Európai hadsereg létrehozását szorgalmazta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Tusnádfürdőn.

A magyar kormányfő a 27. Bálványosi Szabadegyetemen az előadása után tartott fórumon kérdésre azt mondta: a NATO-tagság fontos és jó dolog, a magyarok biztonságához hozzájárul, védernyője Közép-Európa biztonsága szempontjából létkérdés. Ugyanakkor megjegyezte: megváltoztatta korábbi fundamentális álláspontját, amely arról szólt, a NATO mostani formája elegendő ahhoz, hogy az európai kontinens békéjét garantálják.

A britek unióból való kilépésével ugyanis a kontinens katonai ereje jelentősen lecsökkent, és nem maradhatunk katonapolitikailag ebben a védtelen helyzetben – magyarázta Orbán Viktor, aki szerint ezért létre kell hozni egy európai hadsereget, amely valódi közös haderő lenne, valódi közös ezredekkel, közös vezénylési nyelvvel és közös szerkezettel.

Kitért arra is, hogy a nemzeti költségvetéseket át kell gondolni, a hadiipart be kell illeszteni a gazdaságpolitikai gondolkodásba. Hozzátette, mire ezt megcsinálják, évek telhetnek el, és "adja a Jóisten, hogy ne legyen szükség" ezalatt egy olyan európai hadseregre, amely az angolszászok és az oroszok nélkül is működik.

Úgy látja: egy európai hadseregnek két irányban kell megvédenie a kontinenst, kelet és dél felé, és ez összefügg a terrorizmussal és a migrációval szembeni védekezéssel. Szerinte részben az is oka, hogy a migránsok újra és újra nekifeszülnek és az embercsempészek nekiindulnak Európának, mert ők is látják, hogy gyenge. Egy szövetség, egy unió közös hadsereg nélkül nem is tud fennmaradni – adott hangot meggyőződésének.

A kormányfő beszélt arról is: nem támogatja további államok bevonását a visegrádi együttműködésbe (V4). Úgy vélte, a V4 minden bővítése kockázatokat hordozna, ezért inkább koncentrikus körök kiépítését tartja jónak olyan országokkal, "amelyek hozzá tudnak adni a V4-ek erejéhez úgy, hogy nem bontják meg annak a homogenitását". Hozzátette, az első számú jelölt Ausztria, amelyre azért is szükség van, "mert róluk másképpen gondolkodik a külső világ, mint rólunk". Megjegyezte: jövő héten arról tárgyal az osztrák kancellárral, hogy Ausztria rendőrökkel, katonákkal és eszközökkel is jelenjen meg a szerb-magyar határon.

Orbán Viktor kijelentette: támogatja azt a lengyel javaslatot, hogy jöjjön létre a V4-ek parlamenti közgyűlése, és azon is dolgoznak, hogy legyen a V4-eknek közös hadserege, ami nem azonos az európai közös hadsereggel. "A közép-európai uniót mélyíteni kell, de nem szabad szembeállítani az EU-val" – hangsúlyozta. "Amíg az EU van, addig mi közép-európaiak az érdekeinket jobban tudjuk belül érvényesíteni, mintha egyébként kívülről próbálnánk meg ugyanezt megtenni" – tette hozzá.

A miniszterelnök egy másik felvetésre kitért arra is, hogy nem közömbös, és van jelentősége az amerikai elnökválasztás kimenetelének, és nem mindegy, hogy aki az Egyesült Államok vezetője lesz, mit gondol a bevándorlásról.

Azt mondta: ma a Magyarországra nehezedő bevándorlási nyomás egyik legfőbb támogatója az Egyesült Államok. Ez részben a hivatalos politikáján keresztül történik – folytatta, és utalt Obama amerikai elnöknek a NATO-csúcson e témában tett nyilatkozatára.

Az amerikaiak szerint, aki a bevándorlást nem tekinti pozitívnak, nem tekinti olyannak, amit bátorítani kell, s nem látja benne az értéket, a legrosszabb 20. századi szellemiséget idézi. Ez a demokraták álláspontja, és mivel most a demokraták adják az elnököt, ez az Egyesült Államok hivatalos politikája is – mutatott rá.

Hozzátette: nem mindegy, hogy aki a leendő elnök lesz, mit gondol a bevándorlásról. Kiemelte: nem kritizálja az amerikaiakat, csak világossá akarja tenni, hogy ami szerintük helyes, az megöl bennünket.

Közölte, amerikai nézőpontból még azt is érti, ha egy bevándorlásban pozitívumot látnak, hiszen így jött létre az Egyesült Államok. "De azt látniuk kéne, hogy ebben történetben mi vagyunk az indiánok" – fogalmazott Orbán Viktor.

Az őszi kvótareferendumról azt mondta: aki nem megy el, a többiekre bízza a döntést. A népszavazásnak az az értelme – jelezte –, hogy "bivalyerős mandátumot adjon" a magyar kormányzatnak az ősszel várható nagy uniós csatákhoz.

