Nem Magyarországot támadja Viviane Reding, csak ahhoz ragaszkodik, hogy a magyar jogrendszer feleljen meg az uniós jognak. Az Európai Bizottság alelnöke ugyanezt várja el az összes többi tagállamtól is, függetlenül attól, hogy épp melyik párt van hatalmon.

Forrás: nepszava.hu
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

105 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkafőző Rézüst
@furfang: a képviselőknek(?) miért nem kell kérvényezniük?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
almalibre
"a magyar jogrendszer feleljen meg az uniós jognak" - magyarul, szolgálja a pénzügyi háttérhatalmak érdekeit (bankok, multik, stb...)
www.youtube.com/watch?v=is3QjXmq1h0&feature=player_embedded#!
furfang
Még nem vizsgálták meg részletesen az Alaptörvény módosításait, akkor mit fenyegetőzik előre? A bírák kényszernyugdíjazása ha jól emlékszem nem volt más, mint az általános nyugdíjkorhatárhoz való igazítás, azaz 70 évről 65 évre. A fiataloknak át kéne adni a stafétát, hisz a 65 év sem kevés.
Pálinkafőző Rézüst
@furfang: és miért nem vonatkozik minden közalkalmazottra???
Csizmás Kond
...szerintem a magyar jogrendszer is van olyan mint az uniós, csak van aki szereti rágni a már lerágott csontot.
furfang
@Pálinkafőző Rézüst: Általánosságban a 65 év a mérvadó, csak hiányszakmákban engedélyeznék egyénileg a további munkát. Én így értettem.
Pálinkafőző Rézüst
@furfang: a képviselőknek(?) miért nem kell kérvényezniük?
hallgatag
Ezt skandálták a diákok a Lendvay utcában ...
most már a Nyugat is ??? Nehogy savas ( idióta ) bácsi megtudja
Pálinkafőző Rézüst
@furfang: várom, logikus magyarázatodat! Hogy kimerítő lesz, az biztos...
QQCSI
@Pálinkafőző Rézüst: ..még ha csak a képviselők, de a miniszterek, államtitkárok...
Hoffmann Rózsa 1948..Pintér Sándor 1948 Klinghammer István 1941 Martonyi János 1944.
Réthelyi Miklós 1939.
Mobil123
@Pálinkafőző Rézüst: Már megint telheteteln vagy ??:-)))(20:32)
Pálinkafőző Rézüst
@Mobil123: igen!! És igazságszerető, kiderül ez majd furfang elvtársról is..Ha akarja.
@QQCSI: Igen! Erre gondoltam .
QQCSI
@Pálinkafőző Rézüst: Arról nem beszélve, hogy nem csak mások elöl veszik el a munkahelyeket, de a nem csekély jövedelmüket és nyugdíjukat sem rühellik egyszerre felvenni,
a meglévő vagyonuk mellé!!!
Pálinkafőző Rézüst
@QQCSI: igen-igen rövidke a felsorolásod... a besúgós nemzetasszony hun van? Na meg a többi...
QQCSI
@Pálinkafőző Rézüst: Juj, most akartam nyugovóra térni,
de így, hogy emlékeztettél erre a ... ... ...-re, lehet, hogy rémálmaim lesznek! :(
Jó éjt, szia, szia Mindenki!
tűzróka0919
"az alkotmány nem játék " ! Navracsicskának Március 19 én küldtem levelet . Navracsicska pedig letagadja . fideszes böcsület !! Kár itt lamentálni . Reding asszony világosan megmondta a valót .
kiskutyauto
Ó dehogynem lehet! Már évek óta az. Abszurdisztán-Orbanisztánban nagyon is lehet... Tessék csak megnézni íme, lám.. Lehet! Mitöbb nemcsak hogy játékszer lehet, hanem víg-játék-szer is... hiszen egy szánalmas és röhejes bohózat, amit országnak és kormánynak neveznek, játékszere... Abszurdisztánban még ez is lehetséges... nincs határ...
kkalman
Reding asszony itt élne Magyarországon, hamar rájönne, hogy nálunk az alkotmány néhány hülye gyerek legféltettebb játéka. Semmi köze a törvényességhez és a stabilitáshoz.
P-Márta
@QQCSI: ez a megengedés is arra utal, hogy kivételezettek sora aktív maradhat kérvényezés nélkül is, akiket Orbán diktátor, önkényuralkodó kegyeibe fogadott, ők meg nyomogatják a gombokat, milliókért...

Felforgattak ezek mindent aminek a legnagyobb hibája, hogy a kis jövödelmű nyugdíjasok is ellehetetlenüljenek,..., a többiekről nem is beszélve.
furfang
@Pálinkafőző Rézüst: Gőzöm sincs.
lenhardtibolya
@amaramaistanna: Én meg nem értek egyet vele, sőt! Az alkotmány minden nemzet belső ügye, amit kívűlállók nem igazán ismerhetnek, bár az eu igazán szeretne beleszólni még ebbe is. Jobban tenné ez a kicsit sem rokonszenves nőszemély, hogyha elkezdené tervezgetni nyugdíjas éveit, mert az jobban illik hozzá, mint a kotnyeleskedés. Persze az szinte biztos, hogy nem olvasta az Alaptörvényünket, csak azoknak a véleményét szajkózza, akik külföldre járnak Magyarországot ócsárolni, pedig elvileg magyarok...
excep
igaza van orbán azt hiszi magáról hogy ő a király pedig csak egy hatalom mániás elmebajnok
bakegya
JO--JÓ meggazdagodni,tisztelt Viviene R.asszony a keleti blokkban nem igazán a munkabérből lehet,hanem az újabb és újabb játékalkotmányozásból! marad a gyerek,ha játszik!-és hát olcsó játékookat a hülye gyerekek is képesek kitalálni,de még gyártani is maguknak.
Ezt a hatalmas privátizációt találta fel az egyik pártrandszeres a fidesz megváltó rendszeres géniuszunk az ő 2/3-as követői csak erre voltak képesek a 27%-os áfászámla után szabadságos harcukkal.
Boros Anikó
Hát igaz ami ,igaz.Igaza van .Minden ,szopógép ,félti a trónját.Én, már rég lelöktem volna róla őket,mert ártalmas, és kártékonyak ,a magyar társadalomra.Ha beszélném a nyelvét ,Viviane Reding asszonynak,akkor megírtam volna , önként, dalolva ,mi minden van itt az országunkban,ami igaz vérlázító,de nincs aki , elítélve bitó alá tenné a fejüket ,nekik ,ennek a csürhe bandának,ki kifosztva a népet , jogaikat megcincálva ,terméketlenné tették az országot.Nem is tudja , a "külföld bármely országa "mivé tették népünket,mert kifelé a szépet mutatva úgy adják elő:ITT KÉREM,MINDEN RENDBEN,MINDEN TÖKÉLETES JOGILAG IS, EBBEN AZ ORSZÁGBAN.Navracsics meg jobb ha a pofáját befogja, és nem ugat ,inkább itthon látná meg a fától az erdőt, a PATKÁNYA!!
lajospapa
Kár, hogy ennyire támadják ezt a kiváló Alaptörvényt. Ez ugyan nem alkotmány éppen azért, nem is nevezik annak, mert nem úgy készült, csak törvény, de nagyon jó. Legfőbb erénye, hogy hetenként változtatható, minden beleírható. Azért csak hetenként, mert ülés csak hetenként van. Milyen szerencse,hogy nem három hetenként! Nem is lesz ezzel baj amíg meg van a 2/3. Az ellenzék állapotát nézve ez lehet, hogy meg is marad, de biztos ami biztos, bele kén írni még most, hogy a jövőben változtatást csak a Fidesz tehet. Oszt mehet mindenki a sunyiba. Még Vivike is !
qrumpli
Ki ez a hólyag ez a vivienke aki belepofázik a magyar jogrendbe?
Talán nincs kielégítve és azért hüppög?
Legjobb lenne ha otthon az "emert" tenné helyre előbb.
