Szinte kizárólag a kiterjedt szociális védőhálónak köszönhető, hogy Magyarországon a lakosság fele nem él szegénységben, állapítja meg a hazai szociális védelemről készült elemzésében a Központi Statisztikai Hivatal - írta a Világgazdaság.

A lap csütörtöki számában ismertetett elemzés szerint mintegy másfél millió ember él mélyszegénységben, vagyis tartósan a létminimum szintje alatt úgy, hogy iskolázottsága, családi és egyéb körülményei miatt szinte esélye sincs önerőből e helyzetből kitörni. A gyerekek 22 százaléka nő fel kilátástalan helyzetben, és a gyermekes háztartásokban a szegénységi arány 2,5-szer magasabb, mint a gyermektelenekben. Jelenleg a magyar háztartások 75 százaléka nem képes havonta megspórolni annyi pénzt, amiből váratlan kiadásait fedezni tudná.

Ha nem lennének szociális juttatások, de még nyugdíj sem, a szegénység a transzferek figyelembevételével számítottnak több mint a négyszerese lenne. A legjelentősebb mértékben a kizárólag nyugdíjból élők helyzete súlyosbodna, szegénységi arányuk több mint húszszorosára növekedne, tízből kilenc idős ember nélkülözne. Társadalmi juttatások nélkül a gyermekek közül több mint 2,5-szer, a 18-64 évesek körében pedig több mint 3,5-szer több lenne a szegény. De a nyugdíjakon kívüli transzferek is 56,7 százalékkal csökkentik a szegénységet - hívja fel a figyelmet a kutatás.

A KSH szakértői kiemelik: a kiterjedt jóléti ellátások magasan tartják az államháztartási kiadásokat, ami bevételi kényszert eredményez, így csak magas adó- és járulékfizetés árán lehet a rendszer működtetni. Ezzel kapcsolatban a lap felidézi, hogy Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter tavaly a szegénység elleni küzdelem világnapján azt mondta: évente összesen több mint 1200 milliárd forint támogatást kapnak a szegény sorban élők a befolyt adókból.

151 hozzászólásarrow_drop_down_circle

QQCSI
@entero: ma 15,37 Ezt írtad hallgatagnak:

"Ez egy ilyen fórum, szokd meg. Engem is letámadtak már az elején, mert Fidesz párti vagyok, meg gyárigazgató, jómódú. Ennyi elég is volt ahhoz, hogy lecsalózzanak, seggnyalónak tituláljanak, csak így ismeretlenül. Az emberek ilyenek, szokj hozzá. Ne feledd, az irigyek országában élsz...:-))"

Ne csúsztass!!!

Senki nem azért rühell, mert jómódú vagy, gyárigazgató és fideszes,...
...hanem azért, mert "lézerannyitisér" -féle a modorod.
De pont azért, mert fideszes és jómódú vagy, nem is fogod fel, hogy bántó, irritáló, visszatetsző a stílusod.
Skiccpalkó is természetesnek tartja, hogy ami jár, az jár, holott sumákolt, csalt és hazudott, ezért inkább röstellnie kéne magát, és elbujdokolnia szégyenében!
Lézerannyitisér szintén úgy képzeli, hogy neki mindent lehet!
Orbán is --jogász létére--kordont bont!
Zsiga Marcell is kijelenti, hogy meg lehet élni 47 ezer forintból, miközben a szaros diplomáján kívül, --amit az ülőgumója révén szerzett meg--semmi hasznosat nem csinált életében!
Kiflicsücsök szenátor asszony is csak akkor fizeti be az adót, ha már az egész ország tud róla, hogy sáros!
Kövér is szemet huny, ha a Széles Gábor bandája becsteleníti meg az ország házát, de rögtön pribékeket küld, ha más egy lámpaoszlopra szeretne kitűzni egy molinót!

*
Te is mószerolsz a moderátornál és fenyegetőzöl!
*
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nakimaga
Ez jelenti a mesebeli ,bányász béka popója alatti területet?
kukac50
Ez a szám nem fedi a valóságot, sokkal többen élnek szegénységben..
Silver
kuruc.info/r/2/108012/

"Miközben egyre több magyar család küzd a fennmaradásért, miskolci cigányok tízezrei kapnak ingyen noteszgépet és internetet

A legnagyobb iparági szereplők fogtak össze a Digitális Otthon Program keretében, a bevezető szakaszban nyolcmilliárdért negyvenezer rászoruló háztartás kap számítógépet és internetet - írja a Hwsw.hu."
IQrájderöcsém
A kiterjedt védőhálónak köszönhető, hogy a dolgozók a fizetésükből nem tudnak megélni, mert a fele pénzüket elviszik. A kisvállalkozó meg örül, ha a minimálbér után kinyögi a járulékot és adót, nemhogy magasabb jövedelmet biztosítson a dolgozónak.