A miniszterelnököt kérdezték a kárpátaljai magyarság megsegítéséről is. Elmondta, a magyar kormány sokkal többet tesz, mint amennyit nyilvánosságra hoznak, hogy Kárpátalján az élet ne omoljon össze; mindenkit segítenek aki ott él, és nehéz helyzetben van.

Jelezte azt is: felveti minden uniós csúcson, hogy a vízummentességet legalább meg kell adni.

Orbán Viktor azt mondta, hogy Ukrajnában a stabilitás jeleit sem látják, az ország területének, lakosságának jelentős részét elveszítette. A korábbi gazdasági szerkezet összeomlott, külső finanszírozáson múlik az élete, a létfenntartáshoz szükséges eszközök ára megnőtt. Ukrajna helyzete európai nézőpontból lelkiismereti kérdés, és ebben ma rosszul vizsgáznak – összegzett, szóvá téve: a gazdaság újjáépítéséért alig tett valamit Európa.

135 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ne hazudj more, az angolok a NATO. ból NEM LÉPTEK, AKKOR MIÉRT GYENGÜLT VOLNA EURÓPA HADI EREJE, EZ MEGINT CSAK EGY ORDAS HAZUGSÁG!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Ne hazudj more, az angolok a NATO. ból NEM LÉPTEK, AKKOR MIÉRT GYENGÜLT VOLNA EURÓPA HADI EREJE, EZ MEGINT CSAK EGY ORDAS HAZUGSÁG!!!
papa.49
Nem indián vagy, hanem egy sokkalta undorítóbb fajta, ingyenélő, here, tolvaj, hazug, szemét, aki még a fajtatársait is meglopja, nem csak az országot, a szegény embereket, NA EZ VAGY TE HAZUGOVICS!!!
nevemnick
... és száját nyitotta (hazug) szóra...
dr. prédikátor
Mocskos geci vagy te cigus fecalicus! nem indián!!!
Csodálkozó
Indián ám a nagyanyád, az a vén szutyok pipás czigányasszony!
pbalage
@Csizmás Kond: szerinted hány százalékban van köze ennek a mondásnak a jelenlegi valósághoz?
Mert én úgy 20-25 -re gondolok.
eugen4402
Csak azt nem értem, ha nem tud meglenni a mindennapi betevő falat harc nélkül, akkor mi a jó életért a focival babaruházik? Ahelyett, hogy minden idejét a ringben töltené, és reggeltől estig verekedhetne kedvére...Ja, hogy ott vissza is ütnek? Ez bizony előfordul, de néha még a kötekedő politikusokkal is megesik...
nevemnick
Marx Ildikó: Hattyúdal
,,Egy hattyú énekli szomorú dalát,
körülötte varjak figyelik szavát.
Haldoklik, mert eljött utolsó perce,
de még életért küzd fekete lelke."

Nos, így állunk...
Északi
@eugen4402: Mert egy jellemtelen gyáva sz@r alak azért...
F_Viktor
"A britek unióból való kilépésével ugyanis a kontinens katonai ereje jelentősen lecsökkent, és nem maradhatunk katonapolitikailag ebben a védtelen helyzetben..."

@papa.49: már leírta, a britek továbbra is NATO-tagok, tehát orbán újra csak a birkáinak bégetett egyet.
Mivel az oroszokkal már végérvényesen összeölelkezett, a menekültektől pedig meg tudja az ország védeni a határait, akkor mire szeretné a pocakos orbán használni a megálmodott EU hadsereget?
pbalage
@Csizmás Kond: kábé nagyjából leszarom, mert maffiózós cikket nem olvasok el. Felőlem akár arról is süketelhet, hogy a Szűzmária lefeküdt a Luciferrel.
Pont leszarom.
Majd ha a börtönből/akasztófáról pofázik, akkor elolvasom.
adrenalink
Mit lehet várni egy anno dakota idézetekkel teletűzdelt felszólaló min(i). elnöktől?
eugen4402
@Északi: Sráckorunkban mi is szívesen játszottunk polgárpukkasztós hülyeségeket, sikerként éltük meg, amikor a normális emberek fejüket csóválva megbotránkozva háborogtak... Csakhogy 20 éves korunkra "kinőttük" ezt a gyerekes mániát. Mit lehet azon élvezni, hogy ahányszor Orbán megszólal, a fél világ sajtója keresni kezdi a (még szalonképes) szavakat, mert hát a hanyatló Nyugaton még mindig nem divat más népek vezetőinek köpködése...
lampa laz
Hülye gyerek, te nem indián vagy, hanem indiai...
Csizmás Kond
@pbalage: ..tőlem azt csinálsz amit akarsz...sőt bocsi, hogy válaszoltam...
Északi
@eugen4402: Meg kéne kérdezni orbán pszichológusát erről...bár nem hinném ,hogy válaszolna.
pbalage
@Csizmás Kond: meg van bocsátva. (egyébként nevezhetlek-e ezután Román Foshúgypisának?)
Csizmás Kond
@pbalage: Annak nevezel aminek akarsz, az ilyen holdkórosok nem érdekelnek.
pbalage
@Csizmás Kond: ezt akkor meg is beszéltük, tisztelt (itt éppen több tiszteletet próbálok nyújtani számodra, mert fent volt a plakáton) Román Foshúgypisa.
Vosztok
@papa.49: 13:58
Grr grrr grrr... Cibáld!

