Megdöbbentő és elkeseredett levelet írt egy magyar orvos. Heti 80 órát dolgozik a másodállását is beleszámítva, rosszul alszik, három ember munkáját végzi, mert a szakorvosok már rég emigráltak az országból – olvasható a Hír24-en.

Rossz kosztot adunk a betegnek. Nincs WC-papír. Nincs szappan a mosdóban. Sokat kell várni a vizsgálatra. Nem tud a zárójelentés hamar elkészülni, mert egyedül vagyok, és mert 15 éves számítógéppel és nyomtatóval dolgozom, amit megtanultam megszerelni ugyan, de naponta elromlik

- mesélte.

Szerinte a rendszernek mindenki megissza a levét: a hozzátartozó, aki fáradt és ideges szakemberekkel találkozik; a nővér, aki semmit nem keres, de rengeteget dolgozik; az orvos, akinek 30 év felett is kell, hogy legyen másodállása és persze maga a beteg, "aki ártatlan, aki magatehetetlen, aki segítségre és szakszerű ellátásra szorulna, és lassan gyakorlatilag veszélyesebb a kórházba betennie a lábát, mint önhatalmúlag elhagyni azt."

És ki tudna ez ellen tenni? Azok az emberek, akik felállnak, és azt mondják, elég. Azt mondják, hogy nem stadionokat és drótkerítést akarunk, hanem elég pénzt nővérre, orvosra és gyógyszerre a biztonságos betegellátásért. Mert nem állatok vagyunk, hogy drótkerítés mögött hulljunk el a gondatlan gazdáink miatt

- zárta sorait az orvos.

94 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Majd választások előtt, beindul az ígérgetés. Addig marad, az önfényező reklámok, plakátok, drótkerítés, sportcsatorna...
Jó tanácsok Magyarországon, a betegeknek!

Gazdagoknak: Forduljon magánorvosához, gyógyszerészéhez!

Szegényeknek: Forduljon föl!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bakegya
Csatlakozom!-de biztos vagyok benne,hogy a teknőst amíg le nem löki valaki egy vizesárok aljára a cölöpről,addig itt CSAKKK HÁBORGÁS ÉS HÁBORÚ LESZ.
zöldszem
Majd választások előtt, beindul az ígérgetés. Addig marad, az önfényező reklámok, plakátok, drótkerítés, sportcsatorna...
Jó tanácsok Magyarországon, a betegeknek!

Gazdagoknak: Forduljon magánorvosához, gyógyszerészéhez!

