Miközben Gyárfás Tamás úszóelnök össze-vissza hazudozik a nemi erőszakon kapott Kiss Lászlóról, a szövetség is összezárt, és teljes támogatásukról biztosították Kisst, akiről ma kiderült, tettéért még a 3 évet sem kellett leülnie.

A szövetség aláírásokkal (:DDD) nyomatékosított nyilatkozata a MÚSZ Facebook-oldalán jelent meg, ebben azt hozzák fel az úszóedző mentségére,

A történtek ellenére módot kapott arra, hogy a sportágban dolgozhasson; a mögöttünk álló több mint fél évszázadban edzőként, pedagógusként, kapitányként példás munkát végzett, amelyet pártállástól függetlenül több kormány is a legteljesebb mértékben elismer, kevés sportember büszkélkedhet annyi kitüntetéssel, mint ő.

Nem kérdés előttünk, hogy Kiss Lászlót a bíróság egykor elítélte, ugyanakkor mindenkinek biztosítani kell a lehetőséget arra, hogy teljesítményével, helytállásával feledtesse bűnét. A szövetségi kapitánynak ez – előttünk – sikerült.

Vagyis ha jól értjük, egy sor szaktekintély szerint teljesen rendben van a nemi erőszak, ha utána az elkövető az élet más területén kimagaslót teljesít, úgyhogy nincs itt semmi látnivaló, aláírták, iktatták, kiposztolták, a viszollátásra.

Íme az elnökség és az edzőbizottság névsora, akik közül senki nem tiltakozott: 

Gyárfás Tamás, a MÚSZ elnöke
Szántó Éva, főtitkár
Dr. Szabó Tünde, általános alelnök
Dr. Sós Csaba, szakmai alelnök

Az elnökség tagjai:
Becsky András
Cseh László
Fodor Szabolcs
Güttler Károly
Dr. Hargitay András
Kiss László
Sass Katalin
Dr. Tóth Ákos
Dr. Török Enikő
Tőrös Károly
Vizi Csaba
Dr. Wladár Sándor

Az edzőbizottság tagjai:
Bernhardt Károly
dr. Egressy János
Gellért Gábor
Güttler Károly
Horváth Péter
Horváth Tamás
Lőrinczi György
Ludmány László
Molnár Ákos
Lakatos Roland
Plagányi Zsolt
Polgár Sándor
Sárdi Ákos
Selmeci Attila
Tóth Ramón
Tőrös Károly
Turi György
Virth Balázs