Te szerencsétlen! :-)
Vosztok
@Csodálkozó: 14:02
Jólesett? Ettől most kielégültél?
nyanya001
Hadiiparba gondolkodik ... Hitler is így kezdte.
silber13
@nyanya001: Lehet, de a kis bajszosnak azért volt egy Kruppja, Messerschmittje, voltak neki Hporten testvéreistb!
justhpeter
Nem tulajdonítok neki nagy jelentőséget. Ma is beszélt csomó marhaságot. Ha belegondolunk abba, hogy miket hordott össze és csak magunkban végiggondoljuk a megvalósítás lehetőségét, rá kell jönnünk, hogy a pénzügyi megvalósítással komoly gondjai lehetnének. Az Unió nem nagyon fog azért többlet támogatást adni - személyre szólóan neki - hogy ellenük tudjon harcolni. A hazai költségvetésből történő fedezet Magyarországon nem éhséglázadásokat okozna, hanem valódi forradalmat. Maximum fogja körbe-körbe meneteltetni az operetthadseregét az országon belül fapuskákkal, mert a honvédelmi költségvetésből másra nem igazán telik. A V4 többi országa sem olyan erős, hogy mindenre fussa nekik, akármit kitalál ez az eszement.
silber13
@Vosztok: Miért is szerencsétlen @papa.49? :_)))
Csodálkozó
@Vosztok: 16:25
Каждый изходит из себя, vagyis te mindenképp.
Csodálkozó
@Csizmás Kond: 13:59
Tévedsz, öcsi!
Túrós a csusza, a batyu stb.
A közös(ülő) lónak meg túros (habos, izzadt) a háta.
Alsós tananyag, leülhetsz, egyes!
Perwool
Na bameg... hamarosan kiírják a határra Magyarország helyett, Dakota Rezervátum...
Vosztok
Abból hogy megkérdezted tudható, hogy te is az vagy. :-)
Mobil123
@lampa laz: :-D :-D :-D Megelőztél :-D :-D
silber13
@Vosztok: -Érdekes...Aztá, n én mér lennék az? Vagy csak nehéz napod volt, azért hebegsz ilyeneket?
bakegya
@pbalage: hát ez nagyon tetszik-kevéset röhögtem itt ennyit..
@Perwool: vagy esetleg-LESZAR-VÁKUMMM...DE HA VESZEL EGY ÜVEG TOKAJIT ÉS RÁM SZAVAZOL...ÁLOMPOLGI IS LEHETSZ...csakkk ne vedd el a fele krályságom---na b...meg erre már nincs gyógyszer.
mariaberta
Na most legalább ősszintén megmondta, hogy kik az indiánok. Eddig is gyanítottuk, de most legalább beismerte, hogy a fideszesek új nemzetet képeznek.
Gratula.de akkor mit keresnek hazánkban?
1magyar
Én kb, felét láttam a beszédnek, de nagyon korrekten vázolta fel a helyzetet.
Csizmás Kond
@Csodálkozó: Egyáltalán láttál lovat vagy csak az esti szájszellőztésedet végzed ?
papa.49
@Vosztok: 16:23. ra miért cibálnám, cibálod te éppen eléggé, csak vigyázz, a harapsz kiverik a fogad, én meg pont leszarom a hazugovicsot, meg a sleppjét is!!!
Olyan érdekes soha nem a cikkhez szóltok, hanem mindjárt a hozzászólót fikázzátok, talán értelmes beszélgetés is kialakulhatna, ha nem rögtön a torkunknak akarnátok esni, és ha az ember durván válaszol szaladtok a módihoz panaszra!!!
Tudod mit koma VESZÍTS EL!!!
Nil
VAn egy rossz hírem: az indiánok nagy részét kiirtották a maradékot rezervátumba (getto) zárták.
Most nagy bajban vagyok mit is gondoljak :-)
sentinel216
A király vissza akarja állítani a Varsói Szerződés közös hadseregét. Biztosan Putyin haverja súg neki.
papa.49
@sentinel216: Ehhez ő kevés lesz mint az egérfing szaga))))))))))))))))
A másik 3 ország nem fogja mindenben követni ezt a majmot!!!
feco fero
Javaslom a V4 ek es Ausztria valamint a Nemetek bevonasat is! Aztan johet egy idegen Csaszar, akit le lonek es kezdodhet a nepirtas!
Viltor Viktor!
Ki a fax sugal ilyen gondolatokat?
Te meg eszed? Velunk ne probalkozz ekkora baromsaggal!
Inkabb epits meg nehany stadiont ahol elfertek majd, ha igy folytatod
sentinel216
@Csodálkozó: 17:24