Szegényeknek: Forduljon föl!
papa.49
@zöldszem: Igazad van most is...))))))
nola
Olyanok vagyunk, mint a békák a langyos vízben, észre sem vesszük, hogy fokozatosan felforrósodik és csak ülünk, pislogunk, de nem mozdulunk meg. Csak kevesen mozdulnak meg... túl kevesen...
Ki kellene menni az utcára, ha kell minden nap. Ha az ellenzék alkalmatlan az ellenzéki szerepre, akkor a civileknek kell fellépnie mint ellenzék.
Freewolf
Megértem a doktor úr elkeseredett hangú levelét, de az ország további sorsa sajnos fontosabb, mint az ő 15 éves számítógépe! Az áradatot meg kell állítani, mert így tíz év múlva nem hogy kórház, de Magyarország sem lesz!
DND
nagyon sajnálom az orvosokat , itt, a "hálapénz" őshazájában...
zöldszem
@Freewolf: Az "áradat" előtti időszakot mivel magyarázod? Akkor miért nem rendeződött az egészségügy? Most akkor jobban, vagy xarabbul teljesít Magyarország? Vagy!!!...
Freewolf
@zöldszem: Tudtommal szocialista és liberális barátaink regnálása alatt is csak épült le minden. Nem Orbán Viktor találta fel a szegénységet!
zöldszem
@Freewolf: Érdekes, hogy nyomod a "liberális" szót.
Ha annyira fene szar lenne az a liberális modell ami eddig volt, akkor hogy a b...s p...ába tett szert Orbán (és a sok liberálisozó szocizó) diplomára, meg ekkora vagyonkára ez a derék ember? Akkor mégsem lehet annyira szar a liberális rendszer, ha így meg tudta szedni magát benne egyetlen perc termelő munka nélkül, a munka alapú társadalom nagy építője. ;-)
Mégegyszer kérdem!
Akkor most jobban vagy xarabbul teljesítünk?
eszegfu
@Freewolf: 11:21 Kissé ellentmondásod a hsz-d... ha nem állitjuk meg az áradatot, akkor 10 év mulva M.o. sem lesz... Rendben, mondjuk megállitjuk, de minek? Igaz lesz akkor M.o., csak beteg emberekkel és fogyó lakossággal. És ez nem a doki számitógépéről szól, inkább átvitt értelemben a helyzet tarthatatlanságáról! Igazad van abban, hogy nem most keletkezett hirtelen a kórházak, meg ugy általában az e.ü. ellátó rendszerek leépülése, de azért megállitani lehetett volna mondjuk 1-2 stadion árából, vagy esetleg a Várbeli költözködésből, a Liget projektből, a felcsuti kisvasut, de mondhatnám Vajna kaszinóinak adójából (amit ugye nem itthon fizet a ktv-nek), vagy az MTA kutatóintézetének adott pénz (a kapott épületet még nem tudták "berendezni", 2 fő alkalmazott van, de kutatás nincs!) és még sorolhatnám...na azért ez ugye baj? Szerinted?
Freewolf
@zöldszem: Szerintem Orbánból egy van. Szégyen lenne az országra nézve, ha nem fizetnék meg! Egyébként pedig szocialista és liberális barátaink is megszedték magukat, nem értem mi baj van akkor a fidesszel? A liberális rendszernek csak annyi baja van, hogy magyarellenes, részrehajló, igazságtalan és demagóg!
A Kóka féle liberális modell pedig bedőlt! Már, ha nem hallottál róla!
Freewolf
@eszegfu: Talán azt a pénzt, amit idegen honfoglalókra és dologtalan munkakerülőkre költünk a gyermekes, becsületes családoknak adnánk, minden rendben lenne! Jó példa erre Izrael! Ott olyan családtámogatás folyik, hogy nincs demográfiai gond! Nem a palesztinokat szaporítják, hanem a sajátjaikat!
m.macskosz
@Freewolf: Mi a francról beszélsz?! Orbán jövedelme, amit miniszterelnökként kap, nudli! Senki nem sajnálja tőle, mert bőven megérdemli, ha visszaosztjuk, mennyit dolgozik, az órabére elég karcsú lenne. (Na de nem is ebből van a család -általunk nem is nagyon sejthető -gazdagsága! Romániai birtokok, svájci bankszámlák, horvátországi sziget, jacht..., no meg amit még nem plankolt fel az oknyomozó újságírás...
gerike87
@Freewolf: 500 milliót költünk évente menekültekre és 60 milliárdot a vezír hobbijára! Remélem érzed a különbséget és elgondolkodsz rajta...
Freewolf
@m.macskosz: Nem irigylem tőle! Gyurcsány sem csóró!
eszegfu
@Freewolf: 12:22 Kitértél a kérdésem elől! Helyesnek találod, hogy az egészségügy helyett a kormány másra, mondhatnám feleslegesen költ? A KSH szerint 2015. I. n.évében 850 gyermekkel több született, viszont 5.355 ember halt meg, mint az előző évben! Akkor szerintem még mindig az e.ügyet kellene valahogy stabilizálni. Amit az "idegen honfoglalókra" költünk, azt bőven megkapjuk az EU-tól. Azt meg, hogy ki a becsületes és ki a nem becsületes család ezt mi alapján kellene eldönteni.
Freewolf
@gerike87: A stadion egyszer épül, a menekültek pedig minden évben ennyibe kerülnek! Szorozd fel az évek számával. Ráadásul a stadion a fiatalság sportolását segíti, a menekült meg csak segélyért kuncsorog!
m.macskosz
@Freewolf: Ti orbánimádók mindig elfelejtitek, hogy Gyurcsány már akkor gazdag volt, amikor politikai pályára lépett. Meg azt is elfelejtitek állandóan, hogy miniszterelnökként nem vett fel fizetést. Olyan unalmasak vagytok...:(
Freewolf
@eszegfu: Becsületes: nem börtönviseltek a tagjai. Többnyire dolgoznak és nem nagykorúvá válásuk óta segélyezettek. Az új honfoglalók addig kerülnek pénzbe, amíg élnek! Ezek nem fognak lendíteni a szekerünkön!
Azt, hogy mit miért csinál Orbán és az, hogy neked nem tetszik a pénz elosztása, erről nem tehetek!
gerike87
@Freewolf: Ember hát gondolkozz már! Egy stadiont üzemeltetni kell ami fenntartási költséggel jár. 1-2 ezer néző ezt nem termeli ki...Elhiszem hogy hívő vagy de az agyadat attól még használhatnád..
eszegfu
@Freewolf: Most már értem! Sőt az is világos, hogy ezek szerint helyesled O.V. "pénz elosztásá"-t. Ja persze az nem érdekes, hogy a magyarok megdöglenek, csak M.o. létezzen az igazi "hazafiakkal"! Egyébként rossz a hasonlatod... ugyanis a stadiont valóban 1x kell felépiteni, de a fenntartása és a felujitása az évek során sokkal többe kerül, tehát ez sem 1x kiadás, ahogy gondolod.
