Magyarország visszavásárolta és hazaszállította a felbecsülhetetlen értékű Seuso-kincs hét darabját – ezt jelentette be ma Orbán Viktor miniszterelnök rendkívüli sajtótájékoztatón, a Parlamentben.

A kormányfő tájékoztatása szerint "Magyarország családi ezüstjének" visszaszerzési költsége 15 millió euró volt, az 1990-es kikiáltási ár mai értékének egyharmada. "Ha a mienk, jobb, ha nálunk van, mintha másnál. Ezért is döntöttünk a hazahozataláról", amely a múlt hét végén történt meg – fogalmazott Orbán Viktor, aki azt mondta: ha egy országnak van ereje és tekintélye, akkor képes visszaszerezni azt, ami az övé.

Orbán kérdésre válaszolva kalandos történetnek nevezte a visszaszerzést. Az ezt célzó tárgyalásoknak – mondta – két "főszereplője" volt, Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója és Lázár János államtitkár. A hazaszállítás biztosításáért a kormányfő köszönetet mondott Hajdu Jánosnak, a TEK főigazgatójának.

Baán László a tájékoztatón történelmi pillanatként jellemezte a kincsek visszaszerzését, amelyek szombattól – három hónapon át – tekinthetők meg ingyenesen az Országházban, később pedig várhatóan a múzeumi negyed "ékkövei lesznek". A tizennégy darabos dísztárgyegyüttesnek a fele került most haza, köztük a legfontosabb darab, a névadó Seuso-tál.

Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke azt mondta, a magyar tudomány számára óriási jelentősége van a kincs hazakerülésének, hiszen így kutathatóvá válik, a tudományos élet pedig mindent meg is tesz majd e kutatások elvégzéséért. A rövid nyilatkozatok után Orbán Viktor, Baán László és Pálinkás József leleplezte a hét alkotást.

Továbbra sem lesz vita

A hír az újságírókat nem túlságosan csigázta föl, a rövid sajtótájékoztató után Orbánt inkább arról kérdezték, lesz-e mégis miniszterelnök-jelölti vita. A kormányfő úgy reagált, hogy erre a kérdésre korábban már válaszolt, és inkább tovább méltatta a visszaszerzett kincseket.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda fél 12-kor, közvetlenül a kormányülés után közölte, hogy Orbán Viktor 13.00 órakor rendkívüli sajtótájékoztatót tart.

146 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Akinek naponta gondot okoz, mit adjon a gyermekének enni
gondolom mennyire veri a seggét a földhöz az örömtől , hogy 15 millió Eurót
fizetett az Orbán a Seuso kincsekért !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Na jó, akkor most nem csökkentünk rezsit. Tudja valaki mi van azzal a festménnyel, amiért milliárdokat tett letétbe kormányunk? Már valaki falán díszeleg vagy még el tudjuk költeni gyermekétkeztetésre ezt a hihetetlen összeget?
silber13
És miért a parlamentben lehet megnézni? És miért 3 hónapig?Na és azután hol lesznek, kinél lesznek? És mi van a többi darabbal? Ez a nagy hír??
Senara
A 15 millió eurót fizettek ki amiért évek óta pereskedünk "Orbán Viktor elmondta: a kincs mindig is Magyarországé volt, sosem mondtunk le a tulajdonjogunkról. "Ha a mienk, akkor jobb, ha nálunk van, mint másnál"- Érdekes felfogás .
Pisti271
Eléggé égő volt.
Az újságíró a vitáról kérdezte, válasz helyett mondta el a vételárat.
F_Viktor
Azt gondolta, a Seuso-kincsekkel választást lehet nyerni? :-))
S hol van a többi 8 darab?

Hogy "szerezte vissza"? Megvásárolta Northamptontól, vagy az új titokzatos 4 tulajdonostól (állítólag a lord felét eladta már évekkel ezelőtt)?
Esetleg Zelnik István vásárolta meg?
Hellcat
@Pisti271: nemár tényleg? :D Mennyire szánalmas :D
Pisti271
@Hellcat: Kincsek üvegvitrinben egyessével leleplezve, lehet kérdezni.
Első kérdés, kik voltak a küzreműködők? Felsorolva.
Második kérdés, lesz-e vita, mert az emberek 62%-a szeretné.
- Erre már válaszoltam, de csodálkozom rajta, hogy senki sem kérdezi, mennyibe került.
És elmondta.
Hellcat
@Pisti271: Hát ez a legalja mindennek :D
dömdödöm
A kincshez nem kevés szenny és vér tapad , gyilkosság ,? öngyilkosság ,? akasztott ember ,okirathamisítás, alvilág , bűnszervezetek ,fekete műkincskereskedők és csempészek , :-( :-( :-(
Ezek a kincsek inkább átok mint áldás a birtoklóinak . Itt a film érdemes végignézni
ha valaki még nem ismerné a történetét és van rá 1 szabad órája
www.youtube.com/watch?v=sqPKwPouxxw&feature=player_detailpage
Pisti271
@F_Viktor: 15 millió euró.
Harmadrésze annak az árnak, amiről a tárgyalások indultak.
Manhattan
Ha valaki ismeri a műkincsek történetét és minimális intelligenciával rendelkezik, az nem azon döbben meg, hogy ennyibe került, hanem hogy a magyar állam egyáltalán belement a saját tulajdonát képző, nyugati megbízottak által eltulajdonított érték visszavásárlásába.
Manhattan
Vagy féltucat pert vesztett az ország az angol lord ("tulaj") ellen. Sosem ítélték nekünk. Ezért kellett visszavásárolni.
geo
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Pisti271
Itt van videón a teljes sajtótájékoztató, meg lehet nézni mennyire bénák.

