Balog Zoltán a népesedéspolitikába nem csempészne bele olyan fogalmakat, mint az abortuszhoz való jog, az új házasokat pedig külön támogatná – számolt be a vs.hu.

"Amellett, hogy kevés a gyerek és elöregedő a társadalom, az is probléma, hogy hová születnek a gyerekek" – mondta Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter a népesedési kerekasztal létrejöttének 5. évfordulójára rendezett konferencián a vs.hu tudósítása szerint

Balog mondott legalább kettő érdekes adolgot. Egyrészt párhuzamosan azzal, hogy kiemelte a házasságkötések fontosságát, kijelentette, jár is majd támogatás arra, ha az új házasok közül legalább az egyik első házas.

Másrészt a gyermekszám-csökkenés megállításához Balog szerint olyan európai és világösszefogásban kell gondolkodni, ahová „a világ demográfiai helyzetével foglalkozás ürügyén nem csempésznek be olyan fogalmakat a családpolitikába, népesedéspolitikába, mint például az abortuszhoz való jog”.

86 hozzászólásarrow_drop_down_circle

micfild
@gödörben: én csak annyit irnék erre.. hát.. krvanyádBalog!
Elég volt már abból, hogy elmebeteg politikusok pofáznak bele a magánéletünkbe.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
gödörben
Ez szerintem magánügy. Pláne ne egy fasz...lap döntse el, hogy mikor fogok babát várni. Majd ha én is eldönthetem, hogy ő mikor kufircol, majd akkor beleszólhat.
micfild
@gödörben: én csak annyit irnék erre.. hát.. krvanyádBalog!
Elég volt már abból, hogy elmebeteg politikusok pofáznak bele a magánéletünkbe.
Boszi27
A magam részéről visszautasítom a családi életembe való belepiszkálást. Ha nem vigyázunk a keleti nyitás jegyében felvehetjük a csadort, mehetünk a konyhába ahonnan csak férfi családtag kíséretében jöhetünk ki. Beteg gyerekeket ledobáljuk a Gellért hegyről..Házasságon kívül született gyerekeket hátrányosan megkülönböztetjük.. Nem is tudom régen hogy is hívták őket. Menjenek a fenébe sürgősen. Ez itt a XXI. sz, és Európa, földrajzilag is, és nem Ázsia. + egyetértek micfilddel!!
1magyar
A kormányba nem kellett volna Balogot becsempészni a hülyeségeivel!
mariaberta
Természetesen lehet róla szó, ha egyúttal elveszi a férfiaktól a nemzés jogát.
Utóvégre kettőn áll a vásár nemde?
m.macskosz
@Boszi27: Mármint a kifejezés, amit keresel. :)
kukac50
Vegye Ő el a tehén alól a szart ne a nők jogait!
Szociális miniszter lévén, és a szegényektől való pénz elvonást megszavazta az olyan ember hitvány!
1magyar
Az apjától is el kellett volna venni a nemzési jogot!
varrólány
Egyszerűbb volna már Balogot elvenni , elvinni oda ahol senki nem látja, hallja mert ritka egy nagy sötétség!
Levendula
"1958. január 7-én született Ózdon.
Nős, 5 gyermek édesapja.
Nyelvismerete: német felsőfokú, C-típusú nyelvvizsga, tárgyalóképes angol nyelvtudás, bibliai görögből német állami nyelvvizsga.
Párttagsága nincs.
Református teológiai tanulmányai előtt betanított esztergályosként dolgozott a Diósgyőri Gépgyárban..."
nusika
Ha ez az intézkedés megtörténik, akkor tisztán látszik, hogy egy az egyben Ceausescut ""másolják". Máskülömben az Orbáni intézkedések a Ceausescu diktaturára emlékeztetnek, minden szempontból.
magyarbakancs
Balog elvenné a nőktől az abortuszhoz való jogot?
