Miközben Orbán Viktor rendre élesen bírálja az Európai Unió politikáját, augusztus végén 291 millió forintos uniós támogatást nyert el a Gamma Analcon nevű cég, amelynek egyik tulajdonosa ifjabb Orbán Győző, a miniszterelnök egyik testvére.

A Direkt36 kiderítette, a cég megújuló energiával foglalkozó projektre nyerte a pénzt, amelyet a Borsodtech Kft.-vel közösen végeznek el.

Ifjabb Orbán Győző cége januárban önállóan is nyer uniós forrást, akkor 57 millió forintos támogatást kaptak a cég „termelési kapacitásának” bővítésére.

A miniszterelnök öccse 2015 januárja óta tagja a vállalkozásnak, amelyben céges dokumentumok szerint 26 százalékos tulajdonrésszel bír. A cég az ő belépése előtt is kapott uniós támogatást, 2009-ben és 2013-ban összesen 62 millió forintot.

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
"Szóljanak, ha valamelyik családtagom nyer pályázati pénzeket"
/Orbán/

Szólok!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
oncogito
Jajdejó, érte sem kell már izgulni nagyon. Remélem még van sok, sok Orbán rokon!
Béla333
Itt az eredménye, hogy most már a politikusi hozzátartozók is részt vehetnek közbeszerzéseken!
Ki gondolta komolyan, hogy a lopkodás megáll a politikusoknál?
Ennek a megszavazásában vett részt a DK is (véletlenül!!!) így a Fidesszel egy álláspontra keveredett!:

"Mostantól állami vezetők hozzátartozói is indulhatnak közbeszerzéseken
A törvényjavaslatot Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter nyújtotta be hétfőn, az Országgyűlés 119 igen szavazat és 69 nem szavazattal engedte át, a fideszes és KDNP-s képviselők mellett a Demokratikus Koalíció képviselői és Fodor Gábor liberális képviselő is igennel szavazott."
index.hu/gazdasag/2015/12/01/kozbeszerzes/#

Nyilván majd a DK hívők megmagyarázzák, hogy miért is szavazták meg!
dr. prédikátor
Mert megérdemli és jobban teljesít!!!Úgy e viktor szopkin!!!
Aki Én
,,megújuló energiával foglalkozó projektre nyerte"

Akkor ez nem lehet más, mint Paks 2. :)
Yoda69
Javaslom Magyarorszag nevet orban familiara valtoztatni.
Eriksson
@nemkati: Dugjuk össze fejecskéinket és próbáljuk kitalálni: Brüsszel ellenzi-e, vagy támogatja a Paksi erőmű bővítését?
nemkati
@Eriksson: Mivel ellenzi, már nem is kell összedugni. :)))
Hellcat
Meg sem lepődök...nem aszondta a cigánykirály, hogy szóljunk neki, ha a családja gazdagodik? Akkor én msot szólok...megint.
Perwool
"Szóljanak, ha valamelyik családtagom nyer pályázati pénzeket"
/Orbán/

Szólok!
Eriksson
@nemkati: Egyfelől ellenzi. Másfelől meg támogatást ad. :))
Hellcat
@Perwool: Örülök, hogy van még aki nem felejt :) De hát úgy se az számít amit mond hanem amit tesz.
namihami
Biztos nem tudott róla a Vezér, hogy az öcsi a gyűlölt ellenség kegyeiért folyamodott. Nincsenek beszélőviszonyban, ezek szerint egyetlen szó nélkül veszi le az Orbán-klán az állami és Eurós pénzeket.
Egyébiránt: családban marad. Nem kaphat mindent a Mészáros@Mangalicza. Néha más is juthat egy kis pénzecskéhez.
Nemcsak Récsölkének van saját lába...
eugen4402
Jajjaj, kezdek rosszat sejteni...! Addig OK, hogy gamma. Csak mit takar az "anal" és pláne a "cont"? Hadd legyek jóhiszemű: urológiai vizsgálati műszerek?
Álmatlanul fogok forgolódni a párnáim között: mi köze ennek a megújuló energiához...?!?
nemkati
@Eriksson: Az EU konkrétan most nem Paks I-re vagy II-re adta a 300 millát, hanem erre a masszára

"Szigetüzemű Mobil Biomassza Hőközpont és Hordszerkezet tervezése és létrehozása a Gamma Analcont Kft és a Borsodtech Kft konzorciumi együttműködésében".

