Elszámoltatná a kormányt és a miniszterelnököt a Magyar Szakszervezeti Szövetség, hogy vajon hány országnak, mennyi cégnek adta el a nemzetközi átlagbérnél jóval kevesebbért a magyar munkavállalókat – írja a 168óra.

A szakszervezet közleményében úgy fogalmaz, a miniszterelnök döbbenetes beismerést tett a Kossuth rádió péntek reggeli műsorában, amelyben a migránskérdés kapcsán felemlegette, a svédeknek több szívességet is tettünk, többek között azt, hogy

vámok nélkül kereskedhetnek, és a svéd tőkésnek itt kevesebb bért kell kifizetnie, mint a hazájában, így nagyobb profitra tehet szert.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség azt írja, a miniszterelnök ezzel beismerte azt, amit a szakszervezetek régóta állítanak:

a kormány felelőssége a hazai bérek szégyenletesen alacsonyan tartása, a magyar munkavállalók elszegényedése, egyre durvább kizsákmányolása.

Nemes Gábor, az MKSZSZ szóvivője leszögezte, a szövetség kész nyilvános vitában ismertetni és megvédeni a MASZSZ-nak a bérekkel kapcsolatos álláspontját. 

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Ez már tudott egy ideje, hogy a qrbán direkt tarta idehaza alacsonyan a béreket...noha nem a sajátjukat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Ez már tudott egy ideje, hogy a qrbán direkt tarta idehaza alacsonyan a béreket...noha nem a sajátjukat.
Nessy
Sőt, milliárdokkal támogatja a külföldi összeszerelő üzemek létesítését. Nesze neked, magas hozzáadott érték!
quadrocopter
@Nessy: Az is ki fog derülni, hogy a külfoldi cégek magyar alkalmazottjainak bérét a magyar adózok fizetik!
Just look my avatar
A taliga súlya alatt meggörnyedve üvölt a Zsebnapoleon, hogy ezek a gaz multik - jobb nem lévén -, vele talicskáztatják külföldre az extraprofitot, a mocskok!
Perwool
Mit várunk egy olyan kormánytól amelynek miniszterelnöke, azzal kampányol az arab üzletembereknek, hogy nálunk "a képzettséghez képest meglepően alacsonyak a bérek és, hogy mennyire rugalmas a Munka Törvénykönyve?
És, ezek után még van bőr a koszos pofáján itt játszani a "nemzetikereszténymélymagyart"
"köpnömkő"
karma1
@quadrocopter: 12.57-re: Az nem, mert azokat a kulfoldi munkaltato fizeti, de az biztos, hogy a magyarorszagi minimalberhez viszonyitva.
Ez teljesen nyilvanvalo volt , amiota orban ul a tronon...