m.macskosz
@Freewolf: ma, 12:35
"A stadion egyszer épül, a menekültek pedig minden évben ennyibe kerülnek!"
Először is: nem stadion, hanem stadionok garmadája!
Másodszor: nem tudok róla, hogy több ezer gyerek focizna pl. a pancho arénában.
Harmadszor: az a stadion, --no meg a többi is-- továbbra is viszi az adófizetők pénzét, mivel nem hoz hasznot, viszont rohadt sokba kerül a fenntartása. Nem hiszem el, hogy ezt nem fogjátok fel agyilag!!!
Hari
@Freewolf: Ember ! Ha így mennek a dolgok, áradat nélkül is itt 10 év múlva roncsország lesz ! Nem tudom honnan vannak az ismereteid, de azokat sürgősen felejtsd el, és vedd elő józan paraszti eszed, vagy haggy fel a demagógia szajkózásával. Azt hagyd a "politikusainkra"!
zöldszem
@Freewolf: Nos akkor értelmezzük a mondandódat.
Minden, amit a szocialisták csináltak az rossz volt, ha ugyanezt a Fidesz csinálja az nagyon jó.
A narancsködön át élők, akik közé Te is tartozol ezzel egyet is ért. Kezeltesd magad, sürgősen!
Emlékszel, pont a lopások, hazugságok miatt lettek leváltva a szocik, a Fideszes fiuk, meg folytatták. Holott nem ezt ígérték. Pl. "Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Meggyőződésem, hogy egy nemzet, egy ország életének három fontos területe, három kiemelkedően fontos területe van: a megélhetés, az egészségügy és az oktatás. Egy olyan országban, ahol ez a három terület, a megélhetés, az oktatás meg az egészség drámaian romlik, egy olyan országban a válság kifejezés indokolt. Egy ilyen országban semmilyen más adatnak nincsen jelentősége. Nem érdemes nézni. Minden más adat előhozása csak az igazság elkendőzésére szolgál, vagyis mellébeszélés. " 2007. november 4. Orbán Viktor
Gondolkodj!
További szép napot neked!
zöldszem
@Freewolf: Lemaradt:
"Orbánból csak egy van" Még jó, hogy csak egy van, igaz van felesége is+ 5 gyerek és egy vejkó. Az 5 gyerekből egy már a "saját lábán áll". ühm, csak az izmok, nem önerőből erősödnek.
kecskésmihály
@Freewolf: A demagógia csimborasszója, ami mellé a homályos tekintetű és elméjű jobboldali szavazók besorakoznak. A stadionokkal kapcsolatban az fog bekövetkezni, amit manapság a Görögországi eseményekkel kapcsolatban a híradásokban látunk. Nevezetesen az, hogy az olimpiára ott felépített stadionok mára romokban hevernek, mert nincs fedezet az üzemeltetésre és a fenntartásukra. Igen is, hasznosabb, sőt szükségszerűbb lenne azt a sok milliárdot a kormány kihajigál stadionokra, drótkerítésre penge tetővel, semmit nem jelentő Nemzeti konzultációkra, gyűlölet keltő plakátokra és még sorolhatnám, az egészségügyre, az oktatásra kellene költeni, ahogy annó a NAGY VEZÍR elmondta 2007-ben. Ezt kellene szem előtt tartani kedves Feerwolf.
Üdvözletem!
silber13
@Freewolf: 12:35-re : " Ráadásul a stadion a fiatalság sportolását segíti, a menekült meg csak segélyért kuncsorog!" Vinnyogd már el, hogyan is segítik ennnek az eszement csúti félcédulásnak a stadion bolondériái az ifjuság sportolását! Persze tornaterem építése büdös neki,ott nem lehet szotyizni Meg aztán mi is van a menekültek segélyezésével? Ne menj a napra, mert már így is érződik a hablatyodon a napfény hatása!:-))
silber13
@Freewolf: Gyurcsány valóban nem csóró, csak éppen szándékosan elhallgatod, miniszterelnöksége kezdetén, sőt már előpbb sem volt az, szemben az istenített csúti hippopotamuszioddal, akinek a segge kint volt a gatyájából, de sikeresen megszedte magát, regy ország kárára!
human
@Freewolf: Hát te nem vagy semmi. Ha Orbán szellent egyet, te azt is üde szellőnek érzed.
Levendula
MR vizsgálaton volt egyik családtagunk. Beszéltünk az ott dolgozó orvossal, kérdeztük tőle, hogy mikor lehet nála érdeklődni az "eredményről"? Azt felelte, hogy Őt már nem találjuk ott, mert Angliába megy, ugyanilyen munkakörben fog dolgozni, a mostani fizetésének a tízszereséért...
vitriol
@Freewolf: orbán nem a "szegénységet találta fel", hanem a "törvényekkel megtámogatott lopást". Így aztán kormányzás címszó alatt nem csinál mást, mint kilopja a szemünket!!!
szandokan
@Levendula: Tehát még ugyanazon a napon? Az komoly... Csak mert nekem még aznap átadták az eredményt.
csa-csa
mi meg (az eü.tényleg rémes állapota ide- vagy oda) hálapénz mentes gyógyítást akarunk. még mindig Ti vagytok értünk és nem fordítva.
Anna Mária
@Freewolf: Hej, kutyus, ma a sok évi átlagnál is idiótább voltál.
eszegfu
@human: 14:19... Hirtelen ugy olvastam, hogy letüdözi...nem "üde szellőnek".
KERKA
@szandokan: 15.38. De azt te is bekommentelted tavaly, hogy a kisfiadat ugyebár Hódmezővásárhelyről -Pécsre hoztad gyógykezelésre. Mert megtehetted . Mert van pénzed, van lexusod, meg luxusod, és összeköttetésed. Nem irigylem tőled, főleg nem a gyerekedtől, aki rá van szorulva a szükséges kezelésre.
Képtelen vagy megérteni, hogy a jobb orvosi ellátás a magadfajtának jár meg.
A magatehetetlen Józsi bácsit Inácskakucsról egy egésznapos tortúrával hurcolássza a mentő és jó ha megvizsgálja és ellátja egy olyan orvos, aki a levelet megírta.
Nem ragozom az állapotokat, de ha a rendelő számítógépe 15 éves, a többi felszerelésről nem is beszélve, itt már nem albáni, hanem szomáliai állapotok vannak. Lassan megérjük, hogy a betegek kint fekszenek a kórház árnyas fái alatt(már ha vannak) és úgy várnak beszólításra. De neked, akár a falra a borsó
Anna Mária
@human: Tudod, ilyen a szerelem. Kutyus belezúgott Orbánba, tetszik neki az a szép teste, a gyönyörű lelke! :)))
m.macskosz
