Egyre több tüntetést szerveznek és egyre erőteljesebben hallatják a hangjukat a devizahitel-károsultak, miután a kabinet az ígéretek ellenére nem tudta megoldani százezrek problémáit. Az utolsó csepp a pohárban Orbán Viktor levele volt, amelyben a miniszterelnök a Soros György elleni harchoz kért anyagi támogatást – írta meg a Magyar Nemzet.

Orbán levele kicsapta a biztosítékot a hitelkárosultaknál

Fotó: Pixabay cco

Tavaly december elején egy nagyon jól ismert közéleti szereplőn keresztül tárgyalásokat kezdeményeztek több devizahiteles érdekvédelmi szervezettel. A közvetítő Trócsányi László igazságügyi miniszternek és Gulyás Gergelynek, a Fidesz frakcióvezetőjének üzenetét hozta, miszerint még karácsony előtt leülnének velük tárgyalni

- írja a Magyar Nemzet.

A lap információi szerint azonban . a többszöri üzenetváltás ellenére – a  kormánypártok által december elején megkeresett szervezetek úgy érzik, a kormány csak húzza az időt a választás előtt.

A bajban lévőknek így időközben elfogyott a türelmük. Az utolsó csepp a pohárban a Fidesz személyre szóló levele volt, amelyben Orbán Viktor miniszterelnök a Soros György elleni harchoz kért anyagi támogatást. Erre válaszul fogalmaztak meg egy levelet a hitelkárosultak, amelyben a devizahitelek 2001. évi engedélyezését követően hatalmon lévő kormányok, illetve egyéb állami szervezetek felelősségét feszegetik – közölte a lap.

Önök nem talpra állították az országot, hanem nyomorba döntötték a lakosság legnagyobb részét

– fogalmaznak a levélben.

Hozzáteszik: A jelenlegi Magyar Állam (kormány) alatt soha nem látott kilakoltatások voltak, vannak. Még a gázspray használatától sem riadt vissza a karhatalom, csak azért, hogy a családot az utcára tegye. Mi nem adományt kérünk, hanem követelünk! Igazságtételt követelünk! (...)

A levél kemény szavakkal zárul:

Önöket támogatni? Elképesztő arcátlanság önök részéről ez a felhívás

Forrás: mno.hu

105 hozzászólásarrow_drop_down_circle

anka
Már jóval előbb kellett volna lépniük a devizásoknak, míg nem fajul idáig az ügyük!
- kuszaszem' meg vígan költi el a pénzüket a csútfaxal együtt!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kukac50
Ha a Fidesz szavazók adnak pénzt akkor az ellopott pénzeket is feltudják használni párt finanszírozásra. Ha senki nem küld akkor Ők is tiltott párt finanszírozást hajtanak végre ha felhasználják a lopott pénzeket!
peterkelemen
Orbánékat el kell taposni ehhez kétség sem férhet.
szep napot
A level igy hangzott: He Te okor, ne vegyel fel hitelt, ha nem tudod visszafizetni es olvasd el a kisbetus reszt. Most ugye arra varsz, hogy a masok altal (kemeny melo utan) befizetett adobol megmentsunk?
Udv: A Te kis duci Viktorod.
ui: kuldj penzt
papa.49
Mit tettek a devizahitelek ügyében SEMMI EGYEBET a sajátjukat gyorsan ,,kifizették,, 180 Ft. a többit meg odadobták a bankároknak !!!
Ez minden csak nem normális eljárás, nem elfeledve, hogy a forint lerontásához TEVŐLEGESEN HOZZÁJÁRULTAK a kupaklaja, a szargyártó, és a gúnármiska révén ezeket külön elbánásban kell részesíteni, minden egyéb előtt lassú tűzön pirosra sütni a tetveket !!!
Senki ne jöjjön azzal ,,nem kellett felvenni,, felvettem akkor a havi jövedelmem 1/4 része volt a törlesztő, a fütyisz hathatós közreműködése után több mint a jövedelmem felét kellett törleszteni havonta !!!
Hellcat
Helyes...jusson csak eszébe a devizahiteleseknek, hogy a qrbánék vezették be anno a devizahitelt. Bassza csak ki a biztosítékot...egyébként meg nem a pénzetek kell neki...van nekik elég...csak most így bármekkora összeget bekamuzhatnak...akkorát hazudnak arról mennyi pénz jött be amekkorát csak akarnak és violá már tisztára is mostak egy csomó pénzt.
anka
Már jóval előbb kellett volna lépniük a devizásoknak, míg nem fajul idáig az ügyük!
- kuszaszem' meg vígan költi el a pénzüket a csútfaxal együtt!
peterkelemen
Orbán családbarát országa, ahol gázsprayvel lakoltatják ki a családokat.
Yoda69
Utcara kell menni! Nehany szazezer ember egyuttes hangja nyomatekot tudna adni a levelnek, de igy ?... orban csak rohog rajta egyet, majd ugyanazzal a lendulettel lefuzi a levelet a kukaba.
justhpeter
A devizahitelek csak addig zavarták a kormányt, míg a banda ki tudta belőle venni a nyereséget a végtörlesztéssel az alacsony árfolyamon. Aztán utánuk a vízözön. Mert a kormány családbarát. És ezért használnak a kilakoltatásnál gázsprayt.
peterkelemen
@Yoda69: Nálad a pont. Ki kell menni. Egyébként már 100 000 mindenre elszánt tömeg simán elég lenne.
anka
@Shikari: - ilyen stílust, a papagájkommandó' hablatyművek alkalmaz!
Csizmás Kond
...és igazuk van. Az egész Gyurcsány bandát rég a rácsok mögé kellett volna dugják úgy a devizahitelcsalások miatt mint a metrólopások miatt.
nem tibi
Persze ! Lehet úgy tenni hogy ezt buktad hülyegyerek ,minek vetted fel azt a k.va hitelt .
Én úgyveszem hogy hibás termékért fizettünk csak lakni akartunk , nem elvették ( kölcsönadtuk )
( Döbrögy - L .Mátyás )
justhpeter
@Shikari: 11:25: Pont annyi eszed van, mint amennyi látszik. Ezzel csak a nyomor felé lehet elindulni, amerre Viktorod most ép tart.
wpym
Onkent alairt hitelszerzodesek eseteben szo nem lehet hitelkarosultakrol. Ezen az alapon szo szerint minden egyeb hitelszerzodest is ebbe a kategoriaba kell sorolni es nem kell visszafizetni. Ilyen nincs. Kurvara unalmas, hogy kopkodnek ossze-vissza a sajat hulyeseguk miatt.
Ha alairaskor jo volt ez a hitelkonstrukcio, tudvan az arfolyamkockazatrol, mint rizikofaktorrol, akkor kuss legyen.
A kormanynak nincs mit megoldani: ez kizarolag az adosra es a bankra tartozik. Amennyiben nem fizet, akkor kilakoltatatas es arveres. Ennyi! (Az mar mas tortenet, ahogy a bank mikor, mekkora osszegert tudja az adott ingatlant ertekesiteni.)
Eladott Ország
Ennek a szarházi cigánynak már minden ráfér a cinikus pofájára? Ez már azt hiszi hogy ebben az országban mindenki hülye rajta kívül?
Yoda69
@peterkelemen: Az a baj, hogy nalunk mar mindenki csak fotelbol szeret politizalni. Pedig itt annyi minden geciseget csinalt mar a fideSS, hogy ezert a franciaknak, vagy az angoloknak mar forradalom lenne. Itt meg?... Mindenki ul a meleg lakasban es var a masikra. Csakhogy, es pont itt az orban rendszer legnagyobb gecisege, egyenkent szamol le a kulonbozo tarsadalmi retegekkel a kabinet, es raadasul meg egymas ellen is forditja oket. Igy kiol minden egyutterzest es szolidaritast.
cikicakk55
@kukac50: ma 10:19

Gondolod,hogy nem tudnak szerezni bizonyítékot ha akarnak? Ha nem küld senki egy fillért sem,akkor is nyugodtan hazudhatják azt,hogy kaptak az emberektől támogatást a kampányra Soros ellen.Itt az a lényeg,hogy Ők ne kerüljenek ugyan olyan slamasztikába,ne legyen a népnek joga őket perelni,mint a Jobbikot és a DK-t Nagyon kilógna a lóláb, a kettős mérce, ha nekik lehetne azt amit a többi pártnak nem.Erre megy ki az egész koldulásos buli.
justhpeter
@Shikari: Igen. Ha Orbán marad, akkor a győztes többség azzal néz majd szemben, hogy újabb százezrek mennek el - lassan bárhova - külföldre dolgozni és tanulni, a beruházók nem jönnek ide, mert itt már nem lesz képzett munkaerő és többségbe kerülnek majd az inaktívak, a nyugdíjasok, a gyerekek, a rokkantak, a közmunkások, a munkanélküliek.
justhpeter
@Shikari: S ha Orbán nem marad, akkor is sok év kell majd, hogy a NER romhalmazát eltakarítsuk és a bizalmat helyreállítsuk.
Yoda69
@justhpeter: Ne pazarold az idodet erre a nyomoroncra. Ez egy rohadt a ruszkik es a fideSS altal fizetett bertolnok. Ugyse tudod meggyozni. Offolni jar csak ide.
cikicakk55
@wpym: ma 12:34

