A miniszterelnök szerint a napokban lezajlott dollárkötvény-kibocsátással eldőlt, hogy Magyarország a Nemzetközi Valutaalap (IMF) nélkül is képes megállni a saját lábán.

Orbán Viktor ezt pénteken mondta a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában, jelezve, hogy a kötvénykibocsátás eredménye azt is bizonyítja: óriási bizalom van a magyar gazdaság iránt, amelyet kiszámíthatónak látnak a befektetők.

A kormányfő álláspontja szerint 2013-ban az a kormány legfontosabb feladata, hogy ismét növekvő pályára álljon a magyar gazdaság.

Orbán Viktor indokoltnak tartja, hogy külön államtitkár foglalkozzon a felsőoktatással. A kormányfő elmondta, Balog Zoltán, az erőforrástárca vezetője kereste meg őt azzal, hogy változásokat szeretne a minisztériumában, de nem annyira személyekről van szó, hanem inkább munkaszervezésről.

Azzal kapcsolatban, hogy Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkárként folytatja munkáját, míg a felsőoktatásért Klinghammer István felel majd államtitkárként, Orbán Viktor kifejtette: jelenleg is zajlik a közoktatás, valamint a szakképzés átszervezése, és folynak a tárgyalások a felsőoktatás átalakításáról is, egy ember pedig ennyi munkát nem tud ellátni, ezért indokolt volt Balog Zoltán javaslata, hogy külön államtitkár foglalkozzon a felsőoktatással.

A miniszterelnök hozzátette, kormányátalakításról nem tud. "Kormányátalakításnak azt nevezzük, amikor a miniszterek csereberéje zajlik, és ilyen tervem nincs" - mondta.

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemsemmi
@Manno István: Viktornak nem azért nem kell az IMF mert nem járna vele jobban az ország. Azért mert nem szereti, ha bárki ellenőrzi. Az összes átalakítás azért van az országban, hogy teljes legyen a hatalma.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pisti271
Ha bizalom lenne, beruházók jönnének, nem befektetők.
tűzróka1939
@nemsemmi: Viccölsz ? .))) Mannoval vitatkozni ? Pontról, pontra ? Ha leáll veled megvitatni bármely témát akkor én vagyok az új pápa :))
atomixer
@Manno István: Szalacsi István klónja vagy netán? ...és a vízbül veszi ki a zoxigént. abból látszik milyen kis buta vagy, hogy ha azt mondja neked valaki h ehető a szar mert bebizonyitották a tudósok (valoszinüség számitással:)) akkor te tök boldogan befalod, mert nálad okosabb mondta. a buta ember ismérve. és még te libatolvajozol? :)
vörösfuvalat
1. Magyarország a befektetésre nem ajánlott " bóvli " kategóriába van sorolva.
2. Az Ukránok 7% -al mi 5.2% kaptuk a kölcsönt más mindenki legalább 1.5%-al kevesebbért.
3.A hitelképtelen ember is kap hitelt lásd Provident csak a kockázat miatt meg kell fizetni az árát. Az 5.2% pont az. Öt és tíz év múlva tisztelt hölgyek és urak lehet járulni a kasszához.
4.Az egész dolog szépsége, hogy ezzel a pénzzel a 2.5%.-os IMF hitelt váltjuk ki.
A két százalék közt 2.7 a különbség. Ez a szabadság ára a kormány számára a nép meg fizeti.
öcsi55
@vörösfuvalat: Igen ez így van és tegyük hozzá,hogy fél évenként fizethetjük a kamatokat.
Miklós Bácsi
@Manno István: - nem a közvélemény-kutatók, hanem egy, egyértelműen az agyamentekhez közelálló közvélemény-kutató szerint.

- 2002-ben három közvélemény-kutató biztos FIDESZ győzelmet jósolt. A jóslatok ellenére méretes zakót kaptak a fiúk. 2014-ben sem lesz ez másként, már csak a zakó mérete a kérdés. Hogy nem lesz kicsi, az bizonyos.

Miklós Bácsi

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.