A végső elkeseredés vezethette azt a férfit, aki végzett magával a makói temetőben.

A Blikk információi szerint K. János azért dobta el magától az életét, mert kilátástalannak látta a jövőt a rá és családjára nehezedő devizahitel miatt. Néhány nappal ezelőtt a temető mellett sportoló fiatalok figyeltek fel a kötélen himbálózó testre.

"Olyan nehéz helyzetbe került, hogy lopni próbált, csak hogy törleszteni tudja a részleteket" – mondta el a férfi egyik közeli barátja.

Úgy tudni, hogy K. Jánosnak sokmilliós devizahitele volt, amit már nem tudtak fizetni. A közeli ismerős szerint arra senki nem talál magyarázatot, hogy a férfi miért éppen a makói temetőben lett öngyilkos.

90 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Érdekes! Abban az agyon szidott KÁDÁR rendszerben senki nem akasztotta fel magát a hitel törlesztése miatt!! pedig az emberek akkor is vettek fel hitelt! De mindenki tudta rendesen törleszteni,nem kellett attól félni hogy a bankok elárverezik a feje fölül a házat, hogy kilakoltatják és az utcára teszik családostul!!!Bár akkor mindenkinek volt munkája ,havi jövedelme.És a hitel is olcsó volt!!! Igaz akkor nem voltak simicskák,mészárosok, oligarchák,nem építettek nyakra főre stadionokat/mint most a cigus fecalicus/Helyette lakásokat építettek!!!Akkor hogy is van ez???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
leszúrt rittberger
Más is lehetett ott, napok óta azzal van tele minden tévé, rádió, hogy Orbán megmentette a devizahiteleseket és kapják vissza a milliókat...
1magyar
@leszúrt rittberger: Lehet,hogy ő nem hitte el.
human
@leszúrt rittberger: Tudjuk mi lesz, ha a kormány meg akar menteni valamit, valakit.
A felnőtt, de még mindig naiv embereknek egy vicc:
A herceg az erdő közepén találkozik egy ronda vén banyával.
- Drága hercegem. Tégy magadévá és gyönyörű, gazdag hercegkisasszonnyá fogok változni.
A herceg hezitál, de hát mégis jó lenne asszony a házhoz jó hozománnyal gondolja és meghágja a banyát.
- Te banya! Te engem nagyon csúnyán rászedtél. Nem is változtál gyönyörű, gazdag hercegkisasszonnyá.
- Hány éves vagy herceg?
- 32.
- És még hiszel a mesékben?
leszúrt rittberger
@human: @human: Év végére ígérték, az már fél év sincs. Akár elhiszem, akár nem, azt már csak kivárom, nem? Mindegy, majd kiderül, hogy megint csak egy Blikk képzelgett-e...
dr. prédikátor
Érdekes! Abban az agyon szidott KÁDÁR rendszerben senki nem akasztotta fel magát a hitel törlesztése miatt!! pedig az emberek akkor is vettek fel hitelt! De mindenki tudta rendesen törleszteni,nem kellett attól félni hogy a bankok elárverezik a feje fölül a házat, hogy kilakoltatják és az utcára teszik családostul!!!Bár akkor mindenkinek volt munkája ,havi jövedelme.És a hitel is olcsó volt!!! Igaz akkor nem voltak simicskák,mészárosok, oligarchák,nem építettek nyakra főre stadionokat/mint most a cigus fecalicus/Helyette lakásokat építettek!!!Akkor hogy is van ez???
amaramaistanna
@1magyar: Orbán Viktornak,Járai Zsigmondnak és a pöttyös hátsójú unortodox Matolcsynak kell saját halotjuknak tekinteni és gondoskodni a temetésről és a családjáról!A családnak őszinte részvétem!
dömdödöm
@dr. prédikátor: Úgy van hogy itt senki nem akarja azt hogy a Magyarnak jó legyen .
