Túl olcsón szállítottak volna élelmiszert a rászorulóknak, vagyis „aránytalanul alacsony ár” miatt zártak ki két pályázót az Emberi Erőforrások Minisztériumában a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatósága közbeszerzéséről. A 13,7 milliárd forintos keretösszegű megrendelés nyertesei udvari beszállítónak tűnnek az EU-s forrású, rászorulókat támogató programban – számol be Hadházy Ákos legfrissebb nyomozásának eredményéről az Átlátszó. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság november közepén hirdetett eredményt az uniós forrásból finanszírozott „Rászoruló személyek számára természetbeni juttatás biztosítása” projektben. A győztes a balatonboglári Halker Kft. által vezetett konzorcium lett, amely élelmiszerek szállítására nyert megbízást. A három másik pályázót kizárták a versenyből. Kettőt azért, mert aránytalanul alacsony árat határoztak meg. Hadházyt már az ősszel megkereste a későbbi nyertes konzorcium egyik tagjának dolgozója, hogy jelezze, mi készül. Pontosan elmondta...

Forrás: 168ora.hu
Feltöltő: koszpeko
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
A nyomor minisztériumának irányítása alatt nem is történhetnek máshogyan. Mert a nemzeti-keresztény-családbarát kormány is jobban teljesít.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
A nyomor minisztériumának irányítása alatt nem is történhetnek máshogyan. Mert a nemzeti-keresztény-családbarát kormány is jobban teljesít.
RonaGyuri
pontosítsunk; túl keveset akartak visszatéríteni! =))
lusta
Nem értem Hadházyt sem. Min csodálkozik ezen egy olyan országban, ahol a korrupció elleni uniós pénzt is simán ellopták.
peterkelemen
Ez Orbán Magyarországa nyomor és lopás a köbön.
F_Viktor
Mivel EU-s pénzről van szó, Hadhází, irány Brüsszel! Polt meg bekaphatja!
peterkelemen
@F_Viktor: Az Unió ezerrel pénzeli Orbán diktatúráját így szart sem ér. Amíg nem fagyasszák be az összes uniós pénzt addig sáros marad Brüsszel is.
vadnarancs
Ezek a csillagot is lelopják az égről!
F_Viktor
@peterkelemen: Írod:
"Az Unió ezerrel pénzeli Orbán diktatúráját így szart sem ér."

Azért ez nem így van, az EU Magyarországnak adja a pénzt, amit orbán és oligarchái lenyúlnak.
Az igaz, hogy az unió nem megfelelően kezeli, ellenőrzi a felzárkóztatásra szánt erőforrások felhasználását, mert nincsenek felkészülve az ilyen, állami szinten történő lopásokra (egyébként rendszeresek az ellenőrzések, amit a kormányokon keresztül végeztet el az EU).
peterkelemen
@F_Viktor: Pont erről beszélek. Szerinted mire mennek az ellenőrzésekkel és nevetséges büntijeikkel? Semmire. Az Unió sáros mindaddig amíg pénzeli Orbán diktatúráját. Azt is megmondom miért? Tele van korrupt gecikkel ott is és ugye egy korrupt geci így már tud érvényesülni. Óriási korrupt botrányok vannak és voltak ám ott is.
F_Viktor
@peterkelemen: A pénzek felhasználását nem az unió ellenőrzi, hanem a tagországok.
Mint írtam, nem voltak felkészülve, hogy lesz olyan ország amely kormányszinten tünteti el a pénzek nagy részét.
Korrupció mindig is lesz ahol és ameddig a pénz dominál, de kifejtheted hol vannak tele korrupt gecikkel.
peterkelemen
@F_Viktor: Nem tudom hol néztem már melyik dokumentum csatornán, de azt tudom, hogy abban nyilatkozott, de félve egy volt - elég magas tisztségben dolgozó- nő, aki a gyermekrabszolgaság ellen tett rengeteget, de kirúgták, mert ő volt az egyedüli köztük, aki nem volt hajlandó elfogadni kenőpénzeket. Aztán van fent valahol a youtubon egy német csatorna készítette az unión belül és elmondja, hogy hány száz mocskos korrupt ember dolgozik ott, akik egyébként lebuktak, de ugye jön az utánpótlás. Na már most egy ilyen Unióban könnyen érvényesül a korrupt Orbán, mert hamar megtalálja a szintén korrupt embereket.
F_Viktor
@peterkelemen: Igen, korrupció mentes világ egy darabig nem lesz, de ami Magyarországon van, azt nem lehet európai mértékűnek nevezni.
peterkelemen
@F_Viktor: Na látod ebben egyetértünk, de nem ám! Ami Magyarországon zajlik minden szinten az borzalom.
peterkelemen
@F_Viktor: Úgy is mondhatjuk, hogy míg Nyugaton van esély, hogy bebörtönzik a korrupt embereket addig egy olyan kaliberű országban, mint az Orbán vezette Magyarország semmilyen esély nincs rá. Nyugaton van jogállamiság, Magyarországon totálisan szétverték a jogállamiságot.
quadrocopter
Nyomatni kell egy erős nemzetközi visszhangot, "hogy az Unió is megértse" hova döntik a lét és mire!
quadrocopter
Ja és az ellenzéki magyar EP képviselők mi a lószart csinálnak?
Equus
@quadrocopter: @quadrocopter: a demokráciának megvan az a furcsa bája, hogy dojcstompik és morvai krisztinák is lehetnek a döntéshozók között... :( Na... ha orbán vitéz elve érvényesül, nem lesz ott egyetlen baloldali sem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.