Felháborítónak nevezte Orbán Viktor a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságának keddi döntését, amely elmarasztalta Magyarországot a tényleges életfogytiglani szabadságvesztés büntetés miatt.

A miniszterelnök Körmenden, a Fidesz EP-választási rendezvényén azt mondta: felháborítónak tartja a döntést, egy újabb bizonyítéknak arra, hogy úgy tűnik, Brüsszelben és Strasbourgban, tehát az Európai Unióban "a bűnt elkövető emberek jogait az ártatlan emberek jogai és az áldozatok jogai elé helyezik".

Hozzátette: a kormány nevében a leghatározottabban vissza kell utasítani ezt, és meg kell védeni az életfogytig tartó szabadságvesztés intézményét, amely jelentős visszatartó erővel bír a bűnt elkövetők vagy az ilyen szándékkal rendelkező emberek számára.

Orbán: felháborító a strasbourgi döntés

Orbán Viktor a körmendi városháza előtt az öt körülvevő több száz szimpatizáns gyűrűjében arra biztatta hallgatóságát, hogy menjenek el vasárnap szavazni, vegyenek rész az európai parlamenti választáson.

Szavai szerint bár igaz, hogy Magyarországnak nemzeti kormánya van, és a magyar ügyeket itt Magyarországon a magyar emberek fogják eldönteni, de ez nem jelenti azt, hogy "ki tudnánk magunkat szakítani abból a világból, amelyben élünk".

Magyarország tagja az Európai Uniónak, ezért "bár mi döntünk el nagyon sok kérdést", de nagyon sok már itt eldöntött ügyért meg kell harcolni Brüsszelben is, mert ott nagyon sok mindent akasztanak meg – fogalmazott.    "Ott erősek a bankok, erősek a multik, erősek a bürokraták, akik néha napján nem nézik jó szemmel, amit mi csinálunk" – mondta.

Példaként említette a pálinkafőzés ügyét, amely uniós szinten ugyan kis ügynek számít, de jól példázza a gondolkodásbeli különbséget.

Magyarországon olyan döntés született, amely nem a fináncoknak és a bürokratáknak, hanem azoknak a vidéki embereknek kedvez, akiknek a kertjében megterem a gyümölcs – emlékeztetett a kormányfő. "Ezzel szemben most arra kényszerítenek minket, hogy mindent újragondoljunk, mert nem fogadják el a döntésünket, de meg fogjuk találni a megoldást" – fűzte hozzá.

Orbán: felháborító a strasbourgi döntés

A pálinkafőzés ügye Orbán Viktor szerint jól testesíti meg azt, hogy nem elég egyszer itthon legyőzni egy akadályt, de ugyanazt az akadályt gyakran le kell győzni Brüsszelben is.

Ezért nem mindegy, hogy az Európai Parlamentben milyen gondolkodásmódú és lelki beállítottságú, milyen ösztönvilágú, milyen politikai beállítottságú emberek képviselik Magyarországot – jegyezte meg.

"Ha olyanokat küldünk oda, akik nem harcolnak értünk, nem állnak ki a magyarok igazságáért, nem állnak ki a magyar érdekek mellett, akkor Brüsszelben számos itthon eldöntött jó dolgot elgáncsolhatnak" – mondta.

Orbán Viktor arra szólította fel a polgári, keresztény és nemzeti táborral szimpatizáló választópolgárokat, hogy vegyenek részt a voksoláson és adják szavazatukat a Fidesz-KDNP jelöltjeire.

A kormányfő szerint kétfajta szélsőséges politikai irányzat létezik, amelyik "bajt tud hozni a magyarok fejére" Brüsszelben. Az egyik azt mondja, hogy valamiféle Európai Egyesült Államokat kellene létrehozni, feláldozva ezzel egy még nem létező európai egység oltárán az ezeréves magyar államiságot; a másik irányzat pedig azt követeli, hogy indulatainkat követve, a józan eszünket sutba dobva lépjünk ki az Európai Unióból.

Egyik sem szolgálja Magyarország érdekeit – szögezte le a kormányfő, hozzáfűzve: a történelem megtanított bennünket arra, hogy ott kell ülni annál az asztalnál, ahol a világ dolgairól döntenek, mert "ha nem ülsz ott az asztalnál, ne lepődj meg, ha az étlapon találod magad".

