Szerdáig véglegesíti és a hét második felében nyomdába is küldi a Miniszterelnöki Kabinetiroda azt az Orbán Viktor miniszterelnök által írt levelet, amelyet a karácsonyra beígért Erzsébet-utalványok kísérőjeként kap majd kézhez a 2,8 millió magyarországi nyugdíjas – értesült a hvg.hu.

A címzettek névre szóló levelet kapnak, melyben a miniszterelnök emlékezteti majd a címzetteket arra, hogy

a kormány fontosnak tartja és tiszteli a nyugdíjasokat, illetve hogy igazságossági, becsületbeli kérdésnek tartja, hogy a költségvetés idén keletkező többletéből az adócsökkentéssel érintett aktív rétegek és a családok után a nyugdíjasok is részesüljenek.

Időközben az is eldőlt, hogy az utalványokat mégis a Magyar Posta fogja kézbesíteni, bár Kósa Lajos ma még a kormányhivatali dolgozókat próbálta jobb belátásra bírni.

63 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Nincs az a pénz amellyel Orbán meg tudna vásárolni. Ha Orbánra szavaznák bűnpártoló lennék.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
sziha
Uhum. Es erre is fel vannak keszulve a hivatalnokok?
kissé felnőttem
Kár a papirért ki olvassa ??? én bizonyos hogy nem. Tették volna a januári kifizetésre akkor is jól jön.Megirja, hogy 2018 ba mire emlékezzünk? szavazz a ... ja
Nessy
Miért kell elrontania az ünnepeket???
solidedge
Nincs az a pénz amellyel Orbán meg tudna vásárolni. Ha Orbánra szavaznák bűnpártoló lennék.
papa.49
A kaou mellett ott a kuka, a hazugovics levele ott landol rögtön!!!
nemzeti_nyugdíjas
A kormány teljesen el van szédülve ezzel az utalvánnyal. Most ezzel tereli el azt a sok disznóságot amit tettek a néppel. A nép nem hülye. Ők már akit eddig nem győztek meg azoknál már kár erőlködni. Szánalmas próbálkozás.
papa.49
Minek küld levelet az nem kerül pénzbe???
Egyébként meg hóthülyékkel NEM LEVELEZEK!!!
Manhattan
Most akkor a póstás hordja ki? Miért is hozták létre a postaszolgálatot és vajh, mi volt a teendője?A miniszterelnöki "senkinemkiváncsirá" leveleket bezzeg viszik, mint gyerekek a szaloncukrot!
Szókrakész
@Manhattan: Miért, ki más hozza?
A gólya nem hozhatttyyya!!!
Manhattan
@Szókrakész: Eddig úgy volt, hogy a kormányhivatali dolgozók hordják ki!
Szókrakész
@Manhattan: Tudom.
Nem akartam kötekedni.
Bocs, ha annak tűnt.
Clavigo
Mi lesz a levélben ,vajon ? Talán az új Tündér Lala szösszenet..." Nehogy azt higgyék a nyugdíjasok ,hogy ez nekik jáááááár ""...:) :) :) Megeszem a kalapomat,,ha az Orbán-kondában normális valaki...
Nessy
@Clavigo: Látom már készül a karácsonyi menú! :-) Savanyúságot is egyél a kalap mellé:
Aki a normalitás legkisebb jelét mutatja, azt felmentik, lecserélik, kirúgják! Illetve ab ovo nem lesz orbán kedvenc.
not me
Te faszopó tetves rohadt állat, orbán viktor, hogy mered!?

Ha te tényleg elhiszed, amit gondolsz magadról, és amit másoknak próbálsz vetíteni magadról, akkor KURVÁRA BETEG vagy!

Ha meg te sem hiszed el, akkor KURVÁRA HAZUG vagy!

