Ötven éve van a pályán, karrierje megérett egy jelentős elismerésre –legalábbis így érzi Zalatnay Sarolta. Hogy ez miért várat magára? Cini szerint azért, mert sokszor a nem megfelelő személyeknek szólt be. Fél évszázada lépett először színpadra Zalatnay Cini. Karrierje ívét ugyan meg-megtörte egy új divathullám és pár börtönév, de mindig visszatért. Amit a hivatásában elért, azt rengeteg rajongó és a popszakma is elismeri, hivatalos díjakkal azonban nem halmozták el. Nem csoda, hogy Cini egy rádióműsornak nyilatkozva arról beszélt, szeretne a nagy pályatársak, Kovács Kati és Koncz Zsuzsa nyomdokaiba lépni.

Forrás: BorsOnline
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

98 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr plágium
Akar???
Ez nem így működik, azt ki kell érdemelni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr plágium
Akar???
Ez nem így működik, azt ki kell érdemelni.
sentinel216
Vannak akik példamutató életművükért, munkájuk elismeréseként kapják meg ezt a díjat. Vannak akiknek elég, ha biodíszletként szerepelnek az éppen regnáló politikai hatalmasok holdudvarában. vagy együtt fociznak a vezérrel. Sajnos Cini, Te egyik mértéket sem ütöd meg. Téged a régi dalaidért kedvelünk. Hidd el tovább élsz a közönség tudatában, mint aki együtt vonyította a diktátorral, a fehérvári huszárok, kislányokat meghágó nótát!
Sede
Már kapott egy "elismerést", nem? :-)
magyarbakancs
Sok micsodát kellene le sz&pni ahhoz ,hogy megkapd.
postamester
Ha megkapja, Ö lesz Magyarország legöregebb Kossuth dijas oboamüvésze...:-))))
A Tündik bündije
Cini, menj el dalolászni egy stadion avatóra, rögtön kapsz kettőt is :-)
bretagne
Nem kellene most kiállni ország-világ elé és felkínálkozni. Hidd el. Cini, mi akkor is szeretünk, ha nem kapsz Kossuth-ot. Gondold végig, kik kapták megy eddig, akik nem érdemelték meg? Ne állj be a sorba!
Yoda69
Miért nem Golden Globe-ot, vagy egyenesen Oscart?
Bár elnezve kiket tüntet ki a fideSS manapság cini is bőven belefér.
csip-csop
Kedves Cini! elosszor is ha èn neked lettem volna, nem kèrtem volna a Kossuth dijjat, màr csak nagykèpusègbol se! sokan akik kaptàk a dijjat, sok korrupcio van mogotte. Nyugodj meg, hogy az èn vèlemènyem, hogy te nagyon is sokat tettèl az asztalra , ès akik dontottek, hogy màsnak adjàk a dijjat, azok tok hulyèk nem èrtenek a zenèhez, ès akiknek van ez a Kossuth dij, legtobbje meghalt ès megy a szemètbe, mert màs nemtud mit kezdeni vele, nemlehet mèg èrtèkesiteni se. Mindenesetre èn a pènznek orulnèk ès nem a dijjnak. De azèrt tevagy nekem mèg ma is a pèldakèppem, ès nem èrdekel mit irogat a sajtò jot-vagy rosszat. Nekem vagy a legjobb ènekesno a Mo-gon. senki nemlèphet a nyomodba.Azèrt a dijjèrt meg ne sirànkozz, mert ugyse vàltozik az èleteden semmit. Akik meg rosszat irnak ròlad, azok meg rosszidulatuak ès irigyek.
darwin
@nyanya001: És a vele járó cullangokat...