(És itt most nem a szerencsétlen dolgozni akaró munkanélkülieket hibáztatom a védőháló kihasználása miatt, hanem a bodzaszedőket és megélhetési szülőgépeket.)
hallgatag
@Manno István: Az intelligenciádra vall a hozzászólásod...munka kell az embereknek, nem alamizsna !!!
Don Quijote
@Manno István: Hozzád mehetnének kapálni!
Elég gyökér vagy...
Manno István
@Don Quijote: Tudod vannak olyan idióták mint te, hogy felajánlottuk pl. egy munkanélkulinek, hogy lapátolja el a havat jó pénzért, de ez már büdös volt neki!!!
hallgatag
A 10:20-ra válaszoltam, és ha lehet, ne baromozz !!! Összekeversz valamelyik családtagoddal ???
Manno István
@dr. prédikátor: Itt vagyok, hogy bár reménytelen, az ilyen idiótáknak mint te modjak vaklamimáas mint amit a hozzád hasonló idióták szajkóznak!!!
hallgatag
@Manno István: ..."modjak vaklamimáas "...vajon mit akartál gagyogni ???
Don Quijote
@hallgatag: hagyd most jött a "büffébő":-)))
dr. prédikátor
@Manno István: Balacskói manyó!!! már sokszor mondta, hogy ne igyál abból a kannás löttyből!!degenerálódsz!!!
hallgatag
@Don Quijote: én nem ismerem, de hogy jön ahhoz, hogy lebarmozzon ???
Azt sem tudja ki vagyok...bemutatnátok ???bár mint irtam, lehet hogy öszzekevert valamelyik szoros családtagjával...
profon
@hallgatag: Ő olyan hangulatember ! Csak szinte mindig ilyen hangulatban van ! :)
hallgatag
@profon: Nemrég vagyok fent, ezért kérdezem...bocsika...olyan " rá kell hagyni " ember(forma) ???
profon
@hallgatag: Ha kifogod ,akkor értelmesen is el lehet vele beszélgetni,de ha nem akkor kár erőltetni.
Don Quijote
@hallgatag: nem elég ahogy bemutatkozott??
hallgatag
@Don Quijote: Hát van véleményem róla is elsökézöl, de nem publikus...:):)
hallgatag
@kréta: Nem értem a cikkben,hogy ezeknek a vezetöknek " JÀR" ez a hatalmas összeg...
33.000.000.- brrrrrrrrr
hallgatag
@hallgatag: " 4 milliárd jutalom járt a fejeseknek " cikkhez ...bocsánat !!
mariaberta
Az Orbán-kormány legnagyobb dicsőségére.
De azért Selmeczi kartársnő kiutalhatna némi segélyt a védelmébe vett magánnyugdíj megtakarításból.
Nem csak ő éhes egy kifli erejéig!!
Zolee75
Van az a réteg amit a fityesz támogat:Gazdagok.Van akiket nem hagy az útszélén,hanem a földbe döngöli.Nehogy megtudj élni.Míg mások éheznek addig focipályát újítunk !Mert azt akarja h itt rendezzék a foci vb-t?Az lényegtelen h az emberekkel mi lesz.csak a foci!
entero
@hallgatag: Ez egy ilyen fórum, szokd meg. Engem is letámadtak már az elején, mert Fidesz párti vagyok, meg gyárigazgató, jómódú. Ennyi elég is volt ahhoz, hogy lecsalózzanak, seggnyalónak tituláljanak, csak így ismeretlenül. Az emberek ilyenek, szokj hozzá. Ne feledd, az irigyek országában élsz...:-))
hallgatag
@entero: én egy átlagember vagyok, dolgozgatok és becsülettel megélek...nem panaszkodok, mert avval nem lesz jobb,nem tudom, hogy az élet mennyiben különb, ha valaki másik pártot " szeret"...de ki ez a manno??? Te tudod ???milyen jogon mocskol be normális hozzászólókat ??? Nincs moderátor ilyenkor ???
világlátó
Nekem úgy tűnik, kormányunkat alig zavarja ez a statisztikai tény.A különféle juttatások a szegénységben élő családok egy részét még életben tartja, de sokan vannak azok, akik embertelen körülmények között vegetálnak, visznek mindent ami vihető a hulladékfém telepekre.Márnem számít senki és semmi, a birtokháborítás már nem létező fogalom. A kerítés és kapu, már nem akadály. Amit elvittek a zártkerti ingatlanokról, ingatlanokból az még pótolható, a kárvallottak véleménye, hozzáállása a " rászorultságuk okán fémgyűjtők " egyre népesebb hadához már nem egykönnyen megváltoztatható.Ez a súlyosabb probléma és egyes helyeken társadalmi robbanáshoz vezethet.A csámpások masírozása olaj a tűzre, a rendőrség meg azt sem tudja kin üssön nagyobbat. Mindez az ország kiüresedett gazdasága miatt van így. Kormányfőnk egyre másra köti a stratégiai megállapodásokat a multikkal,de ez egyáltalán nem javít az előbbi helyzeten.Sőt.Amíg a vidéket nem hozzák helyzetbe, amíg a korabeli háztáji gazdálkodáshoz hasonló motivációs helyzet nem áll be, tovább romlik a helyzet.Ha a falvak, kisvárosok főnix madár életükből feltámadnak, az egész ország fellélegezhet. Ehhez azonban országos programok szükségesek, mezőgazdasági, állattenyésztési, képzés, támogatások, amíg be nem indul a gépezet. A közmunka is átgondolásra szorul. Víztározók, öntözőcsatornák, erdősítés, gyümölcsültetvények, állattartó telepek építése , feldolgozó üzemek, hűtőházak, gépállomások / mai korszerű /, szolgáltató üzemek, biogáz üzemek, pellettáló üzemek szükségesek, mert ezek adnak munkát a mai tengő lengő falusi és kisvárosi embereknek és fiaiknak, lányaiknak. Az Eu. kvóták sem kőbe vésett törvények.Itt kell forradalmat kirobbantania szabadságharcos miniszterelnökünknek. Remény, bizakodás, lelkes és érdemes vezetők szükségesek, nem pedig fanyalgó , semmihez sem értő politikusok holmi jogi diplomával, amit egy percig sem használtak és velejükig korrumpálódtak, kik anyagilag, kik erkölcsileg, ki mindkettőben és már képtelenek...
entero
@hallgatag: Moderátor van, és figyelmeztettek is már bennünket, de vannak, akiket ez nem zavar, tovább gyalázkodnak. Én már kiderítettem itt néhány emberről, hogy kicsodák, azóta még besúgó is vagyok...:-))
massa
fideszt nem érdekli a lényeg a zsebők degeszre legyeb tömve! bűn !
hallgatag
@entero: Ugy értsem, adatokat továbbitasz a moderátoroknak ???
jancsik68
@entero: Ha te gyárigazgató vagy én akkor a Holdon én vagyok a kormányzó.Hogy besugó is vagy az rólad el tudom képzelni,hiszen a kádári rendszerben is az lehettél.Ajánlom a judási megoldást.
jancsik68
@Manno István: Egyetemet,főiskolát végzett menjen közmunkára,te meg a 8 általánossal a főnökük lehetsz!!
no mercy
@jancsik68: Pedig jobb, ha elhiszed, hogy igazgató, nem is akármilyen. Közel 15 éve ismerem, nyugodtan elhiheted nekem. Mindig is tiszteltem, mert a saját erejéből érte ezt el, és a mai napig nem tudják lemásolni azt a szabadalmat, amivel dolgoznak. Ne tiszteld, mert nem kötelező, de ne is írj neki, mert nem vagy méltó rá.
no mercy
@hallgatag: Dehogy besúgó!!! Ha követted volna az idáig történteket, nem kérdeztél volna ekkora marhaságot tőle, már bocs.
hallgatag