71 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sentinel216
Ez előre látható volt.
Meghalt Biszku, találtak egy újabb ügyet, amivel elterelheti a maffia kormány a médiában a piszkos ügyeit.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
sentinel216
Ez előre látható volt.
Meghalt Biszku, találtak egy újabb ügyet, amivel elterelheti a maffia kormány a médiában a piszkos ügyeit.
JAJMÁR
Persze, hogy nincs rendben a nemi erőszak, de hol voltak a ma vádlók az elmúlt évtizedekben? Eddig rendben volt, de most már nincs?
Ez az undorító a történetben. Mármint az 50 évvel ezelőtti történetet ma felemlegetők szándéka. Legalább annyira undorító, mint maga a nemi erőszak, hiszen úgy húzzák elő ezt a lapot a pakliból, mint a jolly jokert, a Kiss László földbedöngölésére.
sentinel216
Ezzel a hirtelen talált szaros üggyel nem csak Kiss Lászlót - bármennyire is megérdemli -, hanem a Magyar Úszószövetséget és az elmúlt évtizedekben ott dolgozó és kiváló eredményeket hozó sportolókat is a fekáliába rángatják.
Bercifiu
@sentinel216: Ez elsősorban Kiss és a főnökei ügye, a sportolókat nem érinti.
A fél ország sírt mikor Katinkával volt a balhéja, na akkor most hogy is van. Kiss fasza gyerek, Gyárfás szintén, a feljelentők meg aljasok, mert ilyen sokáig vártak.
Január
Kiss a tette elkövetésekor már rendesen nagykorú volt, tudnia kellett, hogy mit csinál. Gátlása annak idején nem sok lehetett. A nemi erőszak mindenkor büntetendő cselekmény volt.
Úgy látszik az úszóknál ezt is meg lehetett úszni. Közben azért a szakmai munkája miatt "elfelejthették" a bűnét, s lett belőle ünnepelt szakember, de az a folt ott maradt, mint fiatalkori mementó, amit most öregségére elővettek. A lerombolt nimbuszt, pedig már nem lehet újjáépíteni...
sentinel216
@Bercifiu: Tudjuk kinek az érdeke volt ezt az - amúgy nem titkos - ügyet most nyilvánosság elé tárni. Büntetőjogi vonzata nincsen az ötven éve történteknek, de emberek listázására - mint a cikkből is kiderül - nagyon jó alkalom. Még az kell, hogy szorgos szaros kezű lakájok előkerítsék az akkori ügyben szereplő nőt és családját! Mert ezeknek semmi sem drága, ha eltakarhatják a mocskos dolgaikat.
Macskaszem
Egyáltalán nem arról van szó, hogy lehet erőszakolni ájult nőt, ha jól úszol. Mindenféleképp elítélendő, de nyilván nem volt eddig sem titok, hiszen elítélték, leülte, valószínűleg meg is bánta, viszont ötven év elmúltával kevesen emlékeznek rá. Azt gondolom, habonyárpi nemtanácsadó dobta be a gumicsontot: inkább a más disznóságán rágódjon a paraszt, mint a kúrmány disznóságain.
csa-csa
@Bercifiu: " Ez elsősorban Kiss és a főnökei ügye, a sportolókat nem érinti."
az nem olyan biztos! Ki tudja hány lánnyal követhette még el (akár a csapataiból is), csak nem mernek ma sem beszélni. Aki egyszer megteszi megteszi többször is. és hogy megbűnhődött érte? még nem eléggé!! Elbírtak hárman egy lánnyal? tetves csűrhe!
wagabund
azt hallottam a rádióból, hogy a szavazók zöme hasonló korú, mint Kiss..

már csak azt kérdezem, hogy hetven körül mijalófaszt tudnak mutatni a fiatal úszóknak? hát a prosztata is gondot okoz, meg elcsoszogni a klotyóig.Vagy az az egyetlen öröm, hogy lánytesteket látnak naphosszat, és van miről álmodozni? ..miért nem mennek valóban nyugdíjba, és üldögélnének a szecskában?

hogy-hogynem, egyre több részlet derül ki arról a nemi erőszakról, ami úgy néz ki, nem is volt olyan hirtelen felindulásból, tudták, mit fognak tenni...sőt...talán rutinjuk is volt..