Azzal egyutt valahogy az elozo kormanyok se forsziroztak a kisvallalkozok vedelmet a multik ellen..
Emlekszem, amikor a nagy valtasnal egyszerre szuntek meg a nagyvallalatok, es BT-ket, meg kft-ket kellett mindenkinek szerveznie, ha valamilyen munkat akart.
Senki se tudott semmit, a TV-ben probaltak elmagyarazni a csepeli gyari melosoknak, meg az ozdi kohaszoknak, meg ugy altalaban azoknak, akik eddig 6-tol 2-ig reszeltek egy gyarban, hogy ezutan bizony a sajat labukra kell allni, majd berelhetik a helyiseget, a gepeket azoktol, akik egyforintert megvettek a femmuvet, de aztan Jozsikam, az adodat, meg az AFA-dat befizesd am, na es a TB-t se hagyd ki...
Hany csalad ment tonkre, mert beltag volt egy BT-ben, ami aztan megdolt, mert semmi megrendeles nem volt, kapcsolatok kulso megrendelokkel ugyszinten, es konyvelo sem volt eleg, aki a rengeteg ujonnan alakult kis tarsasag konyveleset rendbentartotta volna, vagy a jogszabalyokra figyelmeztette volna szegeny Pista bacsit, meg a Mari nenit...
Ehhez kepest most van pofaja egy teljesen megfoghatatlan bizniszbe belenyulni, alairni, igergetni 8 millio agyongyotort ember neveben...
nyanya001
Ez nem hazaárulás egész véletlenül ?
Aki a honfitársait eladja ?
Csak akkor jók neki ha szavazni kell ?
Desischado
@nyanya001: Pontosan. Ha belegondolok, tényleg szeretnék ennek a lénynek a fejébe nézni, hogyan lehet ilyen embertelen. És sokan ezt a hazaáruló ország és nép nyomorító parazitát éltetik! Szégyen, gyalázat!
dr. prédikátor
Ez a mocsok geci nem csak a magyar munkavállalókat adta el hanem a MAGYARORSZÁGOT is kiárúsította!!!NEMZETVESZTŐ viktor szopkin !!! T A K A R O D J !!!
laja70
Hajrá orbánbirkák! Hajrá Magyarország!
Perwool
@Desischado: " tényleg szeretnék ennek a lénynek a fejébe nézni,"
Hogy, egy 8mm-es lyukon?
Zeta
Hatalomra kerülésekor megmondta, hogy konkurenciát fog teremteni a keleti- kínai- béreknek.
A szakszervezeteknek, a MT könyv lenullázásakor kellett volna az embereket az utcára vinni! De nagyon.
A baj az, hogy már régen hiteltelenné váltak.
Perwool
@dr. prédikátor: Én látatlanból tudom, de,@Desischado: akar bele nézni.-:))))
joopapa
Ezek a segg..ló szakszervezetek hol voltak eddig? Elszámoltatná? És hogyan? És mi lenne ha elszámoltatná őket? Én szívesen elcserélné a béremet ezekkel a szakszervezeti vetetőkkel!
Desischado
@Perwool: Nem rossz az ötlet, de nem erre gondoltam. Tényleg szeretném tudni, mitől és hogyan bír ennyire embertelen lenni. Sohasem értettem az ilyeneket, én erre képtelen lennék.
papa.49
@nyanya001: Szerinte ez NEM HAZAÁRULÁS, ugyanis neki ez az ország NEM HAZÁJA a románcigyány gecinek!!!
nyanya001
@Perwool: De de, sok kis bogár zümm, zümm...
quadrocopter
@karma1: Arra gondoltam, hogy a hatalmas kevezmények, adózási, területi és egyebek mellett adott megtámogatás egy része átalakul a magar rabszolgák fizetésévé és máris az adófizetők állják a cehet!
justhpeter
Érdekes lenne meghallgatni Orbán feltétlen híveinek véleményét is a Gazdaállatuk nyilatkozatáról.
Eladott Ország
Ez a csúti cigány a saját bandáját dolgoztassa szarér- hugyér. Kérdés, hogy mennyivel tömték még tele a multik pénzzel amellett, hogy még strómanjaival is rabolja a közvagyont. Hiába cigányból nem lesz szalonna. Pedig azért csatlakoztunk az unióhoz, hogy felzárkózzunk és bevezessük az eurót, de ez a szarházi Szent Istvánnak képzeli magát. Elég volt belőle!
JAJMÁR
@Desischado: 16:07 Hogyan bír? Könnyen. Hiányzik nála az a faktor, amiből lehet, hogy te duplán kaptál.
Bringás
Orbán Viktor Miniszterelnök Úrnak mindig igaza van!
GeoCravker
Nem sok új van ebben. annak idején az araboknál is azzal házalt, hogy a magyar munkaerő olcsó és jól képzett. Az utóbbi lassan azért nem igaz, mert az igazán jól képzettek már zömmel Londonban, és másutt vannak.
feco fero
@justhpeter: Nem feltétel nélküli vagyok, de ekkora baromságot amit ez a köcsög szakszervezetes állít, az nem minden napos! Szakszervezet??? Mindegyik egy megélhetési vezető, akik jobban ragaszkodnak az állásukhoz mint az anyjukhoz!
Ő ne vitatkozzon! Ő vigye ki a dolgozókat az utcára! Fizesse a sztrájkot, a sztrájkolókat, és ne fel élje a szakszervezet vagyonát!
Ezek után és e közben vitatkozhat!
Neked pedig üzenem, hogy már Gyucsány óta nincs vörös felhő, és nem is lesz egy darabig!
Jobban tennéd és tennétek ha valamilyen ujj ellenséget keresnél, keresnétek!
feco fero
@justhpeter: Nem feltétel nélküli vagyok, de ekkora baromságot amit ez a köcsög szakszervezetes állít, az nem minden napos! Szakszervezet??? Mindegyik egy megélhetési vezető, akik jobban ragaszkodnak az állásukhoz mint az anyjukhoz!
Ő ne vitatkozzon! Ő vigye ki a dolgozókat az utcára! Fizesse a sztrájkot, a sztrájkolókat, és ne fel élje a szakszervezet vagyonát!
Ezek után és e közben vitatkozhat!
Neked pedig üzenem, hogy már Gyucsány óta nincs vörös felhő, és nem is lesz egy darabig!
Jobban tennéd és tennétek ha valamilyen ujj ellenséget keresnél, keresnétek!
Eriksson
Elhiszitek, ha azt mondom, hogy a magyar munkabérek mesterségesen alacsonyan tartása a nyugati államoknak kedvez? Kell nekik a jól képzett munkaerő, meg az olyan is, aki szart takarít. Ha azok az emberek akik elvállalták a kinti munkát, itthon meg lennének fizetve, sose mentek volna el.
Azok pedig két legyet ütnek egy csapásra. Eleve megspórolják a szakemberképzést, s az itthon maradottak pedig szegénységben tarthatók. Jól képzett szakemberek hiányában megreked a gazdasági fejlődés is.
papa.49
@Eriksson: Ebben most egyetértek veled...
kkalman
Szakszervezetek? Azt hiszem, most nagyon kell röhögnöm, vagy köpnöm? Ezt még eldöntöm a későbbiekben. Azt azért megkérdezném, hogy eddig hol a bánatban voltak a nem tisztelt szakszervezetek, amikor a munkavállalók és az ország kiárusítása történt? Ja, hogy akkor a markukat tartották egy kis extra baksisért.
Perwool
@papa.49: Amikor közmunkások százezerei dolgoznak 50 ezerért...sok esetben diplomával...addig a versenyszféra sem fog Nyugat-Európai béreket fizetni termelékenységhányadosan...Az állam miért nem emeli a közmunkabért...miért nem emeli 160 nettóra a minimálbért?A multi 2-szeresét fizetni a nagy magyar átlagnak.
Nem beszélve az adó terhekről úgy a munkaadók részéről és a munka vállalók részéről.
kepkezelo.com/images/momcwavcr1pqlnohobj0.jpg
Szókrakész
De miért csak most találták fel a meleg vizet?!?!?!

