Méltánytalannak és igaztalannak tartja a Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezete (VPDSZ), hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egész testületét korruptnak állítják be az adóhivatal vezetője ellen tüntetők és egyes politikusok.

Az érdekképviseleti szervezet vasárnap közleményben tudatta az MTI-vel, hogy tiszteletben tartják a magyar állampolgárok gyülekezési szabadságát, szabad véleménynyilvánításához való jogát és különösen fontosnak azt a véleményt, amelyet az adótörvények kapcsán fogalmaztak meg a civil társadalom tagjai.

"Ugyanakkor méltánytalannak és igaztalannak tartja a szakszervezet, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt korruptnak állítják be, annak egyes szerveit megbélyegzik, dolgozóikat zaklatják és ezzel az egész munkamorált rombolják" – szögezték le.

Hozzátették: a NAV több tízezer munkavállalója "hittel, becsülettel, és odaadással végzi munkáját annak érdekében, hogy az ország gazdasági rendjét fenntartsák, és a bevételek beszedését biztosítsák". Ezért a szakszervezet azt kéri a politikusoktól, a demonstrációk szervezőitől, a média szereplőitől, illetve a magyar társadalom tagjaitól, hogy amikor véleményt mondanak a NAV-ról, akkor ezt vegyék figyelembe.

Az elmúlt hetekben több demonstráción is követelték az amerikai beutazási tilalommal sújtott Vida Ildikónak, a NAV elnökének a lemondását, a rendezvényeken ellenzéki politikusok is felszólaltak és kritizálták a NAV működését.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Szerencsére ,Orbán elvtárs vejének a tesója bekerült a NAV-hoz...informatika,stb,stb.. stb. :) :) :) :) Nem gondoltam semmire ..:) :) :)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
pbalage
Lehet, hogy az azerbajdzsáni jutalumüdülésre keveset adott nekik a Viktor?
Ezen még elgondolkodnék a helyükben, mert mert felőlem akár ott is maradhatnak vécésnéninek.
Nálam visszafele nincs vízum.
silber13
Mikor veszik tudomásul, hogy nem a NAV egészével van probléma, hanem csak néhány dolgozóval! Mint ahogy nem Magyarországot cikizik, hanem csak a kormány tagjait!
coni
Mi is kiborultunk a korrupció miatt!
volvós
Inkább SZAGSZERVEZETNEK mondanám !!
Érzik ök, hogy borult a bili !!
Clavigo
Nem az egész testület korrupt...pl.ott van-volt Horváth András,,aki nem bizonyult korruptnak.A maradék meg elmehet a f@@szra..Oszt jó napot.Tolmácsot esetleg?? Hogy értsétek amit leírtam???
bencemacska
Fejétől bűzlik a hal. Ha valaki nem paríroz megfelelően, úti laput kap. Aki paríroz, az meg mit vár tőlünk?
Akinek nem inge nem viszi magára!
De akinek inge az vegye fel és viselje!
Teri
A NAV-nál dolgozók jelentős részének minden bizonnyal tudomása van a korrupciós ügyletekről, informálisan mindenképpen.
Ha kiszolgálja a rendszert, akkor viszont a része.
Szerintem az elnökasszony védelmében gyűjtsék az aláírásokat, megérdemlik egymást. Tűrjék a kritikát. Jól fizetik őket érte.
Ha nem korruptak, akkor meg vessék ki maguk közül azokat, akik viszont igen.
Mindegy, milyen beosztásban van.
Tisztelt Szakszervezet.
Törölt felhasználó
Talán, ha a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vezetője belekeveredik 1000 milliárdos korrupciós ügybe. Kiderülnek vele pitiáner magán jelleggű családok is és köztudott több 100 ügy itthonról is. Továbbá nyilvánvaló, hogy ezt csak rendszerszinten lehet csinálni, tehát nem Vida az egyetlen korrupt a nav-ban, akkor mit gondolnak? Milyen adófizetési morálhoz fog ez vezetni egy olyan országban, ahol eleve legmagasabbak az adóterhek + azért a magyar szereti keresni a kibúvót, ha rá lehet fogni a magas áfára, ha nem..:) Talán egy ilyen szervnek, mint a nav a gyanúnak még az árnyékát is el kéne kerülni vagy ha rávetült, akkor azt egyértelműen tisztázni. Viszont az, amit láthattunk itt az elmúlt 1 évben és leginkább vergődést az elmúlt hetekben inkább egy olyan hivatalt vetít elénk, amiben a maffia össze van fonódva az állammal és oligarcháival is.

