Oszter Sándor felesége, Failoni Donatella a Blikknek azt panaszolta, hosszú ideje be sem teszi a lábát a teátrumba, mert annyira megalázta Ókovács Szilveszter főigazgató.

Művészeti főtitkárként hozzá tartozott minden lényeges dolog, azonban Ókovács Szilveszter azt mondta neki, távozhat és többet be sem kell mennie az irodába. A nő szerint mindezt a korával indokolta és az is elhangzott, hogy árt az Opera hírnevének. Arra is gyanakszik, hogy a túlságosan szókimondó stílusa is bajba keverhette.

A sajtóosztály azt írta a lapnak, hogy általános irányelv a közszférában a nyugdíjaskorúak foglalkoztatásának visszaszorítása. A hatályos szabályozás szerint csak egyedi engedéllyel, kifejezetten nélkülözhetetlen személyes kvalitások kizárólagos megléte esetén foglalkoztathatók.

A cikk megjelenését követően az Operaház az alábbiakat közölte:

Failoni Donetella 2010/2011-ben dolgozott a Magyar Állami Operaházban, munkaviszonya három éve szűnt meg. Ugyanakkor ügyet intézni természetesen azóta is bármikor beléphet az intézmény üzemi területére. Jelenleg általános foglalkoztatási irányelv a közszférában, hogy a nyugdíjas korú kort elért dolgozók tovább foglalkoztatása nem lehetséges. A hatályos szabályozás értelmében csak egyedi engedéllyel, kifejezetten nélkülözhetetlen személyes kvalitások kizárólagos megléte esetén foglalkoztathatók tovább a nyugdíjkort betöltött munkatársak.

A Magyar Állami Operaházban csak a dolgozók és az adott évadban fellépő művészek rendelkezhetnek belépőkártyával, csakúgy, mint a világ többi operaházában. Amennyiben egy belépőkártya elveszett, megrongálódott stb., annak értékét a használójának meg kell térítenie, és azután újat kap. A használaton kívül került kártyákat – akár abban az esetben, ha elvesznek, vagy munkaviszony megszűnése esetén –, szabályzati és biztonságtechnikai kötelezettsége az intézménynek letiltani és a bekerülési költséget megtéríttetni.

Az Opera protokoll listája nemcsak Failoni Donatella nevével szűkült. A szerencsére növekvő nézői (nagyközönség) igények miatt – a bevétel emelésének szempontját is érvényesítve – az intézmény a lehető legtöbb jegyet szeretné értékesíteni az Opera és az Erkel Színház premierjeire is, így csak az állami vezetők, valamint az intézmény együttműködő partnerei számára nyújt lehetőséget a szokásos kontingens – ahogy ez a világ minden operaházában szintén evidencia. Így lesz ez következő bemutatója, A bűvös vadász Erkel színházi premierjét illetően is.

A Magyar Állami Operaház fontosnak tartja aláhúzni, hogy őrzi Sergio Failoni emlékét: a nagy karmester születésének 125. évfordulóján külön megemlékezést is tart tiszteletére.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Biztos kíváló művész és ebben nem is akarok vitatkozni senkivel mert nem ismerem őt. DE !! -"Az volt a probléma, hogy túlságosan szókimondó és becsületes vagyok"- ha valóban ilyen akkor ezt a férjének is legyen szíves megtanítani.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
"Én az alapján szerveztem a fellépőket, hogy mit tudnak, és nem aszerint, hogy ki kinek a kije."
Bizony látszólag ezt az elvet vallja, most mégis arra hivatkozik nagy sérelme közepette, hogy ő kinek a kije!
Szóljon a lézernek, bár olyan mayerarankásan került nyilvánosságra a nagy vadászat lehet, hogy lehagyták egy névsorról, ami megvan Ókovács független direktornak is.
bakegya
De sajnálom...de még így sem sikerültfelkelteni az érdeklődésem-okkal.
Mobil123
Biztos kíváló művész és ebben nem is akarok vitatkozni senkivel mert nem ismerem őt. DE !! -"Az volt a probléma, hogy túlságosan szókimondó és becsületes vagyok"- ha valóban ilyen akkor ezt a férjének is legyen szíves megtanítani.
perfekt
Nem azt nézem mit mond,hanem ,hogy ki mondja?Ez a hölgy,65 évesen is nagyon szép:)
silber13
Amikor a " művésznő a szüleit -főleg az édesapját - emlegeti, nem árt, ha eszébe jut, bizony az ő esetében az alma messze esett a fájától. Emberileg is de főleg zeneileg. Mindig űgy éreztem - Donatella játékát hallva, hogy sajna az ő muzikalitása, tehetsége fényévekre jár az apjáétól. De kiváncsi lennék a valódi okra, ami miatt azzá nyilvánította az Opera, amivé! " Audiatur et alter pars "
Mobil123
Ja?! És még valami! ha valakit elküldenek a munkahelyéről akkor az ő belépőjét is letiltják hogy ne flangálhasson be .
(az más kérdés hogy Őt miért küldték el ténylegesen)
nyanya001
A korommal indokolta a döntést. Azt mondta, betöltöttem a hatvanötöt, és a nyugdíjasokat el kell küldeni.

