Szomszédai bontották le egy idős asszony lakását Debrecenben – derült ki a haon riportjából. A  77 éves Nagy Sándorné karácsony után két nappal az egyik szomszédjához ment át beszélgetni. Mire hazaért, háza törmelékké változott.

A tüdődaganattal küzdő, 40 kilós asszony közel ötven éve lakott az ingatlanban. Azt állítja, a bontásért egyik szomszédja a felelős, aki rossz viszonyban van vele.

Megkérdeztem tőlük, hogy mit csináltok ti itt? Erre azt mondta a szomszédom, lebontják, mert életveszélyes. Sírni kezdtem, szinte nem is tudtam magamról

- mondta.

Arra ért haza az idős néni, hogy a szomszédok lebontották a házát

Nagy Sándornénál december 27-én járt a katasztrófavédelem két munkatársa, akik megállapították: a lakás életveszélyes. Tudomása szerint a szomszéd hívta ki őket, aki úgy gondolta, az asszony főfala előbb-utóbb rádől az ő háza hátsó részén húzódó gázvezetékre.

A katasztrófavédelmisek azt mondták, hogy hagyjam el a házat, mert véletlen összerogy… De nem tudok hová menni, mert csak 28 ezer forint a nyugdíjam, abból nem futja albérletre. Mindenem tönkretették, semmim nem maradt. Még ez a ruhát is, ami rajtam van, úgy kaptam. Csak a gyógyszereimet, meg egy kis fehérneműt tudtam kiszedni a romok alól 

- mondta az asszony, aki szerint a szomszédok csak akkor álltak le, amikor a rendőrök a bontási engedélyt kérték tőlük, és nem tudták megmutatni.

A polgármesteri hivatal a Pallagi úti idősek házában adna helyet a kisnyugdíjasnak. A katasztrófavédelem eddig nem reagált a lap megkeresésére.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Viktor szopkin!!! Senkit nem hagytok az út szélén úgy e???Körösztényszarszájú politikusok!!!Vélemény ??? mocskok!!!28 ezer ft nyugdij!!!nem sül le a pofátokról a bőr???Geci banda!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Ki a szomszéd, ki a barátja és mi a ""pozíciója""?
Néhány válaszra váró kérdés.
dr. prédikátor
Viktor szopkin!!! Senkit nem hagytok az út szélén úgy e???Körösztényszarszájú politikusok!!!Vélemény ??? mocskok!!!28 ezer ft nyugdij!!!nem sül le a pofátokról a bőr???Geci banda!!!
szaboria1
Te jó ég mit képzelnek egyesek. Én most egy házat vetetnék e szomszéfdal a néninek.
quadrocopter
A rohadt nagy rohamtörvénykezési gyakorlat során csak a hivatalok/hatóságok kaptak teljhatalmat, hogy aztán a másik oldallal mi lesz, a felcsúti mocskos Nárcisz kutyát se érdekli!
Példa a rá a gázkikapcsolós és gázórát leszerelős esztelenség is!
1magyar
propeller.hu/itthon/3259067-iszonyatosan-no-eladott-luxusautok-szama-magyarorszagon#v1773822
Mert az ilyen28 ezer ft-os -tól veszik el törvényekkel a mocsok gazdagoknak és kiszolgálóinak.
tothjani
@1magyar: Mert adókedvezményt is a gazdagok kaptak a szegények pedig akkor még16% adóemelést.
Írországban bruttó 500-ból 450 ezret megkap a magyar migráns, nálunk 129-ből 84-et kap.
Vagy a gazdag aki ráér étterembe járni kap 9% ÁFA kedvezményt, a nyomorult Prolik iskolás kölkeinek pedig kötelező a Menza 27% ÁFA-val.
lópicigáspár
Debrecen-arrogancia-kósa-fidesz... A nénit meg elüti egy osztrák nyugdíjas oszt jónapot! Mégis mit várunk ezektől!? :(
bencemacska
Egyszerűen nem jutok szóhoz! Hogyan történhet meg ilyen ma Magyarországon!
És még nem vezetik a szomszédot vezetőszíjon???
Önkormányzat: a nénit azonnal elhelyezni egy I. osztályú panzióban a szomszéd kasszájára!!!
Hol vagy Kósa, a jó q ... a...t???
sentinel216
Már nem megy a "vasazás, kábelozás", mert mindenhol biztonsági őrök vigyáznak. Most nekiállnak engedély nélkül épületeket bontani. Bontott téglának jó ára van. BP. Józsefvárosban is el kezdtek engedély nélkül rombolni.
desiro
Lehet, hogy kellet valakinek a telek.
il giudice
Sajnos "színes" az önhatalmú bíráskodás palettája.De egy jóhiszemű ügyvéd bezavarhatja a málnásba az idióta szomszédot teljes kártalanítással egyetemben. Na az lesz-lenne a copás.
nemkati
Nagyon ellentmondásosak a hírek arról, hogy mi történt és hogy történt. Az ATV tegnapi híradójában például kicsit másképp van, mint a többi lapban.
15:25-től 17:50-ig tart a 2,5 perces riport, akit érdekel, érdemes megnézni:
www.atv.hu/videok/video-20170102-kora-esti-hirado-2017-01-02

