Magyarországon három éve folyamatosan csökken a szegénység mértéke – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága hétfőn az MTI-vel.

A szegénység elleni küzdelem világnapján kiadott közleményben az áll:

a magyar reformok nyomán tapasztalható javulás esélyt teremt arra, hogy 2020-ig jelentősen csökkenjen a szegénységben és társadalmi kirekesztettségben élők száma. Azt írták, hogy a kormány intézkedéseinek köszönhetően 2012 óta közel 600 ezer ember tudott kitörni a szegénységből.

Közölték, az Eurostat adatai szerint a szegénységnek és a társadalmi kirekesztődés kockázatának kitettek aránya 2013-ra 31,8 százalékra mérséklődött, 2014-re pedig további 3,6 százalékponttal, 28,2 százalékra csökkent. A leginkább kiszolgáltatottságban élők száma a 2014-es évben 166 ezer fővel csökkent. Ebben nagy szerepe volt olyan kormányzati intézkedéseknek, mint a devizahitelesek mentése, a közfoglalkoztatás és a rezsicsökkentés.

A cigányok helyzetét is javulni látják

A közlemény kitér arra is: a magyarországi romák körében a szegénység vagy társadalmi kirekesztettség kockázatának kitettek aránya mintegy 6 százalékponttal, jövedelmi szegénységük közel 5 százalékponttal csökkent, a legjelentősebb javulás esetükben a munkaszegénység csökkenésében jelentkezett – közölték, megjegyezve, utóbbi mutató e körben a 2013-as 45,3-ról 2014-ben 26,7 százalékra változott.

Az államtitkárság közleménye kiemeli: a gyermekszegénység visszaszorítására, megelőzésére és a szegény családban élő gyermekek, a tartós rászorultságban élők számának csökkentésére fókuszál az integrált térségi gyermekprogramokat támogató, 15 milliárd forint összértékű kiemelt pályázat, amelyre az ország 31 leghátrányosabb helyzetű járásának gyermekjóléti központja és az azokat fenntartó önkormányzatok pályázhatnak.

85 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Just look my avatar
Működnek a reformok: Kígyózó sorok várták a meleg ételt a Blahán.

-Tényleg egyre kevesebb! aki eddig még nem halt éhen azt az emmike rábízza a hideg télre, hogy az javítsa a statisztikát!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Kár, hogy nem voltatok tegnap a Blahánál
ja persze nem merészkedtek ki a nép közé az utcára mi ?
Just look my avatar
Működnek a reformok: Kígyózó sorok várták a meleg ételt a Blahán.

-Tényleg egyre kevesebb! aki eddig még nem halt éhen azt az emmike rábízza a hideg télre, hogy az javítsa a statisztikát!
Bringás
Ez az amit a libsik és a szocik soha nem tudtak elérni! Neki a lopkodás volta fontos és a multik elvtelen kiszolgálása. A magyarokkal soha nem törődtek!
karma1
Mar kerdeztem, hogy az emberminiszter milyen utos szert hasznal, mert igencsak rakapnek: ilyen piszkosul rozsaszinbe latni - es lattatni - a vilagot csak bedrogozva lehet...