Csizmás Kond
@tűzróka0919: "Reding asszony világosan megmondta a valót . "
Na ne mond, szerinted mindenki aki kívülről beugat az csak a valót mondja ?...más nincs aki látna, tudna értene valamihez csak az ilyen sorban gágogó uniós langyalakok...
karaj
@qrumpli: @Csizmás Kond: Ha kérhetnék még egy kis gyalázkodást Reding asszonnyal kapcsolatban , meg Békemenetes védelmet a a nem alkotmánycsakalaptörvényre.
lacika1ö
Na ez az alkotmány nem is játékszer,,mert ara sem jó,Csak nevetni lehet rajta,meg a sok elmebetegen akik meg írták,és megszavazták !Sajnos sok Magyar állattól csak ilyenre telik,ELTE egyetem tanítása !
vukkocska
@furfang: A köztisztviselői törvény 70 évben maximálja, tehát csak az általános a 65, de van kivétel. S a kivétel erősítit a szabályt :)
nusika
@lenhardtibolya: "...amit kívűlállók nem igazán ismerhetnek, bár az eu igazán szeretne
beleszólni még ebbe is." A lengyelek, erdélyiek miért jönnek ide "békemenetezni, amikor ők nem tudják, hogy nekünk mi a jó ?? Miért adnak szavazati jogot. olyannak, aki nem él itt és egy fillért sem ad a közösbe? Ez jogos(alkotmányos)? Ha, pedig beléptünk, mert akartuk, egy európai közösségbe, alkalmazkodnunk kell a közös szabályokhoz!!!
Tootsy
@lacika1ö: Kedves Lacika1o, en egyaltalan nem vagyok biztos abban, hogy aki beleirogat az alaptorvenybe mindenfele hulyeseget, az mind az ELTE-n vegzett volna, SOT!!! Az egesz nagyveziri banda arrol hires, hogy SEHOL SE szereztek felsofoku kepzest, megis egy egesz orszagot vezethetnek (az orruknal fogva)...:o((
Tootsy
@lenhardtibolya: Kedves lenhardtibolya, az Alkotmany nem egy titkos okirat, sot, ebben van lefektetve az orszag legfobb mukodesi formaja, igy nyilvanos nemcsak a magyarok szamara, hanem egy kulfoldi reszere is. Szepen kerem, ne mondja azt sem, hogy" Reding asszony csak olyanok velemenyet szajkozza, akik kulfoldre jarnak ocsarolni Magyarorszagot",... En kulfoldon elek, amikor elhagytam Ma.o-t, meg az Alkotmany volt ervenyes, ma viszont olyan, mint egy rosszul megirt forgatokonyv, az ir bele es azt, aki es amit akar...Egyenlore nem en ocsarolom Ma.o-t, hanem csak kapkodom a fejem a kemeny kerdesek elol, amit objektiv ujsagcikkek elolvasasa utan tesznek fel nekem az itteni barataim azt kerdezve, hogy "Ez tenyleg mind igaz? Mi folyik nalatok?" Ok NEM az Eu-s "uszitok"-tol, hanem kivulallo, fuggetlen ujsagiroktol olvassak a hireket, amit azok Magyarorszagon szednek ossze. Ilyenkor sokszor szeretnek eltunni , hogy ne kelljen semmit se mondanom: eleg hulyen veszi ki magat, ha valaki a sajat szulohazajat szidja, ha On egy kicsit is tajekozott lenne ezugyben, akkor ezt tudna. Higyje el, akik az EU-ban vannak, felelosseggel teszik, amit tesznek.
Csizmás Kond
@Tootsy: Na és mond el kérlek mi az az alkotmányban ami neked és Reding asszonynak annyira sérti a bögyötöket ?
és külföldi barátok szintén külföldi újságíróktól ihletődött tapasztalatai...ez egészen meggyőzően hangzik...
tűzróka0919
@Csizmás Kond: Sajnos nincs . Mert nekünk kéne kinyitni a szánkat az ellen ami a hazánkban folyik 2/3-os felhatalmazás néven . De ehhez-ha teszik , ha nem - gyávák vagyunk . Önkényuralmi rendszerben úgy formálja a maga javára orr bán a törvényt ahogy akarja . Mi meg mint a bírkák kussolunk . Elég szomorú , hogy más nemzetiségű embernek kell kiállnia mellettünk a mi sorsunkért .
Csizmás Kond
@tűzróka0919: Szóval nincs...ugyértve halvány gőzöd, és ezért amit Reding asszonyság elkotkodál az neked szent...
Nézd, az a nőszemély egy eszköz, egy szócső egy olyan személy aki nehéz pénzekért képes akár ilyen butaságok kikiabálására is, és minden politikus így van ezzel, viszont az aki a saját hazájában a saját létéért küzd az már több egy kakukkmadárnál.
A szomorú meg az hogy azok a másnemzetíságűek nem a mi sorsunkért harcolnak hanem az ők érdekeikért...értve alattuk az ilyen tökalsókat meg a kampányszervező élősködőket.
tűzróka0919
@Csizmás Kond: A kérdésed második részére szól a válasz . "más nincs a ki látna , tudna stb-stb" . És ha megkérhetlek ne terelj . Én nem vagyok bírka . Te úgy látod a helyzetet . Én meg amúgyabb :))
Tootsy
@Csizmás Kond: Kedves Csizmas Kond, Te is freud-i elszolasban vagy, mert valoszinu, Te is az Alkotmanyunkon nottel fol, az mondta ki, hogy a tanulas ingyenes, mindenkinek van a munkahoz, melto elethez, lakhatashoz joga, TEHAT NEKEM ABSZOLUTE SEMMI BAJOM NINCS AZ ALKOTMANNYAL,... Szegeny Reding asszonynak sem azzal van, mert amikor az Unio megalakult , akkor meg az Alkotmany volt ervenyben, es az nem utkozott semmilyen kozos erdekkel,...DE ezzel az alaptorvenyesdivel igencsak kihuztak minden reteg laba alol a talajt, legyen az eleteros munkakepes, ellatasra szorult nyomorek, vagy idos nyugdijas, tanulnivagyo fiatal,... Ha 30 evvel ezelott nem ez az ALKOTMANY van ervenyben, ami alapjan orbanvitya INGYEN tanulhatott, akkor most nem ulhetne a nyakunkon, kulfoldon szerzett diplomaval,... A Redingne asszony pedig remelem, hogy jo fizetes is kap a munkajaert, amiert megdolgozik, es nem kell neki masodallasban eljarni takaritani, hogy megeljen, es hidd el, hogyha azt mondja egy ujsagnak, hogy azt a levelet idoben feladta, a brusszeli magyar nagykovetseg meg ezt igazolta is, akkor nem Nala van a labda, hanem a csodalkozva hazudozo Navracsicsnal, a postaladaban,... Csak ez bantja a "bogyunket", valoszinu mindkettonkent,...:o(
Csizmás Kond
@tűzróka0919: ...nem is gondoltalak annak...csak miután megemlítetted...:)))
na de komolyra fordítva, a helyzetet nem lehet látni csak sejteni a következményeket. Szerintem meg mindenki a saját hasznáért hajt és úgy, hogy az esetleges győzelme setén ne nekem hanem annak legyen jó aki a polcra segítette, különben miért ne bízna az én a mi hozzáállásunkba bármelyik párt, miért kell külföldi bérencekkel manipuláljon ?
Tootsy
@Csizmás Kond: Nagyon szimpatikusak szoktak lenni, amiket irsz, ezert sokszor egy kicsit nem ies ertelek, de talan,... "Hogy valaki kivulrol beugat, azt mar mind igaz es el kell hinni...?" Ez KULFOLDON ugy mukodik, hogy pl. a kulfoldi tudosito, pl. a BBC-e, vagy a CNN-e elmegy a harcvonalba, es elesloveszet kozben interjuvol meg embereket,... sokszor fellokik, megverik, vagy eppen meg is olik ezeket az ujsagirokat,,.. (jo, a mi esetunkben nem), tehat ezeknek az ujsagiroknak egyaltalan NEM ERDEKUK, HOGY HAZUDJANAK, mert akkor sem fognak tobbet kapni, az "ujsagberenc" csak nalunk ismert, mint mumus,... A kulfoldi politikusok nagy reszerol is ugyanez derulne ki, ha a VALOSAG juthatna el minden OTTHONI magyarhoz... En kulfoldon elek, teljesen magyar vagyok, az allampolgarsagom is az, de nyugi, nem fogok "beleugatni" senkinek sem a szavazasaba, mert nem lenne etikus reszemrol,... De k@rva nehez megvedeni valakinek a becsuletet, aki egy utolso csibeszkent hazudik MINDENBEN (eleg, ha csak OSSZEHASONLITJAK a korabbi, ellenzekben tett kijelenteseit a jelenlegi allitasaival).