bérek a béka valaga alatt a fiatalok családok tisztességes lakhatása nincs megoldva
Bérlakás program nincsen ,nem érdekük az hogy a több ingatlant felhalmozók és birtoklók
lakásai házai elértéktelenedjenek . Szándékosan rákényszerítik az embereket magánlakás bérlésre mert egyébként nem ömlik befelé nekik a pénz . Magánbérleményben való lakhatásra és harmatgyenge lábakon álló munkahelyekre munkavesztés , betegség esetén egy nemlétező szociális hálóra nem lehet családot alapítani és gyereket vállalni . A devizahitel törlesztőrészleteinek brutális elszállása csak tetézte a bajt sajnos ,el kéne kezdeni a sok duma helyett cselekedni ,méghozzá sűrgősen ! :-(((((
magyarbakancs
És még azt mondják ,hogy az ország lelki állapota jobb mint 2010 előtt.
Emlékezünk meg arról a Veszprémi rokkant nyugdíjasról is aki a hivatalban szúrta magát szíven mikkor kiderült ,hogy betegen gyógyulttá nyilvánították.
verőce21
A Kádár rendszerben nem a hitelek miatt akasztották fel magukat az emberek, hanem a rendszer akasztatta fel őket!
Jankó123
Részvétem a családjának! Szomorú, hogy ilyen manapság megtörténhet!
:-(((

-Hahó! @perfekt & @ varrólány, hol vagytok?
Ilyenkor szoktatok nagy hévvel Hajdúbét-Bajnaizni!!!
Erre nem fizet a párt?
Sziszifusz
Ebben a cikkben az öngyilkosság oka kiderült, de rengeteg olyan eset történt aminek okáról a közvélemény nem értesült. A mozdonyvezetők sokat tudnának mesélni a mozgó vonat elé belépő vagy befekvő emberekről.
pbalage
@dr. prédikátor: Kádár nemzetközi hiteleket vett fel, és ahelyett, hogy beruházásokra fordította volna, az életszínvonalat javító intézkedéseket hozott. A gyakorlatilag majdnem államcsőd és a politikai rendszer csődje hozta el a rendszerváltást.
Így volt ez akkoriban a kedvező hitelekkel. A mostani államadósságunk és a magas adók elég nagy részben a kádár rendszer következménye.
A magyarok (horn gyula meg ilyesmi) arra számítottak, hogy ha szétbomlasztják a kommunizmust, a nyugat elengedi a hitelek egy elég nagy részét, hiszen a bukás esetén nekik is kevesebbe kerül majd vasfüggöny és egyéb vonzatainak fenntartása.
Nem így történt.
Amit írsz, az egy beteg ország beteg rendszernének egy felszínes látszata.

Versenyképesség hiányában fenntarthatatlan lett a jólét látszatának biztosítása.
Yoda69
Es meg hany ilyen aldozata lehet a fideSS amokfutasanak amirol nem is tudunk.
Ezert orban es csurhejet kellene karoba huzni.
dragonfly
@leszúrt rittberger: Lehet,hogy nem hitt nekik...és joggal.Ez lesz a kamu rezsicsökkentés 2
varrólány
@Jankó123: Érdekes itt a helyi lapokban ,online oldalon reggel még semmit nem lehetett olvasni erről. Nekem aztán nem fizet egyik párt sem!!
Jankó123
@varrólány: Csak a véleményetek érdekelne erről az esetről, a múltkori szkanderozásunk okán.
Akkor nagyon bizonygattátok, hogy csak a fent említett eset miatt halnak tömegével az emberek.
varrólány
@Jankó123: Szkanderozás , hölggyel?
Olyat én nem írtam hogy csak akkor és amiatt halnak meg emberek. Öngyilkosságra bármi lehet ok pénztelenség , magánéleti lelki válság. Itt nem tudom mire vett fel pénzt mennyit. De most itt hagyta a családot , és most már az ő hiánya rosszabb lesz( gondolom )mint a pénzé.
GeoCravker
@Jankó123: Butaság. Az öngyilkosság nem úgy működik. Sem Bajnai, sem Orbán esetében. Ez legfeljebb egy utolsó csepp lehetett. De inkább az sem. Mint általában.