a hozzászólók meglepően jól értesültek..csak gyárfás nem?
Bercifiu
@csa-csa: Nincs igazad. ha a főnököm lop, engem nem ítélnek el.
Csizmás Kond
..tulajdonképpen mi is a baj ezzel az üggyel ?...ki vette elő és miért...mert az igaz, hogy a bűnösnek bűnhődnie kell de kell legyen valaki akinek érdeke volt újból felülvizsgálni...ki az ???
christike
Elolvastam ,amit eddig elolvastam , jó sok cikket. A lényeg lényege :egyik portálon olvasom, ahol nyilatkozza, hogy egy nő , egy olimpikon uszónő "hozta" ki a büntetés felét letöltötte. Igy már rájöttem ki is az ! ...Erről ennyit ! Szerintem leülte a büntetését, azóta nem történt semmi olyan , hogy visszaélt volna , mostmeg már idős . Valaki nagyon elő akarta venni ezt a dolgot ! Hangsúlyozom ,h elítélem az erőszak minden formáját., no de h . ezzel jöjjenek most 55 év után . És akkor most nők is aláírták ,hogy nem kell lemondania, és számomra még meglepő ,hogy egy nő hozta ki Őt a böriből , anno. / segítette hozzá, hogy szabadlábra helyezzék .
sentinel216
Elítélem amit KL tett. De nem tudom nem észrevenni, hogy ennek az ügynek az előrángatása egy időzített és irányított gyűlöletkeltő kampány. Valaki mással - saját emberrel - akarja a hatalom learattatni az úszó VB sikereit.
sentinel216
@christike: Tuggyukkiknek érdeke. Aki feljött faluszéli kunyhóból a nagyvárosi kollégiumba, bandát szervezett, jókor volt jó helyen, Nagy Imre temetésén és csak úgy tehette magát ismertté, hogy népszerű sportolókkal, művészekkel, tévés személyiségekkel vette körül magát. Hogy kit tesz meg a "bűnözővé" előléptetett KL helyére, még titok, de nem fogunk nagyon meglepődni.
leszúrt rittberger
@wagabund: Ezért lépett le Hosszú Katinka is külföldre, mert az ilyen ejnye-bejnye öreg bácsiktól nem sok mit lehet tanulni abban a korban, amikor máshol már számítógéppel tervezik az úszókra a ruhát és mikroszkóppal vizsgálják utánuk a vizet... Akkor az ilyen ágybavizelő vének tanácsa legfeljebb annyit ér, mint amennyi látszik: egymást jól hátba tudják veregetni a bizottságokban, meg néha megsértődnek a fiatalokra. Ja, és persze esetleg kiderül, hogy abban a bizonyos dicső múltban például nőket erőszakoltak, hármasával.
Tádé
@christike: Ön minden hazugságot elhisz?
Sajnálom.
Ezek mocskos, senkiháziak!
justhpeter
Kiss László elkövette. Beismerte. Leülte amit kapott. És eltelt több, mint 50 év. Milyen fontossággal rendelkezhet ez az ügy, ha 50 év alatt nem került napirendre egyszer sem. Nekem ez akkor is furcsa, ha mindenféle erőszakot elítélek - a nemi erőszakot különösen - és szigorúan büntetnék. De az elkövetés után rögtön. Vagy csak most lettünk erkölcsösek ? 50 évig mik voltunk ?
leszúrt rittberger
@justhpeter: Mit ült le? 3 nevetséges évre ítélték, azt sem ülte le, hanem 20 hónap után szabadult.