Csizmás Kond
@Tootsy: Az ingyenes tanulásért már akkor kiálltam amikor még te a hazugcsuszliért sírtál, viszont az ingyentanulás nem csak annyit kell jelentsen, hogy kitanítanak majd szervusz kapufa...
A munkát és munkahelyet meg azok privatizélték el akik ma legjobban hánykolódnak a megteremtéséért.
A lakhatás...inkább ezt hagyjuk ki, mert azok akik a harmadik ingyenlakást teszik tönkre azok a leghangosabbak.
Az az alkotmány és ez az alkotmány abban különbözik egymástól, hogy ez igyekszik minden olyan dolgot magába foglalni ami addig a politikai irányzatok értelmezésétől függött. El kell olvasni és azután kritizálni, mert így semmi értelme.
...na és a tökalsóné pedig akkor is akadékoskodnia kellett volna amikor a cigányokat repülőztették Kanadából, Franciaországból, Angliából, mert akkor azok az államok is emberi jogokat sértettek sőt faji alapon itélkeztek amit ma halálos bűnként vesznek...szóval ha hallgat okosabb marad.
Tootsy
@Csizmás Kond: Kedves, hat benne van a kerdesedben a valasz is! Csak azert kell manipulalni a valasztokat es magat a valasztast, mert ok maguk tudjak a legjobban, hogy olyan hamisak, mint egy lehangolt zongora! Ha lennenek tisztesseges celjaik, programjuk, perspektivajuk es legalabb egy tizeves elorejelzesuk, akkor nem kellene kitalalni minden hulyeseget, meg importalt szavazokat hivni a megfelelo alkalomra,... Ennel gusztustalanabb kampanyt, mint az ukran nyugdijasok havi zarandoklata, keves kormany agyaban fordulna meg. Raadasul, hogy ezt meg a "komenistak" foglaltak torvenybe, es ezt a torvenyt most "leporolta" a nagyvezir, es a sajat hasznat/szerencsejet epitgeti vele (persze a Te penzedbol, meg a 90 eves Mari neniebol, meg a dolgozni visszazavart rokkantak adojabol...) Akkor most megis csinaltak "jot" is a komcsik? Sajnos, hogy penzen kell megvenni a szavazatokat, mert egy tisztesseges hiheto politikai vonal es gazdasagi novekedes eppen nincs a tarsolyukban,...:o(((
tűzróka0919
@Csizmás Kond: Tudod valahogy az alaptörvény 4. módosítása nekem sem igazán tetszik . A család a hajléktalanság a szabad munkavállaláshoz való jog "röghözkötés" törvényesítése . Sőt az új munka törvénykönyv sem nyerte el a tetszésem . Én nem érzem, hogy bárki is külföldi bérencekkel manipulál . Te ki(k)re gondolsz ? Vajon az miért nem volt baj mikor orr bán Brüsszelben Magyarország ellen kampányolt ? És még ő magyarnak tekinti magát !! Pffújjj .
Csizmás Kond
@Tootsy: Importált szavazó...
Ha tényleg szeretnéd folytatni a vitát akkor kérlek írj olyan dolgot amit tudsz vagy írd meg a saját véleményedet.
lenhardtibolya
@Tootsy: Köszönöm, hogy válaszra méltatott, de - ahogy Ön is írja - külföldön él, tehát a mindennapjainknak nem részese. Én nem vagyok a kormány elkötelezett híve, nem is szavaztam rájuk, nem is tetszik egy az egyben az Alaptörvény, de úgy gondolom, hogy mégsem kívülről kellene azt bírálni. Annak idején voltak észrevételeim, mert sok minden kimaradt, amit én fontosnak tartottam volna, pl. az, hogy a magyar termőföldet ne vásárolhassák meg idegenek. Na, ez bizony kimaradt és azt mondták, hogy majd sarkalatos törvénnyel szabályozzák. Nem nyugodtam meg, ahogyan Ön, ha tényleg magyar, bizonyára egyetért velem.
furfang
@vukkocska: Köszi! Igen én is ezt válaszoltam Pálinkafőzőnek, de ő aztán rákérdezett a képviselők mikéntjére, arról fogalmam nincs, hogy nyugdíj ügyben náluk mi a szabály.
Tootsy
@Csizmás Kond: Huu, Te aztan vitriolt ittal reggelire! Speciel nekunk meg kotelezo volt ismerni az Alkotmanyunkat, ugyhogy maradjunk abban, hogy egy pici ralatasom van, igaz viszont, hogy ezt az alap-kutyulmany/takolmanyt csak a sajtobol,... (ha valamit nem jol tudok ebbol, akkor az csak az otthoni sajtonak koszonheto)...

Ingyen lakas soha nem letezett, minden lakasert, meg a TANACSI LAKASERT IS KELLETT FIZETNI EGYSZERI IGENYBEVETELI DIJAT,... Anyukameknak volt egy ilyen lakasa, 28 000 forintot kellett a 25 nm-ert fizetni a Franzstadtban,... Es kepzeld, nem ittak el, nem loversenyeztek el ezt az oriasi adomanyt, hanem felneveltek benne tisztesseggel 3 gyereket,... Most csak egymillio ember korul szivatott meg a devizahitellel a kormany hiszekenyeket, es ok is csak EGY lakashoz akartak jutni, de kilakoltatjak oket, tehat ezt gyorsan bele kellett venni az alapkutyulmanyba, hogy aki nem lakik valahol, az bunozo,... EZ NEKED TISZTESSEGES? Csak 1 olyan allast mutass, amit biztositani tudnak egy fiatalnak itthon abbol a penzbol, amit allitolag vitya a fiatal diplomasok allashoz jutasara kolt,... Nem tudsz, mert nincs, csak megkotes van: es meg igy sem teljesen ingyenes a tanulasuk, hanem hitelre tanulhatnak, ami mar ugye egy banki uzleti szerzodes,... Te is jobban jarnal, ha neha mas oldalrol is megkozelitenel egy kerdest, nem csak az "emuttnyocev"gyurcsany-bajnai-komcsik lenne a repertoarodon,...
vukkocska
@furfang: Képviselő addig, amíg megválasztják, ott nincs korhatár. Azért is van a Fideszben 80 éves, vagy a fölötti képviselő. Ha a körzetben választják meg, meg is érdemli, biztos valami jót cselekszik (ezt mindenkire értem), de ha listás, azért elgondolkodnék a fáradó agyon.
Csizmás Kond
@Tootsy: " Most csak egymillio ember korul szivatott meg a devizahitellel a kormany hiszekenyeket, es ok is csak EGY lakashoz akartak jutni,"
...most melyik kormányról beszélsz ?...mert kezdesz belegabalyodni...
Csizmás Kond
@Tootsy: és hogy folytassam...
A röghözkötéses törvényhatározat az úgynevezett munkahely bíztosítás úgy szól, hogy van egy bizonyos keret amibe ha valaki bekerül akkor a tanulás utáni munkahelye is bíztosított.
...de mielőtt folytatnák előbb tájékozódj...
Tootsy
@Csizmás Kond: A devizahitelek jogtalan felpumpalasa miatt a jelenlegi kormany teszi az embereket az utcara,... De mar birosagi itelet mondta ki, hogy a devizahitel szerzodesek jogtalanul lettek megkotve,... A felgyorsitott kilakoltatasokrol EZ a kormany intezkedett, nem? Meg az ocsai faluval is benazik,...
Tootsy
@Csizmás Kond: Na csak azt ne mondd, hogy Ivan Ivanovics ukran nyugdijas azert jar Magyarorszagra a nyugdijert, mert itt megdolgozott erte??? Ez a kiajanlott nyugdij a fideSS talalmanya, errol szolt volna a szavazok elolistazasa is, csoda, hogy azt nem sikerult lenyomni a nyugat torkan vityukanak,... Igenis, az o import szavazatukra szamit orban, Te ne legyel mar ennyire elvakult,... Ki akar 15 millio magyar miniszterelnoke lenni?
Csizmás Kond
@Tootsy: Ja Ócsa...és mond melyik kormány hallgatta el, hogy a deviza a sírba fogja vinni a hitelezőket ?
A következmény az következmény az már későbánat vagy hogy jobban megértsd mindennek van következménye de semmi sem hatalmaz fel arra hogy a következmény legyen az okozat ténye.