Csak egészen hülyék hiszik, hogy egy el nem adott liba miatt felakasztja magát valaki.Vagy ha igen, akkor az már előtte is komoly pszichés zavarokkal küzdött.
A másik szervilista véglet, amikor akár egyetemi tanár terjeszti, hogy Trianon miatt ugranak a tizedikről.
propeller.hu/itthon/2923359-trianon-megkesett-ongyilkosai
Jankó123
@GeoCravker: Igazad van!
Csak az általam megszólított "hölgy" bizonygatta egy bizonyos cikknél (propeller.hu/itthon/2925620-jon-jon-jon-bajnai-gordon?all#comments) minden hozzászólónak hogy, Ő tudja a tutit.
De, ha Ő, egy Hír-Tv által leadott Pesty László riportban elhangzottakat tényként ad elő, akkor Én ugyanilyen meggondolásból vehetek ténynek akár egy Blikk-hírt is!
Én azért tisztában vagyok vele, hogy amit a média leközöl az még egyáltalán nem biztos!
De, másokkal kapcsolatban (tisztelet a kivételnek) igen súlyos kétségeim vannak!
:-
sekele
Naponta 7ember lesz öngyilkos Magyarországon,minden tizediknek van hitele. A többi miért lesz öngyilkos? A libái miatt?
1magyar
Én 27 évesen úgy leléptem volna az országból mint a sicc!
bundi
most akkor ez az orbáni libás sztori?
tenytar.blog.hu/2013/10/03/devizaalapu_hitelezes_ki_a_felelos
egyébként mint sokan mondták már régrbbrn is...nem a devizahitel a gond...
kiszamolo.hu/devizahitelek-mi-a-valodi-problema/
hanem, hogy a gazdaság orbáni unortodox módon szárnyal...
1magyar
@amaramaistanna: Igen, megengedtek mindent a bankoknak és elszemtelenedtek.
dr. prédikátor
@pbalage: Érdekes!!! de azért te is élvezted a jólétet!!! Akkor nem volt baj???
1magyar
@pbalage: Ugye ezt te magad sem hiszed el, amit írsz a Kádár rendszerről?
miazavalami
@pbalage: tisztabeszed.blog.hu/2011/03/10/honnan_az_allamadossag
Ajánlom figyelmedbe különösen az első Orbán kormány időszakát..., meg fogsz lepődni. Ja és azt sem árt ha megkukkantod mennyi adóssága volt az országnak a rendszerváltás idején és most mennyi. Ha figyelmesen olvasol akkor már nem is fogsz meglepődni , hanem le fogsz döbbenni!
kukac50
A bankok uzsorázhatnak Orbán húzza az időt a döntéssel,hogy minél tovább csinálhassák,a magánszemélyeket vezető száron viszik börtönbe ha uzsoráznak.
Ez pofátlanság a kormánytól!
bakegya
@verőce21: az ilyen beszólások után biztos jobban érzed magad-de én nem,mert ha nem vetted volna észre a gyenge forint nem véletlenül viszi padlóra,nem csakkk a benneragadtakat!
pityuka
@pbalage: Ennyi hülyeséget már rég olvastam egy csokorba összeszedve. Gratulálok hozzá.
hetöndöe
@bundi: A legnagyobb probléma ,hogy az elvégzett munka erősen alulértékelt,kb. a valós értékének a negyedét fizetik ki érte,a többi kézen-közön eltűnik.A kutyát sem érdekelné a devizahitel törlesztése megfelelő fizetés esetén.
lajospapa
@verőce21: Látod ez a szabadság! Ez az erőszakmentes társadalmi berendezkedés. Az áldozat a biztos jövőkép miatt választotta. Amit ma Magyarország kínál neki.
alte trottel
@pbalage: Hülye UL!
Hát mi a francból épült az Adria vezeték, a Barátság, a Testvériség, az Eocén program (és órákig sorolhatnánk)
Szerinted _AKKOR_ annyira dúskáltunk a hazai, mobilizálható tőkében? És vedd már a fáradságot, hogy keresd meg a neten, hogy mennyi is volt '89-ben az ország bruttó és nettó adóssága!