Mintha magam írtam volna. :-)))
Rózsika Hatházi
Te, szerencsétlen Lyukas Gumi! Már csak a sastoll hiányzik a fejedről. Olyan, ami jégcsákányban végződik.
Csodálkozó
@Csizmás Kond: 19:47
Öcsi sajt, hogy láttam-e?
Én rég megeszem egy lovat, amíg te a f***án rágódsz.
Csizmás Kond
@Csodálkozó: Nézd, én megértem, hogy problémáid vannak az idegeiddel, de próbálj meg kerülni ...legalább olyankor amikor nem érzel kényszert.
...köszi előre is.
Perwool
V4-k! Nem történt más, mint egy olyan alkalom adódott, mikor a menekültekkel való riogatásból politikai tőkét lehet kovácsolni, népszerűséget lehet szerezni és ebben kivételesen egyetértenek azok is, akik zsigerből utálják egymást. Igaz, a 4 ország egyikét sem fenyegeti, hogy tömegesen náluk szeretne bármilyen menekült is maradni, de ez részletkérdés, lényeg, hogy pánik legyen és lehessen látványosan nemzetet menteni. Akkor ugye marad a hatalom, meg a pénz. Mindenki ott igyekszik nyerni a problémán, ahol tud. Még talán azt is megérjük egyszer, hogy Vona, Strache meg Slota egymást csókolgatják a közös célok érdekében.
A nagy összefogás gyanítom annyira érdekli Brüsszelt, mint koldust a tőzsde.
Végezetül megemlíteném, hogy anno a visegrádi együttműködést épp Orbán elvtárs vitte a béka segge alá.
Csodálkozó
@Csizmás Kond: Hála jó sorsomnak, még a hozzád hasonló idegölő BARMOK sem tesznek kárt erős idegrendszeremben. 40 tonnás autóval járom Európát, kutya bajom, Bringás kollégával leperegsz rólam, tökfej.
Vagyis: fújhatsz a seggembe porcukrot, ostoba bérnyalogány!
vitriol
Tudja valaki, hogy mikor vedlettünk át félázsiaiból indiánná?
bakegya
@Perwool: most is ott tartja,csakkk használja őket-
kkalman
Posványoson posvány agyú miniÁlnokunk háborút vizionált magának, hogy aztán az ország megmentőjeként tetszeleghessen, miután létrehozta az új Varsói (Visegrádi) szerződést. Ráadásnak az indiaiakat összekeveri az indiánokkal. Így már sürgős elmekórtani eset.
karma1
@vitriol: 22.00: Rohogogorcsot kaptam ettol a bejegyzesedtol! Valoszinu eszrevetlenul csusszantunk at, mikozben erintettuk a pottyosseggu japanokat is... Azert szerintem o valahogy egy Indiabol Romanian keresztul erkezett kisebbsegi lenne, ha Soros annakidejen - me'lyet tevedve - nem nyul a hona ala...:o)))
Felkeszul: Kis Antant, Nagy Antant...
Az a pici teny emg mar vegleg ne zavarja ezt a mindenoras focibuzit, hogy a Brexit csak az EU-bol valo kilepest jelentette, de nem a NATO-bol valot...
Jobb lenne, ha hazajonne, es beiratkozna egy alsotagozatos osztalyba, ahol a szovegertekelest tanitjak, retardaltaknak...:o))))
eugen4402
Csodafegyverek fejlődéstörténete:
V-1, V-2,... most a V-4...
karma1
@eugen4402: Igen, de mint tudjuk, a V2 sikertelenul lett kiprobalva, bevetve sosem (ha jol tudom, pedig hitler nagyon komoly penzt es kutatasokat fektetett bele)

