Azt jósolja, hogy az unió pénze nélkül a Fidesz-hatalom egy napig sem lesz életképes. A Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) elnöke szerint már az Európai Bizottság is rájött, amit ő régóta tud, hogy a „fiúk lopnak”. Gyanítom, hogy Brüsszel is régóta tudja, csak hát az unióban – nem Magyarországon – számít a jog, a hivatalok malmai lassan őrölnek, mert össze kell szedni a bizonyítékokat, alaposan fel kell készülni az ellenőrzésre – írta Bokros Lajos. Na, most az EU elkészült. Budapestre küld egy hadseregnyi ellenőrt, hogy évekre visszamenően megvizsgáljanak csaknem minden, legalább részben a “hanyatló nyugat” adófizetőinek pénzéből fedezett projektet, közbeszerzési eljárást.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: Béla333
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Bástya Béla Elvtárs
Még egy Bokros-csomagot nem kérek, köszönöm szépen!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Ha már a magyar ellenzékkel nem megy, talán így sikerül elzargatni a Fideszes maffiát!
Remélem lesz elég idő hogy végigfusson a folyamat a választásokig!
Sámannus
Már megint a gumicsontot szopogatod amit eléd tettek.
Bástya Béla Elvtárs
Még egy Bokros-csomagot nem kérek, köszönöm szépen!
Rockxy
Nekünk nem üzent?
Ez a telegatya se egy fideszleváltó szöveg.
elnyomott
Az ellenszenv ne vakítsa el azért a tisztelt polgárokat.
Mindezt Orbán is tudja. Ezért meg is teszi az előkészületeket ebben is. Ezért kell Putyin támogatása, meg a többi diktátoré.
Nem fog pénz és támogatás nélkül maradni.
elnyomott
@Bástya Béla Elvtárs: - pedig megszorítás nélkül nincs fellendülés. Ez elkerülhetetlen. Ezt tudomásul kellene venni.Nincs olyan, hogy jön valaki és azonnal a németekkel leszünk egy színvonalon!
dodóka
Kedves Bokros Úr ! Maga egy igen okos ember .De mindig a lesz...pott farok rossz oldalára helyezkedik.
cikicakk55
@elnyomott: Szerinted a Ruszkik adnának Vityának egy fillért is? Ott legalább akkora a szegénység mint itt.Lehet látni,mikor valami közvetítés van,hogy azért ott sincs kolbászból a kerítés..Brüsszelnek,meg az EU-nak is toll a fülébe,hogy 8 éve kellett ahhoz,hogy észre vegyék mennyit lop a FideSS Magyarországon.Még most sem vették volna észre,vagy legalább is ráhagynák,ha nem huzakodna velük Orbán.Drága árat fizet a hatalom megtartásáért.Orbánnak pénz már annyira nem fontos mint a hatalom,mert miközben Ő küzd a hatalomért,Mészáros Lölő és Rogán duzzasztják a bankszámláját.Gusztustalan egy társaság,csak az a baj,ha az EU nem ad több pénzt, azt is a nép szívja meg,mert nekünk nincs tartalékunk,nekik meg még a dédunokákig is kitart.
Főlökött
Bokros Lajos-nál is "tele a gatya" mivel még egyszer nem fog oda kikerülni ( most is neccesen van ott ), egy ilyen jól-túl-agyon-fizetett állásra, tehát kereshet magának helyet valahol, ha talál...Az idő pedig fogyóban...
elnyomott
@Bástya Béla Elvtárs: - milyen más megoldást találsz célravezetőnek, mint a megszorítást?
elnyomott
@cikicakk55: - az orosz nép lehet, hogy szegény, de Putyin nem. Azon kívül adnak annyit, amennyi a kedves vezetőnek kell és cserébe alattvalók leszünk. Ez megéri mindkét vezetőnek bőségesen.
colibri
@Főlökött: Azt hogy értsem, hogy "most is neccesen van ott"? Hol? Elmagyaráznád? Köszi!
kissé felnőttem
@Bástya Béla Elvtárs: politika és gazdaság az átkosban sem mosodott össze. itt meg csak politika van, pénz, termelés, hatékonyság, miegymás hol? a lenyult szőlősben szántókon erdőkben, álom és valoság csalóka fényei. a török hódoltság után északról tótokat hoztak telepitettek ide !!! hogy miveljék uraság föggyeit most kit hoznak majd a 20 évre elitélt sitteseket? NSZK 800,000 Ft -ért keres buszvezetőt BKK hoz 400,000 -ért sem mennek gondolkodni ezeken már rég nem is érdemes.és ez nem ámitás mint a nyugdijasok prémiuma miegymás .
