Megduplázódott a roma fiatalok száma a hazai felsőoktatásban az utóbbi években – mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere pénteken Debrecenben.

Balog Zoltán a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat országos tanévnyitó konferenciája előtt a közmédiának nyilatkozva kifejtette: a negatív jóslatok ellenére sikerült elérni, hogy egyre több roma folytat felsőfokú tanulmányokat. A hálózatnak már több mint 250 diák a tagja, és a szervezet a tanulóknak olyan pluszt ad, ami korábban hiányzott az életükből – jelentette ki.

Balog: Megduplázódott a romák száma a felsőoktatásban

A miniszter – többek között a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat segítségével – egy olyan roma középosztály kialakulásában bízik, amely a többségi társadalommal jó együttműködésben, nem pedig a konfrontációban érdekelt.

Balog Zoltán beszélt arról is, hogy az elmúlt időszakban a hazai roma közösség helyzete a mutatók alapján a szociális, az egészségügyi, az oktatási és a foglalkoztatási területen egyaránt javult. Példaként említette, hogy Magyarországon 50 ezer olyan roma család van, amelyeknél a közfoglalkoztatási programoknak köszönhetően a családfenntartónak először van munkahelye.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pucs
Megduplázódott? Ezek szerint az egyből kettő lett. :D
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
pbalage
A populistáktól kérdezem, hogy ez most akkor jó, vagy rossz hír?
Grumpycat
Balog! Mi a faszt álmodtál? Vagy mit szedtél be? Milor mentél egyedül végig a városon tömegközlekedéssel?

Mész e tetü anyádba.
Pucs
Megduplázódott? Ezek szerint az egyből kettő lett. :D
kamazuka
Napokban beszélgettem egy falubélivel,és boldogan jegyezte meg,hogy egyetemre jár,s hamarosan egy másikra is jár majd.
Csodálkozva kérdeztem mégis milyen fakultánsra?
ÓÓÓÓ kőműves vagyok.
Grumpycat
A képet elnézve, a balogok száma nőtt 100%-al.
kkalman
A pléh bánosnak javaslom, ne igyon annyit, hogy mindenből kettőt lásson!
papa.49
A képet nézve ,,jól el volt az övéi között,,!!!
Grumpycat
@kamazuka: Nem kömüves. Épületműszerész.
papa.49
@Grumpycat: Szerintem meg inkább ,,vályogvető,, ahhoz szinte mindegyik ért)))))))))
kamazuka
@Grumpycat: Basszus tévesztettem,akkor ezek szerint én nem biztiór vagyok,hanem input-output manager?
simmering73
A hír igaz: megduplázódott. Csak nem a felsőoktatásban hanem a szeretetotthonokban.
Borsodi
Tanítani fogják,hogy ne tedd tönkre azt az országot ahol élsz,és ne érd be a segéllyel,annyi gyereket szülj amennyit etetni tudsz ne hozz szégyent azokra akik emberként élnek dolgoznak ebben a kis országban.Ne arra légy büszke hány embert öltél,és mennyit ültél börtönbe.
Szókrakész
" a negatív jóslatok ellenére sikerült elérni, hogy egyre több roma folytat felsőfokú tanulmányokat."