Én nem lemondatni akarom Vida Ildikót , hanem elszámoltatni, kivizsgáltatni azokat az ügyeket, amikről itt lassan 1 éve tudunk. A norvégokat, hogy hogy 1-2 hét alatt szétszedték, miközben joguk se lett volna rá. Kivonulva tekesekkel meg egy rakat rendőrrel. Egy 1000 milliárdos ügyben meg egy hétvége alatt átvilágítanak több évnyi százezer oldalnyi szerződéseket. Egyél meg kedves Lázár egy sün családot és remélem, hogy egyben fognak kijönni...
Clavigo
Szerencsére ,Orbán elvtárs vejének a tesója bekerült a NAV-hoz...informatika,stb,stb.. stb. :) :) :) :) Nem gondoltam semmire ..:) :) :)
Főlökött
@ziziplanet: Ezt az egészet annyira gyorsan le lehetett volna zárni, ha hófehér a lelkületük...
Vidát felfüggeszteni, egy azonnali teljes átvilágítás, melyet egy független és elfogulatlan szervezet végez. Annak eredményét, a teljes jelentést pedig mindenkinek hozzáférhetővé tenni ! Ennyi és nem több !
Ha nincs nagy balhé, a kicsik elódázhatóak, hogy bocsika emberek vagyunk. Így tisztázódhatnának és még jól is jönnének ki ebből az egészből. Vidát pedig visszahelyeznék.

