6,72 milliárd forint hitelt kap az állami tulajdonú Eximbanktól a Magyar Broadcasting Co. Kft., azaz Andy Vajna cége a TV2 megvásárlása céljából. Az erről szóló bizonyítékot a Válasz találta meg a cég nyilvános cégbírósági iratai között.

Az iratokban feketén-fehéren az áll, hogy az Eximbank

versenyképességet javító belföldi befektetési hitelt nyújt a TV2 Média Csoport Kft. 100 százalékos üzletrészének tulajdonjoga megszerzésének finanszírozása céljából.

Noha Szijjártó Péter egy hete még azt mondta, hogy

az Eximbank semmilyen médiavásárlást nem finanszírozott közpénzhez köthetően,

ma már tudjuk, hogy az állami tulajdonú hitelintézet azért megfinanszírozta Vajna zsíros bevásárlását.

A hitelszerződést november 27-én írták alá.

Kiegészítés

Cikkünk megjelenése után a Külgazdasági és Külügyminisztérium azzal a kéréssel fordult szerkesztőségünkhöz, hogy szó szerint idézzük Szijjártó Péter elhangzott szavait:

Most amikor felmerültek ezek a kérdések a részetekről, én egy kérdést fogalmaztam meg az Eximbank igazgatósága felé, de úgy , hogy ne sértsem meg a bank irányítására vonatkozó szabályokat, és ne is avatkozzak bele a bank működésébe. Én azt kérdeztem meg, hogy jött-e olyan hiteligénylés médiavásárlásra, ami érint közpénzt. Magyarul, kedvezményes hitel vonatkozású. A válasz az volt, hogy nem. Hogy ezentúl piaci alapon, piaci árazással, milyen döntések születnek az Eximbankban, az meg nem az én dolgom.

Vagyis a minisztérium álláspontja szerint nem érint (még áttételesen sem) közpénzt, hogy az állami tulajdonú Eximbank finanszírozza Andy Vajna üzletét.

63 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Knapp75
Ha Szijjártó vette volna meg a tv2-t, akkor neki nem kellett volna hozzá közpénz, neki a szülei adtak volna kölcsön, mint a házára.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toby
"Noha Szijjártó Péter egy hete még azt monda, hogy

az Eximbank semmilyen médiavásárlást nem finanszírozott közpénzhez köthetően,"

Igazhitüék igazmondása ! Ugye, nincs kérdés ! Mocskos szarházi bűnözők !

A vén szarosnak bebuktak a kaszinói, hogy koldulni kell a közpénzt ?
nevemnick
Nu, akkor az állami bank az nem közpénzből ,,éldegél"? Vagy már minden a fidesz kláné és ők ,,ölik" bele a magukévá tett közpénzt? Fura egy helyzet...
sokanvagyunk
Érdekes, hogy az állami tulajdonban lévő, a Külgazdasági és Külügyminisztérium irányítása alatt álló Eximbankra nincs rálátása Szijjártónak.
coni
Nem világos minek ennyit körülményeskedni. Hozzanak létre 99 közszolgálati adót (1-99néven) és akkor nincsenek meglepetések: biztosan azt halljuk/látjuk amit kell.
papa.49
@Toby: A gúnár nyakú xargyártó ezenkívül mást nem is tud, csak és kizárólag HAZUDNI))))))))))
Knapp75
Ha Szijjártó vette volna meg a tv2-t, akkor neki nem kellett volna hozzá közpénz, neki a szülei adtak volna kölcsön, mint a házára.
Hellcat
Hazudnak meg szórják a közpénzt a haveroknak...semmi új. A fidesz fanok szeme úgy sem nyílik ki.
volvós
Prémgalléros vén g...i cserépedényke !!! Mennyit akarsz még zsebreb@szni a magyar
adófizetök pénzéböl ?? Rád is kell vigyázzon egy - két TEK-es legény éjjel-nappal...
Mert elöbb utóbb utólérnek a kigyúrt kisebbségi börfejüek...oszt annyi neked !!
dr. prédikátor
Na zselés prütyi!Megent szájba vertek a hazugságod miatt!!!
eszegfu
Komolyan mondom nekem nevetséges a bank indoklása: "versenyképességet javitó" hitelt ad... de most mondják már el nekem: kivel volt versenyben -- na persze Simicskán kivül ?!
Márpedig ebből világosan látszik, hogy a versenyképesség ilyen fokozása csakis Simicska miatt volt, tehát Vajnát ellene kellett ilyen módon is erősiteni!
mekkelek
Ez akkor most hír a többi xxx milliárd mellett? Amíg nincsenek a francba elkergetve addig a pofánkba röhögve csináják ezt. A sok birka habzó szájjal, fröcsögve útálja a menekülteket, cigányokat, EU-t stb. addig ezek kirámolják az éléskamrát... ki van ez találva. Undorodom attól amivé ezek az országot tették.
Aki Én
Újraértelmezték a KÖZ tévé fogalmát. Gondolom Rt. lesz, és minden adófizető részvényes. Olyan helyénvaló lenne már egy nagy közfelháborodás...
cs.n.
Nekem ingyé se kell, nyugodtan kiveheti a szolgáltató a csatornalistából.
dr. prédikátor
A nemzet pöcegödre!!! megint közpénzből gyarapodik, kell a mani a rongyrázásra!!! miért nem takarodsz már el a 3.14 csába???
zöldszem
Vajna egy öreg off-shore fideszmajom!
Kíváncsi lennék, ha fizetős lenne a TV2, hányan fizetnék elő? Ugyan így a MTV1,2, sokra is!
KERKA
Semmi kétségünk nem volt afelől, hogy a vén disznó honnan szerzi be a lóvét. Ha az Eximbank állami tulajdonban van, itt gyakorlatilag a Vajna a hunyó a pénzt egyik zsebéből a másikba teszi.
Lepényleső
Az az;nem ..arunk a kútba,csak a kávájára,onnan pedig belökjük egy bottal,- moslék módra.
Egyébiránt,ha csak a tv2 kerülne nekünk pénzbe Waina hallatán,tapsikolhatnánk,de gyanítom,
hogy a királyi életet is mi finanszírozzuk.
qrfly
hátmijaf...aszt csinyájjon, ha eccer pénze nincs ...a nacs sasszonnak meg kéne vmi meglepi !!!