@szandokan: Képzeld, nálunk a tüdőszűrés eredményét már másnap megkapod, a vérvételre nem kell várnod, csak annyit, ahányan előtted odaértek, de!
Másutt másként van. Kolléganőm mondja, hogy neki még a vérvételre is időpontot kell kérnie, egy tüdőszűrőleletre meg egy hetet kell várni.
Ha nem lenne mobil mammográf vizsgálat, egy fél év is eltelne, hogy megvizsgáltassam magam. Na, de te csak azt látod, hogy egyesek "rinyálnak", holott a befizetett járulékukért joggal teszik, nem gondolod?!
KERKA
@m.macskosz: Kérlek szépen a szokásos havi vérvételemre kértem időpontot a labortól. Válasz : szeptember 23.
Ha történetesen váratlanul foghúzásra kellene mennem, (előtte vérvétel kötelező nálam, mert vérhigitót szedek), a labor költsége 11 ezer, + gyógyszerről átállás fraxiparine injekcióra 6 ezer+ fogorvosi költség, kb 30 ezer:)) csakennyi:))
m.macskosz
@KERKA: Köpni-nyelni nem tudok...:(
Ez egészen elképesztő!
m.macskosz
@csa-csa: "...hálapénz mentes gyógyítást akarunk. még mindig Ti vagytok értünk és nem fordítva."
Ez egy rettenetesen bunkó megnyilvánulás volt, még a te szinteden is!
colibri
Orbánékat nem hatja meg, az orvosok, eü dolgozók panasza a kórházi állapotokról, az omló falakról, a műszerezettség elavult voltáról, a felgyülemlett adósságokról, gyógyszerhiányról. Egy a lényeg: 2010-ben az elsők között hoztak törvényt a saját ingyenes ellátásuk maximalizálásáról, míg a polgárok ellátását már direkt tartják ilyen alacsony szinten, hadd hulljon, akinek nincs pénze paraszolvenciára.
furfi
Magyarhon elmeroggyant, idióta, korrupt,kétharmadának ez kellett...itt a normális embereknek nagyon sokáig nem nő fű !!!
Anna Mária
@furfi: Győztek az ostobák. Bele is döglik az ország.
Anna Mária
@csa-csa: Óriásit tévedsz. A még itthon lévő, iszonyatosan kihasznált és alulfizetett orvosokért nekünk is ki kell állnunk.
Az orvos neked nem a kisszógád, aki szarér-hugyér köteles téged körbeugrálni.
vonotok
Drága Doktor úr ! ön szerint azok akik ezeket a marhaságokat kiötlök, megvalósítják, GYÓGYÍTHATOK?? Mert ha igen kérem tegyen meg mindent, hogy épelméjűek nyilvánítsák okét. Ha nem gyógyíthatok, akkor " hagyjuk okét az útszélén ".
szandokan
@KERKA: Igen, Pécsre, de nem gyógykezelésre, hanem csípőműtétre, és már csak 4 évente kell menni egy ellenőrző röntgenre, ha valaki csak úgy látja szaladni, meg sem mondaná, persze ruha nélkül látszik azért. Pécsen van a legjobb gyerek ortopédia, tesóm meg a sógornőm ráadásul ott immunológusok, lényegében ők javasolták ezt a sebészt. Nyugodt lehetsz, még a rosszabb körülmények között élők is áldoznak az egészségükre, főleg ha a gyerekükről van szó.
KERKA
@szandokan: úgytudtam, a sógornőd gyógyszerész:))
Jó egészséget kivánok a kisfiadnak.
szandokan
@KERKA: Most legyek nagyképű? Immunológus, gyógyszerkutató, rákkutató, az MTA doktora...
Egyébként köszönöm a gyerkőc nevében, holnap megyünk Tankcsapda koncertre Gyopira, a kedvence a Mennyország Tourist. Van ízlése, mint nekem:-))
justhpeter
Nos ami a hatalmon lévőket illeti valóban nekik is szükségük van orvosra és nekünk is. Egyszerűen nem megkerülhető az orvos. Nekik azért kell, mert köztudomásúan nem teljesen vannak szellemi képességeik birtokában. Nekünk nem elég az orvos, törvényszéki orvosszakértő kell, hogy ha majd a büntető felelősségre vonásuk sorra kerül orvosszakértő állapítsa meg, hogy nem "betegek", vagyis hogy büntethetők legyenek.
papa.49
Egy biztos ilyen szar állapotban nem volt a magyar egészségügy mint most van!!!
Mivel ez a fociőrült meg bandája már 5. éve garázdálkodik az ország javaival nem hátrafelé kell mutogatni hanem visszatenni a kasszába az ellopott pénzt, mindet, hihetetlen nagy összeg lenne az biztos!!!
szandokan
@papa.49: Így van, kezdje az, aki a lopást kezdte.
papa.49
A hazugovics meg népizenekara felléphet!!!
Bogar1938
CSAK, HOGY ÉRTSÉTEK !!!
Szegény kis hangya mászik a porban előtte azonban egy jókora tócsa,
mintha dolgozna, hátán egy morzsa.
De miből a morzsa, gondolkodom én ?
Hiszen e hangya lisztjéhez , búzát nem vetett !
Termését le nem aratta, nem őrölte, nem gyúrta , nem dagasztotta
az erdőről a fát, más hordta, hogy kemence tüzében piruljon a kenyér,
és legyen egy morzsa, mit vihet a szegény,,, !
Megsajnálom ekkor , lehajolok hozzá, kezemet nyújtva magasba emelem,
hogy a nagy víz túlsó partján őt letegyem.
Szemében mintha hála csillogna, másnap aztán ülök a kertben,
viszket a lábam , ezért lenéztem.
Visszajött a hangya és még ötven rokona, ott állnak sorban , kérés szemükben,
hátha a rokonságot is megsegítem.
Áldott jó szívem kenyeret tör nekik, szinte verejtékeznek, ahogyan cipelik.
Vissza sem néznek, sietve távoznak, hálából másnap több ezren kopognak.
Már nem is kérnek, csak követelőznek, hátukon visznek , mindent amit érnek.
Recseg a szekrény , nyikorog az ágy, millió hangya hordja szét a szobát,
már húsomat eszik , földre döntöttek, házamat hordják, városomat viszik.
Fekete az ég is, vállukon az ország, mindent felfalva, már egymást zabálják.
Ekkor felriadok izzadva az ágyban, körülnézek gyorsan az egész szobában,
nem látok már hangyát, nyugtatom magamat, de megteszem gyorsan,
a nagy fogadalmamat.
Aki hangyát etet, az hangyászt is tartson, hogy ez apró jószág, el ne szaporodjon!
Gondoltam, hogy megértsétek ! Azért,,,
F_Viktor
A dokinak üzenem, kövesse kollégáit, ne foglalkozzon azzal, hogy a birkák fele az itt hagyott "veszélyessé" vált kórházakban dobják fel a pacskert, a másik fele pedig a magukat körbezárt drótkerítés tövében saját magukkal végeznek (taposóakna, golyószóró!).