propeller.hu/itthon/2897436-igy-leplezte-le-orban-visszaszerzett

Szerintem azt hitték, mindenki egyből elalél majd, de nem jött be.
dömdödöm
@geo: egy forró nyári napon egy hideg sör felbecsülhetetlen . hát még 7 :-)
lópicigáspár
"fogalmazott Orbán Viktor, aki azt mondta: ha egy országnak van ereje és tekintélye, akkor képes visszaszerezni azt, ami az övé."
Felvidék, Délvidék, Erdély, Kárpátalja...! Na lehet bizonyítani a nagy erőt!
F_Viktor
@Pisti271: Harmada??
Ez mai árfolyamon 4,6 milliárd forint, vagyis 12,1 millió GBP.
Lord Northampton 4-5 éve a 15 részből álló egész gyűjteményt eladta volna 15 milló GDP-ért.
swastika666
Ez egy becsületbeli ügy kellett volna hogy legyen bár melyik regnáló hatalomnak.
A kincset 76-ban elrabolták az országból. Kriminológiai töltésű esetet a hallgatás homálya fedte. Nem szeretem ZOOrbánt de örülök neki hogy számukra fontos volt az ügy. Bár most egy kicsit kampány szagot érzek ki belőle.
A kincs kb. időszámításunk elött 12.-ből való.Lacus Pelso az az Balaton Polgárdi szőlőhegyen élt Seuso (Sevso), aki gazdag római polgár, esetleg a római hadsereg magas rangú tisztje, helytartója lehetett. Valamelyik barbár betörés alkalmával rejthette el a kincseket. . Ezen a részen fontos Római útvonal volt található "Corsium" 1975.ben talált rá Sümegh József aki nem sokkal később megmagyarázhatatlan okból kifolyólag meghalt. Állítólag öngyilkos lett.
Én személy szerint örülök neki hogy hazakerültek. És nem ZOOrbán miatt, mert nem jó ha ez esetben hangulatkeltésre használjuk fel ez örömteli esetet.
Én azok nevében írom véleményemet akik már alig várják hogy láthassák. És nekem mindegy hogy a parlamentben vagy Felcsúton.
De legjobb ötletnek egy országjáró körúton látnám szívesen,mert így szélesebb tömegekhez eljutna e páratlan kincs.
nemkati
@geo: :DDDD
Na ezért már megérte a Seuso-kincs. :)))
dömdödöm
Én azt hittem bejelenti hogy hölgyeim és uraim mivel mindenki jobban teljesített
a béreket április 7. től hozzáemeljük a német fizetésekhez ,bevezetjük az eurót
és egy havi becsületes köznunkáért 160 000 foriint jár majd .
Mert Mo jobban teljesít ! Közben jön a családi ezüst dumával ami az arisztokrácia jelképe . Ez az ország minden csak nem az arisztokratikus életvitelhez hasonlítható
:-( :-( :-( Már megint kitaláltak valami marha dumát amivel tálalni lehet a baromságot és hülyíteni lehet az embereket :-(:-(:-(
nemkati
Kövezzetek meg, de én nagyon örülök hogy ezek a cuccok hazakerültek, sőt, jó lenne ha a többi darab is hazakerülne. Annak ellenére, hogy k drága volt, és jó lett volna, ha anno nem engedték volna kivinni.
perfekt
Felkértem táncolni a kedvesem-a hír hallatán, a beste lelke, pedig kihívta a mentőket.
nyanya001
Akinek naponta gondot okoz, mit adjon a gyermekének enni
gondolom mennyire veri a seggét a földhöz az örömtől , hogy 15 millió Eurót
fizetett az Orbán a Seuso kincsekért !
Mobil123
És láss csodát ! ez a qrva "hosszú" mondatot sem tudta papír nélkül elmondani!
geo
Sokba került, emberéletet is követelt ez a pár bádoglavór. Bár ezt olcsóbban megúsztuk, mint Adolf Longinus-lándzsa mániáját.
nemkati
@swastika666: Szerintem az a "Corsium" az "Gorsium". Vagy a rómaiak Corsiumnak hívták?
Szvetlana
Annak örülök, hogy itthon vannak azok a műtárgyak, amik amúgy is a magyar államoz illetik meg. De nem lehetne elintézni, hogy hazakerüljenek Oroszországból a festmények, ikonok, zsidó műtárgyak, az arany kegytárgyaink, néhány darab Törökországból a Mátyás könyvtárból- a kódexek. Annyira jóban vagyunk most ezzel a két országgal.
geo
@Szvetlana: Nem lehetne azt elintézni hogy például a Pray-kódex szabadon elérhető legyen? Értem én hogy a Széchényi Könyvtár ékessége, de jó lenne összevetni az Ómagyar Mária-siralom szövegét a latin eredetivel.
1magyar
Mekkora pazarlás! A magam részéről lemondok a rám eső részről, inkább euróban kérném.
1magyar
Volt egy fehér bőrű cigány ismerősöm, akinek a nyakában kilós aranylánc lógott,azt mondta, mikor megkérdeztem, hogy ha nincs pénze minek ez a lánc: nálunk cigányoknál ez fontosabb mint bármi, nem baj ha éhezünk, de arany kell.
F_Viktor
@dömdödöm: Írod:
"Közben jön a családi ezüst dumával ami az arisztokrácia jelképe ."

Azt gondolod nekünk szerezte vissza a Seuso kincsek felét???
Lézernek, Mészárosnak, Csányinak, Simicskának, Nyergesnek, Csizmadiának, Szélesnek jut majd egy-egy családi ezüst.
Hozzájuk szólt, mint új arisztokratákhoz.
geo
@geo: Vagyis dehogyis az Ómagyar Mária-siralom, hanem a halotti beszéd latin eredetije lenne érdekes anyag.
coyote3
Ez úgy nagyjából úgy 4,5 milliárdocska egy Pancho aréna ára. Természetesen ez is közpénzből ahhoz hasonlóan.És csak abban bízhatunk, hogy ha már családi ezüst, nem viszi haza...mert szokása neki.
libelle
@Szvetlana: a zsidó mütárgyak kiket illetnek??? Kik ezeknek a tárgyaknak a tulajdonosa? DEFINITIV nem ez az állam.
kiskutyauto
Az miért visszaszerzés, hogy megvásárolták tessék már mondani? Tehát ha ellopják az autómat és a tolvajnak kifizetem a kocsi árát, akkor ügyesen visszaszereztem a kocsim...? Aha értem... gratulálok... Ja bocsánat, hogy abszurdisztán-orbaniszánban vagyunk, ahol a fekete az fehér? Jaj már majdnem el is felejtettem egy pillanatra, úgy megörültem nemzetünk eme büszkeségének... itt persze hogy így megy ez is, kifordítva faramuci idióta módon...
Az, hogy félmillió gyerek éhezik, hogy nyugdíjasok hűlnek ki ésvagy halnak éhen, hogy százezernyi hajléktalan van, hogy 3 millió ember él mélyszegénységben, és másik 5-6 millió ember nélkülöz és napi problémákal vegetál, kínlódik az országban; mind mind apró pici, lényegtelen bagatell dolgok, a lényeg és fontos hogy ez a kincs is már itthon van, a stadionok épülnek, az orbán-oligarchák, simicskával az élen, egyre csak gazdagodnak... hajrá orbanisztán hajrá abszurdisztán
Manhattan
15 m.eu-ért, ami magyar 313 Ft/1eu pénzben számolva 4.695 milliárd forintillió Úristen!! Már csak ez hiányzott kis hazánk üdvözüléséhez! Most lesz aztán igazán SZÉP AZ ÉLETÜNK!
Csizmás Kond
Gyerekek, ha valamelyik baloldali politikus szerzte volna vissza most egy hetes tedeumot olvashatnánk itt.
Nem értékelni kell a műkincseket mert annak már megvannak a maga árai, azt kell értékelni, hogy az itt talált lelet visszakerült.
lópicigáspár
@libelle: Valószínűen próbálja javítgatni azt, amit lézerjankó elcseszett!
lajospapa
Először is nem visszaszereztük, hanem visszavásároltuk. Ha ez a vásárlás a Simicska, Tiborcz, Mészáros stb urak adományából történt volna, azt mondom, kezdenek Széchenyihez felnőni. Persze még kérdés maradna, hogy az adományra való miből jött össze ilyen gyorsan. De megsúgom, hogy aki olvasod Te is adtál bele néhány forintot. Ott lenne a helyed a bejelentéskor a miniszterelnök úr mellett.
Manhattan
Ezt nem felvásárolni, perelni kellett volna...
Birtokjoga van Magyarországnak ugyanis a kincsekhez.
F_Viktor
@Csizmás Kond: Húúú, nálunk 2 hetes utcabál volt mikor Gyurcsányék tető alá hozták a kecskeméti Mercedes gyárat! :-)))

Nemzetközi bíróság szerint nem magyarországról származnak a műkincsek, de unortodoxiánkba, mélymagyar tudatunkba ugyanúgy ez is belefér, mint, a világon legősibb a magyar nép és a magyar nyelv, az ókori egyiptomiak magyar származása, de még az is, hogy a Szíriuszról jöttünk betelepíteni ezt a bolygót.