Tudod,még igazat is adnék neked,mert az én fiamék is akkor vettek fel hitelt,mikor ez a kedvező árfolyam volt,de Ők szerencsére nem dőltek be a túlságosan is kedvező hitelnek,így Ők forintban vettek fel lakáshitelt.Azzal van a gond,amit a Kormány csinált. A holdudvart kisegítette,kifizették nekik a kedvezményes kamattal a hitelt a népet meg egye meg a fene,miért dőltek be. Még abban is igazat,adok,hogy sokan nem is voltak annyira rászorulva arra a hitelre,mert drága autóra,sokkal nagyobb házra, és luxusra költötték a pénz.Ám a hitelesek nagyobb része akik most buktak,de nagyon pont olyan kisemberek voltak,akik az első lakásukra, vagy a megélhetésükre vettek fel hitelt. Őket kellene kisegíteni,nem az egyébként is több-százezer,vagy milliós fizetéssel rendelkezőket.
nezelodo
Jaj ezek a devizahitelesek elfelejtik, hogy a Gyurcsány vót 2001-ben a király, nem? Aztán mégis a Viktor mentette meg a rá nem szorulókat az árfolyamgáttal! (milyen véletlen, hogy Qauestor ügy is az ő kreálmányuk ) Úgy jártak ezek a bajba került devizahitelesek a megmentéssel, mint az alacsony jövedelműek a világraszóló sikerű fideszes családi adókedvezménnyel. Mégis rá fognak szavazni, hát magukra vessenek!
cikicakk55
@Yoda69: Úgy őszintén! Mond meg mit csinálhatnának azok,akik nem Budapesten élnek? Bár még a Pesti embereknek sem mindegyiknek futja beutazni a városközpontba a tüntetésre. Az emberek 80%-a vidéken él. A vidéki szegényeknek nincs pénzük se vonatra,se buszra, sem benzinre.Én Például Hódmezővásárhelyen lakom.Most már nem él az édesanyám,így nem is lenne hol aludnom Pesten. A tüntetésék általában délután,vagy este felé kezdődnek.Az utolsó vonat pedig ahhoz,hogy Szegedről még elérjem a Vásárhelyre való csatlakozást 9 óra körül indul vissza felé.Azonban ez csak az egyik gond.A másik az,hogy a nyugdíjamból és a városunkban élő legtöbben minimál béren élő emberek fizetéséből nem futja majd 10.000 ft a Budapestre való felutazásra. Hol aludjanak? Hol törték az éjszakát,ha végig ott akarnak lenni a tüntetésen? Te beengednél engem a lakásodba éjszakára,ha lenne pénzem felutazni? Esetleg minden Budapesti lakosnak legalább 4-5 vidéki embert kéne elszállásolni,amennyiben mindenki eltudna menni aki akarna. Képtelenség a vidékieket arra kérni,hogy utazzanak fel Budapestre tüntetni. Pesten viszont nincs annyi ember,hogy a kormány tényleg megijedjen a nép haragjától.Mit tudunk tenni mi vidékiek?. Ülünk a számítógép előtt és drukkolunk,vagy várjuk,hogy az ellenzék értünk is buszokat küldjön,úgy mint annak idején a FideSS csinálta ellenzékben.Még Lengyeleket is hoztak bértapsolóknak.Azok meg örültek egy kis ingyen utazásnak,a szép Magyar fővárosba. Hid el,az országból össze tudnának nagyon sok embert szedni,akik csak az anyagiak és a távolság miatt kénytelenek otthon ülni. csak nézd meg, a fórumozók nagyobb része vidéki.
cikicakk55
@Shikari: Azért ez nem pontosan így van.A lenyúlt több ezer milliárdból,már lehetett volna a béreken annyit emelni,hogy ne érje meg külföldre menni a fiataloknak. Hidd el a legtöbben nem örülnek neki,hogy a hazájuktól távol. a szüleiktől barátaiktól,rokonaiktól több ezer kilométerre éljenek.Hidd el,hogy ha látnák az emberek,hogy legalább tenni próbálnak valamit értük,akkor nem mennének el.Sajnos csak azt látják,hogy a Fidesz holdudvar szépen gyarapszik,milliárdosokká váltak 8 év alatt,még a dolgozók bére a felét éri annak amit 8 évvel ezelőtt ért. Nem a határon túli óvodákat,iskolákat,templomokat,sportot,stadionokat kéne támogatni,hanem az itthon élőket segíteni abban,hogy tényleg itthon is akarjanak és tudjanak ÉLNI. A mostani fizetések és a kilátások mellett erre még lehetőség sincs,hisz ha bukik is a Fidesz,mire kiverik belőlük hová dugták a milliárdokat( mert megvannak ám azok,csak ugye jó messze) addigra az ország fele éhen hal,megfagy,vagy elviszi az orvos és a gyógyszerek árának hiánya.
verőce21
Olcsó devizahitelt szeretnék, de a kockázatot vállalja másvalaki. :)
justhpeter
@Shikari: Lehetséges. De az ország minimálon járatása, a lehetőségek ki nem használása, a másra is fordítható pénzek lenyúlása Orbánon szárad.
Csak egy példa: Hogy várható el az ország még dolgozó rétegétől a folyamatos öngondoskodás, a későbbiekre történő megtakarítás, amikor ott lebeg a a példa a manyup ellopása ?
justhpeter
@nezelodo: A devizahitelről Orbánék döntöttek Járai segédletével még 2001-ben.
Eladott Ország
@Shikari: ma, 14:08; Nos éppen erről van szó, a környező országok már mind beelőzték az országot és például a korábban lesajnált Szlovákia gazdaságát már csak ánuszrózsán csókoljuk. De ha így megy tovább a Bukaresti személyvonat is elrobog mellettünk, mivel a gazdasági növekedésük jóval meghaladja hazánként ( lásd EUROSTAT adatokat)
Eladott Ország
@Shikari: Nem ártana, ha nem csak a kormányfelszopó sajtóorgánumokat olvasnád, hanem az Európai híreket, statisztikai adatokat ( például EUROSTAT)
nezelodo
@justhpeter: Én tudom, de lehet, hogy a fijjuk még a károsultakat is be tudták etetni a Gyurcsány a hibás szövggel!
Előfordulhat,hogy egy hónap múlva meg már úgy tudják a felhajtás miatt, hogy a Szent Koronát is a Viktor hozatta haza...
peterkelemen
Azért egy népfelkelést sem szabad kizárni ugyanis egyik sem úgy indult anno sem, hogy azt előre bárki megtudta volna jósolni. Ráadásul mindig kisebb csoportokból indulnak ki a forradalmak is. Az eleve hazudik, aki kizárja vagy ő maga is a rendszer védelmezője, haszonélvezője és fél a retorziktól. Egyébként több fronton kell Orbánék ellen harcolnia mindenkinek. Ezt se lehet kizárni meg én például segítek olyanoknak is, akik kiakarnak menni külföldre, de nem tudják pontosan mit, hol, hogyan stb. A lényeg, hogy több fronton kell Orbánékat nyomás alá helyezni. A fotelforradalmárokról pedig csak annyit, hogy ma már fotelekből országokat képesek lebénítani. Lesz itt még meglepetés Orbánéknak, de egyet megígérhetünk: a csúnyán végzik.
Eladott Ország
@Shikari: Óriási tévedésben vagy fideszes faszkalap felebarátom. Szlovákiában megindult a visszaáramlás, sőt a magyar szakképzett munkaerő, különösen a szlovák határ mellett ( Győr stb.) is Szlovákiába "tántorog" dolgozni. A libsi szót meg tedd már helyére , mert rajtad kívül senki nem érti, te hülyegyerek. Már többször leírtam neked a libsi és illibsi fogalmát de te agyilag képtelen vagy felfogni. Sajnállak, aki csak egy büdös zokni szintjén tudott szocializálódni és kimaradt az evolúciós fejlődésből.
Yoda69
@cikicakk55: Teljesen igazad van, es ezzel meg nagyon sokan lehetnek ugyanigy.
Az egyetlen jo megoldas Aprilis 8.-an elmenni szavazni, es hazazavarni ezeket a geciket.
Yoda69
@Shikari: En meg azon gondolkodom mi faszt keres itt egy ruszki buzerans? Mondtam menj szopd le putyint, ne rondtsd itt a levegot te besugo fereg.
Eladott Ország
@Shikari: Pont a fidesz nevű bűnszervezet (politikai prostituáltak) vezetik be az egypártrendszert. Büntetnek minden ellenzéki pártot indokolás nélkül , hatalmas bírságokkal .Ezt nevezzük totalitárius diktatúrának.
Jozefina
A hitelkárosultak érdekvédelmi szervezetei is ezidáig ültek a babérjaikon? Mire vártak?? Nagyon jól tudhatták, hogy, ami a kormány részéről érkezik, az csak átverés lehet.
