A Der Spiegel német hetilap címlapján Donald Trump látható, amint éppen lefejezi az amerikai szabadságszobrot. A kép erős kritikát váltott ki világszerte.

Klaus Brinkbaumer, a lap szerkesztője véleménycikket is közöl, amelyben kifejti, hogy Trump felülről akar puccsot végrehajtani és illiberális demokráciát akar kiépíteni.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Foxley
Érdemes olvasni a Spiegel archívumot.
Peller Anikó
Fosnak a mekkergültéknél. Akkor nem aggódtak amikor ránkeresztették a csimpáncokat.

Pedig akkor lefejezték Európát. Ez a hülye mekkent meg még tapsikolt is amikor az amcsik ölébe nyomta az angolokat.
namihami
Nemcsak a mi hazánk vezetője tébolyult. De annak a másiknak még hatalma is van, nemcsak pofája. És ezért nemcsak hülye, de veszélyes is.
fekete
Achtung Achtung!! Der Spiegeknek nem tettszik az USA! Menyivel kulombek a tobb szaz ezer muszlimot beengedok mindenfele papir nelkul?AChtungek az EU kezdete ota lefejtek a Kelett
Europat,kizsakmanyoljak es semiert dolgoztattjak.Nem hiaba van naluk 35 ezer amerikai ka-
tona 45-tol! Erol hebregjen a Spiegel!
JAJMÁR
@Peller Anikó: Fura, hogy nem érted. Mert amúgy egész képben vagy... de tényleg!
Mi a búbánatnak hívná, meg küldené migránsok millióit és problémák halmazát saját magára az eu? "Meg a Soros"? (Éppen ennek a képtelenségnek bedobása, és sujkolása a köztudatba, igazolta előttem, hogy "dehogy") Ez most a demokracia gyenge pontja, gondolkodj! Tényleg elhiszed, hogy a Merkel saját magát , és az országát , meg azeut szándékosan gyengíti?
karma1
@fekete: mondtam mar, hogy tanulj meg magyarul, meg helyesen irni, es/vagy csereld le a forditoprogramodat, mert nagyon szar...
Mi van, nem telik egyre a trollfizubol?
Csizmás Kond
@karma1: ...nahát...a veréb mondja a bagolynak...:)))
Cicamama55
.."Ne ébreszd fel az alvó oroszlánt!"..
Csizmás Kond
Amúgy azt tudni kell, hogy ámerikában is már kétszáz éve a piac diktál, az adja a politikát és az elnököt.
Trump is egy ilyen piacorientált nyertes és a Clintonbanya is az volt...csak más más érdekeltségben.
A politikai oldalak is bár többszínűnek tűnnek két részre oszlanak, van aki hisz a hazában és az ahhoz tartozó népben és van akinek mindegy ki kicsoda csak ki tudja használni...ezek harcolnak egymással a világon.
karma1
@Horizont: Kosziiiiii,,,,:o)))))) Ba'r tudok me'g e'kezetet is, la'tod???...:o)))))
Csizmás Kond
@Horizont: ezt írja :" hogy tanulj meg magyarul, meg helyesen irni"...ez neked helyes ?
...és az ékezet a helyesség feltétele...mert nem mindegy, hogy...szar vagy szár...tok vagy tök...stb.
karma1
@Horizont: Mielott atmennel Gretsybe, vegyel egy jo mely levegot, es igyal meg egy pohar finom borocskat majd az ebedhez,...:o)))))) Tudod, a magyar nyelvi finomsagokat nem igazan tanitjak Romaniaban, mert ott nem igazan foglalkoznak azzal, hogy a "meg" a fenti peldaban egyenlo az "es"-sel,... (Es azt is mondom, hogy ne ess el!...:o)))))
karma1
@Horizont: Mindegy, mit hajtasz fel, csak jol essen...Tudod, a vasarnapi ebed az szent...:o)))(Es (s)erthetetlen...:o)))
Csizmás Kond
@Horizont: ...ő kezdte...és az élet szép anélkül is hogy én milyen vagyok...:)
Peller Anikó
@JAJMÁR: "Mi a búbánatnak hívná, meg küldené migránsok millióit és problémák halmazát saját magára az eu?"

Na lám, mégis ezt tette az állat. Talán véletlenül mondta azt az egy rohadt mondatot szándékosan a banya? És ez a szándékos, megfontolt mondat eldöntötte Európa sorsát.

A szélsőjobb előretör és hatalomra kerül, anglia kilép és szövetséget köt trumppal, Európa széthullik. Putyin ugrásra kész. Mit nem értesz?
Ördögvadász
Nem Soros lapja a Spiegel, nem egy cionista lap, akárcsak ..?