Nem lehetne ezt a parlamentben is alkalmazni ?
silber13
@perfekt: Attól, hogy jól néz ki, még nem egy fantasztikus pianista, sőt, nézd csak meg a " Für Elise" felvételét. Nevetséges a művi átélése. egy hétköznapi zongoradarabnál! És sajna, nem találok olyan művet az ő interpretációjában, ahol valóban " oda kell tennie magát az előadónak, de nagyon ám! "
human
A hölgy legalább belekóstolt a valódi élet egy kis szeletkéjébe, hogy milyen is az mikor nem ő az urambátyám rendszer kedvezményezettje. De sok fideszes járt így. A posztokért bizony már csak egymást tudják fúrni.
perfekt
@silber13: Szia.Hallgatok, szakértői véleményedre. Hallottam általad említett mű interpretációját én is,de bírálni nincs kompetenciám,a zene,és hölgy,"viszonyát".Ezért is inkább a Nőt,néztem.
szaboria1
@silber13: Egyszer hallottam zongorázni de sajnos nem tudtam élvezni.
silber13
@perfekt: Hello! Itt mellékeléek egy cikket a csajról! A viselkedését itéld meg magad.
magyarnarancs.hu/szinhaz2/biztos-vagyok-benne-hogy-rohognek-rajtunk-79002
silber13
@szaboria1: Élőben, vagy felvételről? Mert a you tube-on lévő Cimarosa felvétel tán 1979-es. Igaz azon a felvételen és az ominózus " Für Elise_n" kivül mást nem hallottam. Tartom, amit mondtam, vérszegény pianistának tartom.
perfekt
@silber13: Mit ne mondjak,egy pszichológiai felismeréshez segítettél ,AHA:)) kösz.Szép napot.
silber13
@perfekt: Remélem, nem voltam illúzió romboló, mert azt nem szeretném. Ő ilyen és kész. További szép napot Neked is!
soljanka
Ókovács kontra Oszterné. Felcsúti Sancho kontra Fácánölő Janó.
szaboria1
@silber13: Már nagyon régen volt Ágai Karola révén sok operát láttam és zenei estre jártam az évre már nem emlékszem akkor halottam .
perfekt
@silber13: Természetesen,nem voltál illúzió,romboló,hiszen férfiúi segítséget adtál,és nem voltak "álmaim" sem, a hölggyel kapcsolatban.A zenei útmutatásod,pedig hab a tortán,mivel hozzá segítettél az "aha" élményhez.:) Kösz.
silber13
@perfekt: Csak itt hozok egy példát arra, hogy milyen i az, amikor" odateszi vagát a zongorista? Milyen lehet, amikor a műben lévő feszültség szinte szétrobbantja a termet.
www.youtube.com/watch?v=8EpB5nZX7R8
perfekt
@silber13: Szeretem,az ilyen műveket,és művészeket.Engem is,ki nem szakértője a zenéknek,de értem , élvezettel tölt el---valamint jelzik a csoda,és az indultak még közötti távolságot. Igen "zongorázni" lehet--a különbséget,avagy "Vannak művészek,és vannak akik cipelik a zongorát".
silber13
@szaboria1: Jártam én is so koncertre, de azt hiszem, örök fájdalmammarad, hogy nem hallottam a Bach zongoristák szerintem ,egnagyobbját, a " primus inter parest" Glenn Gouldot élőben játszani. Csak a bakelit maradt!
Fradigege
"A hatályos szabályozás szerint csak egyedi engedéllyel, kifejezetten nélkülözhetetlen személyes kvalitások kizárólagos megléte esetén foglalkoztathatók."

Csípjetek meg! Ez milyen mondat? Nem értem. Mi a lényeg ezzel kapcsolatban? Ószter az nem csókos haver?
KERKA
Sok ember nem veszi tudomásul, hogy a neve és a szókimomdó viselkedése már túlment a tűrési határon. Van egy pont amíg ez elmegy, de aztán teherré válik. Különösen, ha nincs mögötte teljesítmény ami ugyebár tekintélyparancsoló. Járt így más művész is, ledöbbent, amikor megkapta a felmondó levelet.
Kedves Oszterné, nyugodjon bele, hogy az Operaház ön nélkül is működőképes, élvezze otthon a pihentető nyugdíjas éveket:)
Senara
A családot veri a sors Sanyi piásan vezet ,tőle meg elvették a belépőkártyát Fácán vadászat lemondva , de ami késik az nem múlik , Lézer elvtárs majd intézkedik .
volvós
Oszt ki nem sz@rja le, hogy az öregasszony beléphet, vagy sem ???
mariaberta
Ó!!! És nem segít Lázár elvtárs, hiába az együtt vadászat? Bánatba rogytam a hír hallatán.
levarosbukta
"tényleg értek hozzá, hogyan lehet lefaragni a gázsikat, rábeszélni az embereket, hogy kevesebb pénzért is jöjjenek" Hugyé'szaré' foglalkoztatott embereket és még büszke is rá!

