A Momentum Mozgalom bárkivel kész együttműködni a jelenlegi rendszer leváltása érdekében – jelentette ki Fekete-Győr András, az ellenzéki párt elnöke.

Szerinte az együttműködéshez három feltételnek kell teljesülnie:

legyen hiteles, őszinte és integratív az ellenzéki jelölt, legyen matematikai esélye legyőzni a fideszes jelöltet, továbbá a többi párt lépjen vissza az esélyes javára.

Fekete-Győr András szerint ezek a jelöltek azok, akik a politikából kiábrándult, bizonytalan szavazókat is el tudják majd vinni szavazni. Hozzátette: minderről március 5-e után érdemes beszélni.

Nekünk tök mindegy, hogy ki jobbikos, ki MSZP-s, ki DK-s, ki LMP-s, ha ezek a pártok együtt tudnak működni

- fogalmazott Fekete-Győr András.

Fekete-Győr András: "106 Márki-Zay Péterre van szükség" – a Momentum a Jobbikot is bevállalná a győzelemhez

Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke. Fotó: MTI/Marjai János 

Arra az újságírói kérdésre, hogy a Momentum számára akár "a Jobbik is bevállalható-e a győzelem, változás érdekében?", azt mondta: "persze".

Szerinte a vasárnapi hódmezővásárhelyi választással bebizonyosodott, hogy a kormány elküldhető.

A szekértábor-logikát félre kell tenni, "106 Márki-Zay Péterre van szükség", akik ugyanúgy fel tudják rázni a különböző pártokkal szimpatizáló szavazókat

- mondta Fekete-Győr András.

Közölte, a vasárnapi hódmezővásárhelyi kampányban a Momentum aktivistái is rengeteget dolgoztak, ennek is köszönhető az ellenzéki pártok támogatásával indult független jelölt, Márki-Zay Péter győzelme, aki "reményt adott" az ellenzéknek.

Ismertetése szerint vasárnapig 30 ezer ajánlást gyűjtöttek össze, és összesen 64 ezerre van szükségük ahhoz, hogy mind a 106 választókerületben jelöltet állítsanak.

A pártelnök a sajtótájékoztatón bemutatta az V. kerületi Városháza parkban felállított választási fórumot – egy fűtött gerendaépületet –, amit "Remény Központnak" neveztek el. Elmondta, április 8-ig ide várnak mindenkit, aki szeretne velük a politikáról beszélgetni, vitázni, vagy filmvetítéseken részt venni. Közölte azt is, hogy az LMP-nek és a Kétfarkú Kutyapártnak felajánlották, hogy a központban együtt gyűjtsék az ajánlásokat.

