A portugál Salvador Sobral nyerte Amar Pelos Dois című dalával az Eurovíziós Dalfesztivált vasárnapra virradóra Kijevben. Pápai Joci az Origo című számmal, remek szerepléssel a nyolcadik lett.

Bravúr! Pápai Joci a 8. helyen végzett az Eurovíziós Dalfesztiválon 

A portugál előadó 758 ponttal győzött, mind a nemzeti szakmai zsűrik, mind a közönség az ő produkcióját jutalmazta a legtöbb ponttal. A második 615 ponttal a bolgár Krisztian Kosztov lett Beautiful Mess című számával, a harmadik helyen 374 ponttal a moldovai Sunstroke Project végzett Hey Mamma című dalával. A végeredmény a nemzeti zsűrik pontszámának és a tévénézők szavazatainak az összeadásával alakult ki.

Pápai Joci a nemzeti zsűriktől 48 pontot kapott, 10 pontot Szerbiától, a legtöbbet, 12 pontot pedig Horvátországtól. A közönségszavazatokkal pedig további 152 pontot szerzett, így 200 ponttal végzett a nyolcadik helyen.

Pápai Joci személyében sorozatban hetedszer jutott be Magyarország az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe. A látványos színpadi produkcióban hegedűn Kapcsos Emese és Virág Alexandra táncos kísérte Pápai Jocit, aki a magyar huszárhagyományt idéző ruhában állt ezúttal is színpadra, produkciója pedig nagy sikert aratott a kijevi Nemzetközi Kiállítási Központban jelen lévő sok ezer néző előtt.

"Örülök, hogy egyike lehettem a döntőben a sokszínűséget képviselő előadóknak és büszke vagyok arra, hogy a magyar és a roma kultúrából 180 millió tévénéző kaphatott ízelítőt a produkcióm által. Óriási élmény volt a kijevi arénában ilyen hatalmas színpadon és ennyi ember előtt fellépni, ezeket a perceket soha nem fogom elfelejteni. Köszönöm a csapatomnak és az MTVA képviselőinek, hogy az elmúlt hónapokban mindent megtettek a sikeres szereplésemért"

- fogalmazott a döntő után Pápai Joci az MTI-nek.

Az idén Celebrate Diversity (Ünnepeld a sokszínűséget!) szlogennel zajlott az Eurovíziós Dalfesztivál.

A döntő utolsó felében idén is a tavaly bevezetett új rendszerben közölték az eredményeket: először az egyes országok nemzeti zsűrijének pontjai adták közre a helyi szóvivők (Magyarországról Tatár Csilla), majd a tévénézők által leadott telefonos/sms-es, applikációs voksokat országonként hátulról előre haladva mondták be a kijevi aréna műsorvezetői. A kétféle pontokat összeadták (nem kombinálták, mint korábban), így alakult ki a végeredmény, amely a hosszas ismertetés miatt az éjszakai órákba húzódott.

A verseny győztesét 2008 óta díjazzák egy üveg mikrofonnal, Salvador sobral a tizedik, aki elnyerte az eurovíziós trófeát.

A döntőben fellépett a korábbi eurovíziós győztes ukrán énekesnő, Ruszlana, és bemutatta új dalát a tavalyi győztes Jamala is.

Az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjét a Duna televízió élőben közvetítette, a kommentátor Rátonyi Kriszta és a tavalyi stockholmi fellépő, Freddie volt. A műsort világszerte mintegy 180 millió tévénéző látta, a döntőt Kínában és az Egyesült Államokban is közvetítették.

