A miniszterelnök fiának nappalijából indult az a kis keresztény gyülekezet, amelynek videóját már több mint százezren látták – írja a Bors.

Őszintén vallott megtéréséről Orbán Gáspár nemrég egy keresztény internetes rádiónak adott interjúban.

Én nagyon fiatal vagyok Krisztusban, másfél éve tértem meg. Előtte 22 évet éltem keresztényként, református templomba járóként, klasszikusan törvény alatt, betartva csomó nehéz szabályt. Afrikában találkoztam Jézus Krisztussal úgy, ahogy azóta ismerem őt

– mondta a Golgota Rádiónak idén februárban.

Ugandában világosodott meg Orbán Gáspár

2014 májusában járt Ugandában egy keresztény se­gélyszervezet programjában, gyerekeket tanított focizni. Akkor már kénytelen volt felhagyni a futballkarrierjével a Puskás Akadémia FC-nél.

Profi sportoló voltam, sérülés miatt be kellett fejeznem, ami nagy törés volt a számomra. El kellett hagynom ezt a szerelmet, amit már több mint egy évtizede csináltam, mindig ko­molyan véve. Szolgálni hívott Isten, hogy így kezdjek új életet. Mindig reménykedtem, hogy Isten valami ilyesmi lehet, de nem tapasztaltam meg addig olyan formán. Amikor ez megtörtént, tudtam, ha hazajövök, ezt tovább kell adnom másoknak is. Ez nemcsak egy nagy kincs, ez az életnek az értelme, a világon a legjobb dolog továbbadni a lángot, amit Isten bennünk gyújtott.