Az van, te idióta, mélybuta, mélyprimitív, mélyhülye,mélyparaszt, mélysenki, mélyrosszindultatú mélygazember, te mélysenki-semmi-nulla-hulladék, hogy a Sátán fattya vagy - CSAK.
Ezzel alapvetően mi a baj?
Hogy a gazdád sorsára jutsz.
Sátán - a gazdád -, pedig, hogy fog kimúlni ÖRÖKRE?
Csúnyán... nagggyon-nagggyon csúnyán.

orbán, neked igazából sosem volt jó.
Csak a szarhoz van közöd, amióta a világra szartak, egész mostanáig - ezért szar minden körülötted.

Már a kisgyerek orbánnak is szar volt,, de most , hogy felnőtt a kis szar, és nagy szar lett belőle, még szarabb neki.

Hegyekbe áll a szar Magyarországon, és ez egy olyan szar alaknak "köszönhető", mint orbán viktor.

De ne szarozzunk tovább.
Elég volt a szarból!
picike1
micsoda már megint programozzam át a dumámat én is az unokáim felé , már nincsen utalvány gyaloglással , különben igaz itt nem jösz be hacsak nincsen kulcsod @Manhattan: annak viszont örülök mingyárt 2017 és jön a végzetes szám a 2018 arra én is kiváncsi leszek ha élek addig de sok örömöm az hogy közeledik mint a tél vagyis a nagy hideg . lassan mindenki menekült lesz
Manhattan
@Szókrakész: Ha jól értem, akkor most fogtok kapni postán egy tízezer forintos utalványt, cserébe elolvassátok Orbán levelét...))
korell
Reklám nélkül nincs "morzsa" se, de remélem nem az utalványok hátoldalåra nyomtatják a levelet, így simán az enyészeté lehet.
Vajon mennyiért nyomtattatják ki ? És kikkel?
quadrocopter
Levelezzen az orvosával! Hazudozó, sunyi, mocsok, nagy a fosás 2018-tól?
papa.49
@korell: Nem kell sokat találgatni a köteles tesójának a nyomdájában!!!
Manhattan
Na, meg a levélen a 30 évvel ezelőtti fotója van! ))
nemkati
@picike1: De édes. :)))
James Joyce stílusban elmondtál mindent. :)
Borsodi
@not me: Frappánsan bemutattad a nyugdíjasok jó tevőjét,hazánk megmentőjét.Lehetne kampány szöveg ,csak kiegészíteném, oda írnám :Ha továbbra is szarul akarsz élni szavaz a szarra!

SZAR ORSZÁGBAN, SZARBA VESZNEK,

A nyavalygásod szart sem érdekel. Orbán Viktor szar nemzetállamában pont azt kapod, amit szar ember érdemel.
Banánköztársaság

Ha kicsi vagy, gyerek, akkor szar iskolába járhatsz. Ha megnősz és továbbtanulsz, alulfinanszírozott, szar egyetemek várnak. Ha felnőttél és kezedben a hőn vágyott diplomád, szar fizetés szar munkahelyen. Ha nem szerzel diplomát, még szarabb az állás. Ha megöregszel, szar kórházban segítenek át a másvilágra, mert a magyar állam az egészségeden, az orvosaid bérén takarékoskodik, amivel egyben a szar nyugdíjadat is megspórolja, hogy jusson stadionra és Orbán Viktor költözésére a budai királyi várba.