Nem kívánom, de erőszakolja meg a lányod valami állat, kapjon 3 évet, aztán engedjék ki abból is másfél év után... Majd akkor kommentelj ilyen szépeket.
Tádé
Nagyon sajnálom, hogy a "várakozásom" szerint alakultak a dolgok.
Azonnal ki kell zavarni a szemét, mocskos, hazug elnököt, a minősítést sem érdemlő csődört.
Talán a nagyobb botrány így elkerülhetetlen.
Most menjen ez az "agyon"-dicsért selejt hím Kálmán Olga műsorába.
A fekálián kívül mi van a mocskos gatyájában?
A világ úszósportjához tartozók döbbenten nézik a történteket.
Most mutasson helyes irányt miniszterelnök úr!
Most segítsen!
Kérem intézkedjen! hogy ne érje még nagyobb szégyen Magyarországot.
christike
@Kristóf Péter: nem vagyok naiv kislány ! , a véleményem fogalmaztam meg, és amit hozzáolvastam.
christike
@christike: írtam Sentinellel értek egyet , ez most valakinek az érdeke volt, h elővették ezt az 55 év előtti ügyet. ! A célt is leirtuk mindketten. menjenek a sóhivatalba!
verum
@justhpeter: - nem ülte le és meg sem bánta.
Mindegy, hogy mikor és miért került elő, az ilyen ember nem lehetne ott, ahol van.
És igen nagyon kétlem, hogy azóta agresszív mentes szelíd, jóságos jelleme lenne.
Túl sokan zárnak össze körülötte, akik jellemtelenek.
human
Úgy általában aki megbűnhődött az kezdhet új életet. Ha nem vétkezik többet, akkor miért ne lehetne állása akárhol?
Tádé
@human: olvass hozzá! Nem lehet minden bűncselekményt egy kalap alá venni.
Kiváló szakember az ügy kapcsán írt is erről.
Tádé
@human: olvass hozzá! Nem lehet minden bűncselekményt egy kalap alá venni.
Kiváló szakember az ügy kapcsán írt is erről.
human
@Kristóf Péter: Egyenlőre nem értem rá ezzel foglalkozni. A cikkben lévő linkekre gondolsz, vagy mire?
Toby
Keményen dolgozik az úszómaffia ! Az egész bagázst szét kéne rugdosni a sunyi p***ába !
Ez a sport többet érdemel !
nemjoezigy
@Pálinkafőző Rézüst: "vs.hu/sport/osszes/suttyomban-megdolgo..."
Ezeknek az ismeretében még jobban hiszem, hogy a kisslászlón kívül bűnös mindenki, aki oda engedte vissza a fiatalok közé és utána is szó nélkül hagyta, hogy az ifjúsággal foglalkozzon!
Az ilyen tettet egyszer sem szabad elkövetni, tehát nem szabad olyan szinten megbocsájtani, mintha meg sem történt volna, és engedni, hogy továbbra is kísértésnek tegye ki magát. Csak remélni tudom, hogy nem ismételte meg.
Egyébként én is úgy gondolom, hogy ez megint egy fideSSes elterelés, egy eddigi "jó" emberük beáldozása, valami új libling érdekében!
Elkeserített a cikkben található névsor is. Ezek közül sokban csalódtam, igaz csak mint sportolót ismertem, de most megismertem mint embert! Pfujj!
Tádé
Akinek eddig esetleg kétségeik voltak kiss és gyárfás rohadmányok romlottságában nézzék meg az atv-n Kálmán Olga mai műsorában gy.t.-vel készített interjút.
A szemét csődör most akarja bizonyítani ártatlanságát, hogy kegyeletsértően felhasználja az áldozat halálának tényét + most azt is állítja, bizonyítani akarja, hogy az elhunyt milyen vért volt.
Lehet még ennél mélyebbre süllyedni!?
Transzparenseket, molinókat tüntetőket az uszodákba, Margitszigetre, a Komiba, Egerbe, Szolnokra ... a MOB székházához, " KISS , GYÁRFÁS TAKARODJATOK!"
A nemzetközi botrányt el kell kerülni!
A gy.t. ráadásul a nemzetközi szövetség tisztség viselője is. Onnan is páros lábbal,szappanos vizes gumicsizmával kellene kirúgni!
CHEWBACCA
A címben újabb gyöngyszemét láthatjuk az undorító publicisztikai stílusnak!!! Nem ez volt a kérdés! Hanem hogy ennek az 55 évvel ezelőtti eseménynek a tudatában ki áll ki mégis Kiss László mellett!
wagabund
Kálmán Olgánál most mondta egy fontos ember, hogy a megvádolt versenyző azt állítja, meg sem történt az erőszak..

...a sértett sajnos elhunyt, őt már nem tudjuk megkérdezni...talán ezért az új fordulat.
Tádé
@Toby: nagyon igaz! Ha most azonnal kezdenék is már késő lenne!
Nem baj, csak lássam őket repülni!
wagabund
@Kristóf Péter: még nem ocsúdtam fel...szerintem Kálmán is meglepődött...

Kálmánt megakasztotta egy pillanatra a kérdezett arcátlansága, bár próbálta úgy előadni, mintha baromira intelligens lenne...ez nem sikerült, mert...az arca mindent elárut...ma éjjel is behugyozok, vagy felsírok...borzalmas..
Tádé
@Toby: nagyon igaz! Ha most azonnal kezdenék is már késő lenne!
Nem baj, csak lássam őket repülni!

