A Magyar Nemzet birtokába került egy hangfelvétel, amin Cserháti Tiborné, az Országos Roma Önkormányzatot (ORÖ) hivatalvezetője panaszkodott. Kapaszkodjanak, erős mondatok jönnek.

Az ORÖ-képviselőkből álló bizottság tagjai alaposan megkapták a magukét Cserháti Tibornétól, aki indulatos beszédében hívta fel a politikusok figyelmét az önkormányzatnál uralkodó lehetetlen állapotokra. Mi volt a problémája? Két hónappal a májusi közgyűlés után sem kapott felhatalmazást arra, hogy a rendkívül pazarló módon működő hivatalt átszervezhesse úgy, hogy az megfelelően tudjon működni.

Beszélt az ORÖ-ben uralkodó összefonódásokról, arról, hogy egyes képviselők bejárnak hozzá például olyan kérésekkel, hogy az ő ismerősük kapjon fizetésemelést. De alapból az álláshelyeket olyan ismerősök, rokonok, barátok töltik be, akik egyszerűen nem dolgoznak.

Az ÖRO likviditási gondokkal küzd, a félmilliárdos éves büdzsé már elment. Mindeközben az ORÖ elnöke, Balogh János egy 2015-ös évjáratú Audi A4 S line típusú autóval furikázik – olvasható a cikkben. Az Audihoz sofőrt is biztosít az önkormányzat Baloghnak, méghozzá havonta 250 ezer forint fizetésért. A Magyar Nemzet információi szerint a szolgálati luxusautót nem más vezeti, mint az ORÖ-elnök veje.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
ES??? Mi fog tortenni? Szegeny csaj belebolondul a korrupcio, a lustasag es a burokracia altal generalt baromi helyzetbe...

Es orbanvitya, te fomaffiozo! Hol dugdosod azt a tetves farkasflorit??? Mit tudhat az rolad, hogy ennyire veded ot???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
A jó curva anyját az audis,sofőrös romának!!! Még mindig nem vették el tőle mindenét és osztották szét a szegény cigányok között???
karma1
ES??? Mi fog tortenni? Szegeny csaj belebolondul a korrupcio, a lustasag es a burokracia altal generalt baromi helyzetbe...

Es orbanvitya, te fomaffiozo! Hol dugdosod azt a tetves farkasflorit??? Mit tudhat az rolad, hogy ennyire veded ot???
justhpeter
Csak az megy itt is amit a Gazdaállatuktól látnak.
papa.49
@justhpeter: Pontosan másolják a fajtatárs működését, aki mellesleg a koszos flórit is bújtatja!!!
Hellcat
Így működik az egész fidesz maffia nem csak az ORÖ.
Veleda
Feloszlatni az egész díszes társaságot, elzavarni őket a sunyiba. Dolgozzanak közmunkásként, mert azt érdemlik meg. Ja és bevasalni azt a 2,6 milliárdot, amit eddig eltapsoltak magán célokra. Az a 2,6 milliárd éppen elég lett volna a szegény sorsú cigány családok megsegítésére, illetve a gyerekek étkeztetésére, A gyerekek éheznek, ezek meg mázsásra híznak a közpénzen.
Csizmás Kond
...na de kinek is kellettek a cigány meg akármi önkormányzatok ...ki is hozták létre és milyen céllal ???
Veleda
@Csizmás Kond: Annak már régen nem felelnek meg. Élősködőket meg nem kell etetni.
Valamikor a 90 -es években szavaztunk először az önkormányzati választásokon, hogy legyen cigány önkormányzat. Kezdetben jól is működött, aztán nagyobb bársonyszéket kaptak, mint amekkorába beleférne a seggük.
Eladott Ország
A kenyéradó gazdi a csúti csüngőhasú innen is szedi a sápot. Így azután a Flóri és Balogh félék büntetlenül flangálnak. Olyan ez mint egy farkasfalka, ahol a csúti alfa hím irányít.
Eriksson
@Veleda: Nem is kellene cigány önkormányzat. Visszaállítani a vajdaság intézményét, aztán azok majd rendet vágnak alattvalóik körében.
wagabund
Ez az önkormi pont úgy működik, ahogy engedik azok, akik az adóforintokból biztosítják a jólétüket.

Miért is ne használnák ki? Nekik is egy életük van... Megasztán amíg lehet...és érzik, hogy sokáig lehet.
Veleda
@Eriksson: Ez nem csak a cigányok bűne, hanem azé is aki ezt megengedi.