Én meg az o2
Boszi27
@m.macskosz: Ja igen: Köszönöm az infót.
silber13
Ráférne már erre az ájtatoskodva szemforgató zakkantra egy palástvesztássel egybekötött vidám agyabugya! Ez utóbbi napjában 3x, hogy ki ne essen a gyakorlatból!
coni
Mennyi támogatást kaphatunk az erényövekhez amit a nemzeti szerszámgyár monopóliumban legyárt? (Minden törvény mögött van valami hátsó szándék).
nyanya001
Sokszor leírtam, de megismétlem !
Visszatérnek az ötvenes évek, akkor lánynak dicsőség, asszonynak kötelesség volt
a gyermekszülés !
Abortusz létezett feketén, sokan bele is haltak
a vajákos asszonyok közreműködésébe !
Ezt a Balogot is elvehették volna anno az anyjától !
dr lópicigáspár
Nagyon helyes! A nők ne élvezetből dugjanak, hanem gyereknemzés céljából! És csak akkor, amikor az erőforrás miniszer engedélyt ad rá. Évente egy és félszer!
soljanka
@Levendula: 2-szer nősült. Azaz két házasságból 5 gyerek.
tivoli
Nehogy már ő mondja meg, osztódjak-e.
(Hofi után szabadon).
KERKA
Anyád ment volna a vajákos asszonyhoz, amikor megtapasztalta az érkezésedet. Ne a nők abortuszát szüntesd be, foglalkozzál a prosztatáddal, kezeltesd magad!
JAJMÁR
Igen, így lenne jó, ha minden megfogant élet megszülethetne, ha minden megszületett gyerek boldogan, - de legalább éhezés és súlyos nélkülözés nélkül - élhetne, ha minden magyar embernek lenne hol laknia, és nem kellene olyan rémálmokkal küszködnie, hogy mit ad enni a gyereknek, és hogy egyáltalán, megszülethet-e a gyereke?
Nem így van-e, Balog úr?
.
Retours
A nők abortuszhoz való joga sérti a magzatok élethez való jogát.
tivoli
Egy nő két dologban mindenre képes.
1. Hogy legyen gyereke,
2. Hogy ne legyen gyereke.
Törvényileg tiltani egyiket vagy másikat a nők elleni merénylet.
perfekt
Az adott feladatok elvégzéséhez,a döntéshozónak,a feladatot-feladatokat kell ismernie,és megoldania.Tanúbizonyságát adta már nem egyszer,hogy amivel megbízták ,az neki csupa talány,az elismerést kiváltó,diplomák ellenére is.
Linna
Na ezt sürgősen felejtse el! Az ilyen állatot ki kellene herélni, legalább ő nem szaporodna tovább. Bocsika, de úgy elkapott az indulat, hogy még a vérnyomásom is felment!
Ha majd minden kismama annyit fog keresni, mint őurasága, akkor majd a nők is nevelnek akár 5 gyereket is!
Pfuj, vén f..! Nincs mivel foglalkoznia?!!
Boszi27
@Linna: Én sem bírom magam túltenni Balog ötletén sem. Honnan gyűlt össze ennyi elmeroggyant semmihez nem értő baromarcú, többnyire szenilis vén trotty, ráadásul az államapparátusban. Nincs egy épelméjű vezető, munkatárs, családtag, aki rászólna, hogy kérem ez itt Európa, és a XXI. sz.! Le kellene söpörni mindenkit, és mindent, amit több mint 4 év alatt "alkotta" és új, tiszta lappal induilni, mert itt már semmi nem alkalmas emberi fogyasztásra!
coyote3
balog metamorfózisa: Hogy lesz egy emberből féreg...
bretagne
Ha megfeszülnek, akkor sem fognak a gyermekek megszületni. Ilyen társadalomba, ahol csak sanyargatják az embereket és alázzák a szegényeket. Egyszer s mindenkorra hagyjanak már fel, hogy az életünkbe beleszólnak.
simmering73
Drága Balogh úr! Van egy javaslatom. Azzal szórakozzon ami magához nőtt és önnel egykorú. Meglátja mindenki jobban jár. Az Ön öröme a mi örömünk is lesz.
volvós
Zolika !!! Neked már ugysem lesz gyereked, a merevedés, a " termésed " a múlté !!