" Mi kezdtük el a leépítést" és most sír a szája hogy ő is bele került a levesbe.

Sose csíptem, ebből a cikkből számomra kiderült hogy akkora egoja van hogy csoda hogy egyáltalán befért az operába.
vukkocska
@silber13: Hát csak egy darabig olvastam el a riportot, amíg a politika szálait fel nem vázolta. S miután ebéd előtt vagyok, nem akarom, hogy a gyomrom akkor forduljon ki/fel, amikor az első falatokat megeszem. Köszönje a Fidesznek, hogy megszüntették munkaviszonyát. Nem kirúgták, hanem alkalmazta az Operaház azt a törvényt, amit több 10.000 emberrel tették, hogy nyugdíjast állami szférában nem lehet alkalmazni. Nem csak az alma nem esik messze a fájától, úgy tűnik, a feleség sem a férjtől. Egy tőröl fakadnak. Nem kell gusztustalankodni, s nem nyal vissza a fagyi.
sokanvagyunk
Örülni fog a cikk címének... - Oszter felesége! :))
vukkocska
@silber13: na, megnéztem, 14 szavazatot kapott. Ő sem tudta felmérni, mit ér.
Borda
Nagyon rászorulhat a színházi juttatásokra...(főleg ami ingyen van). A férje amikor vendégszerepel a Jókai Színházban,mindig úgy távozik a színészlakásból,hogy ami mozdítható,na azt viszi is.
Toby
A közszférára vonatkozó utolsó bekezdés parasztvakítását nézzétek !

A vén szaros Rubovszky és hasonló korú paraziták mit keresnek a parlamentben, az országos főhatóságok vezetői székeiben ?
Kivétel a narancsszín " ?
Szimba
Győriványi Ráth György kérte fel a Magyar Állami Operaház művészeti főtitkárának, a vezetőváltás után Ókovács Szilveszter nyugdíjba küldte. Munkaviszonya január 31-én szűnt meg. - vezetőváltáskor előfordul az ilyen, 65 éves, nyugodtan nyugdíjba mehet és barátkozhat lázárral.
Az Operában nem játszott soha.
Ókovács letiltatta a belépőkártyáját - igen, ez máshol is így van, ha nyugdíjba megy valaki, elveszik a belépőkártyáját. Ez nem jelent egyet a kitiltással. Az opera előadásait gyanítom ezek után is, mint magánszemély látogathatja.
m.macskosz
@perfekt: Egy jó fotós, némi fotoshop és a modern technika csodákra képes,
a plasztikai sebészetről nem is beszélve! ma, 07:49
Szimba
@nyanya001: A kdnp meg is szűnne. Hahaha!
Knapp75
Azt hittem hirtelen, hogy az osloi vagy a New York-i operából tiltották ki szegényt...
m.macskosz
@silber13: Hatalmasat nőtt az önbizalmam, köszi!
varrólány
@m.macskosz: 17:49 A betyárját , hogy te miket nem tudsz! :-))
m.macskosz
@Fradigege: ma, 09:50 Semmi különös.
A nyugdíjas tüdőgyógyász alkalmazását is kérvényezni kell,
márpedig orvosokból valószínűleg nagyobb a hiány, mint zongoraművészekből.
varrólány
@m.macskosz: Hát azt , hogyan lehet fiatalosnak kinézni a képeken!
m.macskosz
@varrólány: Amikor még nem volt ilyesmi, akkor a fotósok retusálással tudták szebbé varázsolni a fényképeket, ma már a XXI.században ilyenek mennek. :)
varrólány
@m.macskosz: Az volna igazán jó photoshoppolva járni az utcán !:-))
Persze a műtermi képek mindig jobbak voltak , ahogy írod !
lajospapa
"Gondolj apádra, ha rákerülsz a lapátra!"
Desischado
Szerintem is a sértettség beszél belőle. Egyébként is, aki lézerrel járkál, és vadászni, az előttem a feketelista élén van!
volvós
Rózsa Sándor :
" Híjjjj, be csúf !! "
evacica
Kellemesen csalódtam Ókovács igazgató úrban, mint állandó opera látogató a színvonallal is meg vagyok elégedve! Gratulálok a direktornak, csak így tovább.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.