csip-csop
Cinikèm! mèg azt szeretnèm hozzàfuzni, hogy ha èn neked lettem volna, mielott adnak nekem 3 èv (igazsàgtalan bortont korrupcio van mogotte) màr règen lelèptemvolna helyedben. Amit most otthon csinàlsz azt kulfoldon is megcsinàlhatod.Egy muvèsz mindig talàl elobb utobb valamit (kulfoldon) csak egy kis talpraesetsèg kell. Nem kellett volna mindjàrt meghàtràlodni, èn sose adom fel konnyen a szituaciot. Mint ahogy èszrevetted itt a baràtaid, (akikre azt gondoltad, hogy nagy baràtok) azok mind hàtatforditottak senki nem segitett kihuzni a bajbòl. A baràtok nem kellenek ma màr nem lèteznek sehol a vilàgon. Az aposòm mindig azt mondta, a baràt az a pènztàrcàt jelenti. Mindenesetre gratulàlok a tovàbbi sikereidhez ès sok egèszsèget kivànok.
ila51
Ilyen régen volt amikor jól fésült fiatal fiúk csillogó szemmel bámulták a Táncdal Fesztiválon ?
silber13
@csip-csop: 11:36-ra: " ès akik dontottek, hogy màsnak adjàk a dijjat, azok tok hulyèk nem èrtenek a zenèhez.." Talán ezt nem kellett volna írnod. Azért tán akad még néhány hozzáértő az ítészek között, nem gondolod?
csip-csop
@silber13: akik dontottek annak idelyèn, hogy ki kapja meg a dijjat, nem 20 èvesek voltak, hanem legalàbb 50-60 aki nemtudtàk èrtèkelni a Cini dalait, megjelenèseit.
silber13
@csip-csop: Hát képzeld el, ha a megjeenését nem is tudták értékelni, de a dalokat, amiket énekelt, az előadási stilusát anná inkább! Nálam talán akkor bukott óriásit, mikor előjött egy számára teljesen indiferens stílussa, próbálta utánozni Janis Joplint, ( szerintem marhára pocsékul) aztán utánozni próbálta az angol Maggie Bell- Még csak annyit, ciselt dolgai nézetem szerint nem teszik alkalmassá egy ilyen bíj odaitélésére. Jüönben is, neki csak a pénz kéne, hogy miért, azt bizonyára tudod!t. Jobb, hogy abbahagyta.
silber13
@csip-csop: Még csak annyit, hogy itt az egyik példakép, Maggie Bell, de sajna Cini számára ez már olyan, mint a fénysebesség. Elérhetetlen.
www.youtube.com/watch?v=vDidE0uVpjA
miazavalami
@csip-csop: A Kossuth díj életműdíj egyben. Az életéhez pedig nem csak a zenei tudása , ami vitathatatlan , hanem a magánélete is hozzátartozik

Zalatnay Sarolta állítása szerint a vádiratban felsorolt negyven hitelező közül a Zalatnay Stúdió Kft. 11 magánszemélytől kapott pénzt - részben kölcsön formájában, részben műsorgyártásra -, akikkel megegyezést kezdeményeztek, és akik közül néhányat ki is fizettek. Az énekesnő elismerte, hogy amikor a pénzeket az A és M Kft.-től átvette, nem tudta, hogy melyik összeget ki kölcsönzi.

www.origo.hu/itthon/20010402zalatnay.html

De azért kimásoltam neked a lényeget. Zalatnay beismerte hogy vett fl kölcsönöket...
Bástya Elvtárs
@miazavalami: "NE SOKAT KÖLTSÖN, VEGYEN INKÁBB KÖLCSÖN!"
Mobil123
"hogy valamivel az én életemet vagy életművemet is jutalmazni fogják valakik, valahol."- Azt hogy ezt elismerjék úgy is kellett volna viselkedni! Ha Koncz Zsuzsa és Kovács Kati közé szeretnél tartozni akkor ahhoz újra kéne születned . Ők művészemberek , na de te??!!
silber13
@Bástya Elvtárs: Na ja! Meg a Keith Emerson " Arany Moog " plakettet , körbe babérkoszorús Hammondokkal díszítve!:-)
miazavalami
@Bástya Elvtárs: Hát na. A másét könnyebb költeni...
tivoli
A Korda Gyuri sem kapott, pedig az is akart volna!
