Hónapról hónapra erősödik a Fidesz, és ennek okai közül az egyik legfontosabb, hogy az elmúlt évekbeli gazdasági intézkedések kézzelfogható eredményeket hoztak az embereknél – mondta Nagy Dániel, a Nézőpont Intézet vezető kutatója pénteken az M1 aktuális csatornán.

Nézőpont: a nyugdíjasok Erzsébet-utalványa azt jelzi, "jól megy a gazdaságnak"
Fotó: Mohai Balázs/MTI

Nagy Dániel jelezte: decemberi felmérésük és a novemberi közvélemény-kutatások összesítése is a kormánypártok erősödését mutatják.

Ha most vasárnap lenne a választás, a Fidesz-KDNP 50 százalék fölötti eredményt érne el, tehát több szavazatot kapna, mint a többi párt összesen

- hangsúlyozta.

Szerinte valószínűleg azért tudta növelni táborát a Fidesz-KDNP, mert minden társadalmi rétegben van előrelépés.

Példaként említette, hogy a nyugdíjasok második éve kapják az Erzsébet-utalványokat, amire azért van lehetőség, mert "jól megy a gazdaságnak", és a kiskereskedelmi forgalom évről évre növekszik.

Kitért arra is, hogy szerinte Gyurcsány Ferenc már 2022-re készül; a baloldalon több lista lesz, ez azt jelenti, hogy meg akarják méretni magukat, és ha Gyurcsány Ferenc pártja állítja a legerősebb listát 2018-ban, akkor mondhatja, hogy ő "a baloldal vezére".

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
De a minisztériumi dolgozóknak mégjobban megy, mert nekik nem tízezer ft-os utalvánnyal szúrták ki a szemüket! Mocskos, hazug férgek!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Persze mindenki tudja, ez olyan mint a metanol a falusi piacon. Csak azok rókáznak akik ittak belőle. A gazdaság is addig erős amíg a piac fizeti nem az állam. Mercédeszt nem árulnak Zsókáé. Miért is?
peterkelemen
Hát persze! Olyan jól megy a gazdaság Orbán államában, hogy milliók menekülnek el és milliók nélkülöznek.
Desischado
De a minisztériumi dolgozóknak mégjobban megy, mert nekik nem tízezer ft-os utalvánnyal szúrták ki a szemüket! Mocskos, hazug férgek!
Yoda69
Ha jol menne, akkor 1 nullaval tobb lenne a boritekban. Igy ez csak alamizsna, es toredeke annak amit maguknak lopott el kormany. Jo pelda erre a fideSSes miniszter, aki 200.000 Ft Erzsebet utalvanyt osztott ki maganak. Aztan amikor lebasztak, akkor persze felajanlotta egy alapitvanynak. Gusztustalan fergek.
Perwool
Épeszű embernek nem lehet beadni hogy az egy sikeres fejlődő és szabad ország ahonnan így menekül a jó nép ...

