Az állami cégeknél alkalmazandó 2 millió forintos bérplafonról szóló népszavazásról vitázott szerdán az Országgyűlés.

A kérdés feltevését Kész Zoltán független országgyűlési képviselő  kezdeményezte. Kevesebb, mint 200 ezer, de több mint 100 ezer támogató aláírás érkezett, így a referendum kiírásáról a Háznak kell döntenie.

Vas Imre (Fidesz) azt magyarázta: a kezdeményező nem tudott 200 ezer támogató aláírást összegyűjteni, így szerinte a referendumon alacsony lenne a részvétel, ezért inkább maradjanak a 2 millió forint fölötti állami fizetések.

Gőgös Zoltán (MSZP) szerint “a pofátlanul magasra emelt” állami cégvezetői fizetéseket vissza kell venni havi 2 millió forintra. Kijelentette: ezt a Fidesz kampányokban többször megígérte, ám kormányon az összeget visszaemelte, amikor saját embereit ültette pozícióba.

Utalt arra: az aláírásgyűjtés nehezebb volt, mint régebben, mert szerinte korábban senkinek sem kellett attól tartania, hogy ha aláír egy népszavazást kezdeményező ívet, “akkor repül az állásából”.

A referendumot kezdeményező Kész Zoltán független képviselő szerint a kormányoldal Magyarország többségével helyezkedne szembe, ha nem a kiírásról dönt.

Rubovszky György (KDNP) arról számolt be, hogy pártja nem támogatja a referendum kiírását.

Így mivel sem a Fidesz, sem a KDNP nem támogatja a kezdeményezést, az hamvába hull és maradnak a 2 millió forint fölötti állami fizetések a kiváltságosoknak.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Naná, hogy nem lesz, majd pont a büdös, rebellis adózó és az agyhibbant népszavazását megbuktató pornép foga megmondani, hogy a cukika csókos haverok, mennyit cipeljenek haza!
A panelprolik csak ne ugassanak bele az ilyen horderejű, stratégiai kérdésekbe!
A panelprolinak az a dolga, hogy adózzon, egyébkéntr meg mély kuss van neki!
Igaz, Mindenható Nemzetmentegető Vicc-tor?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
Naná, hogy nem lesz, majd pont a büdös, rebellis adózó és az agyhibbant népszavazását megbuktató pornép foga megmondani, hogy a cukika csókos haverok, mennyit cipeljenek haza!
A panelprolik csak ne ugassanak bele az ilyen horderejű, stratégiai kérdésekbe!
A panelprolinak az a dolga, hogy adózzon, egyébkéntr meg mély kuss van neki!
Igaz, Mindenható Nemzetmentegető Vicc-tor?
Perwool
Illiberális demokráciának azt nevezik, amikor a regnáló állampárt leszarja az állampolgárait, miközben kilopja a szemüket.
Ennyi.Orbán megmondta, hogy ezt akarja, sikerült is neki.
Itt ebben az országban amíg Orbán van hatalmon nem lesz népszavazás!!!
Ha össze jön 200 ezer érvényes aláírás, visszamenőleg felemeli 4 millióra, az MSZP és a Jobbik támogatásával!
1magyar
Persze, hogy nem akarják megengedni a "munkaadóknak" hogy fizetést szabjon!
De jogunk lenne róla szavazni.
Peller Anikó
Húú, de meg vagyok lepődve.

Nekem olyan emlékeim vannak, hogy a fingesz alkotmányba akarta foglalni a 2 milliós bérplafont. Mindenesetre nagyon nem tetszettek nekik a szoci érában az esetenkénti magasabb fizetések.
telegdilaci
Ennyi mocskos Embert mint a Fideszben akik vannak,mitől félnek talán attól hogy sokallják a kis Emberek a sok mutyit,lopást,miért kell senkiházi ingyenélőknek,milliós fizetések.
telegdilaci
Mikor ezt a négy szarkupacról készült képet,meg látom hogy röhögnek hánynom kell!
human
1/ Hogy 200+100 ezer aláírást nem képesek összeszedni ez csak a silány mozgósító képességüket mutatja, valamint nem tudják, hogy kell az embereket megtalálni. Volt már olyan, hogy egyetlen nő ennek a sokszorosát gyűjtötte össze. Erről ennyit.