De ami késik, nem múlik. :)
nemkati
@eugen4402: Igen, vannak ilyen érdekes szavak a magyarban, amiket nem szabad lefordítani, ilyen pl a fakanál is. :DDD
Eriksson
@nemkati: Te érted, hogy mi az a Szigetüzemű---------------együttműködésében? Egyáltalán tudja valaki, hogy ez mit takar?
namihami
@Eriksson: Hogyne tudnánk. Igényelhető, megkapható és lenyúlható 300 millát.
Ez egy összetartó család, ebben is hasonlítanak a tesók egymásra.
eugen4402
@nemkati: Vannak bizony..! Ez a fakanál az aktív szókincsem részét képezi: amikor 130 kilós Herkulesek nyilatkoznak a képernyőn, akkor szoktam emlegetni, hogy fuck ... illetve fakanál a jó édes anyukádat... :-)))
Eriksson
@namihami: Persze, hogy... Az üzlet az üzlet, mindegy melyik oldalon terem a babér, csak jó sok termést hozzon.
Az alábbi történet is magyarázza a mechanizmust:
pestisracok.hu/ismert-ellenzekiek-es-kormanyparti-politikusok-brokerbotrany-fovadlottjanak-hivaslistajan/
Grumpycat
@Hellcat: 12.15 Mert rojtosra pofázod a szádat...
kiscsillag66
Hiába, aki tehetséges, annak járnak a milliók!
bakegya
Ezt a sok millió és milliárdos adományokat azért küldik át ide ennek a teknős családnak,hogy helyben a saját putrijukban maradjanak és még csakkk véletlenül se jusson eszükbe emigrálni a jobb élet reményében Német,de még Svéd országba se.
GYŐZŐRE MOST AKKOR A VICCTOR CSAKKK IRIGYKEDHET-MERT 300 MILLA AZÉRT NEM SEMMI !
Tyúklábmintás köntöst érdemelt volna ez is,KARPERECCEL A VICCTORRAL PÁRBAN.
Grumpycat
@Hellcat: ... mert aztírtad: akkor én most szólok. Naponta sokszor szólni, mindenegyes ilyen után...:-)
Hellcat
@Grumpycat: Hát itt tényleg rojtosra járatom a szám. :) Facebookon nem szabad sajnos, annak lehetnek negatív következményei.
nemkati
@eugen4402: Nem pont a fakanál kategória, de hasonló a vattafák is. :D
Nekem is kedvenc szavamjárása
sokanvagyunk
Végül is nem kizáró ok.
Sőt! - na ez zavar...
nevemnick
@Yoda69: 11:52 Orbanisztán nem lesz jó?
eugen4402
@nemkati: Óóó, azok már annyira ritkaság-számba mennek, hogy csak kevés arborétumban fordul elő egy-egy példány, de az se igazi, csak amolyan szintetikus utánzat... :-)))
egyvandor
Gorbán fia támogatást kap. Kíváncsi vagyok a kiadási oldalra.
Ludmilla
nem csodálkozom,minden ennek a mocskos családnak az ölébe hullik
nemkati
@eugen4402: A halálom, amikor egy poént magyarázni kell, úgyhogy nagyon remélem, hogy a what-the-fuck -ról beszélgetünk. :)) Ami arborétumban ugyan ritkaság, nadeaközbeszédben! Ott ugye igen gyakori! :DD
eugen4402
@nemkati: Persze, arról beszélünk, de én szerettem arborétumban csinálni...
Sőt, egyszer egy templomkertben is akartam, de az nem jött össze...
Csodálkozó
Jaj jó!
Életmentő lehetett, hiszen orbánc megmondta: ő vagyontalan.
nemkati
@eugen4402: Opsz! Asszem mégsem ugyanarról beszélünk.
Amit te az arborétumban szeretsz csinálni, azt hiszem, az nem egy kifejezés emlegetése, hanem annak gyakorlati megvalósítása? Váljék egészségedre! :)))
eugen4402
@nemkati: Köszönöm, de - fájdalom - mindez már múlt idő... (de nem tagadom.) :-)))
nemkati
@eugen4402: Nem kell tagadni, sőt! Ne csak álmodozz a régi szép időkről, hanem hozd vissza azzal, hogy újra megvalósítod! Állítólag bármi megtehető, ha az ember nagyon akarja. :)