Ugyanakkor egyetlen egy ellenzéki párt programjában sem látni markásan, hogy valamit (azaz pontosan mit) tennének a devizahitelesek ügyében!!!??
Csak ha saját maguk veszik kézbe a sorsukat, talán akkor történhet valami, de másra ne várjanak!!! (Magad uram, ha nincs szolgád!)
Eladott Ország
@Shikari: Veletekkel biztosan. Abból egy is sok(k)!
cikicakk55
@Shikari: ma 14:08
Tudod,ha csak annyi gondunk lenne nekünk is Orbánnal,mint a környező országoknak,akkor talán még kezelni is lehetne a dolgot.Sajnos akiket felsoroltál azok mind megelőztek bennünket élet színvonalban,vagy legalább is a törvényeik adottak ahhoz,hogy a többségnek joga legyen dönteni. Itthon hiába vannak jóval többen akik nem kérnének már a család(om) barát(om) kormányból,törvényesen nem tudnak ellenük semmit tenni, a véres összecsapás meg túl sok ártatlan ember életébe kerülhet.Sajnos mivel a törvényeket elvették tőlünk,így a vége a véres összecsapás lesz,amit szerintem te sem szeretnél,hisz lehet,hogy akkor már nem számítana,hogy hány éve vagy hűséges Fidesz tag.
cikicakk55
@Eladott Ország: Ma 14:18.
Pont ma volt hír,hogy lemondott Romániában az országos rendőr-főkapitány,mert egy beosztottja pedofil bűncselekményeket követett el.Több más rendőrt is kirúgtak(azok nem önként mentek) azt viszont nem értem őket miért dobták ki, Lényeg,hogy nálunk melyik miniszter,vagy vezető mond le ha valami bűnt követ el egy beosztottja? Még a beosztott sem bűnhődik.Ott bár mennyire is lenézzük és lenéztük a Románokat,még él az a becsület,hogy le mond magától,hisz neki mint vezetőnek erre fel kellett volna figyelni. Itt bár mit,bár ki elkövethet.A varázsszó a FIDESZ. Ha oda tartozol és számítasz is valamit,nem csak egy agy mosott felejtős vagy,akkor védelem alatt állsz minden gonoszságod mellett is. Ezért is különbek még vagy már a Románok is tőlünk,pedig nem is olyan rég még cigány nemzetnek hívtuk őket. Mi vagyunk a sereghajtók,mert tőlünk minden jogunkat elvették,viszont a kötelezettségeinket megduplázták.
cikicakk55
@Shikari: Az elvándorlás és az otthon maradottak élet lehetőségeit,ne hasonlítsd a Magyarokéhoz. Persze,hogy onnan is elmennek,hisz a keresetek ott is alacsonyak,így aki teheti az megy.Aki viszont marad,az nincs úgy kisemmizve,megalázva,mint nálunk a rokkantak, a nyugdíjasok, a fiatal,de képzetlen munkaerő. Nem mindegy milyen országban kell életben maradni.A Románok ráadásul folytonosan fejlődnek,miközben mi folytonosan egyre jobban csúszunk lefele,A Fidesz és a holdudvar viszont szinte minden nap nyer egy-két milliárdos tendert,ami minő csoda csupa Fideszes alvállalkozókkal és tulajdonosokkal van tele. A kisvállalkozók,akik ráadásul nem Fideszesek,azok sorra adják vissza a vállalkozóikat,mert annyit nem keresnek,amennyit jövedelemtől függetlenül is fizetnie kell egy vállalkozónak. Például a z iroda bérlését,vagy telephely bérlését,de ha ez a saját háza, akkor fizeti az ingatlan adót,+ mint telephely azt az adót is. Fizetnie kell egy könyvelőt is,még akkor is ha havonta csak egy számlát nyújt be. Fizetnie kell akkor is,ha Ő még egy vasat sem kapott,de a munka megkezdéséhez az anyagot és annak áfáját neki kell fizetni. Fizeti maga után a nyugdíj,tb, vállalkozói járulékokat. Sajnos tudom,a férjem jóformán ebbe rokkant bele.2012-re jutott el odáig,hogy már képtelen volt dolgozni,hisz parkinsonos volt és bár a mozgása egyértelműen bizonytalan volt, a rokkant nyugdíjas kártyát az autóhoz még sem kapta meg( előtte évekig megkapta.,2011-ben vették el,illetve nem újították meg neki.)Így aztán sorra dudálgattak rá,mert a reflexei lassulása miatt lassabban ment és nagyobb követési távolsággal. Végül vettem neki egy vöröskeresztes matricát.Igaz,semmi jogosultságot nem jelent hivatalosan,de legalább felfigyeltek rá és onnantól nem szidták már annyian.
kokopelli
@Shikari: nem igaz,mert a lengyelektől az apa átmegy a németekhez dolgozni,
de a mama,meg a geyerek otthon marad! Tucatot ismerek!Ne hzudj orbángeci!
cikicakk55
@Shikari: ma 14:28.
Ugye ezt csak viccnek szántad? Hova tegyen feljelentést,ha valahol lopást lát? Mindenhonnan röhögve elzavarják. Nincs már olyan törvény amit egy Fideszes ellen megtehetsz. Szerinted a 3x túlárazás, a 82 éves nagymama hirtelen vállalkozói szándéka, az Andy Vajna adómentes kaszinói, a letelepedési kötvények árainak eltűnése és a 20.000 ember leellenőrzésének a dokumenumai hová tűntek,mert nincsenek meg., a manyup pénzének a kuszaszemhez kerülése, a 8 év előtt még egy 8 osztályos gyerek tudásával rendelkező ember most az ország 5.leggazdagabb embere. Ez mind hazugságon alapszik,de ki jelentse fel? Polt petya mindent vissza dob és a feljelentő szívja meg de nagyon,hisz ha akarnak találnak rengeteg olyan dolgot,amit még a feljelentő sem tudott.például ni csak az előszobájában találtak pár csomag kábítószert.(igaz,hogy Ők dugták oda,de ki látta? Hidd el,semmi lehetőség velük szemben törvényesen pert indítani,nyerni meg semmi esély.Bukni viszont hatalmasat lehet.
peterkelemen
@Yoda69: Hiába mész el szavazni. Orbánék már csalásokra építették fel az egész választási rendszert csak a magyarok ilyen buták, hogy még hisznek benne ezekután. Az oroszok is jól tudják hiába indul 64 párt Putyin lesz márciusban a befutó. Nálunk meg Orbán diktátor és bűnbandája. Diktatúrát csak erővel lehet eltaposni, aki nem ezt mondja az egy gyáva nyuszi és eleve nem demokrata.
cikicakk55
@Yoda69: ma 14:47
Teljesen igazad van.Ha sikerülne a bizonytalanokat kiemelni a foteljeikból,akkor még talán lenne esély,ha másra nem,de elvenni tőlük a 2/3-ot.Ha nem egypárti rendszer lenne.Most az van és sajnos az ellenzék elég sok tagja szavazáskor a gombok megnyomásával ki is mutatja,hogy vizet prédikál és bort iszik. Én is már csak a szavazásoknál látok esélyt.nagyon kis pont vagyok,de felmenni Pestre tüntetni,se erőm,se pénzem.Én már idős vagyok hozzá,viszont a neten és az utcán is megállítom az embereket és elmondom,mekkora hazugság a migránsokkal való gyűlölet keltés.Mennyi pénz megy el a Fidesz családok gazdagodására. Jó páran már össze is fogtunk és a szavazás napján,remélem addigra még többen leszünk,együtt megyünk szavazni. Mivel nem mindenki ugyan abban a szavazó körzetben van lakhely szerint, a leszavazás után találkozunk és közösen fogunk drukkolni,hogy máshol is sikerüljön ilyen összefogás megszervezése.
cikicakk55
@Shikari: Miért akarod mindenáron beskatulyázni az embereket? Számodra vannak Fideszesek és " Libsik" Annyiból nem tartom magamat libsinek,hogy én sem örülök a migránsoknak,engem is megijesztett az őrjöngésük,sőt azt is látom,hogy a nagy Németország sem bír velük,de a többi állam sem boldogul.nehéz őket munkára bírni,nehéz őket nyelvtanulásra rávenni,de a pénzhez már nagyon értenek.Én egyet sem símogatok,viszont tudom,hogy nincs is szüksége egy Magyar simogatására. Eszük ágában sincs ide jönni és főleg itt is maradni.Ha az Libsi gondolkozás,hogy megvetem azt a pártot,amelyik csak a saját családját és a barátait részesíti minden előnyben,még a többi pártra ráküldi a NAV-ot az ÁSZt. Feljelentenek minden lehetséges helyen és őket nem kiröhögve dobják vissza a feljelentést.őket komolyan veszik. Ha az libsi gondolkodás,hogy a nép megkérdezése és bele egyezése nélkül szinte az egész törvénykönyvet átírták,főleg a gazdasági bűncselekmények rész és az alkotmányt is a saját szájízük szerint alkották újra,akkor én vállalom,hogy libsi vagyok. Én igen is szeretném a liberális szó eredeti jelentését átélni újra az országban. Ne legyenek kivételezett bűnözői körök,ne a párt tagság döntse el,hogy bűnös vagy nem bűnös.A közpénzből ne lehessen olyan dolgokat építeni amire semmi szükség,viszont a tender kiírások legyenek valósak.nyerjen a legjobb ajánlat és ne a Fideszes,ami már alapból 2x olyan drága mint egy másik.Legyen Magyarország demokratikus ország.
