Vida Ildikónak valószűleg az nem nyerte el a tetszését, amit André Goodfriend a Heti Válaszban mondott.

Röviden összefoglalva ez arról szólt, hogy az Egyesült Államoknak tudomása van a magyar adóhatóságon belüli csalásokról, és információik szerint ezekben az ügyekben nem indult nyomozás. Erre válaszul írta meg – magyarul – levelét Vida Ildikó, a NAV elnöke:

“Tisztelt André Goodfriend Ügyvivő Úr!

Ön a Heti Válasz hetilapnak adott interjújában minden eddiginél súlyosabb kijelentést tett, és ezzel egyértelműen arra utal, hogy bűncselekményt követtem el. Kijelentését ezúttal nem hagyhatja magyarázat nélkül. Valakinek a becsületébe gázolni, valakit rágalmazni nem lehet következmények nélkül. Ez ugyanis itt, Magyarországon bűncselekmény. Önt Budapestre az Amerikai Egyesült Államok kormánya delegálta, és Magyarországon Önt egy szövetséges, baráti állam ügyvivőjeként látják vendégül. Nyilvánvaló, hogy Önnek elsősorban hazája érdekeit kell képviselnie, de minden diplomáciai szabály mellett tiszteletben kell tartania a fogadó állam szokásait és jogrendjét. Ön nem tett kevesebbet, mint az Amerikai Egyesült Államok képviseletében magyar kormánytisztviselőkről ország-világ előtt állította, „úgy hisszük, vannak olyan magyar kormányalkalmazottak, akik korrupt cselekményekben vesznek részt.”

Mivel magam hoztam nyilvánosságra kitiltásom tényét, nem kérdés, hogy kijelentése, az eddig meg nem nevezett személyek mellett, konkrétan rám vonatkozik. Mivel személyes találkozásunkkor nem fedte fel, milyen indokok alapozták meg az ellenem hozott intézkedést, és mivel most minden eddiginél súlyosabb vádakkal illetett a magyar sajtóban, úgy gondolom, magyarázattal tartozik. A magyar állampolgároknak, nekem és az általam vezetett Nemzeti Adó- és Vámhivatal 23 ezer munkatársának, akik alázattal végzik munkájukat, miközben kénytelenek eltűrni az etikátlan, ízléstelen és mindenekelőtt méltánytalan támadásokat.”

73 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Még vergődik egy kicsit ez a vén banya mielőtt végleg a korrupció mocsarába süllyed.

Még annyi esze sincs a vén tyúknak hogy az amerikai titkosszolgálat már minden terhelő anyagot begyűjtött róluk.
Ahelyett hogy csendben meghúzná magát mint az okos bűnözők szokták, ez inkább nekiáll rikácsolni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toby
Tolmácsot kérek !

"Mivel magam hoztam nyilvánosságra kitiltásom tényét,..." ja-ja, hetekkel később, miután már a büdöspusztai falusi néplap is rólad írt !
Te tartozol magyarázattal az embereknek, hogy szerinted miért pont téged pécéztek ki a jenkik, miért te vizsgálod a saját szennyedet, mit tettél azért, hogy ne a magyar korrupciótól legyen hangos a világ !
Dr. Felipe
Még vergődik egy kicsit ez a vén banya mielőtt végleg a korrupció mocsarába süllyed.