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

postamester
Milyen jól mutat a hokkedlin a törpe...olyan tavaszi magasságban...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Egyszerű a megoldás: át kell változtatni 999 év börtönre az ítéletet - Nagy Tesóék így csinálják. :)
postamester
Milyen jól mutat a hokkedlin a törpe...olyan tavaszi magasságban...
miazavalami
@postamester: Csorog a könnyem a nevetéstől.:-)))
Legalább felébredtem. Köszi.:-)
hetöndöe
Most az egyszer egyetértek a zsebnapóleonnal.
Hellcat
Had küzdjön csak érte...majd 1x ő is azt kap remélem.
Senara
Megadnák az időnkénti felülvizsgálati kérelem lehetőségét mint Amerikába . amit szépen elutasítanak . Példa ...Mark David Chapman azt állítja, munkát ajánlottak számára egy farmon az államban, a felülvizsgálati bizottság azonban elutasította kérelmét; szerintük a férfi elengedése veszélyeztetné a közrendet és a közbiztonságot, és aláásná a törvény iránti tiszteletet...erről szól az egész , de a kedves vezető felhasználja szavazatszerzésre
renibébi
Egy Jelenleg Illegitim Ország Területén Végrehajtott Túszszabaditási Akcióban Résztvevő TEK- Nevezetű Akciócsoportnak ki adott felhatalmazást !!!
Arra, hogy az ott jelenlevő fegyveres csoportokkal, asszimilálódjon, és fegyveres, konfliktusba keveredjen... Legyen az Orosz, vagy UKRÁN
renibébi
Egy Jelenleg Illegitim Ország Területén Végrehajtott Túszszabaditási Akcióban Résztvevő TEK- Nevezetű Akciócsoportnak ki adott felhatalmazást !!!
Arra, hogy az ott jelenlevő fegyveres csoportokkal, asszimilálódjon, és fegyveres, konfliktusba keveredjen... Legyen az Orosz, vagy UKRÁN
csikknorisz
Keveri a szezont a fazonnal, köze sincs az EP-hez a strasbourgi bíróságnak. De hát ugye kampány van.
postamester
@miazavalami: Hagyd édesem, be van rúgva a kis bébi...
lehet, hogy megsavanyodott a tejcsi, amit ivott-...:-)
miazavalami
@postamester: Ja? Cumizik? Nem tudtam::-)
postamester
@miazavalami: Igy is mondhatjuk... ( szalonképesen )
miazavalami
@postamester: Monnyuk a narancsos tej pocsék lehet, ráadásul ha körbeadogatják...
mariaberta
Ennek minden felháborító, ami nem tőle származik.
libelle
@renibébi: Oh, nem akartam neked egy tetsziket adni. Visszavonom ment te nekem nem tetszel. PONT !!!
pityuka
Még le se tettük a fegyvert, már megint háborúba megyünk?
amaramaistanna
Feltételezem,hogy jól jön ez még Orbánnak.
amaramaistanna
@csikknorisz: Vajh, tanult Orbán földrajzot?
Vadlaci
Viktátor is vette-lopta- a diplomáját? Ha tanult volna, akkor a bűnügyi statisztikákból tudná, hogy a halálbüntetésének sem volt megfelelő visszatartó hatása, a tényleges életfogytiglannak sincs.Minden bűnelkövető bízik a tökéletes bűntényben, azaz nem kapják el, megússza.Ha nem úgy lenne,már megszűntek volna bűncselekmények. Ez is olyan mint, az akác.Viki az EU-t szidta,miközben 125/2012.sz.Korm.rendelet -aláíró Orbán Viki engedély nélkülivé tesz az akác irtását, tiltja a terület növelését,stb.Miért kell mindíg hazudni, hülye gyerek? Sajnálom,hogy így kell "becéznem" Mo miniszterelnökét, de utálom, ha birkának néznek és a pofámba hazudnak
lópicigáspár
Ukrajna letudva, a norvégok is ellenség, a törökökről ne is beszéljünk erre itt van Strasbourg! Van még valaki, akit nem kellene megtámadnunk!?
JAJMÁR
@renibébi: 18:25 Nyugi! Nem ezen fog múlni a világ sorsa. (Ha egyáltalán van fogvatartott magyar). Nem vittek fegyvert. - Bár azt hiszem, arrafelé lehet találni... :)
Vizsgázik a TEK, és most megtudhatjuk, hogy milyen jó nekünk, hogy vannak, mert ha bajba kerül egy magyar, ott teremnek és kimentik. - Remélem! - :)
bence
Ami felháborító az nem a strasbourgi döntés,hanem az a hülye hazug szöveg amit orbán a birkáknak lenyomott !!! Csak halgassa az a sok hülye, ha már nincs jobb dolga !
JAJMÁR
Hol vannak a kitűnő jogászok? Megfogalmazás kérdése a dolog.
Kínos ez a sok "harcolás" !
(A tehetetlen, vesztes, alulmaradt, dühös ember vagdalkozik össze-vissza, mert nem képes másra.)
Halszem
@Vadlaci: "Viktátor is vette-lopta- a diplomáját?"