Jobb lenne, ha nem ugatgnál bele a fiatalok hálószoba titkaiba... Vagy elég emlékezni
ezekre ??? Prosztatamanó !!
mariaberta
Azon kívül, hogy a hímnemű élvezetes eseményben vett részt, mit vállal magára? Megkérdezte nőneműt, kíván-e gyereket?
A Tiszteletes Úr maradjon a szakmánál, és csak az igét hirdesse, a nők jogaival kapcsolatos teendőket bízza az érintettekre.
És csak úgy mellékesen jegyzem meg, ne higgye, hogy egy abortusz csupa öröm és élvezet. Kár, hogy önök férfiak nem részesülhetnek benne. Kíváncsi lennék, hány gyerek születne.
Fradigege
Én pedig kasztrálnám, nehogy fertelmeskedjen az asszonnyal lelkész létére. Megelőzném, hogy mégcsak ne is gondoljon a paráználkodásra. Egy csövet vezetnék ki, hogy legalább pisilni tudjon. Éppen elegendő élvezet az neki. Nem kellene a fütyijével foglalkoznia többet. Én döntöm el, hogy mi legyen, ne csak ő döntsön állandóan. Még a fejébe szállna a dicsőség. Úgy szeretem, amikor ennyire humánus vagyok. Szerénység!
Mobil123
@Retours: Ezért az egy mondatárt regisztráltál be??? Kár volt!!! Hadd döntse el a nő mit akar!!
lajospapa
@Boszi27: Egyetértek, de ők nem öregek. Más jelzőt keress!
Bercifiu
Kisgyerek! Azért mert Orsóshoz dörgölőztél, még nem ragadt rád a mindentudás.
Egyházi ember létedre, igencsak szégyellhetnéd magad, a hit nem arról szól amit teszel, vagy már elfelejtetted?
lajospapa
Balog páternek ezek szerint van jobb ötlete. Talán a Taigetosz hegye? Mert nem kívánatos gyermekek már régen és még sokáig születnek.
Szimba
"Az MSZP szerint a Fidesz-kormány ma Magyarországon a „leghatékonyabb fogamzásgátló” –" "Bangóné Borbély Ildikó azt mondta, a gyermekvállaláshoz biztonság és kiszámíthatóság kell, de ezek ma hiányoznak. A magyar nemzet gyarapodását a Fidesz és az általa teremtett létbizonytalanság akadályozza meg – értékelte." mandiner.hu/cikk/20140523_mszp_a_fidesz_a_leghatekonyabb_fogamzasgatlo
Szimba
Ez az elmebeteg fidesz banda szépen visszarepíti Mo.-t a múltba: földesurak napszámosokkal (most épp közmunkásnak hívják), tanulás a gazdagok kiváltsága, Ratkó korstakhoz közelítő állapotok, stb.
Szimba
Balogh miniszter! A nők szavazati jogát is nem kéne elvenni? Meg a munkához való jogát?
Szimba
Esteleg nemzeti csador a nemzeti csadorgyárból?
almosd
Balog és a világ is, jobban járt volna ha elmegy szerzetesnek és némasági fogadalmat tesz.
Knapp75
Örülnék egy non-stop (főleg vasárnap, mert akkor van ilyenre időnk) hívható telefonszámnak, ahol a vonal végén egy felkészült kdnp-s mindentudó segítene életvezetési- és családtervezési tanácsaival!
Hatalmas igény van rá minden bizonnyal.
1magyar
A DK-snak volt egy jó ötlete: a fogamzásgátlást támogassa a Tb.
Tele vannak a gyerekotthonok, beadják a sok eldobott gyereket és még ez a h...ye megtiltaná az abortuszt???