ps: egy "gyémántbolt" után a sajtos zsömi már nemjácc !!!
egon1
@Knapp75: Ez olyan alapon nem közpénz ,mint a felcsúti magánstadionba öntött eddigi 7-8 milliárd forint ! Orsós megmondta semmilyen korrupciót nem enged meg Magyarországon ! ( kivéve amit az ő vezetésével állami szintre emeltek !)
justhpeter
A polgári oldal tele van hazudós bűnözővel.
relleporp
Ilyen csak a legsötétebb diktaturákban vannak, voltak. Most már tényleg lógni kellene ennek a hitvány rabló bandának!
nyanya001
Cserébe naponta többször fényesre fogja nyalni a kormány hátsóját !
Butautáló
Még szerencse, hogy Orbán a geci nem tűri a korrupciót!!!
Levendula
Nagyon egészségtelenül néz ki... vajon ki lesz az utóda?
Hofipisti
Egyszerű a képlet: Andy valamiért elfelejti, avagy nem tudja utalja a törlesztést, így a(z állami) bank átveszi a TV2-t. Ennyi. Magyarország jobban teljesít, no meg elengedi Andynak ezért a kis színházért az évi 7 mrd. adót.
papa.49
Na ki lesz a tv2 vezetője, ne találgassatok a ,,paripaarcú szépség,,)))))))))))
feleselek
Mi az, hogy tényleg? Ez eddig sem volt kérdés!
vonotok
Andy Vajna ! lassan nagyobb GENGSZTER leszel mint a főnököd.
karma1
@eszegfu: 15.18-ra: Tudod, nekem meg mindig rendkivul gyanus, hogy az oda-vissza tulajdonjogolt, aztan megse huzakodas rendkivul gyorsan lekerult a mediakbol, mikor mar nagyon ugy nezett ki, hogy vajna valamit nagyon elme'rt,... kicsit meg is volt hokkenve, meg a Versenyhivatal is belekavart az adasvetelbe, meg az RTL Klub anyacege is...