Nem elég az elég, valami több is kell. De meg lehet kérdezni Lovasi Andrást vagy Kovács Ákost, hogy mi az.
silber13
@tivoli: Igazad van, hiába a szép, kiművelt és iskolázott hang, kell valami plusz is, valami kisugárzás, vagy mi a fene, ami olyan sokban nncs meg.
csip-csop
@miazavalami: elismerte, de nem mind az ovè volt, kihasznàltàk a nevèt ès hamisitottak is a kedves baràtok
csip-csop
@Mobil123: ami a Konczot ès Kovàcst illeti, ezek csak most az utobbi 4-5 èvben nyilatkoznak a szuk privàtèletukrol, nemtudom mièrt ? a Zalatnay sose titkolodzott, mèg a Kadar idelyèbe sem A tudàst kell èrtèkelni ezeknek a zsuritagoknak, nem pedig a magàn èletuket.
csip-csop
@ila51: ès annak idelyèn a csillogò fiuk, most talàn annyi idosek mint a Cini, ès mèg most is megbàmuljàk. (gondolom)
Mobil123
@csip-csop: Nézd ha Te értékeled őt mint művészt tedd. Én semmibe veszem. Számomra az aki börtönviselt ne akarjon Kossuth-díjat!!! Ehhez a díjhoz nem csak tudás kell hanem tisztelet, alázat mint a színpadon, mint a magánéletben!!
tivoli
@silber13: Igen. Lovasi és Ákos is úgy sugároznak, mintha radioaktivok lennének.
karma1
@nyanya001: Akkor mar ketten vagyunk,... :-)) Ennyi erovel azt is kerhetne,...:-))
silber13
@tivoli: És látod ,hiába adott minden, ami kell, ha ez az egy hiányzik, akkor nagy gáz van! elismerik, jó a hangja, jó a kíséret, minden jó, de a hallgatóság bizony hiányérzettel megy haza.
postamester
@Mobil123: ma 14:10
érdekes, amikor a " börtönviselt " Hunvald Úr megint poziciót kapott,
hogy nyüszitettek a kormánypárti trollok ...de most meg nem baj, hogy a
szintén " börtönviselt " cinike kér valamit ??? Kettös mérce, elvtársak ??
Persze hozzátartozik, hogy Hunvaldot felmentette a Biróság a vádak alól,
és Ö csak elözetesben volt, ellentétben a cinivel. aki letöltendöen volt a sitten !!!
Hogy is van ez akkor ???
silber13
@csip-csop: Vedd csak példának a közkedvelt Sass Józsit! Fel volt terjesztve, de az adócsalási bünti miatt levatték a díjazottak listájáról. Hát akkor egy ténylegesen lesittelt és azóta a fáma szerint ismételt cirkuszokat elkövető csaj mit akar?
silber13
@Bástya Elvtárs: A J. Bonham féle Moby Dickre gondolsz? Hááát, nem semmi volt az a srác! Lár érte.
mariaberta
Talán követni kellene kovács Katit, aki a szociktól nem fogadta el a kitüntetést, de a fidesztől igen, tehát mi a teendő? be kell nyalizni egy kicsit a fidesznek, és hátha esélyes leszel egy Kossuth-ra,
Mobil123
@postamester: Én Hunvaldnál is ezt a választ adtam (nálam nincs kettős mérce! ) Hunvaldot hogy felmentett a bíróság hát lehet de hogy tett valamit az biztos. Nem hiszem el hogy nem volt valami gennyes dolog ott csak épp lehet hogy olyanok is bele estek volna a gödörbe akikről nem is tudunk. Ez a nő személy meg egy senki számomra a tettei miatt! És őt kicsiként szerettem . Voltak olyan dalok amit bizony torkom szakadtából énekeltem apróként de lejáratta magát a sárgaföldig! Koncz Zsuzsát nem szerettem soha de viszont soha nem is hallottam róla semmi aljaságot. Kovács Kati meg szeretni való előadó volt mindig aki tiszteletre méltó is!!
silber13
@miazavalami: 13:16.ra : Mindennel egyetértek, csak egy valamit találok bibisnek: a zenei tudását. Mert az, hogy valaki jól kornyikál az még édeskevés.A zenei tudás nem ott kezdődik.
miazavalami
@silber13: Monnyuk ebben igazad van..:-) De azért a kornyikával többet letett az asztalra mint a mai celebek?
miazavalami
@csip-csop: Minden kölcsönszerződésen az ő aláírása volt. Ha volt annyira nemtörődöm , hogy nem nézett utána a dolgoknak akkor magára vessen. Történetesen akkor volt a Csabuci kedves neje. Mindketten sárosak, de Csabucit nem vették elő. meglépett egy húsz éves kislánykával.
silber13
Bizonyára! Bár nem nagyon látszik meg rajta és az eddigi életvitelén!
csikknorisz
A díjat akarja inkább, vagy a vele járó kb. 9 milliót?