Az a feneség, hogy a cigány vajdák ítélete megegyezik-e a magyar törvénykezéssel? Vagyis jogilag ugyanaz? nem hiszem:))
Ugyanúgy állami támogatással működnének, mint eddig, tehát lehet benne korrupció bőven.
Mennyivel lenne erkölcsösebb egy cigányvajda , mint egy CÖFÖs?
n
papa.49
@Horizont: Az a ,,hajó már régen elment,, olyan már nincs köztük!!!
Veleda
@Horizont: Azoknak is maguk felé hajlott a keze, mint minden szentnek.

Ugye láttad a Kusturica filmet? ( imádom) vannak nagyn szegény és nagyon gazdag cigányok. Nem lehet megvalósítani a mindenki egyenlő elvet.
Máj bjutiful frencs. Nézd meg, ha jót akarsz mulatni rajtuk:))
Pálinkafőző Rézüst
Dikkmán he... Há mikek vannak mán...
@Veleda: a Macskajaj? Alapmű!! :))))
Zeta
Hova tűnt F Flóri?
Vagy a két társaságnak együtt lesz a tárgyalása?
Az Emmi vezetője, mért engedi pazarolni az adófizetők pénzét?
Egy számonkérés,következményekkel, már ideje lenne. Nem lenne fajüldözés!
Veleda
@Pálinkafőző Rézüst: nem tudok betelni vele. Az AXN- megy szinte 3 hetente. Mindíg megnézem. Már mondom előre a szöveget:))
Eriksson
@Veleda: A vajda rendszerrel a saját törvényeik szerint tudnának élni s elhiheted, hogy rend lenne. Az államnak és az önkormányzatnak elég volna velük kapcsolatot tartani, s ők kézben tartanák a cigányság sorsát.
Nem kellenének Flóriféle díszcigányok.
Veleda
@Eriksson: Olyan aranyos vagy, hogy meg akarsz győzni felőle, de az idő már túlhaladta ezt, kinőtte magát, és a történelem kerekét már nem lehet visszafordítani. Vannak folyamatok, amik elavultak, te csak a rendre gondolsz, de azért van itt sok minden más is.
Ha például kivennéd az állam kezéből a szociális juttatást, sok család éhen halna. A családi pótlékból és a különböző segélyekből élnek. Ha azt mondod, hogy ezt majd adja a vajda, az tévedés, mert ha nincs befizetés, nincs miből adjon. A díszcigány pedig egy fillérrel sem segíti a fajtáját.
Eriksson
@Veleda: Igazad van, nagy általánosságban valóban idejét múlta, már ami a civilizáltabb, városi életformát illeti. De ne felejtsük el, hogy a cigányok nagy része a mai napig természeti népként él, akiknek az élete, életfelfogása vajmi keveset változott évtizedek, -századok óta
lampa laz
@Eriksson: lehet, h igazad van, de akkor meg a vajdák gazdagodnának, mert pénznélkül azok sem mozgósítanák választáskor a purdé népet. Tudod a cigány az cigány...
Eriksson
@lampa laz: Vajdák most is vannak és mindegyik kőgazdag. Csak éppen befolyásuk nincs saját népükre, mert a magyar törvények nem engedik.
A cigány ha valóban cigány, hamarább hajt fejet fajtája vajdája előtt, minthogy szót fogadna a városi rendőrkapitányság összes gumibotos fogdmegjének.
lampa laz
@Eriksson: Teljesen igazad van, de én még emlékszem arra az időre amikor a cigány a rendőr láttán "összecsinálta magát" , mert volt tekintélye, meg az is igaz, hogy kicsit távolabb él a két nép egymástól nem így összekeveredve mint ma.
glorianna
Cserháti Tiborné testi épségére vigyáz valaki? Még mielőtt találkozna holmi osztrák nyugdíjassal vagy beülne egy rendőrautóba...
Eriksson
@lampa laz: Nincsenek azok annyira keveredve, mint ahogy elsőre gondolnánk. Sőt a mai világban még inkább elszigetelődnek.
lampa laz
@Eriksson: Vidéken látszik talán jobban ez a "keveredés" az elszegényedés miatt.
Eriksson
@lampa laz: S minthogy én is vidéki vagyok, talán azért látom így ezeket a dolgokat. S azt is, hogy a cigányoknál nagyon sok a nagyon szegény, de nagyon sok a gazdag is. S felemelni népüket nekik volna lehetőségük. Viszont a gazdag vállalkozó cigányok is inkább "magyarokkal" dolgoztatnak, minthogy saját véreiken segítenének.
Jozefina
Az akasztófa eléggé megnyugtató lehetne!!!
lampa laz
@Eriksson: meggyőztél, mert erről a témáról nem érvelgetni, vitatkozni kellene, hanem tenni ellene. Segíteni az olyan kezdeményezéseket mint például a Cserdi polgásmester amit tesz a sajátjaiért.