Még annyi esze sincs a vén tyúknak hogy az amerikai titkosszolgálat már minden terhelő anyagot begyűjtött róluk.
Ahelyett hogy csendben meghúzná magát mint az okos bűnözők szokták, ez inkább nekiáll rikácsolni.
tivoli
Nem érdekes, hogy a többi öt nem hozta magát nyilvánosságra? Hallgatnak mint nyúl a fűben.
m.macskosz
Oszt' milyen nyelven írt ez a DRÁGA jó asszony?
Gemüs52
Dr Vida Ildikó ! Önnek melyik nyelvből van középfokú nyelvvizsgája ? Vagy amikor ön ledoktorált még nem kellett !? Hát szalad az idő .
volvós
@m.macskosz: ...lungodró,vag oláh ...:-))))
Lesz még a csajnak gyüszü nagyságú szája...
zsizsike
@pbalage: Vida nem ennyire szexi. ha esetleg ha jobban riszálna a gúdfricinek. :)
nemjoezigy
@pbalage: ma, 14:22:
Én nem bántottalak Téged!!!:-)
m.macskosz
@nemjoezigy: Én se, sőt, eddig azt hittem, hogy jóban vagyunk. :)
@pbalage:
DR Eric CARTMEN
Nem levelet kéne írogatni !!! CSOMAGOLNI !!!
m.macskosz
@DR Eric CARTMEN: Szerintem is: tisztasági csomag, és irány Kalocsa.
Főlökött
Az a 23 ezer alkalmazott alázattal végzi a munkáját, az oké, de ezen levélből senki nem hiányolja a korrupció mentesen is kijelentést ? Ez valahogy kimaradt...mily véletlen!
silber13
@m.macskosz: 11:09-re: Nagy a valószínnűsége, hogy vagy a volapük, vagy pedig a műveletlen amerikai megszégyenítésére az Észak -hegyvidéki P De komolyan, bizonnyal valakik fordíthatták ezt a veretes szöveget, amin nagyon csodálkozom, hogy el tudta mondani magyarul.iréz nyelvjárást használta.
lópicigáspár
A 23 ezer alkalmazott zöme, nem alázattal, hanem rettegve végzi munkáját, mert már egymás között sem szabad véleményt nyilvánítaniuk!
coni
Ha nem lenne érintett, feljelentést tenne. Bajnai minden alkalommal amikor meggyanúsították pert nyert a rágalmazóval szemben.
Csizmás Kond
@lópicigáspár: Szerinted az alázat és a rettegés közöztt mi a különbség ?
Amúgy ha én a te vendégedként legazembereznélek te hogy viszonyulnál ?
Equilibrium
@Gemüs52: Amikor ez a nő diplomázott (hahaha!) akkor még csak magyarul kellett tudni... Több évtizeddel ezelőtt nem volt követelmény a nyelvvizsga... :)
szöszmösz
A nyílt levél nem az ügyvivőnek szól, hanem a plebsnek.:)
joopapa
Na Ildikó, ha az amcsik tényleg bemutatnák a bizonyítékaikat néznél mint a vett malac! De ki az aki elhiszi hogy az USA csak úgy minden alap nélkül vádaskodik? Mondjuk a fityesz fanok elhiszik!!!
mekkelek
@joopapa: Asszem akkor indulna be igazán a pánik. Többek között Merkel telefonját is le tudták hallgatni, úgyhogy senki ne gondolja hogy nem tudják mi folyik itt...
levi
ÁÁ bazz sírok :DDDDDD Komolyan válaszolt neki magyarul...MAGYARUL!!!
Ezt a hülye pitsát...
pesti
@Dr. Felipe: Okos bűnözők szokták de ö nem!/okos/