Azert jo lenne tudni, hogy most megis hol allunk, mert szerintem Simicska nem adta fel, keresi a jogi buktatokat, es -remelem, elobb - mint utobb, fog is talalni valamit.
Nekem az egesz onnan kezdve gyanus, hogy Simicska LERAKTA a teljes vetelarat az ugyvedjenel, akkor hogy lehet az, hogy nem az O, Simicska ajanlatat fogadtak el, hanem stroman vajnaet? Szerintem itt nem egy egyszeru lolab, hanem a Kincsem, vagy Overdose laba kandikal ki az "uzlet"-bol...(Azert tettem idezojelbe, mert sztem ez nem uzlet, hanem nyilt rablas, az adofizetok penzenek utaztatasa , tisztara mosasa vajna szamara)
karma1
@vonotok: Muszaj neki,.. Don vittorio kiosztotta ra a StromanII programot, ezt kell vegigcsinalnia... Raadasul 99.9 %-ig tuti, hogy nem fog fizetni, es ezt majd a nepek fele ugy fogjak eladni, hogy andy mar Amerikaban sem szeretett adot fizetni, magyarul, ilyen kis cseles ez a fiu, de mi megmentjuk es atvesszuk Allam Bacsi kezebe az egeszet...
pbalage
Engem már nem is érdekel semmi. Nyugodtan lopják szét ezt az országot.
Én mindenesetre legközelebb nem akarok magyarnak születni, ha lehet majd választani.
coni
@pbalage: 2,5Millió szavazó (plusz 4Millió soha nem szavazó) erre voksolt. Úgy tűnik a magyarok többsége ezt élvezi vagy mazohista esetleg szellemi fogyatékos. Biztos vagyok benne, hogy néhány éven belül fel fog nekik is tünni, hogy valami nem stimmel, de addigra késő lesz mert úgy lecsúszik az ország, hogy abból már nem fog felállni.
lars
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
enslaved
@lars: Gratulálok, ez aztán a kultúra...
lars
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
lars
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
vadnarancs
@lars: Nincs télapó? Ha még azt is mondod, hogy nem élünk jobban, mint 4 éve, akkor keresek egy kötelet!
eszegfu
@lars: Nem értelek! Regisztrálsz... 3 hsz-dből 1-et már töröltek, de ez a további 2 is "megérett" a törlésre... Most egyáltalán beszélgetni szeretnél, vagy 1-2 hsz. után "eltünni"?!
Stilusod alapján gyanitom, hogy vagy 3-dszor regisztrálsz... mintha Leuthon is Te lettél volna...Egyébként Te magyar vagy?!
eugen4402
@eszegfu: Hoppá! @lars: dühkitöréseiben sok-sok igazság van ám... Kicsit nyers, de hát gondolj bele: mi évek óta mondjuk a magunkét, finom cukormázba burkolt szavakkal és nulla eredménnyel...@lars: keményen tolja. oda kell figyelni a véleményére. Csak tudod, az a minapi Simon János-szöveg jutott eszembe, aki szerint Gyurcsány szélsőbalos...Akkor @lars: -ot minek nevezné?
tobikamama
Szegény jaj de sajnálom mi meg dögöljünk éhen,40 év ledolgozott idővel és 1,6% emeléssel,vajon eljut ezeknek a tudatába,hogy mit jelent ez.biztasson nem, nem tudom kell e a szavazatunk majd.Akkor majd hozzon még egy vagy kettő embert, de nem lesz ugye tudjátok.
batukán
A tökünk tele van már ezekkel...csak azt nem értem, a genny miért csak a zacskó jobboldalában gyűlik össze ...
eszegfu
@eugen4402: Természetesen valahol én is megértem @lars:-t! De szerintem ez utóbbi 2 hsz-e tulmegy a "nyersességen"... és semmi értelme, csupán az ujbóli kitiltását "alapozza" meg... ez lesz az "eredménye", vagyis ő nem lesz, mi meg itt maradunk a "cukormázas" szavainkkal, tehát ő is nulla.
Aki Én
@eszegfu: lars stílusa kemény, de igazságos. Azt évek óta láthatjuk, hogy a lagymatag pofázásnak semmi haszna. Naponta mondjuk el ezeket a dolgokat, de igaz kicsit finomabban. Azt qrvára megértem, ha valakinek elfogy a türelme és egyértelműsíti a véleményét. Sok mindent lehet mondani az írására, de, hogy félreérthető azt nem. Nem azt mondom, hogy ez itt és most a megoldás, de, hogy szép szóval nem fog menni az is biztos. Egyre több dühös és türelmét vesztett ember lesz ebben a rendszerben, mert ne felejtsük el, hogy a nagy és ugyan még nem tudja, de erősebb többség nem orbánista. Naponta látjuk, hogy nem képesek még lassítani sem a szabad rablásban.
eszegfu
@Aki Én: 9:46 Nem akarok én Veled sem vitatkozni ezen, sőt @eugen4402: -nel sem!
Elfogadom a véleményeteket, még akkor is ha én azt gondolom: aki csendben, halkan nem érti meg, az kiabálva, szótagolva sem...:((
eugen4402
@eszegfu: Egyéni beállítottság kérdése, hol húzzuk meg a határt a "még elfogadható", és a "na ezt már nem" között. Abban igazad van, hogy jó néhány fórumozó tűnt már el az indulatos, fejjel a falnak rohanó hsz.-ai miatt.
Az a gyanúm, ilyenkor mindig valami hihetetlen nagy igazságtalanságot elszenvedő áldozatból tör ki a harag, mivel tehetetlenségében nem talál más gyógyírt, jobb híján kiönti a mérgét egy nyilvános fórumon. Valószínű, hogy Lars közeli hozzátartozója esett áldozatául a jobban működő egészségügynek, mert ott éreztem legélesebbnek a stílusát.
De tényleg, az Eximbank kinek a pénzéből kölcsönöz? ...Ja, mégse. Ezek kilopják a szemedet, és ha reklamálsz, mosolyogva közlik: rosszul látod a dolgot. (Persze ha már kilopták a szemed, nehezebb a tisztánlátás.)
Aki Én
@eszegfu: 10:03 Ez igaz, ezért egyre dühösebbek az emberek, amiből baj lehet.
kukac50
@Knapp75: Szíjártónak és Rogánnak a ouaestorba voltak befektetései! Abból lettek házaik,hogy jól kamatozott!A befektetőktől azért vonnak le 11%-ot most hoztak törvényt rá ,hogy Ők vették a politikusok házait.
Vehetnek az adófizetők is tv2 Andy Vajnának is .
JAJMÁR
@lars: A többség itt egyetért veled, és hasonlóan gondolkodik. Ezért is meglepő - számomra -, hogy amikor voksokat kell rakni lezárt fülkékben, más eredmények születnek, de hát nem reprezentatív a propi közönségének véleménye. Jól fogod meg a dolgok lényegét, de mindent el lehet mondani nyomdafestéket tűrő formában is. Azért lenne az a jobb, mert az itt marad, azt sokan olvashatják. A másikat letörlik, és a semmiben ér véget.

