Marosvásárhely környékén is műjégpálya épül a magyar kormány támogatásából – az erről szóló együttműködési megállapodást hétfőn írták alá Marosvásárhelyen a Maros megyei tanács, a Visit Mures Egyesület és a Mens Sana Alapítvány vezetői.

Maros megyében is műjégpálya épül a magyar kormány támogatásából

Fotó: Pixabay

A dokumentumot Péter Ferenc, a Maros megyei önkormányzat elnöke, Tánczos Barna, a Székelyföldi Jégkorong Akadémiát működtető Mens Sana Alapítvány elnöke és Szőcs Levente, a Visit Mures Egyesület elnöke látta el kézjegyével.

Tánczos Barna az MTI-nek elmondta, a Mens Sana Alapítvány a magyar kormány támogatásával három sátortetős műjégpályát épített Csíkszeredában, Sepsiszentgyörgyön és Gyergyószentmiklóson, negyedik helyszínként Marosvásárhely környékén bővítik a székelyföldi jeges sportok infrastruktúráját.

Mint mondta, a megyei önkormányzat vállalja a létesítmény működtetését, a magyar kormány finanszírozása az infrastruktúra megépítésére irányul. Rámutatott: nagyságrendileg 850 ezer-1 millió euróba kerül egy ilyen jégpálya, aminek a 90 százalékát a Mens Sana Alapítvány a magyar kormány támogatásával biztosítja.

A környékbeli iskolák diákjainak korcsolyaoktatására használják majd a létesítményt, délutánonként az U12-es korosztályig jégkorongedzéseknek és más jeges sportoknak fog otthont adni. Remélik, hogy már az idén vagy legkésőbb a jövő év első két hónapjában sikerül átadni az új létesítményt.

A Székelyföldi Jégkorong Akadémia hálózatában jelenleg több mint 7 ezer gyerek korcsolyázik hetente, Marosvásárhely csatlakozása után Székelyföldön összesen 10 ezer gyerek fogja igénybe venni a jégpályákat.

Tánczos rámutatott: az elmúlt két évben megháromszorozódott a 8-10 év alatti gyerekek létszáma a jégkorong utánpótlásban, ez majdnem 500 gyereket jelent, ami mutatja, hogy óriási lendületet adott a magyar kormány támogatása a székelyföldi utánpótlásnak és tömegsportnak – mondta Tánczos Barna.

(MTI)

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@csipetke: mert onnan jönnek a levélszavazatok! Meg a csak itt bejelentett, de nem itt élő voks turisták!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csipetke
Persze,Így is kell csinálni.Gratulálok. Nálunk elsz@rják a pénzt újabb kézmosásra buzdító drága plakátokra,ahelyett,hogy legalább a kórházakban a látogatóknak megteremtenék a feltételeket a fertőtlenítős kézmosásra.Most meg ez.A szomszédban cseszik el a lóvét.Hát ezért tartunk ott,ahol,mert a pénz sose ott köt ki,ahol szükség lenne rá.A románoknak jobban megy,mint Magyarországnak,miért kell oda is adakozni?
Nessy
@csipetke: mert onnan jönnek a levélszavazatok! Meg a csak itt bejelentett, de nem itt élő voks turisták!
advocat
A román GDP lassan magasabb, mint a hazai? Miért nem támogatjuk inkább Luxemburgot! Mert akkor azt a magyar kormány agymenésével még megmagyarázhatnánk. Különben is a magyar jég a legjobb a világon. Nem?
CsipkeRózsa
Örülök, hogy ehhez is hozzájárulhatunk az adóinkkal, amit most is emelgetnek itthon.

Korai még a kampányt elkezdeni, vagy csak nem tudnak leállni vele, úgy hozzászoktak? Kényszerbetegek!
tudode
És ez az ADOMÁNYOZÁS nem minősül Orbán-tervnek!
.
Osztogat, v fosztogat, v megvesztegel?
.
Ez is lehet kérdés!
kisrigó
@CsipkeRózsa: Sajnos, az ilyen külföldi beruházások (is!) alkotmányos költséggel járnak, így kettős haszna van. Egy az ellenőrizhetetlen voks szerzés, a másik pedig a saját zseb, sőt még saját láb is! Mi pedig majd a plakátokkal moshatunk kezet a kórházakban! Még mindig nem veri ki semmi a biztosítékot!?
Rockxy
Persze hogy műjég. Igazira nem tellik! :D
lusta
@advocat: léangyos, langyos, meleg, mert bizony Kanadában már támogatjuk a templom építést.
mno.hu/hatarontul/felmilliardot-kuldott-a-kormany-egy-kanadai-magyar-egyhaznak-2450678
tulipan
Fárasztó, hogy állandóan a románokat pénzelik!!
Pálinkás Pál
No ezért kell bukásuk után az összeset felhúzni a lámpavasra!!!
namihami
Nem lenne fontosabb iható vizet adó vízhálózatot, esetleg csatornát vagy legalább normális úthálozatra költeni? És ezeknek talán a helyiek is jobban tudnának örülni. Persze, a fentiekből kevesebb a lecsíphető "" visszatérítés"" vagy a "" 20%"". Akkor pedig már nem is annyira buli a dolog.
papa.49
A román kormány milyen beruházást fizet Magyarországon ???
Semmi ilyet nem fizet, de nem is fog soha sem fizetni !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.