A V4 meg "egy az egybe ugy ahogy van ellenszer" (Hofi utan, aki a katonai Trabantrol mondta ezt. Kb. ennyit erne a V4-ek operetthonvedsege is...:o))))
eugen4402
@karma1: Már nem emlékszem ki, de egy kommentelő nagyon találó módon a Hasek-által bemutatott Kuk-hadseregre emlékeztetett. Ott megvolt a hivatalos nyelv, a bécsi irányítás és a közép-európai népek mind részt vettek benne. Csak hát Palivec úr is leszedte a falról a császár őfelsége képét, mert "leszarták a legyek"...
karma1
@eugen4402: Igen, en is olvastam ezt a kommentet: szenzacios volt!...:o)))
eugen4402
@karma1: "Ich melde gehorsamst", akik nem elég naprakészek, azok most figyeljenek, újdonságot hallanak: a Nagy Háborút elveszítettük. Sőt, a nagy sikertelenségre tekintettel az ismétlést (a másodikat) is. Kinek hiányzik a harmadik kudarc..?
karma1
@eugen4402: Azok, akiknek kellene, SOHA nem tanulnak sem a tortenelem hibaibol, sem a sajatjukbol sem... Elvegre o mar biztositotta magat...
Csodálkozó
@eugen4402: Csakis orbáncnak, aki a japán harcoshoz hasonlóan akkor is harcolni fog, amikor már 30 éve béke van. Őt ez nem zavarja, BOLOND!
papa.49
@karma1: A V2 kipróbálták sőt még személyesen Hitler is jelen volt a kilövésnél...
Nem sokat de lőttek ki Angliára belőle, éppen ezért volt nagyon fontos az amiknak, hogy ők találják meg a von Braunt, mert az angolok vélhetően ,,kilőtték,, volna a pacákot...
magyarbakancs
"Tusványos legdurvább mondatát Orbán követte el: mi vagyunk az indiánok."
Minek meghallgatni.
Minden évben mond valami nemzeti baromságot.
Hívei csurgónyállal hallgatják.
A többséget meg nem érdekli mit mond.
karma1
@papa.49: Azt tudtam hogy eros probalkozasok voltak vele, hitlernek a szive csucske volt, csak azt mondom, hogy nem volt annyira sikeres, hogy tomegevel lehetett volna bevetni...:o))
magyarbakancs
@papa.49: A V2 kipróbálták sőt még személyesen Hitler is jelen volt a kilövésnél...
Nem sokat de lőttek ki Angliára belőle, éppen ezért volt nagyon fontos az amiknak, hogy ők találják meg a von Braunt, mert az angolok vélhetően ,,kilőtték,, volna a pacákot...
Oroszok is kutatták a V1-2 mérnökeit.
Penemündewww.masodikvh.hu/erdekessegek/erdekessegek/677-peenemuende-a-harmadik-birodalom-legnagyobb-haditechnikai-koezpontja.
Ezt olvasd el
nyanya001
" mi vagyunk az indiánok " mondta ezt egy dakota...
Bringás
Kristálytisztán lát a Miniszterelnök Úr!
silber13
@papa.49: Na igen, de legalább olyan fontosak voltak az amiknak a Horten testvérek repülő tervei. Nézd csak meg a lopakodókat, meg a Horten terveket.
Peller Anikó
Ez az indián hasonlat nagyon átjött, egy ilyen találó vakkantással választást lehet nyerni.

Na most aki ezt nem értette az minek röfög? A cibánt nem azzal kell elbuktatni amit jól csinál (többé kevésbé jól, nyilván) a kispályás tisztáson lelátó mini szterelnö kúr.
Bringás
@Peller Anikó: Éljen a Miniszterelnök Úr, az EU csillaga!
Az egyetlen tisztán látó politikus Európában!
eugen4402
@silber13: Ne feledkezzél meg a Northrop-kísérletekről sem. Egyre több cég próbálkozik ezzel a "papírrepülő"-elmélettel, és a B-2 Spirit pl. nem gyerekjáték...
silber13
@Peller Anikó: Ki kell ábrándítsalak téged és ezt a román-erdélyi pakulárt is! Ez a mondás más tollával íródott. mit ahogy a " zseniálisnak" kikiáltott csúti hájasnak sem volt önálló gondolata a "dakota közmondások " között. Egyszerűen plagizált, másképp mondva ellopta a dolgokat. Hiába, a rutin...!:-)))
silber13
@eugen4402: no igen, a hasonlóság kisérteties a B-2 és a HO-229 között.
solidedge
Félek, hogy Nyugat-Európa szemében nem indiánok hanem hülyék vagyunk.
silber13
@Bringás: Nincs hányhatnékod ettől az ömlengő, magadsemhiszed, seggnyaló stílustól, amit képviselsz? Te pontosan tudod, hogy az ilyen szövegekkel az állítólagos istened, a csúti szélhámos alatt vágod a fát! De neked, mint románnak ez a dolgod!Te Somló Tamás miatt szilenciiumot kértél, amit a legtöbben betartottunk, de te nem. Végtelenül jellemtelen vagy. Remélem, a moderátorok tudni fogják a dolgukat!
silber13
@solidedge: Ne félj, ott nyugaton ezt már pontosan tudják és elkönyvelték.
adrenalink
@Bringás: 10:29-re Mi van te szerelmes biciklista? Ilyen sz@rul áll a fityisz, hogy már vasárnap is szolgálatba helyeznek?:-)))))
Peller Anikó
@silber: nem feltételezem, hogy magától képes ilyen szemléletesen vázolni a helyzetünket, de ennek nincs is jelentősége. Ez találat.

A baj akkor van amikor a vezetők vagy a félvezetők olyan hülyékkel veszik körül magukat akiknek lövésük nincs a dolgokról és a nyaloncoknak csak egy feladata van. Az.