@no mercy: Sem Téged, sem enterot nem ismerem, csak kérdeztem,mert Ö irta, hogy pár emberröl kideritette, hogy ... na jó meg sem szólalok többet...
entero
@hallgatag: Annyi volt az egész, hogy néhányan elkezdtek piszkálódni irányomban, én meg tudattam velük, hogy könnyen kiderítem kik is ők, és amikor látták, hogy ez tényleg így van, akkor viszonylagos nyugalom lett. Utána a moderátor is rendre utasított minket. Azóta tűnt fel buboska, és újra elindította a lavinát, még vele kapcsolatban nem vagyok 100 % - ig biztos, hogy kicsoda,viszont ami késik, nem múlik...:-)) Nekem csak annyi volt ezzel a célom, hogy a személyeskedés megszűnjön végre, meg az anyázós stílus. Persze lehet, felesleges ezzel foglalkozni, az ilyen beírogatókat jobb levegőnek nézni.
hallgatag
@Horizont: Köszi, már meg sem merek szólalni...pedig nem vagyok egy félös tipus, de óvatos leszek...én meg párton kivüli vagyok, csak a jó Nöket szeretem ( jajj a feleségem nehogy olvassa,,,,) :):):)
dr. prédikátor
@entero: Ugyan ne széditsd már @hallgatag.ot hogy te vagy itt az etalon!Csak teszed veszed magad , hogy te mindenkiről mindent kiderítesz! Ez a te bajod ,: a nagyképűség és beképzeltség.Ezért támadtak téged már az elején amikor itt megjelentél Szerintem nem tudsz te semmit az itt kommentelőkről, csak úgy teszel.ha pedig valóban megszereztél j o g t a l a n u l személyes adatot , akkor tudhatod hogy az büncselekmény!És amiatt igencsak szarba kerülhetsz!!
Úgyhogy ne csinálj magadból höst és etalont.
hallgatag
@Horizont: na én sem vagyok már fiatal pasi...de attól még ...( vicceltem, nincs asszony ,szingli vagyok )..hmmmmmmmm.
De télretéve,nem akarok kellemetlenséget magamnak, csak sokszor nem értek egyet a kommentelökkel, igy nem értem pl. Manno-t, miért ugrott ocsmányul a torkomnak ??? Èn nem bántottam Öt !!! Senkit nem ismerek, csak viuálisan képzelem el, emberileg milyen lehet, aki igy kommentel ( Nemtöl, kortól függetlenül)@dr. prédikátor: Te jogász vagy, hogy ennyire ismered a " dörgést" ??? Igazat adok Neked, egymást szeretni kell, nem gyülölni !!!
dr. prédikátor
@hallgatag: Nem vagyok jogász de elég járatos vagyok a BTK.ban. Azért is irtam a fenti hszt. De majd idővel te magad is el tudod dönteni hogy kinek a szavára lehet adni és elhinni azt amit ir..A törvényt azért ismerem mert huszonévig gyakoroltam.
hallgatag
@dr. prédikátor: Nyugodt pasi vagyok, csak azt nem viselem el, ha valótlant állit valaki a bizonyitottság ellenére is, és ha valaki engem sérteget, azt szivesen seggberúgom ( még ha csak virtuálisan is )...jajjj nem tiltanak le ???
hallgatag
@dr. prédikátor: Szóval azt mondod, hogy megismerem idövel, ki a " normális " ???
dr. prédikátor
@hallgatag: Biztos hogy meg fogod ismerni azokat akikkel el lehet beszélgetni és mentesek mindenféle nagyzolástól. Csak" egyszerű" realista emberek.
A jelentgetőket meg meg fogod ismerni. Van belőlük itt egypár.
human
@hallgatag: Van pár IQ zéró ember itt. Vannak akik leállnak velük vitázni, de az olyan mintha disznóval birkóznál. Lehet, hogy te győzöl de közben sáros leszel. Én azt javaslom, hogy ne foglalkozz velük. Érvekkel meggyőzni nem lehet őket, és hát okosabbak sem lesznek már ebben az életben.
yazo64
@entero: Megnevettettél a hozzászólásaiddal:))) Hoztad a formádat:)))
Mi lenne ha kiírnád az adatlapodra ki vagy s mi fán teremsz:)))... nem kellene mindig elismételned:)))
yazo64
@Horizont: Nagyon stílusos tőle hogy ilyen cikk kapcsán a millióit emlegeti...
Van az a mondás hogyaszondja: Okos ember nem dicsekszik a vagyonával...
hallgatag
@Horizont: De szingli vagyok !!! Ebben a világban nem elöny ?? de nem dicsekszem, mert elkelek...
X-ray
@entero: Rólam tudsz valamit? Tudod, hogy ki vagyok? :)
tűzróka1939
Na szép 1 csapat . 1,5 millióan éheznek ti meg itt telehassal virgonckodtok :)) Mi van itt ? Társkereső szolgáltatás ? Vagyonos csaj van -é jelen ?
human
@entero: Én mindig is szerettem volna tudni, hogy ki vagyok valójában és ki lehetek. Ó nagy @entero, légy oly kegyes és oszd meg velem tudásod! :D
hallgatag
@tűzróka1939: Ennyire még nem szédültem meg...amig 1000 férfira 1740 nö jut (KSH) addig eszem ágában sincs...:):)
tűzróka1939
@Horizont: Hogyne tudná ! Hisz rongy gyűjtésből kuporgatta össze a viskó árát . Én is adtam neki 1 molyrágta zoknit :)) Állj be fidesznek minnyá lesz vagyon . Akkor majd átbeszéljük a jánykérést :))
tűzróka1939
@hallgatag: Akkor te ilyen cicilibátus féle vagy ? :D . Mint a papok ?
hallgatag
@Horizont: Annyi a házas férfi...ki marad kacérkodni a szépasszonyokkal ???
human
@Horizont: Sajnos van benne valami. Láttam egy riportot, ahol egy idős házaspár egy pincében 2x5 m2-en élt. És onnan is ki akarták lakoltatni őket.
hallgatag
@Horizont: Csak nem képzeled, hogy másnak is lop ???
radios45
Milyen védőhálóról van szó?
Talán az védőháló, hogy 250ezer ember dolgozhat közmunkában márciustól, napi 6órában, és havi 36800Ft.ért, vagy az hogy Januártól márc.ig 21800Ft. segélyt kap, ennyiből kell éheznie nyomorognia, más lehetőség, munkahely híján?
Mert a mindenható kormány így döntött, oszt jó napot.
Hogy dögölnének meg, ezek a mocsodékok, Tekre Q7-es Audikra, stadionokra polg.mesterekre van pénz ugye?
deviance
bárminemű rasszizmustól eltekintve csak statisztikai okokból nézzük már meg hogy a mélyszegénységben élők közül hány roma származású van
lajospapa
Na erre a számra büszkék lehetünk az utóbbi húsz évben. Milyen jól sikerült a rendszerváltás! Van 1,5 millió mélyszegény meg 5000 felsőtizezer. Karácsonyra is osztanak ingyenlevest. Micsoda szép sorok szoktak azon is lenni. Majd eldől az is lehet e aluljáróban aludni, remélem pozitívan. Márhogy nem, mert büdösek. Úgy általában valami nagyon büdös!
entero
@dr. prédikátor: Erősen kétlem, hogy azért, mert tudom ki az a 3 ember, aki folyamatosan piszkálódott, bármi gondom is lehetne. Ők is tudják rólam, sőt még mások is, mert kutakodtak a neten a válaszaim alapján. A net, ha valaki ért hozzá, egy nyitott könyv.
entero
@human: Esetleg megadjam egy "látó" telefonszámát? Ő majd megmondja neked, ki vagy, mert engem marhára nem érdekelsz.
entero
@yazo64: Nem dicsekedtem a vagyonommal. Ez most itt nem az, aminek látszik.
QQCSI
@entero: ma 15,37 Ezt írtad hallgatagnak:

