Ilyen az, amikor a statisztikákat valójában csak egy, elég exportérzékeny iparág javítja. Márciusban 4,6 százalékkal maradt el az ipari termelés volumene az egy évvel korábbinál. A KSH statisztikái még az elemzőket is meglepték, akik azt hitték, hogy az ipar növekedési pályán marad, írja a Világgazdaság. Csakhogy a magyar ipari statisztikákat gyakorlatilag csak és kizárólag az autógyárak termelésnövekedése javította, így a teljes ipari termelés egyharmadát kitevő autóipar visszaesése a teljes magyar ipart magával rántotta. Az ipari export volumene még a termelésnél is nagyobb mértékben, 4,8 százalékkal csökkent, ugyanezen okokból.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: bundi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
@Bringás: 13:16
Ebben is igazad van. A földet nem viszik ki az országból, csak éppen parlagon hagyják, azt uniós támogatások miatt szerzik meg.
Ingatlanok ,műkincsek ? Tudomásul kellene venni, hogy a MNB. nem befektetési cég. A keletkező hasznát ( ami a devizahitelesek kárán keletkezett), más országokéhoz hasonlóan a költségvetésbe kellene betennie, nem pedig kupeckodni vele. Illetve a rokonoknak juttatni belőle.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bundi
és ha figyelembe vesszük, hogy a ksh előszeretettel szépíti a statisztikáit, akkor ez egy szép pofáraesés...és ez még scak az eleje...mi lesz ha az uniós pénzek is elfogynak?...
nyanya001
Matolcsy szerint pár év múlva utolérjük Ausztriát ...
vagy mégsem, inkább Albániát !
Bringás
Talán nem kellett volna az ország vagyonát a rendszerváltáskor elkótyavetyélni!
Aki Én
@Bringás: Az biztos. Ami megmaradt, azt széthordják most. De gondolom kell pár évtized, hogy erről is beszélj.
Bringás
@Aki Én: Mi a bánatot hordhatnak szét, amikor már mindent eladtak?
Aki Én
@Bringás: ...mondom én, hogy kell az a pár évtized...
Sziszifusz
@Bringás: 12:51
... de nem ám. Mint ahogy, például a 12 állami gazdaságot sem, és mást sem.
Bringás
@Sziszifusz: A TSZ-ek, az ÁÉV, a cukor és cementgyárak! Soroljam?
Sziszifusz
@Bringás: 13:00
Mostanság például az állami földeket adják el potom pénzért , saját potentátjaiknak, rokonaiknak, csókosaiknak.
Vagy: az MNB alapítványikor keresztül osztják az adófizetők pénzét, sajátjaiknak.
Sziszifusz
@Bringás: 13:13
Igazad van, de a nemzeti vagyon szétlopásában a Fidesz is nyakig benne volt.
Bringás
@Sziszifusz: A földet nem viszik ki az országból. Az MNB pedig ingatlanokba, műkincsekbe fektetett be, amit jól tett. Értékálló!
Sziszifusz
@Bringás: 13:16
Ebben is igazad van. A földet nem viszik ki az országból, csak éppen parlagon hagyják, azt uniós támogatások miatt szerzik meg.
Ingatlanok ,műkincsek ? Tudomásul kellene venni, hogy a MNB. nem befektetési cég. A keletkező hasznát ( ami a devizahitelesek kárán keletkezett), más országokéhoz hasonlóan a költségvetésbe kellene betennie, nem pedig kupeckodni vele. Illetve a rokonoknak juttatni belőle.
Bringás
@Sziszifusz: Nem vitatom, hogy a rokonok részesülhettek belőle, de el fognak számolni a lóvéval! Majd a Népszava kikéri az adatokat!
Sziszifusz
Az adófizetők pénzéből tíz és száz milliókért könyvet kiadni, idegen nyelvekre lefordíttatni és több ezres példányban felvásárolni szintén jogsértő dolog.
Sziszifusz
@Bringás: 13:23
Elszámoltatás ? Ugyan már !
Polt Péter a legfőbb ügyész, a Fideszesek legjobb védő ügyvédje !
cs.n.
Érdekes módon erről nem volt szó a Kossuth déli krónikájában. De a 444.hu-ról igen, hogy a Mandiner arról írt, hogy egy Soroshoz köthető szervezet támogatja. De mikor arról írnak valahol, hogy mennyi közpénzt lapátolnak a pestisrácok-magyaridők-888.hu-stb. sajtótermékekbe, arról nem emlékezik meg a közmédia. Pedig ezektől előszeretettel citálnak is, ellentétben a 444-gyel, ami soha nem szerepel a hírekben hivatkozási alapként.
Toby
@Bringás: A társadalomnak abból mi hasznosul, hogy az MNB bevásárol műkincsekből, villákból és a termőföld olyanok kezébe van, akik addig csak virágcserépben láttak földet, ráadásul a gyakorlat szerint, egyesek még haza is vihetik a műkincseket ?
Bringás
@Toby: Az állam tulajdona, vagyis közkincs! Te is gazdagabb lettél!
Bringás
@Sziszifusz: Orbán mondta is, hogy Polt nagyon jól dolgozik!
Sziszifusz
@Bringás: 15:23
Jól látja el a Fidesz potentátok védelmét !
Bringás
@Sziszifusz: Világos, hogy miért nem Gyurcsányt ültették abba a székbe!
nemjoezigy
@Bringás: @Sziszifusz: @Toby: A párbeszédetekből meg az derül ki, hogy @Bringás: jól látja el a fideSS védelmét!
Bringás
@nemjoezigy: Úgy tudom, hogy valamelyik közszereplőt már megpirongatták ezért a "fideSS" kifejezésért. Azt hiszem Szanyi kapitányt, aki vissza is vett az arcából! Tudod ez olyan, mintha a Fidesz meg azt mondaná, minden liberális pedofil. Csúnya dolog ez! Nekik van annyi sütnivalójuk, hogy nem tesznek ilyet!
papa.49
Csonti ezt magyarázd meg baszd meg ha tudod, és közben ne hazudjál, beülhet melléd a hazugovics is és segíthet megmagyarázni a megmagyarázhatatlant, aztán elhúzhattok a náthás 3.14. csába mindketten!!!
nemjoezigy
@Bringás: Tudod ez ott sántít, hogy én nem vagyok közszereplő, a vélemény szabad.
És ahogy idézted a fideSS mondja is és nem csak a hívek, hanem a közszereplőik is!
Figyelj oda légyszi arra is amit az elvbarátaid, elvtársaid mondanak! (akik egyébként sokan máshol is és más színben is elvtársak voltak)
Jó a csapatod, a gerincesség és az elvhűség nem jellemző rájuk. Nem is tudnám felsorolni, hogy hányféle elv és zászló és jelkép alatt hirdették az igét.
Bringás
@nemjoezigy: Az SS-hez hasonlítani őket akkor is barokkos túlzás!
csa-csa
@Bringás: meg talán az elmúlt 30 év alatt sem!
bencemacska
@Toby: ma, 13:36