Tootsy
@lenhardtibolya: MAXIMALISAN, Kedves Ibolya!!! Igenis, en is ugy gondolom, hogy a foldek, a cegek kiarusitasa inditotta el igazan a lavinat,... De abban nem egeszen ertunk egyet, hogy en kivulrol biralom a hazamat, mert nem elek benne,... Sajnos, a csaladom es a legjobb barataim ott elnek, es napi kapcsolatban allunk egymassal, minden hirrol egyszerre van tudomasom Veluk, es higyje el, Kedves Ibolya, engem szemely szerint is rengeteg hatranya er a mai napig az otthon folyo politikanak, Tudnek sorolni peldakat, a legutobbi eppen a mult heten tortent meg velem, ha erdekli, nagyon szivesen priviben,... Annak ellenere, hogy CSAK MAGYAR vagyok, semmilyen mas allampolgarsagom nincs, megsem akarok a valasztasokon szavazni, mert valoban nem elek ott, es nem oda fizetem az adomat. Nem is tartanam etikusnak, ha valaki, aki nem eletvitelszeruen el otthon, azt szavazasra akarjak agitalni,... Sosem politizaltam, egyszeruen csak van szemem, es sajnos angolul is tudok olvasni, ami nem mindig elony,...Ha valaki kulfoldre tavozott, az nem jelenti azt, hogy azt is elfelejtette, hogy honnan jott, de jobb, ha On is tudja, hogy nekem, mint szuletett magyarnak, SEMMIFELE ELONYOM NINCS ABBOL, hogy magyar vagyok! Az Edesanyam temetesere hazamentem tavaly augusztusban, es egy sz@ros feltoltos telefonkartyat nem tudtam magamnak venni a magyar utlevelemmel, ami minden kulfoldi orszagban a legfobb okiratom. Kisebb baleset ert, az utazasi biztositasom nem fedezte , pont annyit kellett fizetnem az ellatasert, mintha Norvegiabol jottem volna. Talan, ha Ulan Batorbol jovok, es igazolom, hogy jovore vityara szavazok, meg ingyen is lett volna a kezeles,...:o)) Tisztelem a nezeteit...:o)))
lacika1ö
@Tootsy: Szia igazad lehet,vagy az is van,,Csak azt nem értem hogy sok tróger honnan veszi azt hogy más embereket rend szabályozzon az ő elképzelése szerint,,De ha ilyen bátor akkor minek a testőrség + a Tek,, ???
Tootsy
@lacika1ö: Szerintem Te sem a trogerekre szavaztal, de jovore tehetsz valamit: szavazz ellenuk, talan meg titkos lesz, ha addig nem talalnak ki valami ujabb alaptakolmanyi rendeletet,...;o((
Csizmás Kond
@Tootsy: "es egy sz@ros feltoltos telefonkartyat nem tudtam magamnak venni a magyar utlevelemmel, "
...miért nem próbáltad meg forinttal ?
Tootsy
@Csizmás Kond: Mert latszik, hogy ugy gondolod, jopofi vagy,... Eleinte meg en is azt hittem, hogy az vagy,... De OK, felveszem a kesztyut, es elmagyarazom, jo lassan gepelve: az egyik kezemben a jo magyar otezres lobogott, a masikban a MAGYAR utlevelem, valamint az ervenyes kulfoldi jogositvanyom... A telefonkartyat NEM TERRORISTA AKCIO szervezesehez vasaroltam volna, csak hogy a csaladomat es a barataimat ugy erhessem el, hogy Ok kozben ne fizessek ra a gatyajukat is a telefonra.

Egy szoval meg visszaterve a devizahitelekre: igen, abban valoban bunos volt az elozo rendszer, hogy nem figyelmeztette az embereket ERRE a szivatos lehetosegre, de akik jelenleg nagy boszen nyilvanossagot adnak annak az iteletnek, amelyik kimondja, hogy a d.hitelek ervenytelenek, mert fontos kondiciokat hallgatott el a bank,... nos, ezek a "kiszivarogtatok " a jelenlegi kormany, akik elozoleg ugyanugy az MSZP-s meg egyeb multtal ott voltak az elhallgatasnal is,... Es ennek ellenere nem vagja pofan oket senki,... Nos, most boldog vagy? Azert kivancsi lennek, mire mennel Te az eletben, ha kulfoldre kenyszerulnel valamilyen ok miatt,... Ugyhogy innentol kezdve nincs tul sok kozos targyalasi alapunk, ugye? Szia,
Csizmás Kond
@Tootsy: Azt írtad külföldön élsz...a kült elhiszem...
Az idők során több országba jártam, de sehol nem kérek útlevelet vagy bármilyen személyi igazolványt egy szaros telefonkártyáért..sehol !
A hitelere...miért kéne csak a mostani kormányt pofon vágni ?...nem gondolod, hogy elég fatökű elképzelés ?
...és mond honnan tudod, hogy én hol élek, hol éltem, vagy élek-e egyáltalán ?
Azt gondolod, hogy mivel te most mittudom hol élsz azért most le kéne térdepelni előtted ?...elég nagyra értékeled magad...a beírásaidhoz képest.
bakegya
@Csizmás Kond: ezeket a kereteket hol tárolják,mert se távol,se közel nincs!
Friss diplomás munkanélküli járadék nélkül annál több,vagy ha besokalt és kilépett, nem Keletre.Nyomják az önkéntes munkákat,de ezeket az emberkéket 30-as éveik elején még mindíg a szüleik etetik,ruházzák a nyugdíjból.
Öt gyerekre,gondolni sem mernek! -nem ok nélkül vannak az utcán és már ordítanak két diplomás nyelvet beszélők az alkotmányos jogsérelmeinkről.ÉS ORBÁN SÜKET, A TÖBBI MEG VAK IS,DE HA CSAK TETTEI AKKOR MÉG NAGYOBB A BAJ.
Csizmás Kond
@bakegya: Azok a keretek csak ezután lépnek érvénybe...a friss diplomás meg kérje számon attól a munkahelyet aki alatt tanulni kezdett...
...amikor valaki nekiáll és tanulni kezd...öt diploma meg vagy öt nyelv, mit gondol miért teszi ?
kedwes
@Csizmás Kond: Nos, ezt honnan vetted?
Mi, vagy ki a garancia arra, hogy akár négy év múlva, lesz kellő számú munka hely, vagy munkáltató?
Csizmás Kond
@kedwes: ...a te idődben mi volt a garancia ?
lenhardtibolya
@Tootsy: Önnek sok mindenben igaza van, főként a telefonkártya témában. A testvérem járt itthon két évvel ezelőtt és ő sem tudott kártyát váltani, én kellettem hozzá, az okot nem tudom. Abban, hogy a határokon kívül élő magyarok ne szavazzanak, bizony nem értünk egyet, hiszen Önök a haza részei, ha úgy szeretnék, és ugye úgy szeretnék... Szomorú, hogy eléggé sokan eltávoznak a hazából és ezzel szegényedünk, hiszen főleg a tehetséges, hasznos emberek mennek külföldre, hogy ott találják meg a megélhetésüket. Lehet, hogy messziről mindent jobban látunk, de én annak örülnék, hogyha az olyan értékes emberek mint pl. Ön itthon segítenék hazánkat a nehéz helyzetben.
kedwes
@Csizmás Kond: Mint látom tisztában vagy a korommal.
Amikor én jártam az iskolákba, még minden oktatás ingyen volt. Meg fogsz lepődni, de a bármely lépcső végeztével, legalább tíz ajánlatot kaptam levélben a címemre.
De a mostani röghöz kötés, az csapda!
Így is, úgy is ki kell fizetni a tandíjat!
Mindegy hogy előre felvett diákhitellel, - ami önmagában nonszensz - vagy utólag a belerokkanásig!
Madách szavait kissé kifordítva alkalmazzák egyesek!
lacika1ö
@Tootsy: Az biztos hogy nem ere a ürülékre szavazok,,,Főleg nem a KDNP-re még el sem szégyenlik magukat ,, kereszténynek tarják magukat és a hazugság + a lopásban élre török !!!
P-Márta
Íme egy info a Kanadai Magyar Hírlapból:
linket nem tudtam elmenteni, ezért megpróbálom a teljes cikket beilleszteni:

"Éry Balázs posted: "A Nemzeti Összetartozás Napján, Kárpáthaza szívében, Csókakőn, Németh Szilárd csepeli polgármester ünnepélyes külsőségek között felavatta a Nyírő József Művelődési Házat. A Makovecz Imre leghívebb tanítványai által tervezett jurta-formájú épület bejárata"

Radnóti Miklós irodalmi verseny a Nyírő József Művelődési Házban
by Éry Balázs

A Nemzeti Összetartozás Napján, Kárpáthaza szívében, Csókakőn, Németh Szilárd csepeli polgármester ünnepélyes külsőségek között felavatta a Nyírő József Művelődési Házat.