És el ne felejtsem, Orbán 2/3-át biztosító, zéró befektetett energiával működő, gravitációt kikapcsoló magyar energiacella megvalósítása is büszkén melengeti magyar keblünket.
Csizmás Kond
@F_Viktor: na ne mond...és melyik nemzet köze eállapította meg ?
Az, hogy mi a magyar én személyesen büszke vagyok rá. te nem kell az légy de ha már itt élsz a legkevessebb hogy tiszteld.
F_Viktor
@Manhattan: Nemzetközi bíróság már döntött, nincs semmilyen közvetett bizonyíték, hogy a lelet Magyarországról származna. Két elégtelen bizonyítékunk alapján buktuk a pert.

Nincs olyan hazai lelet amely egyértelműen illik a Seuso kincs valamelyik tárgyához, amely párdarabja a Seuso kincs valamelyik edényének. De még semmilyen Seuso feliratú lelettel sem rendelkezünk a 4. századból.
De a Szabadbattyán közelében feltárt hatalmas, feltehetőleg Seuso római palotájából sem került elő hasonló régészeti anyag.
Állítólag még kb. 200 ezüsttárgynak lennie kell valahol, ezekből eddig semmi nem került elő.

A Seuso-kincs és Pannonia címmel megjelent egy összefoglaló a vizsgálatok tudományos eredményekről, olvasd el ha érdekel a téma.
F_Viktor
@Csizmás Kond: Én nem vagyok büszke a Szíriuszos és Egyiptomos verzióitokra, még akkor sem ha ti büszkén álljátok mikor rajtatok röhög az egész világ :-))
Csizmás Kond
@F_Viktor: ..de nem is mondtam, hogy te büszke vagy...valami egyebet próbáltam kifejteni...
F_Viktor
@Csizmás Kond: Tiszteljem a baromságaitokat? :-)
Mesélj már, mit kellene tudnom szíriuszi őseinkről? Nem járok szeánszokra, így csak eddigi tanulmányaimra tudok támaszkodni, a alapján pedig hangosan kell ezen a Szíriuszos dolgon nevetnem ;-)
Csizmás Kond
@F_Viktor: A tisztelet egy alapvető emberi tulajdonság. Nem mikndenkibe van meg...tehát nem kell erőltesd magadat ha hgiányzik belőled, de csak annyit várj el amennyit ebben a mivoltodban adtál mások íránt.
A szíriuszos meg egyiptomos verzióid szintén a ...na de mindegy ezek leletek nem koholt történelem, ami szédítően magas neked.
Manhattan
Számoljunk csak! O.V. azt mondta ez az összeg jó 30%-kal kevesebb mint húsz éve volt az ár, na de az az ár az egészre vonatkozott, ez meg a fele, akkor hogy is van? Az egészért kellett volna adni X Ft ez 100% most X/2 ért 70% nem vagyok egy matek zseni de ez nem olyan jó buli, hasonlóan a többi fideszes bizniszhez ( 20% zsebbe ment, mi fizetjük úgy is)
Cicamama55
Orbán Viktort régen le sem lehetett volna állítani, úgy dőlt belőle a sok mondani való. Mostanában nem ilyen közlékeny, szigorúan ragaszkodik az írott szöveghez ."Szó elszáll, írás megmarad" .Nem volt más leírva neki, pedig vártam, hogy elmondja, azért tudtuk visszavásárolni ezeket a kincseket, mert jobban élünk, mint 4 évvel ezelőtt, s a szárnyaló gazdaságunk biztosította a tőkét ehhez az akciónkhoz, s különben is a bukott baloldal és természetesen Gyurcsány lopták el, már folyik is ellenük az eljárás...Na azért valami hasonlót vártam volna...
F_Viktor
@Csizmás Kond: Miért lenne a tisztelet alapvető emberi tulajdonság? Azt ki kell érdemelni!
Természetesen nem tisztelem az egybites birkákat, miért tenném?
Azt is elmondom miért nem: mert szemernyi tisztesség, empátia nem szorult belétek.

Azoknak a lábuk nyomát nem érinthetitek akiket tisztelek, becsülök.
Csizmás Kond
@Manhattan: De meg jött a számolókedved...
Tegyük fel hogy a mondott összegnek felét ellopták, mit bizonyít ez ? azt hogy más többet akart lopni belőle és ezért nem sikerült mostanig visszavásárolni.
..ugye neked sem tetszik, hogy legalább ennyi visszakerült ?
F_Viktor
@Január: Igen, lehet örülni, de szemmel kell tartani a kincseket, mert nagyon gyorsan lenyúlja a fentebb írt hét új arisztokratánk.
Csizmás Kond
@F_Viktor: Látod már az emberi tulajdonságoknál elakadsz...érdemes tovább folytatni ?
...és érdem...itt most nem az isteneddel alkudozol, hanem a léteddel...na de ez is magass...
F_Viktor
@Manhattan: Lord Northampton 10-15 millió GBP-ért árulta a 15 részes gyűjteményt.
Ebből most megvettünk 7 darabot 11,2 millió GBP-ért.

