1,6 milliárdos tiszteletdíjat fizetett az RTL Klub tavaly a vezetőségnek – robbantotta a nanobombát a Napi Gazdaság a kormány kontra RTL Klub ügyben. Abban bíztunk, hogy a számok ismerete még egy kormányközeli lapnál is követelmény, így a hírt mi is átvettük, az Index azonban kiszúrta: csúnyán mellélőttek a Fidesz oknyomozói.

Az 1,6 milliárd valójában 1,6 millió, tehát 1598,3 millió forinttal kevesebb tiszteletdíjat fizettek ki, és még csak nem is a cégvezetőknek, hanem a Zrt. igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjainak – derül ki az RTL beszámolójából. Az "1.680 e Ft" ugyanis nem 1,6 milliárd, hanem éppen ezerszer kevesebb.

Ekkora öngólt még nem lőtt fideszes lap

Az összeg a Zrt. igazgatóságára és felügyelőbizottságára, és nem a cég menedzsmentjére vonatkozik. Az 1,6 milliós igazgatósági tiszteletdíj felemlegetése azért is különös a napilaptól, mert tavaly a közmédia vezetői egyenként 4-5 milliós prémiumokat kaptak. Ráadásul közpénzből – jegyezte meg ezt már az Index.

A lelepleződés után a Napi Gazdaság érdekes magyarázatott adott, azt írták, "nyomtatási hiba miatt" lett véletlenül milliárd a millióból (ám később ezen is változattak, és legutóbb már "technikai hiba" szerepelt a honlapon), pedig a cikk szövegéből világosan kiderül, hogy végig milliárdok lebegtek a szerző szemei előtt.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Ne is hagyjátok magatokat!! Nagyon csípi a szemét a kormánynak az RTL.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Mobil123
Ne is hagyjátok magatokat!! Nagyon csípi a szemét a kormánynak az RTL.
bundi
ezekre is kár pazarolni a norvég alap pénzét...akárcsak az cöfös állami besúgók...ezek is beégtek...természetesen közpénzből...
Dr plágium
bakker ezek sosem hagyják abba de most legalább sikerült
lejáratni
magukat ismét
mindent bele rtl
aremy
viktor milyen csapatod van de azért a szotyi az csak akad szóval lehet köpköd
human
És tovább alázzák magukat azzal, hogy sajtó hibának próbálják beállítani. Jajjjj.
Egy olyan laptól többet vártam volna, aminek a nevében benne van, hogy "gazdaság".
De Matolcsí is hadilábon áll a gazdasággal. Ő 2010-ben 7%-os gazdasági növekedést jósolt 2014-re. És ez az MNB elnöke.
www.mfor.hu/cikkek/Matolcsy__7_szazalekos_novekedes_lesz_2014_re.html
aremy
ja és még csak annyit hogy a tisztelet díj egyenlő a baksissal ügyes
mekkelek
Upsz, ez nem jött össze... már megint. :)
postamester
Sorra rohannak a kormányhü lapok a merev f... felé, aztán beszopják !!!
és le is nyelik ( nem csak a békát )
Szerkesztök, hamvas kis nyálas föszerkesztök ...
Hajrá RTL, veled vagyunk ( a tömeg, a NÉP )
bencemacska
És mekkora betűkkel, és melyik oldalon teszik közzé a helyesbítést.
Én az RTL helyében csak visszaperelném a reklámadó kézszeresét részletekben!
nemkati
Ugyan, csak elhomályosította a szemület a féktelen gyűlölet, amit odafentről beléjük (is) oltottak, hogy minden a kormányt bíráló megszólalót azonnal bevádolni, lejáratni, besározni, ha lehet, beperelni. Hát így lehet aztán nagyot pofára esni, hihi. :))
Hellcat
Szégyen :D:D Ennyire szánalmas még a számokat se bírják kiolvasni :D
joopapa
@Hellcat: Tudod ez azért van mert a fityesznél ekkora tiszteletdíjakat szokás adni :-(((
Levrone
joopapa: én is erre gondoltam, hogy náluk csak a milliárdos nagyságrendet ismerik tiszteletdíjként, ezért másra nem is nagyon gondolhattak. Ha tiszteletdíj, akkor MRD. Punktum. :-)
Január
Látszik, hogy egyes orgánumoknál nem a valóság számít, csak, hogy minél nagyobbat szóljon. Talán utána kellett volna néznie a cikkírónak, hogy mennyire hitelesek az adatok - hülyeséghez adta a nevét.
joopapa