Pöpec
Nagypofájú G.orbán - mint utóbb kiderült - a fidesz politikai termékeként vezette be 2000-es évek elején a polgár fogalmát. A magyar polgárnak szinte alanyi jogon járt (volna) a három szoba négy kerék, mint olyan juss, amit azért nem kaphatott meg, mert a szocik ellopt(j)ák - mondta. Tehát e biztatásra mindenki polgár akart lenni, három szobában négy kerékkel. G.orbánék felbiztatták a népet, vegyen fel hitelt, hiszen ha ők kerülnek hatalomra, majd simán lehet törleszteni, mert ők nem lopják el ennek törlesztőjét. A devizahitel fedezeteként engedték a jelzálogjog korlátlan bejegyzését, ingatlanra. Itt követték el a második hatalmas hibát. Ha lett volna hitelkorlát, jelzálogjog bejegyzési korlát, lehetetlen lett volna ennyire eladósodnia a nemzetnek.
Másrészt G.orbánék simán ellopják a törlesztésre szánt fedezetet, sokszorosan. Ott van az mészaros lőrincnél, garancsinál stb. stadionokban, földekben, a külső adósság növekedésében és matolcsy alapítványainál - közpénz jellegét elveszítve, stb.
Ráadásul folyamatosan gyengíti a forintot, amivel aláássa a nemzeti valuta értékét. Viszont csányi a külföldre eladott disznaiért több ft-ot kap. Már ez az egy érdek megéri nekik a ft. tönkretételét.
anka
@cikicakk55: - ezt hiába mondod' neki, csak a leadott szöveget fújja'!
- amúgy 100 × lájk!
cikicakk55
@Shikari: ma 15:14
Igen,van annyi párt mint a szemét,csak hogy azok legnagyobb része már nem ellenzék,hanem pincsi kutya.Akik még valamennyire tényleg ellenzékiek,azokat sorra próbálják bedönteni,megsemmisíteni,lejáratni a Fideszesek.Jelenleg 3 pár vívódik épp az ÁSZ-al. Az LMP, a Jobbik és a DK. Mind a 3 nál találtak csalásra utaló jeleket,csak a Fidesz az egyetlen tisztességes párt,mivel ők a kampányhoz a nép támogatásából kapott pénz használják fel.Persze dokumentum egy sincs,hogy ki és mennyi pénzt utalt át nekik,de a haszon dupla.Egy csomó pénz tisztára lett mosva és ezzel a húzásukkal elkerülhetik,hogy bár úgy sem veszítenének,de még véletlen se sározódjon be a nevük egy ÁSZ vizsgálattal.Náluk meg van miből futotta Soros ellenes gyűlölet kampányra.Téged okos és értelmes embernek ismertelek meg,épp ezért nem tudom elképzelni,hogy tudsz egy ilyen hazug,kizsákmányoló pártnak hinni és nekik drukkolni.Mindegy,ne válaszolj,mert nem is érdekel igazán.inkább elkeserítő.Az még megértem,hogy pár demens öregasszony akik a múltban éltek és a múltból szedik az energiájukat is,szavaznak a Fideszre,mert a család ezt szajkózza nekik. Ám,hogy egy értelmes ember is bedől egy ilyen pártnak ez elkeserítő. persze,ha te is a haszonélvezők közt vagy,akkor megértelek,hogy a saját és a családod az első, a nép meg vívja meg az élhető országért a maga harcát.
Pöpec
@cikicakk55: 18:49 Shikarinak írtad:
".Téged okos és értelmes embernek ismertelek meg,épp ezért nem tudom elképzelni,hogy tudsz egy ilyen hazug,kizsákmányoló pártnak hinni és nekik drukkolni."
shikari alias zsizmás kandúr. Netkápó.
Román volt secus, ceasescu halála után állástalanná és hontalanná vált besúgó, aki orbán szolgálatába állt. Küldetése, hogy szétbarmolja a kormánykritikus híroldal komment szekcióját. Ez persze munkát igényel tőle, sok ideje rámegy, és választékos b@sztatásnak teszi ki magát. Hozzászólásai és hangulatjelentései után fizetik, egyszerű netkápó. Lejelent számos nicknevet, számolják a hsz-eit, és kapja a zsét.
Erre kitalálta a durrbilincs nevű trollprogramot aki helyette ontja a baromságot. Nem kell személyesen itt lennie, és mégis dől a lé. A kommentelőket piszkálni is jó, ezzel elégíti ki aljas szellemi szükségleteit. orbánnak pedig ez így tökéletes.
Aki beszélget a trollprogrammal, keresi a pénzt cicusnak.
Csak hogy tudd kivel beszélgetsz, leírtam a véleményem. A netkápó sem tudja levetkőzni stílusát.
cikicakk55
@Shikari: ma 18:25
Ne röhögtess már! Brüsszelben pont olyan szemét,kizsákmányoló, korrupt politikus ül mint Orbán.
Holló a hollónak nem vájja ki a szemét.Semmi esélyünk ott sem,a feljelentésekkel. Minden csak időpocsékolás és egy csomó kiadás a vesztes félnek,aki természetesen nem a tolvaj,csaló,korrupt Fideszes,hanem egy békét,nyugalmat jobb életet élő ember. Itt sajnos tényleg úgy néz ki,hogy csak erőszakkal,vérrel és komoly áldozatokkal lehet ezt e jelenlegi társaságot elzavarni. Talán egy kis esély a választásoknál abban van,ha a bizonytalanokat meg tudnánk nyerni,de ki zárt,hogy a Fidesznek ne lenne erre is már valami olyan megoldása,amiről mindenki tudja,hogy hazugság,de nincs fogás rajtuk,hisz ők a törvény.
Pöpec
@cikicakk55: Fideszes kezekben a választási honlap. Elcsalnak bármit. Oszt jónapot.
cikicakk55
@Shikari: 18:30
Amit szerinted a bulvár ellenzéki lapok fősodrásaként írsz,én azt látom mint valóságot nap mint nap. Az én környékemen és az ismeretségi körömben nincsenek gazdag emberek. Vannak akiknek egy kicsit jobban megy,de ez nagyon messze van még ahhoz az életstílushoz amit a Fidesz családtagok élveznek.Itt akik sikeresek és van is valamijük,azok hajnalban kelnek és éjjel kerülnek ágyba. Nincs családra,közös ebédekre a gyerekekkel,közös kirándulásokra idő.Apuka annyit meg tud teremteni,hogy anya a két gyerekkel és az egyik nagyival el tud menni a Horvát tengerpartra üdülni,de nem luxusba,csak úgy módjával. A legtöbb ember viszont hónapról hónapra él. Ha bedöglik a tévé és nem lehet megcsinálni,akkor 3-4 év alatt talán össze jön annyi,hogy egy használtat tudjon venni,ami megint lutri. Sajnos a burlvár inkább a magyar valóságot írja. A Sarka kataákból, a vajna Timeákból, a többi celeb macáig,sokkal kevesebb vam,mint a szép lányokból,akik nem a testükből szeretnének megélni,hanem a tudásukból,de csak úgy tudják megoldani,ha munka mellett tanulnak.Ezt viszont nem minden munkáltató viseli el. Sajnos igaz a hír,hogy van 2 millió Fideszes,aki már valamilyen módon megfejte a Fő szent állatot és most már kussol,mert inkább elég ami van,nem szól,hogy több kéne,mert könnyen lapátra kerül,főleg ha sok hasznot,vagy szavazót nem is hoz.A Fidesz peremkerülete,kb 7-800.000 ember még mindig veszélyesen ingoványos talajon áll.Ől lesznek először beáldozva.
vadsanca
Kiknek az érdekében állt a magyarországi bankok támogatása? Ők nem húzhatják le a rolót?
Amcsiban ez megtörtént.
Amúgy az üzlethez min. két fél kell! Az egyik az nyer a másik veszt. A nagy baj ott rejlik, hogy az emberek nem tudnak olvasni és nem jártasak a pénzvilágban. Ezen felül etikátlan az, hogy nem kellő, ill. hamis tájékoztatást adnak a kérelmezőnek.
cikicakk55
@Shikari: 18.33

