Az erkölcstan és a hazafias nevelés becsepegtetése mellett a nemzeti lovaskultúra is bekerülhet a magyar közoktatásba, miután az Orbán-kormány a „lovak iránt érdeklődő generációk felnevelését” tűzte ki célul. Kérdés, hogy jutnak el a gyerekek a lóhoz, illetve hogy valóban ez-e az a terület, amibe most a legfontosabb pénzt invesztálni. A miniszterelnöki megbízott szerint mindez nem diktátumszerű, a pedagógusok mégis értetlenül állnak az ötlet előtt, és másra költenék a pénzt.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

batukán
Akkor előbb-utóbb kötelező lesz a zsinóros mente, a dolmány és kacagány...csak azt nem tudom, hogy fognak a diákok nagy karddal az oldalukon feszíteni, amikor be van tiltva.Mi lesz a lófóbiásokkal? Egyest kapnak és megbuktatják őket? Már megint ott tartunk, hogy kötelező...legyenek lovas tanyák sokkal több helyen, ez biztos jó biznisz lesz megint valakinek...de aki nem most lépett le a falvédőről, az tudja milyen amikor kötelező valami. A Kádár-korszakban ezt nagyon utáltuk , igaz most mégis nosztalgiát érzünk, ez azért van, mert nem a felvonulással volt a baj, az jó volt, még énekelni is közösen, mert a nagy zajban senki nem hallotta milyen szar a hangja az embernek, lelkesítő volt. Az ilyeneknek csak akkor van hatása ha magától mennek az emberek és nem kényszerre. Láthatatlan falba ütközik az, aki akaratát rákényszeríti a többségre hatalmánál fogva. Annak hatalma meg van számlálva...!
A legnagyobb hiba a hungarikumokkal, hogy most egyfolytában azt süketelik, ahelyett, hogy keveset beszélnek róla és szép csendben megszerettetik.
Azt hiszem a BKV csőd is megoldva:jöhet a lóvasút, lóvillamos, fiákerek kora, a lőcsös kocsik viszik az árukat. Újra lehet éleszteni a lócitrom szedő szakmát, sőt iskolát nyitni és növelni a keretszámot...a végén még én is ott lyukadok ki,hogy hasznos dolog ez a magyaros lovaskodás...vagy lovas magyarkodás...???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Felipe
Elvtársak a szabadságharc folytatódik mert töretlen a nemzet. A Klapka huszárok után itt vannak a zorbánc huszárok (gyász huszárok?) Huj huj hajrá. Vivát vivát viktor.
Özv. Bármi Áronné
@Felipe: Oroszul a huj jelentése:
A férfi nemi szerv, argó formája!
(F@sz!)
Dr. Felipe
@Özv. Bármi Áronné: Akkor javítom hujj hujj hajrára.
Özv. Bármi Áronné
@Felipe: Semmi gondom azzal amit írtál, mert nem olyan rossz az!
adrenalink
Remélem nem Kósa nyalka huszár mintájára!:)))
Csizmás Kond
"a nemzeti lovaskultúra is bekerülhet a magyar közoktatásba, "
Na szóval itt két nagy félreértés van.
1. A lovaskultúra oktatása még nem teszi kötelezővé a lovaglást vagy hasonló dolgokat, hanem esetleg csak kulturális tantárgyként, ismeretek oktatása lesz e.
2. bekerülhet de még nem biztos...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.