Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke arra hívta fel kedden az E.ON energiaszolgáltatót, hogy ne avatkozzon be az áprilisi országgyűlési választásba.

Németh Szilárd kedden látogatást tett a Terrorelhárítási Központban. Utána sajtótájékoztatóján arra a felvetésre, hogy az E.ON bejelentette, a nemzeti gázszolgáltatónál is olcsóbban adják a gázt, mivel azt a szabadpiacról szerzik be, és így várhatóan éves szinten 13 ezer forintot is megspórolhatnak a fogyasztók, a politikus azt kérte, az emberek ne hagyják becsapni magukat.

Az E.ON aláígért a rezsicsökkentésnek, Németh Szilárd szerint Brüsszel oldalán támadnak

Fotó: wikipedia CC BY-SA 4.0/Derzsi Elekes Andor

Megjegyezte: aki elfogadja az E.ON ajánlatát, az "kimegy a szabadpiacra" két évre.

Németh Szilárd az E.ON-nak azt javasolta, "kicsit fogja vissza az agarakat", és ne avatkozzon be a választásokba.

Úgy vélte, az energiaszolgáltató ajánlatával egyértelműen a politikai adok-kapokba száll be, Brüsszel oldalán. Mint mondta, az Európai Unió meg kívánja szüntetni minden tagállamban a védett piacot, a teljes liberalizáció érdekében.

A politikust kérdezték az EU Csalás Elleni Hivatalának (OLAF) Elios-üggyel kapcsolatos jelentésről is, ezzel kapcsolatban azt mondta, az nem más, mint "brüsszeli kampányjelentés", beavatkozás az áprilisi országgyűlési választásba. Ráadásul – tette hozzá – a vizsgált időszakban Simicska Lajos volt az Elios tulajdonosa.

Azzal kapcsolatban is kérdezték a politikust, hogy sajtóhírek szerint saját plakáttörvényüket megszegve, a listaárnál olcsóban jutottak plakáthelyekhez. Erre Németh Szilárd úgy reagált, ez "ócska hazugság", betartják a vonatkozó jogszabályokat.

Arra a felvetésre, hogy ellenzéki pártok nem tudnak plakáthelyekhez jutni, kifejtette: a magyar választási rendszer egyforma lehetőséget biztosít a legkisebb és legnagyobb pátnak is, egyforma a pénzügyi támogatásuk és a hirdetési piachoz is egyformán férnek hozzá.

Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltjének felvetésére, hogy a kormánynak több pénzzel kellene támogatnia a civil szervezeteket, kijelentette: évi 60-70 milliárd forintot fordítanak erre. Mint mondta, "egy feladatra nem mehet" pénz, nem fogják finanszírozni, hogy a bevándorlást segítő szervezetek terjeszkedjenek.

(MTI)