"Ez egy ilyen fórum, szokd meg. Engem is letámadtak már az elején, mert Fidesz párti vagyok, meg gyárigazgató, jómódú. Ennyi elég is volt ahhoz, hogy lecsalózzanak, seggnyalónak tituláljanak, csak így ismeretlenül. Az emberek ilyenek, szokj hozzá. Ne feledd, az irigyek országában élsz...:-))"

Ne csúsztass!!!

Senki nem azért rühell, mert jómódú vagy, gyárigazgató és fideszes,...
...hanem azért, mert "lézerannyitisér" -féle a modorod.
De pont azért, mert fideszes és jómódú vagy, nem is fogod fel, hogy bántó, irritáló, visszatetsző a stílusod.
Skiccpalkó is természetesnek tartja, hogy ami jár, az jár, holott sumákolt, csalt és hazudott, ezért inkább röstellnie kéne magát, és elbujdokolnia szégyenében!
Lézerannyitisér szintén úgy képzeli, hogy neki mindent lehet!
Orbán is --jogász létére--kordont bont!
Zsiga Marcell is kijelenti, hogy meg lehet élni 47 ezer forintból, miközben a szaros diplomáján kívül, --amit az ülőgumója révén szerzett meg--semmi hasznosat nem csinált életében!
Kiflicsücsök szenátor asszony is csak akkor fizeti be az adót, ha már az egész ország tud róla, hogy sáros!
Kövér is szemet huny, ha a Széles Gábor bandája becsteleníti meg az ország házát, de rögtön pribékeket küld, ha más egy lámpaoszlopra szeretne kitűzni egy molinót!

*
Te is mószerolsz a moderátornál és fenyegetőzöl!
*
soljanka
@entero: Mást sem csinálsz, mint fényezed magad. Tökéletes munkaadó (fantasztikus fizetést adva az alkalmazottainak),tökéletes vállalkozó ( tökéletes jövedelemmel)tökéletes céggel(egyedülálló, minden adót megfizető,önműködő-államtól soha semmit el nem fogadó -na jó, az a 25 milka semmiség) tökéletes feleséggel(legmagasabb iskola, vezető beosztás), tökéletes állatttartó ( 5, vagy 7 macska, de természetesen pedigrés), tökéletes gyerekek - nos ez az amit nem kétlek, hisz minden szülőnek a sajátjai a tökéletesek-, tökéletes kapcsolataok - találka Vityával és társaival stb. stb. stb. stb. stb.