A szabályok szerint jövőre az idei nyertes Portugália rendezheti a dalfesztivált.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Marhára nem érdekel se az Eurovizió, se a Füstösjoci. De tisztázzuk, hogy végülis hetedik vagy nyolcadik? A cím nyolcadikat ír, a cikk hetediket.
Bár, ha jól meggondolom, nekem seckojedno.
ila51
Ha a portugál lett az első , akkor mindegy hogy hányadik lett Pápai Joci ... Örüljünk inkább , Bravo.
karma1
Tulajdonkeppen nem igazan erdekel maga a teny, mert a tavalyit vegigkisertem,es egyaltalan nem a jo szamok nyertek, hanem az egymast kedvelo allamok szavazgattak egymasra, vagyis nem a realis eredmeny jott ki vegeredmenynek.
De hogy a firkasznal mi jelent "bravurt", hat ebben mar erosen ketelkednek: bravurt az elso hely jelentene, es SLUSSZ, nincs tovabb!
AKkor is ezt irna ez az idiota cimnek, ha mondjuk Hosszu Katinka az olimpian 4. helyezett lett volna? "Gyonyoruen, BRAVUROSAN usztal, Katinka, szeduletes eredmeny ez a negyedik helyezes!" ?
Szoval? Minek megy az ujsagironak, aki alapfogalmak jelentesevel nincs tisztaban?
kakaósbögre
nos,gecire leszarom ezt a nekünk kurvasokba kerülő esztrádműsort.
lópicigáspár
Bravúr?! Az első hely, az a bravúr a többi vereség, főleg úgy, hogy harmada pontot sem ért el, mint az első! Mondjuk cigányországban ez a trendi! :(((
silber13
Halkan mondott véleményem szerint Pápai dala nem is ért többet a 8. helynél.
cs.n.
@karma1: Jó, de ez másfajta sportág. :)
Ne az úszással, hanem mondjuk a pingponggal hasonlítsd össze. Magyar versenyző abban valószínűleg sose fog nyerni az olimpián, mint ahogy magyar dal se az eurovízión. Szóval már az egyszámjegyű döntős helyezés is bravúrnak számít:) Ha jól emlékszem, a mostanin kívül csak egyszer volt ilyen, 23 éve, mikor Bayer Friderika 4. lett.
És persze gratulálok én is.
karma1
@cs.n.: Hidd el, mar egy olimpiai 3. helyezettnek is b@ssza a csoret, hogy miert nem sikerult az elso helyen vegeznie, de ugyanigy lehet ezzel mar a masodik helyezett is...Ne haragudj, de en leginkabb a firkasz "bravur" szavaba kotottem bele a 8. hely miatt. Hasznalhatta volna erre hogy "hazai viszonylatban kivalo helyezest ertunk el a versenyen", vagy "Joci szepen teljesitett az eros mezonyben " - BARMIT mondhatott volna, kiveve a bravuros jelzot...Ilyen modon (bravurosan) csak az elso helyezest lehet megszerezni egy nagyon szoros mezonyben. Mert ezek szerint a mezony nem volt tul eros...
karma1
@namihami: Olyan mindegy, ha nem elso, nem? Kulonben pedig ez a jellemzo a mai ujsagirasra: ha a 8. hely bravuros, akkor ahhoz viszonyitva az orszag is gigaszi magaslatokban szarnyal gazdasagilag, es igy mar ertheto az egesz kommunikacio,...
Csodalom, hogy ezt a Propi igy lehozta...
simmering73
Valahogy mindig olyan érzésem volt, hogy ez az euróvíziós dalfesztivál egy olyan futottak még kategória, mint fociban volt a vásárvárosok kupája. Van, de minek. Igazán nemzetközi jelentősége nincs. A 8. hely bravúr. Mihez képest? Az utolsóhoz képest igen, az elsőhöz képest szánalmas (amekkora arca volt a médiapropagandának). Igaz ennek a hét éve sikertelenségben tobzódó országnak már ez is hatalmas elismerés.
cs.n.
@karma1: Értem én:) Amúgy rosszul emlékeztem, Kállay 5. lett pár éve, szóval még ő is ilyen, aki 10-en belül volt.
Csizmás Kond
a ?,,bravúr" jelentései : művészet, hőstett, remeklés, mutatvány...nincs helyhez kötve.
verőce21
@cs.n.: (07:26) "az egyszámjegyű döntős helyezés is bravúrnak számít... Ha jól emlékszem, a mostanin kívül csak egyszer volt ilyen, 23 éve, mikor Bayer Friderika 4. lett."