Én az utóbbira tippelek!
Pisti271
Többszörös csúsztatás és összemosás esete forog fenn.
A döntést hozó, Emberi Jogok Európai Bírósága nem az Európai Úniió intézménye.
(annál is inkább, mert régebbi annál)
Maga a döntés nem vonja kétségbe a tényleges életfogytiglan büntetés alkalmazhatóságát.
Mindössze azt mondja, az ilyen ítéleteket bizonyos időnként felül kell vizsgálni.
Ez egyébként hatással lehet az elítélt börtönbeli viselkedésére.
Ugyanis ha van valami halvány reménye, akkor törekedhet a jó magaviseletre,
ha ez nincs, akár embert is ölhet, hiszen ennél súlyosabb büntetést már úgysem kaphat.
Tulipánfa
Így dolgozik a kígyóbűvölő. Hazudik, de az emberek megeszik amit mond.
Az európai intézmények a gátlástalan Orbán túlkapásait próbálják moderálni, és kifejezetten nemzeti érdeket is szolgálnak. A baj az, hogy Orbán azt hiszi a nemzet ő maga.
Desischado
@lópicigáspár: Jó kérdés! ennek mindenki ellenség, aki nem az ő szekerét tolja4 Jobban érdekelne, ha már megtámadásról beszélünk, hogy ŐT MIKOR TÁMADJUK MEG?
Egyébként az amerikaiak jól csinálják, akkor meg mit hazudozik és minek kavarja a sz@rt már megint?! Ja, bocsesz, elfelejtettem, hogy választás lesz! Gyerekek, ha ezen is győznek, akkor a magyarok menthetetlenül hülyék! Tisztelet a kivételnek!
Yoda69
Az unio csak a halalbuntetes intezmenyet nem engedi, a tenyleges eletfogyt ellen nincs kifogas. orban hazudik.
Nil
Azért elgondolkodhatna mit beszél.
MAjd amikor őt ítélik tényleges életfogytiglanra, majd akkor talán örülne ha álmodozhatna egy felülvizsgálatról.
Nem tudom Biszku miatt hányan haltak meg, de hogy miatta már sokkal többen az biztos- éhen haltak, megfagytak, nem jutottak gyógyszerhez, öngyilkosok lettek stb.
Egyszer eljön az az idő amikor bíróság előtt kell felelnie neki is a tetteiért
lajospapa
Tisztelt Dr. Orbán Viktor Úr! Ön jogi doktor, miniszterelnök, stb. Tudni kéne, a strassburgi döntés nem uniós döntés, még ha uniós választási kampány van akkor sem. A halálbüntetés és a tényleges életfogytigra büntetés korlátozásával lehet vitatkozni, melyet megtehet minden jogban járatlan ember, akinek ellopták a tyúkját, de a jogvégzettnek óvatosabban és bölcsebben kéne hozzáállni, Egy politikusnak,meg kifejezetten jól jöhet a halálbüntetés eltörlése illetve az életfogytig korlátozása.
bakegya
@miazavalami: nem kicsit,nagyon,de ha józan akkor nem hülye.Még időben lenne segítséget kérnie-remélem meg is teszi!
troppauerhumer
Nem lehet mást mondani, minthogy a nemzet&megvezető ismét önnön magának mondott ellent...
Mikor elrendelte a baltás gyilkos kiadását, éppen az áldozat védelmét hagyta figyelmen kívül, ugyanis elismert tény, hogy tudtak arról, hogy kegyelembe részesítik, sőt hősként kezelik majd...
Megint féligazságot fog csak fel, mert a felülvizsgálat lehetősége nem garantálja az életfogytból való korábbi szabadulást...
bakegya
Csakkk egy kérdésem se lenne-akkor a Baltást mi a picsának engedte szabadon-csakkk csendben ,csakkk halkan,hogy senki meg ne hallja!