Szóval te vagy a világon a legtökéletesebb szerény ember...
QQCSI
@soljanka: Úgy tudom, nem 25, "csak" 20 millányi vissza nem térítendő...
entero
@yazo64: Hol áll meg a licit? Egyébként ha egy cég több mint 20 éven át sikeresen működik, akkor nem kellene már sajnálni ezt a kis pénzt. Megdolgoztunk mi már ezért, és jó helyre is került.
entero
@soljanka: Mindig is azt mondtam, nekem egy bajom van, az, hogy tökéletes vagyok...:-))))
entero
@QQCSI: A moderátoros témáról le lehetne már akadni, mivel ez csak 3 embernek szólt, és nekik is csak azért, mert állandóan sértegettek, kötekedtek. Isten bizony, ha ők ezt nem tették volna, nem lett volna itt semmi baj.
entero
@QQCSI: Egyébként meg mit vársz tőlem? Ha nekem jó az, amit a Fidesz csinál, mert egyrészt a saját bőrömön is érzem, az embereim is érzik, minden hibájuk ellenére is őket kell támogatnom, ez mindenki így tenné. Ha olyan dolgokat másként látok, mint amit ti is másként láttok, akkor a népszerűség kedvéért ugyanazt valljam én is? Ez nekem nem megy, mert akkor megtagadnám önmagam. A köpönyegforgatás nem az én asztalom. Tudom, hogy sok embernek most nehéz, de én úgy hiszem, ebből a gödörből kifelé vezet majd az út 2018 - ig. Ha tévednék, be fogom ismerni.
kkalman
Ez az 1,5 millió csak tipp, vagy valós adat?
Ismerve a KSH munkamódszereit, inkább csak a tipp lehetősége a valós. A többit mindenki képzelje hozzá.
Tekla
@deviance: Nem szabad listázni őket ,hé! Szentek mint Indiában a tehenek! A mély szegények közül menyi van olyan aki még életében nem dolgozott ,de neki minden jár ?
A nyomorékok ,meg vagy a munkába döglene bele ,vagy éhen halnak. Van amelyik végig dolgozta az életét ,pár évvel a nyugdíj előtt jött a hír ,hogy nem kap semmit,mert csaló bitang mind aki beteg.
Don Quijote
@entero: "Ha nekem jó az, amit a Fidesz csinál, mert egyrészt a saját bőrömön is érzem, az embereim is érzik, minden hibájuk ellenére is őket kell támogatnom, ez mindenki így tenné."

Ehhez azért nincs mit mondanod, pedig állítólag cégvezető vagy, érint téged is!

propeller.hu/itthon/2622761-unortodos-tundermese-27-szazalekkal-esett#v738615
Mobil123
@entero:" @Pálinkafőző Rézüst: @Mobil123: @marlin: @entero: ...és aki még kimaradt: fejezzétek be a személyeskedést, senki nem kíváncsi itt erre. Intézzétek privátban ha feltétlenül szükséges, a cikkek alatt ezért a továbbiakban kitiltás jár!" - Ne hogy már mártírt csinál magadból. Neked ép úgy szólt!!!4
Zsuga
@entero: Ebből a gödörből 2018-ig csak kifelé vezethet már az út, mert ha nem, az a teljes összeomlást jelentené ennek az országnak. A nem fideszes és nem jómódú emberek számára mindenképp.
massa
Ellenben a fideszes seggek gazdagodtak több milliárdal!
Naki
@radios45: tökéletesen egyet értek az el mondottakkal !!!
varrólány
@entero: Akik eddig is szegények voltak , túlélik a válságokat mert már hozzászoktak a nélkülözéshez.
Hidd el azok sírnak a legjobban akiknek most valamilyen szinten kevesebbet tudnak költeni. Akik igazán rosszul élnek nem itt írogatnak.
Naki
@entero: Na persze, jól megy neked, hisz a munkásaidat rabszolga módon hajthatod a minimál bért fizetve nekik!!!
Naki
@varrólány: már csak azért sem, mert nincs módjuk internettre elő fizetni :((((((((((((((
varrólány
@Naki: Ez így igaz! Meg valószínűleg valami pénzkereseti lehetőséget keresnek.
kukac50
3,5 millióan.élnek mély szegénységben.
Carpediem
@varrólány: "Hidd el azok sírnak a legjobban akiknek most valamilyen szinten kevesebbet tudnak költeni."
Pontosítsunk: én nem sírok...és nem valamilyen szinten tudok kevesebbet költeni, hanem nagyon!!