83 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
Gáspár megvilágosodott...
...reménykedjünk, hogy Magyarország polgárai is...legkésőbb 2018-ra?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lampa laz
Nem krisztus volt akivel találkoztál te gyerek, hanem oroszlán, csak nem heverted ki a sokkot.
Egy agyturkász talán segíthet rajtad is nemzeti felhåzfő.
drlakat
Felház, Felcsút... Az "al" ismeretlen fogalom lehet az Orbán családban, hála istennek...Munka, meleg, reggeli, új cipő, fagylalt, fürdőszoba, saját ágy, vacsora... ezek meg kizárt fogalmak sok magyar családban, hála Orbánnak...
bakegya
AKCIÓTERV 00
Az apád istenit,mit nem találtok még ki jópénzért!!! AL-FEL CSUTKA KI SE ESETT MÉG A HÁTSÓDBÓL ÉS MÁR MEGINT KEZDITEK ELŐLRŐL A MEGÉLHETÉSI BŰNÖZÉST???
Sziszifusz
Létrehoz egy, a Szcientologiai egyházhoz hasonló szektát ami pénzszerzésre és olyan ideológia
terjesztésére alkalmas ami megfelel saját és társai érdekeinek.
Feraj49
Jó nagy pofonnal kellett volna találkoznod,hogy észhez térj !
Hogyan "neveltek a szüleid, hülyének ? És még te "értelmiségi" családból származol? Ha már apádék nem,legalább a kommunista pártitkári nagyszülők vigyázhattak volna rád !Néztél már
tükörbe ?
levarosbukta
Most akkor közszereplő a Gazsi, vagy nem közszereplő? Mert ha közszereplő akkor a qrva anyádat!
laszlobihari
Ennek a kiscsákónak nincs barátnője? vagy a hormonok már/még nem dolgoznak? vagy a hormonok helyett a mormonok? Az agyamentség egy új divat kis hazánkban?
papa.49
@lampa laz: A szegény oroszlán hogy, van, remélem már túljutott a Gazsival való találkozás okozta traumán???Vagy áttért a konzerv kajára???
Ez lemásolja a hitgyülis Sándort, rájött ebből semmi melóval kurva jól meglehet élni, kár hogy az oroszlán nem felezte be amit elkezdett!!!
nevemnick
Gáspár megvilágosodott...
...reménykedjünk, hogy Magyarország polgárai is...legkésőbb 2018-ra?
Yoda69
Az apja is megvilagosodhatna vegre. Az orszag is jobban jarna, ha a fia gyulekezeteben folytatna karrierjet.
barnamacika
Hát ez szuper, ém örülök nagyon. Reméljük sok politikus is megtér.
Egyébként a bugris analfabéta hozzászólások mutatják, hogy a fiú apja(gyengébbek kedvéért a miniszterelnök) (még gyengébbek kedvéért Orbán Viktor) nem egyedül tehet arról hogy magyarországon még sok a szegény. Ha olyan tisztességes, okos és csodálatos nép volnánk, lennének tisztességes okos és csodálatos politikusaink.
Én azért még nem adom fel, de tudom hogy a szitkozódó balekok németországban is segélyből élnének (és élnek).
Sziszifusz
@barnamacika: 07:42
Abban igazad van, hogy Orbán Viktor nem egyedül tehet arról, hogy Magyarországon sok szegény van. Vannak társai is !
Az igaz, hogy a lakosság elszegényedése nem 2010-ben kezdődött, de azóta nem csökkent, hanem nagymértékben fokozódott.
A jelenlegi kormány célja nem a lakosság jólétének az elősegítése, hanem inkább az önös érdekek kielégítése. A fideszes potentátok, és kapcsolataik gazdagítása... bármi áron. Mutatja ezt az, hogy a kormány kiadásai közt milyen területek élveznek elsőbbséget, és mire jut egyre kevesebb pénz.
levarosbukta
@barnamacika: Neked is jó messzire elmentek hazulról az már biztos!
barnamacika
@Sziszifusz: igazad van ugyan, de ebben az esetben ez nem lényeg, hiszen mindaz amit írtál, köztudott és én sem vitatom. A megoldást viszont én mondtam el, csak nem tűnt fel senkinek(de te közel voltál hozzá): Tisztességes emberek alakítsanak pártot. Ha tehetségesek és szorgalmasak is, meggyőzik kis hazánk népét hogy őket válasszák 2018-ban meg. Akkor aztán megmutathatják hogyan kell csinálni! Valójában én ezt szeretném. De ettől függetlenül jó dolog ha egy "Orbán" megtér, még ha nem is az apukáról van szó. Pedig az lenne igazán nagy durranás, mert az kiiktatná a kormánykorrupciót, vagy pedig Orbán megbukna a becsületessége miatt. De szerintem megoldhatná ő hogy teljesüljön az akarata még egyszer utoljára a haza érdekében.
barnamacika
@lekvárosbukta: fiam, kiugrottál a kommentelt kommentem második sorából a reflektorfénybe. Érd be ennyivel és a cikket kommenteld ne a kommentet, mutasd meg hogy jobb vagy az "átlag"-nál. Hajrá magyarok!!!
dr. prédikátor
Sajnálom Istent és Jézust!hogy ilyen agyament barmok pofáznak a nevükben!!!
eszegfu
@barnamacika: Bizonyára elegendő, ha Te örülsz Gáspár "megvilágosodásának"...igaz, hogy 1,5 év kellett hozzá, de nem baj! Egyébként a hsz-ket olvasva, sehol sem találtam olyant, amelyik e cikk kapcsán O.V-t okolná M.o. elszegényedéséért... ugyhogy a Te hsz-d hasonlit inkább egy "bugris analfabéta" mondataihoz... tudod több "tiszteletet" kérek, még akkor is, ha nem vagyunk egy véleményen! Kissé rosszra sikeredett az első "belépőd"! De azért üdvözöllek itt a Propelleren!
jav
Még egy Megvilágosodott !

Az egyik a saját lábán áll a másik az Isten lábán.

Gyerekek,Grác?

Bár az Öregnél se jött be.

Ha ezek még sokáig tartanak ,ki,Apukával az élen,Mindannyian éhen döglünk.

