Ankara etnikai tisztogatást hajt végre Szíriában – figyelmeztetett William Roebuck, az Iszlám Állam terrorszervezet ellen küzdő nemzetközi koalícióban tevékenykedő amerikai diplomata a washingtoni külügyminisztérium számára készített jelentésben.

Amerikai diplomata: Erdogan hadserege etnikai tisztogatást hajt végre Szíriában

A jelentésből a The New York Times című amerikai lap közölt részleteket helyi idő szerint csütörtök este. Ezekből kiderül, hogy Roebuck nagykövet szerint Törökország és szövetségesei szíriai offenzíváját "nem lehet másként meghatározni, mint háborús bűnnek vagy etnikai tisztogatásnak".

William Roebuck, az Iszlám Állam terrorszervezet legyőzésére alakult nemzetközi koalícióhoz akkreditált amerikai különmegbízott helyettese bírálta az amerikai kormányzat politikáját, amely szerinte nem tesz erőfeszítéseket a szíriai török offenzíva megakadályozására vagy legalábbis féken tartására. "Ha egyszer majd megírják a diplomácia történetét, akkor felteszik majd a kérdést: mi történt itt, és a felelősök miért nem tettek többet ennek megakadályozására vagy legalábbis miért nem nyilvánították ki határozottabban a véleményüket Törökországnak" – idézte a The New York Times a jelentésben foglaltakat.

A lap megkereste az amerikai külügyminisztériumot is, amely azonban nem reagált arra, hogy igazak-e a jelentésben foglaltak. Morgan Ortagus külügyi szóvivő azt közölte: "egyértelműen leszögeztük, hogy határozottan ellenezzük Erdogan elnök azon döntését, hogy szíriai területre lép, és a magunk részéről, a katonai konfrontációt leszámítva, mindent megtettünk a történtek elkerülésére".

Ortagus hozzátette: az Egyesült Államok "komolyan vette azokat a jelzéseket, melyek szerint a törököknek és a támogatásukat élvező harcosoknak túlkapásaik voltak, civileket gyilkoltak meg". Ezeket a kérdéseket a szóvivőnő szerint Washington a legfelsőbb szinteken vetette fel Törökországnak.

A török elnöki hivatal csütörtökön bejelentette, hogy az államfő, Recep Tayyip Erdogan november 13-án Washingtonban találkozik Donald Trump amerikai elnökkel. Erdogan Trump meghívására látogat a Fehér Házba.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: MTI/AP/Baderkhan Ahmad