Nekem az jut erről az eszembe, hogy olyan sokszor, olyan sokaktól halljuk, hogy figyeljünk oda a környezetünkben élő, főleg idős, beteg, nyomorgó emberekre. Mert igaz, hogy ha rádől a házfal a gázvezetékünkre, és a gázművek emiatt leszereli a gázórát, az nagy baj, főleg ilyen mínuszokban. De a 28ezer forintos nyugdíjból élő beteg néni akkor sem képes a házfalat megjavítani, ha minden nap elmondják neki. Talán segítséget kellett volna neki kérni, mondjuk az önkormányzattól, aki most utólag ugye már segít, de előbb jobb lett volna. Hiszen a legtöbb nyomorult szégyelli a helyzetét és nem kérne segítséget.

Na meg a tűzoltó se volt semmi: A kollégák a helyszínre kimentek, ahol azt tapasztalták, hogy az épület valóban életveszélyes, ennek megfelelően az ott lakó idős hölgyet a helyszínről kimenekítették, illetve az épületbe már nem engedték visszamenni...
Vagyis kimenekítették, miután nem engedték bemenni :)))
Hari
Így válik ragályossá az önkény, és a következmény nélküli ország blöffje. Mert a hal mindig a fejétől bűzlik. Tehát bizonyára a szomszéd egy csinos kis, és főleg stabil házat fog építeni a néninek.
Hari
@nemkati: odafigyelni ? Amikor a szociális hálót beépítették,a hivatalnokok jelentős része az on fáradozik, hogyan sütögetheti a sajat pecsenyéjé, amíg hivatalban van ( jó kábítószeresek nyomån), amikor több évtizede nem volt egy kormány , aki a gyalázatos 28 ezres , nyugdíjak csúfos összegén nem képes/akar változtatni, ezzel gyakorlatilag kmerítve az életellenes büncselekmény elkövetését, büntetlenül. . Soroljam még ? Egy társadalom egyik legmeghatározóbb tényezője, hogyan bánik az öregjeivel. Hát mi így ,es ez meg csak romlani fog.
percsi
Csodás! Én már ebben az országban semmin nem csodálkozom :(
nemkati
@Hari: Igen. Ez is az egyik, amit minden kormány szemére lehet vetni. Azzal együtt, hogy, ahogy én látom, a szívtelenség, a részvétlenség, és sok más nagyon rossz emberi tulajdonság annyira még soha nem terjedt el, nem vált szinte erénnyé, mint az 0rbán kormányok és fideszes uralom alatt - legalábbis a rendszerváltás óta. Ami ma Magyarországra egyre jellemzőbb az elszegényedés és a közöny mellett, az az erkölcsi süllyedés. "Sikeres" az átnevelés. Ma sikk lopni, csalni, hazudni, cinkosul összekacsintani, a nyomorultakon (na meg a nyomorulttá tetteken) meg átnézni. Merthogy azok annyit se érnek. Oszt jónapot!
Hari