65 %-al az alma ára emelkedett ez mi a turó ?? az élőállat is majd ennyivel . A BÉRE IS TÁN ??? vagy , el kéne gondolkodni a szakadék szélén ha máshol nem
colibri
@Bástya Béla Elvtárs: 15:45 Persze, hogy a megszorítást senki nem szereti és nem kéri, DE! nem gondolod, hogy a rengeteg túlköltekezésnek egyszer kopp lesz a vége? Most hopp van, orbánéknak és holdudvaruknak már kánaán, 8 éve egyfolytában egyre biztosabban állnak a lábukon családostól, sőt, az ezt követő kopp esetén is bőségesen lesz mit aprítaniuk a tejbe. Aki most ennek tapsol és hosszabbítja az orbán-korszakot, lehetséges, hogy jó nagy megszorító csomagnak ágyaz be! Az eu pénzbeömlésnek is vége lesz és még újabb gazdasági válság is bekövetkezhet. Nem Bokrost kell szidni, ha más észnélkül elkúrja a dolgokat!
Főlökött
@colibri: Nem emlékszel arra, amikor a mandátumát visszaadta és új pártot alapított ? Régi pártja felszólította a brüsszeli mandátum visszaadására is, de Ő ettől elzárkózott. 1-2 hétig lovagolt ezen a média, majd lecsengett a téma. Erre gondoltam...
Bocsi, ha nem fogalmaztam pontosan...Arra próbáltam utalni, hogy nemhogy az európai plénumra való kikerülése kizárt lenne, még az itteni parlamenti bekerülése is necces, elhanyagolható !
A mostani ellenzék elképzelése mostanság, a túlélésről - életfenntartásról - politikai bentmaradásról szól és eszük ágában sincs, kormányváltásról álmodozni. Ha ezt mondják, akkor csak mondanak valamit, hazudnak.

Nézd meg az MSZP-t, úgy leamortizálják Molnárral az élen, hogy örülnek, ha bekerülnek a parlamentbe, minimális létszámban. Gyurcsánnyal egyezkedés lesz a vesztük, mert olyan kerületeket is el fognak veszíteni, melyeket eddig fölényesen nyertek. Mi ennek az ára ? Ez. Miért, hogy Molnár maradjon a politikában és a parlamentben. Szóval nincs egy átütő olyan erő, mely kormányváltást tudna eszközölni mostanság.
Illetve úgy tűnik, hogy ezen állapot marad is, sajnos... Így már remélem érthetőbb :)
Peller Anikó
@colibri: Aki ennek tapsol az haszonélvezője a holdudvarnak vagy csak egyszerűen elmebeteg.

Te @Bástya:! Megértem ha buktál a Bokros miatt, de ő nem magának lopta ám a pénzt. A gecik meg minden Eus támogatást lenyúltak, felemelték az adókat, megszopatták a bankokat és a multikat mire azok vagy bezártak vagy visszafognak. Marshal segélynyi pénzt loptak el.

És te a Bokrost szidod?
Klubtag
Akik a Bokros-féle gazdaságfilozófiához hozzá akarnának szólni, ahhoz bizony több kellene, a fidesz által felkorbácsolt indulati érvelésnél (például néminemű hozzáértés)...de hát ezt hiába is üzenem bármelyik félnek...akik csak érzelmi alapon képesek a véleményalkotásra...
