Az oktatási jogok biztosához fordul az MSZP, amiért Orbán Viktor több helyen is szerepel egy nyolcadikos történelemkönyvben - írja a Népszava. A párt követeli, hogy azonnal vonják vissza a tankönyvet.

Orbán takarodjon a tankönyvekből! – követeli az MSZP

Kunhalmi Ágnes, az ellenzéki párt oktatáspolitikusa szerint, miután a Fidesz államosította a 17 milliárd forintos tankönyvpiacot, most saját ideológiájának terjesztéséhez és a kormány aktuálpolitikai gyűlöletkampányához használja fel az egyre alacsonyabb színvonalú tankönyveket is.

Mint korábban megírtuk, először a Kiskunhír számolt be arról, hogy az egyik, frissen átdolgozott tankönyvben három helyen is szerepel a miniszterelnök, az egyik megjelenés egy brüsszeli, migránsokról szóló beszédet is idéz tőle.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Veleda
Valamikor azt tanultuk, hogy majd az utókor fogja megítélni egy politikus, avagy közszereplő munkásságát. Kádár sem került be a tankönyvekbe. De mindez megdőlni látszik, most a jelenkor dönti el, hogy ki legyen történelmi nagyság. A Fidesz jelenkora. Még megérhetjük, hogy szobrot is állítanak neki, és a születés napján kisiskolások fognak virágcsokrokat elhelyezni a szobor talapzatán.
Aki Én
Ez egy tökéletesen diktatórikus, propaganda elem. Nem szaroznak a fiatal demokrata fiúk. Nem az a a legnagyobb baj, hogy ez egyáltalán megtörténhet, hanem az, hogy sokaknak még mindig tetszik, sokak még mindig nem értik ezt.
szaboria1
Ez attól függ melyik évszámmal zárul a töri könyv.
Kutyuska
Az ellenzéknek (ha lenne egy kis esze és tényleg szeretne jobb Magyarországot) megfinanszírozhatna egy olyan tankönyvet, amelyben benne van Orbán minden tette, mondata. Egymás mellett szerepeltetve, hogy x évben mondott valamit, aminek y évben az ellenkezőjét mondta.
Mikor hazudta magát liberálisnak, mikor hazudta magát kereszténynek, mikor hazudta magát nem vagyonos embernek, milyen volt, amikor válaszadás helyett a függöny mögött bujkált a parlamentben. Be kellene mutatni, hogy évek óta nem hajlandó leülni politikai ellenfeleivel vitára, hogyan iszkol az újságírók elől, amikor kérdezni szeretnék bizonyos témákról.
A sok seggnyalójától csak annyit kérdeznék, hogy ha valóban olyan szuper tisztességes, igazmondó és nem vagyonos ember Orbán és valóban a magyarok életminőségének javítása lebeg a szeme előtt, ez vezérli minden cselekedetét, akkor miért menekül minden olyan helyzetből, ahol esély van rá, hogy megkérdezik erről-arról. Azt gondolom, aki tisztességesen él és cselekszik, annak nincs oka menekülni sem a sajtó, sem a politikai ellenfelek elől.
Orbán csak a Kossuth rádió mikrofonjával szeret szóba állni, mert az nem kérdez.
human
Gyurcsány úgy szerepel benne, mint a 90-es privatizáció nyertese. Orbánnál viszont kifelejtették a 2010 óta tartó gazdagodást megemlíteni.
namihami
Nem azzal van a baj, hogy a Vezér bekerült a tankönyvbe, hanem azzal, hogy nem a megfelelőbe.
Ha egy orvosi szakkönyv elmebetegségeket taglaló és demonstráló cikkszedete lenne, akkor a helyére került volna és oktatási célból is tökéletes lenne.
Tehát nem a tény,hanem a megjelentetés helye a gond.
bakegya
szerintem meg igazából jó, hogy tananyag trágya lett az orsos vicctor,mert onnan már egyenesen kűldhetik a diákok gyónni a TEMPLOMAINKBA,DE MÉG AZT IS MEGÉLHETJÜK-ha addig ki nem nyír bennünket-hogy FALRA FÖSTÖTT kép lesz belőle és a terror házában is fogják mutogatni
Csodálkozó
Takarodjon a tankönyvből, az életünkből, az országból a sunyi tolvaj orbánc! Dögöljön meg a neve napján!
Törölt felhasználó
szerintem nagyon is bele való, csak majd 10 év múlva, mint az első modernkori diktátorok listájába...
egyvandor
Gorbán mindenhová betolakodik még akkor is ha kifejezetten kérik távolmaradását. Miért ne rakatná be magát a történelemkönyvekbe?
justhpeter
Ebben a kérdésben abszolút liberális vagyok. Halála után bekerülhet a történelemkönyvekbe, mint a magyarság autokrata, tolvaj vezetője. Csak hát a sorrenddel van egy kis bibi. Hol a halál ?
Ludmilla
magára valamit adó töritanár nem fogja dicsőíteni ezt a férget,de van lehetősége törvényes keretek között elmondani erről a senkiről az igazságot
nemethfamily3.
Ezt lehet követelni, miként azt is hogy a nagy imrét mint padláslesöprő halljakendet rögzítsék a tankönyvben, és főképpen a pártáruló cselekményéért nyírták ki és nem a forradalmi tetteiért, ugye tetszetek emlékezni a kádárékat körömtépéssel büntették - vajon kik is voltak ezek? nem sajátos bosszú volt ez? Nem kőne ezt is leírni feketén fehéren? Valamint ha az orbán emlegetve van akkor a "rózsadombi paktum" is legyen tananyag meg a seggfejek akik ott voltak! Aztán a trianoni szerződés megalkotói, aláírói legyenek mint történelmi aljadékok nevesítve! Többen vannak köztük, akik "még addig nem is halottak a magyar honról"! (megjegyzés a szerzőtől)
idppp
Már a személyi kultusz is a nyakunkon van, köszönhetően ennek a zakkant gecinek!
rosalinda57
@Bringás: Milyen többség , 23% - 32 % az az abszolút többség Ön szerint ?
Desischado
@Kutyuska: Nálad a pont! Egy ilyen könyvnek a finanszírozásába én is beszállnék! Nincs mit hozzáfűzni, minden soroddal egyetértek!