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Gáon Mordehaj: ,,Az ukrajnai magyarokét is meg szoktad hallani? Vagy a Felvidék anyanyelvétől eltiltott magyarságét is ?"
Igen. Megint a körtét az almával. Az említett esetekben fellép a kormány, a török népirtót meg ajnározza.
Érzed a különbséget?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
Nem tudom eldönteni, hogy Trump egy felelőtlen, korlátolt , ostoba ember, vagy egy kis kaliberű kalandor, akiből a hatalomvágy nagy gazembert faragott, de valószínűleg nincs is vagy.
Nem értem - talán inkább nem akarom érteni - az amerikaiakat, hogyan választhatták meg Trumpot egy olyan elnök után, aki az USA legintelligensebb, legkulturáltabb vezetője volt.
Eladott Ország
Erdogan katonái válogatás nélkül gyilkolnak Szíriában, amire tökéletes bizonyíték az, hogy a Free Burma Rangers segélyszervezet egyik mentőautóját – nehéz összetéveszteni egy katonai járművel – annak alapítója szerint vagy drónnal vagy pedig tüzérségi ágyúval célzottan meglőtték. A támadásban a segélyszervezet egyik munkatársa azonnal meghalt. Az, amit Trump hibás döntése hatására most Erdogan Észak-Szíriában végrehajt, nem csak a térség, de Európa békéjét is aláássa. A sokak által legyőzöttnek hitt ISIS hamvaiból éledhet újjá. Az ezért felelős Erdogannak többek között ezért sincs semmi keresnivalója Magyarországon. Sem most, sem a jövőben bármikor.
www.kurdistan24.net/en/news/a5854efa-1e76-4fe9-9521-36321adfee69
Gáon Mordehaj
A románok 100 év óta hajtanak végre etnikai tisztogatást a magyarság kárára az elszakított Erdélyi területeken! Ez úgy látszik nem fáj a hazai judeo-liberális kártevőknek!
Csizmás Kond
Ilyen amikor a gyilkos ad véleményt. Amerika is ugyanúgy őli a világban az embereket sőt. Amúgy nem a török terjeszkedéstől bojdult fel a világ hanem épp az amerikaitól.
Nem kell dicsérni a törököt sem de épp amerika volt az aki fegyverezte és támogatta a hadmozdulatait.
Aki Én
@Gáon Mordehaj: Egész pontosan melyik román iskolában, melyik román kórházban gyilkolnak magyar gyerekeket halomra?
Gáon Mordehaj
@Aki Én: Ami Románia erdélyi területén történik az nem más, mint intellektuális etnicídium. Az őshonos lakosság felszámolásának nem egyedüli módja annak fizikai megsemmisítése!
Gáon Mordehaj
A hazai judeo-médiabeli kútmérgezők sikerrel hergelték fel a főváros oktalan, barom módjára terelhető tömegeit. Akik azt sem tudják, hogy a kurdokat eszik vagy isszák. De ha Fideszt valamiért is bűnbaknak lehet kikiáltani, akkor egy kis ordítozásra mindíg nyitottak. Ugyanazokat a kreatúrákat lehetett látni, akik annak idején az Új színház "nácizásához" is kivonultak, vagy a Turul szobrok ellen, vagy bármelyik magyar nemzeti történelmi emlékmű gyalázásánál a nácizós, fasisztázós kórust alkották. Természetesen kibővülve a CEU SOROS ösztöndíjakkal megvásárolt multikulturális, liberális szellemi akoljának növendék birkáival.
kokopelli
@Nyírfa: (7:45) Nem tudom,hogy bemutatták-e a cca.másfélórás filmet a Tramp életéről a magyar TV-ben!
Abból simán leszűrhetnéd a gátlástalan Donald egész pályafutását,ill. a családja történetét az ősei Bajor-
országból való elvándorlásáról,a visszatérésük elutasítását a Bajor Királyi Adminisztrációtól,egészen a "cse-
mete raffinált újraválasztásáig!
Jozefina
Trump és a NATO országok valószínűleg bűnsegédek lesznek erdogán gyilkolásaiban!!! Trump szabad utat adott erdogánnak azzal, hogy kivonta az amerikai katonákat a térségből!! Szégyen mindegyikre, főként orbánra, aki parolázik állandóan a keleti diktátorokkal!!!
Nyírfa
@kokopelli: Nem tudok róla, hogy bemutatták volna. Talán a you tuben megtalálható, majd megnézem. Köszi! :)
Nyírfa
@Jozefina: Azért azt tegyük hozzá, hogy az Unió határozottan kiállt a kurdok mellett, felszólítva Erdogant a háború azonnali befejezésére.
Az is igaz, hogy ezek egyelőre csak szavak, bár az EU vezetői belengették újabb szankciók kivetését. Kérdés, hogy ezzel mire megyünk: Erdogan még jobban bevadul, és kirobbant egy Európára is kiterjedő háborút, vagy a belpolitikai népszerűség-, s az esetleges hatalomvesztéstől való félelme , még ha fogcsikorgatva is, de visszafogja valamennyire?
advocat
@Gáon Mordehaj: Én speciel és nagyjából ismerem a kurdokat! Barátaim jártak arra.
Nyírfa
@advocat: Én csak tegnap találkoztam kurdokkal. Az a hölgy, aki tört magyarsággal, a szenvedélytől és a kétségbeeséstől el-elcsukló, akadozó hangon kiáltotta világgá a Széna téren a szenvedésüket, a földjüket ért gyalázatot, a gyászukat, mindenkinél hitelesebb volt a számomra.
advocat
@Nyírfa: Ők ilyenek. És eddig szerették és tisztelték a magyarokat! Akik náluk jártak, szinte rokonként fogadták őket. Nevet nem írok, mert az azért nem ennyire nyilvánvaló kis hazánkban, mert Viktor erre is figyelhet!