Mondhatnánk ezt nyomott árnak is, mert úgy is nézhetjük, hogy felbecsülhetetlen értékről van szó, de ha azt vesszük figyelembe, hogy Northampton 1985 óta nem tudja eladni kétes származása miatt (hamis libanoni származási iratokkal bizonyította eredetét), egyik aukciósház sem fogadja be.
2006 óta már bárkinek eladná, így lehet, hogy kevesebb összegért is túl adott volna a fele gyűjteményen.
dömdödöm
Képzeljétek el amikor 2000 év múlva ku 4014 -ben egy régen felcsútnak nevezett településen egy stadion feltárása közben találják meg egy parasztház alapjait ,
benne elásva egy IKEÁS rozsdamentes edény és kerámia tányérkészlet villákkal kanalakkal amit feltételezhetően a tulajdonos egy magas rangú államférfi vagy valami harcos vezér uralkodásának vége felé az adóellenőrök elől ásott el . Orbán -kincsek
A fellelt 2000 éves dolgok feltételezhetően egy svéd kézműiparos vállalat gyártmányának egyedelülálló felbecsülhetetlen értékű darabjai amit holnaptól mindenki 1 hétig ingyenesen megtekinthet az iparművészeti múzeumban a Gyurcsány Ferenc téren :-)
a főváros 14. kerületében
Manhattan
Orbán, ha lesz megint egy kétharmada, irányt fog váltani. Azt gondoljátok, hogy okosabbak vagytok az Orosz stratégiai tervezőknél, vagy épp a világot lassan ledömpingelő Kína külpolitikusainál, vagy a világ ismert kőolajkészletének nagyjából negyedén ülő Szaúdiak csendes hatalmi potenciáljánál? Ha ezt hiszitek, tévedtek. Tudtátok, miről is cseveg Orbán Putyinnal? Fenét tudtátok. Előhúzott a zsebéből egy 3000 milliárdos cehhet, levágta az asztalra és kész, szevasztok, elfogadva. Tudjátok, miről egyezkedett Kínával? Nem, azt sem tudjátok. Vagy épp mi keresnivalója volt másfél héttel a választások előtt az emberi jogi paradicsomban, Szaúd-Arábiában? Fingotok sincs. Az persze nem baj, de legalább némi képzelőerőre tegyetek akkor szert ízibe, mert ha azt hiszitek, hogy ezek csak kellemes pofavizitek voltak, akkor későn fogtok fölébredni.
Ez fölkészülés, mégpedig viharos sebességű fölkészülés. Aminek a sebességét épp a közelgő választás indokolja. Le kell pacsizni néhány dolgot, hogy egy új kétharmad birtokában azonnal lehessen cselekedni.
F_Viktor
@Csizmás Kond: Elakadoook?? Van egy értékrendem, s abba a ti tiszteletek a már megírt okokból kifolyólag messze nem fér bele!
Nem alkudozok senkivel, ez nem alku, nem megalkuvás kérdése. Itt lép be az érdem.
De nem értem ez hol függ össze a létemmel?
Ha levetted a reverendádat, akkor ezt és a Szíriuszos dolgot is elmagyarázhatod nekem.
F_Viktor
@Manhattan: Miért kell azonnal cselekedni? Mi nem várhat pl. szeptemberig?
Csizmás Kond
@dömdödöm: ...csak nem érzed magadat valami biblikus alaknak aki kétezer évet megélt...
Január
@F_Viktor: Egyet azért nem értek, a földméhének kincsei a magyar államé, akkor ezt a kincset ellopták, mivel nem jelentették be. Igaz, aki találta az életével fizetett érte.
De, ez egy lopott kincs, ezt orgazdamódjára megszerezte az angol lord. Tőle most visszavásárolta a magyar állam, ez most nem orgazdaság?
Csizmás Kond
@F_Viktor: Nem elakaaadsz hanem folyton akadozooool...
Az értékrended akkor ér valamit ha azt valaki elfogadja, különben samfu...
Az elismerését pedig mindig az kell meghatározza akivel épp elakarod fogadtatni...
...hogyt lehetsz ennyire buta ?
dömdödöm
@Csizmás Kond: nem , csak tudok 2000 évre előre gondolkodni :-)
JAJMÁR
A stadionok mellé a műkincsgyűjtés is társult. A látszat a lényeg. Rázzuk a rongyot, ez ám az úri muri :(
F_Viktor
@Január: Ha a 4 bíróság valamelyike bebizonyította volna, hogy lopásból került Northampton tulajdonába, akkor azt is tudnánk ki a tulajdonos. Ez nem történt meg, s már esély sincs rá, hogy kiderüljön, így laikus véleményem szerint a magyar állam nem orgazda.
Csizmás Kond
@dömdödöm: ...ne haragudj, nem úgy néz ki...
...és hogy bizonyítani tudd az állításodat...ki fog nyerni a mostani választásokon ?
F_Viktor
@Csizmás Kond: A gond a fejedben van, te írtad:
"Látod már az emberi tulajdonságoknál elakadsz."

Az értékrendemet én határozom meg, még neked sem kell elfogadnod, ennek ellenére a tiszteletet nem vívtad ki nálam. Tehát nem smafu!

Akit tisztelek, akit elismerek, az nem "éppen" alapon működik, azt nem az adott pillanat határozza meg, hanem egy folyamat vége.

Tehát? Ne terelj, jöhet a Szíriusz!
dömdödöm
@Csizmás Kond: jó akkor a viccet félre téve visszakérdezek ha megengeded mert a gondolkodásmódod és a humorérzéked elég nyersnek néz ki .
Szerinted 2000 év múlva egy ásatáson találnak egy mondjuk épen maradt
ikeás készletet az akkor nem lesz szenzáció ? Tudod mennyi 2000 év ? ember
Magyarország talán már akkor sehol sem lesz a határok és a népek nagy valószínűséggel teljesen máshol élnek ,ami most van itt abból gyakorlatilag semmi nem marad addigra . Nemde ?
Csizmás Kond
@F_Viktor: Az értékrend az az ahogy mások tégedet étékelnek. Ha mát értékeltek akkor te is kialakíthatsz egy egyéni értékrendet azokról akik nem téged értékeltek...na de ez ismát félharmados időszakot jelentene nálad, hogy megértsd.