És mindenki vigyen magával külföldre legalább még egy családot!
papa.49
@Bogar1938: Tanulságos kis történet, hát már ide is el kellene egy ,,hangyász,,!!!)))))))))
kkalman
Hiába írt igazat az orvos, az egészségügy a fontossági sorrend legvégén van. Ott nem lehet szotyit köpködni.
kamazuka
A vesztőhelyen nem kell az utolsó kívánságon tépelődni!
Kispintyőke
@gerike87: Bezzeg egy európa vagy világbajnokság bevételei már érdekelnének..., de annak a feltételeit meg kell teremteni. A hosszútávú kondolkodásról nincs véleményed...
gerike87
@Kispintyőke: Nem, nem érdekelnének, és tudod miért? Egy olyan ország amelyik a saját polgárai alapellátását sem képes megoldani az ne akarjon világbajnokságot szervezni.

Ha hosszútávon terveznének, amit régen nem tesz senki, akkor először infrastuktúrát építenének. Tudod ahhoz, hogy egy 500 fős rendezvényt biztosíts már mentő kell! Úgyhogy foci vb-ről ne álmodj, mert ahhoz ez édeskevés.
nemjoezigy
Mocskos orbánc és bandája miért nem tesz az ilyen szakértői/orvosi vélemények hatására valamilyen emberi intézkedést?
Amit eddig tettek az mind a szegények ellen és a gazdagok érdekében történt!
F_Viktor
@nemjoezigy: Írod:
"Mocskos orbánc és bandája miért nem tesz az ilyen szakértői/orvosi vélemények hatására valamilyen emberi intézkedést?"