Ami egyébként zavar a hozzászólásodban, az az általánosításod, mert attól, hogy AV zsidó, még nem minden zsidó AV!
Ha ilyen bátor vagy, akkor ne általánosíts, mert az felmenti az egyént a saját felelőssége alól.
JAJMÁR
Sejtettem, hogy így lesz. Sőt, azt is sejtem, hogy a tévé csak névleg lesz AV tulajdona. Így működik ez kis hazánkban manapság, minden szál ugyanoda vezet, de el kell ismernem, ki van ez találva!
Döbbenetes, hogy mennyi szolgalelkű mocsok él a világban.
Hofipisti
@JAJMÁR: És legalább annyi szó nélkül tűri!
egon1
Szerintem ilyen szervezett-állami szintre emelt maffia,Európában -nincs-és mostanában nem is lesz,mert bármilyen más európai országban-már régen ,az egyszerű emberek,meg-unva a "maffia" kizsákmányolását,tettek volna ellene !!!
enslaved
@Aki Én: @eszegfu: Szerintem meg az ilyen lars félék csak azért jönnek fel, mert otthon papucsok, itt meg büntetlenül játszhatják a nem létező eszüket.
enslaved
@lars: Reggel felkelek, megyek dolgozni, tervezni, termelés irányítani, majd felveszem a ...milliómat, és lefekszem aludni. Másnap felkelek, és nem érzem magam náci kutyának, csak mert nem születtem akkora tahónak, mint te.
mariaberta
Mert ha valaki még nem tudná... "mi nem engedünk semmiféle korrupciót" remek, nem?
agnes200
Ez már tényleg maffia. Vagy milliárdos tételben lopnak, vagy bosszúból értékeket semmisítenek meg (Kishantos, ménesbirtok, stb.)
prime777
Hát miből vette volna meg szerintetek?
Ezek csak kifelé veszik a pénzt mindenből bármi legyen is az.
Beletenni valamibe egy lyukas garast is ami saját?
Nem hibbantak meg.
eszegfu
@enslaved: 18:31 Tényleg fogalmam sincs mi ezzel a célja... én még tippelni sem tudok! Ahogy irtam előzőekben... már törölték is mind a 3 hsz-ét és valószinüleg nem is lesz már itt... max. más nick-kel...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.