Bocskor Andrea szerint az ellenzék és Brüsszel összefogott, hogy befolyásolják a magyar választások kimenetelét.

Fideszes EP-képviselő: újabb politikai támadás készül Magyarország ellen
Fotó: Facebook/BocskorAndreaEP

A jogállamiság magyarországi helyzetét elemző uniós parlamenti különjelentés szövegtervezete és a hozzá készülő vélemény azt mutatja, hogy újabb politikai támadás készül Magyarország ellen, az ellenzék támogatásával. Mindez egyértelmű nyomásgyakorlás a közelgő magyarországi választások kimenetelére

- jelentette ki Bocskor Andrea fideszes EP-képviselő az Európai Parlament (EP) kulturális és oktatásügyi szakbizottságának (CULT) hétfői brüsszeli ülését követően.

A képviselő magyar újságíróknak nyilatkozva elmondta a készülő dokumentumban olyan túlzások és kritikák jelennek meg Magyarországgal szemben, amelyek kettős mérce alkalmazására és legkevésbé sem jóindulatú hozzáállásra utalnak.

Mint elmondta,

a szöveg a felsőoktatási törvényt, a roma gyerekek oktatásban történő szegregációját, illetve a médiaszabadság helyzetét helyteleníti. Jelzésértékű, hogy a legfőbb problémát még mindig a Népszabadság című napilap bezárása jelenti és az, hogy az egyik magyar napilap Soros Györgyhöz kötődő újságírókat listázta.

A Judith Sargentini holland zöldpárti EP-képviselő a jogállamiság magyarországi helyzetéről szóló különjelentésében és az ahhoz csatolni kívánt oktatási bizottsági véleményben elavult és túlzó elemek is szerepelnek, ezért Magyarország objektív vélemény kialakítását várja és a kettős mérce alkalmazásának elkerülését.

Mint elmondta, a magyar képviselők nem élnek a módosító indítvány beadásának lehetőségével, és a jelentés elfogadása ellen fognak szavazni, mert egyáltalán nem értenek egyet annak szövegével.

A magyar képviselők arra fogják kérni az uniós parlament néppárti képviselőcsoportjának tagjait, a viták során kiegyensúlyozott és objektív vélemény kialakítása mellett érveljenek, de annak megszavazásától ők is tartózkodjanak a szolidaritás jegyében

- tette hozzá a politikus.

Az uniós parlament a belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottságának (LIBE) tagjai az EP plenárisának felkérésére azt vizsgálják, hogy Magyarország kapcsán fennáll-e az uniós alapértékek megsértésének egyértelmű veszélye. Ha a válasz igen, akkor az EP arra kérheti az Európai Unió Tanácsát, hogy tegye meg az ilyenkor szükséges lépéseket. "A demokrácia, jogállamiság és alapvető jogok helyzetének romlására" hivatkozva az Európai Unióról szóló szerződés 7-es cikkelye alapján a képviselők tavaly májusban arra utasították a LIBE bizottságot, hogy készítsen plenáris szavazásra kerülő különjelentést Magyarországról.

A szöveg megszavazására júniusban kerül sor. A jelentéshez várhatóan az EP több bizottsága – az alkotmányügyi, a kulturális és oktatási, valamint a költségvetés-ellenőrzési szakbizottság – is csatolni fogja a véleményét. Az uniós parlament plenáris ülése a szövegről szeptemberben szavaz. A javaslat elfogadásához a leadott voksok több mint kétharmadára és az összes képviselő abszolút többségének támogatására (vagyis legalább 376 szavazatra) van szükség az EP-ben. Ezután a miniszteri tanács négyötödös többséggel dönthet arról, hogy fennáll-e a veszélye annak, hogy Magyarországon csorbulnak az EU alapértékei.