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Bármit tesz vagy mond egy ellenzéki párt, civil szervezet, kormányfüggetlen cég, Brüsszel, az most a kampányba való beavatkozás. Csak Lázár húsvétra belengetett 25 000-es Erzsébet-ajándékutalványa nem az. Meg semmi nem az, amit a kormány tesz.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
JAJMÁR
A "szabadpiac" Soros! Pfúj!
Hát, így kell meggondolni a választást.
RonaGyuri
világos nem fizetni nekik a zseb-pénzt hazaárulás! =))
nemkati
Bármit tesz vagy mond egy ellenzéki párt, civil szervezet, kormányfüggetlen cég, Brüsszel, az most a kampányba való beavatkozás. Csak Lázár húsvétra belengetett 25 000-es Erzsébet-ajándékutalványa nem az. Meg semmi nem az, amit a kormány tesz.
Peller Anikó
tkp. terrortámadás történt az ország és az emberek ellen és a zsírdisznó véd meg minket
nemkati
@Peller Anikó: Hát megvédeni, azt megtudnak minket! Mint a magánnyugdíjunkat. De most a rizsacsökkentésüket nem fogják tudni.
quadrocopter
Már készül a törvény az E.on ellen! Társasági adóemelés ott, ahol a cég neve nagy E-vel kezdődik és "on" a vége!
Lepényleső
Ami szabad,már jobban hangzik,attól főleg,ami itt virágzik.
advocat
Rezsiszilárdka! Mint írtam a te fejedre is tojok, ha spórolhatok. És nem érdekel a dumád. Lépjünk ki vazze! Most nyisd ki a szádat! És ugass le, hogy hülyeséget mondtam.
human
Rezsicsökkentéssel támad Brüsszel. Hát Sziszi! Bár nekem lennének ilyen ellenségeim.
peterkelemen
Magyarországon soha nem volt rezsicsökkentés. Az árak folyamatosan emelkedtek és emelkednek. Garancsi Orbán egyik kegyeltje szépen zsebre vágja a búsás hasznot.
human
@peterkelemen: Meg hát a svájci (valójában magyar) MET is szépen beékelődött a rendszerbe és lefölözte a maga használt.
advocat
És még sokan nem is tudják. Garancsi a pénztárgépekből is milliárdos hasznot tesz el. Mert az állam erre alkalmatlan. Mondják. Ilyen kormány kell nekünk!!! Még a pénzt sem képesek behajtani, csak a haverok.
Yoda69
Most lathatjak a birkak is hogyan verte at a fideSS rezsicsokkentes cimszo alatt a magyarokat. Ha piaci aras lenne a gaz, jo 30%-kal lenne olcsobb, igy viszont orbanek teszik zsebre a hasznot.
szaboria1
Szilárdka ne kannás bort igyál mert az árt az agynak.
Zeta
Mért kell kérdezni egyáltalán , ezt a szerencsétlent?
Inkább bojkottálni kellene a hazugságait!
laja70
Igaza van az Ogrenek! Miért vegyék meg olcsóbban a gázt, amikor drágábban is megvehetik!
Nessy
@szaboria1: Hogy minek árt??? Ami nincs, annak nem lehet ártani ! :-))
magyarbakancs
Rezsi röfi mindig, ha kinyitja a száját ,csak úgy ömlik belőle a gané.
lusta
@Zeta: Ez a szerencsétlen kérdezés nélkül isbeleröfög az első adandó mikrofonba.
Zeta
@lusta: így van, de abba meg belebetegedne, hogy senki sem figyel rá!
Az érdektelenséget nem értené meg Szikla Szilard.
wagabund
mint tudjuk, akkor van igazi verseny, ha külön pályán futnak a versenyzők...

...a címbeli államférfiúnak nem tűnt fel eddig, hogy az olcsóbb gáz(ígérete) azért nem életképes, mert ugyanazon a csövön, ugyanaz a gáz oson a fogyasztóhoz?.
ebbe a fából vaskarikába már belebukott néhány olcsóbb villanyt ígérő más szolgáltató, aztán belebukott a tigáz is, meg néhány, új(nak tűnő)mobilszolgáltató...példul az aldi, a teszkó is... ...ezek mind bérelt hálózatokon béreltek minden szart...eleinte sokan beszopják, aztán snitt...

nos a gázzal is így lesz...az eonnak elég, ha a hatalom megszorongatja a tökeit, és máris nem olcsóbb az olcsóbb gáz..az emberek meg újból "arcra vannak ejtve"...
pont úgy, mint az időseket becsapó olcsóbb telefont igérő, olcsóbb tévéműsort szolgáltató sumák nyerészkedők...

A fenti embernél a politikai kampány csípődött be, pedig elég lenne a bérelt gázvezeték, és ugyanazon gáz életképtelenségét említeni... még sikere is lenne...

az eb itt van elhantolva, de nem veszik észre a kampány miatt...(ami ugye még el sem kezdődött)

hehe..
quadrocopter
Jól megcirógatta az E.on Hájtaréj retkes tokeit! Szopott a Nemzethy Pacal!
Remélem a maqgyarok világosodtak vala,mennyit...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.