Forrás: MTI

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Belendültek a pártok, de azért azt ne felejtsék el, hogy Hódmezővásárhelyen egy olyan jelölt győzött, aki konzervatív gondolkodású független volt, vallásos, talpig becsületes, a város polgárai által közkedvelt ember. A választásokra is "Emberre" van szükség, aki mögé be tudnak sorakozni! Minden pártnak le kell faragni az egójából! Nem kicsit, nagyon!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
Mostanig minden normális társadalomban azért választottak valakit meg vezetőnek mert tehetséges volt...ez-alól csak a kommunizmus volt a kivétel. Ma visszajutottunk oda hogy nem a tehetség hanem az alávetettség az irányíthatóság a semmit-tudás de szófogadás az a tényező amiért valakit vezető állásba juttatnak...akár a kommunizmusba.
Pálinkás Pál
@Csizmás Kond: és szerinted a mangalicát a tehetségéért választották meg??? Eddig némileg értelmesebbnek hittelek...De váaszolva a felvetésedre,tök mindegy ki lesz,csak takaritsa el a rothadt narancsnak még a nyomát is!!!
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: ...nem érdekel a hited...és itt kimondottan errők a tátottszájó semmiházi takonypócról beszéltem aki nek mostani az anyukája törölgette az orrát de ma meghatározó politikát folytat...persze csak azoknak akik ilyenekre hallgatnak.
...és tökmindegy...szóval megy a cigány a mezőn, nagyon éhes és elér egy szilvafához...belakik majd megtömi a zsebeit de még mindig marad a földön szilva...lehugyozza, majd továbbáll. Amikor sötétedni kezd nincs hová menjen visszatér,és mert a zsebéből is már elfogyott a szilva a fa alatt elkezdi válogatni, hogy ez se pisis...az se pisis és eszik...ilyen az akinek mindegy.
Nessy
Kell 106 körzet, melyben a választók felemelik a popsikájukat, elmennek szavazni, és nem vásárolhatók meg üveggyöngyökkel! És igen! 106 hiteles, a választók által ismert és elismert EGY jelölt kell!!!
Felőlem a kamupártok tegyék zsebre a kormány adományát, de vagy álljanak be egy jelölt mögé, vagy akár szavazzanak a fideszre nyiltan, hiszen a töredék szavazat a nyertesé. Aztán majd nézzenek a választók szemébe!
CsipkeRózsa
Mutasson példát Fekete-Győr András, és lépjen vissza a jelöltségtől.
Pálinkás Pál
@Csizmás Kond: Nos...mondom ,még az ördöggel is ,ha orbán bukása a vége...majd ha már megérdemelt büntetésüket töltik a sitten,akkor lehet gondolkodni,hová milyen ember kerüljön...mindenhová egy ellenzéki jelölt kell ,narancsosok elszámoltatása programmal,azt kész...
Cicamama55
Belendültek a pártok, de azért azt ne felejtsék el, hogy Hódmezővásárhelyen egy olyan jelölt győzött, aki konzervatív gondolkodású független volt, vallásos, talpig becsületes, a város polgárai által közkedvelt ember. A választásokra is "Emberre" van szükség, aki mögé be tudnak sorakozni! Minden pártnak le kell faragni az egójából! Nem kicsit, nagyon!!
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: ...vagyis neked inkább az lenne a fontos ha látnád megbüntetve őket...?
Hellcat
Áldozatokat meg kell hozni...nem "jó ellenzéknek" kell lenni hanem beáldozni amit kell, hogy leváltsuk ezt a mocskos maffiát.
Csizmás Kond
@Horizont: ...nahát...és még te mondod megfontoltnak magad ?...:)))
cikicakk55
@Cicamama55: ma 14:17
Egy valamiben tévedsz csak. Hegedűst a város lakói már legalább 20 éve ismerik és rendes,jó városrész képviselő volt. Sokat segített az embereken és Tarján városrész lakóinak és utcáinak fellendítéséért is. A gond csak az volt vele,hogy Fideszes.Amennyiben Márki Zay Péter És Hegedűs is függetlenként indult volna,egész biztos,hogy Hegedűs nyert. Az emberek egy jó vezető miatt nem veszik a nyakukba a több ezer korrupt,tolvaj,haszonleső pártot. Ezzel nyert Márki -Zay és nem az ismertségével. 2 hónapja tűnt fel a városban,addig azt sem tudtuk,hogy a világon van. 2 hónap alatt viszont többet mondott el a népnek arról,hogy mi megy most az országban,mint az ellenzék bár melyik tagja is.Hegedűs is eladta a lelkét az ördögnek épp úgy mint Lázár. Lázárt is szerették itt a városban,egész addig még nem volt más,csak egy Polgármester. Sokat tett a városért és az emberekért.Sajnos Ő is eladta a lekét az Ördögnek és az itt élő emberek tudnak nagyon szeretni,de ha csalódnak akkor tudnak nagyon gyűlölni is. Most csalódtak,mert sokan akik eddig bizonytalanok voltak,vagy közömbösek,rá jöttek,hogy bizony minden marad a nyomor és a közmunka és az egyre több szegény ember,ha nem indulnak el és nem szavaznak most sem. Márki-Zay jól ért az emberek nyelvén,ráadásul hiteles ember,aki minden erővel 2 hónapon keresztül támadtak több oldalról is,de Ő nem ijedt meg. Ilyen vezető kell,aki nem fél.Ő nem akar bosszút állni a városházán dolgozó Fideszes munkatársai ellen. Ő csak szeretné,ha tudnának vele együtt dolgozni és hagynák és segítenék a munkáját végezni. A Tiborcz üggyel kezd,azt mondta a választás estéjén.
