Céltalanul lődörgő gyerekek, elcsigázott pedagógusok – ezt eredményezte az egész napos iskola előkészítése és anyagi források nélküli bevezetése. Az iskolaigazgatók tanácstalanok, mit is kellene kezdeniük délutánonként a diákokkal, tartalmas programot jobbára csak a fizetős foglalkozások jelentenek a gyerekeknek. A szülői beszámolók szerint eddig teljes kudarc az egész napos iskola bevezetése, a diákok és a pedagógusok is leginkább csak szenvednek a délutáni órákban az osztálytermekben. Az, hogy mennyire sikerül tartalommal megtölteni az időt, az iskola és a pedagógusok kreativitásán, találékonyságán múlik, semmiféle iránymutatást nem kaptak a Klebelsberg Iskolafenntartó Központtól (KLIK) vagy az államtitkárságtól. Az eredeti törvényhozói szándék az egész napos iskola bevezetésével az esélyegyenlőség előmozdítása, illetve a kétkeresős családok helyzetének megkönnyítése volt. Marekné Pintér Aranka, a KLIK vezetője arról beszélt, a délutánokat tartalmas és színes programokkal kell...

Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
Azért egy pedagógus mégis csak kéne tudja, hogy mit kell tennie...
gala2cse
Inkább ezzel kellene foglalkoznia Mindenki Rózsikájának, nem pedig nagy pátosszal a rózsafüzért morzsolgatni, nem pedig az ötödikeseknek írogatni pártajánlásokat, hogy régen milyen sz@r volt, amikor még mindenkinek volt munkája és mindenki ingyen tanulhatott.
Nakimaga
Az a helyzet,hogy a tanulmányi idejeim alatt mindig tanulószobás voltam,ami azt jelentette,hogy a menzai ebéd után ,pedagógus felügyelete alatt megcsináltam a következő nap órarend szerinti feladataimat,megtanultam ,melyet a tanerő kikérdezett és ellenőrzött.Mivel voltak nálam jobbak,azok nyilván megkönnyítették a tanáraim életét !
Szóval reggel 8-tól délután 17 óráig iskolás voltam,nem értem rá grundozni és csavarogni !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.