azért mérget ne végy be rá! Volt már jó pár meglepetés az ilyen pártok számára.annyira biztosak voltak a fölényükben,hogy nem akartak hinni a szemüknek,mikor 4 felől támadtak rájuk.Hiába volt náluk komolyabb fegyver,nem tudtak annyi fele nézni,amennyi felől kapták a vasvilla,kasza,furkósbot,kinek mije volt.Aztán már elég volt csak a vezért elkapni,a többi azonnal kereket oldott.Ott hagyva a híres nagyvezért a szarban nyakig.Eltűntek a seggnyalók,az addig hűséges és a vezérét felesküdött jó barátok. Itt is érheti még hatalmas meglepetés a Fideszt. Tudod nem mindent árulnak ám el a Fidesz ellenesek sem.Csenben vannak,nem hőbörögnek,nem is akarnak szem előtt lenni,de vannak és okosak és felszereltek és tudják mit akarnak.Orbán helyében nem szeretnék lenni. Nem tudom mennyire lesz elég,de az biztos,hogy kemény dolgoknak néz elé a FideSz. a törvény be nem tartása másokat is arra kényszerít,hogy ne a langyos semmit nem érő törvényekhez forduljanak.
cikicakk55
@Shikari: Ebben igazad van.Sajnos nincs másik jelült,mert akinek már van tapasztalata,az már megtanult lopni is,hisz nem a Fidesz kezdte el eladni az országot. A volt vezetők közül nincs választék,akár melyik pártban is vannak most.Szédelegnek egyikből a másikba,de a nép már megismerte a nevüket és a tetteiket is. Minden pártban van 4-5 ember akiben még lehetne bízni,akik talán tényleg komolyan is veszik amit mondanak és ami a leg fontosabb,nem nulláról indulnak,tehát nem a gyors(vagy lassú meggazdagodás a tét. Az a baj,hogy tíz pártból lehetne összeszedni annyi embert,hogy elindítsanak egy normális parlamentet.Már alapból nem kéne 330 perlamenti képviselő,hisz legtöbbször jó ha 10 ott van. Nem kéne annyi miniszter,államtitkár,miniszter helyettes,annak helyettese és mindenkinek egy helyettes.Meg kéne állapodniuk egy maximum bérből,aminél csak kevesebbet lehessen kapni. A maximum bár ne olyan legyen,mint Elttolcsié,hogy egy váltással 2,5 millióról 5 millióra ugrott/hó a fizetése. Nem a nép fizetésének a korrigálásával kéne először foglalkozni,hanem a vezetés fizetésének megállapításával,ami legyen reális.Rengeteg tenni való lenne üres államkasszával,mert az biztos,hogy üresen veszik át.Tegnap mondták be a hírekbe,hogy 2016-2017 közt 1974 ezer milliárd lett a z államadósság emelkedése.És ez a szám nem az adósság,csak az egy év alatti emelkedés. Ha a nép egyre szegényebb,hová lett a rengeteg milliárd? Ugye nem gondolod,hogy az ellenzék lopta el? Sajnos nincs is ellenzék. Egy csomó istenbarma,akik már leszarják a népet,csak nekik maradjon meg a biztos fizetésük,maradhassanak a parlamentbe. Most már erre hajtanak és nem a népet képviselik.
cikicakk55
@anka: Köszönöm a lájkokat..Engem nem zavar,ha a kiadott szöveget nyomja.Én azt nyomom amit én érzek,nekem nem diktálnak.Nem vagyok pórázra kötve. Ameddig ilyen emberi hangon tudunk véleményt cserélni engem nem zavar.Sokkal jobban zavar,ha valaki egyből támad,k. anyázik,bunkózik,köcsögözik,csak azért,mert mást párt oldalán állunk.Na az olyanokkal nem állok le társalogni,mert nem tartom méltónak arra,hogy mint emberrel lehessen vele beszélni. Shikari még nem sértett meg.Ő azt mondja amit érez,vagy amit előírnak neki,ezt nem tudom.nekem ez az egész trollkodás olyan érthetetlen. Nem is értem ha van ilyen akkor az mire jó? Csak a kötözködésre, a durvaság kreálására? Esetleg a weboldal betiltására, nem tudom,ez túl megy az én számítógépes ismereteimen
anka
@cikicakk55: - nagyon jól látod a dolgokat ami az országot illeti, és egyet is értek veled.
- az igaz, hogy veled Shikari emberi hangon beszél, de nézd meg, hogy mással hogyan...:(
- igaz, ő is kap hideget-meleget!
- a trollok azért vannak, hogy összeugrasszák az embereket más irányba tereljék a beszélgetést és befolyásolják akit lehet. - Pöpec igazat írt...
cikicakk55
@Pöpec: Köszönöm,hogy ezt így elmondtad.A stílusáról és a üzenetváltásainkból nekem ez nem jött le.Sőt4 Legelőszőr pont éb voltam bunkó vele.Olyanért kapott tőlem,amit nem is Ő írt,ráadásul ő pont,hogy tiszteli a nyugdíjasakat,hisz tudja mennyit dolgoztunk,mire elértük a határt és pár év alatt mindent eladtak,amit mi évtizedek munkájával építettünk fel. Na Mindegy.Tudod én egy egyszerű 62 éves öregasszony vagyok és nem értek az ilyen számítógépes trükkükhöz. trollokról már sokat olvastam,de számomra olyan érthetetlen,hogy az értelmes véleménymegosztás helyett,pont a vadállatot hozzák ki a legjámborabb emberből is. Nem tudom erre mit felehetnék.Engem még nem bántott meg. vállalom a neve, és mindent ami én vagyok,hisz itt a régebbiek közül mindenki tudja mi az eredeti a facebook nevem,ki is vagyok.Soha nem szerettem másnak kiadni magam.A véleményemért mindig kiállok és nem tartok attól sem,hogy ezért rajtam majd valami módon bosszút állnak. Én már annyira lenn vagyok,hogy csak azért van internetem,mert nem váltom ki a gyógyszereimet,nem eszek csak egy nap egyszer. A rezsi és a fiam ez a két fontos dolog.A ház a fejem fölött és a gyerekem aki utolsó éves az ápolói diploma előtt,legyen mit ennie. Az internet is főleg érte van,de ezért elég kemény árat kell fizetnem.Viszont a fiam tanulását nagyban segíti,mivel a tankönyveket nem tudtuk megvenni év elején. Nem volt 27.000ft össz pénzünk.Így dolgozatírás előtt beírja a téma címét és kijegyzeteli a lényeges részeket. Na meg ennyit megérdemel,hisz sehova nem tud eljárnia barátaival,ahol fizetni kell.
cikicakk55
@anka: Teljesen igazad van és pöpec is az igazat írta,jó szándékból nekem,hogy ne idegesítsem magam vele,mert Ő ezért van itt,hogy szembe menjen mindenkivel. Velem még nem jött szembe. Amint nálam is bedurvulna,én azonnal befejezném a beszélgetést,mert emberi vitára hajlandó vagyok,de a sértegetések,az anyázások nem hozzák közelebb a véleményeket. Látom és olvasom is,hogy Shikari azokkal beszél közönségesen,akik vele is közönségesen beszélnek.Nekem is nehéz néha olyanokkal beszélni,akik megingathatatlanul,szinte már betegesen védik a pártot amelyiket képviselnek.Ez nem biztos,hogy Pont a Fidesz.Van sok párt,amelyiknek túlságosan túl tolják a biciglit a szimpatizánsai..A fórumok azért lettek kitalálva,hogy véleményt,meglátást cseréljünk. Ez a trollkodás,egy számomra érthetetlen dolog. Nem tudom megítélni ki a troll.Én még Durbincsnál is látok néha értelmes dolgokat,ha nem rakna mindenhez kérdőjelet.Mostanában úgy olvasom amit ír,hogy kikerülöm a kérdőjelet és így elég gyakran kiderül,hogy nem annyira hülye,mint aminek megjátssza magát.Egyértelmű számomra,hogy direkt csinálja,de Ő nem pártok ellen,hanem emberek ellen megy. Minél több piszkálást kap,annál zavarosabban válaszol.lehet,hogy beteg.Túl naív vagyok én ahhoz,hogy felismerjem a képmutatókat. Ám ha egyszer rájövök,hogy csak kijátszottak,akkor számomra már láthatatlanok.Nem vágok vissza,nem az én stílusom,de részemre megszűntek létezni.
mackoka46
A magyar mocsoknak nincs biztosítéka, ez egy gátlástalan mocsok.
hemami
@cikicakk55: Nem feltétlenül demens mindenki, aki öreg. Embere válogatja.
hemami
@peterkelemen: Csak a forradalomtól és bármilyen erőszakos módszertől védjen meg minket a magyarok Istene ! Aki ilyesmit nem élt át személyesen , az nem tudja elképzelni sem azt a sok szörnyűséget és nyomort, amit a háború, vagy akár a forradalom jelent, nem csak a benne konkrétan résztvevőkre , hanem a civil lakosságra is. Én 9-10 éves gyerekként átéltem a 2. világháborút és Budapest ostromát, valamint 56-ot is már felnőttként. Hát egyik sem volt olyan dicsőséges, ahogyan azt ma már beállítják. A háború alatt kis híján éhen haltunk, a túlélésünk is csak a szerencsének köszönhető, annak, hogy a kétszeri bombatalálatnál a bomba nem közvetlenül arra a részére esett a háznak, ahol az óvóhely volt. 56-ban is rákényszerültünk arra, hogy pár napig az óvóhelyen legyünk, mivel a tűzvonalban laktunk, de ott legalább egy viszonylag stabil szerkezetű , boltíves , aránylag biztonságos óvóhely volt, ami a jelenlegi lakhelyünkön nincs, az a kevés pincerész nem nevezhető egyáltalán óvóhelynek, de egy 10 emeletes háznak a lakossága be sem férne a kis pincerészekbe, a fele sem. Nem beszélve arról, hogy ilyen helyzetekben megszűnik minden közellátás, sokszor a vízért is messzire kellett menni. 56-ban egyetemista voltam és egy tanárom pl. úgy halt meg, hogy kenyérért állt sorba ( a háború alatt hosszú hetekig kenyere sem volt senkinek, mert nem működött semmi, legfeljebb az jutott kenyérhez, akinek volt sok lisztje és sütött magának, ha mást nem, a platnin egy kis vizzel elkevert lepényfélét.) 56-ban a vidékiek osztottak kenyeret a rászorulóknak, akkor nem kellett annyira éhezni és nem is tartott olyan sokáig, mint az ostrom. Ugyanakkor mind a két esetben tele voltak a terek sírokkal, 56-ban a legtöbb nagyon fiatal volt , akik meghaltak, mielőtt még jóformán éltek volna. Egyetlen egy rendszer, vagy politikai eszme sem ér annyit, hogy az emberek, főként a fiatalok az életüket áldozzák érte, mert mindenkinek csak egy élete van. Az ember nem arra szülte és nevelte a gyerekeit, unokáit ( nekem...
Nessy
@cikicakk55: Olvasva korodat, mész gyufáért taknyos! :-)))))))
hemami
@hemami: Nem tudom miért, de lemaradt a folytatás : nekem már dédunokáimat is ), hogy az életüket áldozzák a mocskos politikáért , bármelyik oldalon álljon is .
division
A hitelt nem volt kötelező felvenni, ezt a problémát oldják meg maguk a hitelesek, ha már felelőtlenül vették fel agyba-főbe.
peterkelemen
@hemami: Ezt majd a nép eldönti és főleg a tettre kész emberek. A gyávák úgy sem tehetnek semmit ez ellen éppen a gyávaságukból kifolyólag. Lesz az a pont ahol a szikrából láng lesz. Köszönje meg mindenki Orbánnak és bűnbandájának. Miattuk lesz az egész.
percsi
"egyre erőteljesebben hallatják a hangjukat a devizahitel-károsultak"
Már hét éve megy a magyar nép tulajdonának, vagyonának elkobzása. Családok mentek szét, külföldre költöztek a fiatalok, itthon hagyva az öregeket. Albérletbe-erdőbe menekült kb. 1,5 millió ember és nemsokára 700 e devizahiteles, kb. 2,1 millió magyar kényszerül követni őket.
Ismét Migránsok és koldusok lettünk!
És még mindig csak "egyre" erőteljesebben!
Több, mint 2,5 millió bedőlt kölcsön, pontosabban az összes. Nem száz és nem is ezer, akikre azt lehetne mondani, hogy nem akarja visszaadni azt, amit kölcsön kapott!
Az adós több milliót berakott a lakásba, hogy be tudjon költözni, majd 10 év alatt visszafizette azt az összeget, amit kölcsön kért, és a „devizaadós mentés” után több a „tőke”tartozása, mint amennyit felvett! A több millió, amit törlesztett eltűnt a Mátrixban! Az autós ügy szintén így néz ki. És ez a devizaadós nem akar fizetni? Ez az adós az utcára akar kerülni? Ez az adós felelőtlen?
NEM! Ez az adós vagy nem tudta már fizetni, vagy még nagy nehezen törleszt (kidobott pénz), vagy beintett, mert ez a devizának nevezett kölcsön kifizethetetlen!!!
A bankoknak volt 100 chf-je, és ezt a 100 chf-t több millió embernek kölcsön adta, ugyan is forintot folyósított.
Nem semmi haszonra tett szert, és még a 100 chf-je is megmaradt. Eladta (nem kölcsön adta) a chf-t, és még kamatot is kapott érte, amit tisztességtelenül emelt. A havi törlesztő részletek 2-3x-ra emelkedtek, nem az árfolyamváltozás miatt. Jelenleg több az adósok tartozása, mint amennyit felvettek!