Hogyan lehetne hamisítványokat készíteni, eredeti nélkül?
nemjoezigy
@Bringás: Nem hasonlítom hozzájuk őket, mert szerencsére az SS ideje alatt nem éltem, de most nincs szerencsém és 'élvezem' a mostani uralkodást!
De értékelném, ha a tetteik alapján elkülönítenéd őket egymástól.
Nem hasonlítom az SS-hez, mert akkor a TEK-et kellene leírnom.
Az SS-t Hitler hozta létre a személyi testőrséget, mert az 1923-ban a sikertelen müncheni sörpuccs után "hazaárulás" vádjával börtönbe zárták és így köszönte ezt meg a hozzá hűséges egyéneknek.
Segítek:
"Ettől függetlenül az SS maga volt a megtestesült elit,..." mint ma!
Itt meg különbségeket írok:
"A követelmények az alábbiak voltak: tökéletes testi edzettség és egészség, legalább 180 cm testmagasság, büntetlen előélet és árja származás bizonyítása. A jelentkezők olyan jelentéktelen dolgon is elhasalhattak, mint 1 tömött fog."
Tehát egyáltalán nem hasonlítom egymáshoz a két csapatot, fogalmat, ... legyen ahogy tetszik.
nemjoezigy
De visszatérve a cím adta témára: ha már járműgyártás, akkor az alternatív hajtású járművekre kellene fektetni a hangsúlyt. Talán K+F, innováció, ebben lenne mit keresni. Ami ugye munkahelyet is termtene MAGYART, nem magyar bérmunkát. Ehhez lenne kapcsolható a környezetvédelem, a lkosság ebergia igénye, a fűtés, a világítás! (igaz éjszakánlént nem süt a nap és ez fideSSéknél nagy probléma!)
De van egy magyar találmány, egy konténer, ami nappal a VILÁGOSSÁGból csinál energiát, ha szél fúj akkor abból, ha egyik sincs, akkor (ha jól tudom a nappali fény energiából elvégzett) vízbontás energiáját adja le.
Lenne itt lehetőség, amit kicsibe kell elkezdeni, tanyák, falvak szintjén, aztán lehet nagyot álmodni.
És ezzel az Áder úrnak is a kedvébe lehetne járni, holott ez az ő választott vesszőparipája, amiért a szövegelésen kívül semmit nem tett!
Mézike
@Bringás: Ma 12.51 -re.
A széthordásban erősen benne volt a mai regnáló kormányunk is. Sőt most is igyekszenek megszerezni amit még lehet.
Toby
@Bringás: 15:21

Különösen, amelyiket hazaviszik ! Egyébként, ami a "fiedess" jelölést és minősítést illeti, mind a két bagázs benedvesedett a műkincsek láttán és le is nyulta...a másét ! Nincs ebben semmi tévedés, mind a két bűnös bagázs a harácsolás művészetét űzte és űzi, felsőfokon !
Ergo: a fideSS találó jelölés ! Összetételük alapján akár le is komyenyistázhatnánk ezt a csürhét, orbánc tölti be a volt Központi Bizottság Adminisztratív Osztályának szerepét, nélküle nincs jelölés ! Pontosan, mint az ss esetében a vezérkar összeválogatásában !

Nincs értelme sértődöttet játszani !Jogos a "fidess" jelölés !
Bringás
@Toby: Erre a válasz úgyis a liberáliSS lesz!
Bringás
@nemjoezigy: Akkor látod, hogy sántít az összehasonlítás!
nemjoezigy
@Bringás: Nézd mit találtam: b1.blog.hu/2015/03/31/cumiztatas_kutyapelo_es_tetvek_olvasgassa_velunk_kocsis_mate_sms-eit
Kiemelem: "A szocialistáknál aljasabb brigád nincs a földön! Ehhez képest Hitler, Sztálin, Castro és Saddam kutyapéló! Még az is elborzaszt, hogy ti ilyen tetvekkel voltatok itt koalícióban!"
Ebben ez a szemét kocsis a politikus társait minősíti!
Akkor nekem is had legyen jogom ezt a bandát minősíteni!
Állítólag az én szolgám (politikus) is.
De tudom jól, hogy ingyenélő, sőt károkozó!
Bringás
@nemjoezigy: Teljesen korrekt! Azt az oldalt és úgy szidod, ahogy kedved diktálja! :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.