Naja, meg a ciganyok helyzetet is javulni LATJAK... Szoval nem javul, csak ok ugy latjak...
Apropos, meglett mar a majdnem diplomas farkasflori gyerek???
Macskaszem
Persze, mert a szegénységi küszöb határát lejjebb vitték a mocsodékok, így sokan kiestek belőle anélkül, hogy akár egy huncut fillérrel nőtt volna a jövedelmük. Ezzel sajnos nem a szegénység csökkent, csak a statisztika javult.
magyarbakancs
"Emmi: egyre kevesebb a szegény ember Magyarországon"
Papíron biztos.
Ki kellene menni az utcára.
magyarbakancs
@Bringás:" Ez az amit a libsik és a szocik soha nem tudtak elérni! Neki a lopkodás volta fontos és a multik elvtelen kiszolgálása. A magyarokkal soha nem törődtek!"
Te idióta vizsgáltassad meg magadat!
Okádni kell a dumától.
Hánytatónak felehetne írni téged.
Tudod mi a büdösség mérték egysége OLF .
Neten keresztül is bűzlesz
silber13
Tényleg igaz a mondás: " Ornátust öltött az ördög és farkával harangot a misére!"
magyarbakancs
@Bringás: Te zacskóban élsz?
Nem látod jelenleg mi folyik az országban?
Orbán haverjai és rokonaira van mérve a pályázatok.
Te evvel egyet értesz?
Bringás
@magyarbakancs: Teljes mértékben! Minden szabályos, törvényes és korrekt! Virul az ország, szépül, csökken az adósság és a munkanélküliség! Megszüntették a szegregált iskolákat és a Fidesz népszerűsége az egekbe!
Mi kell még? Talán egy sör!
magyarbakancs
@Bringás: Keresed fel orvosodat,gyógyszerészed,meg a látszerészt is.
Just look my avatar
@magyarbakancs: "@Bringás: Te zacskóban élsz?"

A Grazdi herezacskójában.
Azért látható mindíg zsebrebaszott kézzel, mert állandóan símogatja a biciklis buksiját!
Bringás
Mélyponton a munkanélküliség. Ha csak közmunka, de az is jut mindenkinek! Aki ambíciózus vállalhat külföldön munkát, nőttek a bérek!
Ki nem lát itt jól?
eszegfu
@Just look my avatar: Nekem is hirtelen ez jutott az eszembe!:) Csak nem tudtam volna "illendően" leirni... ugyhogy kösz.!!
eugen4402
De mi lesz, ha elfogynak a sírásók...?
vadnarancs
Mocskos hazugládák! Ezt miért nem harsogtátok tegnap a Blahán? Nem volt bátorságotok mi? Tetves férgek!
magyarbakancs
@vadnarancs: "Mocskos hazugládák! Ezt miért nem harsogtátok tegnap a Blahán? Nem volt bátorságotok mi? Tetves férgek!"
Kire gondolt?
Eriksson
Olyan álságos dolog a Blahán ételt osztani a rászorulóknak. Tudja valaki, hogy mikor volt utoljára ilyen akció? És azt, hogy mikor lesz a következő?
eszegfu
Érdekes ez a mondat is... "a cigányok helyzetét is JAVULNI LÁTJÁK"... kérdezem: mégis miből és mivel látják?! És tényleg nőttek a bérek?! 2011-ben 100 eFt bruttóból még kapott kb. 70 eFt nettót, 2016-ban meg 62.250 Ft nettót! A külföldön való munkavállalás pedig nem ambició, hanem a kevesebb pénz kérdése! És akkor ki itt a "vakegér"?!
eszegfu
@magyarbakancs: Kérlek, ne "hülyéskedjél", mert ezekhez nem tudok "kulturáltan" hozzászólni!:)))
Perwool
A létminimum összegét a KSH 89 ezer ft-ban határozta meg.
Mit csinált a Fidesz hogy szépek legyenek a számok és ne legyen annyi létminimum alatt élő ???
Megszüntette a létminimum számítását .Mint ahogy megszüntette a csuhás a stadion és a gyermekéhezés szavak kimondását!..
Létminimum 89 ezer
Közmunkabér: 52 ezer; 66,5 ezer
Minimálbér: 65 ezer
3 műszakos rabszolgabér: 90-100 ezer
Meg a nevetséges adórendszerről is:
BRUTTÓ 100 ezer nettója:
2009-ben: 76.340 ft (270 euró)
2016-ban: 65.500 ft (210 euró)
Ameddig a minimálbér összege alacsonyabb mint az egy főre jutó megélhetési létminimum, az összes politikus fogja be a pofáját pártállástól és beosztástól függetlenül.
silber13
@Bringás: Hülye narancsködben botorkáló elmebajos nulla, miként a dilis vezíred!
Bringás
Sokkal jobban élünk, mint a szociék alatt! Itt akad mindenkinek munka, a hiányszakmákban az egekig ér a kereset. Szakácsot kerestek a Balatonra 400 ezerért! Miről beszélünk itt akkor?
Miféle nyomor? Tessék tanulni aztán dolgozni, nem pedig kerülni a munkát, iskolát, aztán hülyének maradni!
silber13
@Bringás:hazudsz, mint általában! "Tessék tanulni aztán dolgozni, nem pedig kerülni a munkát, iskolát, aztán hülyének maradni" Hét ha valami, ez rád nem jellemző, mert te rühelled a munkát, az iskoláról nem is beszélve. Csodálkoznék ha meglenne a 4 osztályod!:-))) Eszméletlenül buta , stupid alak vagy, aki tán most is mások éenyúlásából él Igaz "xuxu" vagy " inkvi" vagy eredetileg Szunyi Pista?:-)))))
karma1
@silber13: Tudod, abbol a penzbol o konnyen el, amit nem adott meg a hitelezojenek, tehat neki ez a Kanaan, a love't meg me'g a szocik idejen tapsolta el...:o(((
Tutira betunkent fizetik, azert van meg itt...
Just look my avatar
@Bringás: "Tessék tanulni aztán dolgozni, nem pedig kerülni a munkát, iskolát, aztán hülyének maradni!"