Mi ez, ha nem a magyar nép legális kifosztása? Ha nem így lenne, akkor már rég körmére koppintottak volna az uzsorásoknak.
A devizahitelesek nem megmentést akarnak, hanem igazságszolgáltatást! Minden hónapban átírják vagy új törvényt hoznak, mert a bankok zsebét tömik (nem ismeretlen ügy), az adósok keresetét semmibe veszik, két lábbal tapossák a jogaikat stb.
Miért kell új törvényt hozni? Nem a törvény volt a rossz, azt csak be...
percsi
Folytatás:
Miért kell új törvényt hozni? Nem a törvény volt a rossz, azt csak be kellett volna tartani!! Kötelezően, mindenkinek!!
Ki a hibás ebben? Az a több millió adós, akit legálisan, a szemünk előtt fosztanak ki?
Már rég oda kellett volna csapni az asztalra! Azoknak is, akiknek nincs devizahitelük, mert ma engem, holnap téged, ha hagyjuk!
Ez sajnos évek óta tartó kemény háború! Az ország negyede már elvesztette, a másik negyede idén fogja elveszteni a csatát, ha a többi magyar csak szidja-köpködi a bajba jutott honfitársát.
Lehet az újratervezés helyett köpködni, egem már nem zavar, megszoktam!
Eladott Ország
@division: @division: tegnap, 23:01; Anélkül, hogy részletezném az alapvető anyagi javak kilenc tételét (hiteltörlesztés lehetősége, személygépkocsi, mosógép, színes tévé, stb.), amelyekből legalább hárommal Magyarország lakosságának 35%-a nem rendelkezik (ez jelenti a nélkülözést szó szerint) érdemes még mindig meghökkenni ekkora hihetetlen gazemberség láttán.A tekintetes nagyságos urakat ugyanis nemcsak a nyomorúság látványa idegesíti, papíron is nehezen viselik a szegénységet. Pedig ők mindent megtesznek, csak adnak-adnak mind a két kezükkel, ám a büdös parasztjának semmi nem elég, nem hajlandó megélni 80 ezerből. Pedig de, megél és működik ez a gyászos kupleráj így is. Mert az ember még egy ideig életben marad a híd alatt, az aluljáróban, a barlangban is akár. Életben marad és rontja a statisztikát. Az emberhez méltó létkörülményekhez szükséges tényezők (mondjuk fűtött lakás, víz, napi kétszeri étkezés) egyre többek számára jelentenek luxust, a dolgozói szegénység mellett széles néptömegek gyalázatos bizonytalanságban vegetálnak. Nem döglenek éppen éhen, de az emberhez méltó jelentése egyre inkább értelmét veszti velük összefüggésben.
Közben a kormány úgy tünteti el az éhező gyerekeket, nyomorgó kisnyugdíjasokat, megfáradt keményen dolgozó szerencsétleneket, hogy átalakítja a számítási módszereket. Itt már rég nem az a kérdés, hogy egy évben egyszer nyaralni menni, autót fenntartani, hitelt törleszteni. Ez itt konkrétan sötét banánköztársaságokat idéző nyomor. Tízből négy magyar mindennapi kilátástalansága. A tények elsunnyogásának fáradságosan kreatív munkája és az ipari lopás mellett szakpolitikai intézkedésekre nem jut idő. Ha bejön a terv, akkor felére csökken a létminimumon élők száma. Ha nem jön be, akkor majd alkotmányosan törlik el a szegénységet. És ha minden jól megy, Mészáros Lőrinc egy év múlva elmondhatja, hogy ötszörösére gyarapodott a vagyona.
Eladott Ország
@wpym: tegnap, 12:34 Tévedsz! Anélkül, hogy részletezném az alapvető anyagi javak kilenc tételét (hiteltörlesztés lehetősége, személygépkocsi, mosógép, színes tévé, stb.), amelyekből legalább hárommal Magyarország lakosságának 35%-a nem rendelkezik (ez jelenti a nélkülözést szó szerint) érdemes még mindig meghökkenni ekkora hihetetlen gazemberség láttán.A tekintetes nagyságos urakat ugyanis nemcsak a nyomorúság látványa idegesíti, papíron is nehezen viselik a szegénységet. Pedig ők mindent megtesznek, csak adnak-adnak mind a két kezükkel, ám a büdös parasztjának semmi nem elég, nem hajlandó megélni 80 ezerből. Pedig de, megél és működik ez a gyászos kupleráj így is. Mert az ember még egy ideig életben marad a híd alatt, az aluljáróban, a barlangban is akár. Életben marad és rontja a statisztikát. Az emberhez méltó létkörülményekhez szükséges tényezők (mondjuk fűtött lakás, víz, napi kétszeri étkezés) egyre többek számára jelentenek luxust, a dolgozói szegénység mellett széles néptömegek gyalázatos bizonytalanságban vegetálnak. Nem döglenek éppen éhen, de az emberhez méltó jelentése egyre inkább értelmét veszti velük összefüggésben.
Közben a kormány úgy tünteti el az éhező gyerekeket, nyomorgó kisnyugdíjasokat, megfáradt keményen dolgozó szerencsétleneket, hogy átalakítja a számítási módszereket. Itt már rég nem az a kérdés, hogy egy évben egyszer nyaralni menni, autót fenntartani, hitelt törleszteni. Ez itt konkrétan sötét banánköztársaságokat idéző nyomor. Tízből négy magyar mindennapi kilátástalansága. A tények elsunnyogásának fáradságosan kreatív munkája és az ipari lopás mellett szakpolitikai intézkedésekre nem jut idő. Ha bejön a terv, akkor felére csökken a létminimumon élők száma. Ha nem jön be, akkor majd alkotmányosan törlik el a szegénységet. És ha minden jól megy, Mészáros Lőrinc egy év múlva elmondhatja, hogy ötszörösére gyarapodott a vagyona. Lásd még vásárlóerő-paritás és szegénység az EU-ban.
Desischado
@cikicakk55: Pontosaqn, nagyon jól látod. Én sem tudnék felmenni, és pontosan ugyanazokért, mint te. Mondjuk, az én esetemben, a beteg rokonom is akadályt képez, őt nem hagyhatom magára.
Adevizahiteleseket orbán le sem sz@rja. Az árfolyam gáttal csak magukon segítettek. Ez az igazi mocsok munka!
cikicakk55
@Mirabilis: Tegnap 21:10
Én 3 tagú családban élek. Cyak azért megyek el szavazni, hogy minél több szavazó legyen aki nem a Fideszt választja. Mivel már egy pártba n sem bízom mi a MKKP- ra szavazunk.
cikicakk55
@Desischado: Nálam is van ilyen akadály is. A férjemnek tavaly februàrban volt agyműtétje,azóta mentálisan olyan lett mint egy gyerek. Én sem hagyhatom itt őt. De fiatalabbakból és egészségesekből lenne bőven csak az anyagiak miatt nem tudnak feljutni.
cikicakk55
@hemami: tegnap 22:06

