2 millió forintot követel vissza egy 77 éves asszonytól a Quaestor felszámolója – számolt be az RTL Klub Híradója.

Az idős nő ügyvédje szerint azért, mert gyanúsnak tartják, hogy épp a brókercég bedőlésének napján vette ki a pénzét. Az asszony állítja, az egészből semmit nem ért.

Az Együtt szerint égbekiáltó igazságtalanság, hogy egy kisbefektetőt meghurcolnak, míg a 3,8 milliárd forintot ugyanaznap visszakapó Külügyminisztériumot nem. 

75 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
Ép ésszel ezt nem is lehet érteni,a fideszbe be kell lépni?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Lepényleső
Ép ésszel ezt nem is lehet érteni,a fideszbe be kell lépni?
human
És Marcsikával mi van? Pár milliárddal lépett le Karcagról, Varga Mihály és Fazekas Sándor városából.
hvg.hu/gazdasag/20150424_Mellenyult_a_Fidesz_a_karcagi_sikkasztasi
Főlökött
A felszámoló beperelte :) Vicces lenne...

Neki kellene bizonyítani, hogy törvénysértés történt. Ha tényleg perel, akkor vannak tényleges bizonyítékok, de az nem ránk, a bíróságra tartoznak.
Mi majd a végeredményről olvashatunk, ha a hír tényleg igaznak bizonyul.
Tényfeltáró
A saját pénzét akkor veszi ki, amikor akarja. Mi köze neki a csődhöz?
Fradigege
A K&H per is csak 13 éve tart. Kulcsárról semmi hír. Mami rosszkor rossz helyen. Komolyan mondom, itt rendes, normális lámpavasas tisztogatást kell rendezni. Úgy szépen Petikét felhúzni Csabika mellé a lámpavasra. Itt így nem lesz változás. Törvények, meg jogszabályok. Halott ügy. Kapásból deportálnám az egész elitet családdal együtt. Kinyílik a bicska a zsebemben!
human
Állítólag volt aki lakásfelújításra vett ki pénzt a Quaestor-ból és a többit bent hagyta. Ott rontotta el, hogy a bedőlés előtt napon vette ki. Őt is beperelték. Csak ugye kérdés, ha csalt, akkor miért hagyta bent a többi pénzét. De szerintem nem kell itt semmi logikát keresni. Ez csak valami figyelemelterelés. Most perel a kormány, aztán majd senkit nem fognak megbüntetni. A valódi bűnözők pedig élik tovább életüket luxusban.
hetöndöe
@Lepényleső: Igen,be kell lépni a fideszbe,az arcukba jó erős bakkancstalppal.

A végén kiderítik,hogy Tarsoly is csak egy vétlen áldozat,a kisbefektetők döntötték be a Quaestort.
Az ember esze megáll,hogy mi folyik ebben az országban.
Dr. Felipe
Na az ilyen primitív felszámolókat is fel kell számolni, sürgősen.
bencemacska
Lehet, hogy még én is sorra kerülök?
Én egy évvel korábban vettem ki. Utána nagyon sokszor megkérdezték, miért. Én meg mindig azt válaszoltam, ennyire nő az életszínvonalam a fityisz rendszer alatt, hogy fel kell élnem a tartalékot!
kkalman
A Zseléfejűt nem kellene feljelenteni, hogy ő is kivette a cégének a pénzét a csődbemenés napján?
justhpeter
Ez a disznóság a magyar kormány és a magyar igazságszolgáltatás szégyene.
Desischado
A kormányt miért nem veszik elő, amiért kimenekítette a pénzt?! Ezt az idős asszonyt meghurcolják, mert kimerészelte venni a SAJÁT!!! pénzét?! Milyen abnormális ország ez?!
kamazuka
Elképzelem,hogy meghúrcolják a nénit.Az tuti,hogy megkeresem azt az ügyvédi irodát,mely foglalkozik a hölgy ügyével,s ötletem révén falajánlom segítségem.
Lehet,hogy eme ötletes segítséggel további bankokat dob fel a zavaros viz?
Meglátjuk!
Mobil123
@kkalman: De neki a vezír parancsolta meg. Nem emlékszel?
emerencia
@human: Én pedig olyat ismerek, aki kénytelen volt hagyni, hogy lerobbanjon a most negyvenéves lakása mert nem mert felvenni devizahitelt ebben a bizonytalan világban a gyenge jövedelmére. Viszont hosszú évek óta kuporgatott amikor tudott. 6millió alatti összeg ragadt be neki a Quaestorba, melynek még csak egy részét kapta vissza, miközben az ország úgy tudja, hogy a hatmillió alatti befektetőket már kielégítették!!! Ő pedig ül a romos lakásában és nem tud belekezdeni a felújításba. :(
wagabund
@kamazuka: az ajánlatod igencsak tiszteletre méltó, de asszem ezek nagyon eltökéltek...
példát akarnak mutatni, hogy egy felszámolóval nem lehet packázni..kerül, amibe kerül..a becsület nem tényező..