Nálunk persze a helyzet az, hogy a tanácsadó (nem gondolom, hogy olyan sokkal több lenne) tűélesen érzi mi kell a plebsnek és pontosan tudja hogyan kell a hatalmat (és a pénct) megkaparintani.
teuton
@Peller Anikó: Nocsak! Mi ez a szemleletvaltozas? Csak nem belatttad, hogy az eddigi kommentjeidben nem volt igazad? Egyebkent csak ugy 80 evet kellene visszatekinteni a törtenelemben, es egy Göbbels nevü illetü pontosan ugyanezt tette. Azt mondta, amit amit az örült plebs hallani akart, es szepen fokozatosan elindult a totalis haboru, aminek meg tapsoltak is! A vegen aztan lett nehany millio sajat halottjuk, es egy tönkretettt orszag... De a plebs elötte ujjongott, aztan meg jajongott es masokat okolt a veresegert...
Rózsika Hatházi
@silber13: ma 11:04. Ki kell, hogy ábrándítsalak. A moderátorok is részrehajlók. Nem voltam rest, utána néztem a biciklis kommentjeinek. Már ötször törölték a beszólásait és még mindig itt rontja a levegőt.
silber13
@Rózsika Hatházi: Ez érdekes...Felettébb érdekes!
nyanya001
@Rózsika Hatházi: muszáj itt lennie utasításba adva, különben
letörlik a Propellert az internetről.
papa.49
@silber13: Láttam igaz jó későig fent kellett maradni este, mert úgy fél tizenkettő körül adtak a Nat Geon. de megnéztem, és igazad van, a háború utáni fejlesztések jó nagy része, a német mérnököktől származik, sőt érzésem szerint az atombomba is...Végül is még a legnagyobb amcsi rakéta is német tudós műve...
silber13
@nyanya001: Azt a törlést erősen kétlem Nyanyuska.Szerintem abból oltári botrány lenne!
nyanya001
@silber13: Gondolod ezeket érdekelné ?
Mármint a hatalmat ?
silber13
@papa.49: Mi több, a Mauser cég által kifejlesztett Sturmgewehr 44-et az oroszok egyszerűen ellopták Kalasnyikovval egyetértésben és azt fejlesztették tovább!
papa.49
@silber13: Igen csak átalakították a tajga viszonyokra, hogy bárhol, bármikor lehessen használni, de az elv onnan való, az elméleti tűzgyorsaság szinte azonos...
wyatt
Te büdös egyre hízó, egyre ronduló NEM magyar cigány, te nem vagy indián.
Sikerült meggyaláznod a múltamat, Karl Mey-t Cooper-st..
Rohadtál volna meg az anyádba, sehonnai bitang!

Elmész te a picsába, te mocskos geci!!!

Nem fogsz szépen meghalni, ez biztos!.
Rózsika Hatházi
@silber13: ma 16:24-re. És tudod mi az érdekes még? Ma reggel kaptam ettől a szemétládától, egy igen aljas kommentet. Háromszor kértem, hogy töröljék. Szerinted törölték?
vadnarancs
@magyarbakancs: Amnesztiát kapott az amiktól, ugyanis egy zseni volt. Alkut kötöttek vele, hogy ha amcsiba emigrál és nekik dolgozik, akkor megvédik őt. A V1-2 valóban működött már, fejlesztések alatt álltak továbbra is a francia szupertitkos bunkerben. Túl későn sikerült vele eredményeket elérniük, ezért nem tudták térdre kényszeríteni az angolokat. Érdekes sztori, reggelig tudnék róla mesélni... :)
moareka
Nem hazudott, mert ő a Kis Fekete Karika Lábú Lejmolós Rövid Puska...
szmeagol
@Mirabilis: Ő nem az!
Az apja és az anyja igen! :-)
Csodálkozó
@Bringás: 10:29

Féljen a mini szarelnök, az EU vörös csillaga, KISZ-titkárból megélhetési műájtatos.
Neked meg szoruljon a farpofái közé a nyelved.
eszegfu
@Rózsika Hatházi: Tegnap 17:41 Én is "jelentettem" a Neked irt kommentje miatt...még csak azt sem törölték!:(
magyarbakancs
@vadnarancs: Imádom a második világháború történelmét.
Minden könyvet és TV dokumentumot megnézek el olvasok.
Hellcat
Kis hazánk innentől Illiberális rezervátum. Amúgy ez az indiános hasonlat NAGYON nem állja meg a helyét...ha mundjuk jönne egy idegen faj fényévekkel előttünk technológiában oszt kiírtana mindenkit a földön, na akkor...
Rózsika Hatházi
@eszegfu: Köszi. Most néztem utána és tegnap 10:30-tól nem böfögött. Lehet, hogy imáink meghallgatásra találtak?
nemfideszes
"a magyar kormány sokkal többet tesz, mint amennyit nyilvánosságra hoznak..."