Alzheimer Fauna
@Dr. Felipe: Buta Vida néni!
Tudhatná, olyan ez, mint a vízbefulladás: ha már nem kapálódzol, kellemes.
Csizmás Kond
@joopapa: " De ki az aki elhiszi hogy az USA csak úgy minden alap nélkül vádaskodik? "
Na de ki az aki elhiszi, hogy egy külső akárki korrupciós ügyet nyomoz le úgy, hogy azt a helyiek ne tudnák ?...mindenekmellett egy egész kormányhivatalt nevezve tolvajnak.
Souky Sanjay
Fejléces papírra írta?pecsét,aláírás van rajta?Különben is,ez csak egy fecni lehet.
Csizmás Kond
@Horizont: ...az hogy én...szóval hogy én mit hiszek azt te sosem fogod kitalálni...:)..na de az nem ciki mert nincs is ahonnan
lópicigáspár
@Csizmás Kond: Rengeteg, nem vagy a vendégem! :-))
Csizmás Kond
@lópicigáspár: ..és mi a hasonlóság ?
Csizmás Kond
@Horizont: Mindig megválaszoltam az olyan kérdéseket amelyekre a választ én kellett adjam a többi meg csak vélemény.
Az amt te terelésnek vélsz az lehet bármi amit te nem értesz csak így reagálsz rá...és te sem igen szoktál a direkt kérdéseimre válaszolni...
A letolás nem személyre értendő és ne is letolás hanem egyfajta tükör amibe sosem mertek belenézni.
...és hogy ne csalatkozz bennem visszakérdezek.
Milyen alapon állítottad a 17:50-kori kijelentésedet ?
bakegya
Vida Ildikó vicctor bíztatására hadatüzent az Egyesültállamoknak?
Hofipisti
Én még mindig csak azt kérdezem, ki a további öt sunnyogó!
human
@bakegya: Nincs más választása. Vagy most megy börtönbe vagy később. Ő inkább húzná még egy darabig.
zsizsike
@Hofipisti: Tényleg, ők miért sunyítanak? Azt miért nem feszegeti senki? Vida néni egyedül vigye a balhét? Nem túl tisztességes tőlük.
levi
@zsizsike: Talán mert Vida a legkisebb hal a többi között, így őt szavazták meg, hogy csinálja a cirkuszt amíg a többit elfelejtik szépen.
Versa
A "kitiltós lista" többi tagja és még sokan mások két kézzel támasztják a szaros bilit - benne vida ildikóval, - mert jól tudják, ha kidől ők is belefulladnak a trutyiba!
Hofipisti
@Versa: Nem feltétlenül kételkedem a Pester Lloyd híranyagában, de hát én csak-csak jobban örülnék valami hivatalosabb bejelentésnek. No annyira azért nem vagyok telhetetlen, hogy a Szeretett vezetőtől várjam a névsort!
Hofipisti
@zsizsike: Szerintem minél többen, s minél gyakrabban mondjuk, írjuk, talán az egyenlőre nagyon is hallgató "oknyomozók" is ráfanyalodnak a témára, mert hát ez is egy "sarkalatos" kérdés.
volvós
@pbalage: ma 14:22
Ezt a gádzsit fakultativ kirándulás lenne körbejárni !!
nemkati
@Versa: Ma mondta valaki a Klubrádióban, hogy szerinte (és szerintem is) Vida Ildikót úgy védi a kormány, mint az első dominót. Mert ha ő borul, akkor borul az utána következő összes dominó is.