"Akik igazán rosszul élnek nem itt írogatnak."
Nagyon rosszul élek, mégis itt írogatok - csak halkan kérdem: koplaltál már úgy 2-3 napig??? Én igen, amikor önhibámon kívül munkanélküli voltam! Megsúgom halkan: nem felemelő érzés!!!
Hozzáteszem, a mostani szegények, létminimum alatt elők az átgondolatlan, kapkodva meghozott törvényeknek és csomagoknak köszönhetik nyomorúságukat :-((((
percsi
@deviance: A rasszizmustól eltekintve, keresd meg azt a képet, amikor az ingyen ebédet osztogatták. Majd nézd meg azok képeit is, akik milliós fizetéseket (2-3 munkahelyen is helyt álló), jutalmat, gépkocsipénzt, rezsi és egyéb juttatásokat vesznek fel havonta.
Manno István
Köszönjék a maszop és szadesz 8(+40) év ámokfutássának!!! Mért voltak olyan hülyék, hogy rájuk szavaztak!!!
silber13
@Manno István: Leginkább egy magát "kandiditusnak" álcázó buta, primitív embernek.:-))))))))))))))
silber13
@Manno István: Egy szörnyen gátlástalan, primitív ember ismerszik meg helyesírással és fogalmazással teli hibáid okán .Iszonyúan buta ember vagy..Nem kár érted...
u
tűzróka1939
@Manno István: Na már az "emmutnyócév" nem elég ? Toldjuk meg még 40-l ? Én megasszondom köszönjük a közel 3 évnek meg a trottyesznek meg az idióta alattvalóknak akik fényesre nyalták Őostobasága se..ét . A hülyék a trottyeszre voksoltak .
Bástya Elvtárs
@jancsik68: Pedig ő gyárigazgató! S a Kádár-rendszerben ahhoz ő még túl fiatal volt amire te gondolsz! Mire vagy kíváncsi? Megírom neked priviben!
jancsik68
@Bástya Elvtárs: Az embereket könnyen meglehet ismerni egy.két leirt mondatáról.Látszik ki a hencegő,ki a seggnyaló,ki a gazember,ki az álszent.A leirtak sok mindent elmondanak,csak figyelni kell.Igaz a hazugság is müvészet,de könnyen átlátni rajta.
silber13
@Manno István: Elég volt a primitív bunkóságaid tömkelegéből. Nekem pedig te ne fumálj helyesírásról, ahogy Hofi mondta " Nekem a görény ne beszéljen illatról!' Ennyi kicsi huszár...:-)))))
silber13
@Manno István: Nem tagadtad meg magadat. Most csak egy "j" betűt felejtettél le! Fejlődsz! :-))))))))))))9
tűzróka1939
@silber13: Na ezt tedd az ablakba :)) Manno úr lektor minőségben :)) Amúgy igaza van : "ne fumálj helyesírásról"
amaramaistanna
Nos pótcselekvések, a környéken élő magyarok összeugratása,a rémtündérmese és hasonlók helyett ezzel kellene foglalkozni.Orbánék már elfelejtették,vagy sosem tudták,hogy mit jelen a miniszter szó.Segítek:SZOLGÁT! Orbán a fő szolga,kiknek nemzetük jobbulásáért ,a társadalom(s nem hűbéreseik)jólétéért boldogulásáért kellene dolgizni.
tivoli
@Carpediem: Koplalás? Szerintem a sok evés csak rossz szokás.:D
Nézd csak meg a világ szegényebbik felét! Nagyon jól elvannak kevés kajával is, de minden második férfi kezében ott a modernnek számító fegyver. Nem lasszó, nem horgászbot, hanem vállról indítható rakéta.
A világ jobbmódú polgárai meg egészségtelenül kövérek és fogyókúrás tablettára költik a többletjövedelmüket. Meg a szegények felfegyverzésére, hogy harcolhassanak a szegénységük ellen.
Ki a háborúba, ki a zabálásba fog belepusztulni.
hallgatag
@entero: priviben valaki irta, hogy a zongora ( nem jut eszembe a nick-je ) sem tetzett neked...mert Öt sem látjuk, bár én csak hallásból tudom...
tűzróka1939
@hallgatag: Nem zongora volt az . Pi(n)anínó vagy mi a hegeda ! Tuggya mán az ördög :)) Te tényleg új vagy ha még ennyit sem tudsz .
hallgatag
@tűzróka1939: nem, csak egy hölgy irta, hogy azt is kilötték...pedig állitólag nem volt szegény ember..." egy régi vicc minden újszülöttnek új " !!!
tűzróka1939
@hallgatag: Mi köze ennek a gazdagsághoz ? :)) Jah értem már !! Az erősebb kutya b@szik . De van úgy, hogy az ügyesebb :))
hallgatag
@tűzróka1939: igy kaptam a " fülest" bocsi
kukac50
Utolsó módosítás:2013. 02. 15., 22:04
Címkék:gazdaságpolitika, OECD

A magyar gazdaság előtt ugyanazok a kihívások vannak a növekedés elősegítése tekintetében, mint két éve - írta pénteken kiadott, kétévente megjelenő, A növekedés jegyében című kiadványában a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD).

Az OECD szerint Magyarországnak csökkentenie kell a munkajövedelmeket terhelő adóéket, mérsékelni kell a munkavállalás ellen ható negatív ösztönzőket, hatékonyabbá és igazságosabbá kell tenni az oktatási rendszert, egyszerűbbé kell tennie a vállalkozást és növelni a közszféra hatékonyságá
entero
@Naki: Senki nem kap minimálbért, szóval mellélőttél nagyon.
entero
@hallgatag: Mivel a metal zenét szeretem, a zongorát valóban csak mint mellék hangszert viselem el inkább. Viszont nem értem, miről is beszélsz éppen...
entero
@tűzróka1939: Azért nem semmi, olyan leszek már itt lassan, mit Orbán. Ő a felelős ugye ha jégeső veri el a termést, ha aszály van, ha földrengés van, én meg már hangszereket is képes vagyok innen kitiltani:-)) Az emberi fantázia végtelen, és sajnos sokszor primitív is egyben.
dzurinda
@entero: "Ő a felelős ugye ha jégeső veri el a termést, ha aszály van, ha földrengés van,"

Ezekért nem ő felelős, Orbán a recesszióért, a versenyszférában 2010 óta kevesebb munkahelyért, a régióban legalacsonyabb beruházási rátáért, stb. felelős.
Naki
@entero: akkor le a kalappal elötted.:))
Manno István
@silber13: Csak a te stílusodban válaszoltam!!!
Manno István
@silber13: És akkor mi van, ha egy j betűt elfelejtettem. Annyi eszed van, hogy akkor már meg sem érted?
Manno István
Ballibesek, mivel a memóriátok egy hétnél messzebbre nem képes visszaemlékrni, egy kicsit felfrissítem az eseményeket:
Az Orbán-kormány tevékenysége (2013.1.25.)