kereső
kolozsvaros.com/rovidek/erdogan-ur-alazatos-szolgaja/- amiről az MTI nem számol be/ orbán nyilatkozat a török tv-nek.Mikor tanulja meg, /sohasem!!/, hogy nem ő Magyarország.
Sanding
Törökország NATO tag! A NATO mit lépett, mert a híresztelések és a propaganda nem mindig találkozik a tényekkel? Hol a vizsgálat Törökország ellen?
Gáon Mordehaj
@Nyírfa: Az ukrajnai magyarokét is meg szoktad hallani? Vagy a Felvidék anyanyelvétől eltiltott magyarságét is ?
Nem láttam ngyérdamű társulatotokat sem az Ukrán, sem a szlovák nagykövetség előtt tiltakozni!
Gáon Mordehaj
@Sanding: Nem lesz! Az erősebb kutya baszik! Törökország a második legnagyobb NATO hadsereget mondhatja magáénak. Azaz 1 millió felfegyverezett, hadba állítható katonát! Az élet kegyetlen! Általában nem a morál, hanem az erő diadalmaskodik. Én is sajnálom a kurdokat, de a magyar érdek számomra sokkal fontosabb.
kokopelli
@Jozefina: Természetesen kiállt a kurdok mellett!Ahol én melóztam,ott török,kurd,görög,macedón emberkék
gályáztak egymás mellett békésen!Tarifa szerint voltak fizetve,és egyetlen atrocitásról nem tudok!A törökök a-
zonnal elmondták volna,mert meg voltak arról győződve,hogy a magyarok velük párszáz évvel ezelőtt barát-
ságban éltek velük!Természetesen nem tartottam történelemórát nekik!Sokan ették a sertéssonkát,pl. Húsvét-
kor az üzemi ajándékcsomagból,mondva: "Allah ugyan nagy,de Törökországban van és talán nem látja!Kurd
nem kurd scheiß druf!" - mondták!
Aki Én
@Gáon Mordehaj: Az a legnagyobb baj veletek műmagyarkodókkal, hogy kettős a mércétek, szűk a látókörötök, gyűlölködők a zsigereitek, egysíkú a gondolkodásotok, önjelölt státuszosztók vagytok, mert nem vagytok ehhez elég intelligensek.
Aki csendben teszi a dolgát, közben nem csak a nemzet meg a nagymagyar minden gondolata, az nektek zsidó hazaáruló.
Ez felháborító és súlyos ostobaság. Nektek nincs más gondolatotok, nincs más témátok. Erre te vagy a legjobb igazolás. Milyen beteg gondolat mentén osztogatjátok ti a magyar státuszt? Kinek gondoljátok magatokat? Mitől vagytok ti magyarabbak bárkinél? Különösen úgy, hogy egy gyűlölködő, megosztó, korrupt, éppen a nemzetét megtévesztő és meglopó hatalom feltétel nélküli hívei vagytok?
nevemnick
@Gáon Mordehaj: jobban tennéd ha Magyarországért és a magyarországi magyarokért aggódnál, mert egyre jobban sz@rban vagyunk.
Aki Én
@Gáon Mordehaj: ,,Az ukrajnai magyarokét is meg szoktad hallani? Vagy a Felvidék anyanyelvétől eltiltott magyarságét is ?"
Igen. Megint a körtét az almával. Az említett esetekben fellép a kormány, a török népirtót meg ajnározza.
Érzed a különbséget?
Nyírfa
@advocat: Úgy emlékszem, a kurdok többsége mindig is baloldali volt. Hogy ne írjak butaságot, illetve valótlant, keresgéltem a neten információt a Kádár-éra és a kurd népek kapcsolatára, de nem találtam. Nem esküszöm meg rá, de úgy rémlik, a két nép viszonya kimondottan baráti volt azokban az évtizedekben.
Sanding
@Gáon Mordehaj: Valami hasonlót gondoltam én is! Amikor Irakot lerohanták a tömegpusztító fegyverek miatt, ami nem is volt ott és persze lett több mint 100 ezer halott, mi is volt a NATO álláspontja?
Most a török offenzíva miatt miért aggódjak?
Aki Én
@durbincs: ...ennél jobb és hasztalanabb önszopató szórakozásod sose legyen :)
Gyakorlatilag két napja reggeltől nekem írogatsz, de tegnap még késő este is én voltam minden gondolatod.
Hát, sivár egy életed lehet baszki.
Eriksson
"Clinton 2011-3 : Aszad napjai meg vannak számlálva
Clinton 2011-7 : Itt az ideje, hogy Aszad távozzon
Clinton 2012-1 : Eljött Aszad távozásának napja
Clinton 2012-6 : Az egész világ összefogott, hogy Aszad távozzon
Clinton 2012-10 : Az Egyesült Államok türelmetlen, itt az ideje, hogy Aszad távozzon
Clinton 2012-11-10 : Clinton átadja a miniszteri tárcáját annak a személynek akit Obama választ ki... Aszad elnök pedig büszke lehet, akár a Qasioon nevű hegy."

Valóban csak az Iszlám Állam miatt volt az USA Szíriában?
Eladott Ország
@Gáon Mordehaj: tegnap, 08:38; Írod: " Természetesen kibővülve a CEU SOROS ösztöndíjakkal megvásárolt multikulturális, liberális szellemi akoljának növendék birkáival." Nos mutatom: 15 Soros ösztöndíjas a fidesz tagjaiból:
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2018/02/soros_b%C3%A9rencek.jpg
uploads.disquscdn.com/images/e786b54fc4ce68008e52728eaa0ebe1641bfcf7933e8f2c79d43a0e568f826c3.jpg?w=600&h=491
fidesz birkamenet-videó: www.youtube.com/watch?v=bFJYKilZmgo
A fideszeseket birkának nevezni sértő... a birkákra nézve!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.