A magyar jogállamiság helyzetével foglalkozó európai uniós tanácsi meghallgatás egy kívülről irányított kérdésekből álló eljárás, amelynek keddi ülése folyamán bebizonyosodott, hogy bizonyos érdekcsoportok meg akarják osztani a tagállamok közötti egységet – jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter Brüsszelben kedden.

Varga Judit a brüsszeli meghallgatásról: ez egy kívülről irányított kérdésekből álló eljárás

Varga Judit igazságügyi miniszter és Tytti Tuppurainen finn európai uniós ügyekért felelős miniszter az európai uniós Általános Ügyek Tanácsának a Magyarországgal szemben indított, 7-es cikk szerinti eljárásról folytatott meghallgatás előtt Brüsszelben 2019. december 10-én. MTI/EPA/Olivier Hoslet

Az Általános Ügyek Tanácsában a Magyarországgal szemben indított, 7-es cikk szerinti eljárásról folytatott meghallgatást követően Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel és Kovács Zoltánnal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkárával közösen tartott sajtótájékoztatóján, magyar újságíróknak nyilatkozva Varga Judit azt mondta:

Európát felosztották jó és rossz tagállamokra.

Bizonyos erők pedig meg akarják büntetni azokat az országokat, amelyek nemet mondanak az "európai fősodor" hangoztatott álláspontjára – tette hozzá.

Bebizonyosodott, ha az unió a jogállamiságot féltené, akkor az eljárást már rég le lehetett volna zárni, hiszen a magyar delegáció minden kérdésre kimerítő válaszokat adott – hangoztatta a miniszter.

Elmondta azt is, hogy a meghallgatáson kérdezők száma azt mutatja, egyre alacsonyabb az érdeklődés a boszorkányüldözésnek nevezhető politikailag motivált eljárás iránt.

Mivel az eljárásnak nincs értelme, az ülésen azt javasolta kollégáinak, hogy térjenek vissza arra a korábbi, Belgium és Németország ajánlotta javaslatra, amely kölcsönös tiszteleten alapuló, kormányközi egyeztetéseket javasol mindenfajta jogállamisággal összefüggő aggály felvetődése esetén.

Magyarország elutasítja a megbeszélések kioktató stílusát. Bármifajta eljárás folyamán csak egymást kölcsönösen tisztelő nemzetek vitájáról lehet szó

- húzta alá az igazságügyi miniszter.

Palkovics László a sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta, hogy a meghallgatáson sem a magyar felsőoktatás, sem a magyar kutatási tevékenység nem érdekelte a kérdezőket. Szavai szerint mindez azt bizonyítja, hogy: "egy jogi eljárás tanúi vagyunk".

Az időről időre feltett kérdések nem viszi előre a megbeszélést, ezért lassan el kell dönteni, hogy van-e még értelme foglalkozni az üggyel – mondta.

Azok, akik korábban aggodalmukat fejezték ki a magyar tudomány szabadsága miatt, már nem kérdeznek ilyeneket, hiszen meggyőződhettek arról, hogy az nincs veszélyben. Ha az ügyben bizalom mutatkozna a tagállamok között, és nem a sajtóban megjelentek vagy álhírek alapján próbálnának párbeszédet folytatni, előrehaladást lehetne elérni, de ez a meghallgatás alapján nem érdeke senkinek sem – tette hozzá a miniszter.

Kovács Zoltán a sajtótájékoztatón kijelentette, a meghallgatáson nyilvánvalóvá vált, hogy Frans Timmermans, az Európai Bizottság ügyvezető alelnökének vezetésével Soros György emberei az új Európai Bizottságban is ott vannak.

Az ülést "teljesen értelmetlen, sehova nem vezető megbeszélésnek" nevezte, elmondása szerint ugyanis a kérdezők nem voltak kíváncsiak a tényekre és arra sem, hogy milyen körülmények között folyik a kormányzás Magyarországon.

A "kutyakomédiává fajuló, soha véget nem érő eljárást" illetően Didier Reynders igazságügyi biztos a meghallgatáson nyilvánvalóvá tette, hogy azt nem akarják leállítani – közölte.

Az államtitkár nyilvánvalónak nevezte azt is, hogy úgy az Európai Bizottság, mint az EU-tagállamok, illetve az unió soros elnökségét betöltő Finnország részéről feltett kérdések mögött a "Soros-féle civil szervezetek előre megírt kottája" található. Olyan viszonyítási ponthoz próbálják mérni Magyarországot, amilyen sehol sem létezik Európában. Mivel az elvárások folyamatosan változnak, nem lehet értelmes párbeszédet folytatni – tette hozzá Kovács Zoltán.