@nemkati:odafigyelni ? Egy olyan országban, ahol a hivatalnokok jelentős része azon beigazolódik, amíg hivatalban van a saját pecsenyéjét, sütögesse. Egy olyan országban, ahol évtizedek óta nem akadt e kormåny, aki változtatott volna a szégyenteljes 28 ezres nyugdíjának csúfolt juttatás összegen, ami gyakorlatilag kimeríti az életellenes büncselekmény tényét, büntetlenül, amikor a "tisztségben" lévők fizetése a csillagos eget érik, ahol Matolcsy úr magától érthetően kijelentheti, hogy az állami vezetőket meg kell fizetni, sőt jol meg kell fizetni, Lett is 5 miillás fizetése, ami 2010-ben meg pofátlanul magasnak ítéltetett.. .. Soroljam meg ? Egyébként egy ország megítélése nagyban azon múlik, hogyan becsüli meg az öregjeit. Hát kérem mi így ! Es ez még romlani fog !!!
Hari
@nemkati: az arrogancia, es a büntetlenül megtehetjük viselkedés óhatatlanul és rendületlenül szivárog lefelé a társadalom alsó rétegeibe, egyre inkább pusztitva a közösségi mentalitást, törvenyszerûen terjesztve az önzést, érzéketlenséget, ami idővel gyakorlatilag a társadalom szétesését eredményezi.
nemkati
@Hari: És az 5 milliós fizetése a jövedelmének csak egy (kis?) része!
cs.n.
Mindent leírtatok, én már csak azt nem értem, hogy ennek a képnek mi köze a cikkhez, valamint hogy miért van annyi ellentmondás a HAON és az ATV riportja közt.
bakegya
SEMMI MEGLEPETÉS,CSAKKK SEMMI PÁNIK ... A KISZOLGÁLTATOTT LAKÓKKAL EZT CSINÁLJA ,AKÁR A SZOMSZÉDJA IS AKI A TÉMÁT KICSIT CÉLZATOSABBAN LÁTJA.AZ ÖREGEZÉSSEL KÖZÖS SZÁLON FUTTATJÁK A TÉMÁT,DE ÁLLAMBÁCSI IS HASZNÁLJA A MÓDSZERT ..."BUDAPEST VII.kerületében ezt a bontási technológiát évtizedek óta alkalmazza maga a fideSS Önkurmányzat EGYÜTTMŰKÖDVE A KÖZÖS KÉPVISELŐKKEL(egy vén statikus kell csakkk hozzá és néhány rendőr akik bemlétező jegyzőkönyvelést csinálnak)IDEGENFORGALMILAG a ROMKOCSMÁK JOBBAN JÖVEDELMEZNEK MINT AZ ŐSLAKÓSSÁG!-DAKOTA MÓDSZER,TEK KIVITELEZÉSSEL!!!-ÉS EZ MINDENNAPI GYAKORLAT.
verőce21
Legalább a lehetséges rossz fűtés miatt már nem büntetik a nénit. :)
szaboria1
Elnézve az ATV riportot az a gáz vezeték már eleve tilos módon lett lefektetve.
verőce21
Láttam már vagy tíz éve hasonlót. A belső lakó szabálytalanul építette meg a gázvezetékét, és utána követelte a külsőtől, hogy bontsa el a házát (egy részét), hiszen hozzájárult a gázvezeték létesítéshez. :)
Veleda
És mi van a kilakoltatási moratóriummal?Állítólag április 1-ig érvényes.
Előbb gondoskodni kellett volna a néniről, és ha minden szabályos, csak azután lebontani a házát.
Ja, csakhogy egy védtelen kis öregasszony? felejtős...
nyanya001
Nem tudom milyen berendezése lehetett a néninek, de ez az állat
mindenre ráborította a házat, kérdem én milyen jogon ?
Ez nem jogállam.
Ez a ganék, csirkefogó tolvajok állama ahol minden meglehet tenni büntetlenül
egyeseknek !