Borda
@nusika: Osztom a véleményed. Victor Pontával se véletlenül találkozott Orbánc. Victor Pontára is csak az idősek szavaztak vagy olyanok akik semmit nem értenek a politikából. Már a műveltebb réteg,fiatalság nem rá szavazott. Nem véletlenül jegyeztem meg annál a cikknél,amikor Orbánc Pontahoz látogatott,hogy biztosan ment a tananyagért. Remélem Orbánc nem addig fog uralkodni,mint Nicolae Ceausescu! Ő is a rokonai,ismerőseit rakta be magas pozícióba, a felesége Elena Ceausescu meg nagy ákádémista volt,könyve is jelent meg ha jól tudom,pedig írástudatlan volt.
Boszi27
@Mobil123: Köszi a linket! Szuper jó! Nem is tudom abbahagyni a nevetést! :) :))
Boszi27
@lajospapa: Elég sok közöttük a nyugdíjaskorú. Nem vagyok ellensége az idősebb korosztálynak, amennyiben tudásával képes jobbítani a dolgokat, modern gondolkodású, és nem akarja a múltat visszacsempészni a jelenbe. Ja és korra való tekintet nélkül a családok életébe ilyen szinten senki ne avatkozzon bele.
Mobil123
@Boszi27: örülök hogy jó kedved lett:-))
mate03
@almosd: Nem tudom Balog úr,mit tenne ha a lányát ,megerőszakolná valaki,és az aktusból esetleg,gyermek foganna? Akkor is tiltakozna az abortusz ellen?
moiszikf
Hogyan lehet elvenni valamit, ami nem létezik?
moiszikf
@gödörben: Ha nem akarsz babát várni, akkor ne csináld meg. Nem olyan bonyolult.
moiszikf
@Boszi27: 07:15-re
Igazad van ,ez itt a XXI. sz.. Ebből kifolyólag biztosan hallottál már a fogamzásgátlásról. Ha azt megoldod, nincs miről beszélni. A fenenagy modernségben,legalább annyiban különbözzünk az állatoktól, hogy ne véletlenül foganjanak az utódaink!
pannika222
Kikérem magam és nőtársaim nevében,hogy akármelyik p...cs döntsön arról,hogy mi nők akarjuk-e vagy sem az abortuszt.Majd ha ők fognak szülni,akkor dönthetnek.
Boszi27
@moiszikf: Hű! Gondolod, hogy csak úgy a véletlenre bízzuk a családbővülést!! Vannak azért olyan nem kívánatos terhességek, amelyek megbízhatónak tartott védekezési mód mellett jöttek létre.Úgy gondolom ilyen esetekben nem Baloghoz fogunk fordulni. Szerencsére nem volt még soha abortuszom, nem is vagyok híve, ám amennyiben valaki ezt a megoldást választja, tegye.
nusika
@Borda: Ami még várható, a gyerektelenségi adó.Minden 18-45 év között lévő személyeket fogják súlytani. Ezt már tervben volt 2001.ben .
bence
Már értem miért záratták be az elmeotthonokat az országban ! Mert ezek kivétel nélkül , mind ott lennének , és nem a parlamentben !!! Ennyi agyilag rogyi férget , még a sci-fi filmekben sem láttam mint ahány a fideszesek között a parlamentben van ! Már csak az a kérdés , hogy van közöttük egy épelméjű is ?
bence
@Levendula: ! Maradt volna ott ! Az lenne a testhez álló feladat neki !
Borda
@nusika: Ez is egy hülyeség,a gyermektelenségi adó. Van akinek önhibáján kívül nem lehet gyermeke. A szerencsétlenek nem tudják már,hogy milyen jogcímen szedjenek be adót! Még nem tudták jól megszedni magukat ezek a zombik.
Desischado
Ha ezt ez a mocskos féreg, a papok szégyene be meri vezettetni, lesz itt olyan felzúdulás, hogy ahhoz képest a netadó semmiség volt! Nem elég, hogy nem lehettem anya, - mert nem szültem, ugyanis NEM TUDTAM VOLNA MIBŐL NEVELNI! - EZ A ROHADÉK MÉG AZ ORROM ALÁ IS DÖRGÖLI A LEGNAGYOBB BÁNATOMAT?! MAJD AKKOR POFÁZZON EZ A BÉLFÉREG (ELNÉZÉST KÉREK A FÉRGEKTŐL!), HA LESZ MIBŐL GYEREKET NEVELNI! AZ NEM BAJ, HOGY RENGETEG GYEREK ÉHEZIK, IGAZ, TE MOCSODÉK?!