Nem is írtam sehol azt,hogy minden idős ember demens.Én is idős vagyok,de nem érzem magam demensnek. Ezt azokra az idős emberekre értettem,akik éheznek,fáznak,és nem látják be,hogy imádott vezérük miatt élnek ilyen nyomorultul.A nyugdíjasokat inkább védeni szoktam,hisz én magam is az vagyok,és nem érzem úgy,hogy jogtalanul kapom azt a havi 55.000 ft körüli nyugdíjat,ami postáznak havonta. Arról sem én tehetek,hogy egy kullancscsípés miatt 33 év után kényszernyugdíjaztak,de a munkámat nem tudtam tovább ellátni,így nekem csak a befizetések után ennyi jár.Viszont vannak ismerőseim akik ledolgoztak 45-50 évet,még is csak 65-70.000 ft a nyugdíjuk.Ők egész biztos nem csókolgatják a csuti kezét és lábnyomát.
cikicakk55
@Nessy: tegnap 22:53

Mi a bánat bajod van velem? Felénk taknyosnak a gyerekeket szokták hívni.Nem tudom,hogy a 62 évemmel miért tartasz taknyosnak,egyáltalán mit jelent ez a menjek gyufát venni szöveg? Nagyon nem bánnám,ha nem tudsz engem megérteni,akkor azt normálisan közölnéd,vagy akkor görgess tovább ha meglátod a nickem.
kokopelli
@Shikari: nincs vitaalapod,mert vannak lengyel szomszédaim! Csak a férj dolgozik
Németben,és még a nagykorú fia is (egyenlőre) otthon gályázik a mamánál!
kokopelli
@papa.49: Előre megmondtam az unokahugomnak Pesten,hogy a sch.frank erő-
södésével,a pénzeszsákok ki fognak ugrani,a "plebs" meg szopni fog! Á...ők nem
tesznek ilyent mert hát...! Igaz,hogy nem is hallottam soha,hogy egy ország más
változó devizaalapot vesz a mindenkori elszámolásra!
kokopelli
@Shikari: magyarázd már el végre azt a libsit!Széchenyi,Kossúth stb. is libsi volt,
,és a zászlókon is rajta volt a "Liberte" szó! "Pro patria et liberte!"
A te ßoptató gazdád is úgy osont be a politikába a meló helyett,mint liberális cigány!
Te mennyiért vagy hülye?...csak úgy kerekítve! "Pi mal Daumen"!
kokopelli
@Shikari: Tőled fogok megtanulni? Eltévedtél?A legjobb tudásod szerint?
A tények szerint jobb lenne,ha már a külföldről beszélsz! Én csak 30-évet
dolgoztam odakint! Amit írsz az hazugság az Orbánék kottája szerint!Te
ne ugass viselkedésről,ha még a kérdésekre sem tudsz válaszolni !
"Liberális..stb"... Sehr wenig bist du!"...Ende der Durchsage!
wpym
@cikicakk55: Hiszek neked, azonban ettol meg az altalam vazolt helyzet es a velemenyem nem valtozik.
wpym
@Eladott Ország: Haaaaaaaaaaaaaaaaat peeeeeeeeeeeeeeeeeeeeersze, hogy tevedek! lol
Elvegre mindegyiknek pisztolyt nyomtak a burajahoz, hogy alairja a hitelszerzodest. lol
division
@Eladott Ország: Ha nekem nincs készpénzem egy Mercedesre akkor nem veszem meg, ha nincs pénzem 200 négyzetméteres házat építeni kisebbet építtetek, ha nem tudok venni több milliós OLED tévét akkor beérem egy mezei LCD - vel. Ennyi az egész.
cikicakk55
@wpym: Oké! Ezzel semmi gond. Nincsazzal probléma,hogy valamit nem egyformán látunk,vagy élünk meg. Épo az különböztet meg bennünket az állatoktól,hogy mi nem östönből,hanem tudatosan döntünk. Már pedig az emberek nem gondolkoznak egyformán,de ez még nem jelenti azt,hogy valamelyik a kettő közül nem normális,csak azért mert egy bizonyos dolgot két féle képen értelmezünk.
Eladott Ország
@division: tegnap, 16:16 Itt a devizahitel árfolyamkockázatáról van elsősorban szó, nem a felelőtlen hitelfelvételről. Egyébként is a bankok a hitelképességet mindig is keményen vizsgálják. Nem kellett volna devizában hitelt adni, vagy stabilan kellett volna a forint árfolyamát tartani, illetve az árfolyamnyereséget nem Kuszaszeméknek (MNB) kellett volna lenyelni alapítványokon keresztül, hanem juttatni kellett volna belőle a hitelt felvevőknek is. Ennyi az egész. Te fideszes seggfej!
Eladott Ország
@wpym: tegnap, 15:59 Nem pisztolyt szegeztek a fejükhez, hanem a hitelszerződéssel átverték az ügyfeleket. Itt a devizahitel árfolyamkockázatáról van elsősorban szó, nem a felelőtlen hitelfelvételről. Egyébként is a bankok a hitelképességet mindig is keményen vizsgálják. Nem kellett volna devizában hitelt adni, vagy stabilan kellett volna a forint árfolyamát tartani, illetve az árfolyamnyereséget nem Kuszaszeméknek (MNB) kellett volna lenyelni alapítványokon keresztül, hanem juttatni kellett volna belőle a hitelt felvevőknek is. Ennyi az egész. A továbbiakban nem javaslom a fideszes tanfolyamokat, ne járjál narancskeltető szemináriumokra
division
@Eladott Ország: Már megint alpáriaskodsz? Talán nem tudod fizetni a felelőtlenül felvett hiteleidet? Legjobb tudomásom szerint marhára nem vizsgálták anno a jövedelmeket, főleg autók terén, adták mindenkinek aki csak betévedt. Vessen mindenki magára akinek annyi esze nem volt hogy a magas összegű hiteleket vissza is kell fizetni, és már megbocsáss, de aki 25 évre képes 10-20 milliót felvenni az meg is érdemli. Ha megkérhetnélek a közeljövőben ne sértegess mert megunom.
Perwool
@division: "Vessen mindenki magára akinek annyi esze nem volt hogy a magas összegű hiteleket vissza is kell fizetni, és már megbocsáss, de aki 25 évre képes 10-20 milliót felvenni az meg is érdemli."
Oké! De mi a helyzet az önkormányokkal? Azok nem voltak felelőtlenek?Gondolom ott azért vannak pénzügyi szakemberek!