@human: Gyurkó Szilvia neves szakértő írására.
Pestilence
Megint csak azt tudom, mondani, hogy ilyen esetben normális országban magától távozik az illető, az pedig még fel sem merül, hogy mellé álljanak.
Lásd a briteknél (Rolf Harris és Jimmy Saville) kipattant hasonló botrányokat vagy Amerikában Bill Cosby-t.
Tádé
@JAJMÁR: már régen el kellett volna kezdeni a döngölést, tekintette, hogy nem ember ellen irányul.
Tádé
@Pestilence: ezek azért szavaztak, mert remélik, hogy ott ülhetnek majd az olimpián a tribünön. gy.t. ezzel zsarolás őket.
A csődör pedig hugarikumként sétál majd nemzeti melegítőben a medence szélén, tekintettel arra, hogy a hazug elnök szerint elévülhetetlenek az érdemei.
Az olimpiai eszme, a nemzet, az úszósport szégyene lenne amennyiben ez a látomásom egyszer csak valóra válna.
Most megyek el hányni!
papa.49
Nem értitek, ő ,,jóelvtárs,, volt ezért kerülhetett vissza a úszókhoz, és milyen érdekes a nőkhöz!!! Egy ilyen cselekedettel a háta mögött a női sportolókhoz 100 méternél közelebbre se szabadott volna engedni!!!A vén pacáknak már mennie kéne, minél gyorsabban, és főleg tök csendben!!!
Pestilence
Aki egy ilyen ember mellett kiáll, az magát minősiti.
JAJMÁR
@Kristóf Péter: 20:41 "Már régen el kellett volna kezdeni a döngölést" - de nem kezdték el. Mert nem volt érdekük. Eddig!
Anno' volt büntetőeljárás, el is ítélték. Ha nem ülte le, akkor meg kell keresni az okát, hogy miért nem..
(A legtöbb elítélt előbb szabadul, jó magaviselet meg egyéb okokból és az még törvényes.)

Most pedig már egy idős ember, akit ez a tette egész életében nyomasztott - remélem, hogy így van -, de ha nem, hamarosan számot kell adnia az életéről ott, ahol mindenkinek számot kell adnia, ahol már a Biszku is van.
Én nem akarok ítélkezni.

Csak megjegyzem, hogy nem fordulna elő, hogy érdemtelen emberek kerüljenek piedesztálra, ha nem lennének nyálas udvaroncok, akik odaemelik. Ez az ember már a múlt, de a jelen meg ránk ég, azzal kéne foglalkozni inkább!
vonotok
Szégyelljék magukat akik ezt aláírták. Nekem 3 gyermekem, 2 leány, de ha velük ezt tennék , biztos megtalálnám a bosszút.
Ezeknek nincs leány gyermekük?
Ha velük történt volna mindez, hogy élték volna át?
Nem baj kislányom, tudod a bácsi jó elvtárs, nagy karrier áll elölte.
Nem egy szemétség?
Tádé
@JAJMÁR: természetesen a remény hal meg utoljára, de ezen már túl vagyunk.
Aki a halott áldozat kegyeletét sem tiszteli milyen élőlény?
Amennyiben egész életében nyomasztotta az általa elkövetett aljas bűncselekmêny az legutóbb miért vonta vissza a lemondását?
Ezt magyarázza meg nekem valaki!
karma1
@Bercifiu: De ha tudsz rola, es elfogadod a lopasat, akkor Te is cinkos leszel, es bar nem jelented fel, a hallgatasoddal beleegyezel a fonokod lopasaba.
Ket dolgot tehetsz: vagy veszed a satorfadat, es nem dolgozol vele, vagy lenyeled, hogy mit csinalt, es akkor valahol Te is besarozodsz...

Akarki is adta meg annakidejen azt a lehetoseget, hogy tovabbra is gyerekekkel, fiatal lanyokkal dolgozhasson, oriasi volt a riszk, csak most mondhato el nyugodt szivvel, hogy "nagyobb baj nem tortent - szerencsere"!

