Új jövedéki törvényt dolgoz ki a Nemzetgazdasági Minisztérium, amely segíteni fogja a pálinkakészítőket – mondta Tállai András pénteken, a 17. Gyulai Pálinkafesztivál keretében megrendezett jövedéki konferencián.

A pálinka jövője (!) című konferencián (!) az NGM parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára közölte, hogy a tervezet jelenleg közigazgatási egyeztetés alatt áll, várhatóan még az idén elfogadják. Esküdt Gábor tanácsadó, a készülő új jövedéki törvényről, amelynek tervezetét a kormány már közzétette, elmondta: a legfontosabb cél az egyszerűsítés, a joganyag 140 oldalról 71-re csökken. Az új jogszabály általánossá teszi majd az elektronikus eljárásokat és a zárjegyrendszert; továbbá változtat a jövedéki biztosítékok és adatszolgáltatások rendszerén. Kevesebb nyilvántartást kell majd vezetni, 2018-tól pedig az adóraktárak részére is a NAV készíti az adóbevallást – közölte.

Esküdt kitért arra, hogy új jogintézményként bevezetik a kisüzemi bortermelő kategóriát, azok, akik egymást követő három évben saját szőlőből legfeljebb ezer hektoliter bort állítanak elő, mentesülnek az adóraktári engedély alól.

A pálinka nemzeti kincsünk és nemzeti italunk. A magyar nemzet jövője is a pálinkáról fog szólni

- ezt már Tállai András mondta, emlékeztetve a nyilvánvalóra: az 55 tételből álló hungarikum-gyűjtemény

első helyén a pálinka, második helyén a törkölypálinka áll.

Hangsúlyozta: a kormány kiemelt szerepet szán a turizmusnak és a mezőgazdaságnak, emellett fokozottan figyel a hungarikumokra. Az új pálinkatörvény például megerősített jogosítványokkal látta el a Pálinka Nemzeti Tanácsot – közölte. Az államtitkár emlékeztetett: Magyarországon már a 18. században főztek pálinkát, 1850-ben vezették be az első pálinkaadót. "Sajnos az Európai Unió kedveli ezt ma is"- jegyezte meg.

Felidézte, hogy az 1930-as években a barackpálinkát világhírű magyar italként emlegették.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Na tállai alkeszg..i nálatok se kell zárni az ajtókat az eszedért BIZTOS NEM LOPNAK EL, a pofádról meg lerí, hogy sűrűn emelgeted a pálinkás butykost, már jó ,,tésztás a képed,, tőle)))))))))))))))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
ez azért túlzás, hogy egyetlen reményünk a jövőtől az alkoholizmus lenne!
magyarbakancs
"Tállai a magyar nemzet jövőjét a pálinkában látja kiteljesedni.2
Reklám arcnak kitűnő vagy.
Szellemi képessége is meg felelő a feladat ellátásához.
Yoda69
Jon a valasztas, a fideSSnek kellenek az alkoholtol lereszegult valasztok.
karma1
En meg a tallai jovojet egy pohar palinkaban...Annak is a legaljan...
leszúrt rittberger
Tuggyafasz, máshol az oktatásban, innovációban, kisvállalatokban, ilyesmiben látják a jövőt...