A te szar problémád még nem is a legnagyobb, mert legalább – ha szar is, de volt állásod, ha szar is, lett nyugdíjad -, csakhogy néhány millió magyarnak még ez sem jut. Ők éheznek, fáznak, sokan nem tudják megetetni a gyerekeiket, tízezrek az utcán élnek. Ez még szarabb. A legszarabb mégis az, hogy szar ember vagy, mert tűröd, hogy néhány ganéj ember ezt tegye veled. Így ne panaszkodj! A nyavalygásod szart sem érdekel. Orbán Viktor szar nemzetállamában pont azt kapod, amit szar ember érdemel.
Szókrakész
@Manhattan: Még mindig a suliban érzem magam.
Ott voltak mindig kötelező olvasmányok.
nyanya001
remélem puha papíron , hogy a klón lehessen hasznosítani !
Borsodi
A levél tartalma szavaz a fideszre .Gyorsan vásárold el mert romlik a forint.Csak Mészáros boltjában érvényes,mire meg kapod lesz boltja.nem kell félni.Az utalvány nem Erzsébet hanem Orbán utalvány lett az egyszerűség kedvéért.
justhpeter
Levelet is küld ? Akkor nem ajándékot ad, hanem büntiben vagyunk.
human
Angolosok figyelem! Az unortodox szót angolul, hogy kell ejteni? Csak azért kérdem, mert épp most nézek a Csatt című ATV műsort benne a Matolcsit bálványozó közgazdásszal, aki angol tudását megvillantva az unortodox szót angolul is kimondta junortodoksz fonetikával. Nem ánortodox lesz az?
Amúgy ez volt az a muki, aki az echo tvn meghírdette, hogy a matolcsizmust rá kellene erőltetni az egyetemekre, mert annyira nagyszerű.
Peller Anikó
Ahháá, megvan mire költik a túlcsorduló 5 000 forintot. 10 E az Erzsike utálvány és 5 E a gekkó levél. És 480 forint a tértivevényes postaköltség, ezen lehet hálálkodni szeretve tisztelt nyuggermentő ántikrisztusurunk jósággáért.
human
@Peller Anikó: Köszi. Külön szép volt ahogy ez az idióta (ahogy Matolcsi is tette) próbált felvágni az angol tudásával és junortodoksznak ejtette. De ha egyszer nem tud angolul akkor mi a francra vág fel? Szegény nyugalmazott Schmitt Pál meg helyesen írni nem tudott, de az ő feladata lett a magyar nyelv őrzése. Mintha komplett idiótákból állna a jobb oldal.
karma1
@human: Nalad a pont: a'nortodox... az "un" a szo elott, azzal egybeirva fosztokepzo, az utanairt szo ellenkezojet jelenti (unavailable = elerhetetlen , available = elerheto, known = ismert, unknown = ismeretlen) Mindig "a'n"-t mondunk...
agnes200
Na, hát én ezt már előre megírtam a hétvégén egy másik cikk hozzászólásaként, hogy levél is biztosan lesz. Annyira orbáni fordulat! Közpénzből úgy adakozni, hogy személyesen őt reklámozzák vele. Nem is adná az utalványt, ha nem növelhetné vele a saját népszerűségét.
not me
"a kormány fontosnak tartja és tiszteli a nyugdíjasokat, illetve hogy igazságossági, becsületbeli kérdésnek tartja, hogy a költségvetés idén keletkező többletéből az adócsökkentéssel érintett aktív rétegek és a családok után a nyugdíjasok is részesüljenek."

fideszről... orbán pávatáncosról magyarra fordítva ezt a szart, aminek köze sincs a becsülethez:

"Kaptok 10 ezret pluszba, kutyák,szavazzatok ránk. Ha nem szavaztok ránk soha többet nem kaptok pluszba 10 ezret..
Nyugdíjasok, tudjátok mennyi csirkefarhátat lehet kapni 10 ezerért!?"