Különben meg, képzeld el, hogy ha abban a múlt időben, ott az arborétumban, lettek volna kamerák, esetleg még a távolban néhány bóklászó látogató is, akár te is járhattál volna, ha nem is pont úgy, csak kicsit hasonlóan, és nem egyes, hanem mondjuk kettes számban, mint az az úniós pasi a barkácsboltban. De ez csak úgy mellesleg jutott az eszembe, nem fontos.
eugen4402
@nemkati: Remek ötletet adtál: - igaz, akkoriban még a jövőkutatók legmerészebb álmában sem léteztek térfigyelő kamerák, de a fantázia mentőövet nyújt, és a regressziós hipnózis lehetővé teszi a Replay-t... (még zoom-olni is lehet). Ne tudd meg, mekkorákat nevetek egykori önmagamon...:-)))
nemkati
@eugen4402: Jó szórakozást magadon! :)
De ne feledd el, hogy egykori önmagad valószínűleg komolyan vette magát, és akarta, vagy csak egészen egyszerűen megélte a pillanatot. Én már rájöttem, mert mintha minden nappal okosabb lennék, hogy a most, és az egészen közeli jövő nagyon hamar múlttá válik. És a végső pillanat olyan nagyon távolinak tűnik, de ahogy a mostok és az egészen közeli jövők olyan gyorsan válnak múlttá, hogy nem szabad semmilyen alkalmat elszalasztani, még akkor sem, ha később meg fogom mosolyogni saját magamat.
bakegya
@Mirabilis: ezek a milliárdok már maguktól cigány útra mennek.FELZÁRKÓZÁSI SEGÉLY A GYŐZŐ GYEREKÉNEK,DE MÉG AZ Ő UNOKÁINAK IS JÁR-ÁLOMPOLGÁRI JOGON,de az sincs kizárva,a MÉSZÁROS LÖLÖ már besokallt és orsos viki magának mégse utalhat az EU POLGÁRAINAK PISZKOS PÉNZÉBŐL.
Desischado
Például nekem mikor adnak ennyi millát? orbán most bezzeg kussol, és lapít!
Papuska1
Tudom, hogy sokaknak nem tetszik, amit írok, mert villám gyorsan el lehet ítélni embereket, és egyeseknek ez jó. Nem tudom, hogy egy politikus rokona, ha nem egy háztartásban élnek, miért ne kaphatna Uniós támogatást. Ez egyébként igaz mindkét politikai oldalra. Azért, mert valaki testvére, unokatestvére stb. egy politikusnak, többnyire önálló és önálló jövedelemből élő ember. Úgy tesznek egyesek, mintha egy család egy klán lenne. Ez nem igaz. A hír az lenne, ha Orbán Viktor, vagy bármely más, mondjuk szocialista politikus ügy nyerne pénzt ezeken a pályázatokon, hogy nem valósítaná meg, amit vállalt. Az tényleg ciki lenne, de nem a politikusra, hanem arra, aki csalt. Nagyon buta dolog, és egyre inkább magyarországi szokás, hogy a politikusok távolabbi családtagjait ütik a rokonért. Ez butaság! Gondoljunk saját ügyeinkre, ki él a rokonával közös anyagi kasszán? Én kevés ilyet ismerek! Ha a közös háztartásban élő családtagról lenne szó, talán megérteném. Szerintem az a lényeg, hogy az elnyert pénzért elvégezte-e a munkát. Egyébként ma az állami befektetések jelentős része Uniós forrás, hisz az állam annyit fizet be Brüsszelbe, amennyit például Gyurcsányék beruházásokra, fejlesztésekre használtak összesen. Persze ennél többet kapunk vissza (részben az átengedett piac árát). A nem egy háztartásban élő családtag, szuverén személy. Valószinűleg önálló vállalkozása van. Felelős azért, hogy tisztességesen használja fel és számolja el a pénzt, és ez igy igaz pártsemlegesen mindenkire! Az irígység pedig gonosz dolog!
telegdilaci