Főlökött
@Klubtag: Bocsánat, közgazdász is vagyok, amúgy van több diplomám is de hagyjuk, nem ez a lényeg. Nem szokásom, érzelmi alapú megnyilánulás, se a személyeskedés. A Bokros-féle gazdaságfilozófia maradjon ott, ahol oktatják :) Valahogy úgy tűnt számomra, nem a realitás talaján áll, de ez is mindegy, hagyjuk. Én nem értek vele egyet, mert rugalmasan, a mostani viszonyokat figyelembe véve kellene ténykedni - egy igen rugalmas és flexibilis gazdaságpolitikával, a mostani erőket - eszközöket felhasználva, egy olyan stratégiai és rövidtávú programot kidolgozni, mely a jövőt is felgyelembe veszi. Na ezt hiányolom.
A mostani ténykedésével viszont, szerintem labdába sem fog tudni rúgni.
kereső
@Bástya Béla Elvtárs: Akkor sem kérte senki,de muszáj volt.1994-re az Antall-Boros kormány hathatós dilettáns kormányzása eredményeként az ország tényleg! a gazdasági összeomlás szélén állt/ nem úgy mint a 2010-es kormányváltáskor, amit divat most úgy beállitani, és erre fogni mindent,de ez egy másik történet/,és ha nincs a Bokros csomag,majd Békesi józan gazdasági és pénzügyi politikája, akkor jön a hiperinfláció és minden ami ezzel jár. Nagyon fájt mindenkinek, de ez volt az ár, hogy túléltük. Tehát kérlek ezért ne az okozatot hibáztasd, hanem az okot.
Klubtag
@Főlökött: ...üdvözöllek kedves "kolléga"...nem baj, ha nem értünk egyet, fő, hogy a gyakorlat igazolja álláspontunkat, én jól boldogulok,.. ez befolyásolja, hogy számomra mi az érték...Te, hogy állsz vele?...
1magyar
A megszorításokból nagyon elegünk van már, 30 éve minden kormány ezt mondogatja és teszi.
Jó lenne már ha az emberek is jobban élnének nem csak a csókosok!
colibri
@Főlökött: 16:17 Köszönöm a magyarázatot. Így már érthetőbb.
Azzal nem igazán foglalkozok (főleg így utólag), hogy anno a mandátumát nem adta vissza és maradt EP képviselő, mert illendő, vagy sem, a magyar parlamenti képviselők is hasonlóan cselekszenek, pedig az itteni díjazást egy napon nem lehet emlegetni az eu-s keresettel. Szerintem Bokros is tisztában van azzal, hogy ő már nem kerül ki Brüsszelbe képviselőnek, ezzel is egyet értek. Különben úgy emlékezem, ő úgy került a politikába, hogy pénzügyminiszter lett belőle és beszippantotta az MDF, de igazán azóta politizál, amióta saját pártja van. A talán mérhetetlen Moma.
Az ellenzékkel, mszpvel kapcsolatos véleményeddel is egyet értek. Az mszp nagyon régóta mélyrepülésben van és már túl hosszú az az idő, amit túlélésnek lehet nevezni, Itt már inkább elbukásról, vagy hosszas agonizálásról beszélhetünk.
Yoda69
Szurkolok az EU bizottsagnak, hogy hazavagjak ezt a hazaarulo maffia bandat, meg ha ez buntetesbe is fog kerulni az orszagnak. Viszont ha kivagjak ezeket az eloskodoket a haza testebol, akkor az orszag ujra erore fog kapni.
karma1
@cikicakk55: Mar adtak. Hiszen arra adnak elore penzt, hogy fel tudjak epiteni - tobbszorosen tularazottan Paks2-t.
Amikor nemreg Kinaban volt egy oriasi gazdasagi es diplomaciai kuldottseggel, akkor nem saroroztt: egyenesen PENZT KERT Kinatol! Kinanak meg mindig lesz annyi penze, hogy ennek a lopos cigusnak adjon, hiszen nekik erdekuk, hogy a mar 25 eve Magyarorszagon elo kinaiak tudjanak nyugodtan kereskedni, es el lehessen adni a filleres szart a magyar piacon. (Mashova ugyse nagyon tudnak szallitani, vagy ahova igen, ott meg a magyarorszagi arnal is olcsobban, annak a feleert lehet kinai holmikat venni.