Es mi lett volna, HA IGEN??
karma1
@Pestilence: Oket eppen most hurcolasszak meg a birosagon, hiaba a majdnem 80 eves eletkoruk, a szereto, kitarto feleseg, aki meg raadasul a ferje mellett is kiall 100 %-ig, mert bizony ez a dolog nem evul el, kb. 50-60 evvel ezelotti cselekedeteikert allnak MOST birosag ele, elvesztve az egesz eletukben felepitett egzisztenciajukat.
Pestilence
@karma1: Pontosan. És ott nem legyintgetnek, hogy csak egy nőügy.
Itt már kezdik, hogy az áldozat folyton kihivóan viselkedett az úszókkal.
Még akkor is, ha ez igaz volt, akkor mi van?
Attól már bárkinek joga van megerőszakolni?
Csoportosan.

Hányinger.
JAJMÁR
@Kristóf Péter: Kevés információm van, nem tudok állást foglalni. Az elbizonytalanít, hogy a múltban volt bűnvádi eljárás, ítélet is. Nem az a helyzet, hogy kiderült egy eltitkolt bűncselekmény.
A másik aggályom ebben az ügyben, hogy nem látom azt a feddhetetlen, hiteles embert, aki biztos, hogy az igazat mondja.
Úgy érzem, - és ez tényleg csupán érzet - hogy most azért "vetik a követ", mert valakit meg kell dobálni. Nem hiszem, hogy ettől hirtelen rend lenne az úszósportban.
Persze, az ő helyében - ami kizárt, hogy ilyen helyzetbe kerüljek, már csak azért is, mert nő vagyok - azonnal visszavonulnék.
amaramaistanna
Azt gondolom, hogy itt a lényeg: "Vásárhelyi Mária:
"Csak ami hirtelen eszembe jut, ha azt olvasom, hogy Magyar Úszószövetség: Zemplényi György a csodamenedzser, akit sikkasztásért, lopásért és csalásért ítélték el, és az is kiderült róla, hogy a börtönből "kölcsönzött ki vacsorázni" fiatalkorú elítélteket. Saját állítása szerint Pintér Sándor szerzett hamis útlevelet számára, hogy hat évi bujkálás után visszatérhessen Magyarországra. Pintér ellen akkor vizsgálat is indult, és Orbán ennek ismeretében nevezte ki 1998-ban belügyminiszternek. És eszembe jut Széchy Tamás a "csodaedző" molesztálási ügye, ahol éppen úgy a szexuális bántalmazás áldozatát hurcolták meg, ahogyan Szepesi Nikolettet is, aki egy könyvben mesélte el, hogy mi folyik az uszodákban. És az ugyancsak az úszókat molesztáló masszőr esete... Meg az UNICEF néhány évvel ezelőtti kutatása, amely szerint a verseny sportoló gyerekek kétharmada számolt be arról, hogy érzelmi, lelki és egyharmada arról, hogy fizikai vagy szexuális bántalmazás áldozata volt. Feltétezem, hogy az uszodákban inkább az átlagosnál rosszabb a helyzet. Tehát ne beszéljünk arról, hogy a Magyar Úszószövetség most veszíti el erkölcsi hitelét, mivel soha nem is volt neki. Most azzal szembesülhet egy ország, hogy mekkora árat fizetnek ezek a gyerekek a magyar úszósport sikeréért és azzal, hogy micsoda züllött maffiavilág ez. És ehhez nemcsak asszisztált, hanem bűnrészesként részt is vett és vesz benne a politikai osztály.
És persze a hab a tortán, avagy fejétől bűzlik a hal:"
wagabund
@Kristóf Péter: ..."ezek azért szavaztak, mert remélik, hogy ott ülhetnek majd az olimpián a tribünön. gy.t. ezzel zsarolás őket."...

asszem ez mindennek alfája-omegája...mindegyik úgy érzi, élete fő műve lenne a brazil olimpia...államköltségen utazni, látni riót, és a fotósok előtt ugráni, amit majd a kedves vezető is lát...aztán pénz, és kitüntetés eső, ünneplők hada...