Tehát 2x annyi roma van Magyarországon, mint amit bevallanak?!?!?!
Szókrakész
@Csodálkozó: Ott más nemzetiségűek vannak.
Vagy más állampolgárságúak!!!
1magyar
Magyarországon már csak roma gyerekek születnek, ők nem foglalkoznak vele mi lesz a gyerekkel csak a csp-t adják és kész.
Igaza lehet, mert ha végig megy valaki az utcán lehet látni a megoszlást.
Cicamama55
Gondolom a felsőoktatási intézményeknél ki van adva a kötelező kvóta...Egy gyengébb roma tanuló, sokkal esélyesebb egy jó nem románál...
Cicamama55
@Cicamama55: Annak idején -a munkás-paraszt érdemrendes szülők gyerekei élvezhettek ilyen előnyt...
r2d2
+80 pont mert CIGÁNY?! + 80 pont mert papíron várandós a cigánylány?!
bakegya
@1magyar:viszik a kultúrát,idegenforgalmat...miindent ami mozdítható,csakkk dolgozni ne kelljen...FELÉGETI A MAGYAR ÉRTELMISÉGET A FIDESS,ÍRMAGJA SE MARAD A TUDÁSNAK
@Cicamama55: se-munkás se paraszt nem kell a cigánynak-éppen most lopják szét a kulák vagyonkák maradékát is a somogyi falvakban Viszik az utolsó tégláját is a gyönyörű udvarházaknak-a gyerekeiknek A PRIVATIZÁLT SARJÚERDEIKNEK ANNYI. AZ ORBÁN KURMÁNY JOGVÉGZETTJEI VADÁSZGATNAK BENNÜK.aJÁNDÉKOZGATÁSI SZERZŐDÉSSEL ELSŐ KÖRBEN TARRA LOPATJÁK AZTÁN VÉTELI AJÁNLATTAL KERESIK MEG AZ ÖRÖKÖSÖKET.aVOLT KULÁK UNOKÁJÁNAK,GYEREKÉNEK A nyugdíjának a felét a tarra vágott erdeik fejében VITETIK A VÉGREHAJTÓVAL.ez a valóság már évek óta a magyar falvakban.A FÖLDEKKEL UGYANEZ ...NAGYBIRTOKOS FÖLDESURAIK VANNAK ...MÉSZÁROS LŐRINC MINTÁJÁRA!!!CIGÁNY TOLVAJOK KVÓTÁJA NÓTÁJÁRA MULATNAK A CIGÁNYOK RAJTUNK magyar dr-okon,kőmíveseken,és volt parasztokon,de még az unokáinkon is ha egyáltalán ideszülethetnek!!!
bakegya
Erre is NEM-IGENNEL SZAVAZTOK ???-ÉBREDJETEK MAGYAROK???
justhpeter
Azt sem hiszem el Balogak, ha kérdez ! Ostoba Orbán-nyalonc, amihez nyúl, azt villámgyorsan szétlopják vagy tönkreteszik.
Grumpycat
Magyarország romákban is jobban teljesít.
bakegya
@Grumpycat: a KIVÁLASZTOTTAKNAK átlagon felett-határ a csillagos ég!
Német tolmácsnak jobb lett volna ez is,mint miniszternek pap létére!-összeférhetetlen az én érdekeimmel is a működése...
Grumpycat
De hát ez egyértelmű, hisz kikből áll a kormány: egyharmad roma, egyharmad homokos, a maradék pedig pénzért kilóra megvehető hazaáruló. Persze valamelyik matek része nem ok. Hisz nagy részük mind a három csoport tagja.
oncogito
Ez jó hír. Bizony, kell a tanulás, a továbbképzés - kiművelt emberfők kellenek, akik maradnak is kis hazánkban minden baj és nehézség ellenére.
Akár cigány, akár nem.
Mézike
@papa.49: sajna a vályog vetéshez sem értenek.
mikor gyerek voltam az utcánk végében lakott egy idős cigány ember. Mindig sulc volt előtte, és taposta a sarat. Sok gyereket tartott el + az asszonyt. A testvérei is vályogvető cigányok voltak, a gyereke is ahogy cseperedtek segítettek az apjuknak. Elmondhatom hogy az akkoriban épült házakhoz , ólakhoz istállókhoz... azt a vályogot használták amit az öreg cigány taposott , vetett ki. Na azok még most is állnak, sőt azok is amelyek lassan 70- 80 évesek és cigányok vetették a vályogot talán az öreg cigány fiatal korában vagy az apja. Dolgos emberek voltak. Sose felejtem el amikor a kajával törölgette a homlokát, én egy szem fehér gyerekként 2-3 évesen ott tátottam a számat a cigány purdék közt. Mire nagymamám megtalált már jóllaktam paprikás krumplival is, csak úgy fatálból ölből ettük.:-) Ez a legkorábbi emlékem és a legkedvesebb is. 18 lehettem mikor az öreg cigány meghalt. Mindig kalapot emelt előttem 14 éves korom után és már nem tegezett. Zavarban voltam kérdeztem miért. Azt mondta azért mert már nem vagyok gyerek, és ő a nőket így tiszteli meg. Később már felnőtt fejjel tudtam meg ő volt a legutolsó választott cigány vajda. De rendet is tartott köztük. Sok ilyen cigány ember kellene és akkor nem lenne cigánykérdés az országban.
cs.n.
Balog, a migránsokat kihagytad, baszod. Kapsz majd ezért a főnök elvtárstól.
papa.49
@Mézike: Nagyon igaz történetet írtál le, és az is igaz régen volt rangjuk a vajdáknak...
vadsanca
@Mézike: Osztom a "papa.49" véleményét.
Kovács Gizella
@Mézike: Nálad a pont egész hónapra !
******5 ! :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.