Amá Szentség!
barnamacika
@eszegfu: a probléma az hogy én azt írtam csupán, magyarországon sok a szegény. Nehéz volt ugy innen oda eljutni, hogy ÉN O.V.-t okolom magyarország elszegényedéséért. Viszont, állítottam, és állítom továbbra is, hogy O.V. megállíthatná a kormányzati korrupciót. Na, érted már? De mi lenne ha kommenteket nem kommentelnénk? Kulturáltabbak lennénk? Nekem jobb lenne úgy az biztos, mert a kedbvem is elmegy tőletek, meg a munkahelyemen is várnak. Szép napot!
eugen4402
Ugandában..? Közelebb nem kapott lithium-elemet..?
Sziszifusz
@barnamacika: 08:05
A realitás távol áll attól amit leírtál, az csak utópista vágyakozás. Sajnos.
Orbán Viktor professzionális módszerekkel szétmorzsolta az ellenzéket és így tesz azokkal a pártokkal is akik most szerveződnének.
Szerintem ezt a kormányt a belső ellenzéke válthatja le, vagy pedig a tűréshatárt átlépő népharag.
Más: Orbán Gáspár és a megtérés ? Ugyan már !
barnamacika
@Sziszifusz: próbáljuk meg! Én benne vagyok. Kell új párt. Ők nem legyőzhetetlenek. A baj az hogy széthúznak a magyarok, a fideszeseket kivéve, bár ahogy mondod nekik is van belső ellenzékük. Akik nem akrnak vagy csak kevesebbet lopni. Nekem az is jó ha ők győznének, és a hazának is jó lenne. De mit tehetünk azért, hogy az megtörténjen? Imádkozzunk? Akkor megint témánál vagyunk.
Csizmás Kond
Nemtudom a fentiekből mi az igazság, viszont a megtérés és az áttérés két külön fogalom.
Krisztust szolgálni nem kell téringőzni. Az aki reformátusként nem tud jó keresztény lenni az másként sem.
Kutyuska
@Sziszifusz: Szüksége van adományokra, anyagi támogatásra. Csórikámnak nem vagyonos ember az apukája. A nővére ugyan a saját lábán áll, de ő is éppen, hogy meg tud élni.
Kutyuska
@Csizmás Kond: Pontosan ezt gondolom én is. Tök mindegy, hogy reformátusként, vagy bármely egyéb keresztény egyház tagjaként jó keresztény valaki. Ha eddig nem ment, ezután sem fog. Inkább arról van szó, hogy a reformátusoknál nem tud annyi pénzt lenyúlni, mintha saját egyházat alapít. Egyébként meg nevetséges, szánalmas, gusztustalan. A hazudozás már egész jól megy neki.
Kutyuska
Még egy gondolat: Ha tényleg megvilágosodott volna, szólna az apjának, hogy ne folytassa a hazudozást, a gyűlölet keltést, mert az nem keresztényhez méltó.
eszegfu
@barnamacika: Az én kedvem sem jött meg Hozzád! Tényleg jobban járunk, ha elmész dolgozni, hiszen itt mindenki érthetetlen, hülye Rajtad kivül... ez az érzésem ...
wagabund
Idézem Havas Henriket:

Jéééézusom...
barnamacika
@eszegfu: szerinted miért érzel így? Lehet hogy nem kéne általánosítanod, bár sok a hozzád hasonló, sajnos, aki nem talál más fórumot a "szereplésre"! Szóval mindenki biztosan nem hülye, de szerinted akkor ki? Ez esetben, "halgass a szívedre...". Ettől a perctől kezdve, "tied a pálya". De ne kérj fizetésemelést az itt "teljesített" órákért!!! A többieknek szép napot!
bakegya
@Kutyuska: a kommunában lopás csalást,állampénzen focidili ránkeröltetését és sóderolás ,minden mennyiségben ...reggeltől estig sorolhatnánk,hogy mekkora állatkertet rendeztek be ezekből a fidess maffiózókból sajnos a magyarok nevében.mert a marhája aki rájuk szavazott most az is szívhatja.
Ez az elkényeztetett pedig éppen akkor és ott találkozhatott össze a MEGVÁLTÓVAL ahol éppen napozott???-az apja istenit pedig itthon felejtette volna???
Ekkora beetetést-már megint csakkk egy orsos találhatott ki!!!D
Kutyuska
@bakegya: Azon gondolkodom, hogy még mit tud Orbán és környezete kitalálni. Meddig lehet ezt az őrületet fokozni? Annyira elegem van már belőlük, hogy nincs rá szó.
Elegem van abból, hogy teljesen hülyének néznek mindenkit. Az, hogy a sok fidesz hívő sajnos nincs eleresztve túl nagy értelmi képességekkel, nem jelenti azt, hogy a többi ember nem látja a kormánynak ezt az iszonyatos aljas ténykedését.
papa.49
@levarosbukta: Voltak nála otthon egyáltalán???
panellproli
Ha annyira a Jézusi utat szeretné követni, akkor lemondana minden földi hívságról , az elesettek, betegek fele fordulna.Először is a harácsoló családját kellene jó útra térítenie, nem pedig hemperegni az általuk biztosított jólétben.Egyébként volt olyan egyház hazánkban,/ az Iványi Gábor által vezetett/ ,aki valóban a Krisztusi elvek mentén tevékenykedett,de azt a drága jó édesapja szüntetett meg egy tollvonással, és azóta is pont ezekbe az emberekbe rugdos folyamatosan.
volvós
@eszegfu: 8:13

