Hosszas tárgyalások után három magyar cég megkapta az engedélyt, hogy megkezdje a magyar hús exportját a Fülöp-szigetekre – jelentette be kedden egy manilai üzleti fórumon Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A miniszter beszédének az MTI-hez eljuttatott hangfelvétele alapján a miniszter a mezőgazdaságot a két ország gazdasági együttműködésének egyik kulcsterületének nevezte. Szijjártó Péter szerint a húsexport megindulása jelentős lökést fog adni a Fülöp-szigetekre irányuló magyar agrárexportnak.

A miniszter felidézte: tavaly 200 millió dollár volt a két ország közötti kereskedelmi forgalom, "ami nem kevés, de van még hova fejlődni", ezért Magyarország és a Fülöp-szigetek kétoldalú gazdasági együttműködési szerződést írt alá, az Eximbank pedig 510 millió eurós hitelkeretet nyitott a magyar és a Fülöp-szigeteki cégek együttműködésének támogatására.

(MTI)

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cefi
Meg lehet tudni a cégek nevét? Van egy olyan érzésem, köztük van egy felcsuti mangalicaüzem is.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lusta
Na most valaki döntse már el, hogy exportálunk, vagy importálunk.
bakegya
Husom,aTE HUSODBÓL ODA NEM SOK MENNE,DE NYUGODTAN MARADHATSZ,csakkk a teknősödnek fogsz hiányozni!!!
Cefi
Meg lehet tudni a cégek nevét? Van egy olyan érzésem, köztük van egy felcsuti mangalicaüzem is.
Clavigo
Felkészül...Lölö haver...oszt jó napot.
coni
Minőségi agrártermékkel nem kéne olyan messze szaladnunk és sokkal több lenne a hozzáadott érték. Mi vagyunk a térség Kínája, olcsó munkaerővel gyártjuk/termeljük a silány minőséget ami még a világ másik felére szállítva is olcsó.
Clavigo
Az utóbbi időben cc@rrá hízott frakciódat ajánlanám legelőször is exportra...A Gazdaállat is lassan vágósúlyba ér...
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2017/03/27/nem-erzik-legalabb-kinosnak-hogy-egy-levegot-szivnak-talpig-bunozokkel/
A magyar kormány külpolitikája arra korlátozódik, hogy a földgolyó összes elmebeteg diktátorának nemiszervét végigszopkodja. Azaz a keleti nyitás nevű népnemzeti hülyítés mögé bújva köztörvényesekkel szövetkezik, akik semmibe veszik az emberi jogokat és a
rendpártiságra hivatkozva sanyargatják, kizsákmányolják, vagy éppen elteszik láb alól az
alattvalóikat (Oroszország, Azerbajdzsán, Törökország, Fehéroroszország, és így tovább).
Jó, tudom, nincs itt semmi látnivaló, de a hülye rizsán túl – a magyar nagykövetség
újranyitása, 510 millió euró (= több mint 150 milliárd forint!!!) értékű hitelkeret az Eximbanknál
magyar vállalkozások Fülöp­szigeteki jelenlétének támogatására, húsexport, magyar
vízgazdálkodási megoldások exportja, kulturális együttműködési megállapodás, 35 hallgatói
ösztöndíj Fülöp­szigeteki diákoknak (a mieink nyugodtan fizessék csak a tandíjat), a terrorizmus elleni küzdelem összehangolása (nem úgy volt, hogy csak magunkra számíthatunk, gecik?) – tragikus, hogy a magyar kormány szándékosan hergeli az Európai Uniót, amikor annak Dutertéhez hasonló ellenségeivel cimborál. Miközben minden fronton, minden szarosszájú szekértoló hangján keresztül az európai emberi jogi egyezményekből való kilépést lebegtetik.
magyarbakancs
Húst Exportálunk a Fülöp-szigetekre.
Mivel szállítjuk oda?
Mennyik vágóhídról?
A szállítási költségeket ki állja?
Qqberci
Nem lenne egyszerűbb, célszerűbb Szíjrágót exportálni?...
namihami
@magyarbakancs: És most adta ki az MTI, hogy itthon is kevesebb a disznó, mint kéne. Esetleg feláldozzák a Békemenetet, már csak a szent cél (és a családi bevétel) érdekében?
Azt írod, mivel szállítjuk. Mivel, mivel? Hát jönnek a cowboyok és elhajtják a csordát és a kondát. Az óceánnál lesz némi fennakadás, de addig biztos sikerül megtanítani az állatokat úszni. A fő állatokkal (akik ezt a szerződést kötötték) együtt.
magyarbakancs
@namihami: Vízi teheneket kellene kitenyészteni.
vízilovat a tehenekkel kellene párosítani.
Beadom újításnak.
aremy
@Cefi: az első kettő mélyszaros és a csányi de kilehet a harmadik??
Clavigo
@magyarbakancs: Elkéstél...Ott ülnek a parlamentben..
lusta
Kanyarodjunk egy kissé vissza egy pár évet. Közel-Kelet. Szíjj Ártó Panama Pubi lelkendezve bejelentette, hogy megnyílt a hús exportjának a lehetőslge. Most Fülöp-szigetek. Ahol járt, mindenütt hatalmas szerződéseket írt alá. Ha valaki összeszámolná, nincs akkora termelése a világnak, amit mi szállításra nem írtunk volna már alá. A valóság ellenben az, hogy a cégeknek maguknak kell megküzdeniük a piacért, mert sorosbérenc föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk csak a román, szlovák szerb, holland, stb. cégek és vállakozások érdekeivel törődik.
Jozefina
"véres kező" szijjártó (kezet fogott a véreskezű diktátorral) erre térjünk vissza egy év múlva. Mit, hova exportálsz??? Egyszer már számot kéne adni a sok blabla hülyeségről és paraszt vakításról.
Nessy
@Jozefina: Mit, hova? Nem kérdés! Hűtőszekrényt az Antarktiszra!
aremy
cseresznyét vagy meggyet mikor torgyán után szabadon.
namihami
@magyarbakancs: Remélem, beveszel az üzletbe. Ha másként nem megy, akkor csendestársnak. NEM STRÓMAN, világos?
quadrocopter
- Az Eximbank csókos kormánybank és hordabank! Lehet találgatni.
Cefi
@Perwool: Magyarország államformája?
-Rántott hús.