hogy uszoda lesz-e, az senkit nem érdekel...pláne Hosszú esete...na az vörös posztó...ezek titokban azt szeretnék, ha hosszúnak nem sikerülne...akkor jönnek majd, hogy mi megmondtuk...
wagabund
a tegnap esti riportból az jön le, hogy nincs olyan fellelhető ember, aki elmondaná mi is történt ötvenöt évvel ezelőtt, azt sem, hogy csak egy, vagy több lányon is gyakoroltak...előbb gyorsan kinyomozták van-e élő tanú...nincs, tehát meg sem történt az eset...egyszerűen rágalom...
...ne ehhez pofa kell...jó vastag bőrrel...
Abban valamiért biztos vagyok, Hogy Orbán el fogja engedni Kiss kezét, mert kezd büdös lenni... Nem vállalhatja,- mint lányos apa sem-, hogy kiáll mellette...az csak olaj lenne a tűzre...
papa.49
Azért az is jelzésértékű, hogy visszakerülhetett, és milyen magasra emelkedett, az meg, hogy most a csutifélkegyelmű fogja a kezét pont azt jelenti ,,A MI ELVTÁRSUNK AZ JÓ ELVTÁRS,, tudjátok ebben mutatkozik meg a legteljesebben, hogy ' 90. ben csupán ,,GENGSZTER VÁLTÁS,, volt!!!
Cicamama55
@wagabund: Ha a Fidesz szimpatizáns, akkor simán elengedi. Ha nem, akkor azonnali hatállyal a leváltását kezdeményezi, javasolja.
Tádé
@JAJMÁR: @JAJMÁR: az szerintem tény, hogy céllal tették közre a dokumentumokat.
Az is tény, hogy k.l. végig tudatában volt a történtekkel.
55. éven keresztül abban közegben élni, mosolyogni...stb. mintha mi sem történt volna számomra érthetetlen. Nem emberi, ez minősíthetetlen.
Ezzel együtt meg volta lehetősége, hogy elhúzzon a ...
Miért nem tette meg?
Amikor az elismerésrket átvette egyszer sem szólalt meg a lelkiismerete?
Az elnök elődjei mögé bújik.
Gusztustalan! Talán azt s tudja, hogy a zemplényinek miért kellett távozni?!
Hihetetlen pofátlanság!
Továbbra is az a véleményem, hogy teljesen tűnjenek el!
Az illetékesek rúgják ki őket!
Legutóbb a miniszterelnök úr marasztalta a gusztustalant.
Tekintettel erre - "aki egyszer át mond, mondjon bér is" - segítse elő a helyzet megoldását.
A most úszó lány, hölgy sportolókkal, szüleikkel teljes mértékben szolidáris vagyok.
Tudom, hogy ez kevés, de nekem nincs több lehetőségem.
Yoda69
Szerintem felesleges ezen rugozni. Kiss hibat kovetett el, megbuntettek erte. Az o lelkiismerete hogy hogyan cipeli ezt tovabb. Ha 50 evvel ezelott hagytak edzoskodni a tortentek utan, akkor most butasag lenne leallitani. Mellesleg lehet el sem kovette a buntettet. Ez sosem fog kiderulni, mert az illeto holgy azota elhunyt.
magyarbakancs
@Yoda69: a Kádár rendszerben valaki hibázott kijött idő előtt a börtönből az mind besúgóvolt.
Ha nem írta alá a nyilatkozatot és nem jelentett az csak segédmunkás lehetett maximum.
El kel gondolkodni,hogy akik amnesztiával szabadultak és vissza tértek az előző munkájukhoz az mi módon tehette ezt?
Yoda69
@magyarbakancs: Hogy besugo volt-e egyszeruen ki lehet vizsgalni. Szerintem nem kellene feltetelezeskbe bocstkozni, amig nem tudjuk az igazsagot. Az sem biztos hogy egyaltalan elkovette a nemi eroszakot.
magyarbakancs
@Yoda69: A hölgy is azt mondta a vádirat szerint, hogy lefogta és meg erőszakolta.
Amennyiben csak lefogta a hölgyet az is részvétel az erőszakba. Ha nem is történ klasszikus értelemben vett nemi erőszak.
1963-ban szabadultak amnesztiával az mind besúgó volt.
Nem tudsz utána járni, mert rengeteg dokumentum eltűnt 1988-89 ben.
És az óta is tűntek el iratok.
Rendszer váltáskor 2 hónapot dolgoztam egy önkormányzatnál.
Íratókat rendeztem, pakoltam.
Kezembe akadt egy papír.
Amin 44 3/3 jelentő személy volt fel tüntetve.
Hozzá teszem akkor a falu lakossága 920 fő volt.
perfekt
Álságos a világ!Egy ilyen bűn,még a börtön,sokat látott falai között is különleges elbírálásban részesül.Igen-az ott lakóknál,üljenek bármiért is,a gyerekek,és a nők elleni bántásokat,nagy erőkkel támadják !Nézem tegnap az Olgát,és Gy.T-t.És az indokokat- látni azt,hogy az úszó világ régi nagyjai ahogyan összezárnak---hányingerem van.Mert vannak bűnök-miket nem lehet feloldozni.
JAJMÁR
@Kristóf Péter: 08:31
Ahogy már följebb is írtam, - elítélem az erőszaktevőt, soha meg nem bocsájtható - de azok sem különbek, akik mégis idáig juttatták, akik elnézőek voltak vele szemben, vagy csak hallgattak.
Amíg ezt a mentalitást fel nem számoljuk, - felfelé nyal, lefelé tipor -
a valamilyen okból leszállóágba került emberek, bűnbakként fognak felbukkanni csupán.
Hidd el, nagyon szeretném, ha eltűnne az összes úrhatnám, erőszakos, erőszakoló, nőverő, gátlástalan xar legalább a közéletből, mert ez lebeg most legfelül, de ehhez az kellene, hogy ne engedje őket érvényesülni a környezete. A fekélyt ki kell vágni mélyen és széles körben, mert ha csak a kis közepét, semmit se tettél. A nyilvánosság pedig általában nem védi a nőt. Ezért marad rejtve sok erőszak.