Márpedig ezek a dominók, amik felsorakoznak Vida Ildikó mögött, ezek mind kormánytagok, vagy a kormányhoz kapcsolható emberek. Számomra már mind bukott, akár lesz vizsgálat, akár nem. És itt már nem a bizalmatlanságról van szó, hanem a bizonyosságról.
zsizsike
@Versa: Ezek lennének a legveszélyesebb adócsalók?
mariaberta
Goodfriend nem támadott, közölte a tényt, hogy Amerika kitiltotta a nagysasszonyt.
A okok kivizsgálása pedig Magyarország erre illetékes szerveinek feladata, már ha van még ilyen szervezet.
Versa
@zsizsike: Csak a takargatók és haszonélvezők egy része. A tényleges felsorolás ettől valószínűleg sokkal-, de sokkal hosszabb lenne.
coni
Ott a polcokon a bizonyíték. Az ÁFA mentes olaj, cukor, tej. Meg Horváth András zöld füzetében az összes cég amelyik benne van az ÁFA csalásban. Meg a Bunge feljelentés.
Túl sok a bizonyíték azért nem találják.
Desischado
Inkább szállna magába, ehelyett még neki áll följebb? Ez a nő tényleg ostoba! Ennek doktorija van?! Akkor én vagyok az éneklő Buddha! Ja, és randizok holnap Hayden Chirstensen-el, aki épp ma közölte velem telón, hogy otthagyja a barátnőjét, mert nem tud nélkülem élni!
Na ez is van olyan jó, mint a vida nagysasszony hazugságai! Még hogy bejelentette! Persze, mikor már nem volt más választása! Ha nem sáros nyakig, akkor belőlem hamarosan Mrs Christensen lesz!
human
@Horizont: Régi szép idők mikor még csak százmilliókat loptak.
silber13
@Csizmás Kond: 19:40-re Figyelj te macskák vétesze! Neked ez a mániád, vagy inkább fixa ideád, hogy ha setétség kezd eluralkodni a fejedben, rögtön elkezdel kérdezősködni, próbálsz mindenkit irányítani a te szájad íze szerint? Ez kekeckedés, merő rosszindulat! És csűröd, csavarod addig, hogy - szerinted - a másiknak véletlenül sem legyen igaza!
bakegya
@Hofipisti: a cölöpteknős maga mondta-titkosítás után szabadon--"a TITOK,HOGY NINCS TITOK...!-lerakva ezzel a saját családi-és fogadott családi vállalkozásainak alaposságával a magyarok államkasszájának kifosztására alapított vegyesvállalkozását!!!-a beszállítókat és bankolóikat már jól ismerjük.
Az időutazás kulcsával most Ildikó navnénit vesződni hagyják-addig kisöpörteti vicctor a kasszát-és minden kezdődik előlről-nem ügy...Putyin Anéla felváltva bevédi a cölöpteknős már csakkk ilyen-meg se kell szólalnia.
Mogyi
Jóasszony!Én úgy érzem,hogy magának most sikerült egy ipari méretű ventilátorba beleönteni egy teherautónyi szart.Maga ebben a nyílt levélben bűncselekmény elkövetésével vádolt meg egy diplomatát.( Jelzem a Btk.szerint a rágalmazás nem bűncselekmény,hanem vétség.) Beperelni nem tudja,mert diplomata.A küldő ország visszahívhatja, de nem fogja.Magyarország kiutasíthatja, de ennek beláthatatlan következményei lennének.Bár ahol egy Szíjjártó Péter lehet a külügyminiszter minden lehetséges.
mekkelek
@nemkati: Márpedig a dominó elvnél ésszerûbb magyarázat nincs, a totális balfaszkodáson, üres frázisok puffogtatásán kívül ezek mást nem csináltak. Ha tiszta lenne a lelkiismeretük - illetve ha egyátalán létezne ezeknek olyan - akkor nem neveznék hazaárulónak azt aki az OLAF-ot a nyakukra hozza, hanem tárt karokkal várnák ôket mert ugye nincs semmi rejtegetni valójuk meg ugye a korrupcióval szemben zéró tolerancia van. De nem, védik a védhetetlent és szaladnak bele az újabb pofonokba. Ez a nyílt levél ékes példája ennek az egész szánalmas erôlködésnek ami ezügyben folyik. De túl régóta van ez a nô a köreikben és túl sokat tud, úgyhogy védeniük kell mindenáron, hogy biztosak legyenek benne hogy ne beszéljen. Aggódom érte, nehogy valami baleset érje...

