1294 ember miatt, miközben már 18 ezer embernek adtak el letelepedési kötvényt (köztük orosz bűnözőknek) az adófizetők kárára, az offshore cégeik és azokon keresztül a saját hasznukra. Ne ez a képmutatás!
krumpli
@nemfideszes: Erre várok választ ! : 11:02 Ez nem az, van Walaki !?
Perwool
@krumpli: Kicsi ország vagyunk, egy söpredékünk van!Na az söpredék politizál már 26 éve.
Kik kezdtek el politizálni 89-90 táján? Úgy 90%-ban akik addig is tették. Esetleg a gyerekeik. A bolsevikok. Csak a zöme átsminkelte magát! Voltak már KISZ-MSZMP titkárok...majd liberálisok...majd konzervatívok...majd nemzeti elkötelezettségű keresztények.Ma olyan egy szavazás mint egy nyilvános wc. Benyitsz és próbálod eldönteni, melyik a kevésbé szaros.
25 éve fosztják ki nemzetünket ,országunkat ! Minden politikai garnitúra csak a zsebét tömi az egyik megy a másik jön,csak az étvágyuk lesz egyre nagyobb! Nem számít ezeknek semmi sem , sem ember,sem gyerek semmi, csak a pénz és a hatalom!Sajnos itt az ország egyik fele az egyik zsebmetsző bandának tapsol, a másik meg a másiknak, miközben nem látják a lényeget. Az összes politikusunk úszik a pénzben, miközben nekünk a seggünk kilóg a gatyából és 25 éve hallgatjuk, hogy rövidesen nekünk is jobb lesz! Képtelenek vagyunk egy komcsimentes, viszonylag tisztességes, szakértő, valóban egészségesen nemzeti érzelmű elitet kinevelni.
krumpli
@Perwool: Végre egy tárgyilagos, igaz vélemény tőled ! Amivel teljes mértében egyetértek !
36
Érdekes, hogy a baloldal kezdene konstruktív megbeszélést.
Az a 3.3 millió NEM, betette a kis kerti kaput.
nemfideszes
@krumpli: Államadósság:
2010 április: 19212 milliárd
2016 június: 25290 milliárd (világválság nélkül, több ezer milliárdos megszorításokkal, MANYUP pénzek lenyúlásával, EU-s pénzekkel kitömve, orosz és kínai hitelek nélkül)
GDP alakulása átlagosan:
Szocik alatt: 2.23%/év
fityesz alatt: 1.86%/év
Versenyképesség:
2010: 42. hely
2016: 69. hely 28 EU-s országból 25. hely
Valuta tartalék
2010 április: 36 milliárd euró
2016 július: 24,5 milliárd euró
Árfolyam
2010 április: 1CHF=183,95 Ft
2016 aktuális árfolyam: 1CHF=281,45 Ft
Élve születések száma átlag:
szocik alatt: 97.145/év
fityesz altt: 90.092/év (azaz átlag 7 ezerrel kevesebben, ami szintén sok mindent elárul)
és akkor nem beszéltünk az egészségügy és az oktatás állapotáról, az egyre nagyobb mértékben növekvő szegénységről és elvándorlásról.