www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/hirek/megkezdodott-az-atvallalt-onkormanyzati-hitelek-elotorlesztese

m.privatbankar.hu/cikk/111-kinos-tenyezo-a-devizahitelekkel-kapcsolatban-260735?honnan=Nemzeti_Hirhalo
division
@Perwool: "Például megakadályozni, hogy elegendő fedezet, önerő nélkül vagy minimális önerővel is hitelt lehessen felvenni"
Na most itt egyértelműen a bankok és maguk a hitelfelvevők hibáztak, ugyanis a bankok elhallgatták a lehetséges következményeket, ellenben a hitelfelvevő még mindig elgondolkodhatott volna azért miből fogja 25 éven keresztül törleszteni a hitelét (az ember nővel sem tervez ennyi időre), amikor egyértelműnek kellett volna lenni mindenki számára hogy az árfolyam bármikor ingadozhat. Véleményem szerint ha a bankok ezeket elmondták volna az emberek zömét akkor sem lehetett volna a hiteltől eltántorítani, mert abban a pillanatban csak addig láttak hogy milyen jó is ez.
Perwool
@division: "Véleményem szerint ha a bankok ezeket elmondták volna az emberek zömét akkor sem lehetett volna a hiteltől eltántorítani, mert abban a pillanatban csak addig láttak hogy milyen jó is ez."

Pont így tettek az önkormányzatok, akik szintén felelőtlenül vették fel a hitelt. Amit az állam visszafizetett.
Eladott Ország
@division: tegnap 11:54 Az árfolyamnyeréségből vásárolt össze-vissza az MNB elmebeteg elnöke, ahol a pénz elvesztette közpénzjellegét. Elsősorban nem felelőtlen hitelfelvételről van szó, hanem az árfolyamkockázatot kellet volna kompenzálni. Arról nem beszélve, hogy az adós háza is elúszott és az adóssága is megmaradt.
1magyar
A gazdagoknak küldjenek ilyen leveleket! Akik a mi vérünket szívták, szívják! Nekik van miből.
advocat
Okosok! Ha emlékeztem még az "Ügynök halálá"-ra, abban is boldog volt, hogy sok és vután kifuzethette a házát. Akinek kevés a pénze ez így működik. A devizahitel, meg ott volt rossz, hogy a "szokásos" 170 forint körüli frank helyett jött a 260-as. (Megjegyzem 190.- körülig is jobb volt mint a forinthitel.) Meg a recesszió. Ezt már nehéz volt elviselni. De! Ne feljtsük, még az első ORBÁN kormány vezette be!!! És bizony a bank meg a kamatokból él. Ha nincs betét, nincs hitel. Mi meg csórók vayunk. Most is. Ésd lakást meg muszáj venni. Vagy egy jobb autót. Ez mindenhol hitelből megy. (Kivéve talán Rotschilldot.) Persze ettől nem vagyok boldog. Csak tények.
division
@advocat: Amikor valaki rákényszerül a hitelre jól gondolja át mielőtt felveszi.
division
@Perwool: Ez igaz, de megadták a lehetőségét annak hogy 180 ft - os árfolyamon kifizethessék a hiteleiket az emberek, és ezt a környezetemben is többen megtették. Más kérdés hogy többségüknek nem is volt 5 milliónál több hitele, azaz ésszel vették fel már az elején is.
wpym
@Eladott Ország: Semmi kozom a fideszhez, komam, sot ha tehetnem be is tiltanam...

A hitelszerzodest alairas elott el kellett volna vinni ugyvedhez.
Az arfolyamkockazat ismert riziko faktor volt, am, ha valaki elott nem lett volna ismert, akkor az ugyved elmondta volna mirol van szo.
Sajat magukkal szurtak ki, akik pedig belebuktak, tanulnak belole. Ennyi.
olivér
@wpym: Úgy van ,úgy van jól megasszontátok.Igaz,hogy a kockázat akkora volt és a kisemberek költségérzékenysége is a csóróság miatt,hogy bűn volt egyáltalán ekkora kísértéssel belehajtani őket ebbe.Tanúja voltam ennek,hiába tudta a polgár a veszélyét,a forinthitel akkor és ott annyival drágább volt,hogy nem tudott mellette dönteni és belebukott.A bankszektor tudatos játéka volt az egész ,a mindenkori kormányok asszisztenciája mellett a honfitársaink kifosztására.A kormány és a felügyeleti szervek kötelessége lenne a polgárok védelme ilyen helyzetekben is,ha kell megelőzve azt!!!Dehát tényleg naivitás ezt elvárnom ,igaz?Hiszen a dögevőkről szól minden!!!
verőce21
Mindenki megérdemelte a sorsát, aki belebukott a CHF hitelébe!
wpym
@olivér: Amikor ennek belehajtasnak tanuja tetszett lenni, akkor pisztolyt tartottak a fejehez a joembernek, hogy irja ala?

A polgaroknak onmagukat kellene megvedeni, ugy, hogy gondolkodnak. Aki nem gondolkodott rosszul jart. Ennyi.
olivér
@wpym: Többször és világosan elmagyaráztam az illetőnek a CHF hitel veszélyét.A lakhatását akarta megoldani válás után,és plusz pénzre volt szüksége.A fizetéséből ki tudta gazdálkodni a CHF akkori törlesztőösszegét ,a forintosét nem.De mindegy is ,aki nem volt ebben a helyzetben úgysem akarja megérteni és csak cinikusan,kárörvendően ítélkezik.A dögevők(bank,állam) jól jártak hiszen a beözönlő extra pénztömegen-ne felejtsd,a bankok nem adósodtak el CHF-ben,csak így számolták el a hitelt-megosztoztak,hiszen az állam a bankadóval rákényszerítette a bankokat a pénz gazdaságba helyezésére,de a pénzből később a bank profitált.Holott egyetlen tollvonással helyreállíthatta volna a felvételkori állapotokat is és átválthatták volna forinthitellé.Ez is nehéz lett volna sokaknak,de közel sem olyan durva,mint ami a CHF-ekből lett.De-mint írtam-kinek lett volna ez a dögevők közül érdeke.
wpym
@olivér: A lakhatasat berelt ingatlannal is megoldhatta volna. En voltam ilyen helyzetben...
advocat
No. Azért buktak be sokan a hitelbe, mert jó ideig olcsóbb volt mint a forinthitel. Akinek milliói vannak otthon az most hallgasson. Az átlagember csak hitelből tud pl:lakást venni, ha nem örökölt. Ne feledjük, 2008. júliusában 140,. volt a CHF. Nemsokára 200 fölött, és megállt 260 körül. Ez sajnos nem volt bekalkulálva. Az más kérdés, hogy az állam esetleg átváltathatta volna (vagy a kár a bank is), forinthitelre. Mert kb. 190.-től már a forint is jó lett volna. De erre akkor senki nem számított. Ez a kapitalizmus. Sajnos! De mi akartuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.