például:
index.hu/gazdasag/2014/03/27/mi_fizetjuk_rengeteg_ukran_nyugdijat/
silber13
@Vosztok: Dílis gyerek! Legalább a nevemet próbáld leírni helyesen! Tudom, szinte lehetetlent kérek de azért próbáld meg!:-))))
eszegfu
@Rózsika Hatházi: Én is megnéztem, pontosan azért, hogy a hsz-t törölték, vagy sem...de tényleg ma még nem "osztotta az eszét"! Innentől figyelni kell, mert más nick-kel vissza fog jönni, abban biztosak lehetünk... mint ahogy az is a gyanum, hogy már volt itt, de kitiltották.
vadnarancs
@magyarbakancs: Akkor Földi Pál könyveit ne hagyd ki! Nagyon sok érdekes dolgot ír le, rengeteg szemszögből elemzi a 2. világháborút. Emberedre akadtál, én is érdeklődöm az I-II. világháború iránt!
Rózsika Hatházi
@eszegfu: Szerintem a Freewolf, meg a biciklis ugyanazok. Abból következtettem ki, hogy a farkas valamikor májusban tűnt el és akkortájt tűnt fel ez a hímivarsejt. A fideszimádat kábé egyforma, bár a farkas nem volt ennyire nyálas. Azé, legyünk résen! :)))
eszegfu
@Rózsika Hatházi: Én is igy tippeltem! De biciklis csak mostanság lett ilyen "nyálas", szerintem ez lett az uj taktikája... ha nincs mit mondania, vagy válaszolnia, akkor jött elő ez a fideszimádata. Az biztos, hogy Jobbikos, ahogy Freewolf is... Mint ahogy az is biztos, hogy az első mocskolódásra "jelenteni" fogom! Nem az a bajom, hogy más a nézete, véleménye, hanem az amilyen szemét hangnemben ócsárolja az embereket! Pl. Eugen4402-t minden figyelmeztetés nélkül, 1 hsz törlésével azonnal kitiltották.
Rózsika Hatházi
@eszegfu: Na, ja. És Zöldszemet is. Nem tudom mit írhatott, de rögvest kitiltották. Hát hiába, ide is betette az ellenség keze a lábát. :)))
eugen4402
@eszegfu: Jaj, nem ez történt, hanem napok óta viharok miatt folyton megszűnt az áramszolgáltatás, és a harmadik, vagy negyedik áramszünet után úgy döntöttem, nem kockáztatom a gépeket. Ma délután végre kisütött a nap, azóta csak olvasom a véleményeteket, de akkora a restanciám, hogy nem írok, csak próbálom utolérni a Propit...
Rózsika Hatházi
@eugen4402: Akkor üdvözlünk ismét a társaságban. És csókoltatjuk az elektromos műveket. :)))
eugen4402
@Rózsika Hatházi: Nagyon köszönöm. Ez csak azóta lett ilyen bizonytalan, mióta a rezsicsökkentés eredményeként az áramszolgáltató látványosan csökkentette az önköltségét, és kirúgta a hálózat-karbantartók nagy részét... Jó megint olvasni a kommenteket, azt hiszem függővé váltam. :-)))
eszegfu
@eugen4402: Hurráááááá! Őszintén örülök! Csak tudod valami ilyesmit olvastam...
eszegfu
@Rózsika Hatházi: Igazad van... szégyenlem, de nem vettem észre... Megnézem a fb-on...
eugen4402
@eszegfu: Hát még én hogyan örülök..!!! :-)))
Ja, és van még itt valami: vakáció lévén, az összes unokám itthon van, és annyira leterhelik a net-vonalat, hogy ha véletlenül sikerül belépnem, olyan lassú a kapcsolat, hogy inkább nem is erőltetem...
Rózsika Hatházi
@eugen4402: Ne aggógj, a rezsirizsa a XI. ker-ben is működik. A múlt héten kétszer krepált be a UPC. Ilyenkor se tévé, se net, se telefon. Ha bejelentem mobilon, az nem ingyenes, sőt szíjja a telómról a zsozsót. Ez ám a rizsa,rózsi,rezsi,rezső csökkenés. :)))))
Rózsika Hatházi
@eszegfu: Menj rá arra a cikkre, orbán három gyerekével ruccant ki Bordeaux-ba. Utolsó kommentek egyikében van egy új Kovács Béla, aki még nem volt itt eddig. Szintén orbanista, csak még egy kicsit visszafogott. Nekem gyanús, vagy paranoiás vagyok.:)))
eugen4402
@Rózsika Hatházi: Működik ez, Rózsika... Ha be sem kapcsolom a villanyzabáló cuccaimat, akkor - Szilárd meggyőződésem - hóttbiztos kevesebb lesz a villanyszámlám. Bár... az sem biztos, hogy manapság van-e összefüggés a tényleges fogyasztás, és a számla végösszege között...(?!) :-)))
Rózsika Hatházi
@eugen4402: Hát, a villanyszámlán már én sem tudok kiigazodni, pedig dolgoztam villanyszámlásként 10 évet. Azt viszont most tapasztalom, hogy a tél végén elromlott hűtőm helyett beszerzett vadiúj AAA, mittomén milyen kategóriás frigó lényegesen kevesebbet fogyaszt. Most azért rinyálok, nehogy az elmü rámküldje az áramkommandót, hogy lopom az áramot. Szerencsére a villanyóra lakáson kívül van, pont olyan lakások előtt, akik nem szeretik a kutyát. Ebből következik, hogy én is, meg a család is persona non grata vagyunk azon a fertályon. Ha értenék hozzá, meg akarnám is, akkor sem mányikálnám meg a villanyórát. :))))
eszegfu
@Rózsika Hatházi: 20:23 Megnéztem... a saját bevallása szerint "konzervativ baloldali", kb. 3 hónapja van itt és hsz-ei inkább az O.V. hivőkre jellemző. Nem tudom eldönteni...de majd kiderül! Ettől még nem vagy paraizé...!:)
magyarbakancs
@vadnarancs: Szia!