orbán lajtorjája
Profonn
Igyekezni kell majd a levásárlással, mert hírek szerint a Nagyon Kereszténydemokraták 98%-os adóval sújtanák január 1.-től az utalványokat a szeretet nevében !
szaboria1
Micsoda érdekességek levélre van pénz az utalványokra meg nincs.
A fejetlenség nagyon össze jött most nekik. Kósa Lala még nyomta a szöveget mikor a Lázár már mást mondott. Kövér is beszól a Janókának mit képzel az asszony majd lealázkodik a nyugdíjasokhoz, hogy kivigye az utalványokat.
nezelodo
Nem tévedtem, amikor a nyugdíjas embereknek szánt Bözsit sima pártkiadványnak tituláltam. Kár, hogy az idősekről való gondoskodást levélben kell szép retusált fényképpel szájbarágni, elhitetni, mert egyébként nem érzékelik Orbán empatikus, meleg gondoskodással teli szíve melegét. Nem szégyellnek ezek semmilyen hazugságot a saját hatalmuk és dőzsölésük érdekében. Ami meg az eljuttatás körül kialakult dilettantizmust illeti, fejcsóválva dörmögöm magam elé, hogy hogyan vezethetnek ezzel a szervezőkészséggel egy országot? Hát így!!
eszegfu
@Manhattan: 21:06 Jól érted! Gondolom a postás nem várja meg, amig végigolvassák a levelet (ez nincs benne a munkakörükben), e nélkül is átadják az utalványt?!:))
Nessy
Vadászeb legyek, ha értem! Ha egy síma karácsonyi jókívánságot tartalmaz a levél, azon mit kell "véglegesíteni", ha meg propaganda szöveg, akkor irassák meg valamelyik "hozzáértővel" félóra alatt, vagy vegyék elő a legutóbbi levelüket.
sokanvagyunk
Vajon mit fog írni? Netán azt, a gyenge ellenzék hiányában a kormányt saját vezetői eredményesen járatják le a választók nem kis rétegének megsértésével, saját kommunikációjával - és nem egyszeri alkalommal! - Persze ha a kormányfő folyamatosan kiáll a selejtes emberei mellett, megeshet, hogy a Fidesz örömittasan legyőzi önmagát.
papa.49
Nem vagyok kíváncsi a hazugovics legújabb agymenésére!!!
magyarbakancs
Ne levelezzél,küld az utalványt.
Ki a @aszom kíváncsi az agy fosásodra?
namihami
Sebaj, van ott még hely, ahová a többi levele is került. A baj csak azzal van, hogy ezt is mi fizetjük ki, velünk fizetteti ki a saját dicsőítését..
papa.49
Tömegesen, visszaküldeni neki portósan a címére!!!
anka
Kapok egy utalványt ajándékba >>> img17.dreamies.de/img/208/b/affk7ju95gb.jpg - rendben...:) örülök! - csak úgy halkan megjegyzem, a 20%-os már fel is hánytorgatta!
- de mint kiderült kapok hozzá egy levélkét is, amit majd illik megköszönni! - legközelebb 2018-ban a szavazófülkében! Na ezért adja nekünk az országunk megmentője' azt a nagy értékű utalványt...:) img21.dreamies.de/img/686/b/49i4lkxp6yx.gif
Eladott Ország
A nyugdíjasok (bírkák ) levele csútihoz ( pásztorhoz )

Tisztelt Jó Pásztor Úr!

Tudom, hogy hozzánk, birkákhoz képest Ön az égben lakik, ameddig még az Ön csahos pulikutyáinak az ugatása sem hallatszik fel. Persze az Ön csahos pulikutyái csak jutalomfalatért pitizve tekintenek az Ön égi lakhelyére - az ugatást nekünk, birkáknak tartogatják. Nem bízhatom tehát abban, hogy a levelem eljut Önhöz. Arra az esetre, ha talán érdekel néhány százat a többi birka közül, mégis megírom.