drukkolok neked..és a néninek...na meg az ügyvédjének, aki igen kemény fába vágta a fejszéjét...
emerencia
@kamazuka: Talányos amit írtál de feltételezem, hogy szolidaritásból próbálsz segíteni. Remélem sikerülni fog. A szándékért mindenképpen jár egy gratuláció neked.
wagabund
a nénitől csak kétmillió forintot követelnek vissza, ami mellesleg az övé...

nos ez a hír sem semmi:..."Az ügyészség szerint az 53 éves férfi több ezer értékes lepkehernyót mészárolt le, ezért összesen 1,5 milliárd forintot követelnek tőle...
...Az ügyészség összesen 10 milliárdos kárt állapított meg, de mivel elnézőek, a gazdának csak ennek töredékét kellene kifizetnie. A férfi ügyvédje képtelen túlzásnak nevezte a követelést."...
(origo)

ez nem amerikában történt, hanem itthon...
hát kérem itt tartunk...
Káldy József
Nem értem a felháborodást. Az teljesen természetes, hogy Népünk II.sz. Bölcs Vezére minden intézkedése helyes! A minisztériumok, hogy ne tőzsdézzék el..a magyarság vérrel, verejtékkel megszerzett pénzét, amit átmenetileg kölcsön vett tőlünk. Azt az aprócska hibát követték el, hogy a minisztériumok pénzén kívül a mazai polgárok hány nappal a csőd bejelentése előtt vehették volna ki a lét..lehet, hogy 2 nappal a csőd előtt még rendben lett volna na de egy nappal ?! Felháborító !
Toby
A csupakabrnak már februárban voltak infói a várható csődről ! Riasztottak is minden nyalogányt ( még a nemzetvédelmisek pénze is bent maradt ! ) !
A nyalogányok ellen mikor indul eljárás ?
eszegfu
Ha a felszámolónak az a kötelessége, hogy a gyanus pénz kivételeket követelje vissza, akár perlés utján is, akkor bizony mindenkitől, még az állami szervektől is vissza kell követelnie! Gondolom a "gyanus" a bedőlés előtti, ill. azon a napon kivett pénzekre vonatkozik...tehát teljesitse a kötelességét válogatás nélkül: mind az állampapirok visszavásárlását, mind pedig a betétek tekintetében, hiszen mindkét esetben pénzt fizettek vissza! A másik, ami nekem homályos... tételezzük fel: mindenki visszafizeti a "gyanus" pénzkivéteket... és akkor mire forditja a felszámoló?! Gondolom a "kártalanitásra"...azaz ugyancsak kifizeti a befektetőket... nem?! Vagy esetleg valami járuléktartozása is van a Questornak?! Az viszont bizony "megelőzi" az emberek kártalanitását! Hát elég becstelen eljárás lenne... szerintem!:(((
magyarbakancs
Eben a perben mutatkozik meg a hatalom mindig az átlag emberel szarakodik.
Kinek háta mögött nem áll politikai párt vagy vezér.
Így van ez a hétköznapokban a hivatalokban,rendőri intézkedésnél,orvosnál.
Törölt felhasználó
Tarsolynak megmondták, hogy te most csücsülsz papi pár hónapot lcd tv-vel előzetesben aztán mehetsz.. A felszámolónak meg kiadták, hogy milyen érdekcsoportoknak kell kiszedniük a pénzt(nem egy politikusnak..). Viszont ezt a pénzt az ilyen néniken lehet megfogni. Büdös gerinctelen életükben nem dolgozó, aranykanállal seggükben született férgek és felemelkedett urizáló parasztgyerekek irányítják ezt az országot. Nemsokára jön a népharag. Mentsétek csak a ki a pénzeteket mert sokra lesz szükségetek, hogy messze jussatok innen..
szaboria1
@Csizmás Kond: Valami igazad lehet, mert a volt cégemet is kft. számolta fel.
Csizmás Kond
@szaboria1: ...tehát akkor mégsem politika hanem valami más...
mariaberta
Úgy emlékszem, mintha fideszes főmuftik is így tettek volna. Azokkal mi a helyzet, kérdezem én mint együgyű érdeklődő???
bakegya
A bírák közül még akad akinek van erkölcsi érzéke,de még számolni is tud,ja és nem csupán egy jogvégzett teknős aki folyamatosan önhatalmat gyakorlatozva köpköd a saját szülőhazájának és kurvára jól tartó népének a fejére.
bakegya
Még szerencse, hogy vannak akik fogás gyakorlást sürgetnek-ezzel akarják kikényszeríteni a Quaestor ügyletelőinek dutyiban tartását-óriási korrupció amit kavartak-igen is hogy nyomozzanak és bűnvádi szakaszba kergessék a tetteseket -de nevezhetjük tolvajoknak is őket,cakkk-pakkk!
human
@Csizmás Kond: Állítólag az állam érdekelt a kft-ben.
human
@Csizmás Kond: Annyi biztos, hogy a felszámoló biztos Zugló (Papcsák volt királysága) rendőrkapitánya volt, és ( a trafikmutyiról híres) Szekszárdon a bűnügyi osztályt vezette.
JABA
Aki kiadta, azt kell elővenni! Őt is csak akkor, ha már foganatosítva volt a csődeljárás!
bencemacska
@eszegfu: ma, 07:57