A Makovecz Imre leghívebb tanítványai által tervezett jurta-formájú épület bejárata fölé a névadó hitvalló sorait festették vöröslő fájdalommal: "A vér megtisztítja Európát."
A megnyitó ceremónia kezdetén Wittner Mária halálraítélt leplezte le Kerényi Miklós festőakadémiája Corvin-lánccal kitüntetett festőóriásainak, a főoltár fölött látható „Vitéz nagybányai Horthy Miklós nagyméltóságú kormányzó, a Haza és a magyarországi zsidók megmentője fogadja Orbán Viktor hódolatát a Hősök terén Nagy Imre újra temetésekor„ című történelmi freskóját, majd szőke, kék szemű leventékből álló kórus, székely zászlókat lengetve (szerte a csonka hazában) elénekelte a Székely himnuszt.

Daniel McKernan / brainwashed.com
Balog Zoltán romastratéga Petrás János basszusgitár kíséretével nemzetiközösségiszempontilag eldanolta a „Lesz még gránátos, lesz még páncélos honvéd Fehérváron, Kassa, Somorja, Rozsnyó, Korpona visszatér a nyáron” kezdetű csasztuskát, majd darutollas csendőrök díszsorfala között Kövér László temetési vállalkozó lépett a szónoki emelvényre. Buzdító beszéde hatására az igaz magyar hazafiak egy emberként indultak a szeretet, a béke, az összefogás jegyében gyarmatosítani Erdélyországot.
A kiürült téren a 2. Magyar Hadsereg, a hősiességüket jelképező papírtalpú bakancsot viselő veteránjai részvételével Hegedűs Lóránt lelkész...
P-Márta
ELNÉZÉST kérek, az alábbi cikket kívántam volna a fenti helyett elküldni elolvasásra a Kanadari Magyar Hírlapból:
"Új bejegyzés Kanadai Magyar Hírlap Gulyás Gergely és Frankenstein
by KMH Vendégszerzők

Dr. Gulyás Gergely képviselő vette magának a bátorságot, hogy nyilvánosságra hozza Scheppele professzorhoz írt levelét. Túl a konkrét ferdítéseken, csúsztatásokon és hazugságokon - a jellegzetes érvelés az, hogy ne nézzük az egészet, vitatkozzunk a részletekről. Erről viszont az ugrik be, hogy az irodalom ismer egy olyan esetet, amikor egyébként ép részekből (esetünkben ugye nem is erről van szó) sikerült egy szörnyűséget létrehozni. A dolog pikantériája, hogy ezt az "alkotót" - Victornak hívták. A poszt többi része, mellékletként, tartalmazza azt a levelet, melyet a nagy tudású képviselő jegyez - s a kommentjeimet.

Gulyás Gergely bakancsa / Fotó: MTI
Tisztelt Scheppele Professzor!
Meghallgatva Önt élőben a Helsinki Bizottság közelmúltbéli Magyarországról szóló meghallgatásán és olvasva utána kiadott hosszú nyilatkozatát, válaszolnom kell megalapozatlan állításaira és ténybeli tévedéseire, mert a tudományos élet szabadsága – amit messzemenőkig tiszteletben tartok – nem egyenlő azzal, hogy valaki függetleníti magát a tényektől.
Meglepett, hogy miután a szocialista-liberális kormány alatt részben az Alkotmány-előkészítő bizottság tanácsadójaként négy évet töltött Magyarországon és elmerült a magyar politika szövevényes részleteiben, mégis ordító hibák csúsznak a magyarországi alkotmányos változásokról szóló írásaiba. Azt kell mondanom, ez nemcsak a nyilvánosság, de az olyan jól tájékozott véleményvezérek számára is félrevezető, mint Paul Krugman, aki ha tudatában lenne e torzítások mértékének, biztosan kifogásolná, hogy ilyen módon felhasználja őt.
Tudom, hogy Magyarország újonnan elfogadott Alaptörvénye nem felel meg az ízlésének. Ennek okai részben lehetnek szakmaiak, de én úgy látom, többnyire személyesek és politikaiak. A Parlament szándéka az új alkotmány...
JAJMÁR
@Csizmás Kond: Miért tanulnak a fiataljaink? Miért teszi? Talán mert képes rá, és hivatást választ, nemcsak foglalkozást. Gondolom, ez hiba, hiszen nem találkozik a kínálat a kereslettel, ezért nem kellene ennyi fiatalt kiképezni. Ez lenne az a nagy korszakos cél??? Bizonyára így van. Elég ha a jól kereső apuka-anyuka ifjú gyermeke jár az egyetemre (vagy legalábbis diplomás lesz). Nem kell több. Ha mégis tanulni akarnak, majd megbánják, nem mehetnek el innen, meggondolja az a szerencsétlen. Meggondolja, hogy érdeme-e azért tanulni, hogy aztán éhen haljon. Az igaz, hogy középfokon sem találkozik a kínálat és a kereslet, talán ott sem kellene már ennyi embert képezni. Sőt, minek egyáltalán nyelvet tanulni. Azért, hogy elmenjenek, és fogyjon a magyar? Nem kell! Van startmunka, meg lehet abból élni.
Pisti271
@Csizmás Kond: "Az idők során több országba jártam, de sehol nem kérek útlevelet vagy bármilyen személyi igazolványt egy szaros telefonkártyáért..sehol !"
Még sohasem vásároltam külföldön feltöltőkártyát, ezért nincs vele tapasztalatom.
Itthon már vásároltam Tescoban komplett csomagot ajándékba hármat is.
Nem úgy működik, hogy beleteszem a kártyát a telefonba és beszélek, hanem először szerződést kell kötni. Mindhárom kártya el lett dobva, mert a rajta lévő lebeszélhetőség nem érte meg a macerát vele. (egyébként minden esetben volt az illetőnek élő SIM kártyája, csak a telefon volt a lényeg)
www.telenor.hu/upload/letoltes/5os_melleklet/5-melleklet-2013-01-01.pdf
bakegya
@Csizmás Kond:pikk-pakk gyors válasz,csak tudod amikor nenm voltam hajlandó részletfizetéssel autót venni akkor néztek rám mint a hülyére! -most én nézek rájuk... hát hiába,még szerencse,hogy vannak ilyen következetes,naprakész,precíz emberek mint te is akik azonnal vágják hol rontotta el a MÁSIK.
Csakhogy a SZÜLŐ-GYERMEK KAPCSOLATI FELELŐSSÉGE valahol ott találkozik az össztársadalmi státussal ahol -és amilyen felkészültséggel,produktív munkaképessé válik a pógár.Itt és most,nem csak pofára,és végképpen nem pártpolitikai oponációval.
Tootsy
@lenhardtibolya: Kedves Ibolya, en meg ugy hiszem, hogy rengeteg tisztesseges, okos, es nagyon bator ember marad OTTHON, de nagyon felrevezetve, kihasznalva... Amikor otthon jartam, szinte MINDENKI arrol beszelt, hogy el szeretne menekulni otthonrol, megis maradnia kell, mert,... es itt jonnek az okok, pl. idos szulok, nagyon pici gyerekek, "meg van munkam egy ideig, addig meggondolom", stb... Ugyhogy amit On lat - az elmenekulok szamat - az csak a jeghegy csucsa,...Cs. Kond elegge lenezoen ir mindenkirol,- kivetel szeretett vezire- , igy enrolam is, de nekem eleg az a tudat, hogy az egyetlen lanyomat felneveltem tisztesseggel, nem iszunk, nem dohanyzunk, napi 10-13 orakat dolgozunk mind a ketten, igy a kisvaros, ahol elunk, az elso polgarai kozt tart nyilvan, ha adatokra is kivancsi, szivesen elmondom priviben. Itt a vezetesben nem divat a koponyegforgatas , mindenki azt az eszmet koveti kovetkezetesen, amit valasztott, es ha a valasztasokon belebukott ebbe, akkor megnezi, hol rontotta el O, vagy a partja, es bemutatja a kovetkezo valasztason, hogy mit fejlodott. Es ha erdemes ra, akkor meg is fogja nyerni az uj valasztast, ha nem, akkor marad a regi. Erintett vagyok minden kerdesben, az unokahugom 19 eves, iskolaelso, ket nyelvet beszel folyekonyan, es mivel nem "csokos", nem hiszem, hogy bekerul az ingyenoktatasi programba. Nem akarja elhagyni a hazajat, mert az Anyukajaval rendkivul szoros kapcsolatban el, de mar most lathato, hogy nem lesz mibol megelnie, ha ez a kormany marad uralmon. Az elb@ltazott egeszsegugy anomaliait probalom kompenzalni a mellrakos baratnomnel, akin az utobbi ket es fel ev osszes hulye intezkedese mely nyomot hagyott, erintette Ot a nyugdij-lenyulas, a rokkantak meloba kuldese, a meregdraga megelhetesi koltsegek, a bezart korhazak es az ezzel kapcsolatos rosszabb, dragabb orvosi ellatas, es az oregkori nyugdij elmaradasanak kimagyarazasa. Nemet-francia nyelvtanari diplomaja van, 58 eves. Nincs olyan ember ma Ma.o.-n, akit ne erintenenek...