Semmit nem erezne tobbet a magyar polgar megszoritast akkor sem, hogyha Bokros ujrainditana az ujraszabott programjat: Egyszer es mindenkorra tudomasul kell venni, hogy a magyar kisember az utolso 8 evben szinte egy fillert sem latott a brusszeli penzekbol, Azzal a kulonbseggel, hogyha Bokros ujra a kezebe vehetne a gazdasagot, lehet, hogy egy-ket evig szinten nem javulna latvanyosan a kozeposztaly helyzete (mert a legrosszabb helyzetben levokre van Bokrosnak mentoterve), viszont a meg 2020-ig bejovo unios penzek nem a meszaroslolo meg a tobbi rablo kezebe, hanem szigoruan az allamhaztartasba mennek.
Bokrosnak most sokkal rosszabb helyzetbol kellene visszahozni az orszagot, mint 89-ben... Az emberek sohasem szeretik azt az embert, aki azt mondja, hogy "ez egy kicsit fajni fog", mint azt, aki azt hazudja, hogy "aaa', semmi sem fog tortenni", es kozben erzestelenites nelkul levagja a labad. Melyik a jobb? Aki azt hazudja, hogy mindenben a mennyorszagot fogja nyujtani - aztan latjuk, mire kepes csak -, vagy azt mondja, hogyha minden intezkedest betartanak, akkor 2-3 even belul MINDENKEPPEN javulni fog a gazdasagi helyzet.
A kis partok tele vannak jo szakemberekkel, akiknek csak kicsi mozgasteruk maradt mara, mert senki nem akarja oket komolyan venni, hiszen reszei voltak a gengsztervaltasnak, pedig ezt igy sommasan elintezni, kijelenteni nem lehet!
Desischado
Szégyen, hogy az EU-nak nyolc év kellett ahhoz, hogy észerevegye, orbánék mekkora tolvajok. Ami a megszorításokat illeti, van mikor kellhet, de nekem elegem van már belőlük. Én azt tenném, hogy megszüntetném a lopást, elszámoltatnám a lopott vagyont, és megszüntetném a felesleges beruházásokat. Valamint a felesleges, pénznyelő rendszereket. Szerintem egyből lenne pénz!
hetöndöe
Felettéb tetszenek ezek a Bokros ellenes kirohanások.30 fajta új adó,27%-os ÁFA,Manyup elvétele,a táppénz megnyírbálása, a rokkantjáradékok elvétele,a korkedvezményes nyugdíjlehetőség elvétele nem is megszorítás ugye.XDXDXD A sort még lehetne folytatni napestig.Ezekhez a retkekhez képest Bokros finom úriember volt a tudásáról nem is beszélve.A Bokros csomag a mostanihoz képest csak egy apró bolhafing.Az a fontos,hogy nincsenek megszorítások,mert a fityfasz nem megszorításpárti.XDXDXD
cikicakk55
@elnyomott: Azt egy pillanatra sem gondoltam,hogy az Orbán családnak veszteséges lenne,ha bennünket ki rúg az Eu. A ruszkiknál is úgy van mint nálunk. A vegír dőzsől, a nép nyomorog. Ezért az csak félmegoldás,ha az EU megvonja a támogatást. Orbánnal kéne kezdeni valamit,mert az igaz,hogy a hatalom elvesztése számára a legnagyobb veszteség,de csak egyik mézes csuporból a másikba esik,még a népet majd a ruszkik nyomorgatják tovább. Jó lenne inkább időben elkapni mielőtt bár merre is lelécel.
elnyomott
@cikicakk55: - ezért nem siet az Eu. Mert a diktátorokkal nem tud mit kezdeni senki más, ha az ország nem. A nép látja mindig mindennek kárát.
cikicakk55
@elnyomott: Ebben a pillanatban lett vége a déli híradonak.( Nem az M1- en nézem.) Most mondták,hogy 2 év múlva teljesen mindegy hol tart Paks Ii a törlesztést meg kell kezdeni Oroszország felé. Mint tudjuk,az a kölcsön amit Putyin adott,már alapból 100% kamattal működik és akkor még nem beszéltünk arról a szokásról,hogy menet közben kiderülhet,hogy sokkal drágábbak a kiadások, mint a tervezettnek. Tehát nyugodtan mondhatjuk,hogy kb. 3x - os árat kell vissza fizetnünk egy olyan dologért,ami az egész világ szerint életveszélyes,elavult, és nem kifizetődő. Na és ami a legnagyobb gond,hogy mind ezt az egyre kevesebb aktív dolgozó adójából,az az közpénzből kell kifizetni.