De persze mi minek mérgeznénk magunkat ilyen beszivárgó nyugati-liberális áramlatokkal, mint tudástársadalom, mikor fos részegre is ihatjuk magunkat.
Rózsika Hatházi
@Yoda69: Bakker, én még belegelve sem szavaznék rájuk.
vonotok
Hát ilyen fejel, még ez is szép teljesítmény.
papa.49
Na tállai alkeszg..i nálatok se kell zárni az ajtókat az eszedért BIZTOS NEM LOPNAK EL, a pofádról meg lerí, hogy sűrűn emelgeted a pálinkás butykost, már jó ,,tésztás a képed,, tőle)))))))))))))))
bakegya
Nyilvánvaló-csakkk rád kell nézni-pálinkagőzös fejjel csinált már az apád téged is!!!
egyvandor
@leszúrt rittberger: A zilliberális államban a pálinka a szociális gondoskodás nélkülözhetetlen kelléke. Nem érezhetik az emberek napi negyvennyolcórában szolgának magukat.
egyvandor
@RonaGyuri: gorbánék alatt nem olyan túlzás.
lampa laz
Születése óta pálinkát iszik a család, hogy szebbnek lássák ezt a szerencsétlent.
DR Eric CARTMEN
Ahogy elnézem a képét, -- ő már kezd kiteljesedni !!
Január
"A pálinka nemzeti kincsünk és nemzeti italunk. A magyar nemzet jövője is a pálinkáról fog szólni" - az utolsó mondatot kihagyhatta volna.
"Hangsúlyozta: a kormány kiemelt szerepet szán a turizmusnak és a mezőgazdaságnak, emellett fokozottan figyel a hungarikumokra." - ez már jobban hangzik, jobban tetszik, s " szó sem érheti a ház elejét".
justhpeter
Nem vagyunk egy véleményen, az biztos. Én például a fideSS végleges eltűnésében látom a magyar nemzet jövőjét.
vukkocska
"a magyar nemzet jövője a pálinkáról fog szólni" hát ebben a kormányban csak ilyen elmebetegek vannak. Látszik ennek a zsírdisznó fejűnek az arcán a nemzeti pálinka.
Papuska1
Megint a lényeget nem érti, aki itt értetlenkedik! A pálinka egyfajta szimbólum. A Habsburgi időkben a nemzeti függetlenség fokmérője volt az ingyenes, illetve a Habsburgok által megadóztatott pálinka. Ez teljesen független attól, hogy valaki iszik, vagy nem iszik pálinkát. Ez egyfajta szabadság szimbólum. Egyébként a Lajtán túl lehet ma is adómentesen pálinkát főzni.
Desischado
@justhpeter: Akkor már ketten vagyunk, Justhpeter! Érdeklődnék ettől a hájfejűtől, hogy nem gond, ha én például utálom a pálinkát, és nem abban látom a megoldást, hogy igyon a jó nép? Persze, normálisan lehet inni, de ezek az alkohollal akarnak zombikat "nevelni", mert akkor nem gondolkodnak a delikvensek? Hogy fulladnátok bele a páleszba, te hájas disznó! (Elnézést a disznóktól, a hasonlatért)
Toby
Nyomjad tállai, leszel te még miniszter is, csak olyan képet festess, amelyiken orbánc éppen kezet fog az Úrral, miközben a háttérben, menekültek ezrei éljenzik a csontnélküli vagyonnyilatkozatát !
human
@Papuska1: Pálinka mint szimbólum :D A kocsma meg kulturális központ :D
Még szimbólumként is elég szegényes jövőképe egy országnak.
Jozefina
Ezek a disznófejűek mitől híznak így meg??? Remélhetőleg a gutaütés sem kerüli ekőket!!!
sokanvagyunk
Nem hiszem, hogy az én jogosítványomat megerősítené a pálinkatörvény... :)
Papuska1
@human: Valóban lehet valami ebben, ha ennyi ember nem érti, mit jelent egy nemzet számára a szimbólum. Ilyen szimbólum volt például, hogy 150 évig nem koccintottunk sörrel. Elég szomorú, hogy a szülők nem adják át a következő generációknak a szimbólumokat, szokásokat! Így tűnnek el nemzetek, kultúrák, helyette pillanatnyi örömökre vevő ösztönlények rúgják az utolsókat a világunkba. Persze lesznek, akik átörökítik a hagyományaikat, és ettől erősebbek lesznek mindenkinél, de nem mi leszünk azok!
bretagne
Eddig sem tartottam valami sokra ezt az embert. Nála nem vezették be a chips-adót? Már akkora a feje!
papa.49
@human: Hagy ezt a nimandot értetlenkedik, hogy kiakasszon, úgyis csak a fütyisz mantrát nyomja...
human
@Papuska1: Valamit nem értesz. Nem azzal van baj, hogy vannak szimbólumok. Az a baj, hogy azzal akarnak minket megetetni, hogy egy szimbólum lehet az ország jövője.
Toby
@human: Bizony ! Csak szimbólumokból és nemzettudatból elég körülményes megélni !
human
@Toby: Ne becsüljük le a szimbólumok erejét. Ha van szimbólum, akkor lehet lopni, és már az oktatás sem olyan fontos. Sőt, ha az ember megiszik úgy 4-5 deci szimbólumot másnapig csodásnak lát mindent :)
nusika
Tállainak sok (szilva)gyümölcsöse van Bogácson és Mezőkövesden. Nagyon finom besztercei szilva terem ott. Gondolom, hogy ebből főzik a nemzetpálinkáz! :))))
kukac50
Basszátok meg a pálinkás törvényektől vannak sokkal komolyabb fontosabb problémák is!
Ha nem érzékelitek kérdezzetek engem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.