A hetes cikk olyan, többlépcsős eljárást tesz lehetővé, amely – az európai uniós alapértékek súlyos és módszeres megsértése esetén – végső soron akár az érintett ország szavazati jogának a felfüggesztésével is járhat, ehhez azonban az összes többi tagállam egyhangú támogatására van szükség.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Tessék mondani, igazak az állítások? Amit felsorolt sajnos IGEN!
Mi köze ennek a választásokhoz? Aki értelmes, az eddig is tudta, a birkáknak meg el sem jut a tudatáig, amiről ott szó van!
Kedves! Nem lehetne, hogy a saját hazájával foglalkozna? Mit tud rólunk,a napi életünkről,azon kívűl, amit a kormánypropaganda közöl?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
staro2
Beregszászon született. Ugyanitt diplomázott a Kárpátaljai Magyar Tanárképző Főiskola angol-történelem szakán, majd elvégezte az ELTE Bölcsészettudományi Kar Történelemtudományi Doktori Iskolájának Művelődéstörténeti programját. 2002-től a Kárpátaljai Magyar Tanárképző Főiskola tanársegédje, 2007-től a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola tanára, 2011-től docense, a Lehoczky Tivadar Intézet vezetője. A Kárpátaljai Magyar Tanárképző Főiskola Hallgatói Önkormányzatának első elnöke, valamint a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ifjúsági Szervezetének külügyi titkára volt.
Nessy
Tessék mondani, igazak az állítások? Amit felsorolt sajnos IGEN!
Mi köze ennek a választásokhoz? Aki értelmes, az eddig is tudta, a birkáknak meg el sem jut a tudatáig, amiről ott szó van!
Kedves! Nem lehetne, hogy a saját hazájával foglalkozna? Mit tud rólunk,a napi életünkről,azon kívűl, amit a kormánypropaganda közöl?
nevemnick
Szinte sejtettem, hogy nem ,,idevalósi".
Ha nem tudtam volna meg azt, hogy ,,külhoni nemzethy magyar", akkor egész biztosan ruszki bárisnyának könyveltem volna el.
Tévedés ne essék így is annak nézem...
Klubtag
Megkapott egy habony-brossúrát, bemagolta, elmondta...mehet a kasszához...
Commenter
@Klubtag: te ide migrált, Orbán által ide és az EP-be telepített Andrea Bocskorová:
Robert Ficónak mondjad még ezt a bullshitet oké?
Tegyél még hozzá valami értelmesebbet is például ilyet:
"Megfelelõ idõzítéssel kell megragadni a súrlódásmentes reklámanyagot."
Szerintem ennyi bullshit még menni fog!
nezelodo
Köszönjük kedves import képviselőnk, hogy figyelmeztet a gonosz készülő ármányára, amit nem Mo. ellen készül megtenni, hanem a hintapalintás gazdája ellen. Remélem azért nem utalja vissza annak a gonosz hatalomnak a számlájáról érkező bőkezű apanázsát havonta, hogy ezzel is bizonyítsa, önt csak Orbán tudja kilóra megvenni!?
nihil
"Lángos képű állat a babám"

Egy csókot, életem, kicsim, drágám, aranyom, szerelmem, kedvesem, édesem, kincsem, egyetlenem, picinyem, szívem, babám, angyalom, mindenem, galambom, kicsikém, bogaram, tündérkém, párom, hercegnőm, gyönyörűm, báránykám, drágaságom, cicám, szépségem, bébim, csillagom, picim, cukorborsóm, rózsabimbóm, cukorbogyóm, virágom, virágszálam ?

static.metro.se/61e/12f/Alien-LARGE.jpg
Commenter
@nihil: olyan szép mint a betelepítő gazdája.
Még "Karácsony-Palvin Gergelyt" is elhomályosítják...pedig az ott szelfizget Brüsszelben éppen...szóval maximum a mindenkori Miss Worldok léphetnek a nyomába ennek a az import burgundivörös, nagyeszű szépségnek. Nem éppen Ficónak kellene kicsit besegíteni ahelyett hogy más országok belügyeibe beleröfögsz?
kissé felnőttem
micsoda hálygolyó de beáll riogatni. TUDD kicsim ettől már szarabbat ti nem tudtok produkálni.1000 éves történelmünkben sem volt annyi hazugság halmaz mint az utobbi 15- -20 évbe, a többiröl meg már a világ beszél mert média szabadon már nem létezik de lassan ti is vegetálni fogtok mert a nép nem ostoba hiába nézitek annak havi KETTŐ milliós fizetésetekkel .
quadrocopter
@Shikari: Betshookolhacc a németeknek, csicskuczi! Még nem mondták?