...képzelj el egy ma divatos banki értékelést...hányszot kérdezték a leértékelt banktól, hogy neki mi a véleménye...hogy te be buta tudsz lenni...
Csizmás Kond
@dömdödöm: Tényleg a viccet félretéve 2000 év mulva nem fognak IKEA-s készletet találni mert a müanyag lebomlási ideje sokkal rövidebb.
És hogy mi lesz...hát ha az elsőre elbuktál tovább nem érdemes találgatni.
...nemde ?
dömdödöm
@Csizmás Kond: te hibás vagy , rozsdamentes acél edényekről és kerámia tányérokról beszéltem különben is a szeuzó kincs is úgy volt a föld alatt hogy ládában és nem közvetlen a földben szóval lehet rajtad érezni hogy direkt közötózködsz úgy hogy el sem olvasod vagy nem vagy képes értelmezni amit írtam ,szóval ezt most fejezzük be mert teljesen 1 értelmű hogy kötözködsz :-( :-(
Cicamama55
Csak magát az őrzési jogot vásároltuk meg, nem került a birtokunkba!...Éppen azért, mert a magyarországi eredetét bírósági eljárással nem tudták bizonyítani.
Csizmás Kond
@dömdödöm: hát ha nincs kedved jóéjt...
Cicamama55
@Csizmás Kond: Ezek tények, nem kedv kérdése...
dömdödöm
@Csizmás Kond: kedvem van ,de csak akkor vagyok hajlandó beszélgetni vagy vitatkozni ha úgy válaszolsz hogy elolvasod előbb amit írtam és azt cáfolod , szó sem volt semmiféle műanyagról úgyhogy nem komázom ha valaki csúsztat és úgy cáfol
és különben is nehogy elkűdjé már aludni 21 30 kor :-( Ember ! ilyet még a világ nem látott :-)
F_Viktor
@Csizmás Kond: Belezavarodtál, mint kiscica a gombolyagba :-DD
Most felejtsük el a logikai bukfenceidet, csak annyit mondok, hogy a saját értékrendjét maga a személy alakítja, amit saját maga viselkedésében, döntéseiben, megnyilvánulásaiban elfogadhatónak tart. Ez a saját értékrendje, s ez alapján a személy dönti el, hogy egy másik személy tulajdonságait, döntéseit, megnyilvánulásait elfogadja-e.
Ti, a hazugságaitokkal a megnyilvánulásaitokkal, az empatikus képességeitek teljes hiánya miatt az én értékrendembe nem fértek bele, elfogadni nem tudom, ezért részemről semmi tisztelet nem várható felétek.
Remélem világos, a filozófiázást be is fejezhetjük, térjünk rá az engem nagyon is érdeklő Szíriusz elméletre!
1magyar
84 %-os államadósság mellett kincseket veszünk? Én rosszalnám a kölcsönadó helyében!
Mint segélyt kérni,miközben aranyat vásárolgatna egy átlagember.
Azt bezzeg megtorolja az állam, a törvény.
Zsuga
Én ma ezen is kiakadtam, hogy az országban egyre inkább eluralkodó szegénység és munkanélküliség mellett van, aki hazafias hőstettnek véli, hogy az adófizetők pénzéből 4,5 milliárdot fizetnek néhány ezüst köcsögért. Nem a tudatlanság beszél belőlem, csupán a józan ész, és szociális érzékenység. Mert legyenek bizonyos tárgyak néhány ember szemében akár felbecsülhetetlen értékű nemzeti kincsek, azok akkor is csak TÁRGYAK maradnak, melyek érdemben nem segítik sem a gazdag, de különösen nem a szegény ember életminőségét. Ellenben minden feleslegesen kidobott milliárd - legyen az stadionra, műkincsekre vagy egyéb baromságra szánva - emberek munkához jutásának lehetőségét, illetve egyéb értelmes, a haza érdekeit valóban szolgáló dologtól való megvonást jelenti.
Tényfeltáró
A Louis de Funes filmekre hajazó jelenetben leleplezett néhány tányért, meg egy zsírosbödönt. Kurva sok pénzéért az adófizetőknek, nem pedig visszaszerezte. Megint egy rohadt nagy üzlet.
A dicsőség pedig azt illeti, aki megtalálta a kincseket, és megőrizte.
Lopott holmi vásárlását meg orgazdaságnak nevezik.
Csak haza ne vigye ezeket is a vitrinjébe, a többi szerzeménye mellé.
1magyar
@Zsuga: Én is így látom, arról nem beszélve,hogy 2007-ben az összeset 10 millióért odaadták volna de Hiller nagyon bölcsen, nem vette meg.
Fontosabb dolgok is vannak, sok ember számára "ehetetlen".
F_Viktor
@1magyar: Írod:
"84 %-os államadósság mellett kincseket veszünk? Én rosszalnám a kölcsönadó helyében!"

Kölcsönadók az államkötvény vásárló magánszemélyek voltak, a múlt héten két USD alapú államkötvénnyel adósították tovább az országot!
F_Viktor
@Zsuga: Írod:
"Én ma ezen is kiakadtam, hogy az országban egyre inkább eluralkodó szegénység és munkanélküliség mellett van, aki hazafias hőstettnek véli, hogy az adófizetők pénzéből 4,5 milliárdot fizetnek néhány ezüst köcsögért."

Ennyibe kerül pár ezer mélymagyar szavazatának megvétele. Közpénzből.
verőce21
Örülni kellene minden normálisan gondolkodó magyarnak, hogy így vagy úgy, de visszakerült a Seuso-kincs egy része oda, ahonnan, amely földből előkerült. Ha nem lép most sem a kormány, ki tudja hányfelé adták volna el a világban ezeket a darabokat. A hiányzó másik felével kérdéses, hogy valaha is kiegészül-e ez a gyűjtemény?
F_Viktor
@verőce21: Sokba kerülsz te nekünk! :-))

Viszont @Horizont: -nak van egy jó kérdése, egy római család étkészletét misztifikáljuk az egekbe?
Ez még belefér a mélymagyar tudatba?
verőce21
@F_Viktor: (22:46) Te tényleg nem vagy normális, visszaolvastalak.

A görög tengerekben fekvő amforák sem mind görög hajókról merültek a tengerbe, de mégis a görögök kincse!
F_Viktor
@verőce21: Miből következtettél arra, hogy nem vagyok normális, komám?

Nekem újat mondtál ezzel, úgy tudom kr.e. 13. századra a Mínoszi civilizációban virágkorát élte a borfogyasztás kultúrája, a borkészítés legmodernebb, valószínűleg egyiptomi módszerei.

A görögök egész Mediterráneumban, Észak-Afrikában, Hispániában, Dél-Itáliában, Dalmáciában a görög kereskedelmi hajók ontották a különféle terményeket, köztük az amfórákban szállított bort is.

De te, aki normálisnak vallod magad, meg tudod védeni állításodat, fel tudod sorolni, hogy a görög tengerekben milyen nem görög eredetű amforáért fizettek milliárdokat, hogy le tudják róla húzni a fehér leplet, hogy kormányuk szavazatokat vásároljanak ezzel a gesztussal?
Tekla
Akkor a Trianonnál elrabolt földeket kéne vissza vásárolni , nem szabad prédának hagyni, a még megmaradtat is.
A baloldal azzal kampányol , hogy szabad lesz a föld vásárlása, bárkiknek (na kinek kell a hazánk?) a számára.
mariaberta
És mellettük a nyomorgók, akikről Orbán tudomást sem vesz.
Hány milliárdot fog még elvenni az emberektől hogy építhesse stadionjait, megszerezze
a "családi" ezüstöt, ami nem is volt a magyaroké, mennyivel fogja támogatni "külhoni " rajongóit, miközben a magyar rászorulók örüljenek, ha zsíros kenyeret ehetnek naponta?

Remélem április 6 után lesz a fentiekre válasz.
human
Ha a NAV nem lenne korrupt, akkor évente 200 Seuso-kincset tudnánk venni és most nem kellene azon vitatkoznunk, hogy az éhező gyerekere vagy kincsekre költsük a pénzünket. De erről a lényeges tényről sikeresen elterelte a kormány a figyelmet.
nemjoezigy
1. Ez megint a kampány része!
2. Ha már elismerték az angolok is mint (jogtalanul) birtoklók, hogy MO a tulajdonos, akkor miért kellett érte fizetni. Ha nem is egyszerű kommunikációval, de folyamatosan kommunikálni kellett volna a tulajdonjogunkat. (kereskedni úgyse lehetett vele, legalábbis legálisan) vagy: 1.
3. A mai világban sok műkincset adnak kölcsön, tehát ezt úgy kellett volna elfogadni, hogy kölcsön van az angoloknál és fizettetni érte (mert a műkincsek kölcsönadása része az is, hogy ahol bemutatják az fizet érte) vagy: 1.
4. Ha már jogosan és ingyen nem kapjuk vissza, akkor hologramos technikával lefényképezni és úgy kiállítani nálunk. Majdnem akkora lett volna az esztétikai értéke, mint a mostani látvány. Megfogni úgysem lehetne. Több helyen is kiállítható lehetne! vagy: 1.
5. Ennek a pénznek több jobb helye lett volna, a gazdagokat leszámítva bárhol, ahol pénzt termelt volna a köznek, vagy életszínvonal, egészségi szint emelkedést adhatott volna sok gyermeknek, rászorulónak! De fontosabb az 1.