Úgy vagyunk mi itt jelenleg az öreg kontinensen a zsidó uralom alatt a demokráciával, mint ha felküldenének egy nőt és egy férfit a holdra.
Leveszik fennt az ürhajós sisakot és azt mondja a nő: huuu, itt kevés a levegő!
Mire a férfi: kedves, itt nem kevés a levegő, itt nincs levegő!

Európában nincs demokrácia. Az EU megszüntette, eltörölte a demokráciát.
justhpeter
Nem lepne meg, ha a német gazdaság az elkövetkező öt-tíz évben növekedne még abban az esetben is, ha az EU az ingyen pénzeket radikálisan leszorítaná.
karma1
@JAJMÁR: Hagyd a fenebe, az elvakult fide$$-hivoknek egyszeruen kiesik az a pici teny, hogy Merkel kizarolag azert nyitotta meg a hatarait, mert orban akkumulalta a Keleti elott a menekulteket, napokig allati korulmenyek kozott tartotta oket, aztan meg leszedte oket Bicskenel a vonatrol, de elotte azert elkerte a vasutijegy arat elore toluk...ERRE mondta azt Merkel, hogy minden SZIR menekultet befogad. Szo nem volt irani, bangladeshi, nyasszafoldi, koszovoi menekultekrol, kizarolag SZIR HABORUS menekultekrol...

Tudod, nehany kommentelonek kene egy kis Cavintont szedni, mert kezd beszukulni es szelektivve valni az emlekezetuk,... Pedig meg csak 17 honapja tortent az eset...:o)))))
karma1
@Horizont Meg mindig szenved a macska? Hat nem is neki irtam, akkor meg mit nyelveszkedik? Mondom, hogy hianyzott az iskolabol, amikor azt a heti ket magyarorat leadtak neki Romaniaban...
Fozzel fincsit!...:o)))))
Peller Anikó
@huKKK: teljes egészben egyetértek a cikkel, a németeknél elmentek otthonról. Nem tudom ki irányítja a tükröt de ezen a szinten ahol Európa léte a tét ez szerintem nem lenne megengedhető. Ha én csak kicsit hasonló jellegűt írok kitörölnek, cenzúráznak. És akkor egy ilyen szenzációhajhászó disznóság simán terjeszthető a németeknél. Tartok tőle, hogy a meghibbant egyetértésével, esetleg hatására.
egyedül
Ez az ember nem normális ,én ugyan soha nem voltam még Amerikába de nem is vágynék ilyen Elnök mellett oda!
verőce21
A 82 országból érkező "szír" menekültek szándékát fejezi ki ez a beszédes címlap. Nincs ennek mit mellébeszélni.
JAJMÁR
@Peller Anikó:Minden demokratikus -és egyben liberális - ország, államfő, és ember fontos alapvetése, hogy a menekült embereken segíteni kell. Ez előre tudható és kiszámítható is éppen ezért. Úgy értem, egy ellenoldal részéről.
Azt pedig előre látni, - pl egy évvel ezelőtt még, hogy a világ felbolydul és megindul, csak valami nostradamusi tehetség jósolhatta meg. No meg akik alakítják.
Az nem lehet a Merkel, nem lehet az eu, hiszen ők erre láthatóan nem készültek fel.
A demokrácia alapértékeithasználják fel ellenük valakik. (Megjegyz. ellenünk is)
És nincs rá jó megoldás.
karma1
@Horizont: Hogy van az, hogy nem a macskanak irok, de o kifogasolja a helyesirasomat, es lebasz azzal, hogy "o kezdte"... (Vagyis en...)
Tudod, fogadatlan prokatornak ...:o)))
Peller Anikó
@JAJMÁR: egy évvel ezelőtt már javában tódultak ránk az arabok tízezrei.

propeller.hu/nagyvilag/3240594-merkel-tortenelmi-dontese-menekultekrol-168-ora

Semmilyen Nostradamus nem kellett csupán idióták vezetik Európát. Ha ez az idióta banya feléri ésszel, hogy a harmadik világ százmilliói indulnak útnak és bezárja a határokat akkor megússzuk néhány ezer betolakodóval és nulla széttépett hullával. Rá hallgatott minden seggnyaló politikus, nem mertek szólni, de szerintem némelyik bólogató simán hülye volt hozzá.

Nézd meg a mi gecink felérte ésszel de a féleszű banya az nem volt rá képes.