Csizmás Kond
A díjakkal az a helyzet, hogy sokat nem érdem szerint kapnak, viszont nem is kisírással.
Cicamama55
Hamarabb lesz belőle apáca, mint Kossuth díjas művész, én úgy gondolom! Krasznai Tündét nem engedték fellépni a Parlamentben...Mennyivel különb példakép ő nála?! Lehet, hogy a melleit szeretné újra átszabatni...
Cicamama55
Jaj,jaj! A CÖFFÖS néni re lecsapott a NAV, hogy Zalatnai Cini került a helyére a szalaghírekben?
csip-csop
@miazavalami: igen igazad van, de mièrt? az alàiràst is lehet hamisitani, meg kitudja lehet, hogy ossze-vissza hazudoztak neki, hogy kell a pènz, mert nemtudnak fizetni, mert tobbett koltottek a kelletènèl.( O meg bizott mindenkibe ès elhitte) De azèrt nem csak o lehet a sàros, vannak mèg mogotte màsok is, csak sajnos a Cini tul hiu az èvèhez kèpest ès inkàbb magàra vàlalta a felelossèget. Lehet hogy ha beszèlt volna mèg most se lenne vège az egèsznek. Meg szerintem az elso ugyvèdje toketlen volt nemtudta megvèdeni, csak az is a pènzt szedte ossze, a vègèn a Cininek kellett egy màsik toketlen ugyvèdet fogadnia. Annak se volt toke! En a Cinit ismerem kozelebbrol a mamàjàt meg plàne, az a baj hogy egy moslèk tàrsasàgba keveredett, akik tonkre akartàk tenni az èletèt ès sikerult is.Meg kulonben o nemfogad el (sose fogadott )senkitol tanàcsot ès mèg most semm az èletkoràtra nèzve.
ágimami
Én is sok mindent akarok és nem jön össze!
Azért a helyében nem hasonlítanám össze magamat Kovács Katival és Koncz Zsuzsával!!!
SOHA nem fog a nyomdokukba érni!
csetere
@tivoli: Ákosnak hosszú, nyelve van. Nyalni tud, énekelni nem. Én kikapcsolom a rádiót ha ő énekel. A macskanyávogás csodálatos ,az ő hangja helyett.
csetere
@mariaberta: Nekem ugyanez a véleményem. Kovács katiban óriásit csalódtam. Beállt a fahangú Ákos mellé, nyalni. Régen szerettem de már nem.
csetere
@Csizmás Kond: Sokan pofára kapják. Sajnos.
miazavalami
@csip-csop: Drágám! Mit gondolsz miért emlitettem Csabucit?
csip-csop
@miazavalami: èrtem hogy mièrt emlitetted a Csabicut, de nem csak o van benne, vannak ott màsok is. de majd az is ugy lesz, hogy 10 èvmulva megtudunk mindent, mint vikorol is.
csip-csop
@csikknorisz: nehogy azt mond, hogy egy 85 èves muvèsz megkapja a Kossuthot ès adnak hozzà 9 milliòt? na nehogy elhid! nem is lenne idelye, hogy elkoltse a 9 milliot.
miazavalami
@csip-csop: Az már nem, mert Zalatnai volt olyan , finoman fogalmazva , felelőtlen , hogy mindent aláírt. Sose tudja rájuk bizonyítani. Ráadásul még Csabiciba mindig bele van esve. Kicsit szánalmas...