Ez van ilyen világot élünk, a pénzesek határozzák meg önös érdekük szerint a többség sorsát. Nálunk a baloldal elvesztette a hitelességét, a jobboldal az hozza magát,- azt amit az ideológiája meghatároz neki: fő jellemzője a társadalom hierarchikus felépítésének elfogadása, az emberek közötti társadalmi és anyagi egyenlőtlenség adottságként kezelése és helyeslése!
Ezek után nem értem, hogy a sok szegény, elnyomott ember miért szavazott, miért szavazna rájuk?
Tehát éljen a kirakat, éljen az egypártrendszer ami=a fidesz2/3-jával!
Csak azt nem értem, hogy én mivel érdemeltem ezt ki?
JAJMÁR
Nem a kincsek megvásárlásával van a gond, bár úgy tudom, hogy nem a tulajdonjogot, hanem az őrzési jogot vettük meg. A tulajdonjog nem tisztázott.
Lehet gazdagítani a műkincsgyűjteményünket, ha az ország jól működik, az mindenkinek öröm.
A Seuso-kincsek sorsát és eredetét egy egész csapat évtizedekig kutatta, de róluk említést sem tesznek, pedig ők jutottak el a lordhoz, ahonnan ezeket végül is megvették.

Nem tisztázott, hogy kerültek ki az országból, (és ez jobb is így, mert még kiderülne, hogy a nagyon magyar kilopta és eladta) de még az sem, hogy itt voltak, de ez valószínű, és az is, hogy a római korból maradtak itt.

Az én problémáim: - miért most, a választások előtt 2 héttel vették meg őket, amikor a forint mélyrepülésben van. Köszönjük Matolcsy. (Csak nem figyelemelterelés, ME vita, meg ilyesmi?)
- túl drága az ország nagyobb népességének szegénységéhez mérten (Egy szűkebb, jól élő rétegnek viszont "rongyrázás")
- családi ezüst egy vitatható eredetű, és tulajdonú kincs? Jól nézünk ki mi akkor. (Az örökölt családi ezüstöt eladni szokták, ha baj van.)
- Múzeumban a helye, ha a mienk, hogy bármikor látogatható legyen. (Vagy nem is ez a lényeg? A lényeg, hogy a "mélymagyarok" kaptak egy koncot. Nem volt olcsó, de konc.)

Hát, ezek a bajok vannak a kincsekkel, ezért csak mérsékelten örülök.
nemjoezigy
@dömdödöm, Csizmás Kond: jaj de optimisták egyesek ezzel a 2000 évvel. Már 1000 év múlva sem lesz emberiség. Kipusztítja magát. Olyan harácsolási hajlammal rendelkezik, aminek kielégítéséhez feléli a környezetét, még ha nem is számolom a globális felmelegedés távlati hatását, hanem csak az eddigi változást vesszük figyelembe, ami persze fokozódik, abból is látható, hogy megállíthatatlanná, és így visszafordíthatatlanná válik romló folyamat.
Tesznek ellene akik tehetnének? Nem! Gyűjtsük a pénzt! (néha elhangzik, hogy annyija van, hogy míg él nem tuja felélni, de azért még tapossa el a környezetét, zsákmányolja ki akit lehet, akit tud) pl: 2002-ben a 100 leggazdagabb magyarnak 600 mrd Ft volt a vagyona, 2013-ban az első 10 leggazdagabbnak 898 mrd Ft! OTP-s Csányi: 2002-ben 15 mrd Ft, 2013-ban 160 Mrd Ft!
1magyar
@F_Viktor: Dollárkötvény kibocsájtásból ezüstöt venni? Vagyis kölcsönből? FeLELŐTLENSÉG!
nemkati
Egy másik helyen már leírtam, mit gondolok erről, de úgy látom, ide kellett volna írni. Hát tessék:

A Seuso-kincsek ( “Magyarország családi ezüstje - á la 0rbán”) egy germán származású, Seuso nevű (aki római polgár, esetleg a római hadsereg magas rangú tisztje, helytartója lehetett - wikipédia) ember tulajdona volt úgy kb 1600 évvel ezelőtt, feltételezhetően akkori palotájában, Szabadbattyán határában, Polgárdi közelében. A rómaiak i.e. 12-től terjeszkedtek és települtek le Európában. Ez a kincs tehát egy római polgár tulajdona volt, amit Magyarországi tartózkodása alatt ásott el az említett helyen.

Kié is akkor az a megtalált kincs? Hát természetesen Magyarországé, na meg Rómáé. Úgy Magyarországé, ahogy például az egyiptomi kincsek Egyiptomé, azoké az egyiptomiaké, akik arabok (leigázták, beolvasztották az ősi egyiptomi lakosságot), akiknek édeskevés közük van Egyiptom ókori lakóihoz - akik azokat a kincseket létrehozták, birtokolták ezerévekkel ezelőtt.

A két történet persze csak hasonlít, de nem azonos. Abban viszont azonos, hogy amikor Seuso elásta a kincseit, akkor a magyarok még csak nem is gondolkodtak arról a bizonyos második honfoglalásukról a Kárpát-medencében.

Hát tessék visszakövetelni minden elrabolt kincseinket, azokat is, amiket egykori magyar területeken még csak ezután fognak megtalálni. De mi legyen azokkal a kincsekkel, amik eredetileg nem is a magyaroké voltak? Mennyi jogunk van (azon az alapon, hogy itt találják őket magyar földön?) azokhoz, amik itt vannak, bár sose volt a miénk?

Nem állítom, hogy igazam van, de én most ezen picit elgondolkoztam, ezen a családi ezüstön.
nemjoezigy
@JAJMÁR: @nemkati: Köszönöm!
Nagyon jó érzés, hogy nem csak kemény és durva politikáról tudunk eszmét cserélni.
pityuka
2006-ban az egész 10 millió euróba került volna. De az akkori vezetés túl soknak találta, ezért elállt a visszavásárlástól.Ezek az elmebetegek megvették a felét 15 millióért. Az adófizetők pénzéből.
F_Viktor
@nemkati: Elgondolkodtató...

Írod:
"Mennyi jogunk van (azon az alapon, hogy itt találják őket magyar földön?) azokhoz, amik itt vannak, bár sose volt a miénk?"

Van földed. Amit a mélyben találsz, semmi nem a Tiéd, sem a régészeti leletek, sem az ásványkincsek.
F_Viktor
@pityuka: Írod:
"Ezek az elmebetegek megvették a felét 15 millióért. Az adófizetők pénzéből."