Forrás: MTI

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@nezelodo: Persze, mert már megint nem "tisztelik" pártunk és kormányunk "tiszteletre méltó" viselkedését, megjegyzéseit!
Ez nem a magyar parlament, ahol minél nagyobb gorombaságot és valótlanságot mond bármelyik kormány hű képviselő, annál nagyobb tapsot kap! A hír meg az lesz, hogy a bevándorláspárti Soros bérencek báncccccsák a magyarokat!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Azt valahogy kifelejtették a sértődött panaszukból, hogy a kopasz Kovácsot felszólították, hagyja el a termet az EU-ban szokatlan hangvételű kijelentései miatt, ha nem megy, egy másik politikus jelezte, nem hajlandó vele egy levegőt szívni.
Na majd a közszolgálati csatornákon egy óra múlva vezető hír lesz, hogyan zavarták el Tahófalvára.
Nessy
@nezelodo: Persze, mert már megint nem "tisztelik" pártunk és kormányunk "tiszteletre méltó" viselkedését, megjegyzéseit!
Ez nem a magyar parlament, ahol minél nagyobb gorombaságot és valótlanságot mond bármelyik kormány hű képviselő, annál nagyobb tapsot kap! A hír meg az lesz, hogy a bevándorláspárti Soros bérencek báncccccsák a magyarokat!
RonaGyuri
Igazi hülyegyerek tempó: a tanerőt okoljuk, hogy nem tudunk válaszolni a feltett kérdésre! =))
advocat
Ez a "HP" is csak Sorosozni tud. Esetleg, konkrétan???
Szeparepa2
HAZUDJATOK NÁCI HAZAÁRULÓ SZARBÁNGECI CSELÉD PROPAGANDISTA SEGGNYALÓ PRIBÉK PATKÁNYOK...
advocat
ÉS akkor lépjünk ki! Legfeljebb függetlenek leszünk. És azért úgy szép éhenhalni.
nevemnick
Már nagyon unom ezt a hülyegyerek viselkedést, amit a magyar kormány tagjai művelnek.
De szerintem már az európai népek is így vannak vele.
nezelodo
@Nessy: Olyan ez az eset, mint amikor szándékosan akarják provokálni az EU-t. Szerintem a kilépésre és/vagy kizárásra játszanak, de attól még az adófizetők kötelesek lesznek az "alkotmány" betűje szerint helyt állni a családi tolvajlásáért.
kereső
Ezeknek tényleg az istálló volt a "gyerekszobájuk", ahol a tehén a radiátor. És ezek mernek/ mernek???-büszkén kiállnak- az ország képviseletében megszólalni? Az, hogy tirpákok, nem megfelelő szó a viselkedésükre. Szégyen.
Nessy
Aki jogász létére nem tudja definiálni a "jogállamiságot", hogy tudna értelmes kérdésekre válaszolni. Válaszolni? Tudatosan valótlan állítani! Amihez viszont jó memória és jó retorikai készség szükségeltetik! Vagy bigott szervilis hallgatóság! Nos, ebben kissé szükébe volt V.J.
Kovács meg megint előadta magát, hogy milyen bunkó! És ezek kormányzati tényezők kis hazánkba!
kereső
Ez egy kivülről irányitott kérdésekből álló eljárás- mondja a magyar (i)gazságügyi csatár. Minek nézi ez a némber az Eu-s tagállamok külügy minisztereit, és más kormányok tagjait? Magukból indul ki, hogy putyin útmutatását követve szét akarják verni a tagállamok szövetségét?
volvós
...felolvasta a viktorka véleményét...
Sámannus
Így igaz a putyin csicskáknak befellegzik mehettek a sóhivatalba
nezelodo
@Sámannus: Nem a sóhivatalba, hanem az orosz Dumába vendégtapsolónak mennek.
kokopelli
...mint a régi vicc.
A Juditka meg a Zolika az autópályán rádiót hallgat:
- Hallottad,hogy egy autó szembe megy a forgalommal?
-Ezek hülyék! Több száz...!! (:-()
simmering73
Vannak a jó tagországok és vannak a rosszak. Mint például Magyarország. De ez is csak a maffiakormány regnálása óta rossz.
kissé felnőttem
kiscsillag? A valóság meg a ti védekezésetek köszönő viszonyban sincs.én kisember vagyok pártoskodások nélkül, a vidéket akár városok akár falvak tanyák meg kéne látogatni,Gyalogosan és beszélgetni emberek 100 -val. Pesti vagy ne csak a Fillér utcába mennél sétálni, menj be gyalog a 7-8 kerületbe aztán nézz rá a Péterfi kórház homlokzatára és sirhatnékod lesz vigyél pzst is. kiábrándulnál a vélt és a valós dolgoktól. Ja de a 1,5 milliós havi vakká teszi az embereket. Nézz szét a falusi gyerekek hogyan és hová járnak iskolába, mivel közlekednek és mikorra érnek haza este. Ettől lennél hiteles de igy, duma. A kölcsönösség meg a kioktatás fáj ?Ja az ő pénzük és joggal kötik valamihez hol landoltak a pénzek az joggal elszámolást érdemel ám.
Csizmás Kond
...a jó és rossz tagországokat sem a zunió vállogatta szét hanem a zunióra ható sorosmaffia.. Amúgy a finn elnökség is hamarosan lejár és akkor remélhetőleg a liberális nyálaskodásnak is vége szakad.
Shikari
A Soros maffia dolgozik és ismerjük a liberálfasiszta vitamódszert! Nem mondanak igazat, ugyan azokat a kérdéseket ismételgetik és nem érdekli őket a válasz!
Szembesíteni kell ezeket a taknyokat azzal, hogy hányszor kérdezték már ugyan azt és a saját országuk sem tesz eleget a kritériumoknak!
Alázni kell őket és leleplezni. Mindent a nyilvánosság elé, attól retteg a Soros klán és maffia!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.