De ha van mit sumákolni, van mit takargatni, mit szoktak mondani : " legjobb védekezés, a támadás" Jelenleg ez megy minden fronton. OV., CÖF, NAV.- és annak független szakszervezete...stb.
Mind nyomják a marhaságaikat 1000-el. Hát ennek nem lesz jó vége...
jancsipapa
@Teri: "Ha nem korruptak, akkor meg vessék ki maguk közül azokat, akik viszont igen"--Inkább fordítva van .
Szimba
Jól el vannak rejtve, gyakorlatilag semmit nem találni róluk. Se Holecz Gáborról, mint Szakszervezet elnökről, se Barta Ferencről, mint Hivatásos Elnök helyettesről, se Dr. Árgyelánné dr. Fejes Magdolnáról mint Közalkalmazotti elnökhelyettesről. Itt abbahagytam.
Dr. Felipe
Érdekes, mikor Horváth Andrást vegzálták akkor hol volt a szakszervezet? Akkor nem voltak kiborulva?
bundi
Ja kérem ha valaki önként és dalolva veti magát a korpa közé...ne csodálkozzon a zon ha meg akarják enni...és ha jól látom van az a pénz amiért korpásodnak...
Egyébként elég beírni a kergetőbe hogy korrupt adóellenőr...és özönlenek a találatok... és nem csak a vidáról...
nezelodo
Ne csodálkozzunk ha oly lelkesen védi a szakszervezet, és az állítólagos aláírásgyűjtők a cégvezetés böcsületét. Kedvezően hat rájuk a Vida-éra szokása, hogy négy hónapból áll egy negyedév, na nem a munkában töltött hónapok, hanem a fizetések száma alapján.
Desischado
Osztom azt a véleményt, hogy mikor Horváth Andrást vegzálták, akkor bezzeg befogták a szájukat! Jó fizetésért, mindent le lehet nyelni, ugye? Akinek nem inge, ne vegye magára, aki meg sáros, az ne ajvékoljon! Én azt gondolom, hogy sokuknak tudniuk kell mi folyik ott, mégis nagy a kuss! Bezzeg most meg vannak sértődve! Érdekes egy társaság, az biztos!
Linna
Már elnézést, de egy intézmény azt csinálja, amit a vezetője diktál. A mai korban ki mer szembeszállni egy paranccsa(!)l, még ha nem is ért egyet vele?
Na, ezt szeretnénk megszüntetni, hogy ne Horváth András sorsára jusson a tisztességes többség.
Ha két szimpatizáns levelet írhatnának alá következmények nélkül(!), kíváncsi lennék, melyik személyt védenék meg? Vidát vagy Horvátot?
Itt valaszolhattok, gyűjtsük már össze az igen-nem válaszokat! Benne vagytok?
Első szavazat: IGEN, korrupt a NAV és NEM ítélhető el Horváth András
Linna
Ja, a szakszervezet meg le van "tisztelve"! Miért nem állt ki a dolgozók mellett, amikor arra szükség volt? Most mosakodik? A szakszervezet is mondjon le!!!
Borda
Mit nyafog a szakszervezet? Egyelőre nem az egész NAV van korrupcióval megvádolva! Mire gyűjtik az aláírást? Azt hiszik azzal bármit is elérnek? Egy nagyhatalommal szemben azt hiszik van esélyük? Hol élnek ezek? A Vida állása annyira fontos nekik? Na akkor szép kis prémiumot osztogathatott szét,ha ennyire kapálóznak érte!
mate03
@Desischado: Az a szomorú az egészben,hogy ebben az ügyben,ha bíróságra kerülne a dolog.Vida Ildikó,csak hatodrendű vádlott lenne! Rátok bízom,ki lenne az első 5!
dömdödöm
lehetett róla hallani ,ezt azt ennyiért annyiért el lehet sikálni ?
szöszmösz
A szakszervezeteknek sem túl nagy a becsülete, kár rátenni még egy lapáttal.Érzékenységüket korlátozzák a dolgozók érdekeinek képviseletére, mert az a dolguk. A főnökasszonyt majd megvédik a cinkostársai, kár aggódniuk érte. A seggnyalás, és arra ösztönzés, nem szakszervezeti feladat.
talánegyszer
@Szimba: Arról mem is beszélve,hogy a szakszervezetnek nem ez a feladata.Szereptévesztésben vannak.A szervezeti szabályzatukban nem szerepel a munkaadójuk gazdasági és szociális támogatása!
Equilibrium
Az "apekos szakszervezetisek" - így neveztük őket anno - örülnek, hogy ott dolgozhatnak. Dehogy képviselik ők a dolgozók érdekeit... Főleg Horváth Andrásét nem...
human
Na, Szijjártó után már a NAV is úgy érzi igazságtalanul bánnak vele.
propeller.hu/itthon/3020430-szijjarto-ugy-erezzuk-igazsagtalanul-bannak#v1205075
Mint a rossz gyerek, aki büntetés után mindig panaszkodik, hogy őt csak bántják.
nemkati
Rengeteg (33) aláírás gyűlt már össze Vida Ildikó megmentéséért.
www.peticiok.com/vida_ildiko_tamogatasa

Természetesen a támogatók között van "Ildikó Vida", "André Goodfriend", "Viktor 0rbán", "Rahel 0rbán", "János Áder", "Árpád Habony" és még sok érdekes nevű aláíró.

www.peticiok.com/signatures/vida_ildiko_tamogatasa/

Érdemes a hozzászólásokat is elolvasni. :DDD
keresztapa
A NAV-NAK nincs is szakszervezete, hiszen a szakszervezet nem lehet korrupt, na meg ha korrupt a szakszervezet vezetője, aki biztosan,hogy az, akkor határolódjon el a tagságtól, és csak a saját személyét nevesítse korrupcióval.
Desischado
@mate03: Tudod te is, hogy kicsodák! A szép ötös-hatos fogat!

@nemkati: Az agyam dobom el, bár nem lep meg! Ezektől minden kitelik! Köszi a linket!
kukac50
Aki nem támogatná az holnap már munkanélküli lenne!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.