Csizmás Kond
@Horizont: Persze hogy világosan...de attól még úgy hangzott mintha egy másnapos mondta volna...tudod, mindegy ha ganélé is csak szédítsen...:))
TASzSz
@Cicamama55: 100 PONT! Beállok mögéd! Őszintén, a szívemből szólsz! Ez a mai magyar valóság!
verőce21
Ez a sok belpesti zsidókölök fog kormányt buktatni vidéken?
Kívánom, ezt az állapotot még 10-12 évig viseljék el valahogy így. :)
cikicakk55
@Horizont: ma 16:27
Igen,mind e kettőt beszippantotta az Orbáni Diktatúra. A gond az volt eddig,hogy Hódmezővásárhelyen egyetlen ellenzéki párt sem volt. Ezért nyert eddig a Fidesz,mert ali volt akik szavazzanak. Max. 25-30%. Abból könnyű volt Lázárnak nyerni. Most viszont emberére akadt,hisz annyira magabiztosak voltak,hogy a város lakónak semmilyen kampányt nem kreáltak. Pár kép Hegedűsről,viszont rengeteg kép Márkirók. Azt hitték elég ha a médiában mocskolják. Szerencsére az emberek szóbol értenek,így rengeteg eddig bizonytalan vagy passzív mozdult meg. Na erre nem voltak felkészülve,de szerencsére az új Polgármester nem a beszarós és nem megvehető fajta. Reméljük,csak április 8- ig fogják támadni.
Cicamama55
@cikicakk55: Nagyon sok városban van a hódmezővásárhelyihez hasonló helyzet, ahol a helyiek a város vezetésével meg vannak elégedve, de országos viszonylatban, a kormánypárttal nem. Ahová most a pártok nem fognak sokak számára elfogadott, ismert "Ember " találni, ott semmi nem fog változni, ebben én 100%-ig biztos vagyok! Hódmezővásárhelyen találtak -ha mást róla nem említek csak azt,hogy- egy templomba járó embert, ami őt sokak számára szimpatikussá tett.
Cicamama55
@Cicamama55: S többek között így lett ő ott ismert!
Jozefina
Öcsém!!! Le esett a tantusz??? A többi párt mér régen ezen van!
Desischado
@Horizont: Hagyd el drágám, még nem emésztették meg a buktát!
A Momentum gyakoroljon jó példát és álljanak be a hiteles jelölt mögé!
Aki Én
Az lehet, de kérdés vele ki akar közösködni. Nekem továbbra is rettentő ellenszenves ez az orbán-imitátor.
@verőce21: Nem hiszem. Szerintem a romakölök előbb-utóbb megbuktatja saját magát. Pontosabban már megbukott csak még vergődik egy keveset. Nehezen ereszti, amiről már azt gondolja, hogy alanyi jogon jár neki.
Nessy
@Desischado: Lelkesen dicséri Hódmezővásárhelyt, majd önállóan kívánja magát megméretni! És nem ő az egyetlen! Ez a gond, hogy sok esetben egy adott párt tagsága hajlandó lenne racionális döntésre, de a vezetők makacsul csak a saját döntésüket favorizálják.
verőce21
@Aki Én: (07:24) Hát ez az, hogy "ki akar vele közösködni"...?
verőce21
@Horizont: (18:18) Dehogy merült le.
A változatosság gyönyörködtet. Ti is sokféle megjegyzést tesztek a Fideszre pl.
Ez nemcsak a lipsik kiváltsága. :)
simmering73
A változatosság gyönyörködtet. Csak a hülyeség konstans a fideszbirkáknál.
kukac50
Fiatalok összefogás szeretet mindent legyőzhet! Tanulsága a vásárhelyi választás eredménye!
A Fidesz ellen egy ember álljon ki minden körzetbe, Aki a legtámogatottabb és legrátermettebb!
Akkor lehet kormányváltás.
Eriksson
@cikicakk55: Nagyon-nagy az elvárás Márki-Zaytól, kíváncsi leszek hogy megfelel-e majd. Ha a vásárhelyiek elégedettek voltak Lázárral és Hegedűssel, akkor vajon miért kell nekik egy alig 2 hónapja előkerült ember akinek fő programja az, hogy meg kell büntetni a fideszt. El kellett volna vonatkoztatni a pártállást a jelölt személyétől. Mert azt tudják, hogy ez a két politikus jó vezető volt, de tudják-e, hogy milyen lesz Márki-Zay?
Eriksson
@Horizont: Tudod drágám, azóta kiderült, hogy a jobbik van a háttérben, ahogy azt Márki-Zay be is vallotta. És szépen megkérlek, hogy ne személyeskedj, jó? S főleg ne szólj bele a másnak írt posztomba, nem a te véleményedre vagyok kíváncsi.
karma1
Nem nagyon birom ezt a Conchita krealmanyt, de ha mar o is hajlando elismerni mas szemely ratermettseget - akkor elegge jo iranyba haladnak a dolgok...:o))))
Eriksson
@karma1: Nézd csak. Tegnap este találtam ezt a videót, és valahogy nem jöttem tőle lázba. Az volt az érzésem, hogy ez a koncsíta utánzat végig mellébeszél, és szerintem Kálmán Olgának is ez volt a véleménye. Alapvető kérdésekre nem tudott egyértelmű válaszokat adni, csak hebegett, habogott.
Az, aminek nevezi magát: Momentum Párt. Megmutatta magát egy pillanatra, s aztán kész, vége.
www.youtube.com/watch?v=N5x2u1eU44g
karma1
@Eriksson: hahaha,m ez jo...:o)) "momentum"...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.