... ez mind Ágh János helyi önkormányzati képviselő, nagybirtokos földje, amerre csak a szem ellát – így Boór Ferenc, miközben a gazdák a karókat verték. „Kihirdetem a bábonymegyeri-somi feles gazdatanács döntését: mivel a Nemzeti Földalap (NFA) nem hirdette ki a környékbeli ezer hektárra kiírt pályázat eredményét, hanem az összes földet a helyi kis, családi gazdálkodók helyett egy nagybirtokosnak és egy lajoskomáromi tejfeldolgozó cégnek adta kényszerhasználatba, ezért a földalapnak ezt a törvényekkel ellentétes döntését elutasítjuk, és a teljes területet közbirtokosságban megművelhetőnek nyilvánítjuk, egyben az állatállomány takarmányhoz jutása érdekében azonnali hatállyal használatba vesszük!”

Forrás: sonline.hu
Feltöltő: SLAakku
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SLAakku
@szepwilly: "hogy tudjatok a gazda minden hektar föld utan kap EU.tamogatast,a pontos összeget nem tudom,de biztos megeri!"

1./ egységes terület alapu SAPS,
2./ agrár-környezetgazdálkodási AKG,
3./ kedvezőtlen adottságu területek támogatása KAT19-20,
4./ a 14/2010.(V.11.) KvVM rendelettel európai közösségi jelentőségü természetvédelmi rendeltetésü területekkel érintett természetmegőrzési kompenzációs támogatás

Lehet,hogy van még.
SLAakku
@SLAakku: ...ha már semmit sem csinál is megéri.
kkalman
Azok, akik értenek a földműveléshez, föld nélkül maradnak, mert kell a fidesznyikoknak a föld. Ami a legelkeserítőbb, rájuk valószínűleg nem vonatkozik a kötelező megművelés kényszere, mert ők egyenlőbbek az egyenlőknél, ezért hatalmas területek maradhatnak parlagon, miközben a valódi gazdákra a nyomor vár, mert elvették tőlük a megélhetést biztosító földet.
Bórembuk
Nem értem a sírámokat. nem ezt akarták? Nem volt jó a szövetkezet, háztáji, lett helyette feudalizmus, nagybírtok a politikai arisztokrácia számára. Hova lettek az 5-10 millás traktorokkal tüntető (félpályás utakat lezáró gazdák)? Emlékszik még valaki rájuk? Gondolkodni, cselekedni és az eredménynek örülni és nem ész nélkül belevágni ismeretlen kimenetelű dolgokba,majd sírni, hogy nem ezt akartam.
kamazuka
@Bórembuk: Pontosan így van! Mikor a Tsz-ek mellől a földeket elprivatizálták akkor ítélték halálra a hazai mezőgazdaságot.
SLAakku
1./ egységes terület alapu SAPS,
2./ agrár-környezetgazdálkodási AKG,
3./ kedvezőtlen adottságu területek támogatása KAT19-20,
4./ a 14/2010.(V.11.) KvVM rendelettel európai közösségi jelentőségü természetvédelmi rendeltetésü területekkel érintett természetmegőrzési kompenzációs támogatás

Vajon éves szinten hektáronként mennyi jövedelmet kaszálnak az un. gazdák? Tudok olyan konkrét esetről, a hogy Bükki Nemzetpark sajátit ki szántó müvelési ágba sorolt teruleteket (!!!) (pl. a Tisza-mentén) természetesen kicsit korábban már természetvédelmi oltalom alá helyezték a terv nem ma született. Allam bácsi fizeti a mi penzünkből aztán majd sógor-komáék ingyen hozzájutnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.