Nekem csak az nem tiszta, itt kinn van a bizonyítási kötelezettség? A hölgyön, vagy a felszámolón? Ezen múlik minden!
bencemacska
@human: ma, 14:12

És ki döntött a felszámoló biztos személyéről?! Ki nevezte ki?
human
@bencemacska: Fogalmam sincs. Valami beszélgetős műsorban említették, hogy nem kormányközeli a felszámoló cég, mármint gyakorlatilag kormányzati szerv.
eszegfu
@human: @Csizmás Kond: @szaboria1: A hirek szerint a felszámoló a P.ü. Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft, mely cég egyedüli tulajdonosi tagja 2014.04.24-től az MNB !!! (Cégbirósági bejegyzés mai állapota szerint). Elvileg a felszámolót (aki lehet bejegyzett egyéni felszámoló, vagy társaság) az a cégbirósági biró rendeli el, aki a Questor felszámolását is megkapta.( Azt nem tudom: mi a menete egy munka kiosztásának a Cégbiróságon.) Ennek alapján mindenki "izlése" szerint eldöntheti, hogy kormányközeli a felszámoló cég, vagy sem.
bakegya
@bencemacska: biztos ami biztos...szoktak telefonálni...ugyan már ,mindenki tudja kik állnak a háttérben-de erről nem szivárogtathat senki sem...mert akkor...nincs aki megvédje "a magyarok megtakarításait"-emberek,itt fiktív papirokkal és költségvetési pénzekkel kereskedtek-és mekkora haszonnal és kik azok is ismertek-kivétel az aki már másnap öngyilkolta magát ,mert tudta ,gáz van.Kivétel a QUESZT-OR-BÁN-MERT AZ BIZTOSRA VETTE BE LESZ VÉDVE-MINT EDDIG,HA RENDESEN TERMEL...
human
@eszegfu: Köszönöm. Hiánypótló info volt.
human
@human: 15:10-et javítom. ... említették, hogy kormányközeli a felszámoló cég ...
1magyar
bank, biztosítóval ügyletet kötni olyan mintha egy rakás szarba lépsz és sosem bírod lemosni magadról.
bencemacska
@eszegfu: ma, 15:43