-Tanulatlanul nem lehet belőlünk más, csak ilyen Bringás nevű gyógypedálos bérkommentelő!
nyanya001
Csökkent a munkanélküliség, mondta Orbán Viktor,
az 1 millió munkahely teljesülni fog ... - igen csak nem itthon -
de azt iselfelejtette hozzátenni, hogy már se takarító, árufeltöltő, pincér, ápoló...
szakmunkások százezrei hagyták el az országot a megélhetés reményében.
Főlökött
Kit akarnak átvágni, ezzel a marhasággal ? Kevesebb a szegény...persze, mert éhenhalt.
Tudom, 'nem hagyunk senkit sem az árok szélén',...ja mert berúgjuk az árokba. Ez a mentalitás.
eszegfu
@Eriksson: 11:27 A Főv. Önkormányzat adja ki az engedélyeket pl. a Blahára is ételosztás céljából. Ha minden igaz, akkor ez az utolsó alkalom, hogy a krisnások itt osztanak ételt, mert további engedélyt a VIII. kerületi helyfoglalásra kapta meg az Ételt az Életért Alapitványuk. Az ez előtti utolsó ételosztás valamikor ez év februárjában volt és vélhetően a következő karácsony tájékán lesz. Egyébként 2001-től osztanak ételt: évi 150 ezer adaggal kezdték, az utóbbi években 450 ezer adagot osztanak szét. Ennyi röviden.
Eriksson
@eszegfu: Köszönöm szépen a felvilágosítást. Egyetlen kérdésem van csak a továbbiakra: Vajon mit ettek a rászorulók február óta, és vajon mit fognak enni karácsonyig? Mert bizony az evés az napi program mindenkinek.
Ettől függetlenül minden tiszteletem a Krisnásoké.
eszegfu
@Eriksson: Valóban nem tudom, hogy 2 ételosztás között miből is "tengődnek"... Egyrészt örülök, hogy ma már annyi adományozó van (és önkéntes): sokkal többet tudnak szétosztani, másrészről pedig szomoru: ennyivel több szegény lett. Ez biztos nem a krisnások feladata.:((
Eriksson
@eszegfu: Tudod, csak azt kifogásolom, hogy mindig a Blaha Lujza téren koncentrálódik a jótékonyság, holott vannak még szegény kerületek, s vannak még rászorulók is Pesten. Meg vidéken is.
huKKK
Mészáros Lőrinc is milyen szegény volt, s láss csudát.
nevemnick
,, három éve folyamatosan csökken a szegénység mértéke"