Nyugi, neki nem ez az elsö " belépöje ", hanem
a sokadik " visszalépöje "...rosszul választott
nicket, nem barnamacika, hanem s€ggny@lógörényke
jobban illett volna a stílusához...na, mind1 !! szép napot !!!
volvós
@barnamacika: 8:56

".."halgass a szívedre..."...nem erröl beszélünk ???
Innentöl kezdve nincs több kérdésem !! :-)))
Kérlek, ne is válaszolj, köszi !!
Január
Bár a lottó ötösöm lenne olyan biztos, mint ahogy már előzőleg ápr.16-i hsz-emben feltételeztem a fiú megtérését! :)))
eszegfu
@volvós: Nekem fogalmam sincs ki lehet ez a "visszalépő"... elég lekezelő a stilusa! De igazad van, mind1! Szép napunk van, csak itt napok óta fuj a szél és ez utálatos...
bakegya
@Kutyuska: sajnos lehet,ugyanis annyira vártak a változásokra és mi lett?AUTOKRÁCIA.
ORBÁN,ÚJÓLAG MÉSZÁROS ZÁRTOSZTÁLYA!D
nemkati
Edzésben a saját lábunkon álló család.
Felkészül: Orbán Sára.
volvós
"...a világon a legjobb dolog továbbadni a lángot,
amit Isten bennünk gyújtott "...
Dakota falábú csatár !!
Elöször kortyolj 2-3 liter benzint, ugy OK !!
Toby
Apádat cipeld ki Ugandába, talán megvilágosodik, bár tökéletes sosem lesz !
bakegya
@Toby: szerintem bármelyik MAGYZSAR faluvégen,de ha kiugrik KISPERJÉSRE TESZEM AZT A MÉSZÁROS BARÁT BÁRMELYIK TERRÁNÓJÁVAL-TUTI,MEGVILÁGOSODIK.
A menyyek országát is megemlegeti ha még egy kis rühet,tetüt is ragasztanak rájuk.
Hofipisti
Minden hozzászólás az apáról, s nem a fiáról szól!
Miért nem lehet valami kis bizalmat adni? Miért nem lehet hinni abban, hogy egy gondtalan környezetben felnőtt fiatalember - éppen Ugandában, bár lehetett volna ez a Nyírség, avagy Zemplén egyes tájain is - rájött arra, hogy nem mindenkinek fenékig tejföl a mindennapok, s a gyerekkorában tapasztalt (?) arrogancia, gőg, s mindent akarás helyett lehet figyelemmel lenni az embertársakra is. A túl nagy életmódbeli különbségek sokkolóak tudnak lenni, különösen az után, hogy ennek a fiúnak át kellett élnie azokat a kevéssé hízelgő hozzászólásokat, amiket kapott a VB-döntő páholyában készült fotó kapcsán - amire egyébként ő még apja stílusában reagált. Uganda ezután következett! Legyünk türelemmel!
Toby
@Hofipisti: Na, most, akikről írsz, ők biztosan nem fognak megvilágosodni Ugandában, mert ki sem jutnak oda !
volvós
@Hofipisti: ennyire azárt ne " simulj " ezen a falábon álló senkihez...
Lesz ez még így se ! mondta Jack Nicholson !!
eszegfu
@Hofipisti:Én ugy értelmeztem, hogy Ugandában lett igazán hivő és hazatérése után szeretné ezt a Felház elnevezésü felekezetet bejegyeztetni, mint egyházat és ehhez "toboroz". A jelenlegi kormány 2012. évi törvénnyel elismert 27 db egyházat, felekezetet, és egyébként ezen kivül 232 félét már begyeztettek a Cégbiróságon, tehát az ővéké lesz a 233. el nem ismert gyülekezet. Én adnék a fiatalembernek bizalmat, de ha nem ismeri el az állam, akkor csak a hitéből bizony nem képes megélni (most eltekintek, hogy esetleg kap szülői támogatást, hiszen ők sem fognak örökké élni!). Ha pedig a hivek pénztárcájából kivánja ezt megteremteni magának, akkor sajnos hasonlitani fog a Hit gyülekezetére, élén Németh Sándorra, akiről nincs tul jó véleményem. És most nem viccelek: végezzen el ő is mondjuk egy OKJ-s tanfolyamot, majd ebben a képzettségében csináljon valami meglepőt... akkor nagyobb lenne a bizodalmam! (Persze nem tudom az ő iskolai végzettségét, tehát lehet az is: birtokában van valami szaktudásnak!)