JAJMÁR
Sajnos a mentális egészséggel - hiszen a fizikális egészséggel se - nem szokás törődni nálunk. Sok depressziós beteg nem fordul orvoshoz. Az eladósodottság, a kilátástalanság felerősíti, előhozza ezt a betegséget, de nem hiszem, hogy pusztán az eladósodottság ok az öngyilkossághoz, a depresszió a közvetlen ok.
verőce21
@lajospapa: (19:11) Valamilyen frász mindenütt van. Régebben az otthoni, éjszakai "csengőfrásztól" rettegtek. Most sokan meglepetten néznek maguk elé és megismerték a devizafrászt.
verőce21
@bakegya: (16:44) Szeretnék én azért jó sok gyenge forintban "benneragadni"!

@Meine Ehre heisst Treue: (19:49) Elég hihetetlen is ez a "devizahiteles" történet.
alterego56
Lehet "libázni", jobboldali lószarjancsik.
alterego56
@pbalage: '89-ben 20 milliárd USA $ volt az államadósság. Ma 25.000 milliárd forint, megközelítőleg 120 milliárd dollár, amiből jócskán kivette részét az antall-kormány és immár az orbán-kormány is. Csak a rend kedvéért, az Antall által vezetett kormány sikeresen elérte a 90% fölötti GDP arányos adósságot is amit Hornék a sokat szidott "Bokros-csomaggal" tudtak valamennyire rendbe hozni. Orbán ennek köszönheti hogy '98-ban egy viszonylag konszolidált államot tudott átvenni a szocialistáktól. Kicsit tájékozódjon körültekintőbben mert butaságokat ír!
alterego56
@1magyar: Meg a Matolcsy vezette MNB is elszemtelenedett mert 2010 óta 25-30%-ot romlott nemzeti valutánk. Plusz poénként Matolcsy közli hogy nincs árfolyam céljuk. A devizahitelesek adóssága az árfolyam elszabadulása miatt nőtt meg. A kormány persze beszél mindenről, csak erről van kuss.
csabee.m
A devizahiteleket 2001 nyarán Orbán-vezér indította útjára!
A "libás" Bajnai kb.100 milliós veszteséget könyvelhetett el a Wallis-vezérek miatt, meg persze, hogy "elvihette" a balhét. A libatenyésztők jelentős részének az is fájt, hogy nem tudták lecserélni a kétéves autót készpénzen vásárolt újra! Még ma is állnak azok a házak, amiket a korábbi évek alatt, libatenyésztésért kapott pénzből építettek . Kevés ember élt olyan jól Magyarországon, mint a "szegény libások"!
A táppal foglalkozók többnyire hitelre adták a libakaját a tenyésztőknek és nekik senki sem fizetett semmit! Volt aki 40 milliót veszített. Mégis felállt.
Még valami: a Wallis-vezér újra feltűnt Orbán holdudvarában, a Nyugat-Európából olcsón vásárolt gázt hatalmas haszonnal továbbértékesítő cég egyik fő részvényeseként!
miazavalami
@konyha: :-) Lemaradt a szöveg...:-)
Mit akartál írni?
verőce21
Nem kell túldimenzionálni, a devizahitelesek mohók voltak, és ennek következményei alól nem mentesülhetnek.
1magyar
@csabee.m: Ha belegondolok tényleg nagyon gazdagon éltek a libát tömők.Lehet,hogy Bajnai tönkretételére ment ki a dolog?
Yoda69
@verőce21: Azert kulonbseget kell tenni azok kozott akik egy lakasra vettek fel hitelt, es ezzel mindenuk odaveszett, es azok kozott akik tobb ingatlanra, vagy szuperdraga luxusnyaralora, autora es egyeb luxus cikkre vettek fel deviza hitelt.
Ez utobbi csoportot nem lenne szabad menteni, igaz ok mar nagyreszok elt az elotorlesztessel, amit szinten mi adofizetok fizettunk meg nekik.