A fidess házatáján?
Ezt elhiszem.
eszegfu
@Eriksson: Igen, világos volt a "kifogásod"! De erről csak a Főv. Önkormányzat tehet, mert csak oda ad engedélyt. És nemcsak a fővárosra korlátozódik ez, hanem nagyon sok vidéki városban is tevékenykednek.
papa.49
Én csak az általam hamisított statisztikának hiszek!!!
Eriksson
@eszegfu: Egyről tudok én is, bár azok nem Krisnások voltak. Valamikor nem túl régen, amikor városunkban polgármester választás volt, az egyik helyettes polgi lefőzetett vagy száz adag ételt, csirkeaprólékból. Felemelő élmény volt.
Levendula
Szegénység, gazdagság

Egyszer egy jól kereső apa úgy döntött, hogy elviszi vidékre 7 éves kisfiát azzal a céllal, hogy megmutassa neki, milyen szegény emberek is vannak, és hogy a gyermek meglássa a dolgok értékét, és felfogja azt, hogy milyen szerencsés családban él.
Egy egyszerű falusi család házában szálltak meg, ahol egy napot és egy éjszakát töltöttek. Amikor a vidéki út végén tartottak, az apa megkérdezte fiát.
- Nos, mit gondolsz erről az útról?
- Nagyon jó volt apa!
- Láttad, hogy némelyek milyen szükségben és szegénységben élnek?
- Igen.
- És mit láttál meg mindebből?
- Azt, Apa, hogy nekünk egy kutyánk van, nekik négy. Nekünk egy medencénk van otthon, ők meg egy tó partján laknak. A mi kertünket lámpák árasztják el fénnyel, az övékére pedig csillagok világítanak. A mi udvarunk a kerítésig tart, az övéké addig amíg a szem ellát. És végül
láttam, hogy nekik van idejük beszélgetni egymással, és hogy boldog családként élnek. Te viszont, és Anyu egész nap dolgoztok, és alig látlak titeket.
Az apa csak fogta a kormányt, vezetett csöndben, mire a kisfiú hozzátette:
- Köszönöm Apa, hogy megmutattad, hogy milyen gazdagok is lehetnénk...
kai hansen
Miért válaszoltok ennek az idióta agyhalott kerekesnek ???
quadrocopter
Ma már ezek se hülyülnek tovább!

"Azt írták, hogy a kormány intézkedéseinek köszönhetően 2012 óta közel 600 ezer ember tudott kitörni a szegénységből." Ki ! Külfoldre!
sziha
Viktor! Te olyan jo vagy a magyarokhoz, meg sem erdemlunk. Nem mennel el ezert inkabb a kazah testvereket is kirangatni a mutyibol? Hidd el, megertenenk, ha igy tennel, es tamogatnank is az elnyomas elleni harcod...
kamazuka
Aki él,mozgatni tudja végtahgjait és éppeszű.már elment külhonba!
Aki itthon maradt kalandvágyból az meg bízik a szebb jövőben.
De nem veletek egy repülő Anti-krisztussal a vállatokon!

Statisztikailag bármit lehet meg-magyarázni.
a matematika nyelvén pedig ott vannak a számszerű tények.