@Csodálkozó: Csatlakozom! És kikérem magamnak, hogy az unokaöcséimet ilyen hazugsággal etessék! orbán takarodj!
Ludmilla
@Kutyuska: csakhogy a tanítás nem könyvekről és ellenkönyvekről szól,hanem tényanyagot kellene tartalmazni az oktatási anyagnak,nem pártigényeket kiszolgálni
evacica
Normális országban ilyen nem fordulhat elő! Kezdem magam a személyi kultusz idején érezni! A jelen kor még nem történelem, semmi keresnivalója a történelem könyvekben! Valakik megint túl buzgóak a fagylaltozásban, persze a fél isten jól fizeti őket ezért! Hányinger ez az egész!
eugen4402
Tényleg nem normális ott senki sem? Hogyan szabad engedélyt adni ilyen "direkt-propaganda" tankönyvbe emelésére..? Vagy pont az ellenhatás kiváltása volt a cél? Egyszerűbb lett volna a tankönyv helyett elrendelni a "Demokrata", a "Magyar idők", vagy 888 -nevű állítólagos sajtótermékből oktatni a kiszemelt áldozatokat. Olyan kínos ez az egész ügy, mint templomi esküvőn az "igen" helyett felharsanó hangos fingás... (Bocs...)
Kutyuska
@Ludmilla: Egyetértek, viszont amíg Orbán hatalmon van, korrekt tankönyvekre nem számíthatunk.
Kovács Gizella
Jó lenne, ha a közéletből is takarodna a sleppjével együtt !
Ludmilla
@Kutyuska: korrekt tanárokra annál inkább
Kutyuska
@Ludmilla: Igen, valamint a gondolkodásra képes szülőkre, akik elmagyarázzák a gyerekeiknek (koruknak megfelelő szinten), hogy mi a valóság és mi a hazugság abból, ami a médiából ömlik rájuk, valamint arra, hogy a politika a profi hazudozók és gátlástalan emberek műfaja.
kukac50
Habony szipogós képét is oda kellett volna tenni Orbán mellé! Oda írva mellé ilyenek ne legyetek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.