Azon felül, hogy nem hinném, hogy Te az életed adnád a paszuly száron felkapaszkodott, elmebeteg parasztgyerekért, bárki más jobb lenne aki csak annyit tenne, hogy visszaállítja a demokratikus állapotokat, aztán utána lehet gondolkozni a következő lépésen, személyen stb.!
nemfideszes
@Perwool: „Tetszettek volna forradalmat csinálni!”
Perwool
@nemfideszes: Hát igen! Remélem a föld alatt sincs nyugalma!
krumpli
@nemfideszes: Választ, Nevet várok nem statisztikát.. Kinek adnátok a kezébe a kormányzást, a felhatalmazást !? Ki tudja az Országot maga mellé állítani ??? Nem most ! Hanem másfél év múlva, mert MÁR csak annyi nem pedig MÉG annyi
eszegfu
@krumpli: "Nyitottál keletre" ezzel az uj nick-kel?!
krumpli
@eszegfu: 71-es vagyok éltem már 'akkoriban' is... Mivel az Orosz zászló nem volt elég 'kifejező' váltottam Főleg ezért 98% Szia. :)
eszegfu
@krumpli: De azt tudod, hogy leginkább ez a Jobbik szimpatizánsokra "jellemző"?! A Fidesz meg csak azért vette át, hogy kicsit "kedvezzen" nekik? Legalábbis én ezt gondolom. A 98 % pedig nem tudom hogyan kapcsolódik az oroszokhoz... esetleg megmagyaráznád?
krumpli
@eszegfu: Én Jobbikos voltam !!! Cuki Vona óta már nem. Árulója lett mindannak amiben hittünk, és hiszünk !!! Gyurcsótány, Qrbán lógjon !!! Most néhány százezren keressük a helyünket...
eszegfu
@krumpli: Ezt tudtam... volt "szerencsém" Hozzád akkoriban!:))) Keressétek a helyeteket, de azért ezt a "lógjon" dolgot felejtsétek el... ez nem lehet a megoldás!
lópicigáspár
@krumpli: Na most biztos fogok kapni hideget meleget, de én a Bajnaival kibékülnék. Remek szakember, nem beszélve arról, hogy vele még szóba állnak külföldön és nem csak a nyugatra gondoltam. És mielőtt jönne a "fúj libajnai" - azzal ő is bukott néhány fillért. Az, meg hogy néhányan felkötötték magukat miatta - a csőd miatt - szóval a vitya vezet az öngyilkosok terén, csak a töketlen baloldal erről nem kiabál.
nemfideszes
@krumpli: Vona ugyan azt az utat járja be mint egykori mestere. Csuti látta, hogy a "túlkínálat" miatt liberálisként soha sem fog hatalomra kerülni, ezért konzervatív lett. Szétverte a a konkurenciát (MDF, Kisgazdapárt) hogy a szélsőséges MIÉP-et leszámítva, egyedül maradhasson a jobboldalon.
Vona is rájött, hogy szélsőségesként, a börtön viselt, nulla IQ-val rendelkező gárdistáival, soha nem kerülhet a hatalom közelébe. Ezért elkezdett hát kutyákat simogatni... de ettől még ugyan úgy lopna ha a "zsíros fazék" közelébe kerülne. A magyar sajnos már csak ilyen. Tisztelet a kevés kivételnek. Az meg a politika közelébe sem megy.

Putyin képét elnézve, már megtaláltátok a helyeteket.
Perwool
@nemfideszes: Nagyjából a fél világ tudja évek óta, hogy az oroszok miképp lazítják az Uniót, a szélsőjobb által. Mert ugye feltűnik a Jobbik a nagy semmiből. Aztán az első választáson, amin indul olyan pénzekből kampányol, mint az MSZP, vagy épp a Fidesz. Honnét? Nemcsak a Kágébéla ügynél lóg ki a lóláb, de Volner maga a 2 lábon járó bizonyíték az orosz szponzorálásra.
justhpeter
Nem is értem, hogy az Unió miért vette volna napirendre azt az ügyet, amit a magyar választók 57:43 arányban elutasítottak, azaz érvénytelennek minősítettek.
A többség döntött itthon is, hogy nem kíván ezzel foglalkozni. Ügy tehát sem itthon, sem az Unióban nem lehet.
Ha fideSS-ben és Orbán fejében van ilyen ügy, azzal kapcsolatban a kórtörténetüket kell átlapozni és nem az Uniót riasztani.
krumpli
@Perwool: Akkor visszatérünk a mosóporhoz, pedig nemrég hízelegtem Mert igazad volt !! Azt azért tudni kell, hogy az Oroszoknak semmi előnye sincs Európa megszállásából !!! Se gazdasági, se területi !!! Miért vegyen a nyakába EGY ROTHADÓ EURÓPÁT, a tért nyerő iszlamizmussal .. Nekik elég a Lengyel , és az Ukrán Határ biztosítása...
krumpli
@nemfideszes: Ha névtelen senkiknek gondolod a jobbikból kilépő, de a szellemiséget tovább vivő százezreket, akkor tévedsz ! Egy Radikális jobboldal előbb kel életre mint ti ! Mert a dolgozó emberekből áll...
Perwool
@krumpli: A burgonya