Eriksson
@lampa laz: Köszi, hogy szót érthettünk :)
És igen, igazad van! Sok olyan polgi kellene, mint amilyen a cserdieknek van.
eugen4402
Ebből a szép summából, amit ezek elcukroztak hány cigány-vezetőt lehetett volna kéthetes bentlakásos tanfolyamra küldeni Cserdire...? Esetleg jobban jártak volna a romák is, és a többségi(?) társadalom tagjai is. Értse már meg végre a Fidesz, hogy a "fékek és ellensúlyok" - nevű csomagra nem ellenük, hanem pont az ő érdekükben lenne szükség.
kissé felnőttem
ülök a pénzen ezek meg havaj dizsi napszemüveg. birja a büdzsé. ki felelős ? hát itt? senki, na ezért tartunk itt.
Desischado
Ezek is azt csinálják kisebben, amit a nagy tezsvír nagyban. Tolvaj ez mind. Cserháti Tiborné meg vigyázzon magára! Közmunkára küldeném valamennyit, tanulják meg milyen így élni! Paraziták ezek egytől egyig!
quadrocopter
Ma már nyilvánvaló, hogy a cigányok elé önött közpénz útját ellenőrizni kell, miért nem teszik?
Ja, hogy nincs erkölcsi alapjuk?
Apatszerek
Mi ebben a meglepő, 1993. óta ez a trendi a cigányoknál, munka nélkül élni jobban mint a dolgozóknak ORŐ ezt bebizonyította, vagy nem? Papírozták a munkát!
human
@karma1: Szerintem a romák szavazatvásárlásáról szól az egész. Van egy jól bejáratott rendszer a hozzá való emberekkel. Ezt Orbán nem akarja feladni.
Szókrakész
Az fidesz-mszp-szdsz(sorrend tökmindegy) cseszte el.
És a Kuncze Elvtárs.
A megélhetési bűnözés, szabálysértés, bűntett, ... törvények fellazításával.
Na onnantól aztán ezek már csak segíííjjjezni akartak.
Számológéppel mentek a boltba lopni, nehogy a NAPI 20 ezres határt túllépjék.
human
@Szókrakész: Te valami másik műsort nézel? 20 ezres lopásokról akarsz beszélni? Itt a téma, hogy 1,6 milliárddal nem tud Farkas Flóri elszámolni. Miután ez kiderült eltűnt a közéletből, de egy hangfelvétel napvilágot látott, amin elmondja, hogy ettől még a háttérből ő irányít és bármit is csináljanak az ORÖ-nél azt ő meg tudja akadályozni. Majd Orbán maga mellé vette milliós fizetéssel, mint tanácsadó. Közben kiderült, hogy bizottsági tag is volt ahova nem járt be, de felvette a lóvét.
human
@Szókrakész: De te még mindig nem látod, hogy Orbán védi ezt a rendszert.
"Képtelenség működtetni az Országos Roma Önkormányzatot (ORÖ), ugyanis a szervezet alkalmazottai között nincsenek szakmailag alkalmas munkatársak, az álláshelyeket pedig olyan ismerősök, rokonok, barátok töltik be, akiknek a tevékenysége mögött nincs munka. A Magyar Nemzet birtokába került hangfelvétel szerint többek között erről beszélt a kisebbségi szervezet hivatalvezetője az önkormányzat július végén tartott szakmai bizottsági ülésén."
www.romnet.hu/hirek/2016/11/12/csaladi_kifizetohely_az_oro
Szókrakész
@human: Tisztán látom az egészet.
Én a gyökerekhez mentem vissza.
És tök mindegy ki van hatalmon, jelen esetben fidesz, a cigányok védett "kisebbség", alias lassan többség.
Ők lophattak áramot, vagy...

És ezt látnod kéne.
Equus
@Szókrakész: tilos a tuljdonelleni szabálysértések esetenkénti nyilvántartása... pedig azzal lehetne bizonyítani az üzeletszerűséget. És nagy kár volt a szabs. értékhatárt 50.000-re megemelni. Ezzel ugyan javult a bűnügyi statisztika, de a kereskedőkkel lett kibaszva meg a zemberekkel: 100.000-es bicót simán eltolják, ha megfogták a szakértő majd szépen megállapítja, h már csak 49.000-et ér, oszt szabálysértés maradt.
kissé felnőttem
@Equus: már bicot is szabad simán levágva a zárat és 1-2-5-10 kör és visszaviszem vagy nem már ez sem lopás csak tartósan kölcsönöztem ezt mind kb. 10 napja itt olvashattam a neten. Itt tartunk. egy emlék Viktor terepjáróját lopák el amikor rendőrnő kisérte a gyerekeivel a suliba az aztán kapott kemény éveket vissza lehet keresni mikor volt

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.