A probléma ott van, hogy ezek a tárgyak a piacon eladhatatlanok, ezért az árának lefelé kellett volna tendálnia.
Csizmás Kond
@Cicamama55: Nem ismerem a leletek körüli jogokat de mint említed, hogy csak az őrzési jogokkal bírunk mivel nincs bizonyíték, hoigy innen erednének, akkor kinek van rá bizonyítéka és más hogy bírtokolhatja eredetiben ha nincs bizonylata hogy az ő kertjéből ásták ki?
...okoskodni lehet csak legyen értelme...
verőce21
@F_Viktor: (23:13) Nem csalódtam benned, az egybites világképedből nem tudsz kilépni és elvonatkoztatni az amforáktól!
Minden olyan ásványkincs, lelet, ékszerek, régi pénzek, arany, ezösttárgyak, szobrok, "amforák", stb. amelyek először egy ország éppen törvényes határain belül először előkerülnek, az illető ország eredeti tulajdonát képezik.(Hacsak valamilyen módon pl. hadisarc, eladás, stb. el nem veszítik - a lopás nem ez a kategória.)
Mit gondolsz, miért harcolnak annyira még a halászati jogokért is egyes tengerparttal rendelkező országok?
(Sajnálom, hogy neked ilyen "primitivisszimusz" kell elmagyarázni, de ez a szinted.)
nemkati
@verőce21: Ez igaz, a földben talált kincs azé az országé, államé, ahol találták. Csak nagyon nem mindegy, hogy azt egy egészen más nép hagyta-e ott, vagy az ország népének saját ősei. Ezért nem kéne "családi ezüst"-nek nevezni. De azt olvasom, hogy nincs 100 %-ig bizonyítva, hogy hol találták.
verőce21
@nemkati: (22:16) Olvastam a korábbi hozzászólásod ezzel kapcsolatban, akartam is válaszolni, hogy egyedül Te vagy a hozzászólók közül, aki jól látja és helyén kezeli a dolgokat.
Most, hogy itthon van egy része a leleteknek, könnyebb lesz bebizonyítani az eredetet, mert többen elismerik, mint nem, hogy itt ásták ki először a földből. Van erről egy tanulmány a neten, itt is utalt rá valaki.(Jogosan megelőlegezték neki a "családi ezüst" elnevezést) :)
nemkati
@verőce21: Épp azt mondom, hogy egyáltalán nem jogos "családi ezüst"-nek nevezni.
F_Viktor
@verőce21: 1) Rávilágítottam hülye példáddal az amforákkal, tehát coki! :-)

2) Mélymagyarok véleménye érdekelt volna, hogyan fér ez a "családi ezüst" történelmünk tényei közé, miért gondolja Orbán, hogy az agyatlanoknak ez a bevásárlás kielégülést fog okozni?

3) Mi alapján állítod ennyire biztosan, hogy magyar földből kerültek elő a Seuso tárgyak?
Mivel van több infód megtalálásáról, amit eddig - az állam által bizonyításába beleölt kb. 480 millió forint ellenére - 4 bíróság nem tudott bizonyítottnak elfogadni?
verőce21
@nemkati: (22:49) Azért nem, mert az orgazdák nemigen szokták életben hagyni a "becsületes megtalálókat", vagy egy elnökgyilkossághoz használt fegyver beszerzőjét, vagy legyártóját, esetleg bissau-guineai útlevelek szállítóját?

Ezért kell a talált kincset beszolgáltatni mindig az államnak, mert ma is élhetne a megtaláló. Mert így az orgazdák mellet mindig akadnak oktondiak, akik segítenek az eredetet eltüntetni, sőt ellendrukkerek! :)
verőce21
@F_Viktor: (23:14) Keress egy zárt osztályt magadnak komám, megkapod a belépési engedélyed!
Desischado
@Manhattan: Ez a lényeg, jól rátapintottál! Ha eleve a mienk, MIÉRT KELLETT ÉRTE FIZETNI??? ÉS MIÉRT A PARLAMENTBEN LEHET ŐKET CSAK MEGNÉZNI 3 HÓNAPIG, ÉS UTÁNA MI LESZ VELÜK?!?!?! EL LESZ OSZTVA???
nemkati
@verőce21: Én másról beszéltem, a kincs valódi tulajdonosáról, és nem a megtalálás körülményeiről. Ugyan nem értem, hogy lehet mindenből a bissau-guineai útlevelekhez kanyarodni, pontosabban mi ezzel a szándékod, de igen, én is elítélem a jelenlegi hatalmat, amelyik nem átall gyilkossághoz folyamodni, hogy megvédje a nemlétező becsületét.
JAJMÁR
@nemkati: 23:60 Tulajdonképpen a megtalálási logika szerint a kincs azé, ahol újra "megtalálták", mert ha a mienk is volt, elvesztettük. Ezért történt a vásárlás, mert a további pereskedésnek nem lenne értelme, hiszen azt már - bizonyíték hiányában - elvesztettük.
Mivel azonban a tulajdonjog tisztázása máig nem történt meg, birtoklási jogot vettünk.

Egyszerűbb lenne azt mondani, hogy birtoklási jogot vettünk, mert ez a "családi ezüst" nagyon kínos :)
Azt gondolom nagyon drágán és rosszkor történt a vásárlás. Egyszer majd a Hiller biztos elmondja, miért nem vette meg az összes darabját 10 millió euróért. (Lehet, hogy sokallta?)
Mégis, ha idejön a fél világ a múzeumba -majd ha a jogos helyére kerül- megnézni, akkor megérte, főleg, ha nekünk magyaroknak is pénzünk és igényünk is lesz rá, és ott csodáljuk évente legalább egyszer.
nemkati
@JAJMÁR: Hiller ma reggel az ATV-ben elmondta. Minden kormány küzdött azért, hogy a kincseket visszaszerezzék. A Gyurcsány-kormány alatt el is jutottak oda, hogy 10 millió euróért mind a 14 darabot megvehették volna. De mire a konkrét vásárlásra 2008-ban sor kerülhetett volna, jött a válság, és akkor nem költhették a pénzt a kincsekre.

Érdekes módon a másik meghívottal, Baán Lászlóval nem mutogattak egymásra, nem volt a másik érdemeinek legyalázása, hanem kölcsönösen elismerték a két kormány erőfeszítéseit. De azt mindenki ítélje meg maga, hogy ez most mekkora eredmény 15 millióért megkapni az őrzési jogot a 14-ből 7 darabra.