Mert emberi érzésből bennük csak a harácsolás maradt meg.
Ja, meg a (félre) dugni vágyás, mint Lézernél, Hendénél...
troppauerhumer
Emlékeztetőül:"Zombor Gábor: Nem zárunk be kórházakat"...Á nem ,dehogy .
És a fülkeforradalom óta hány kórházat zárt be és építettek le eddig a FideSS?
Egy a sok közül :"Egy az érintett kórházak,vonzáskörzete közül:
A kazincbarcikai polgármester nyílt levele a facebookról:
A mai napon megkaptam a kórházunkra vonatkozó határozatot. Borzalmas. Térségünk ellen bűnt követ el a FIDESZ. Szakmai érveket nélkülözve, pusztán agyatlan döntés született. Azt, amit a kazincbarcikai lakosok évtizedeken keresztül felépítettek és a város a Debreceni Egyetemmel fejlődő pályára állított, politikai indíttatással egy tollvonással szétrombolják.
A döntés értelmében:
- Megszüntetik a gyermekosztályt Kazincbarcikán. Gyermekeink ellátásért Miskolcra kell majd járni. Ez azt is jelenti, hogy éjjel-nappal, sürgősségi esetben is, a Gyermekegészségügyi Központba, Miskolcra kell menni.
- Megszüntetik a szülészetet Kazincbarcikán. Nem lesz több olyan személyazonosító igazolvány, amiben benne lenne, hogy „született: Kazincbarcikán”. Megszüntetik a szülészetet abban a kórházban, amely egyike annak a magyarországi 17 kórháznak, amely kiérdemelte a kitüntető Bababarát Kórház címet.
- A megszűnő osztályok helyére az Izsófalvai Pszichiátriai Kórház betegei költöznek be, anélkül, hogy bárkit megkérdeztek volna itthon, nálunk Kazincbarcikán. De továbbmegyek, azt se kérdezték meg, hogy a kazincbarcikaiak tulajdonát több mint 40 éve képező kórházunkat odaadjuk e vagy sem. Elvették. Egy pillanat alatt.
- A politikai sandaság legjelesebb bizonyítéka, hogy megszűnik az intenzív osztály, Edelényben pedig újat nyitnak.
A térség lakossága mélységes felháborodását és „köszönetét” fejezheti ki a döntésben részt vevő, valamint a döntést támogató FIDESZ-es politikusoknak:
- Tamás Barnabás fidesz országgyűlési képviselő
- Negrutz Ágoston fidesz helyi önkormányzati képviselő
- Rizner József fidesz helyi önkormányzati képviselő
- Pogány István fidesz helyi önkormányzati képviselő
- Bulla Gusztáv fidesz helyi...
troppauerhumer
@troppauerhumer: Kolumbán Gábor fidesz helyi önkormányzati képviselő
Az országgyűlési képviselőnknek sajnos lövése sincs arra vonatkozólag, hogy mi történik a kórházunkkal. Semmit nem tett eddig sem, ezután sem fog. A Putnok – Szilvásvárad vasútvonal visszaállítására biztos fontosabb pénzt költeni, minthogy gyermekek szülessenek Kazincbarcikán.
A fideszes önkormányzati képviselők megesküdtek arra, hogy nem fog változni semmi, nem szűnik meg a gyermekosztály és a szülészet sem. Becstelenül jártak el Kazincbarcika lakosságával szemben, becsaptak mindenkit. Bóvli központi politikai akaratot hajtanak végre, nem a helyi embereket képviselik.
És még folytathatnám a listát:
-Orvosok, szakápolók nagy része a dekadensen hanyatló nyugaton dolgozva javítja Orbán foglalkoztatási statisztikáját.
-Az ingyenes ellátásért állhatsz sorban és dugdoshatod a borítékot a zsebbe.
-Hordhatod be a kórházba a hozzátartozódnak a gyógyszert, kaját, WC papírt.
-Ha megengedheted és jót akarsz magadnak, akkor privát biztosítást fizethetsz havi 30-50 ezerért pluszban a TB-n felül. "
eszegfu
@Kispintyőke: 23:21 Bocs., hogy beleszólok... Tudod engem sem az ilyen jellegü hosszu távra tervezés érdekelne---sem stadionban, sem VB-ben, sem olimpiában! Addig, amig pl. 2015.I. n.évében 850 gyermekkel több születik, viszont 5.355 emberrel TÖBB hal meg, mint 2014. I.n.évében (frissebb statisztika még nincs!), akkor igenis az e.ü. ellátó rendszer legyen először stabilizálva, mint rövid távu terv, majd jöhet uj koncepció hosszu távra. Értem én azt is, hogy kell M.o.-nak az a "dicsőség", ami egy világméretü sportrendezvénnyel jár... de ilyen áron?! Ahogy Te is irtad: ennek a költségeit elő kell teremteni, na de miből?! Uj adóból, netalán az e.ü., oktatás, vagy minek a terhére?! Egy ország igazán akkor sikeres, ha a benne élő emberek is érzik, nem pedig megmondják nekik!
Dr plágium
Igaza van a dokinak, csak változni nem fog semmi. Láthattuk a közelmúlt eseményeit, olvastuk a nyilatkozatokat, a gúnyos megjegyzéseket ... és még mindig ott trónolnak akik semmibe veszik az egészségügyet, mert ugye nekik jár a VIP ellátás és különben is megtudják fizetni a magánklinikát akár külföldön is.
mate03
@Freewolf: Csak az a különbség,hogy Gyurcsány,nem lopta! Ő már régen gazdag volt,mikor miniszterelnök lett! Ezért utalta civil szervezeteknek az illetményét!Orbánnak a koszos farmerján kívül,csak az apja kőbányája,meg a felesége pénze volt!Érdekes módon vált,többszörös milliomossá!
bundi
@Freewolf: hát galambom ezt már buktátok...csak még nem akarjátok elhinni...
www.youtube.com/watch?v=3uB3cOb5i3w
éljen a gondolatszabadság...mindenki szabadon gondolhatja azt amit őfelsége...de addig is énekeljetek és gyűlölködjetek kedvetekre...nem süllyedtek, nem süllyedtek...blugy blugy
eszegfu
@bundi: 10:16 Q...va jóóóóóó!:))))
Strong
A stadionok helyett valóban az egészségügyre kellene költeni.
A kerítés szükséges rossz...nem kellene, ha nem lenne ez az invázió...
Desischado
@bundi: Ez egyszerűen tökéletes volt! Frappánsan kifejezte az itt uralkodó állapotokat!
A doktor úrnak minden tiszteletem, és a társainak is. De ha nem fogunk össze, itt tízegynehány év múlva Atlantisz 2 lesz!
papa.49
@köhögő bolha: Csúcs ez a kép, menten mentem))))))))
csa-csa
@Anna Mária: nem azt mondtam hogy ugráljon körbe. csak hogy alapból bevarrt zsebbel gyógyítson erre esküdtek fel. hogy "szarér-hugyér" csinálják arról nem mi tehetünk.
Anna Mária
@csa-csa: Dehogynem. Az egészségügyi dolgozók helyzetéről mindenki tehet, te is.