Dr plágium
Végig gondolta ez a féreg amit mondott?
Tudjuk például azt, hogy a terhesség alatt nagyon sokféle betegséget, fogyatékosságot ki lehet szűrni. Akkor a szülők eldönthetik megtartják-e a babát, vagy elvetetik. Sajnos így is nagyon sokan fogyatékkel, betegséggel születnek. Az is előfordul, hogy az orvos nem veszi észre, hogy bajok vannak a babával, aztán még hátravan a szülés amikor szintén sérülhet a baba. Ezek szerint azok a nők akiknél megállapítható a baba betegsége szintén kötelesek lesznek megszülni a gyermeket? Mert ha nem akkor máris diszkriminációról beszélhetünk.
Valóban úgy van, hogy egy nő mindenre képes azért hogy gyereke legyen, és azért is hogy ne legyen.
Az is igaz, hogy sok nő nem szedhet fogamzásgátlót, a gumi is elszakadhat... Aztán olyan is van aki a gyógyszer szedése mellett esik teherbe, és olyan is van amikor erőszak áldozata lesz...
Aztán ha valaki felelősen gondolkozik és felméri, hogy nem tudja biztosítani az anyagi hátteret inkább szülje meg és ítélje nyomorra a gyermekét?
Mindenesetre a jövőben jól fognak keresni a feketén abortuszt végző orvosok, és sok nő az életével fizet majd.
Nem vagyok abortusz párti, de hagyják már meg a nőknek azt a döntési lehetőséget, hogy felelősséggel feltud-e nevelni egy gyermeket. Ez nem egy két évről szól, hanem 20-25 ről.
Aztán amikor beteg a gyerek az állam hol marad? Nem segítenek, kénytelenek a szülők koldulni, ha esetleg külföldön van esély a gyógyulásra...
almosd
@mate03: igen ,ahogy náluk szokott menni,az a bizonyos borivás meg a prédikáció.
narancsbirka
balog! nehogy teherbe ess! nagyon nagy bajban leszel!
silber13
Balogtól a Teremtő vette el a józan észt! Igaz, születésekor sem látta el bődégesen észbeli képességgel!
Bercifiu
@pannika222: Tévedsz. Ez az ürege egy szellemileg abortált barom. Szégyen, hogy a hitközség megtűri a sorai között.
Összegezve: EGY ROHADÉK:
csa-csa
@Dr plágium: "Aztán ha valaki felelősen gondolkozik és felméri, hogy nem tudja biztosítani az anyagi hátteret inkább szülje meg és ítélje nyomorra a gyermekét?"
ez szinte a legfontosabb!
szüljék meg akár halmozottan sérült vagy bármilyen betegen a gyerekeket??!!
eltartja majd ez az idióta? vagy akár egészségesen is biztosítanak annyi fizetést, hogy normálisan el tudjanak tartani 5-6 gyereket is?
Arról nem szólva hogy egyetlen érában sem kötelezhetnének (ld: Ratkó korszak) egyetlen nőt sem, hogy akarata ellenére gyereket (akár többet is) hozzon világra.
na aztán erőszak által fogant szülésre nincs azt a törvény ami kényszeríthet!!(ne!)
moiszikf
@Boszi27: "Vannak azért olyan nem kívánatos terhességek, amelyek megbízhatónak tartott védekezési mód mellett jöttek létre."
Ezek az esetek, az 1945 óta végrehajtott, kb. HATMILLIÓ abortusz 10 %-át sem teszik ki. A túlnyomó többséget, a felelőtlen kufircolásból eredő várandósság adja. Szinte minden érv, amit az abortuszpártiak felhoznak, csupán az egyéni felelősség elhárítására tett kísérletek.