Amúgy minden eszközzel sújtani és ütni kell a koszos rezsimet!
Eladott Ország
Bocskor Andrea , mond meg a bandatagoknak, hogy nem kell az EU-s pénzeket ellopni, te tündebaba fideszes értelmiségi.
Clavigo
@Shikari: Anyáddal szemben meg születés szabályozási eljárást kellett volna megindítani,,mielőtt a világra sz@rt volna a Duna-deltában,,te agyalágyult.
Clavigo
@Shikari: Kicsi román bocskoros szopóautómata... Én csak szavazni jövök haza már.. Nagyon mellényúltál lápi móc. Egyébként ,meg anyádat fenyegesd,,te rühes .
kereső
@kulabombaafityiszre: neeemmmmmmmm! Az "összmagyarság" képviselője,mint Tőkés püspök-fidesz szinekben.És, akkor mit szól külügyminiszterünk lépéseihez,amellyel Ukrajnát lehetleniti el .
Ennek sincs Hazája?/és otthona?
Eladott Ország
@Clavigo: ma, 07:32 ; Ő a védőpajzs, a brüsszeli bürokraták ellen. A NASA is érdeklődik, a hővédő bőre iránt.
Pálinkás Pál
Ha így is lenne mi a baj vele??? Én az unió helyében már rég elintéztem volna,hogy kiszivárogjon...amíg a korcs meg a pártja van hatalmon,egy fillér sem jön!!!És most ne ugassatok narancsosok,ti módszeretek azsarolás...Mivel ti szartok a törvényekre,meg a demokráciára,mástól se várjátok el!!
magyarbakancs
Ezt a sok támadást ,hogy tudjuk kivédeni?
Pálinkás Pál
@Shikari: Na ja..ha elloptok valamit,másnap hoztok rá törvényt visszamenőleg hogy az nem lopás!!!Hányszor kellett már a tákolmányotokat is változtatni ilyen dolgok miatt???Személyre szabott törvények???Kormányváltás után rátok fognak törvényeket hozni,személyre szólóan,ezt is töletek tanulták!!
Eladott Ország
@Shikari: Még te pofázol, szarházi, szellemi fogyatékos!
kokopelli
@magyarbakancs: azért olvastam ill. láttam ma élesben,hogy a "Bundeswehr"
összetartást rendelt el,foschv@ a "shikari féle" csapat fenyegetése miatt! Mi is
történt a felfuvalkodott békával aki akkora akart lenni mint a Riska! Úgy van csu-
pa ß@r lett minden! ;--))))))))))))
Pálinkás Pál
@Shikari: A pofám leszakad hogy egy román fideszes pampog itt jogállamról...a nácik is törvények alapján cselekedtek,mégis elítélték őket!!! ezt csak azért mondom hogy lásd mennyit érnek a magad hasznára hozott törvények!!!
Pálinkás Pál
@Shikari: Azt miért is nem volt jogállam...az akkori törvényeknek megfelelően működött!!! Úgyhogy te bukod be a marhaságaidat...Életképtelen meg te vagy,meg a hozzád hasonlók...csak a szomorú az ..hogy te nem az egybitesek közé tartozol,azokat valamennyire megértem,te pénzért trollkodsz itt a ducenak,az meg undorító!!!
kokopelli
@Shikari: kiváncsi lennék,hogy mennyit kaparsz össze hónaponként (IQ< 10) ,
mint troll?? Milyen valutában fizetnek?...vége!
kokopelli
@Pálinkás Pál: ne idegesítsd fel magad! Egy kis ß@rházi bértollnok minden logika
nélkül! A szétlopott ország vezetői akarnak még felelőségrevonást tartatni!? Termé-
szetesen a saját törvényeik szerint! A "te vagy az"-zal tetőzik is a szellemi nívója!
Lehet hogy,"orbánrokony",aki fosik? "Ledni,vagy nem ledni",ez itt a világos kérdés!
Pálinkás Pál
@Shikari: Te barom...akkor bizony törvénybe volt foglalva hogy az olyan marhákat miint te szó nélkül agyonlőhetik!!!
Madácsi Pali
@Shikari: az államrend elleni izgatás akkor is törvénytelen volt. Az utcai harcokat több heti uszitás után fidesz ultrákkal sem sikerült iteljesíteni, a tv székház felgyújtotta magát, au utcakövek magukat felszedve tördelték a rendőrök kezét, lábát. Orbán ténykedését a törvénytelenül elfogadott alaptákolmány nem legalizálta! A lengyelek jobban félnek az orokszoktól, mintsem megkockáztatnák a 7 cikkelyt. Putyin pincsije magára maradt. A soros duma nagyon ócska, most bukott meg Bayer főülepfényesítő az áltitkoszolgálati mesterkedésével. A nem hithű orbánárják megfenyegetésével a miniszterálnok magára húzta az eltakarításának elemi igényét.
Madácsi Pali
@Shikari: soha nem voltam kommunista! A fideSS a fasizmus valamennyi ismérvét magára vette.
A szabadság (liberty) szeretete valamennyi őszinte magyar ember sajátja, akikre a törté elem során büszkék lehetünk. Ez csak az orbáni fasisztoid rendszerben a programozott droidok fejében szitok szó.
nihil
Liberté, Égalité, Fraternité

Na, ezek a szavak hiányoznak orbán, és a buta bunkó seggnyaló siserahad szótárából!