Furcsa dolgokat mond Ön mostanában. Itt van például ez a legutóbbi beszéde a Jó Pásztorról, aki ugye nem más, mint Ön, s amely beszéd szerint mi akkor birkák volnánk. Ez a megátalkodott ellenzék számára talán sértő gondolat, én azonban látom benne a komoly tartalmat. Egy országot nem vezethet egyszerre többmillió ember. Vezetőket kell választani, akik meghozzák a fontos döntéseket. Államra van szükség, amely a birkákat megnyírja, majd cserébe különböző szolgáltatásokat nyújt nekik. Rendre van szükség, hogy a birkák a füvet legeljék, s ne váljanak báránybőrbe bújt farkasokká, akik egymást eszik meg. Tulajdonképpen van Önnek némi igazsága: bizonyos értelemben tényleg birkák vagyunk.
De azért ennyire nem vagyunk hülyék.
namihami
@anka: Amit ráadásul a legtöbb kisfaluban beváltóhely híján be sem lehet esetleg váltani, a szűkös időkorlátot már fel se említsük, tehát néhány ""élelmes"" tűzközeli féláron megveszi. Lásd kárpótlási jegyek megvétele és utólagos felhasználhatósága.
qxy
A sok tanácsadó aki a" zemberek pénzén ad kurva szar ötleteket ennek a baromnak, Én ingyen meg fogalmazom neki a levelet.
.Tisztelt hölgyeim és uraim.
ezuton szeretném bejelenteni a lemondásomat és egyben vissza akarom adni mind azt amit az emberek zsebéből kivettem. Nem hagy nyugodni a lelki ismeretem , tudom sokan nem hiszik el de volt eccer . Most ujjra igaz ember akarok lenni.
Haza megyek, átugrok anyámékhoz és kérek fizetésig tőlük egy ezrest, mert nincs otthon kenyér. Igaz nekik sincs sok pénzük, de rendesek és minden hónapban kisegítenek.Hisz ők a szüleim.
bakegya
Orbán lejárt vécépapírt osztogat.ez egy disznó,de mi ezt a disznót még mindig etetjük és szeretjük is!!!
nezelodo
@anka: Látod még a birkáknak is van humora, nem úgy mint a pásztornak, mert mind a seggét mutatja neki.
Ludmilla
Kedves Viktor!Nekem ne irkálj levelet,mert ott végzi,ahol a többi...a kukában.Magasról teszek a Bözsikére is,azért hívom így,mert Szent Erzsébethez semmi köze ennek a szemétnek...Mit gondolsz,Viki,hülyék vagyunk mi nyugdíjasok,hogy nem tudjuk,mire költsük az általunk megtermelt haszonból odalökött bözsit?Ne mondd már meg,hogy hol szabadulhatok meg tőle,te g... .anyádat alázd..,ő megérdemli,mert gyerek helyett egy szemetet pottyantott a világra
bakegya
@anka: @Eladott Ország: egy az ISTEN ,csakkk már látnám-kösz hogy rákerestetek,nekem ma sajnos annyi időm van mint mindíg ,hogy levegőt vegyek és együttműködjek a kibaxott adóhivatalukkal.
vadnarancs
Akit ennyivel megvesz a csuti geci, az meg is érdemli... Tulajdonképpen ez sem kellene neki, hiszen ha éhenhal, megfagy, akkor is csak a fidesz! Egybitesek előre!
Lepényleső
Mi is küldjünk néki;talpára úti lapu levelet?
papa.49
@Manhattan: Azért mert akkor még lehetett embernek is nézni, bár már akkor se volt az)))))))))
bakegya
A 10 EZRES PAPIROK MELLÉ EGY ADÓCSOMAG IS JÁR ÉS 37%-ÁRÓL SÁRGA CSEKK ,UGYANIS AZ ADÓTÖRVÉNY EZT ÍRJA ELŐ MINDEN MÁSODIK FORINTJÁRA A MAGYARNAK A TÁLAI TESZI RÁ A MANCSÁT.
aKI NEM FIZET A HELYETT NEM HINNÉM AZ ORBÁN ÁLLJA AZ ADÓT-VAGY KI A FAXOM???
keresztapa
A ma életbe lépett jogszabály értelmében egyszeri juttatásként, egy alkalommal személyenként 10 000 forint értékű étkezési Erzsébet-utalványban kell részesíteni azt a személyt, akinek: 2016 decemberére öregségi nyugdíjat, özvegyi nyugdíjat, szülői nyugdíjat, árvaellátást, baleseti hozzátartozói nyugellátást, mezőgazdasági szövetkezeti öregségi, munkaképtelenségi, özvegyi járadékot, mezőgazdasági szakszövetkezeti tagok növelt összegű öregségi, munkaképtelenségi, özvegyi járadékát, korhatár előtti ellátást, szolgálati járandóságot, átmeneti bányászjáradékot, balettművészeti életjáradékot, rokkantsági ellátást, rehabilitációs ellátást, baleseti járadékot, rokkantsági járadékot, bányászok egészségkárosodási járadékát, fogyatékossági támogatást, vakok személyi járadékát, vagy a Magyar Alkotóművészeti Közalapítvány által folyósított ellátásokról szóló kormányrendelet alapján folyósított ellátást, illetve ha a polgármesterek közszolgálati járadékát kapják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.