Hogy mit beszéltek, azt itt megnézheted:
www.atv.hu/videok/video-20140328-ujra-itthon-a-seuso-kincsek
coyote3
Nem szerezted vissza hazug féreg!!! Ezt nem tudod ellopni...
1magyar
Az éhező magyarok biztosan örülnek ennek a "kincsnek"!
F_Viktor
@verőce21: Miért is feküdjek zárt osztályra? :-)
Amiért hülyeségekkel, görög amforákkal példálózol, amiért két egyszerű kérdésemre nem tudsz válaszolni, én "keressek magamnak zárt osztályt"?
Köszönöm figyelmességedet amiért arra próbálsz utalni, hogy április 6.-a után még Grazban is telt ház lesz a hasonló intézményekben, mert megtöltik Orbán hívei :-D
Viszont ez engem nem érint, ez legyen a ti problémátok :-)
dömdödöm
@nemkati: nincs itt semmiféle családi ezüst , ez is csak olyan fellengzős duma
mint a jobban teljesít ,békemenet ,most megcsináljuk eldöntjük 30 évre magyarország sorsát , az nyugat döglődik ,nem leszünk gyarmat ,és hasonló nagy bölcsességek.
Az egész kincs sztori komcsi rendszer döbbenetes emberi ( tipikál hungarian ) butaságáról szól ahogy megtalálták ,ahogy rejtegették ,ahogy eladogattak belőle neppereknek értékes darabokat ide oda feltételezem pár sörért , a vége pedig tragédiába torkollott . A hatóságok tehetetlenségéről is szól ami 1972- től a mai napig is tart . A seuso kincs semmire sem jó maximum egy turisztikai és idegenforgalmi látvényosság lesz ha majd múzeumba kerül ,sokan jönnek majd ide megnézni mert látni szeretnék mert egyedülálló lelet . Igazán akkor volna jó ha minden darabja meglenne de mivel nagyon sok embernél lehet belőle a polcokon egy két kisebb darab ezért a lelet sosem lesz együtt látható .
itt a dokumentum film róla nézd meg :
www.youtube.com/watch?v=sqPKwPouxxw&feature=player_detailpage
A Tündik bündije
@dömdödöm: Úgy érzem, a felcsúti csodacsatár kicsit mellélőtt ezzel a nagy bejelentéssel. Ahogy én tapasztalom, enyhén szólva sem verte a s*ggét senki a földhöz a hír hallatán.
dömdödöm
@A Tündik bündije: nem hát mert a fiatalok nem ismerik a sztoryt és szerintem nem is nagyon érdekli őket ,azt sem tudják mi ez . Az I phonet és Steve jobs-ot és bill gatest ismerik Seuso nem sokat mond nekik , Az idősebbek pedig pontosan tudják hogy elég szennyes a storyja ,nem sok jóval kecsegtet a birtoklóinak . Ha holnap azt mondaná a bejelentő hogy Tibi (az vagyok én ) :-) a kincs holnaptol nálad lesz a legjobb helyen szuperbiztonságban ,akkor azt mondanám ,ide ne hozzátok vigyétek a P___csába ! :-)
nemkati
@dömdödöm: Te vagy a tálon? Láttam a nevedet. :DDD
"hec Seuso tibi durant per saecula multa posteris ut prosint vascula dignatius"
dömdödöm
@nemkati: :-)))) D SEUSO TIBI :-))) behalok ! :-)))
Kamcsatka
Mielőtt még múzeumban kiállítanák, javaslom gravírozzák bele a tálak közepébe felcsúti duche fejét.
dömdödöm
@nemkati: megnézem a telefonkönyvben hátha van olyan Magyar név
hogy Szeúzó Tibor ,akkor talán meg lesz a kincs jogos örököse :-)
nemkati
@dömdödöm: Valld be, hogy tied a tál! :)))
Nem tudom, hogy jól írtam-e le a feliratot, de én ezt olvastam ki:

museum.hu/photos/9/0723_t10533_9.jpg
dömdödöm
@nemkati: jogos :-) Az ( Sevso Tibi ) Magyarul SZEÚZÓ TIBOR
Ha ezt előbb észreveszed akkor 4 és fél milliárdot sporoltál volna nekünk
mert kimegyek Washingtonba a tárgyalásra és szólok hogy gyerekek ne baxatok ki velünk ott van rajta tisztán világosan a nevem :-)
dömdödöm
@geo: :-)) akkor menekülnek a barbárok :-))
dömdödöm
@nemkati: washington : trial lawyer association
Hungarian Tibi Testation :

No ! No ! No ! Come on friends ! Come on ! Tihis silver plate is mine ! There is my name on it ,Tibi !
Give it all them eszcájg back right now . Se úzó se pálinka ! :-)
Tényfeltáró
A sok hülye birka meglátja a tányért és már attól jóllakik.
Ami a mienk, azt megvesszük! Kerül, amibe kerül. Oszt annyi.
Menetelés közben pedig nem zabálunk.
songoku
És ki nem szarja le!
A kommunista kínai haverjaid milliószámra legyártják műanyagból!
Megnézem elfordulok és más el is felejtettem mit láttam, miközben gyereke éheznek - érted-é ezt, te rakás szar!? - GYEREKEK ÉHEZNEK MIATTAD!!!
Népnyúzó nemzetgyilkos gazember! Miért mertem ezt? 10 év neked, és Magyarországnak vége!!!
Ukrajnát felosztani a környező országok között? Neeeeeem! Magyarország 'érdemelné' ezt meg! Olyan, hogy magyar nincs!!! Vágod, kocsog!
Egy kutyulék népség vagyunk.. DE ha ezt el tudod fogadni, büszkék lennénk a sokszínűségünkre egy nyelv, egy gondolkodás mentén, mindenkinél erősebbek lehetnék, de ha nem, csak a vesztünkbe rohanunk.
verőce21
@nemkati: (23:56) A kincs valódi tulajdonosa a Magyar Állam! (Mégha ezt rossz pervezetéssel nem is sikerült eddig egyértelműen bebizonyítani) Mások csak birtokosai lehetnek az étkészlet többi darabjának, amiből még több száz is létezhet!

Helyes a "családi ezüst" elnevezés, "Kampány van, az ilyen mondatok beleférnek, itthon a családi ezüst” - Hiller.
Azonkívül soha nem volt arról szó amit írsz, hogy "10 millió euróért mind a 14 darabot megvehették volna" - maga Hiller is százmillió Euróról beszél.

Önmagadnak rúgtál öngólt mindkét esetben, hogy beollóztad ezt:
www.atv.hu/videok/video-20140328-ujra-itthon-a-seuso-kincsek

(De lehet, hogy Tibi felmenőié!) :)
nemkati
@verőce21: Ehhez már csak ennyit tudok hozzátenni:
"Hajdú Éva korábbi miniszteri biztos nyilatkozata szerint a 2000-es évek második felében a magyar állam az összes előkerült műkincset megvásárolhatta volna 10 millió euróért"

hu.wikipedia.org/wiki/Seuso-kincs - Megvásárlás, utolsó bekezdés.
verőce21
@nemkati: (19:49) Tévedett! - nézd meg a videót, a főnöke tízszeresét említett!
nemkati
@verőce21: Hát ezt akkor majd ők egymás között lerendezik.
verőce21
@nemkati: (19:58) Magam is azon a nézeten vagyok, hogy mindenekelőtt ez már holmi lélektani probléma.(Neked)
nusika
Van-e számla a kifizetésről? Látta valaki? És kinek fizették ki? Mivel az adófizetők pénze, helyes lenne ezt tisztázni!!
Halszem
@nusika: Tulajdonképpen hogy gondolod ezt?!
Magyarország örökös-kétharmados miniszterelnöke azt csinál a mi pénzünkkel amit akar!
Vagy nem?
Rossz nyelvek szerint őt és kétharmadolni kellene! :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.