Kösz. a felvilágosítást. Az utóbbi érában olyan sokszor és sokat változik a "rendszer", hogy én már nem tudom követni!
A lényeg: az MNB "szőrös keze betette a lábát" ide is!
Akkor már tudjuk a végeredményt is!
eszegfu
@bencemacska: 14:50 Tulajdonképpen a felszámolónak kell "dokumentálnia", hogy mire alapozza a gyanuját, ennek az ellenkezőjét kell a hölgynek bizonyitania. Mindenképpen érdekes lesz... drukkolok a hölgynek + az ügyvédjének!
Szeparepa-
Ez szánalmas. Ezért a rágalmazásért, alaptalan gyanusításért... egy szubjektív és aljas rosszindulatú feltevésért, spekulációra alapuló meghurcolásért, nagyon komoly kártérítési pert indíthat a hölgy... Legelőbb esetleg rá kéne bizonyítani, hogy bennfentes információja volt és nem csak véletlen egybeesés... ha nem tudják rábizonyítani, akkor szépen fizethetnek neki még pár milliócska kártérítésecskét, ha lesz esze a nőnek, hogy indítson ellenük kártérítési pert, sőt még becsületsértésért, rágalmazásért, akár egy büntetőpert is indíthat vígan... külön nevetséges és felháborító, és még pofátlanabb aljasság így, hogy egy olyan cég felszámolásánál, ami milliárdokat csalt, még van pofájuk egy 2 milliós kis betétest meghurcolni.. ilyen is csak abszurdisztánban lehetséges...
Szeparepa-
@Szeparepa-: Jah és ráadásul nyugdíjas... arról nem is beszélve... közröhej
human
@bencemacska: Nem véletlen a folyamatos változás. A vezetők és a cégnevek azért változnak sűrűn, hogy már ne tudd követni. Hogy egy-egy ügyet ne tudj aktuális szereplőhö névhez csatolni. Mint az itt a piros hol a piros játékban.
kkalman
@Mobil123: ma, 05:06 Akkor felbújtként a vezírt is a vádlottak padjára kell ültetni.
1magyar
@human: A szoc-ban egy állami volt és abban lehetett bízni.
Csizmás Kond
@human: állítólag igen de a működését nem befolyásolhatja...elméletileg...és szerintem nem is kell mert az ilyen mindigközelülők mindenkit kiszolgálnak pártfüggetlenül.
human
@Csizmás Kond: Én is bízom benne, hogy a felszámoló biztos megtalál minden Quaestor vagyontárgyat és bankszámlát, hogy kártalanítani lehessen a károsultakat. Most ugye azokra vadásznak elvileg akik gyanúsan időben vették ki a pénzüket. Na itt érez némi zavart az erőben, hisz a kormány is az utolsó pillanatban vett ki pénzt, de ők nem gyanúsak és nem vizsgálják a hogyanokat és mikénteket.
Csizmás Kond
@human: ...az igaz, hogy valaki érdekében dolgoznak, de gondolj bele ha a nénitől elveszik a pénzét azzal nem több károsultat csinálnak ?
...amúgy a károkat nem a hozzájuk befektetők csinálták hanem ők maguk akik a más pénzével zsonglőrködtek.
human
@Csizmás Kond: Ahogy írtad úgy van. Itt valami nagyon nagy baj van a pénzintézetek felügyeletével. Olyat nem észrevenni, hogy valaki több részvényt bocsát ki, mint amire fedezete van. Itt valaki vagy nem végezte a munkáját vagy összejátszott a pénzintézettel.
Csizmás Kond
@human: ...azokkal azután kezdődtek a bajok miután idegen kézbe kerültek...dőlt a forint, átverték a befektetőt, úgy emelgették a valutát ahogy nekik tetszett...mert őket a pénzen kívül semmi nem érdekelte.
human
@Csizmás Kond: Ne menjünk bele a devizahiteles kérdésbe, mert messzire vezetne. A cikknél maradva. Ha a kormány vesz ki milliárdokat a Quaestorból az nem gyanús, ha valaki 6 milliót az már gyanús. A összejátszás gyanúját nem fogja tudni lemosni magáról az Orbán kormány.
Csizmás Kond
@human: Namostmár...nem az a probléma, hogy ki a gyanús, ugyanis ha így vesszük szerintem nem csak a kormány és a néni vett fel akkor pénzt, hanem az, hogy miért egy magánembert vegzálnak ...ugyanis az a saját megtakarítása volt és azzal akkor rendelkezhet amikor épp neki tetszik...
A hivatalok, vagy önkormányzatok pénze csakis közpénz lehet, tehát azokat valamilyen formában kárpótolják, hol a biztosító hol az állam, de egy magánt csak részben és szerintem ezért perelik mert csak itt nyerhetnek valamit.
...na ez az ahol már felfordul a gyomor.
kamazuka
@emerencia: Ha lesz infód,vagy bárkinek, segíthet,hogy segíthessek!
human
@Csizmás Kond: A Quaestor kötvény egy értéktelen papír volt. A befektetőket becsapták szerintem is. Ezrét a felelős a cég a teljes vagyonával és szakmai felelősséggel bír az őt felügyelő állami testület is.
Azért a képletből ne hagyd ki, hogy az önkormányzatok ellopott pénzét közpénzből pótolva minden ellopott X milliárdot újabb X milliárd adóbevételből kell finanszírozni. Ez azt jelenti, hogy a költségvetéstől kell elvonni az összeget vagy adót kivetni. Az is megfizeti akinek semmi köze nem volt hozzá.
Ez hasonlít arra, mikor a kormány kifizette a felelőtlenül gazdálkodó önkormányzatok adósságát azok kárára akik felelősen gazdálkodtak. (Mondjuk pont Lázár János városa volt a legjobban eladósodva).
kamazuka
Mindenkinek szívből ajánlom,gondolkozzék el a következő kérdésen.