Ennyi!
Nessy
Kis hazugság, nagy hazugság, statisztika, kormány propaganda!
Villon
@Levendula: És ezt a felismerést elmondta a gyermek egy tizenötmilliós légkondicionált autóban, miközben százezres okos-mobilján játszott és eszébe sem jutott, hogy nem kell elmenni fát vágni, ha meleget akar otthon, majd anyuka kirakta vacsorára a kaviárt és másnap nem kellett négy kilométert gyalogolnia esőben, sárban, vacogva az iskolába, mert anyuka a "második" autóval vitte iskolába, természetesen márkás ruhába öltözve.
A mese szerint.
Villon
@Eriksson: Legközelebb állj be a sorba és mondd ezt el az ott várakozó éhezőknek, utána szólj a kedves vezetőnek, hogy szánjon a büdzséből többet a karitatív szolgálatoknak, hogy többet tudjanak adni a rászorulóknak.
Különben pedig tájékozódj és ha alaposan teszed, megtudhatod, hogy naponta mekkora erőfeszítéseket tesznek különböző karitatív szervezetek, hogy ne haljanak éhen, megfagyva gyermekek, felnőttek.
rosalinda57
EMMI amit jelentett ? Nagyon nem értek vele együtt, ha 4 millió ember a mélyszegénységben él ! Mitől csökkent ez a létszám ?
solidedge
Két dolog lehet. Vagy a valóságérzet teljes hiánya, vagy tudatosan megpróbálják félrevezetni az állampolgárokat. Mindkettő sajnálatra méltó.
Bringás
Elég annyit mondani: Köszönjük Miniszterelnök Úr, köszönjük Fidesz!!!
nyanya001
Köszönjük miniszterelnök úr, köszönjük fidesz a 4,5 millió létminimumon élők
nevében !
Profonn
@Bringás: Éljen és virágozzék a Népfront és a Fidesz megbonthatatlan barátsága !
TomasP
Az állítással szemben a következő az észrevételem, hogy az unió legszegényebb nemzete vagyunk. NŐT a szegények száma csak nőt-nőt és nőt
Villon
@Eriksson: Remélem, a való életben nem vagy ennyire érzékletlen.
Madácsi Pali
Talán az ország zsugorodik. Vagy csak a magas lóról látszik egyre kissebbmek?
kkalman
Az EMMI-nél valami qrva ütős szert tolhatnak, hogy ennyire nem látják a valóságot. Jó lenne, ha nekem is adnának belőle, hátha én is felhomályosulnék, és én is látnám legalább a töredékét annak, amit ők látnak.
eugen4402
@solidedge: 20:29 Apró észrevétel: Nagyon precíz az elemzésed, de szerintem nem vagy-vagy, hanem is-is... Mindkét magyarázatod helytálló egyidejűleg, és igazad van, bizony annál inkább sajnálatra méltó. Mármint a Láthatatlan (?) négy és fél millió szegény helyzete...
eszegfu
@Eriksson: 16:19 Sejtem mire gondolsz...nem is olyan egyedi eset! Nálunk a faluban, a választások előtti időkben gulyáslevest "osztogatnak". Én most kizárólag a krisnások bp-i és vidéki ételosztásairól beszéltem! Ha már most itt tartunk, akkor véleményem szerint előbb munkahelyek teremtésére kellene a kormánynak összpontositania és akkor sokkal kevesebb nehezebb sorsu embert kellene támogatni... és most itt nem a közmunkások számának növelésére gondolok!:(
magyarbakancs
@vadnarancs: "olvas-értelmez! :)"
Látom az indoklásod rövid. Vagy talán nem szokásod a véleményedet meg védeni?