namihami
Ugandában focizni tanította a gyerekeket. Hiszen Ő se tud.
Egyáltalán, hányszor lépett komoly, valamirevaló csapatban pályára ez a csodacsatár? Azt tanította, amit Ő se tud? Igaz, a Papa országot vezet. Családi tradíció, a vér nem válik vízzé, midegyik azt csinálja, amihez fingja sincs..
sopeka
@Hofipisti: Megvilágosodással nincs gond, a zavaró az, hogy a saját vallásán (református) belül nem tudja magát feltalálni (=segíteni a rászorulóknak). Mire ez az új egyház?gyülekezet?vagy mi? Ha őszintén gondolja, amit mond, akkor megtehetné egyszerűen, minden felhajtás és új "klub" nélkül.
vadnarancs
A jó isten szólítson magához miért nem maradtál ott?
nemkati
@sopeka: Én se értem ezt, ha "megvilágosodott", (az szerintem azt jelenti, hogy elment a józan esze), akkor éljen boldogan a hitében, de miért kell mindjárt egyházat alapítani, már annyi van mint égen a csillag. Nekem is gyanús ez, hogy olyasmit akar, mint a hitgyüli vagy a hasonlók, behülyíteni másokat is, és még esetleg jó üzlet is. Nem tudok más magyarázatot elképzelni.
prielle
@barnamacika: "O.V. megállíthatná a kormányzati korrupciót." Ez nagy igazság, tényleg minden eszköz a kezében van ehhez, csak az a nagy hiba, hogy ezeket az eszközöket nem erre használja és nem is fogja! Tudod miért? Azért, mert az ember személyisége meghatározza a tetteit! Elmehetne Ugandába ő is, találkozhatna az istennel, de visszajőve, a gyülekezetnél a fiával együtt ők lennének a perselykezelők!
barnamacika
@prielle: igen, lehet hogy igazad van. Azért én is azt szeretném inkább, ha egy új párt alakulna. A magyar nép olyan tehetséges tudós szorgos embereket adott már a világnak, egy pártra való tisztességes ember kéne, akik becsületesek, és megmenthetnék ami menthető, aztán lassan beindulhatna a helyreállás. Egy ismerősöm átvette Cromwell mondását: "bízz Istenben és tartsd szárazon a puskaport". ezt most úgy értve felőlem megjavulhatna Orbán Viktor is, de ha nem tenné azért inkább most, amíg nem késő, alakuljon egy tisztességes néppárt, zsákolja be a nemszavazók és a bizonytalanok szavazatait az elégedetlenek szavazati mellé,és legyen 2/3-a. Hajrá.
eugen4402
@barnamacika: Szép szavak...és szépen hangzanak. Kár, hogy nem korábban szóltál, mert itt már a hiteltelenség és a bizalomvesztés dominál. A közvélemény mindenkit megbélyegez, mindenkit egyformán elítél, mert akinek a zsebes elviszi a brifkóját, annak minden járókelő egyformán gyanús. Ne legyen igazam, de ha holnap Teréz anya új TISZTA pártot alapítana elsőáldozó szűzlányokból, holnapután már gyalázkodó cikkekre bukkanna és sajnos, nem csak a bulvársajtóban, hanem a közszolgálati (nemlétező) médiában is...
soljanka
Nincs azzal semmi gond, ha hisz az ember valamiben.
Még akkor sem, ha éppen Orbán Viktor fia.
De tegye, gyakorolja a hitét önmagában. A hit egybensőséges, mély dolog.
Nincs szüksége közönségre.
Mert, ha már közönséget keres, akkor vallássá alakul. Az meg biznisz. Qrva nagy biznisz!
És ezt tudja Gazsink is.
Captain Blood