Mikot megtakarításaid,befekteted,mi történik?

Csak a válaszokat írjátok le!
Csizmás Kond
@human: Ez így igaz...és szerintem is csak azokat kéne felelőségre vonni akik megalkották majd végelgyengülésbe vitték a questort.
Csizmás Kond
@kamazuka: odaadod másnak, hogy spekuláljon vele...pontosabban beállsz egy spekuláns buliba.
wagabund
@magyarbakancs: t,9,49..."Kinek háta mögött nem áll politikai párt vagy vezér.
Így van ez a hétköznapokban a hivatalokban,rendőri intézkedésnél,orvosnál"...

na, ez a lényeg.(sajnos)
mariaberta
Orbánt és Szíjgyártóéket is be fogják perelni? Mert Orbán saját bevallása szerint ő is előtte vette ki a pénzét, miután megtudta mi történt a quaestorral. Izgatottan lesem a híreket.
pistapapa
Ki ez a hölgy? Semmit nem tudunk,csak azt,hogy az utolsó pillanatban vette ki a pénzét. Lehet,hogy Tarsoly rokon?
kamazuka
@Csizmás Kond: A válasz erre értelemszerűen egyszerűbb.Ne pénzügyi oldalról keress,hanem életszerűen gondolj rá.Döbbenetes.
A különös az ,hogy fordítva már létezik ennek intézménye a mi érdkünkben és kárunkra,mert pénztárcánk bánja.
Tényfeltáró
@ziziplanet: Utánuk fognak menni, bárhova is bújjanak. Eichmannt is megtalálták.
Tényfeltáró
@kkalman: Az itt a piros - hol a piros neki a vérében van.
kamazuka
Én úgy tudom,hogy a külügyminisztérium,mint állami intézmény a lakosság befizetett adóiból van fenntartva.
Ebből egyenesen következik hogy ha pénzeket mozgathat is,akár befektethet is bár adóforintokat véleményem szerint Jegybank fektethet be,de tévedés jogát fenntartom,akkor és erre van gyakorlat,hogy a beígért profit feletti extraprofitról hogyan,hol milyen fórumon tájékoztat,ha egyáltalán tesz ilyet,vagy azok elosztva zsebekben landolnak.
Sok befektetéssel foglalkozó cég éppen ebben konkurenciija az összes banknak.A bankjaink a szerződéskötéskor a rögzített kamatot fizetik ki,melyből köztudott tételek jönnek le,stb.
A futamidő közben elért plusz vagy extraprofitról értesítik az ügyfelet,és a megegyezésszerinti % -ot kifizetik.
Nem egy pénzügyi tervezővel történt beszélgetéseimben vázolva lett a metódus.
A következő kérdés megint érdekes.Ha volt a külügyminisztériumnak bármilyen ügyletből származó bevétele,az miért nem az államkasszában landolt.Gondolok mondjuk a jegybankra.Míg a kormány a vízfej rezsijének és létszámának csökkentésén fáradozik,aközben napvilágra kerűl hogy nem a működtetéssel annak költségeivel vannak problémák,hanem ezekre államilag irányzott adóforintból származó tételek mozgásában vannak nyitott kérdésű anomáliák.
Főlökött
@kamazuka: Mivel állami 'cég', így igen érdekes a helyzet. Az ügy kirobbanásakor volt szó arról, hogy készpénzkészletet megforgatták :), csakhogy ezen készletnek máshol kellett volna lenni és erről írtó nagy a hallgatás !

Magyar Államkincstár / feladatainak egyike !/ :
"a Magyar Állam javára átutalt vagy fizetett bármilyen összeg tekintetében jogosultként eljár;"
Tehát az utalt összeget és a kamatokat is joggal lehet - lehetne keresni! Gyanítom a kamatoknak már se híre - se hamva...
Hellcat
Az ember hétvégente nem ül a gép elé aztán egyből ilyen hányingerkeltő dolgok történnek...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.