Ne hagyd ki, "2014-ben hazánkat Kállay-Saunders András képviselte Koppenhágában Running című dalával, mely a döntőben 5. helyezést érte el,143 ponttal."
karma1
@cs.n.: Latom, nehany embernek van errefele egy kis spate-reakcioja,...:o)))) Mit mondjak, nem Neked...:o))))
cs.n.
@cs.n.: Megint javítanom kell, még Rúzsa is ide tartozik. Több nincs, becsszóra. :)
@karma1: Lehetett volna esetleg úgy is, hogy "Az eddigi 3. legjobb magyar helyezést érte el Pápai Joci az Eurovízión"
cs.n.
@verőce21: Igen, utána helyesbítettem. Kétszer is. :)
karma1
@cs.n.: Latod, IGEN! es akkor "bravurosan" benne lenne az elso haromban...:o))))))
verőce21
@cs.n.: Igen, 2007-ben mint az Év Felfedezettje kategória győztese a Fonogram Díjátadón Rúzsa Magdi képviselte Magyarországot a Helsinkiben tartott Dalversenyen. 128 ponttal a 9. helyet érte el.
De az első tízet szokták jegyezni, az még nem a "futottak még rizi-bizi" kategória, 2013-ban ByeAlex a dalfesztivál döntőjében Kedvesem című számával, 84 ponttal a 10. helyet érte el, ami a negyedik legjobb helyezés, amit magyar versenyző el tudott érni az Eurovíziók történetében.
Ördögvadász
@karma1: a gyarmatod meg, hogy szerepelt gyüttment? Vagy buzik nincsenek a gyarmaton? Oh..
volvós
"...aki a magyar huszárhagyományt idéző ruhában állt ezúttal is színpadra..."

Bocs, de én ugy tudtam, hogy a huszárok kizárólag MAGYAROK voltak...:-))))
Ami a pontozást illeti, nem a zsürin múlt a 8-ik hely...
lampa laz
Azért lett csak 8., mert túl sok volt a színből.
karma1
@volvós: Arrol nem beszelve, hogy nem fekete volt az alapszine...:o)))
Manhattan
@volvós: Gondolod, hogy a huszárok között nem volt roma származású?
Ördögvadász
Hiányzott a manikür/pedikür, meg a mini...meg a surprize!
Eladott Ország
Jól áll rajta a dolmány a zsinórozással díszített katonazubbony vagy kabát, amely különösen a huszárok viseletében dívott. A dolmány a parasztság ruházatában feltehetően csak a 16. sz. óta ismert, elsőként az alföldi mezővárosok tehetősebb gazdáinak ruhatárából. A 18. sz.-ban alakuló posztómanufaktúrák vásárlókörzetében és általában gazdag paraszti körökben a dolmány országszerte elterjedt, az úri viseletben ekkor divatos rövid formában. A krónika cigányok dolmányba ugrálását nem említi.
ila51
Most hallgattam a románt , csak egy percig bírtam.
micfild
@ila51: A ciprust hallgasd meg vagy a horvátot. a svédeket. az olaszt.
ila51
@micfild: az tetszik...Hovig a ciprusi
cs.n.
@karma1: No akkor felrakok a lemezjátszóra valami normálisabbat is, Pápai túltárgyalva. Gyüjjön akkor a youtube.com/watch?v=wSdYxHOuVjc nóta, nekem ez jobban tetszik. :)
JAJMÁR
Nos, mindenki nem lehet első. Ettől még nem kell szégyenkezni a többi versenyzőnek.
Nagy gratula Pápai Jocinak, és bár a zene izlés kérdése, ez pont rendben volt, ahogy az elòadás is.
jancsipapa
Egykor Cliff Richard , Sandy Shaw , Abba. Manapság meg a szakállas "nő" , a portugál . Ennyit a " fesztiválról ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.