2/ 2 milliós plafon demagóg volt már a fidesz részéről is. Ők is csak addig vezették be amíg nem a pártkatonáik kerültek vezetői székekbe. Lehetett szajkózni a pofátlan fizetést ellenzékben. Az ellenzék részéről is demagóg lenne 2 milliós bérplafont ígérni. Lehet indokolt egyes esetekben magasabb fizetés. De semmiféleképp nem egy olyan környezetben ami most van. Nincs számonkérhetőség, nincs felelősség, nincs teljesítmény, nincs felügyelet.
Hellcat
Ez is csak addig baszta a csőrüket az illibsi seggfejeknek míg nem a fidesz kapta a fizukat.
Desischado
Elájultam volna, ha érvényes lesz. Egyébként elég gyenge eresztés, hogy nem tudtak 200 000 aláírást szerezni. Pedig sokaknak tele van a hócipője a pofátlan fizetésekből. A fidesz meg persze, hogy nem engedi. Ilyen parazita bandát még nem láttam. Hogy rohadnának meg elevenen!
Mézike
A fene! pedig már én is úúúúgy szavaztam volna.
evacica
A nyugdijasoknak meg van pofájuk 0,09% emelést adni! Jobb lenne, ha ezt koporsószegre költenék,vagy patikára!
Nessy
Ez a fizetés csak addig volt "pofátlan", míg nem ők kapták! De hát ezt akarják a zemberek!
nezelodo
Ja kérem ahogy a lobogó fiatal liberális demokrata autokratává változott, a pofátlanul magas fizetések jogos munkabérré reinkarnálódtak.
hemami
@human: Semmilyen esetben nem lehet indokolt 2 millánál nagyobb fizetés ,annyit még senki emberfia nem tett az országért és az emberekért, hogy ezt kiérdemelje. A 2 millió is túlfizetés ahhoz képest, ahogyan manapság az emberek túlnyomó többsége él, vagy inkább vegetál. A világon semmi nem indokolja az ilyen arányú megkülönböztetést. Egy sokat dolgozó átlagember fizetése egy év alatt sem éri el ezt az összeget. A világon semmi nem indokolja és magyarázza meg az ilyen szintű jövedelmi különbségeket.
human
@hemami: Értem amit mondasz. Az emberek tényleg rohadt keveset keresnek, de maradjunk a valóság talaján. Egy jó vezetőt meg kell fizetni, mert egy rossz vezető több kárt okoz, mint egy jó vezető fizetése. Remélem világos.
Az egésszel nekem az a bajom, hogy a kormány azzal védekezik, hogy versenyképes fizetést akarnak adni. OK, csak a versenyképes felelősségről és teljesítményről nem beszélnek. Így persze, hogy több mint sok nem hogy a 2, de az 1 milliós fizetés is.
hetöndöe
Szófosó, Brutális, Pofátlan Petinek ilyenkor nem kell hánynia néhai saját magától?Naponta 5 sajtótákoztatót tartott anno,a pofátlan fizetésekről,végkielégítésekről,mostanában azon összegek többszöröse sem zavarja.Akkor ki is hazudik fitymaszos köcsögök?
spu00
Igazuk van. A SImor András 8 milliós fizetése volt a korrekt, s követendő.Követeljük az Ő vissza hívását és dotációját.S akkor Önök megnyugszanak?
Lepényleső
Csak a hülye hitte el,hogy olyanról is lehet népszavazás ami csorbítaná a kizsákmányolást?
Borsodi
Erről nem lesz szavazás,mert ez nem tartozik ránk, ezt nélkülünk is eltudják dönteni.Reálisan elosszák a béreket egymás között,nekünk meg elég az ígéret,hogy adnak.Korrupt társaság!
Ludmilla
pedig erre nagyon sokan elmennének...talán épp ezért?
almosd
Ha megszavaznák akkor sem lenne semmi belőle ,más címen is fel lehet menni a milliókat ,volt már rá példa nem is olyan rég , egymás szemét meg nem kaparják ki . Esetleg az éves jövedelme ne haladja meg az X-összeget ,talán de csak talán.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.