– föld alatti raktározó szárát – gumóját –
fogyasztjuk,
– föld feletti szára dudvás,
– levelei összetettek,
– termése bogyó, mely sok méreganyagot
tartalmaz.
üdv: a mosópor-:)))))
krumpli
@Perwool: Én azért éltetem a népet... EZ JÓ
Te viszont egy erre arra forduló, hőmérséklettől függő, keveredő ide oda egyveleg vagy ! Akire senki sem számíthat biztosan, mert elég ha csak fordít valaki a kapcsolón !
Na EZT Übereld
lópicigáspár
@Perwool: És vodkát is lehet belőle főzni! :)
nemfideszes
@krumpli: Csak tudod egy ország gazdasági erejét tekintve nem mindegy, hogy az a "dolgozó ember" éjszakai őrként vagy értelmiségiként dolgozik. Míg az előbbiektől hemzseg a radikális jobboldal, az utóbbiak ezrével hagyják el az országot.

"Egy Radikális jobboldal előbb kel életre mint ti ! Mert a dolgozó emberekből áll..."

Na ja! A "gyúrós" Z. Kárpát Dániel nyilatkozata óta pedig tudjuk, hogy a fél várost szétverő ultrák meg "Tisztességes, tanult emberek.".
eszegfu
@krumpli: 13:46 Lehet, hogy Európa megszállásából nincs előnye az oroszoknak, ezt el tudom fogadni, hiszen Oroszország 17.075 ezer négyzetkm, mig az egész Európa csak 10.430 négyzetkm, tehát nem kell uj terület. Az viszont elgondolkodtató, hogy M.o. esetleg komolyan nem kell neki?! Gyakorlatilag az aláirt Paks2 szerződéssel és a hozzákapcsolódó hitellel bizony erősen már magához láncolt gazdaságilag, szerintem "termékei kihelyezésével" bizony szüksége lehet M.o-ra.
krumpli
@nemfideszes: Ha tetszik ha nem mi előbb az utcán leszünk.. Mint a jól szituált értelmiségi a nyugis otthonából. P Van még kérdés, Novák remélem nem marad hülye
nemfideszes
@krumpli: "Azt azért tudni kell, hogy az Oroszoknak semmi előnye sincs Európa megszállásából !!!"

Erről szó sem volt. Bár Ukrajnából eltakarodhatnának...és hát ugye más államok felett sem kéne nagyon harci gépekkel repkedniük (Anglia, balti és skandináv országok). Oroszoknak Európa gazdasági erejére van szüksége. Az Európai piacok nélkül az orosz gazdaság egy nagy nulla, főleg most, hogy az olaj- és a gázár a béka segge alatt van. Putyin által pénzelt szélsőségesek szerepe, hogy az Uniót minél jobban meggyengítve kizsarolhassa az embargó feloldását. Hogy aztán Putyin oligarchái minél zsírosabb üzleteket köthessenek Európában, és persze az Unió hunyjon szemet az egykori KGB-s személyi kultuszán alapuló diktatúrája felett.
Egyéb iránt rakhatnál a nickneved mellé egy aktuálisabb képet is. Tudod amin szeretett Putyinod arca csak úgy püffed a botoxtól vagy (és) a vodkától.
Perwool
@krumpli: Nem gondolod komolyan, hogy "űberelni" fogok veled egy nicknév miatt.
"Te viszont egy erre arra forduló, hőmérséklettől függő, keveredő ide oda egyveleg vagy "
Oké!Ha Te így gondolod! Én meg nem fogok vitatkozni egy növénnyel.
Te most tényleg elhiszed, hogy az itt(és más online újságoknál) hozzászólóknak az a nevük ami a nick-k. A nick név alapján ítéled meg a hozzászólások tartalmát?
nemfideszes
@krumpli: Az lehet. De egy dolog az utcára menni, és megint más egy országot elvezetni. Ez utóbbihoz pedig szakemberekre van szükség. Tudnál ilyenből felsorolni párat a radikális jobboldalról?!
Ha már Te is neveket kérdeztél...
Ami meg Novákot illeti, röhej az a kis pattogó görcs, főleg ahogy rohangál a 40 kilójával, mint határvadász. Bár ha az volt a terv, hogy a muszlimokat halálra röhögtetik akkor nem szóltam...
Én a helyében viszont inkább az asszonnyal foglalkoznék, mert Dórika bizony egyre inkább celebesedik, legalább is külsőleg. Aztán nehogy ő is átfaroljon egy pénzesebb "honvédőhöz".
magyarbakancs
@Perwool: Kruplinak írtál 100 %-ban egyet értek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.