Tootsy
@Csizmás Kond:probald meg otthon, Ma.o.-n a Telenornal, mondd, hogy nincs nalad a szemelyid es nincs bejelentett lakcimed Ma.o.-n. Jol jegyezd meg a reakciot, amikor azt mondod, hogy van egy magyar utleveled, amit mindenhol a vilagon a leghivatalosabb ismernek el. Probald meg, nem kell senkinek sem hinned , csak a sajat fulednek, Az viszont nagyon erdekes, hogy arrol sosem hallottal, hogy utlevelet hasznalnanak okiratkent kulfoldon. Hogy nyitottal kozos bankszamlat az amerikaiakkal?

Minden kulfoldi bank , ahol szamlat akarsz nyitni, ket fenykepes ID-t ker (identification), ami lehet a jogositvanyod, es elsosorban az utleveled. Itt nincsen szemelyigazolvany, csak ha kersz egyet a polgarmesteri hivataltol, ami szinten fenykepes,( de a kulfoldiek eseteben, mint en is vagyok ) mindennek az alapja az utlevel. Hogy lehet akkor tehat, hogy Magyarorszagon NEM fogadjak el hitelesnek a belugy altal, sokszorosan lenyomozott adatok alapjan kiallitott okmanyt? Lepd meg magad egy SIM feltoltossel oseid hazajaban! Sokkot kapsz, nem SIM kartyat,...:o((
lenhardtibolya
@Tootsy: Köszönöm kedves és őszinte válaszát. Örülök, hogy Önök megtalálták a számításukat más országban, és jól érzik ott magukat. Számomra mindez teljesen lehetetlen volna több okból is: férjemmel együtt már idős emberek vagyunk, nyugdíjasok. A másik - talán mindennél nyomósabb - ok, hogy én képtelen lennék külföldön élni, hogyha néhány napra elutazom innen, ahogy elhagyom a Kárpát-medencét máris olyan honvágyam lesz, ami szinte fizikai szenvedéssel jár. Lehetek a legszebb tengerparton, vagy gyönyörű városban távol Magyarországtól, én már számolom a napokat, mikor megyek haza. Tudom, hogy senkinek nem könnyű mostanában itthon sem, de nem biztos, hogy mindenkinek az a megoldás, hogy elmenjen külföldre. Az egészségügy valóban nehéz helyzetben van, mégis nagyon lelkiismeretesen bánnak a betegekkel. A közelmúltban két alkalommal is kórházba került a férjem, és - bár semmi paraszolvenciát nem adtunk - szeretettel és nagy odafigyeléssel kezelték, gyógyították meg. Sajnálom, hogy az Ön mellrákos barátnője rossz tapasztalatokat szerzett az egészségügyben, nem tudom, mi történhetett. Az tény, hogy az un. rokkant-nyugdíjakat átalakították, csökkentették, de nagyon sok olyan ember volt ebben a kategóriában, akik "lerokkantosittatták" magukat, ezért kellett mindenkit felülvizsgálni és megállapítani a rokkantság mértékét. Az öregségi nyugdíj pedig a ledolgozott évek után jár, amelyhez hozzá tartozik, hogy emelték a nyugdíjbavonulás idejét is, ha jól tudom, most min. 62 évesen mehetnek nyugdíjba az emberek. Aki 58 éves, sajnos még négy évet várhat erre a megoldásra. Mindezt azért írom le Önnek, hogy reálisan láthassa az itthoni helyzetet, amit én sem tartok hibátlannak, de nem is elviselhetetlen.
Tootsy
@lenhardtibolya: Udvozlom, Kedves Ibolya,... Ismerem az otthoni helyzetet, a problema az, hogy ez a baratnom az Edesanyjat latta el teljes munkaidoben, nem is nagyon tudott volna mast csinalni mellette, pedig nemet-franciaszakos tanar. Azt igertek neki, hogy ezeket az eveit munkaviszonynak fogjak beszamitani a nyugdijnal. Amikor a rokkantosito bizottsag ele ment, ossze kellett gyujteni minden idejet, es kiderult, hogy ezt a kilenc evet fujhatja, mert adozott ugyan ebbol a jovedelmebol, de megsem szamit bele a legujabb rendeletek szerint a nyugdijaalap idejebe. A mellrak utan tulsugarazast, ezaltal tudofibrozist kapott, ami visszafordithatatlan tudobetegseg. Nem kap gyogyszertamogatast, a MEDOC-nal most fizettem ki a fajdalommentes mammografiajaert 30.000 forintot, ami ultrahanggal egyutt van, mert a hagyomanyost nem lehetett elvegezni nala... Eddig minden mellrakos not leszazalekoltak, mert a legkisebb fizikai munkat sem tudjak elvegezni, emelni maximum 2 kilot szabad, keyboardot kezelni sem tud hosszan. A neki kuldott vitaminokat, specialis etrendkiegeszitoket istentelenul megvamoljak, (ha eljut hozza), ezek pedig nem vamkoteles arucikkek. Nagyon sok kuldemeny a magyar postan tunik el, (koveto postaval szoktam kuldeni), mert a csomagok nem tul nagyok... Szoval, vannak meg anomaliak az egeszsegugyben, Kedves Ibolya, nagyon vigyazzon a ferje egeszsegere, orulok, hogy jo tapasztalatai voltak. Szerintem a magyar orvosoknal nincsenek jobbak sehol a vilagban, ok potoljak a lelkesedesukkel a mindenkori hianyokat... Koszonom a valaszat,...Legyen szep napja,,,,Lo))
bakegya
Megtisztelő a magyar egészségügyben tevékenykedőkről alkotott véleményed,de mindenek elött azon szemléletmód aminek során nem összemosva alkotsz véleményt a közös szülőhazánk egészségesnek nem mondható közállapotait tekintve.
S,hogy témánál maradjunk,az alapvető emberi jogokat sem véletlenül fekteti le egy jogállam az ő alkotmányában.nem véletlenül eskettek minket erre hivatásunk gyakorlását alapul véve.
Az őrzők oldalán állókat nem nehéz nyomon követni,mert nyílt lapokkal játszanak,a többivel meg vesződni muszáj,mert harapnak,de van olyan is aki mar.
Az útlevél egy felsőbbrendű okmány,magam is megtapasztaltam az ezzel járó kultúrelőnyöket,de nem itton.A 2/3-al el kellett volna indulni ilyen irányba is de itt,mint ahogy magad is jóllátod a vagyon újraosztásának útvesztőjében kotorászni hasznosabb,mint a polgári magyarország jogrendjének összhangbaállítása,történetesen a szövetséges államok jogbiztos alapjaival.0 diplomáciai gyakorlat.A furmányos kiszorítósdi működtetése, sokkal ,pontosan fogalmaztál.Ezt működtetni erőszakolják.