Bástya Béla Elvtárs
@Peller Anikó: Nem buktam, hanem bűnbak voltam közel tízmillió embertársammal! Tudod, én vagyok az egyik aranytojást tojó tyúk a sok közül, aki itt még adót fizet s ne rajtam verje le, amit a felső tízezer eldorbézol akár vörös, akár narancs!!!
cikicakk55
@karma1: Drága Barátnőm! Sajnos tisztában vagyok vele,mit jelent számunkra Orbán lepaktálása Putyinnal.Nincs nekem semmi bajom Bokrossal,mert az Ő csomagjának szerencsétlen nevet adtak,a " megszorítások" névvel.Orbán ezeket mint " az ország fellendítésére" jelszót adta,aminek sokkal nagyobb megszorítások az ára,mint Bokros csomagjának. Azzal van bajom,hogy 28 éve minden megnyert választás után azt halljuk,hogy " Sajnos üres államkasszát vettünk át,így az első 1-2 évben sajnos nem tudjuk a beígért javításokat megteremteni,de megéri a várakozást,mert aztán már itt a Hawaii." Aztán eltelik a 4 éve( mostanában már 8) és sehol semmi javulás,sőt egyre rosszabb. Valahogy mindig úgy jön ki a lépés,hogy ígérettel teli a padlás, megígérik az elszámoltatásokat,vagyonelkobzásokat,stb és eddig még szinte alig volt politikus aki tényleg börtönbe került.Mikor nagyon szorul a hurok a nyakuk körül,akkor beáldozzák a legkisebb halat és azt esetleg lecsukják,de mi nem llátunk a színfalak mögé,hogy az tényleg úgy van-e? Elhiszem,hogy Bokros jót akar,igaza is van,de akik itt élnek az országban azoknak keserű a szájízük a Bokros csomag miatt,pedig annó annak köszönhette a következő párt,hogy nem volt annyira üres az államkassza. Az lenne már a jó,ha látnánk ezt a csuti basát vezetőszáron,látnánk a milliárdokat amint pakolják vissza a közpénzbe. Az Orbán média miatt itt rengetegen elhiszik,hogy Orbán magasan vezet,pedig nem annyira biztos ám az.Rengeteg oldalt böngészgetek és nem úgy látom,hogy Orbán annyira népszerű lenne..Inkább az jön le,hogy a nép egyre kiábrándultabb.A régiekket már nem kéri vissza,mert kiábrándultak, az újaknak meg nem hiszünk,hisz mind olyan szépeket ígér és ezt már a 28 év alatt megtanultuk,hogy nem lehet elhinni. A momentumosok,akik a gengszterváltáskor még cumis üvegből itták a tejbepapit,fogalmuk sincs,hogy mi volt azelőtt és mi lett ebből az országból.Nem saját bőrükön tapasztalták meg a változást.Szüleik gondolom azon szerencsések közül kerültek ki,akik anyagilag...
karma1
@cikicakk55: Szia Dragam, hat nagyon pontos ko'r- es korrajzot adtal le - bizony en is a kadari idokben eltem le az eletem nagyobbik reszet, tehat tudom, hogy mindig az volt a duma, hogy "elvtarsak, most egy kis megszoritas, mert nem jut annyi, stb...:", de akkor valoban nem jutott, hiszen a ket haboru meg 56 betette a kaput,...Az antall jozsef jol elqrta a valtast - bar egyaltalaban enm csipem ot, de becsuletere legyen mondva, ezt az utat a vilagon elsokent neki kellet bejarnia, nem volt valasztasa, de pelda sem volt elotte...
Azt hiszem, utoljara a Bokros csomagban hallottunk arrol, hogy meg kell szoritani a nadragszijat, es ahogy fentebb irtam, mar elkezdett dolgozni a Bokros csomag, jottek elo a pozitivumai, amikor beutott a recesszio es orban viktor 2010-ben.