Örvendek, ha nem tartozol a felelőtlenek közé!
kamazuka
Balog úrnak vagy rokona lehet,vagy tanácsadója a Ratkó ribanc néven elhíresűlt Szörnyedvény!
Boszi27
@moiszikf: A téma nem olyan egyszerű, mint ahogy egyesek gondolják. Mivel sem időm, sem kedvem nincs hosszan elemezni, csak nagyvonalakban mondom el az álláspontomat. 6 mill abortusz rengeteg még közel 70 év alatt is akármi miatt jött létre a terhesség. A baba felnevelése hosszú, felelősségteljes feladat, áldozatvállalást és feltétel nélküli szeretetet kíván. Vannak emberek, akik alkalmatlanok a gyermeknevelésre, remélem ezt nem vitatod.A szívem szakad meg azokért a gyerekekért akiket jobb esetben a kórházban "felejtenek", rosszabb esetben megölnek. Az a kisgyerek sincs irigylésre méltó helyzetben akiket nem szeretnek. Akkor inkább abortusz. Én nem választanám ezt a megoldást több okból: anyatípus vagyok, imádom a gyerekeket a családomra, a barátaimra mindig számíthatok. Vannak nők, akiknél nem így van. Hagyjuk meg számukra, és a nem kívánt gyerekek számára az abortusz lehetőségét. Megelőzést hangsúlyoznám inkább, és szorgalmaznám a felvilágosítás jelentőségét a tinik körében. Esetleg a fogamzásgátlók ingyenessé tételét, vagy nagyobb TB támogatást ezekre a szerekre. Ennyi.Mindenesetre se Balog, se más ne avatkozzon bele direkt módon a családtervezésünkbe.
moiszikf
@Boszi27: Balogról, meg a többi hülyéről csak annyit, nem tudnak olyan törvényt alkotni, amit én ne tudnék lesz@rni. Ennyi.
Aki nem alkalmas szülőnek, az NE CSINÁLJON gyereket. Bár szerintem a szocializációs folyamat része, hogy a családalapítást, gyereknevelést fontosnak tartsa valaki. Sajnos éppen mostanában szereztem rendkívül szomorú tapasztalatokat ezen a téren. Négy huszonéves munkatársam van, 2 hölgy, két úr. A két hölgy és az egyik úr, nyíltan kijelentette, hogy SOHA nem akar gyermeket. Na, ezt nevezem én népírtásnak.
Boszi27
@moiszikf: "Aki nem alkalmas szülőnek, az NE CSINÁLJON gyereket. " IIyet szóltál, pedig tudod, hogy nagyon nem így van. Apuka megcsapja -amúgy rendesen "igazi férfi" módra pár hetes gyerekét, mert sír. Az ilyeneknek lesz még több gyerekük, vagy már van is. Pedig ő is tudja, mindenki tudja: nem való apukának... A dolgok nem csak feketék vagy fehérek, hanem összetettek, bonyolultak Huszonéves munkatársak pedig nem tudom miért nem szeretnének gyerekeket, lehet hogy későn érő típusok, és majd változnak idővel. Az is lehet hogy önzőek, nem való nekik a kötöttség... Talán ha megkérdeznéd őket..
moiszikf
@Boszi27: Megkérdeztem, eltaláltad, önzőek. "Élni akarok!", hangzik az indoklás. Ilyenkor szoktam visszakérdezni: És ha szüleid is inkább "élni" akartak volna? Erre nem nagyon van válasz. Egyébként az otthoni minták viszonylag jók, csak ritkán találkoznak vele az utódok. Anya, apa heti hat nap, napi 10-12 órát gályázik, utána fáradt. Családi élet szinte nincs is.
Kövezz meg, de én nem csak az abortuszt tiltanám - kivéve a súlyos eü-i kockázatot - hanem a nők bérmunkavégzését is, napi négy óránál hosszabban. A nők, a munkahelyen pótolhatók, de a családban nem.