Tootsy
@bakegya: Kedves bakegya, 16 evvel ezelott egyetlen rossz lepessel darabokra tort a jobb bokam, nana', hogy mindenkinek ekkor tort el mindene, mert leesett a ho, es januar 24-en olyan telt haz volt az Arpad Korhaz baleseti sebeszeten, hogy ihaj... Az esetem reggel 8-kor tortent, zart tores volt, igy csak 12 ora mulva kerultem sorra, amikoris 4 es fel oras mutettel puzzle-oztak a labamat ossze: az engem muto orvos akkor mar 36 oraja egyfolytaban mutott! Es hibatlanul! Ezt a vilagon senki nem csinalna meg, hat hogy a csudaba ne tisztelnem ezt es az ehhez hasonlo teljesitmenyeket? Sajat tapasztalat: Amerikaban, Long Island-en a 40 fok lazas beteg 3 eves gyereket telen be kellett oltoztetni, es bevinni a rendelobe, varakozni, es meg fizetni is ezert a szolgaltatasert egy csomo penzt,... NEM JON KI az orvos, meg ha megfizetik kulon, akkor sem! Itt is eleg sokat kell varni a szakrendelesre, mert nagyon keves az orvos, keves az apolo, bar modernek a korhazak, rendelok. Jo lenne, ha a kormany sokkal jobban tamaszkodna minden teren az idosebbek tapasztalatara, munkajara, mert sem az orvosok, sem a birak tenyleges kepessegei nem szunnek meg a 65 eves korral, sot,... Ha csak a jozan paraszti esszel gondolunk a multra, minden nepnel szamitott a Venek tanacsanak a tapasztalata, velemenye... Az orban-kormanynak az a legnagyobb baja, hogy csak a parthuseg szamit egy (zsiros) allas betoltesenel - no meg az atyafisag -, es nem a szakmai tudas, felkeszultseg, igy aztan egy csomo dilettans otleteleserol szol az egesz jelenlegi politika, amivel neha egy-ket dologba veletlenul beletrafalnak, de az esetek tobbsegeben csak az onos erdekek es a meggazdagodas lehetosege lebeg a szemuk elott,... Szamomra ezert veszitettek el a hiteluket, hiszen hogy lehet bizni valakiben, aki sajat, nem sokkal korabbi szavait kepes teljesen visszajara forditani. Igy nem lehet kormanyozni felelosseggel. Az amerikai Alkotmany a megirasa ota tartja az osszes torvenyet, es megvan az allando felugyeleti rendszeruk, ami...
Csizmás Kond
@kedwes: Amikor én jártam az iskolába akkor is a tanítás ingyenes volt, és képzeld a gyerekeimnek is ingyenes volt...vagy most magyarázzam el, hogy az az ingyenes taníttatás azt jelentette hogy egy ötéves szerződés kötött egy céghez amit ha nem teljesítettél akkor vissza kellett fizetni a mindent ?
A diákhiteles tanulás egy erőltetett diplomaszerzési program. Az azt jelenti, hogy senki nem garantál további megélhetést viszont a diák akkor is el akar végezni egy általa elképzelt szakot.
lehet ezt ragozni csak értelme nincs...
Csizmás Kond
@JAJMÁR: Nem az a baj, hogy tanulnak, hanem inkább az, hogy olyant tanulnak aminek nem veszik hasznát.
Csizmás Kond
@Pisti271: Van szerződéses telefonom és van feltölthetős telefonom.
Szóval bemegyek a telefonüzletbe (majdnem minden kétszáz métere van egy), vásárolok egy telefont, adnak hozzá egy kezdő kártyát ami ha lejár feltölthetem 5, 10 100 eu értékre, ez ugyanis perc per euró alapon történik...és senki nem kérdez semmit csak amikor a telefont vettem akkor egy nevet a számla kiállítása végett.
A számlás telefonnál persze hogy szerződést kell kötni, és oda kell cím meg miegymás de itt nem erről volt szó.
Csizmás Kond
@bakegya: Nézd, van gyerekem taníttattam és tanácsot adtam sőt rábeszéltem ha úgy tetszik, mert a tanulási eredményei, a képessége és az akkor aktuális munkahelyek meg minden egyebek ami közrejátszott a további sorsában megkövetelték, hogy ne egyedül rá bízzam a döntést.
Nem pikk-pakk válasz hanem tapasztalt...
Csizmás Kond
@Tootsy: Előbb már leírtam, ha telefont akarok vásárolni (kártyafüggetlent ) akkor senki nem kérdez sehol semmit, csak az érdekli, hogy fizessek, és van telefon és van kezdőkártya, ami ugyan lehet akár csak tíz percre is érvényes de feltölthető bárhol vásárolt töltő kóddal...akár a trafikban is lehet kapni ilyesmit.
Pisti271
@Csizmás Kond: Lehet vásárolni telefont is, SIM kártyát is.
Le is írtam, hogy már többet is vásároltam. Levettem a polcról, kifizettem a pénztárnál. De a kártya használhatatlan míg a szolgáltatóval szerződést nem kötök.
(kivéve segélyhívás)
"A számlás telefonnál persze hogy szerződést kell kötni, és oda kell cím meg miegymás de itt nem erről volt szó."
Pontosan erről van szó, a feltöltőkártya használatához ugyanilyen szerződés kell!
segithetunk.vodafone.hu/system/selfservice.controller?CONFIGURATION=1000&PARTITION_ID=1&USERTYPE=1&LANGUAGE=hu&COUNTRY=hu&CMD=BROWSE_TOPIC&requestedPage=SERVICE&TOPIC_ID=58852&LEFT_NAV_ID=0&MODE=NONJS
kedwes
@Csizmás Kond: Nos, akkor itt fejezzük be!
Tootsy
@Csizmás Kond: En nem egy komplett telefonvasarlasi akciorol beszelek, hanem csak egy feltoltos SIM kartyarol a meglevo Nokia Lumia telefonomba. Csak ERROL szolt a tortenet, SIM kartya, feltoltos, UJ szammal. Csak egy ilyet akarjal venni, de nem teheted hozza, hogy a "meglevo Telenor telefonomba", mert az nem ugyanaz, amirol en beszelek.
Tootsy
@Csizmás Kond: valasz 16.52-re: LASSAN IROM, hogy jol megertsd: NEM AKARTAM VENNI EGY NYAVALYAS TELEFONT SEM, Mert a sajat Nokia Lumia 900-as telefonom boven megfelelt nekem, mint SIM kartyafuggetlen telefon ! A problemat megoldottam, mert egy rokonom vett egy SIM kartyat, es Tole is kertek mindent, meg kellett adnia meg a SAJAT masik telefonjanak az adatait is,... Ha nem figyelsz, nem baj, csak ne nezz hulyenek masokat... Mielott elhagytam Ma.o-t, volt feltoltos es rendes utolag fizetos mobilom is. A mostani helyzet egesz mas volt
bakegya
@Tootsy: ami a nagyon következetesen működtetve hazafias büszkeséggel töltheti el a polgárait.
KÖSZÖNÖM MEGTISZTELŐ JELŐLÉSED!
Csizmás Kond
@Pisti271: Nézd én nem akarlak idegesíteni, de a link amit küldtél az bizonyítja, hogy nem kell semmilyen szerződés.
..sim kártya készülék nélkül 500 ft vagyis kb 10 perces beszélgetést tesz lehetővé...ha többször hívsz még annyit sem de a vásárláskor nem kérdezősködnek egyebet, csak azt, hogy hány ft-ost kérsz.
Szóval, ha van egy kártyafüggetlen telefonod bármely szolgáltatótól vásárolhatsz feltöltést név, cím, szerződés vagy akármi nélkül, ha kártyafüggő a telefonod akkor csak az illető szolgáltatótól fogadja el a feltöltést de akkor is személyi adatok nélkül.
Csizmás Kond
@Tootsy: Ne okoskodj, az lehet, hogy a külföldi kártyafüggő telefonodra nem tudtál feltöltést vásárolni mert nem ismerte fel a telefonod és a szolgáltatód , de pl én a külföldön vásárolt kártyafüggetlen telefonomba akárhol vásárolhatnék feltöltést tudnék telefonálni vele, és nem is kitudja milyen csodamicsoda...sőt most szerződéses kapcsolatom van ami minden országban érvényes ahol a vodafon jelen van.
Pisti271
@Csizmás Kond: "VitaMAX szerződésed megkötéséhez csak a személyi igazolványodra (vagy útlevélre, vagy új típusú jogosítványra) és a lakcímkártyádra van szükség.

EU és EGT tagországok állampolgárainak útlevélre vagy személyi igazolványra, EU-n és EGT-n kívüli országok állampolgárainak útlevélre lesz szükségük a szerződéskötéshez"
Nem idegesítesz, remélem ez kölcsönös.
Nem találtad meg a linken, (ez már a második szolgáltatóé volt) ezért idemásoltam.
Saját (többszöri) tapasztalatból írtam, a vásárláshoz nem szükséges semmilyen irat, de ahhoz, hogy a kártyához tartozó telefonszám feléledjen, azaz hívást lehessen indítani, vagy fogadni, először szerződést kell kötni a szolgáltatóval.