Ha akkor meg legalabb 4 evig kitartott volna a Bajnai kormany, es kovetkezetesen vittek volna vegig a programokat, akkor mara ott lennenk a volt szoci orszagok kozott az elmezonyben. De jott a csuti torz mano, aki egyszer nem ejtette ki a szajan, hogy most fajni fog es jonnek a megszoritasok, hanem egyszeruen ellopta a szatok elol a betevo falatot! Azt az anomaliat nekem senki sem tudja megmagyarazni, hogyha annyira szarnyal a magyar gazdasag, akkor miert kell a paksi kolcson, miert kert kerek perec kolcsont a kinai elnoktol, miert latja, hogy oriasi baj van, ha nem jon a brusszeli penz..
Ha orban marad, akkor meg jobban ki fog fenyesedni a jovo - az oveke, - es a lopasok felgyorsulnak majd, - a kisember sokkal melyebbre fog sullyedni, csak eppen nem szolnak nekik errol, mint ahogy ezt annakidejen Bokros, Bekesi megtettek, viszont ok felelosseggel felvazoltak a megszoritasoik utan egy megvalosithato jovokepet is.
Mindenkinek le kell nyelnie a bekat, es bizony a regiekben kellene ujra bizni, mert a haboru utani OSSZES kormany (komcsi kormany) nem okozott annyi borzalmat, mint orban, plane az utolso 8 evben.
Az apatiat orban nem fogja orvosolni, hanem nagyon orul neki...
cikicakk55
@elnyomott: Teljesen igazad van. Sajnos a nép legnagyobb részét nem közgazdászok, és a politikához értők teszik ki. A nép a dolgozó emberekből áll,akik a munkájukhoz értenek és szabad idejükben megpróbálnak valamit kisütni a sok hazugságból ami a csapból is folyik.A nép csak azt érzi,hogy bár mennyit is dolgozik,bár mennyire is "szárnyal" az ország,bár mennyire is csökkent a munkanélküliek száma,valahogy nem élünk jobban.Ahhoz,hogy a politikához nem értő népet összefogják,és ne egymást vagy a nyugdíjasokat marják,kéne egy komoly ellenzék is,akik vannak,mert ugye havonta több milliárdot kifizetnek nekik fizetés gyanánt.Tehát hiába is birkázzák le a magyar embereket,egy lakatos,pék, ápolónő,szakács stb nem fogja tudni hol kezdjen hozzá. Sajnos akik megtehetnék,azok piszok jól elüldögélnek az eddig megszerzett bankszámláikon,anyucijuk mint a kotlós űl a pénzükön,még apuci vagy bejár a parlamentbe,vagy nem,de lényeg,hogy kapja az albérleti hozzájárulást,a benzinpénz,és lehet,hogy a padosok helyett, az elit számára elérhető prostikkal múlatják az időt.
Pöpec
Bokros a maga szakterületén kiváló, ütik is fideszék ahol érik. Számukra sajnálatosan nem nagyon van hol ütni mert nincs fájó pontja: rokonait nem ültette állami kulcspozíciókba, nem korrumpálható - ha az lett volna, polt már lecsukatta volna_ és rendre leleplezi orbán közgazdasági hazugságait.
Személyét korábbi csomagjával azonosítják. Nem kéne ezt a jövőre kivetíteni, mert ma nem az a korszak van. Amit megszüntetne most pl.:
"20.10 Meg kell szüntetni a határon túli magyarság politikai, gazdasági, oktatási, kulturális, vallási stb. szervezeteinek hazai pártpolitikai alapon történő támogatását. Politikai szervezetek anyagi támogatást ne kapjanak. Gazdasági, oktatási, kulturális, vallási stb. szervezetek anyagi támogatása kizárólag az adott területre jellemző, nyilvánosan ellenőrizhető minőségi követelmények érvényesítése mellett képzelhető el."
A MOMA programja a jogállamiság visszaállításával indul. A nép nem érti ezt a végtelenül fontos pontot, ezért aztán Bokros politikai esélyei minimálisak. Nekünk nemzeti maszlagba csomagolt tüzifa és bözsiutalvány kell.