• Az első Orbán-kormány idején Magyarország volt az éllovas az EU-hoz csatlakozók között
• Az árvíz kezelése (MSzP: nem építették fel a disznóólakat).
• Az Orbán-kormány azt a programot hajtja végre, amelyre a kétharmados felhatalmazást kapta.
• Új politika, amely a nemzet érdekeit védi (szemben a nemzetközi tőkével)
• Állampolgárság megadásának lehetősége a határon kívüli magyaroknak.
• Új alkotmány (Én olvastam. Az országok többsége büszke lenne, ha ilyen alkotmánya lenne – az interneten meg lehet találni.)
• Médiatörvény. Az ellenkező híresztelések ellenére Magyarországon sajtószabadság van. Egyetlen egy újságot sem tiltottak be. Ha nem lenne sajtószabadság, akkor nem terjeszthetnék az jobboldali kormányról azt a sok hazugságot, amit terjesztenek.
• Azért tüntetnek a szocllibek, hogy Magyarországon nem szabad tüntetni. Hogy van ez?
• Az EU elnökségének tökéletes levezetése 2011 első felében
• Arányos adó a progresszív helyet.
• A devizahitelesek megsegítése
• A vörös iszap katasztrófa károsultjainak megsegítése
• Új választási szabályok. (Megnehezíti a választási csalásokat.)
• A gyes és a gyed visszaállítása a volt szintre.
• A magyar áruk védelme
• A közszolgálati terhek csökkentése
• A nyugdíjak 1.6%-os emelése 2012.11.
• Az illegálisan zsebszerződéssel földet használóktól a földek visszaszerzése.
• 2012.11.08. EU jelentés: Magyarország hiánycélja (kevesebb mint 3.00%) teljesül 2012-ben és 2013-ban, de 2014-ben 3.5% lesz. (Megjegyzés: Addig még az EU is széteshet)
• 2012.11.11. Az EU szerint a tagállamai közül 5 köztük Magyarország képes a kisebb mint 3% hiánycélt teljesíteni.
Manno István
Az Orbán-kormány tevékenysége (folytatás) (2013.2.9.)
• A gáz és villany árának 10%-os csökkentése 1013.01.01.-től. A távfűtésé is.
• A diákok közül, akik teljesítik a belépéshez szükséges pontszámokat azok ingyen járhatnak az egyetemre. Akik itthon dolgoznak, azoknak az állam átvállalja a hitelüket. Akik lébecólók azok fizessenek!!!
• A nyugdíjakat átlagosan 5000 Ft-tal emeli 2013.01.01.-től
• 2013-01-24 A Gyurcsán által felvett IMF hitel időelőtti törlesztése.
• 2013-01-26 Már egymás után harmadik éve hogy a hiány kevesebb mint 3 százalék, így az EU-nak meg kell szüntetni Magyarország ellen a túlzott deficit eljárást. (Ez a ballibnek sohasem sikerült.)
• 2013.02.01 A kohéziós alapokból Magyarország (2007-2013) 660 000 euró/ fő – (2014-2020) 712 000 euró/fő támogatásra növelte ez egy főre eső támogatást (ez Litvánia után a második legjobb)
• 2013.06. elsejétől jön a víz, csatorna, kéményseprés díjának a 10%-os csökkentése.
Proli
Nem kell itt sem Orbánt sem Gyurcsányt sem mást szidni!
Őket is csak irányítják.
Nem hiszem, hogy bármelyikünk az ő helyükben képes lenne mást tenni.
A tőkének csak egy érdeke van a minél magasabb profit kisajtolása.
Bármely áron.
Ha kell miniszerelnököket is megvesznek kilóra, mert mindenkinem meg van a saját ára!
Felesleges ballibsizni vagy éppen jobbra huhogni, a nemzetközi tőke irányít és a kormányfők csak bábok, marionett figurák:(
Egymást marjuk itt ahelyett, hogy segítenénk egymáson.
A Tündik bündije
@Manno István: Nem unod még ezt a narancsba álmodott listát vért izzadva copyzni? Mostanra mindenki tudja (na jó, majdnem mindenki), hogy a fele sem igaz.
massa
Erre mit szól Orbán? dübörög a gazdaság jön az aratás -eddig is ezt tették a zsebükba4
Manno István
@A Tündik bündije: Okoskám, ha tényleg olyan okos vagy, amilyennek gondolod magad, akkor cáfolj meg legalább egy pontot, amit írtam!
A Tündik bündije
@Manno István: Cáfolja a halál. Már megtettem, kétszer is az elmúlt hetekben, amit te látványosan nem vettél észre, és most is úgy csinálsz, mintha nem tudnád, hogy már megírtam.
Tudod, ha nem tudnám, hogy szándékosan adod a hülyét, azt mondanám, hogy te vagy a skizofrénia iskolapéldája.
lbs
@A Tündik bündije: A "mély szegénységben élők jelentős része az általános iskolát úgy tizenhat év alatt sem képes elvégezni.
Erről viszont kizárólag saját maguk tehetnek.

Ugyanis ha benarkózott-berúgott állapotban fogan meg a gyermek esetleg mindkét szülő még kiskorú a meg-fogantatás pillanatában, akkor sok minden negatív következmény borítékolható!
bundi
@Manno István: "• A gáz és villany árának 10%-os csökkentése 1013.01.01.-től. A távfűtésé is."
sőt ezt már az aranybullába is belevették nem?
egyébként mit fizetsz, ha tételesen végigmegyünk, és megcáfoljuk az egész listádat?
már csak úgy kíváncsiságból kérdem.
bundi
@Manno István: egyébként te is frissíthetnél néha te is tudod, hogy ez már elvérzett:
"• Új választási szabályok. (Megnehezíti a választási csalásokat.)"
A Tündik bündije
@lbs: Ez olyan mértékű általánosítás, hogy te sem hiszed el. Szóval minden mélyszegénységben élő ember drogos és narkós. Gondolom, akkor ezzel szemben minden rózsadombi ex-pártitkárjózsi rózsavizet pisil és csokitortát tojik, mert ők mégiscsak "valakik."
Volt szerencsém járni Nagy-Britanniában, az USÁ-ban, és Japánban is. Ott is élnek a társadalom átlagához képest szegények. Tiszták, nem éheznek, és emberhez méltó otthonuk van. De ami ennél is fontosabb, hogy a dolgozó réteget nem, ismétlem NEM fenyegeti a veszély, hogy bármikor lecsúszhat közéjük. Ellentétben velünk.
A Tündik bündije
@Manno István: Látod, látod... több, mint fél napot vártam, hátha válaszolsz, de - bár itt keringsz a propin - ugyanúgy a homokba dugod a fejed, mintha nem írtam volna, és játszod a hülyét. Erről beszéltem.
Manno István
@bundi: A tények azok tények és nem változnak!
Manno István
@A Tündik bündije: Most akkor cáfoltál?
Dr.luigilongo60
@A Tündik bündije: Azért annyira nem kell játszania, hogy Oscart kapjon, megy az neki ösztönből is.
A Tündik bündije
@Dr.luigilongo60: Nem feltétlenül. A gond az, hogy a barátunk marha tehetségtelen. Eljátssza (azaz eljátszaná), hogy nem látja a válaszokat, majd, mivel úgy hiszi, hogy hozzá hasonlóan mindenkinek boci-memóriája van (24 órás), egy idő után kezdi elölről. Csakhogy a "bérprovokáló" szerepkör emiatt roppant gyorsan kibukik.
lbs
Ez nem "általánosítás", ez maga az élet gyakorlata!