Amúgy talán jobb is így, ez egy jó esély arra hogy a vezír igazi énjét itthon is megismerjék azok akiknek kétségei lettek volna vele szemben. Mert itt nem Vidáró szól a dolog, a nô csak a don vittorio akaratát hajtja végre. A küpolitikában már teljesen leamortizálta, ellehetetlenítette magát, most ugyanezt eljátssza itthon.
A csodával határos módon már a birkamenetet szervezô cöf alakulat is "billeg"...
mate03
@nemkati: Tökéletes voltál! Gratulálok!
nemkati
@mate03: Köszi. Bár ne kellene ilyeneket írnom! Bár nyugodtak lehetnénk, hogy akikre a sorsunkat bíztuk, azoknál jó kezekben van! De úgy néz ki, ez hosszú időre csak vágyálom marad. Vagy tényleg végre lepofozzuk őket a hatalomból, mert aljas módon éltek vissza az emberek bizalmával. Mondjuk az enyémmel nem, mert ezekben sose volt bizalmam.
coni
Goodfriend és a büntetőjogászok szerint Vidának és a többieknek VOLT fellebbezési joga a kitiltással szemben. Csak akkor alá kellett volna vetnie magát egy független kivizsgálásnak,
csa-csa
"magyar kormánytisztviselőkről ország-világ előtt állította, „úgy hisszük, vannak olyan magyar kormányalkalmazottak, akik korrupt cselekményekben vesznek részt.”
Mit hőbörög? Nagyon jól tudja hogy így van, csak nem tudják megcsípni őket!
"alázattal végzik munkájukat, miközben kénytelenek eltűrni az etikátlan, ízléstelen és mindenekelőtt méltánytalan támadásokat.”! na az alázatot, meg az etikát hagyjuk!! Azért miközben ezeket a sorokat volt pofája leírni, de szívesen belelátnék fejébe...!!!
mondom ezt eddigi bizonyítékok hiányában. márpedig addig mindenki ártatlan ugyebár?!
Toby
@Mogyi: khm...khm...bocs, de a bűncselekmény lehet vétség és bűntett, ergo a vétség is bűncselekmény.
Ilona2013
@mariaberta: Vizsgálódni tök fölösleges, mindent tudnak anélkül is. Csak könnyebb az amcsikra kenni az ügyet, bűnbakot gyártani, mint beismerni a bűncselekményt. Úgy tűnik nem az amcsiktól félnek, hanem saját népüktől - inkább őket kell vakítani, már akit lehet! Képzeld el mi történne egy újabb Öszödi beszéd után!!
Ilona2013
@Desischado: Sztem ezt a levelet sem önszántából írta, és igazából a magyarhonhoz szól és nem jenkikhez. így repül por a szemekbe. Csak az a kérdés hányan védik ki, vagy -rossz reflex esetén- mossák ki bellőle
Desischado
@Ilona2013: Egyetértek. Nekem is porhintésnek tűnik. Értelmes ember ezt nem veszi be, de a birkáknak jó lesz!
Bercifiu
Tisztelt Asszonyom! Tájékoztatom, hogy számtalan médiában megjelent, hogy ha beutazási vízumot kér, s azt elutasítják, akkor Önnel személyesen közlik az indokot, s így megtudhatja a konkrétumokat.
Kérem, tegye meg, s vigyen magával egy diktafont a beszélgetés rögzítésére, hogy nyilvánosságra tudja hozni ártatlanságát, s ezzel a felvétellel, Amerikában meg tudja vádolni az ügyvivőt.
Ha ezt nem meri megtenni, utazzon Azerbe, ott nem firtatják a múltját.
kukac50
Mért nem Orbánnak írt,hogy kiszáll a buliból és feladja az összes politikust aki benne van!
Boszi27
Gondolom magyarul írt, bár Goodfriend-nek nem probléma. Lehet, jobban beszél , ír magyarul, mint Vida!
Mogyi
@Toby: Igen igazad van.Nem néztem pontosan utána.
Csizmás Kond
@silber13: Igazad van !!! Na most jobb-e ?...:)
silber13
@Csizmás Kond: Hidegen hagy tovább nem érekel.
Csizmás Kond
@silber13: ...szerintem te el vagy kényeztetve...:)
silber13
@Csizmás Kond: Sajnálom macsek, de nem veszem a lapot, inkább zenélgetek kicsit a magam csendességében, semhogy holmi provokativ kérdének bedőljek.
volvós
Ildikó !! Remélem a schwechati reptéren a beszálláskor
igy búcsuztak töled az ottani vámosok, rendörök:
Mein Liebe! Leck mich am Arsch !!
Bercifiu
ElRlmondta, csak angolul, amit nem értettek. Inkább vissza az Orsos sorra.
spu00
Most már Amerikának van nagyobb vesztési lehetősége, mert egy ilyen levelet nem az ír, akinek vaj van a fején, s jó formán csak a Horváth féle anyagra támaszkodott. Szerintem vissza fogják hívni, mert elképzelhető lenne, egy bírósági tárgyalás elindítása esetén nem térhetne ki mentelmi joga alapján, mert az beismerése lenne, hogy légből kapott témákra épített. Azt meg, hogy Persona non grata legyen, az túl nagy pofont jelentene politikailag. Próbáljanak egy kicsit magyarnak lenni, mert ez már nem személyes ügy, ez már az ország érdeke ellen szól. Nem hiszem , hogy ennyire érdektelenek lennének. Habár, ki tudja?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.