Boszi27
Én sem engedném a nőket napi 6 óránál többet dolgozni, mert az utazást is beleszámítva kb 8 lesz. Inkább szorgalmaznám az otthonról végezhető munkát, mert a legtöbb főleg irodai munka otthonról is elintézhető. Az általad említett okok miatt is. Mindkét szülő kifacsarva megy a gyerekért az oviba vagy bölcsibe. Utána még házimunka, meg foglalkozás a gyerekkel türelmesen, mosolyogva hozzáállni a dolgokhoz. Azt sem támogatom, hogy a három éves gyerek kötelezően menjen óvodába akkor is, ha az anya, vagy apa otthon van kisebb gyerekkel. Jó éjt.
Ulmus
Miért, mióta van olyan alapvető emberi jog, hogy "abortuszhoz való jog"? Én még nem hallottam róla.
Pláne OEP finanszírozással... Azért valahol röhejes, hogy a TB fizeti x számú abortuszt, viszont ha dolgozni akarok, akkor az orvosi munkaalkalmassági vizsgálatért (pl. tüdőszűrés) fizetnem kell, mert az nincs ám ingyen 40 akárhány év alatt.
Ulmus
Egy idekívánkozó cikk:
kiszamolo.hu/a-gyerekvallalas-penzugyi-oldala/

Azoknak, akik benyelték a legendákat a gyerekvállalás horribilis költségeiről...
moiszikf
@Boszi27: Hároméves kortól, azért valamilyen szinten kell a gyerekközösség. Persze bőven elég lenne 3-4 félnap, egy héten. Egy ovis korú gyerek, csak ne járjon már napi 9-10 órában "melózni"!
De vissza az eredeti témához! Amikor én először megláttam az ultrahangos vizsgálaton a kislányom szívverését, a hatodik héten, már akkor a családom teljes értékű tagjának tekintettem és kizárólag szeretettel tudtam rá gondolni. (Ő mondjuk 100%-ig tervezett gyermek.) Számomra ezért elfogadhatatlan és hátborzongató az abortusz. Félelmetesen sivár lenne az életem, ha nem élhettem volna át azt, amiben Ő részeltetett, az elmúlt négy évben. Egy szóval, az apaságot.
Boszi27
@moiszikf: Minden tiszteletem és elismerésem a tiéd, én is így gondolom, de mint mondta, akiknek nem jelent semmit a pici élet, azoknak abortusz a gyerek érdekében. Bár még így is lenne más megoldás: örökbefogadás. Nálunk hosszadalmas és körülményes. Nem messze tőlünk egy családnál vannak nevelt gyerekek. Az egyik fiú 16 éves. 8hónaposan adták intézetbe. Szeretett volna találkozni az édesapjával, fel is kutatta és üzent neki, hogy szeretne vele találkozni. A " kedves" apuka teljes mértékben elzárkózott ez ettől. Ilyen "ember" is létezik.
keresztapa
Balog a cigányok szaporodásának nagyságára élezi ki mondandóját akaratát, hogy még több hozzá hasonló, semmire nem való, jöjjön a világra aki fölött akaratát tudja érvényesíteni. Ez a szőke ciklon tévedésből jött erre a világra, a magyar nemzet közutálatára, a "Č" tudatos szaporítására. Ilyen agyal normális gondolkozású személy, ezen világon nem létezik, csak is ő, az egyedüli. Mivel ő már teremtőnek képzeli magát,és nem teremtménynek.
narancsbirka
Balog! Nehogy valami kétütemű odaverjen, mert mehetsz gyesre. Inkább edd meg!!
Sííva
Ezt szerintem minden nő maga döntse el a párjával, férjével! Egy politikus és főleg egy férfi ne döntsön már helyette! A mai helyzetben (Párizs) nem mernék gyereket vállalni! Mikor lesz biztonságos Európa? Mikor tudom biztonsággal eltartani a gyermekemet itt Magyarországon? Azt egy egészségesen gondolkodó nőtől ne várja már el senki, hogy segélyért szüljön!
kkalman
Balog öcsém! Ha vér szerinti öcsém lennél, addig futnék, míg el nem hagylak valahol a kanyarban. Pedig qrvára utálok futni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.