(Emlékszem a gólyatábori erőszaktevő áldozata mennyi ocsmányságot kapott a nyilvánosságtól... az erőszaktevő pedig majdnem megúszta! hát ezért is maradnak rejtve az ilyen bűnök.)

KL ellen született ítélet, de egy csomó anélkül szaladgál. Nem szól ez másról, mint kapott egy céltáblát a frusztrált, megnyomorított tömeg.
(DE megértem a felháborodásodat, hiszen jogos)
Tádé
@amaramaistanna: egyetértek! Köszönöm Vásárhelyi Máriának, hogy gondolatait leírta és megosztotta
@Yoda69: egy tényt, hogy nem követte el.
Amennyiben ez igaz lenne már régen odavoltam volna a pofáját a média elé.
Hitvány ember érvel, hogy "befolyásos, könnyű vért stb." Főleg akkor, ha az áldozat már nincs is kötünk!
Légy oly kedves a tények felsorakoztatásával mosdasd a piszkos szerecsent!
Katalina62
Azért az nagyon làtszott, hogy Gyàrfàs az egyenes beszédben nem tudott mit kezdeni a hekyzettel!Vagy nem ítéli, vagy nem ítélheti el Kiss Lászlót!
Hari
Az, hogy a "szövetség össze zár" sok mindent elárul ! Nevezetesen, hogy gyakorlatilag mindenkinek ilyen,olyan vaj van/lehet a fején, és ha a nyájból valaki kilógna, akkor beindul a dominó hatás, ami egyikőjüknek sem kell, mert sok zsíros mócsingtól eshetnek el, természetesen anyagiban mérve, a morált meg söpörjük csak szépen a szőnyeg alá, manapság annak ott a helye ...
Cicamama55
A jelek szerint felhívta őt Orbán Viktor most is, mint a múltkori lemondása miatt...
Tádé
Dr. Szabó Tünde államtitkár továbbra is alelnök?
Vagy ez is olyan hazugság, mint Cseh László esete?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.