Azóta nagyot fordult a világ, Európa szétesik a banya meg fosik.
Peller Anikó
@verőke: nem, sajnos nem azt fejezi ki. Esetleg ha egy sír megmenekült tartaná a véres jatagánt és a levágott fejet a kezében, akkor talán azt fejezné ki, de így csak a trumpot fejezi le, a tükör aljas szándékai szerint. Ez rosszabb mint a csárli hebdo, mert azok legalább viccelnek.
JAJMÁR
@Peller Anikó: Nem értetted meg a fenti írásomat. Igaz kicsit szándèkosan "homályos" , de ha gondolkodnál, èrthetnéd. Sajnos nem tudsz, eltaláltak rendesen a "lila köddel".

A mi g-nk semmit sem tesz v. mond csak úgy, önzetlen haza meg szeretetbül! Keresd az okot!
karma1
@Horizont: Ja, Merkelnek annyira "vege van", hogy ujra megvalasztotta a partja partelnoknek (is). csak Magyarorszagon josolgatjak a feide$$-hivok es az elvakultak, hogy Merkelnek mennie kell a politikaja miatt... Kurvara szeretnek, mert Merkel nem hagyja magat hulyenek nezni, orban pedig ezt szeretne tenni folyamatosan, mindenkivel.
verőce21
@Peller Anikó: (22:39) Csak azért írod ezt, mert félúton leragadsz, leállsz a gondolkodásban!
Na vegyük sorra:
Angela Merkelt minden kétséget kizáróan, az idén újraválasztják német kancellárrá. 100%
Innentől kezdve, újra senki nem mer szembemenni vele Németországban, a Der Spiegel sem.
Tehát kivetíti Trumpra, hogy lefelezi a liberális demokráciát, a kezében tartva a Szabadság szobor fejét.
Pedig valójában Merkelre értik, hogy lefejezi a liberális demokráciát, a vademberek beengedésével. (És a szabad véleménynyilvánítást is.)
Ezért ávetítik Trumpra, hogy milyen illiberális alak már ez a trampli, nem akarja, hogy bemeneküljenek szegény "szírek", fél, hogy lefejezik a társadalmat és az államot, pedig a németek többsége sem akarja már.
Ez egy kettős tükör, vagy ha tetszik, egy tükrös szoba.
verőce21
@Peller Anikó: (folyt. 04:09) Mindenki megtalálja benne a tükörképét. @JAJMÁR:
Peller Anikó
Honnan veszed, hogy a buggyant merkelre értik amikor a képen egy szőke fazon van ??

Mivel a képen egy szőke fazon van ebből teljesen egyértelműen azt értik, hogy a Hosszú Katinka a véreskezű leszámoló aki levágta a szabadság fejét és vigyorogva lóbázza a kezében (bocs Katinka, szeretlek)

Aki nem ezt olvassa ki ebből a szar képből az hülye.

kb ezt akartad mondani?
verőce21
"Megláthatná magát benne, ha az éj nem közeledne..."
verőce21
@Peller Anikó: "Meg is látná magát benne, Ha az éj nem közelegne..." @JAJMÁR:
JAJMÁR
“A szemet-szemért vakítja meg az egész világot.” (Mahatma Gandhi)
huKKK
@karma1: Úgy tűnik, a spiegelben is működnek azok a mechanizmusok amik a faz - nál.
A stazi korszak majdnem tisztességesebbnek tűnik ezekhez képest. A sajátjaikat is ott verik át ahol érik. www.magyarmenedek.com/products/9845/Megvasarolt_ujsagirok_-_Udo_Ulfkotte.htm
huKKK
A spiegel is a rendszer része lenne?
"Több mint másfél évtized sikeres újságírói pályafutás után Udo Ulfkotte (1960. január 30. - 2017. január 13.), a Frankfurter Allgemeine Zeitung hajdani munkatársa lerántotta a leplet arról, miként használják kormányok és titkosszolgálatok a propaganda eszközeként a német médiát. A kötet címe Gekaufte Journalisten (Megvásárolt újságírók). A szerzője a Magyar Nemzetnek adott nyilatkozatában „szégyelli, hogy korábban maga is részt vett a hazugságok gyártásában.” Állítása szerint az ukrán konfliktus miatt döntött úgy, túl veszélyessé vált a helyzet ahhoz, hogy ne derüljön ki az igazság a tudósítások mögötti lobbiérdekekről.

„Akiknek dolgoztam, mindvégig tudták, mit csinálok. Az igazságnak pedig napvilágra kell kerülnie. És ennek lényegében semmi köze a Frankfurter Allgemeinéhez, mert az egész rendszerről van szó, ami velejéig korrupt”.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.