@Papuska1: Kedves papuska nem feltűnő hogy e Fidesz közeli Emberek az elmúlt 6-évben gazdagodtak,lettek milliárdosok,egy politikusnak még a látszatát is el kellene kerülni hogy támogatást kérjen,vegye le a szeméről a szemellenzőt,jóval kevesebbet,fizetünk be a közösbe mint amennyit,kapunk,de az az Ország felzárkóztatására kapjuk csak közben valakiknek a zsebébe kerül,fejlesztés meg amire adták el maradt.bár melyik oldal van hatalmon egyiknek sem tetszik ha család tagja hozzá tartozója,gazdagszik a köz pénzből! az MNB is szórja a közpénzt számolatlanul tolja alapítványokba,amiből igazán meg lehetett volna segíteni a deviza adósokat,nem pár szemét ember zsebeit teletömni!
Papuska1
@telegdilaci: A FIDESZ közeli politikusok és Orbán Viktor testvére teljesen más! Tudtommal Ő nem politizál, még csak FIDESZ közeli sem, de ezt nemnagyon publikálják. Egy független véllalkozó, aki nem tart különösen szoros kapcsolatot a családdal. Nem is Ő nyert, hanem a cége. Erre mondom azt, hogy ha egy szocialista, vagy egy jobbikos független rokona nyer egy pályázaton, amivel el kell számolni az szerintem nem hí, hanem vájkálás. Ha nem számol el, vagy nem pályázaton és nem konkrét munkára nyeri, az hír, akár szociról, akár FIDESZ-esről van szó. Egyébként pedig a rendszerváltás után egy sajátos elit kör gazdagodott meg, nem kis külföldi befolyásra. Ezek néhány év alatt elitet képeztek, nem írom, hogy nemzetit, mert ez nem volt rájuk jellemző.Most kialakul egy új elit, akik nem ezek.Remélhetően nem válnak árulóvá, mint arra volt példa és összejön egy olyan tőketartalék, amiből a háború után megakadályozott nemzeti céljaink megvalósulhatnak. De ez nem titkolt cél. Persze a világon ezt nem mindeni akarja. Mi igen és mi vagyunk hatalmon! Ennyi.
Béla333
@Papuska1: Ha nem lenne tele az elmúlt év, évtizedek összefonódásaival, korrupcióival, ha átlátható lenne egy-egy közbeszerzés TELJES folyamata, akkor még azt is mondanám, hogy igazad is lehet.
De mivel az egész magyarországi politika tele van bűnözőkkel és korrupciós bűncselekményekkel, és mivel egy közpénzből megvalósuló beruházásból semmit sem tudhat meg a köz, így nehéz ebben az esetben azt mondani, hogy Orbán testvére becsületesen jár el a közpénz elköltésével.
Ilyen időket élünk!
De tudod mit? Ha nincs takargatni valója, javasold az Orbán tesónak, hogy a pályázati kiírástól kezdve a szerződéseken keresztül a számlázásig, az esetleges garanciális problémák kezeléséig MINDEN iratot tegyen fel a NET-re, hogy mindenki ellenőrizhesse, hogy van-e bármilyen visszaélés!
Ha megteszi, én elhiszem, hogy jóindulatúan járt el és nincs svindli a dologban.
De ha nem, akkor ne várjon jóindulatot az Óbán tesó!
herczeg0210
Talán ez is a meghirdetett "kádári politika" része, ugyebár...
Papuska1
@Béla333: Bevallom, személyesen nem ismerem Orbán Viktort, így nem javasolhatok Neki. Ezzel szemben ismerem az üzleti világot, ahol vannak üzleti titkok. Ezeken túl, tudtommal bárki hozzáférhet az UNIÓ-s pályázatok megismerhező adataihoz. Ha mi nyilvánosságra hoznánk az üzleti titkainkat, valószínűleg összeomolna a magyar gazdaság, mint, hogy egyetlen nyugati cég sem teszi ezt, de ettől függetlenül az biztosan ellenőrizhető, hogy mire pályázott, mennyit nyert és mi valósult meg belőle. Ha ez rendben van, akkor szerintem az illető nem vádolható.
evacica
Hőt igen tollasodik rendesen az Orbán család! Gátlásaik nincsenek, Matolcsyék is ezt teszik meg a többi haver is. Hiába fejétől büzlik a hal!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.