Szoktam OLVASNI MEG ÉRTELMEZNI NEM TUDTAD?
magyarbakancs
@eszegfu: Nem mindig kel kulturáltan fogalmazni.
advocat
És akkor mit mond a 2/3-as? Megérdemeljük. (Sajnos, ilyenek vagyunk. Kell egy vezér.)
Eriksson
@Villon: Légyszi jelöld meg, hogy melyik beírásom hirdeti az érzéktelenségemet.
Eriksson
@eszegfu: Hát, bizony, ételosztó hírek hallatán, olvasatán mindig az a mondás jut eszembe, hogy "Ne halat adj neki, hanem tanítsd meg halászni". Hosszú távon ez lenne a megoldás, s nem az, hogy valaki kap egy tál ételt. Mert ugye az jól jön ma, de holnap mit eszik?
Villon
@Eriksson: Bocs, most nem keresem ki, a HSZ.-ed, de az volt a tartalma, hogy kirakatdolog ez az ételosztás.
silber13
@Bringás: Betegagyú drótszamárnak nem csak a velocipéde beteg, hanem az agya is defektes.
Bringás
@silber13: Belém zúgtál pubi cica, hogy mindig velem foglalkozol? Miért nem a kedvenc meleg bárodban töltöd ki a ferde hajlamaidat?
silber13
@Bringás: Nem nekem a törzshelyem a KKK, ahol hülyíthetem a népet a sosemvolt, de kiizzadt harckocsizó élményeimmmel! Buta vagy drótszamár, rettenetes a te stupidságod!:-))) Kérd meg a bérkommentelő társaidat, hogy írjanak már neked is valami értelmes kommentet, persze megfizeted a fáradozásukat! Bár ismerve a te becsületességedet és fizetőképességedet...!:-))))
Yoda69
Ez igaz lehet, mert egyre gyorsabb utemben halnak meg, es ehhez meg segitett is a kormany: lenullazta az egeszsegugyet.
Bringás
@silber13: Mondtam már, a kedvenc meleg bárodban ismerkedj, ne velem!
silber13
@Bringás: Vén szaros vagy, akinek a szája jár! Igaz te hős harckocsizó?:-)))Te szánalmas zseb-Guderian?? A saját fajtáddal szövegelj egy tanyaszéli kocsmában!:-))))))
Veleda
Nem tudom, hogy az EMMI honnan tájékozódik, vagy ha kap is információt, azt mennyire veszik figyelembe. Pár napja történt az egyik helyi általános iskolában, hogy az első órán egy gyerek kizuhant a padból. Szerencsére az iskola mindenre fel van készülve, megmérték a gyerek cukrát, ami 1 egész volt. A gyerek nem vacsorázott és nem reggelizett. Nem cigány!!!
Az iskola rugalmas volt szerencsére, megoldják a gyerekek reggeliztetését.
A továbbiakban pedig intézkedtek a gyámügy felé.
Borsodi
A Magyarok 23%-a éhezik még,,mert hullnak a szegények mint a legyek, sokan éhen haltak.Még többen külföldre mentek,menekültek dolgozni.Ez a magyarázat,hogy egyre kevesebb a szegény ember,ez még javulni fog 23%-ot haarosan.Egyre jobban élhetnénk ha hagynának,egyre jobban keresünk,de nem találunk semmit.
huKKK
Működnek a reformok.
Zitának bejött.
kukac50
Vak ember mondta ezt? Egyre több a szegény éhező fázó ember! Alanyi jogon jár a gázszámla és villanyszámla csökkentés a politikusoknak a fával fűtő családok ki maradtak a rezsi csökkentésből! Miért ? Nem vonatkozik mindenkire egyformán a törvény?
Alanyi jogon kapjon minden fával fűtő család fát fa jegyet vagy pénzt!
Béla333
Egyre kevesebb szegény ember van nyilvántartva!
Így pontos!
Zeta
Az üvegpalotából nem látszik az emberek nyomora.
Hányféle adót vezettek be a hat év alatt,hány deviza hiteles került padlóra a forint gyengülése miatt, hány kisnyugdíjas , rokkant nyugdíjas,korkedvezményes került intézkedéseik miatt lehetetlen helyzetbe? Mért megy mindenki, aki teheti, a süllyedő nyugatra? Mert Mo.jobban teljesít?A segélyek hol állnak? A közmunkások serege, mért fél megvenni a húst a polgármester boltjába? - az alacsony árak miatt? Hely ha a Fidesz, nem segítene ilyen Lelkesen, ha nem harcolna ennyire azembetekért! Az egész egy nagy halandzsa, és hisznek egy szélhámos bandának. Mondják,hogy tehetséges, hát ha a hazugság az, akkor itt a világbajnok!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.