El kell menni Borsod-Abaúj Zemplén megyébe, de ha már Jászberényig eljutsz, akkor már szembe is találkozol ezekkel a dolgokkal.

A legnagyobb gond, hogy nem akar tanulni az ebben a sorban tengődők jelentős része, de sajnos az objektív okok miatt, erre esélyük sincs.
Különben az általad meglátogatott területeken hány sikeres repülőgép konstruktőr, rakétakonstruktőr, informatikus, vagy más csúcstechnológiával foglalkozóról hallottál, akik ebből a körből származnak?

Mert pl. Galamb József is mély szegénységből érkezett az USA-ba, idővel viszont a Ford gyár szerkesztő főmérnöke lett!
A világhírű műve a "T" Ford, meg a Fordson traktor autóipari legendák!

Különben a "dolgozó réteget" tartós veszély itt sem fenyegeti, ha meg beindulnak a gazdasági folyamatok (Miért is ne indulnának be?) akkor minden dolgozó kézre szükség lesz!
A Tündik bündije
@lbs: Nem kell elmennem Borsodba, mivel itt élek. Éppen ezért látom és tapasztalom, hogy nem feltétlenül egy drogos alkesz minden szegény ember, így ezt a nevükben is kikérem magamnak.
Megjegyzem, én is nagyon szegény családból származom, mégis jól kereső ügyvéd lettem. A dolgozó réteget pedig igenis fenyegeti a veszély, ma jobban, mint 23 éve valaha is.
bundi
@Manno István: mármint, hogy bevezetik a választási regisztrációt, vagy, hogy nem?
lbs
@A Tündik bündije: Amit leírtál azzal egyet értek és gratulálok a karriered alakításához!
Sajnos számolatlanul öntik jelenleg a pénzt - teljesen értelmetlenül - a "pozitív diszkrimináció" elnevezésű libsi rögeszme jegyében teljesen elhibázottan.
Ezt kell nyom nélkül felszámolni!

Aki szegény de tehetséges, akkor a "hóna alá kell nyúlni" (Annak idején a Dédnagyapám is ebbe a kategóriába esett és egyszerű parasztgyermekből egy erőmű vezető főgépészévé vált - önerőből!), de aki csak ingyen megélhetésnek nézi, azt meg központilag jól irányítottan dolgoztatni kell!

Ha esetleg pl. a "Helsinki Bizottság" prominenseinek nem tetszik, akkor fel kell hívni a figyelmüket arra, hogy vagy tartósan éljenek együtt a deviánsokkal - tanulmányozás céljából - vagy ha erre nem képesek - TAKARODJANAK!
És a gágogásukat, ajvékolásukat innentől kezdve figyelmen kívül kell hagyni!
ila51
@Proli: Itt a józan paraszti proli , figyelemre méltó amit írtál , meg úgy általában is.
Manno István
@bundi: Elolvastam, amit tanácsoltál, sőt az Alkotmányunkat is! Nagyon sok ország büszke lehetne, ha ilyen Alkotmánye lenne. Az hogy ha találnak valami jobbat miért nem lehetne változtatni az Alkotmányon? Ez a természetes! Ahogy a tudomány is változik úgy ...
bundi
@Manno István: meg ahogy a tények is nem?
mert például tény az, hogy alaptörvényünk van most már. tehát frissíts az ég szerelmére:
www.kormany.hu/download/0/d9/30000/Alapt%C3%B6rv%C3%A9ny.pdf
ha nekem nem hiszel, mert bolsilibsinek tartasz akkor legalább a nagyvezéred szavaira figyelj manócska.
bundi
@Manno István:" Elolvastam, amit tanácsoltál, sőt az Alkotmányunkat is! Nagyon sok ország büszke lehetne, ha ilyen Alkotmánye lenne." (kapcsold be a helyesírás ellenőrzőt és kidobja egyből a hibákat: alkotmánye?)
nem alkotmánynak, hanem alaptörvénynek hívják.
tehát a bekopizott listában cseréld le, ahogy az 1013-as dátumot is.
"• A gáz és villany árának 10%-os csökkentése 1013.01.01.-től. A távfűtésé is."
ne mutasd magad nagyobb hülyének, mint amekkora vagy.
bundi
@Manno István: egyébként egy korrekt lista. pontokba van szedve, meg kevés benne a helyesírási hiba (na talán ez némi gyanúra ad okot)
igaz a valósághoz köze nincs, de hát ez téged minősít.
ennyi erővel egy bevásárlólistát is bemásolhatnál.
A Tündik bündije
@Manno István: Ez még mindig gusztusosabb, mint mikor a felcsúti turulvezér valagszőre csiklandozza az orrod hegyét, te kis fizikus csikótojás...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.