A birkát nem hatják meg a tények . Ha a Führer azt mondja hogy sikeres ország vagyunk akkor mi az is vagyunk, még ha éhen is döglik a birka és kiürül az ország akkor is.
Pálinkás Pál
Nyomorult narancsok..ha annyira jól megy..minek a kínai meg a ruszki kölcsön???Állítólag mi megélünk más pénze nélkül...
dr. prédikátor
Fityfasz gecik!!! Basszátok az anyátokat!!!
Eladott Ország
Árbevétel a fidesz kötődésű elemző cégeknél.
4cdn.hu/kraken/image/upload/s--OpaARz8y--/w_1160/71cVEkF843z5Cc7fs.png
"Ha most vasárnap lenne a választás, a Fidesz-KDNP 50 százalék fölötti eredményt érne el,..."
Lóf*szt mama.
papa.49
BeNézőpont ezt biza benéztétek rendesen !!!
Ha valóban jól menne a gazdaság nem látnád az üzletekben az olcsó árukat kereső nyuggereket, amint azt lesik melyik áru az olcsóbb !!!
Az pedig ha valóban rendes emberek lennének az országvezetői a nyugdíjhoz odacsapták volna azt nyomorult 10 ezret, oszt. jónapot !!!
DE ti nem rendesek, hanem TETŰK VAGYTOK, mi szükség volt a csutigörény levelére mindenki pont leszarja az irományát vele együtt !!!
Az meg már csak hab a tortán, hogy jól elhúztátok a kézbesítést végül is sokan pénzért vásárolták meg a kaját az ünnepekre, mert TI HAZUG, MEGBÍZHATATLAN TETVEK VAGYTOK !!!
A benéző intézetet feldughatjátok magatoknak !!!
magyarbakancs
jól megy a gazdaság?
Kérem számolják össze hazánkon kívüli Magyar világtermék menyi van.
Legalább 5 íjét mondjon.
nezelodo
Már maga a cím is hazug állítás. Az Erzsébet utalvány nem a gazdaság állapotát, hanem a választás közeledtét jelzi, és a hatalom birtokosainak rettegését, hogy kiűzetik a paradicsomból a hatalmi "elit". A kormány majd magasról tesz a nyuggerekre a választások után. Akkor majd megnézhetik magukat azokban az ügyekben a választópolgárok, amelyeket elnapolt a kormány. Keményen be fogja pótolni azt a néhány adófajtát, amit taktikai okokból elhalasztott.
Nyugodtan készülhet a vidék a kútadótól a nem vadászkutyák ebadójára, de azt is jól tennék, ha átlapoznák a korábbi fű alatt megjelent jogszabályokat, pl az udvaron kivágott elkorhadt fa illetékét, és annak elmulasztása esetén a bírság mértékét, a több tucatnyi adónemmel együtt amit a szeretett adócsökkentő kormányunk bevasal rajtunk.
Gyanítom, a most sokszor kifogásolt, akadályozott szólás szabadságot és a most diktatórikusnak vélt rendszert is visszasírják majd, mert a győzelmük esetén Orbán bosszúvágya, ami ma is legendás, új erőre kap, egyre alacsonyabb szintekre lecsorgatva áll bosszút az őt és tolvaj rendszerét bírálókon.
Eladott Ország
Nézőpont: "jól megy a gazdaságnak"
Az ország pont annyira áll a saját lábán, mint amennyire Orbán Ráhel, vagy férje, Tiborcz István áll a sajátján. Miközben habzó szájjal támadjuk az uniós intézményeket – tudva, hogy az unió keze meg van kötve velünk szemben – addig a gazdaságunk motorját pont az ő forrásaik adják. Az uniós pénzek voltak azok, amelyek felhasználásával kiépülhetett a NER rendszere. Az uniós pénzeknek köszönhető Mészáros Lőrinc csodás meggazdagodása, valamint egy
teljes oligarcha hálózat kiépülése. A Magyarország számára utalt több ezer milliárd forint egy történelmi esély volt számunkra, egy esély arra, hogy valóban újraépítsük az országot a szovjet
megszállást követően. Egy esély a nyugathoz való felzárkózásra. Ezzel azonban a magyar kormány visszaélt és a pénz nagy részét sikerrel vagy ellopta, vagy elherdálta. Látszatintézkedésekre, soha meg nem térülő beruházásokra költötte azt a sok ezer milliárdot, amelyből egy jövőt lehetett volna felépíteni.
papa.49
Az Uniós pénzek lehettek volna az ország számára a ,,Marsall terv,, de a csutigörény és bandája ezt ELLOPTA, így mikor a pénzvonat véget ér, itt fogunk állni egy szál faszba csomagolva semmi nélkül, viszont ők habosra lopták magukat !!!
Ez a pénz megadta volna a lehetőséget a felzárkózásra, elbaszták mindenféle semmiségre, stadionokra, 30 centis kilátókra, használhatatlan utakra, térkövezésre, meg a klientúra milliárdossá tételére !!!
Katalina62
Na igen, jövőre választások lesznek! De az már kétséges, hogy jövőre is kapunk Böske-utalványt!
Nessy
fene megette, ha ennyire "megy jól a gazdaság"!
Azért ha összehasonlítom a minisztériumokban kiosztott 100 - 200 ezer forintos utalványokkal a 10 ezret, akkor látom mennyire "becsül" pártunk és kormányunk! Nos, én is őket!
Yeromos
Jól megy a gazdaságnak ezért a nyugdíjasok jelentős jutalmat kaptak, 10 000 Ft 2017-re vetítve havi 833 Ft. De ezek a tetvek ebből is kampány csinálnak, vajon miért nem csapták hozzá azt a 10 000 Ft-t az utolsó nyugdíjhoz, akkor nem lenne tele vele a lakájmédia. Talán akkor a posta sem dőlt volna be, és költségek is kevesebbek lettek volna.
advocat
Azért ez a fejenként 10.000.- ft (amiből azért 27 % az áfa) nem dob meg semmit, de marha jól hangzik. És a vén, agyilag már nem teljes kapacitásúak (bocs' én is benne vagyok a korban, csak néha még gondolkodom, de minek) meg beveszik.
Bocsánat! Pintér Sanyi cége 400.000/dolgozó fölött adott! A növelésre még a Bajnai kormány javasolta növekedés lehetősége (végre egy kicsit növekszünk, hála a nyugat autóvásárlónak) adott okot. Nem Viktor! De ezt ki tudja???
lópicigáspár
Olyannyira jól megy, hogy Makón a polgármester osztogatja tízezrével az időseknek! Olvasom a határozatot, amivel kísérik és az áll az indokolási részben, hogy XY kérelmére! Mondom a faternak, ennyire meg vagy szorulva, hogy ilyeneket kérsz a fidesztől!?Hát majdnem összevesztünk, hogy mit nem képzelek róla! Felháborító!!
simmering73
A nyugdíjasok Erzsébet utalványa azt jelzi, hogy közeleg a választás.
quadrocopter
A lóf@szt azt jelzi, hogy jól megy a gazdaságnak! Mitől lennék az un tagországasi közül az utolsó négyben, ha jól megy?
Azt jelzi, hogy növekszik a választási fosás!
Nessy
@Yeromos: Viszont a haver cégnek nem lett volna karácsonyi pulykapénze!
Mire levásárolja az ember, marad belőle 7300 forint! Az havi 600 forint évre visszavetítve! És mindezért még hülyének is néznek!
Sőt külhonba is elküldik! Ausztráliába gondolom, remekűl elkölthető.
De vehet pár százezer forintér repülőjegyet, hogy kipótolva a reptéren megebédeljen, és mehet is vissza!
Zeta
Jól megy a gazdaságnak! ?
Vajon mért is vagyunk az európai rangsor ötödikjei ? HÁTULRÓL!
kokopelli
@Yeromos: ...az jön le az egészből "külföldia felé",hogy a magyar "ME" kará-
csonyi pénzt is juttat a nyugdíjasoknak! A tájékozatlan "ottani" nyugdíjasok majd
kérdezik,hogy: "... mi miért nem kapunk " (nem ismerve az átváltási kurzust és a
a kapott 10 000 Ft vásárlási értékét, ..a 27%-os áfát és azt,hogy egy fillérrel sem
ólcsóbb az élelmiszer mint nyugaton! (pl. Lidl a Lidl-lel összevetve...) ;-)
vitriol
már ott tartunk, hogy orbán saját magát hülyíti, mert minket már nem tud!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.