Szvetlana
Nem buta ez a nő. Megint kitalált valamit, csakhogy beszéljenek róla. Mindegy, hogy mit, lényege, hogy címlap sztori legyen:))
mariaberta
@csetere: Egyetértek. Még a régen vásárolt kazettákat is elajándékoztam. Nem bírom a köpönyegforgatást.
lenalena
@csip-csop: miért gondolod, hogy Koncz Zsuzsa titkolózott, inkább úgy mondanám, nem volt titkolnivalója.,
nem voltak kétes, világhírű kérői, normális életet élt, tette amit szeretet, énekelt!
és megkapta, többek közt a Francia Becsületrendet is!
csikknorisz
@csip-csop: Az előző (teljes) évi nettó átlagbér ötszörösét adják a Kossuth-díjhoz. Kerekítve, de kb. 150.000 volt tavaly a nettó havi átlagbér, ha ezt beszorzod 12-vel, azt pedig öttel, akkor 9 millió jön ki. De ez csak kerekített összeg, mint írtam. Olyan 8,7-8,8 millió körül kaphattak idén a Kossuth-díjasok.
silber13
@Bástya Elvtárs: Lehet, de nekem a ZEP legendás száma ugrott be.
csetere
@mariaberta: @miazavalami: Ha Cini annak idején nem karolta volna fel Csabát, ez nem történt volna meg. A nyolcvanas években, sajnos ő vitte be a Szív TV-be , amelyik a XVII. ker. működött . Ez a hála.
miazavalami
@csetere: Karolgatná ő még most is ha hagyná...
csetere
@miazavalami: Sajnos igazad van, de nem érdemli meg.
miazavalami
@csetere: Szánalmas hogy ennyire szeret valakit aki kihasználta, megcsalta , visszaélt a nevével. És börtönbe juttatta.
csip-csop
@lenalena: ès akkor mit csinàlt a becsuletrendel?
csip-csop
@lenalena: termèszetes, hogy nemvoltak vilàghiru kèroi, (nem is tudom mièrt) èppen most olvastam, (adott egy interjut 2009-be) "femmina.hu) ès mondott egy-kèt szòt a privàt èletèrol, hogy elvàlt, nincs gyereke, Pely-en szuletett stb.(Baranya-megye) amit ezt 1970-es èvekbe nem is lehetett tudni, (eltitkolta) sot abban az idoben azt mondta egyszer hogy a XIV.ker.lakik a Thokoly uton. ( ez az egèsz kamu volt tole) nem akart alacsonyab lenni a tobbiektol. Azt is olvastam, hogy Szorènyi nem akart neki dalokat irni, mert màs ènekesnoknek akart irni, de hogy mièrt arra màr nem emlèkszem, mert az o privàt èlete nem igen èrdekelt se akkor se ma. Most csak vèletlen utkoztem erre a hirekre a "Yuutbe" kersed meg a cikkett.
csip-csop
@csikknorisz: nem azt mondtam, hogy szàmolj nekem, azt kèrdeztem, hogy egy 85 èves muvèsz ha kapja a Kossuth-ot van-e idelye elkolteni 9 milliòt? erre vàlaszoljàl.
silber13
@csip-csop: Szerintem egy - általad említett 85 éves művész- már ha megérdemelte, akkor már rendelkezik ilyen elismeréssel, ha meg nem, akkor nincs is a listán.
pesti
Ez egy jól kitalált reklámhúzás. Nem az énekléssel van probléma,az 50 éves életmodjával
van baj.
tivoli
Lássuk be, hogy Zalatnay oszlopos tagja volt a nagy generációnak. Nélküle szegényebbek lettünk volna, mondjuk néhány Nashville Teens és Ray Philips koncerttel, Vagy erős kötődése volt a Gibb fivérekkel is. Képviselte Magyarországot Angliában. Abban az időben azért ez nem volt semmi.
postamester
@tivoli: Ige, " oszlopos tagja " volt... vagyis az oszlop tövében
mindig mindenkivel elöröl-hátulról, lenyelve ( a kritikát ), ahogfy a
könyvében leírta...Nagy dicsöség volt anno ...