1magyar
@Yoda69: A végtörlesztőknél az állam kipótolta a 180 és a 250 közötti összeggel a bankokat?
Mert a mostaninál MNB középárfolyamon! kell újraszámolni és levonják a bankok a tartozásból, tehát állami pénzből nem terveznek adni.
bakegya
@verőce21: sose pénzt gyüjtöttem-de ez nem is tartozik ide-anyagiakat előteremteni sokkal könnyebb,mint mást...ez az én álláspontom.A pénz eszköz,az élet viszont nem játék!
Yoda69
@1magyar: Ezt irod: tehát állami pénzből nem terveznek adni
Na en erre irtam hogy ezt te el is hiszed?
Az adofizetok fogjak ezt is megfizetni igy vagy ugy. Szepen lassan de a nankok behajtjak rajtunk amit most az allam elvesz.
pesti
@kukac50: pro prímo,a devizahitel elönyösebb volt a forint hitelnél,
pro duo a forint árfolyam romlása nem a ballibiknek köszönhetö
pro terció sajnos az OV kormánynak lehet köszönni ezt az állapotot,ha tetszik valakinek vagy sem.
Egy öngyilkosság mindíg sajnálatos és szomorú esemény,de nem szabad ezt politikai
uszításra és nyereségre felhasználni!Ez benne a szégyenletes.
tivoli
Nahát! Éppen most, amikor a kormány megegyezni látszik a devizahitelesek megmentéséért a bankokkal?
Nem valami más az ok? Ki szokott öngyi lenni a remény nyíló kapujában?
JAJMÁR
@bakegya: 07:21 Egyetértek. Sok baj forrása, hogy a pénz uralkodóvá válik, akár azért mert kevés, akár azért, mer sok.
zotyapa
@pbalage: @pbalage: Hát nagy marha vagy,akkor épültek utak millió kilométerei,lakások több 100 ezrei,europa vezető szintű mezőgazdaságunk volt,az ipar működött rendesen,akár könnyű vagy nehéziparról volt szó,mindenkinek volt munkahelye,volt az embereknek jövőképe,a fizetésből tisztességesen meg lehetett élni,az emberek addig laktak albérletben,amig a lakásaikat meg nem tudták venni,mindegy hogy tanácsi,vagy otp lakás volt...meg egyet ne feledj,nagyokos zsidócigány elmebeteget serggennyaló...89 óta,mióta "rendszerváltás" van,folyamatosan lopja az ország vagyonát az éppen aktuális kormány,és holdudvara,és szövetségese,és nemszövetséges parlamentben ülő akasztófáravaló összes képviselő,és slepje...fel tudod fogni azt szerény ikuddal,hogy mi vagyont termelt a hábórú után,egy letarolt ország 1989-ig,ha azt a vagyont 25 éven át lehet rabolni???Minden államformának vannak vesztesei,és nyertesei...biztos sokat éltél,és dolgoztál abban a korban,biztos nagy tapasztalatokkal rendelkezel mi volt akkor...Ja kérdem,2010-től nem egypártrendszer uralja,teszi élhetetlenné az országot?Palesztina2 leszünk nemsokára,remélem az eszmei értékeid miatt az unokád leszarja,lehugyozza majd a sírodat,ás szétrugdossa a hantod,hogy láthatatlan maradjon nyughelyed a nyomorúságos jövőben...