(Markos-Nádas)
Eladott Ország
@quadrocopter: atlatszo.hu/2017/01/19/hazipenztarkent-hasznaljak-az-eximbankot-kormanykozeli-uzletemberek/
Házipénztárként használják az Eximbankot kormányközeli üzletemberek.
Szakállas vita menő közgazdaság-tudósok körében, hogy szükséges-e hogy egy állami vállalat nyereséges legyen, vagy legalábbis ne termeljen veszteséget. Mindkét lehetséges válasz okos indokokkal cicomázható fel. Summázva: a gazdaságpolitikai cél elérése a lényeg és nem lehet tékozolni az adófizetők pénzét.
magyarbakancs
@Clavigo: "Elkéstél...Ott ülnek a parlamentben.."
Tényleg igazad van.!
eugen4402
Folyt: "...ellentételezésként a Filippino kormánymegbízott minden év Nagypéntekjére szállít nekünk 8 azaz nyolc darab önkéntes keresztrefeszítést vállaló jelöltet, akiket itt nálunk nyilvános ünnepség keretében felszegezhetnek a saját vallási fanatikusaink."
Eladott Ország
444.hu/2016/08/29/milliardokat-szort-el-a-kulugy-cege-de-kis-szerencsevel-ovek-lehet-5-millio-darab-kukorica-es-15-millio-magozott-meggykonzerv
Milliárdokat szórt el a külügy cége, de kis szerencsével övék lehet 5 millió darab kukorica- és 1,5 millió magozott meggykonzerv. Almasűrítményt szeretne? Hívja a külügyminisztériumot! Egy ilyen csapatba nyilván kell egy Nógrádi György.
Eladott Ország
@coni: Az orosz piacot már elfoglalta Nyugat-Európa és az USA.
coni
@Eladott Ország: Mangalicából rengeteget szállítunk a spanyoloknak, olaszoknak. Minőség kérdése. Bió csirkét, tojást, pisztrángot stb... minden mennyiségben el tudnánk adni Európába is, állandó hiány van belőle. Az olcsó vizezett húst, hal/szója ízű baromfit tényleg messzebb kell szállítanunk.
kukac50
Talán a kereskedő házakban dolgozók szeretnének Magyar húst enni?
Tegyék láthatóvá,hogy a kereskedő házak mennyi forintba kerülnek az adófizetőknek,és mennyi forint értékű üzletet kötöttek eddig minden országról adjanak tájékoztatást az adófizetőknek!
Eladott Ország
@kukac50: Nagyon úgy tűnik, hogy magozott meggykonzervekben és vákuumozott csemegekukoricában áll az a nem kevés milliárd állami közpénz, amit sikerült egy önjelölten tehetséges teremfocista gondjaira bízni. Ez a sokadik ránézésre is mellbevágó, már­már szürreális tényállás a Nemzeti Kifizetőház Kereskedőház negyedéves késéssel közzétett, 2015­-ös beszámolójából derül ki, ami egyúttal azt is magában foglalja, hogy egyetlen év alatt ez a stratégiai fontosságú intézmény 6 milliárd (=6000 millió) forint veszteséget halmozott fel.
quadrocopter
Szerintem a Csányi művek is új trezorokat vásárolhat. A köznek nem igazán lesz ebből haszna!
kukac50
Török országban a kereskedőház vezetője Orbán rokonsághoz tartozik Lévai Anikó unoka öccse,így mentik ki az adófizetők pénzét az Orbán rokonsághoz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.