A telefon lehet kártyafüggetlen, de a kártya szolgáltatóhoz kötődik.
A telefon kártya nélkül használhatatlan. A kártya szerződés nélkül használhatatlan.
A kezdetben rajta lévő 500 Ft-ot nem lehet lebeszélni.
mariaberta
Hát a fenti kommentek sokaságával egyetértek.
Pisti271
@Pisti271: A kezdetben rajta lévő 500 Ft-ot nem lehet lebeszélni csak szerződéskötés után.
A VitaMAX a Vodafon feltöltőkártyás csomagja.
Tootsy
@Csizmás Kond: Ebben egeszen biztos vagyok, csakhogy az en esetemben NEM AKARTAM TELEFONT VENNI, mert volt, es 500 forintos feltoltes sem lett volna eleg, hiszen egy honapot akartam hasznalni a kartyat. Nekem kulfoldi alapszolgaltatom volt, es nem a Vodafone, mert az itt Ujzelandon a legdragabb es kisebb a lefedettsege, mint a Telecom-nak,aki a fo szolgaltato itt. En csak azt mondom, probalj meg pl. a Westend-ben (en ott probaltam) bemenni a Telenor boltjaba. es CSAK egy 5000 forintos SIM kartyat venni a meglevo telefonomba. Es ne mondd, hogy a meglevo Telenor vagy akarmilyen MAGYAR szerzodeses telefonodba, hanem csak ugy, egy uj szamos SIM kartyat. Ehhez a vasarlashoz TUTI, hogy kernek egy db szemelyi igazolvanyt es egy db lakcimbejelentot. A szemelyit akartam helyettesiteni a MAGYAR utlevelemmel (ami euros is), lakcimbejelentom nem volt, ezt viszont az ujzelandi jogositvanyommal akartam potolni, mint a masodik arckepes igazolvanyommal. Szemelyi es lakcimbejelento NELKUL NEM TUDSZ VENNI MA MAGYARORSZAGON EGY 5000 forintos SIM kartyat! Probaltam a Telenor boltban, es probaltam a TESCO-ban, AUCHAN-ben. Ennyi a sztori, eleg egyszeru, mar nem is erdemes ragozni. Szerzodest meg minek kossek egy uj magyar ingyentelefonra, amikor en csak egy honapra akartam sms-ezesre vagy elerhetosegre hasznalni. Egyebkent a Telenor kartya 75 forintos percdijat szamitott fel beszelgetesre, es minden ejjel 1 orakor kuldte sms-ben az egyenlegemet, akar 3500, akar 160 forint volt rajta. Melegebb eghajlatra kivantam ilyenkor a szolgaltatot, gondolhatod. Nem is erdemes ezzel tobbet foglalkozni, nem lettem gazdagabb egy magyar ingyentelefonnal, viszont annal tobb rossz tapasztalatom volt az otthoni szolgaltatokkal. Nalunk letezik szolgaltato-fuggetlen SIM kartya, " 2 Degrees" ("Ket fok" a neve), ennek a kartyanak a kitalaloja es a tulajdonosa a mult heten halt meg a felesegevel egyutt egy repulobalesetben.
bakegya
@kedwes:csatlakozom. @Tootsy: a mi hazai szolgáltatási rendszerünk hiányos és ami van az meg pénztárcafüggő.A KORRUPCIÓ ÉS A BŰNÖZÉS határrmezsgyéjén műkődget,de a rásegítés minden lépésben ránkköszön.Ragozhatja ezt bárki.
Csizmás Kond
@Tootsy: ...azért vigyázz a vérnyomásodra...
amúgy amikor kezdő kártyát veszel akkor inkább legyél nagyvonalú és hamarább érvényesülsz...
Tootsy
@Csizmás Kond: Koszi a tanacsot, nem hiszem, hogy barmely szolgaltatohoz is fordulnek barmilyen ugyben Ma.o.-n...Viszont en nem nagyvonalu akarok lenni egy uzletben (tortenetesen: megvenni egy SIM kartyat), hanem FAIR. (Ok kinalnak egy lehetoseget, nem is olcson, 75 forintos/perc dijjal, es en azt elfogadom. Minden ilyen ugylet onmagaban szerzodes is, amit mindket fel korrektnak tart az adott pillanatban, az adott feltetelekkel. De ha az egyik fel csak diktalni akar, ...:o))
bakegya
@Tootsy:"...azért vigyázz..."Ne okoskodj...",kedves barátnőm,mert mindíg van segítség!
Mi nem csak a családban tartunk ilyen helyzetekre -ha valaki haza látogat -fregoli telefont.Az idő sokkal fontosabb tényező,ha probléma helyzet van.
A közhivatali ügyeiket pl a magyar polgárok,vagy egyáltalán,vagy iszonyatos stresszben intézik-legtöbb esetben munkaidőben-stb.stb.Ezért nyert pl oly nagy teret a bizalmi kapcsolatok aránya,de nevezhetnénk bizalmi tőke mozgásterének is.A LOBBI ÉS A KORRUPCIÓ ITT EZÉRT IS SAJÁTOSAN MŰKÖDŐ.Itthon nincs egy nyugodt polgári létforma./a szolgáltatásból pl már igen sokan kirekesztődnek/
A védekező,de leggyakrabban a letámadó-erőszakos magatartásformák,a térnyerők!
Mentálisan,keményen észnél kell lenni,ha kellő tartással és még komfliktuskerülően is tartani akarja a polgár a státusát.
Tootsy
@bakegya: Tudom, Kedves, tudom,... De ez nagyon szomoru, megis,... Nagyon jo lenne egy korrupciomentes, borravalomentes vilagban elni, ahol mindenki megkapja azt a fizetest, amiert megdolgozik, es ebbol tisztessegesen meg tud elni,...En olyan helyen elek, ahol ha akarnek sem tudnek borravalot adni, de a fonok lanyanak is ugyanugy kell palyazni az allasert, es lehet, hogy nem kapja meg, annak ellenere, hogy a papa a nagyfonok... Nem fizetek fodrasznal, etteremben, autoszerelonel, sehol sem borravalot, MERT HULYENEK NEZNENEK, ha ezt tennem,... Van ilyen, igy is lehet elni, pedig nalunk is van munkanelkuliseg, nem is keves, viszont az allamtol eppen 96 fele juttatas kozul egy biztos , hogy erinti valahogy a munkanelkulit, nem marad ellatas nelkul, ugyanigy van ez az iskolarendszerben es az egeszsegugyben is. Ha nagyon meg vagy elegedve a szolgaltatasukkal, akkor egy doboz bonbon es egy koszonokartya, esetleg egy csokor virag. Ennyi.
nehogymá
@Csizmás Kond: egy feltöltös simnél se ugy van ,hogy bemegyek és megveszem.kell nekik az összes adatom.nem birják ki ,hogy ne tartsanak nyilván.angoloknál bemész veszel egy fontért egy sim et aztán feltöltöd igény szerint.a wizzair a repülön osztogatja.nekem meg másfél óra volt,meg 3 oldal paksaméta.
Tootsy
@nehogymá: Azt hiszem, ezt a temat mar elegge kimeritettuk, mert en nem vagyok Csizmas Konddal egy platformon a SIM kartya vasarlasban (sajat tapasztalatom alapjan), de azt tudom, ha nalunk Uj-Zelandon bejon a New World aruhazlanc barmelyik uzletebe, 2 NZD dollarert kap egy 2 Degrees SIM card-ot, ugyanott a penztarnal vesz ra min. 10 NZD-ert feltoltest, es beleteheti akar a Telecom-os, akar a Vodafone-os telefonjaba, vagy, ha nincs neki ilyenje, akkor vesz egy teljesen uj telefont 49.99 NZD-ert ugyanarrol a polcrol, es A KUTYA SEM KERDEZ TOLE A VILAGON SEMMIT, csak keri a 61.99 NZD-t a penztarnal! Nincs tarsasag, nincs fugges, csak azonnali telefonalasi, uzenetkuldesi lehetoseg. 1 NZD = kb. 190-200 HUF-fal, de nincs kozvetlen valtas a ket allam kozott. Ennyi.
nehogymá
@Tootsy:itthon agyon adminisztrálnak mindent.
Tootsy
@nehogymá: van benne valami,...:o)) Akkor nem lehetne annyi jo kis allast fenntartani a csokosoknak, mert megiscsak mas egy irodaba ultetni a sogort, mint kapalni kuldeni, ezredannyi fizetesert, nem?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.