Kár.
www.moma.hu/programpontok
Klubtag
@cikicakk55: Sajnos a politika már csak olyan, hogy bizonyos szakmai területekre bepofátlankodik és tesz rajtuk erőszakot, mint például a gazdasági folyamatok vagy az oktatás, a kultúra, néha még a művészet is. Ha pedig bizonytalan esetleg, akkor segítségül hívja a vallási felekezetek azon részét, akik hajlandóak erre. A mostani kurzus politikusai mérhetetlen önhittségükben,de annál csekélyebb képességükkel bizonygatják az embereknek, hogy miért kell rájuk szavazni, miért ők az egyedüli üdvözítők és ehhez minden szakmában megtalálják azokat, akik hajlandóak kollaborálni a hatalommal (közgazdászok között éppúgy, mint gázszerelők között...:D). De hát nincs új a nap alatt, ezt életem első 40 évében már átéltem...Mint korábbi hsz-emben valahol már leírtam, azon kevesek közé tartozom, akik a legtisztességesebb politikai "ajánlatot" a MOMA részéről olvastam.
Csizmás Kond
...mogyuk a a vén horgas is a saját tanári fizetéséből kéne politizáljon nem nagyon hallana a károgása
Bástya Béla Elvtárs
@elnyomott: Nem is akarok a németekkel EGY színvonalon lenni!
elnyomott
@Bástya Béla Elvtárs: - ja te inkább az oroszokat, vagy a kínaiakat választod?
elnyomott
@Bástya Béla Elvtárs: - nosza, migrálj oda!
42
Eddig is tudtam, de nem gondoltam rá így.
Pár napja láttam a nácikról egy filmet.
Egyből orbán jutott az eszembe (ezt köves somlónak ajánlom: Tudod, kiscsíra, amíg nem ismeritek el Jézust Isten fiaként, addig nektek alkonyzóna).
Szóval volt Németország, és hidd el, ha nem lettek volna szövetségesei (olaszok, japánok, magyarok), Németország akkor is neki megy egyedül az egész világnak (mert mertek nagyot álmodni). Az EGÉSZ világnak össze kellett fogni, hogy meg tudják fékezni, és még agy is óriási emberáldozatok árán sikerült csak.

orbán viktor ugyanez a bullshitgenerátor.
DE!!!
Ez nem orbán viktor erejét, hanem a mérhetetlen gonoszságát mutatja.
Ezért mondható ki: hogy orbán viktor a velejéig romlott, minden jóra képtelen (ami jóra képes, az csak pávatánc látszat), emberölő, a saját érdekeiért mindent, és mindenkit feláldozni hajlandó.
Ennek a fajtának semmi nem számít - sem Isten, sem ember.
Csak zúzz, rág, tipor, feléget - amíg bele nem szalad egy péklapátba...
42
@Bástya Béla Elvtárs: Hülye gyerek!
Fogalmad sincs, hogy miről beszélsz.
Horn Gyula pár év türelmet kért, és Bokrossal, nem hogy kihozta a dzsuvából az országot, hanem növekedési pályára állította.
Aztán jött az első - és sajnos nem az utolsó - orbánkurmány.

Megsúgom neked, hogy abban a pár évben semmit nem éreztem a bajból, de ha éreztem is volna, az ország érdeke miatt lenyeltem volna a békát.
Viszont jött az orbán, és mindent pozitívumot felélt.
Sokat magyarkodott, az apjának kőbányát lopott, magának meg szőlőültetvényeket.
Viszont az már akkor is látszott, hogy ez az ember EGYSZERŰEN SAJNÁLJA A PÉNZT a magyar emberektől, nem akarja, hogy kitörjön ez az ország a nyomorból.

Kim Dzsong Orbán, ha tehetné, Észak-Koreához hasonló állapotokat teremtene itt.
Azért nem elégedett, mert hiába van hatalma, pénze, 50%-os támogatottsága, nem tud totalitárius diktatúrát létrehozni - pedig ő abban érezné igazán otthon magát.
Bástya Béla Elvtárs
@elnyomott: Én itt születtem! Sehova nem akarok "migrálni" !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.