@Január: És mi van akkor ha direkt csinálták, majd bepereli az RTL az újságot és majd helyreigazítást ítélnek meg a bíroságon azt meg leadják a hetedik oldalon azt slussz!
amaramaistanna
Olybá tűnik,hogy a Napi Gazdaságtól elbocsátották a szakírókat és azokat az újságírókat akik még képesek lettek volna rá,hogy különbséget tegyenek a millió és a milliárd között,valamint a vezetőség és az ig.tanács és felügyelő bizottság között. Nyilvánvalónak látszik ,hogy ennél a lapnál is fontosabb a fideszhez való hűség,mint a szakértelem.
Dr. Felipe
Nem lőttek öngólt mert a birkákat etetni kell valamivel. Az nem számít ha hazugság, a birkák megeszik.
nemkati
@amaramaistanna: Hát ez az, gazdasági szakemberek ekkorát elszámolnak! Ez azt mutatja, hogy vagy fényévekre vannak a szakemberségtől, vagy feladatot teljesítettek, mindegy, milyen áron.
ágimami
Hát, itt látszik, hogy a 0 a legnagyobb szám!!! Ez a matematika, de úgy látszik ennél az újságnál mindenki megbukott!!!DDD
Vadlaci
A Napi Gazdaság a Századvég tulajdona, A Századvég Giro-Szász tulajdona, Giro -Szász Orbán alattvalója. Ezek már annyira nullák, hogy néhány nulla nem számít. Egyébként ennyit a hiteles fideszes tájékoztatásról!
mate03
@Dr. Felipe: Teljes mértékben egyetértek!
nezelodo
A múltkor azt hittem, hogy véletlen volt, amikor a Szíjártó százszorosát mondta az évi megtermelt bortermésünknek. Most az aktuális ellenség mószerolásában lőttek túl rendesen rágalmakban a valóságon. Szóval ez nem véletlen, ma is aktuális az ötvenhatos elhíresült Örkény mondat, "Hazudnak éjjel, hazudnak nappal, hazudnak minden hullámhosszon"
Yoda69
Na korulbelul ennyi a valosag alapja a "Magyarorszag jobban teljesit"-nek, mint a fideSSes napi gazdasag hitelessegenek.
keresztapa
Ab hitelességet csak az MSZP politikusaitól lehet tanulni, legfőképpen Szanyi Tibortól, Gyurcsánytól és a többi most már a hibákat felismerő hatalomra törőktől. Uralkodásuk alatt a most kritizált kormány intézkedéseket, magas tudásúak akkor az ő tervüket ami kifogásolhatatlan miért is nem kezdték megvalósítani! Na ugye mély hallgatásba burkolóznak! Miért is.? Hát azért mert minden volt, csak elgondolásuk az ország vezetéséről hiányzott! Mint ahogyan jelenleg is hiány cikk!
darwin
Az írás megjelent .Sokan beszopták,mert be akarták.A propi ír a megtévesztésről.Mi olvassuk.
ÉS A SOK ÁTVERT OLVASÓ HONNAN TUDJA MEG AZ IGAZSÁGOT?
bencemacska
@darwin: Követelni kellene a helyreigazítást, mindenhol, ahol megjelent. Ugyanolyan kiemelt helyen, ugyanakkora terjedelemben, stb
nemsemmi
Nocsak-nocsak!
Hogy terjed az unortodox matematika.
kukac50
Egy buta újságíró írta, aki nem ismeri a számokat,így van ez ha Orbán olyanokat nevez ki akik Neki nyalnak, de nem értenek semmihez.
jancsik68
@keresztapa: Ha ezt birálatnak vagy kritikának szántad,nagyon korlátolt vagy,Node ez a te hibád!!Mindig vannak hibbant agyu fidesznyikek..
amaramaistanna
@keresztapa: No akkor halljuk a véleményedet a fideszes tulajdonban lévő "gazdasági lap" adatairól.A fideszesek csalásairól lopásairól.Egyéb esetben azt kell hinnünk,hogy egy vak és süket cöfös szajkó vagy!
hattorihanna
Nem csodálkozom,szerintetek jártak ezek matekórára?Kétlem,valószínű dajcs tompika számolt,esetleg áder jankó,a két iq harcos közül valamelyik.
keresztapa
@jancsik68: @amaramaistanna: A hatalmat nem lehet adni, azt el kell venni. Korlátolt gondolkodással, bolseviki módon, gondolkodásotoknak megfelelően, hisz csak e gondolkodók tudják, hogy semmitől várni valamit, annyi mint semmi! De ha a kritizálók a jót, az intézkedések folyamatában nem tudnak észlelni, az nem az intézkedés hiánya, hanem a gondolkodás korlátoltságának jelene. A gyűlölködés eredője, ami jellemző!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.