Én családom anyai ágon nagyon érintett volt mindkét nagy verekedésben (világ háborúkban).
Ngyapám megjárta mindkét háborút.
Egyszer mint tüzér katona ,egyszer meg lapátos katonaként.
Mivel politikailag veszélyes volt nagy apám 44 évesen elvitték katonának.
Indoklás : Orosz hadifogoly volt az első világháborúban.
eszegfu
@eugen4402: 18:59 Mostanában olyan gyorsan törlik az embereket, igy már lehet: "bebeszéltem" magamnak, hogy Veled is ez történt. Tobyt is törölték "Kitiltva, kotródj innen máshova anyázni" szöveggel... Nálatok legalább csak rendszerhiba volt, igy végül is "előkerültél"! Az unokáid -- gondolom -- nemcsak a netet foglalják le, hanem már "birtokba" vették az egész házat...mire megszoknád a nyüzsgést, addigra már el is mennek és állati csönd lesz!:))
eugen4402
@eszegfu: Tényleg kinyírták Tobyt..? Aqqqqú... Feltűnt, hogy nem látom a hsz-eit, de arra gondoltam, talán szabin van, vagy kiruccant egy másik kontinensre...
Lassan tekebábokká válunk mindnyájan, és csak azt figyeljük, mikor dübörög felénk a golyó, hogy kalimpálva eldőljünk. :-(
eszegfu
@eugen4402: "Legközelebb ne hetijegyért dugj, hanem illemtankönyvért"...cimmel jul. 14-én irt hsz-e volt az utolsó. Bezzeg a bicajos elég sok időt tölthetett itt... de most már pár napja eltünt... talán végleg...
eugen4402
@eszegfu: Nem vagyok benne biztos. Tegnap 20:23-kor Rózsika "nagyon valószínű" észrevételt tett... Nem csodálkoznék, ha pontosan beletenyerelt volna a kellős közepébe. :-)
nemjoezigy
Egy tiszta honvédő (szerintem) követendő megoldás:
m.mindenegybenblog.hu/fiuk-lanyok-velemeny/az-ausztrl-miniszterelnok-meg-merte
Igaz nem habonyos, nem honfitárs gyűlölő, de világos.
Talán ezért nem nyerő Európában és Magyarországon!
eszegfu
@Rózsika Hatházi: @eugen4402: Most tudtam meg, hogy Nyanya001-et is kitiltották ma reggelre!
vadnarancs
@magyarbakancs: Sok választás nem volt, ha menni kellett, menni kellett...
Rózsika Hatházi
@eszegfu: Na de kéremszépen, itten demokrácia, szólásszabadság vagyon. :)))
eszegfu
@Rózsika Hatházi: Sőt! Ha nem tölti ki valaki az adatlapját, akkor "automatikusan" törli magát aug. 1-vel!
eszegfu
@Horizont: Örülök, hogy jól kipihented Magad...ezek szerint jól sikerült minden! Sajnos igen... Zöldszemet, Tobyt is. De talán Bringást is, mert napok óta nincs. Nem mindenki, de többen kaptunk üzenetet, hogy ki kell tölteni az adatlapot, különben törlődünk. Azzal együtt meglehetősen furcsa, hogy ha az igazat irod, akkor kiteszed magadat akárminek is, mert bárki megnézheti és "mazsolázhat" belőle. Jobb lenne, ha mondjuk csak a modik láthatnák.
eszegfu
@Horizont: Én is csak 2 adatot irtam be annak idején... most meg ugy döntöttem pont leszarom (már bocs.!) látják, vagy sem. A nickem egy fiatalabb kori fotóm, a nevem sem fantázianév, hanem a sajátom...aztán csak kurkásszanak az adataimban!
lampa laz
@Horizont: üdv a fedélzeten, örülök, h visszajöttél, épen, egészségesen és kipihenten.
Én is teljesen fel vagyok háborodva és ledöbbenve ezen a sok kitiltåson, mert az elmúlt héten unokás hetem volt és nagy ritkán engedtek a drágáim a gépem közelébe, mert felvåltva tréningeztek rajt. Remélem mihamarabb vissza jönnek, mert annyira jó csapat vagyunk ės verhetetlenek. Kivétel ez a sok agyatlan , idióta fideszes marha akik ide tolakodtak.
Valószínü engem is is kidobnak, mert nem tudok mindig szalonképes lenni, ennek ellenére nem fogom vissza magam.
mariaberta
Nem vette be a gyógyszerét,- erre szokták mondani, hogy az elgurult- ezért aztán összehordott hetet-havat, no meg ami maradék eszébe jutott.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.