A munkavállalási és tartózkodási engedélyeket vizsgálná az Emberi Erőforrások Minisztériumának új munkacsoportja.

A Népszava értesülései szerint az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) egy munkacsoportja a CEU oktatóinak munkavállalási és tartózkodási engedélyeket vizsgálná. 

A lap szerint a papíron a "Közép-európai Egyetemmel és más intézményekkel történő megegyezés" céljából létrehozott testület feladatköre eléggé árulkodó, ahogy az EMMI nekik küldött válaszából is látszik:

A szakmai grémium feladata lesz többek között a külföldi egyetemek foglalkoztatási jogviszonyainak vizsgálata, munkavállalóik tartózkodási és munkavállalási engedélyének vizsgálata és egyéb jogi kérdések is

- olvasható a cikkben a minisztériumi válasz.

A 444 írta meg, hogy Palkovics László oktatási államtitkár egy kanadai lapnak írt cikket, melyben azzal vádolta a CEU rektorát, Michael Ignatieffet, hogy "túszul ejtette az akadémiai szabadságot Magyarországon", valamint személyes érdekből indított médiaháborút a kormány ellen.

A CEU rektora elképzelhetőnek tartja, hogy az egyetem máshová költözzön Magyarországról.

(Címlapi kép: wikipedia.org/Gphgrd01)

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
"Orbán nem kevésbé veszélyezteti az EU intézményét, mint Erdogan Törökországa. A különbség csupán annyi, hogy Orbán ezt belülről teszi meg. Miután a független szervezeteket és egyetemeket ellehetetlenítették, szabad a pálya előttük. Létrejön egy olyan
ország, melyet az Unió soha nem vett volna fel tagjai közé, egy olyan ország, mely élhetetlen a saját fiataljai számára. „Európa! Európa!” kiáltanak a diákok egy Európához, mely számukra továbbra is a remény és a törvényesség forrása."
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
A gonosz kis törpe akarnok képtelen elviselni az övétől eltérő véleményt!
Eladott Ország
"Orbán nem kevésbé veszélyezteti az EU intézményét, mint Erdogan Törökországa. A különbség csupán annyi, hogy Orbán ezt belülről teszi meg. Miután a független szervezeteket és egyetemeket ellehetetlenítették, szabad a pálya előttük. Létrejön egy olyan
ország, melyet az Unió soha nem vett volna fel tagjai közé, egy olyan ország, mely élhetetlen a saját fiataljai számára. „Európa! Európa!” kiáltanak a diákok egy Európához, mely számukra továbbra is a remény és a törvényesség forrása."
Nessy
26 év után itt és most kiderül, hogy semmi sem volt rendben a CEU körül. Uraim ez olyan hihetetlenül piti, és aljas reakció a részükről, amire már nincs szó!
Jövőre választás, és most mindenki bizonyítani akarja Orbánnak, hogy milyen aljas tud lenni a szent cél érdekében!
Kedves hívek! Jöhet a hozsanna!
Lepényleső
...most,aztán sorra kerül mindenki,hiú remény,hogy kimarad valaki?
Qqberci
Pénztáros Lőrinc még nem jelentkezett be, hogy megvenné a CEU-t? Csinálhatna belőle gázszerelő-szakmunkásképzőt...
coni
A magyarok 90% nem tudja, hogy eszik vagy isszák a CEU-t, főleg külföldiek tanulnak az egyetemen. Csak a civilekre vadásznak, a CEU csak figyelemelterelés mert így a nemzetközi össztűz eltereli a figyelmet a számunkra valóban lényeges dolgokról.
justhpeter
@Nessy: Ne felejtsd el, jövőre választás. Mindenkinek lehetősége lesz oda tenni a jelet ahova akarja. Megfontolhatja, hogy jelöli ezt a nemzeti-keresztény csürhét vagy sem. Remélhetőleg a jelekből az fog kiderülni, hogy a fideSS-kdnp-n kívül is van élet.
Jozefina
Orbán = Erdogan!!! Belefog bukni, de a gonoszság a vérében van. A többség fidesz fogja megbánni, mert ha belülről nem távolítják el orbánt, akkor a fidesz is megbukik. Orbán az utolsókat rúgja és észnélkül csípőböl tüzel bárkire! Elmeháborodott!!!
nezelodo
Na legalább sorra kerűl az a csecsen is, aki teljesen véletlenül a kormány szája íze szerint fenyegetőzött, hazafias érzelmektől fűtve, nemzeti szokásait meg nem tagadva. Vagy ő is majd átesik a rostán a baráti migrákkal együtt, akik a nemzet vejkójával seftelnek?
magyarbakancs
Ez az idegen ellenesség, külföld ellenesség egy meg bomlott elme szüleménye.
Vizsgálják a munkavállalási engedélyeket a CEU-n oktató tanárok, professzoroknál.
Ja és ezt mind be van csomagolva a törvényesség látszat papírjába.
Orbán úr ön tény leg egy bomlott elme tulajdonosa.
quadrocopter
Orbán-Piti Viktor hozta a szokásost, Brüsszelben előadta a megtért bűnbánót, itthon meg tovább folytatja a sunyi, ocsmány, szarházi kis piti bosszúhadjáratát, mindegy, hogy ez nekünk mibe és mennyibe kerül!
bakegya
Orsos orbán bosszúja-cirkusz a NÉPNEK!!!ÜZENET A MÉG ITTHON VEGETÁLNI KÉPES HAZASZERETŐ ÉRTELMISÉGNEK-fű ALATT és kokaskodás kíséretében KÖNYEBB LEOSZTANI A HAZAI STRÓMANJAINAK AZ EURÓMILLIÁRDOK MARADÉKÁT IS.
Alaposan befingatni AZT IS AKI AKÁR CSAKKK SZEMBE JÖN VELE,de ha még az IQ-is több azt már el is takaríttatja akár örökre is.
Cefi
A kormányzat bekaphat egy batyu lófaszt. Tövig. Bő nyállal.Szánalmas csürhe. Mint akik rájuk szavaztak. Napon felejtett szarcsimbókok.
elnyomott
No látjátok, ennyit érnek a békés tüntetések, meg a humorizálás.
Csak reménykedni tud ez a nép, de ha más nem húzza ki a mocsárból, beleragadunk.
Ez van.
Béla333
@elnyomott: 10.29
Arra várhatsz vagy száz évig, hogy helyettünk valaki is rendet tegyen ebben az országban!
A békés tüntetések meg szerintem igen sokat számítanak!
Egyenlőre csak arra ébredt rá sok ember, hogy nemcsak neki van tele a hócipője! Kimondja azt, amit korábban nem mert és még véletlenül sem kimondva, de a Habonyművek illetve az Orbán kormány a döntéseben már nem veheti és nem is veszi figyelmen kívül az elégedetlenkedő tiltakozásokat!
Csak nem szabad ezekkel leállni!
Szerintem!
elnyomott
@Béla333: Miért is másnak kellene rendet teremteni minálunk? Erre tényleg választ várok, ha már ilyen szemrehányóan veted fel!
Orbán sem tüntetésre, sem semmilyen szövegre nem hátrál. Csak a kényszerítő körülményre.
Azzal meg nem szolgálhatunk.
A sok tüntetésnek előbb-utóbb bebörtönzés, zaklatás lesz a vége és el fog csendesedni ez a nép. Mert nincs vezető és nincs kellő bátorság.
Szerintem.
Fradigege
Én nem adtam felhatalmazást, hogy balogh lelkész elvtárs bársonyszéket kapjon. Kivizsgáltam a státuszát és teljes mértékben illegitim számomra. Eltávolításáról intézkedem. A szavazó állampolgárok a főnökeik. Tehát én is. Akkor ez most, hogy a gcbe van?!
Béla333
@elnyomott: 11.41
Lehet hogy félreértettem ezt a beírásod:
"Csak reménykedni tud ez a nép, de ha más nem húzza ki a mocsárból, beleragadunk."