Ez megy már a űmódszerváltás óta.

És még valami!!!
Eddig mit csináltak?!?!?!
Ha ennyire náluk van a bölcsek köve, akkor miért egyeztek ki mindig is a qrmányokkal ?!?!?!
Mindegy melyikkel, jobbos vagy balos-szadeszos kizsákmányolóval, mert mind az volt!!!

Miért nem rendeztek országos sztrájkokat, megmozdulásokat?!?!?!
Ne jöjjenek a sztrájktörvénnyel, ...!!!
emerencia
@Bringás: tegnap 17:50-re
Nagyon sokszor nincs igaza de erről nem szeretnék vitát nyitni. A svédekkel kapcsolatban viszont úgy néz ki, hogy igazat mond. Van a városunkban egy sikeres svéd gyár, épp a minap beszélgettem onnan néhány melóssal. Panaszkodtak nagyon az alacsony bér miatt, ami kb. annyi mint azoké, akik olyan helyen húzzák az igát, ahol nincs külön boríték. Vannak errefelé dán gyárak is, a pletykák szerint ők valamivel jobban fizetnek. Vajon hogy csinálják?
papa.49
@Perwool: Jó ez a táblázat amit feltettél, mutatja az ,,ember, család barát kormányt,, pontosan, torzítás nélkül...A multik még csak,csak fizetnek, na azok se annyit mint otthon, kb. a felét, 2/3 át, viszont a magyar vállalkozók, a fogukhoz verik a garast nagyon ha melósok fizetéséről van szó...A kontár elkurmányról már nem is beszélve!!!
Perwool
@papa.49: Azért nem emeli a minimálbért, mert akkor az állami szférában dolgozóknak neki is azt a bért kellene fizetni. Vagyis mondjuk egy kezdő dadának 160 ezer.Na ez az amit a jobban teljesítő országunkban nem tud kifizetni "mibűűű" Ha ő emelné a min.bért. akkor a multi is annyit adna de így...
papa.49
@Perwool: Ismerve a hazugovics habitusát azt is eltudom képzelni, direkt megállapodik a multikkal, hogy mennyit fizessen, erről a szarzsákról bármilyen aljasságot el lehet képzelni, még ezt is!!!
Perwool
@papa.49: "direkt megállapodik a multikkal,"
De nem ingyen...csak is milliókért!!
papa.49
@Perwool: Ez meg se fordult a fejemben, hogy a dakota bármit INGYEN TEGYEN!!!
magyarbakancs
Orbán miniszter elnök úr megvalósította a moden rabszolgaságot hazánkban
Perwool
@magyarbakancs: Nagyapám cseléd volt, apám gyári munkás, én értelmiségi, fiam munkanélküli, unokám cseléd?
papa.49
@Perwool: A fütyisz szerint ez ,,egyenes fejlődési irány,,...
magyarbakancs
@Perwool:"Nagyapám cseléd volt, apám gyári munkás, én értelmiségi, fiam munkanélküli, unokám cseléd?"
Magyar törsz fejlődés nem ?
Eriksson
@Perwool: Mégsem volt olyan rossz az a cucializmus? 11.59
silber13
Azután meg maga az ország következik...
Eladott Ország
Silber13: az Országot már eladták. Annyi pénzt vittek már ki az országból offshore számlákra, hogy az ország államadósságát kétszer ki lehetne fizetni. A csúti cigányt pedig minél előbb el kell zavarni a hatalomból, de még a közélet környékéről is.
Csizmás Kond
...svéd tőkés meg hottentottatőkés...mindegyik azért jön, hogy olcsóbban dolgoztasson mint otthon...különben egy sem jönne...ugyanez a helyzet a bérekkel is azért mennek el innen mert máshol többet keresnek ha fordítva lenne egy sem menne el...
..ilyesmin vitatkozni ...
Lepényleső
Nem az ilyen karaktert nevezik rabszolgatartónak,esetleg kereskedőnek? Dicsősége e népnek?
Eladott Ország
"Orbán elismerte, eladta a magyar munkavállalókat". Hiába cigányból nem lesz szalonna.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.