Tévedsz, nem arra esküdtek föl az orvosok, hogy éhbérért, nagyon szar körülmények között, mindent elviselve - többek között a tahó, nagyszájú, tudálékos betegeket is - dolgozzanak.
spu00
Nagyon érdekes az Önök hozzá állása, de talán érdemes lenne bele nézni a tényekbe.Mit gondolnak, 100 panellakásban hány orvos és hány mérnők, vagy egyéb diplomás ember lakik?
Az igaz,hogy az orvosok fizetése alacsony, de a jövedelmük nem az átlagnak megfelelő, hanem jóval magasabb.Ez nem az aktuális kormányoknak köszönhető, hanem az embereknek akik így hálálják meg a velük törődő orvosok munkáját.Ezt a kommunista rendszer kényszerítette rá az emberekre 1948-tól, ha megakarnak gyógyulni, fizessenek. Az orvos, tanár, pap ellenség volt, tehát ki kellett szúrni velük. Azóta ez egy elfogadott állapot lett.Az, hogy jelenleg nem ez a legfontosabb, mert nem azt kell kimenteni a vízből, aki tud úszni,hanem azt aki nem. Az egy külön szégyene az orvos társadalomnak, hogy a megkapott hálapénzből nem juttatnak, vagy kevesen az őket kiszolgáló ápoló személyzetnek.
A jelenlegi kormány juttatja a legtöbbet az egészségügybe,ami sok de nem elég., de ismerve a helyzetet, több az emberi probléma, mint a kormányzati, de az emberek az egyéni problémákat, s főleg az ellenzék már kormányzati szintre emeli ezeket. Hasonlítsák össze a 8 év alatt beültetett protézisek számát az elmúlt 5 évvel, s láthatják, hogy az 5 év győzött. De szidni bármikor bárkit lehet. Sírják vissza a 8 évet, lelkük rajta.
csa-csa
@Anna Mária: már miért mi tehetünk az orvosok helyzetéről? csak azt szeretnénk, ha akkor is tisztességesen gyógyítsanak ha nem tudok perkálni. Egy kollégámat nemrég műtötték. Nem tudta meghálálni, ezért mikor a záróért ment, a doki szó szerint hátat fordítva Neki a válla felett átnyújtva a legflegmatikusabb hangnemben közölte, ha panasza van menjen vissza. hát a jó édes anyukájával bánjon így ha lehetne. hovatovább sorban halnak meg mostanában az emberek a nemtörődömségük miatt. jó hogy nem hagy megdögleni a műtőasztalon mert unja hogy kevés a fizetése.
Anna Mária
@csa-csa: Soha meg sem próbált ez a társadalom azért összefogni, hogy az egészségügyi dolgozók rendesen meg legyenek fizetve. Soha!
Az emberek inkább nyomták a hálapénzt.
Azok az orvosok, akik rühellik a magyarosch hálapénz-rendszert, rég leléptek és vissza se néznek.
Most már késő követelőzni, meg elvárni, hogy tisztességesen beszéljenek a fizetni nem tudó beteggel is. (Egyébként sok nagyon rendes orvos van, aki a szegényeket is emberszámba veszi.)
kukac50
Megígérték az olimpia hasznát az egészségügyre költikmajd ,csak addigra már orvos és ápoló sem marad Magyarországon.
Dr. Felipe
"Szerinte a rendszernek mindenki megissza a levét: a hozzátartozó, aki fáradt és ideges szakemberekkel találkozik; a nővér, aki semmit nem keres, de rengeteget dolgozik; az orvos, akinek 30 év felett is kell, hogy legyen másodállása és persze maga a beteg, "aki ártatlan, aki magatehetetlen, aki segítségre és szakszerű ellátásra szorulna, és lassan gyakorlatilag veszélyesebb a kórházba betennie a lábát, mint önhatalmúlag elhagyni azt."