A tüntetéseknél vezető szerintem előbb-utóbb lesz, sőt már talán van is. Például Gulyás Mártont azzal, hogy rabláncon vezették 3 napig, ezzel mintegy megtették a tüntetések egyik vezetőjévé!
Eddig az volt a gond, hogy nem voltak tüntetések, most vannak! Ne szóljuk le, örüljünk ennek, így álljunk neki a folytatásnak! Szerintem!
elnyomott
@Béla333: Én nem szólok le semmit, én kevésnek tartom.
És attól, hogy rabláncon vezetnek valakit, még nem lesz jó vezető. Bár minden tiszteletem és drukkom Gulyás Mártonnak, nem tartom jó vezetőnek.
Csak azt tudja, mit nem akar, csak azt tudja, mit szeretne, de a hogyanról talán még körvonala sincs. Az állandó skandálások bizonyítják, hogy nincs erről semmi.
Amolyan "12 pontot" várnék el egy igazi vezetőtől. Méghozzá konkrétumot, ami nem általános.
Hogy "Orbán takarodj", meg "szabad ország szabad egyetem" -- erre mit lehet lépi egy hatalomnak, ha akarna? Hátha nem is akar!
A netadó is azért volt sikeres, mert egyetlen konkrétumra irányult. Ugye, hogy egyelőre nincs vezető, aki előjönnek valami olyan konkrétummal, ami előbbre vinne?
Remélem érthetően tudtam megfogalmazni, mert én szívesen lennék optimista, szívesen állnék valami konkrétum mellé, ha lenne.
elnyomott
@Béla333: Pl. ha azért lenne tüntetés, hogy legyen népszavazás a Várba költözésről, vagy a Városliget szétveréséről, vagy ne legyen Paks2, az már konkrétum. Egy ilyesmire kellene ráállni és nem tágítani. Egyvalamit ki lehet csikarni, de szabad országot néhány órás skandálással- erre még a világtörténelemben nem volt példa.
SystemError
Putyin rühes, csaholó kutyája vagy Viktor! Nem vagyok egy bosszúálló típus, de remélem összeszarva, az idegtől gyomorrákosan hosszú szenvedés után hagysz majd itt minket:)
CsipkeRózsa
Valamibe bele kellett kötniük. Pénzügyi témába nem tudnak belekötni, mert nem az ország költségvetéséből gazdálkodnak.
bakegya
@CsipkeRózsa: sikerült,nem akármibe és főleg nem akárkibe,akárkikbe belekötni!!!
evacica
Inkább a Habony-Rogán féle kötvényeseket kéne vizsgálni, hogy azok kicsodák!Saját hasznúért akinek volt pénze az mindegy, hogy ki jöhetett M.O. és Európába! Itt nem féltek a territoriális, aljas banda!
kukac50
Egy jól működő egyetem az baj, miért nem adnak pénzt a többi egyetemnek,hogy azok is világszínvonalú diplomát adhassanak! Sorost bántani az egyetem pénzelése miatt,az igencsak agybajra elmebetegségre enged következtetni! Miért nem a Fidesz ad annyi pénzt,hogy Soros pénzére ne legyen szükség!
Csizmás Kond
...tehát hiba van elég csak piszkálni kell...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.