Fradigege
Meg kell tudni, hogy hol és kik döntenek a Kossuth-díjról. És ott azokat kell lepippantani. Úgy beljebb lenne az ügy.
tivoli
@postamester: Aztán mondja valaki, hogy csak egy szimpla kis énekesnő, minden kisugárzás nélkül. Csak kicsit megelőzte a korát. :-)))))
csip-csop
@tivoli: vègre valaki elismerte a Cini munkajàt 50 èv utàn.
silber13
@tivoli: Jó én elhiszem, csak arra az előzésre lennék kiváncsi! Hogyan, mivel előzött?
tivoli
@silber13: Hát azzal kérem, hogy ma már egy magára valamit is adó celeb pukkassza a környezetét. Mert ugye az nem elég, hogy tud valamit, valami mással is fel kell magára hívni a figyelmet. Mondjuk egy műcici ma már kötelező, közbotrány kötelező, havonta felkerülni valami pletykalapba kötelező, és kötelező könyvet írni, magánéletet kiteregetni. Azt hiszem Cini jóval előbb megfelelt ezeknek az elvárásoknak :-)))
m.macskosz
@mariaberta: tegnap, 15:21 Ez kimaradt az életemből! Az egri leányka nem fogadta el a szocik kitüntetését? Oszt'mé'nem? Már megint egy senkiházi...és csak szaporodnak, mint anno a partizánok...:(
Dr plágium
bakker cini világéletében a botrányaiból élt anno a kacsa magazinnak is részese volt emlékszem amikor nagy bandó eltángálta a főszerkesztőt cini lakásán
ettől persze még elismerem hogy remek énekesnő egy nagy baja volt túlságosan gyakran cserélgette a pasikat
silber13
@csip-csop: 22:24-re : Ne viccelj már! Hogyne lenne ideje! Vesz egy komolyabb autót, vagy egy lakást és máris volt, nincs az a 9 milla!
csetere
@m.macskosz: @m.macskosz: Kovács Kati mindig azt mondta, hogy nem foglalkozik pártokkal Ez így rendben is lenne, csak akkor a rendezvényeiken sem kellett volna részt vennie. Ha jól emlékszem az MSZP nőtagozata akart neki valamilyen kitüntetést adni, amit nem fogadott el, a fentiekre hivatkozva, uakkor meg rohant a Kosuth díjért. Ez a képmutatás magasiskolája.
Onkan
Én is akarok Kossuth-díjat. Ha kell, megmutatom a kukimat is a Play Boyban.
Dr plágium
@m.macskosz: kovács kati 2014 ben kaptam meg a kossuth díjat
Onkan
A Kossuth-díj mindig egy értéktelen, a regnáló hatalom politikai buksisimije volt.
mariaberta
@m.macskosz: Pedig így van, szociktól nem kellett, fidesztől Örömmel.
Csak tudnám, miért különb egy Kossuth díj, ha azt Orbánék adják?
m.macskosz
@Onkan: Esélytelen ugyan, hogy Kossuth-díjat kapjak, de ma már olyan a díszes társaság,
hogy nem is vágyom közéjük. Lehet, hogy annak idején is voltak, akik "buksisimi"-ként kapták,
ám mostanság kilóg a lóláb: s.ggnyalásért jár.
hu.wikipedia.org/wiki/Kossuth-d%C3%ADjasok_d%C3%A1tum_szerinti_list%C3%A1ja#1948
csip-csop
@silber13: mond meg, hogy egy 85 èves emberke ha kap 9 milliot minek neki a kocsi, a lakàs, abban az idoskorba nemtudja mèg èlvezni se a dolgait.
aloe
fiatal korunk hatalmas énekesnője , meghatározó egyénisége , csodás hang , minden amit csak dicsérni lehet ..és ellentétben postamester, mocskolódó szavaival , ő is annak adja-adta testét akinek akarta ,ezen ma rágódni idétlenség. ugyanakkor becsülendő,hogy felvállalta , könyvben megírta , stbstb, ez mind rendbe volna . De, de : sajnos a börtönévek miatt nem fogja megkapni, ez az én érzésem. Furán venné ki magát , ha egy börtönviselt is kossuth díjat kapna. Engem személyszerint nem zavarna, de tartok tőle ez a díj Cininek nem fog összejönni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.