A pinecéjébe azért benézhetne már valaki-no nem az akácos udvarra,páleszra,vagy a szomorodni -képes mézes hungarikumára lennék kíváncsi,hanem arra mit rejteget még -tisztelt hölgyeim és uraim -legi-time,autonóm önjáró- magyar jogtipró buldózerünk atomhalálra biztosítani az elkövetkező 25 évünkre...
bakegya
@troppauerhumer: dehogy mond ellent-szabadságharcol jogvégzett géniuszunk-mint már tapasztalhattuk az a sok bal-fax nem ismeri a magyarok félistenének alkotó mániával átírt emberjogrendszerét nem csak Strasburgban,de Brüsszelben sem-CSAKKK A LEGI-TIME MINDEN MAGYAR AUTONÓM FIDESS-KDNP
silber13
@miazavalami: Zavaros a Baby, ugyancsak zavaros!
amaramaistanna
@Yoda69: A felülvizsgálat lehetőségéről van szó- ahogy én tudom-.Pusztán azért "meszelték el"mert - sajnos- bizonyított tény,hogy esetenként ártatlan embereket is elítélnek.Ha és amennyiben nincs felülvizsgálati lehetőség, akkor akár koholt vádak alapján politikai ellenfelekkel is le lehetne így számolni.Egy felülvizsgálat nem sértheti az áldozatok hozzátartozóit se,hiszen nekik is fontos az,hogy a valódi bűnöst ítéljék el. Orbán hazudik,folyamatosan hazudik,s teheti.mert sajnálatos módon néhány honfitársunk vagy lusta elmenni szavazni,vagy Orbán cöfösei rendjébe tartoznak és nem gondolkodnak.Megalázó módon,még saját választóit is becsapja. Alávaló embernek is.
1magyar
Azeri baltás gyilkosnak is még börtönben kellene ülnie az biztos, sőt!!! Halottnak kéne lennie!
Amerikában 1000 év börtönt is kiosztanak.www.blikk.hu/blikk_aktualis/ezer-ev-bortont-kapott-ez-a-ferfi-2253703
tavaszi
...végül is a tényleges életfogytiglant ha eltörlik...legfeljebb majd az történik,hogy szabadulás elött eltalálja a rabot egy lapátnyél...vagy egy szecskavágó...és kész ...de a társadalom mindenképpen megm,enekül...senkinek ne legyen kétsége...még majd lesz pici vita és harc brüsszüüüllel...és az hogy a börtönben mi fog történni azt csak tessenek idebizni ...".bröszzöli bürokraták..."
libelle
@JAJMÁR: tudod mitután "jò drotja van " a tek.-esek fönökének putinhoz ( mert most ugy szeretik egymást putin és pusztaputinocska) majd elengedik akit fogva tartanak. Már el is engedték és tündökölhet a nagyszerü TEK-TÖK.
bakegya
A joggyakorlat változtatását indítványozta az emberi jogok tiszteletének szemelőttartásával Strasbug.Időközi felülvizsgálati lehetőség beiktatását indítványozva-orbán figyelmetlen indulattal és nem szakpolitikai elemzéssel abszorválta a tényeket.
Akövetkezetlen kirohanása minősíti-és még űbereli azzal is hogy összemossa a nyilvánosság előtt Strasburgot-Brüssellel-ez ökörhiba egy jogvégzettől.
Most már csak azt magyarázhatná meg hol életfogytiglan rejtegeti a BALTÁST!???
csa-csa
eleve követelem a világ összes mocsadék tetves gyilkosa azonnali kivégzését,
de mivel sajnos ez nem lehetséges, igenis minimum tényleges életfogytig tartó börtönt kapjanak! Ott vegyen utoljára levegőt a szemetje!
kata53
@amaramaistanna: Lopni tanult. Földajz??Azt se tudja eszik-é vagy iszák!
kata53
Ez pofázik, amikor a baltás gyikost meg kiengedte?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.