Nekem egy kettő per hármas, vagy az olyanok, akik bevesznek maguk közé ilyeneket, ne mondja meg a frankót!

"kurvaanyád" /Petőfi/
Madácsi Pali
@Shikari: ja pont úgy demokrata mint Hitler volt! A demokráciáról egyezik a véleményem a több min 500 millió uniós polgáréval. Picit többen vannak mint a 60 000 orbáni menetelő.
Madácsi Pali
@Shikari: sőt érvénytelen és eredménytelen népszavazást is tartott, ahol a "magyarok" 98%-a támogatta. Igy kerültünk több mint 7 millióan a nemzeten kívülre. A menekült áradat mintha nem ide tartana és Merkelt , akivel álitólag egy pártcsaládba tartozik, mégis újra választották. A csúti g^ci viszont űlni fog.
kokopelli
@Madácsi Pali: nem tudom,hogy valakik megkérdezték-e az UNIÓ 490 milliós lakós-
ságát,hogy akarják-e M.o.-ot tagnak! Az ilyen cigány nyaloncoknak magas az,hogy
képviseleti demokrácia van az EU-ban is! Valahol a 2. osztálynál eltanácsolták őt,mert
valószínüleg már kosárlabdázott a Csuti SC-ben!...holott még csak 180 magas volt! ;-)
Madácsi Pali
@kokopelli: igen, minden tagállam ratifikálta a csatlakozási szerződésünket.
kokopelli
@Madácsi Pali: a kérdés az volt,hogy ki kérdezte meg az 500millió Eu-s
polgárt,hogy...amire ugyanúgy visszakérdeztem!Mivel képviseleti demokrácia
van,a választottakat kérdezik meg az EU-ban,és nem minden polgárt!! Ennyi!
verőce21
Az EU csatlakozási szerződésben egy büdös szó sincs arról, hogy migránsokat kell befogadnunk. A kérdés továbbra is az, a gazdag arab államok, miért nem fogadják be őket?
cikicakk55
@Shikari: tegnap10:40
2010 óta Magyarország sem jogállam. Az előtte lévő pártok sem voltak a becsület megtestesítői,mert ők is vittek it tudtak,de a FideSS telhetetlen lopásaihoz képest kiscserkészek voltak.
cikicakk55
@Shikari Jaj azok a törvények amiket a Fiesz hozott,hogy legalizálják a saját lopásukat, ezzel együtt az egész Magyar Alkotmány megváltoztatása úgy,hogy az megint csak a FideSz szájíze szerint lett megoldva,ezt ne nevezd törvénynek,mert ez nem az. Biztonságként ha még is valami elfelejtettek volna legálissá tenni( persze ez csak a Fidesz tolvajainak a törvénye) akkor még biztosításnak ott van Polt Petyus,aki a maradék bűnt ami elfelejtettek legalizálni,Ő hatálytalanítja,aza az vissza dobja azzal,hogy nem bűn. Ez nem Demokrácia,hanem diktatúra. A szólásszabadságról meg annyit hogy: Az olyan kis senkik akik mi vagyunk Orbán szemében,azért nem vagyunk még megnyomorítva,mert pont velünk tudják igazolni,hogy a nép szabadon szólhat,mondhat véleményt. Tudod miért? Mi annyira senkik vagyunk,hogy nem tudunk nekik ártani,még akkor sem ha több tízezren vagyunk,mert a szabad szídáson kívül semmi jogi tudásunk nincs. Könnyedén csempészhetnek igazoltatás közben egy csomag Marihuánát. Aztán próbáld bebizonyítani,hogy ez nem a tied szerinted kinek hisznek? Neked a rendszer ellenségének,vagy a Sünöknek. Sajnálom,hogy értelmes ember révén ennyire nem látod mi megy körülötted.? Nem felejtettem el,mikor ok nélkül letámadtalak mennyire kultúráltan,nőknek kijáró tisztelettel válaszoltál.
vladimir putin
@Shikari: csak egy példa: az NVI saját maga határozza meg a jogköreit.
A többi okádmányos maffiózást nem is említem, mert hányingerem lesz.
vladimir putin
@Shikari: olyan hasonlatot is mondhatnék, hogy lóf@sz a valagadba, és ha egy lájk jön erre a kommentre, akkor buzi is vagy, mert ennél a kommentnél ez a törvény.
Fostalicska egy Miniszterelnök úr az, aki még a saját, kétharmados törvényeit se tudja betartani, mert nem tetszik neki, hogy valahol mindig van benne egy olyan rés, amin keresztül a börtönbe megy rántott levest kajálni, közben meg minden héten megdugja egy másik bevarrott f@szkalap.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.