@Veleda: Ugyan már !
Ez ge...k országa lett, akik büntetlenül tönkretehetik mások életét.
Veleda
@nyanya001: Majd rendőrök fogják ellenőrizni hogyan történik a fűtés? Egy madárcsontú kis öregasszony ugyan mit tehet két kigyúrttal szemben?Persze, hogy jogállam, jogod van kussolni.
verőce21
@Veleda: (10:34) Csak kapcsolódtam a hasonlóan abszurd kéményfüstfigyelő rendőrség új büntetési feladataihoz. Mint Te is, a 10:21-ben. Így inkább "kontracinizmus". Ami már nem is olyan nagy trucc, mert "veszi a lapot, aki veszi a lapot".
A Savanyú Alfonziák pedig harapjanak az ajkaikba. Bocs' :)
Veleda
@verőce21: csak azt kellene tisztáznod magaddal. hogy te kinek az oldalán állsz? és sztem ebben az esetben nincs itt semmi humor.
Hacsak a Senki Alfonzból létrehoztál egy Savanyú Alfonzinát ---na jó ezt még elfogadom:))
JAJMÁR
Kegyetlen gonoszság. Minden oldalról nézve... max., ha másoktól szerzett szuperbirodalmak tűnnének el így. Nem maradna más, csak egy "repedt" teknő. Az helyrebillentené.
Lepényleső
Ez a való élet,vajon ki az,aki ilyet megtehet?
vadnarancs
@dr. prédikátor: Havi 47000-ből meg lehet élni... Ez több, mint a fele. Félig élni is jó. Mocskos GECIK!
bakegya
@JAJMÁR: @Lepényleső: a teknős majd váj MINDEN MAGYARNAK AKIKET FEDÉL NÉLKÜL HAGYOTT ÉS HAGY egy tekenőt a ZÁRT OSZTÁLYON .ABBA ALHATNAK,MOSAKODHATNAK,DE MÉG A MÁSVILÁGRA IS ÁTHAJÓZHATNAK EZEKBEN A MÍNUSZOKBAN AMI MA VAN.Még hogy ház,minek az,,villák ,kastélyok,paloták,irány a vár...A NÉP NYOMORA NEM HATJA MEG ORSOS VICCTORT.
Nem kevés idős embertársunk a fűtetlen lakásba viszi haza a betegszállító,aztán ha van miből befűt magának,ha nincs akkor ott fagyhat meg a saját lakásában-a szerencsésebbeknek segít a szomszéd,de nem így,hogy ledózeroltatja a házat, állami ,rendőri közreműködéssel?!Borzasztó.
verőce21
Aztán volt egy olyan esetem is, úgy 15 éve lehetett. Cégek között kellett igazságügyi szakértőként közreműködnöm, mert az egyik cég eladott a telephelyéből egy nagy darab területet, amelyiken a vevő egy nagyobb irodaházat épített.
Mindketten titokban tudták, hogy a területen az eladó ellátó gázvezetéke halad át, de elhallgatták. Mivel mindkettőnek jó üzletnek tűnt az adás-vétel, azt írták a szerződésbe, hogy az eladó megosztott telek, per-, igény-, és tehermentes. Mindkettő lapított.

Amikor a vevő felépítette az irodaházát, "rájött", hogy az eladó gázvezetékei (több is volt, különböző átmérőjűek és nyomásúak) az előírt védőtávolságon belül vannak az épületének alapozásához. Követelte azok megszüntetését. Szolgalmi jog nem jöhetett számításba, hiszen a vezetékek tényleg belül estek az épülettől való védőtávolságon.
A vége az lett, hogy az eladónak az összes gázvezetékét át kellett helyeznie az eladott telekrészen kívülre, ami kb. ugyanannyiba került neki, mint az eladott telekrész ára!
Hari
@nemkati: ha egy országban a vezetés minden erkölcsi, morális magatartást sutba dob arrogáns nyíltsággal, mert úgy sincs számonkérés, mert erről jo előre gondoskodtak ez átterjed a társadalom más rétegeiben, ennek az eredménye, morális széthullás ,azaz a társadalom halála. Mert gondolom ezt a tettet max. szabálysértésnek fogják megítélni, büntetés egy nevetséges összeg, a következménye egy élet tönkretétele.
nemkati
@Hari: De hát kint volt a rendőrség is, és megállapították, hogy nem történt szabálysértés! Lebontani a szomszéd házát, az teljesen normális dolog.
TASzSz
Nem lepődnék meg, ha hirtelen előkerülne egy "visszadátumozott" bontási engedély!
GeoCravker
A szomszéddal vissza kellene állítatni az eredeti állapotot. Majd először az illegális bontás miatt megfizettetni a bírságot. Aztán, mivel ő nem katasztrófavédelmis, hatósági jogkör önkényes gyakorlása miatt eljárás alá vonni. Kiegészítve az önbíráskodással.
Valószínűleg elég csinos életjáradék jönne össze a néninek. A szomszéd, de a környéke meg egy életre leszokna a hasonlókról.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.