Isten szereti a hülyéket is!
A dakoták meg egyenesen tisztelik!!
yazo64
A sógora jóvoltából pedig települések sötétedtek el...
pictor
Ő akar megvilágosodni?!--
Lakatos Ibolyából sosem lesz fehér nárcisz!:)
papa.49
Szerintem ki se rít nagyon az ottaniak közül)))))))))))))))))
Pestilence
Remélem elmondja a jó édes apukájának, hogy majd hová kerül azért, amit ezzel az országgal tett.
nezelodo
Van még néhány abból a fészekaljából aki boldogíthat bennünket egy-egy szekta alakítással. Pedig elég az az egy szekta, a fidesz is ennek a kis országnak.
Desischado
@Kutyuska: Ez az én véleményem is! Ha annyira "megvilágosodott", akkor miért nem szól az apjának, hogy hagyjon fel az ország és az emberek kirablásával?! Arra világosodott ő meg, hogy hogyan lehet munka nélkül is jól megélni! Mocsok egy család az orbán brancs, annyi szent!
Macskaszem
A hittérítést máris kezdje apukán meg anyukán. Ha felhagynak az ország módszeres kifosztásával, és visszaadják amit eddig raboltak, akkor majd hiteles lesz a Gazsi gyerek. Addig csak egy rohadt kis szektás.
micfild
@lampa laz: Az oroszlán nem heverte ki a sokkot, vagy a gazsigyerek??
mert az nem mindegy..
képzeld el szegény oroszlán...mekkora soookk lehetettt neki hogy látta gazsit.
papa.49
@micfild: Ezért kérdeztem én vajon áttért az oroszlán a konzervkajára???
dr. prédikátor
Nocak ,nocak ! a sógora a tiborc pityuka neki is beszerelte a led es világítást!???
eugen4402
@papa.49: A Reuters mértékadó forrásokra hivatkozva közölte, hogy a találkozást követően az oroszlán súlyos, maradandó egészségkárosodásokat szenvedett. Szemeit hosszú percekig lecsukva tartja, a feje folyamatosan remeg, és a jobb mellső lába 85%-ban megbénult. Jelenleg a Bwindi Áthatolhatatlan Nemzeti Parkban helyezték el, miután rokkant-nyugdíj állományba került, és ápolásáról az ugandai kormány gondoskodik. Ez egy ilyen elmaradott, félvad ország, tetszik tudni... (álhír) :-)
magyarbakancs
"Ugandában világosodott meg Orbán Gáspár.2
Mért eddig sötétben járt?
WC is meglehet világosodni ott szoktam megformázni a véleményemet barna maci tolása közben a Fideszről.
nyanya001
Orbánt és a bandáját is oda kellene küldeni hátha megvilágosodnának !
papa.49
@nyanya001: @eugen4402: Még inkább egy vak oroszlán elfogyasztaná őket szépen sorjában)))))))
magyarbakancs
@papa.49: Tezsvérem nelégy enyire atisemita dikházlak.
Mangu
Régen nevetem ilyen jót a cikk és a hozzászólások olvasása során.
papa.49
@magyarbakancs: Nem vagyok az csak ez a dádét nagyon utálom))))))))))))
lampa laz
@micfild: @papa.49: szerintem az oroszlánnak ez volt a legszebb napja, mert látta gazsit bűzlő ßarosgatyával imátkozni a megjelent krisztusához. Félelmében ott ígérte meg neki, ha életben marad szektát alapít itthon.
Hülyeségtől eltekintve, ledöbbentem, hogy a mai fiatalok vevők az ilyesmire a helyett, hogy önmagukban hinnének, mert az lenne a legfontosabb.
papa.49
@lampa laz: A ,,csorda szellem,, kiütközik a fiatalokon...Ez kell a hazugovicsnak meg bandájának, hogy a sok bégető hordja a suskát számolatlanul nekik, akár a hitgyülis pacáknak!!!
lampa laz
@papa.49: hát igen, így mossák át az agyukat sajnos.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.