Csak hát a szavazáskor hol voltak emberek? Miért nem mentek el szavazni a maffia ellen mert megmondták hogy folytatják ha maradnak. Ennyi.

Szerintem g vicctor kommunista spicli elvtárs legmerészebb álmában sem gondolta hogy ilyen könnyen lerabolhatja az országot. Csupán az internetadónál volt némi ellenállás és akkor meg is hátráltak a férgek, amúgy minden aljas húzásukat végre is hajtották ellenállás nélkül.
Vitték a magán nyugdíj megtakarításokat, trafikokat, kaszinókat, állami földeket, földgázt a stratégiai tározókból, uniós pénzeket, stb. Mindezt ellenállás nélkül ami a magyar lakosság szégyene hogy hagyta magát kifosztani. Nem is kell ide külső ellenség mikor ilyen patkány vezetőink vannak.
romalány
Most mért az orvosról kell itt irogatni? Ő legalább szól a betegek miatt, szól azért, hogy a kórházakban milyen állapotok vannak, hogy a gyógyszereket is otthonról visszuk be magunkal, és moslékot adnak enni mint a disznóknak, és az orvos dolgozzunk értunk éhbérrért, de ha adunk neki pár forintot, leszedik a hozzáírók a fejunket. Hát ezért tart itt magyarország, mert mindenki csak önmagát nézni, a szomszéd lova meg haljon meg ? Elkeseritő. Igen is hogy nagyon sook orvos tisztességesen szivvel lélekkel gyógyit és ezt meg kellene fizetni !!!
colibri
Kiemelt egészségügyi ellátásban a jövőben csak a miniszterek és az államtitkárok részesülhetnek. Márpedig azt korábban a 444.hu és az Átlátszó is körbejárta, milyen előnyökkel jár a kivételezés. Nem kell várakozniuk az orvosoknál, és a sok-sok ingyenes fogászati beavatkozáson kívül alkalmanként plasztikai sebészeti vagy pszichiátriai ellátást is kapnak. Ezek után erről már egy-kétszáz állami vezető lemarad.

Már ők is sokallják.
csa-csa
@romalány: "Igen is hogy nagyon sook orvos tisztességesen szivvel lélekkel gyógyit és ezt meg kellene fizetni !!! "
Egyetértek! De nem nekünk.! mondjuk az államnak!
KT
@spu00: Te egy kibaszott nagy ökör vagy + még fideszes seggnyaló is, de az a szerencse hogy már nem sok van hátra nektek
Lacapapa44
@KT: Azt hiszem szeretnéd te elvtárs, ha neked annyi lenne hátra, mint a Fidesznek!
Hella
Kedves mindenki aki hoborgott a 300 ft-os vizit dijert. Tessek erre vezet...Szepen lassan at kell allni a reszben magan biztositasra lehetetlen elvarni egy orszagtol h teljes koru biztositast nyujtson minimalis bevetelbol. Ez matek. En francia rendszerben elek, sokszor kell orvoshoz mennem - es mindig "magan" mert itt tobbnyire maganrendelokben rendelnek. Egy reszet allja az allami TB (amibe fizetek) ez kb 40% aztan tobbi maganresz ha van magan biztosito mint nekem az allja a tobbi kb 40-60%-ot. Ez hazi orvosnal 23eu korul szakorvos 40-80 (fogorvos nogyogyasz stb). Es fajnak itt is ezek az arak ha az embernek atlagos a fizetese. Lenyeg ami lenyeg kinti szemmel jon ra az ember h valtozas nelkul panaszkodas nem sokra megy, es kulfoldon is docog az egeszsegugy pedig itt van magan biztositos rendszer hozzarendelve. En mar akkor tudtam h a 300ft jo otlet volt (ki is szurte a hipochindereket es unatkozo neniket) aki kronikus volt annak akkor is ingyen volt...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.