bakegya
@tivoli: az emberi egó-három dolgot tolerál és használni vágy-BÉKE,BIZTONSÁG ÉS JOBBLÉT- nem jólétet írtam-tessen már kicsit nem csakkk a saját agysejkötődéseiből kiindulni-hatványozottan akkor ha készen kapja embertársaitól és jobbító szándékkal- se kérni,se elfogadni ,nem szégyen,hanem erénynek minősülhet.Minden életért kár -mi társak nem ítélkezhetünk,csakkk segíthetünk,vagy gyászolhatunk-nekem ez az álláspontom.(büntető ügyletekben a "jognak asztalánál" a vezeklés kötelező,de ennél a fidessnyikhajoknál még ez is a saját szájízükre lett a nyakára erőszakolva,ennek a sok birka magyarországon még élő és dolgozni képes polgárnak-de nálam az sem lehet élet ellenes)Orbán Viktor egyébiránt -ha nem lenne maximálisan,mondhatni szélsőségesen érzelmi analfabéta,már rég rákellett volna fókuszálni magát a hazai lakósság intellektuális nyomorára is-és mit csinálnak helyette?-na ez már részemről nem kérdés...az önmagukra kezet emelők száma,ha ez így folytatódhat hatványozódni fog...
nezelodo
@pesti: Igazad van, nem politikai, végül is nem a rendőrautóban kapta be véletlenül a mérget..,..
bakegya
@JAJMÁR: nálam az oxigén kerülne nagyon nagyon sokba,mert tudva tudom,ha kevés milyen következményekkel jár!-a vizet viszont,minden azt pazarlótól sajnálom,de még irigylem is,mert ha képes lenne felfogni,a teste 75% víz,ez is létszükséglet..
Aztán már csakk a tápláló erőnlétet fenntartó tápanyagok sokfélesége valósággal elkápráztat-hogy a természet hogyan képes elkényeztetni az embert aki csakkk egyre jobban lerabolja-magam se vagyok kivétel.
1magyar
@Yoda69: A bankoknak nincs joga semmit behajtani rajtunk, azt csak az állam teheti.
Bár próbálnak úgy viselkedni mintha állam az államban lennének.
Yoda69
@1magyar: Nem is behajtani fognak, hanem dijakat emelni ilyen olyan formaban
JAJMÁR
@bakegya: 10:53 Ezekkel is egyetértek - főleg a szennyezéseket ítélem el -, hiszen nyilvánvaló, hogy víz és levegő nélkül nincs élet.

A természet szeretetére és megbecsülésére nevelni kell, hiszen a gyerek olyanná válik, amit maga körül lát. (Ezt újra megtapasztalom, a 2 kicsi unokám növekedése révén) Arra is nevelni kell, hogy meglássák maguk körül a szépet, és hogy tudjanak adni és elfogadni.
Erre gondoltam én, hogy vannak értékek, amelyek többek a pénznél.
Az örökös aggódás kiírtja, ahogy a pénzhajhászás is, és ha azt adjuk tovább a következő nemzedéknek, hogy a pénz a legfőbb érték, és ennek a megszerzése a cél, mert aki nem szerez sokat - az annyit is ér - nagy bajok lesznek.
1magyar
@Yoda69: Nem kötelező a banki szolgáltatást igénybe venni.
Yoda69
@1magyar: Hat biztos van olyan ember Magyarorszagon aki nem bankol, de azert a tobbseg igy vagy ugy ra van utalva.
1magyar
@Yoda69: Ezzel a szemlélettel a pékségnek sem kell adót fizetni és átvághatja az embereket mert így vagy úgy mindenki rá van utalva.
Yoda69
@1magyar: Ha a pekeknek emelik az adojat, ertelmeszeru hogy azt be fogjak epiteni a kenyer araba.
Nincs ingyen ebed. Valahol, valamikor de mindennek meg kell fizetni az arat.
1magyar
@Yoda69: Te meg úgy vagy vele, fizessenek a chf-es hitelesek inkább mint te. Én meg azt gondolom,adják vissza amit állami segédlettel elcsaltak tőlem.
Yoda69
@1magyar: Nem, en ugy vagyok vele, aki ugyeskedes celjabol vette fel a hitelt, azoknak ne fizessen az allam az en adombol. Akik egy, azaz egy darab lakast/hazat vettek az mas teszta, ott van mirol beszelni.
1magyar
@Yoda69: Semmiféle ügyeskedés nem létezik ebben a történetben, egy cég kínál kölcsönt x összegű kamatra és felvettük.
Szerződéseket nem szokás egyoldalúan módosítani, mi lenne ha pld. egy meg nem támadási szerződést egyik fél megszegi?
Háború. Most az van ezen a téren.
Yoda69
@1magyar: Amig jo volt a frank arfolyama, sokat nyertek a hitelesek. Miert nem hibaztatod az orban kormanyt aki bevezette a deviza alapu hitelezest, es aki miatt elszallt a frank arfolyama?

En ugy tudom voltak olyanok, akik 4-5 apartmant is vettek, es kiadtak oket alberletbe. De olyan is volt aki a hitelet a kinai tozsden vesztette el.
vukkocska
@verőce21: Az empátiád az kifogástalan :( Nem mindenki habokra meg szórakozásból vette fel a hitelt, hanem azért, hogy lakáshoz jusson. Hogy nem mérte fel a saját helyzetét, az más kérdés. Csábító volt az alacsonyabb kamat, arra pedig senki nem gondolt, hogy jelenlegi kormányunk ilyen nagyra értékeli a svájci frankot, meg az eurót. Ha kevesebbet beszélnének, többet tennének, nem lenne ennyi nyomorúságos ember hazánkban. Nem szoktam személyeskedni, de azért az felmerült bennem, ha Te az észosztásnál ilyen mohó lettél volna, nem írnál ilyen butaságot.
1magyar
@Yoda69: Nyilván voltak olyanok is, de ebben az esetben bemegy valaki a "boltba,bankba" vesz egy hitelt és átvágják. Mindegy mire költötte, akkor is átverés volt.
Ha egy rossz porszívót veszel a kereskedőnek kötelező kicserélni vagy vissza adni az árát.
bakegya
@Yoda69: az összes szenzorod működik-és ezt őrizd-egy hülye hipnózist eröltettek a hitelelfelvételkor -és ezt a technológiát alkalmazza minden döntésében ...aki valakinek hiszi itt magát,de nem csakkk itt,minden relációban-...és ez mindenkit fölemészt-ha így folyhatnak a dolgok...
Yoda69
@1magyar: A porszivot kiprobalod, mukodik, megveszed, hazaviszed es rendeltetes szeruen hasznalod. Ha elromlik jogos a reklamacio garancia idon belul kicserelik/megjavitjak

A szerzodest elolvasod, MEGERTED, es alairod. Ezt kovetoen nem sok lehetoseg van a hiba javitasara. Sokan megertettek az arfolyam kockazatot, sokan bedoltek a olcso kamatnak. Mint irtam nincs ingyen ebed.
Azonban megis mukodott volna a dolog, ha orban nem taszitja melybe a forintot, es taszitja meg a mai napig is. Hiteles gazdasag politikat kellett volna felmutatnia a 2/3-ad birtokaban, nem pedig populista lozungokat, szabadsagharcot, meg forradalmat az EU ellen. Meg hasonlo idiota otletelest.
1magyar
@Yoda69: A munkanélküliséget nem a kormányok rovására írod?
Yoda69
@1magyar: De. Ha kiszamithato gazdasag lenne, megelenkulnenek a beruhazasok, amik felszivnak a munkanelkuliseget.
A kozmunka program ezt nem oldja meg, csak rabszolga tarsadalmat teremt.
Alapvetoen a kormany gazdasag politikajaval van gond. Felelik a tartalekokat, kilatastalanna teszik a jovot.
picike
igy járt és nem utólsó ő minek annyi pénz meghalni pénz nélkül is tudtok amen
Jankó123
@picike: Figyu!
Ezt letudnád írni magyarul is? Csak, hogy megértsük.
pityuka
@Jankó123: Picike elfelejti néha, hogy nem ért még újmagyarul ez az atomókor.
Jankó123
@pityuka: Akkor, picike kapcs-ford! :-)))
picike
kapcs ford miért nem lehet érteni mindenkina pénz rabja@Jankó123:
tivoli
@dragonfly: Tán nem? Ígérik, hogy kártérítik a devizásokat.
Meine Ehre heisst Treue
@vukkocska: Lakáshoz devizahitellel? Akkor inkább egy bérelt lakás...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.